Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2020 18:44
*ΠΑΝΤΑ μέσα στη μόδα ο Κ. Αγοραστός. Όταν όλοι μιλούν για τουρισμό, αυτός παίρνει τα αντίστοιχα βραβεία. Ζ. *ΠΑΝΤΑ μέσα στη μόδα ο Κ. Αγοραστός. Όταν όλοι μιλούν για τουρισμό, αυτός παίρνει τα αντίστοιχα βραβεία. Ζ.

Αναδεικνύουν
*- Τ’ αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη, διαπίστωνε ο παρατηρητικός Λαρισαίος. Βλέποντας ότι όλοι τώρα στα ΜΜΕ παίζουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, Ελλάδα για διακοπές τούτο το καλοκαίρι. Μόνο Ελλάδα και έντονα, αναδεικνύοντας τις ομορφιές σε

διάφορες γωνιές της χώρας. Που είναι κι ο ωραιότερος τόπος του κόσμου δηλαδή, ας τον απολαύσουν οι ιθαγενείς ακόμη περισσότερο φέτος. ‘’Μένουμε Ελλάδα’’, θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη κυβερνητικό πρόγραμμα για τα ΜΜΕ;
Ζ.


Συνωμοσία
*- ΞΥΠΝΑΤΕ ρεεεεεε...
Άλλη μια θεωρία συνωμοσίας.
- Είναι όλα ψέματα. Δεν υπάρχει καύσωνας.
Υπάρχει λόγος σοβαρός, σχέδιο καταχθόνιο.
- Θέλουν να πουλήσουν παγωτά. Και παγάκια.
***
*ΚΑΤΑ τα άλλα, στη Λάρισα, «μέχρι και ο ανεμιστήρας μου ζήτησε να ανοίξω το αιρκοντίσιον.»
Ζ.


Σε επιφυλακή
*ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ, Ιούλιος μήνας και επιπλέον χωρίς να έχει λήξει ο συναγερμός με τον κορονοϊό και εν τούτοις η ΝΔ να συνεχίζει εντατικά την κομματική δραστηριότητα και στη Λάρισα και παντού. Και αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις με τα κεντρικά του κόμματος και επισκέψεις κεντρικών στελεχών και εκδηλώσεις και παρότρυνση των οργανώσεων για δράσεις ποικίλης ύλης. Η ΝΔ σε επιφυλακή και πλήρη λειτουργία. Και μετά σου λέει αποκλείεται να γίνουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Αποκλείεται να αποκλείεται.
Ζ.

Πάλι 2 εβδομάδες
*«ΒΕΒΑΙΑ, δεν σας κρύβω ότι κρατάμε την αναπνοή μας όλοι όσοι εμπλεκόμαστε σε αυτό το σχέδιο. Πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες 10-14 μέρες θα έχουμε μια εικόνα ποια είναι η επίδραση του ανοίγματος των συνόρων στην επιδημία και ελπίζουμε τα πράγματα να είναι διαχειρίσιμα», ανέφερε ο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ν. Σύψας. Σιγά το νέο. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Το ίδιο ακριβώς μοτίβο εδώ και τόσους μήνες.
Ζ.

Αλλαγές
*ΜΕ τα μπερδέματα στην ημερήσια διάταξη η παρέα των Λαρισαίων.
- Μόλις ξύπνησα από τον μεσημεριανό ύπνο μετά τα τσίπουρα και δεν ξεκλειδώνει το κινητό με την αναγνώριση προσώπου ρε παιδιά...
***
*- ΠΟΥ είσαι ρε Νίκο... Τόσα χρόνια έχω να σε δω. Τρόμαξα να σε γνωρίσω, πώς άλλαξες έτσι...
-Δεν είναι ο Νίκος;
-Άλλαξες και όνομα ρε συ;
***
*- ΚΑΙ δεν μου λες ρε φίλε, τη φαλάκρα τη λούζεις κανονικά με σαμπουάν;
-Όχι βέβαια. Την παίρνω λιγάκι με βετέξ.
Ζ.

Στα ίδια ζόρια
*ΦΥΣΙΚΑ και η κατάσταση παραμένει σε κρίσιμη φάση και κακώς οι περισσότεροι επαναπαύονται. Μία νεαρή Λαρισαία εμφάνισε συμπτώματα απ’ τον κορονοϊό, την επομένη η ιχνηλάτηση στον περίγυρό της έδειξε ότι κόλλησαν άλλοι έξι. Κι δική τους ιχνηλάτηση μπορεί να φέρει, που να μη συμβεί δηλαδή, άλλα τριάντα έξι κρούσματα, και τρόμο στην πόλη. Σκηνικό ανάλογο με της Καστοριάς όταν ξεκινούσε το δράμα της πανδημίας στη χώρα. Φυσικά και τίποτε δεν άλλαξε, αν δεν αλλάξουν οι συνήθειες στα ίδια θα ταλαιπωρούνται και θα κινδυνεύουν όλοι. Ό, τι σύστηνε ο Τσιόδρας, ισχύει ακόμη. Δεν είναι να ξεθαρρεύει κανείς...
Ζ.
Μόνο ο ένας
*Ο Κ. Αγοραστός θα πήγαινε και στην ΚΝΕ, αν τον καλούσε. Πόσο μάλλον στην ΟΝΝΕΔ, που είναι και η οργάνωση της νιότης του. Η Ρ. Καραλαριώτου φυσικά παρούσα και μεγάλη της τιμή που την κάλεσαν, αρχηγός αντιπολίτευσης είναι απλώς. Στο πάνελ κι ένας βουλευτής της ΝΔ, ο Χρ. Κέλλας. Προφανώς η ΟΝΝΕΔ δεν τον επέλεξε με κλήρωση, να μιλήσει στη χθεσινή της εκδήλωση. Και, Μ. Χαρακόπουλος και Στ. Μπίζιου, τι να έκαναν οι άλλοι δυό; Ντεπόν, σύστηνε χθες το πρωί ο Λαρισαίος.
Ζ.

Μοντέρνοι αλλά...
*ΠΕΡΥΣΙΝΑ δημοσιεύματα με τα σχέδια της Δημαρχίας για τους υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων επιστρατεύει ο Λαρισαίος Θ. Ρ. Το νέο σύστημα, που σημειωτέον εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις πια, θα εξαφανίσει «προβλήματα οσμών και αντιαισθητικής εικόνας και οι Υπηρεσίες του Δήμου προσδοκούν με τον τρόπο αυτό να παρέχουν καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης των δημοτών αλλά και να βελτιώσουν το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων.»
***
*ΚΙ ύστερα περιγράφει τη σημερινή κατάσταση: Η αποκομιδή γίνεται σε δύο φάσεις. Πρώτα πεζός υπάλληλος με τον κατάλληλο εξοπλισμό ανοίγει το σύστημα, βγάζει τους κάδους έξω, τους αφήνει παραπλεύρως και εκτεθειμένους καθώς οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καπάκι. Αργότερα ή πολύ αργότερα θα περάσει το απορριμματοφόρο.
Κι αναρωτιέται: Λύνεται το πρόβλημα οσμών; Όχι, ίσα ίσα επιτείνεται. Λύνεται η αντιαισθητική εικόνα; Όχι, ίσα ίσα είναι χειρότερα.
Εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες; Βελτιώθηκε το πρόγραμμα αποκομιδής; Πέτυχε τον στόχο του το συγκεκριμένο έργο; (Θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.)
Ζ.
Παρανοήσεις;
*ΚΑΙ να πώς βοηθάει ο Τύπος, ποικιλοτρόπως. Στο βήμα της Βουλής ο Μ. Χαρακόπουλος, σε επίκαιρη ερώτηση για τον ΕΛΓΑ, απευθύνεται στον υπουργό Μ. Βορίδη: «Στον σημερινό Τύπο, στη σημερινή “Ελευθερία” της Λάρισας, με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, του κ. Δούκα, στην εκλογική μου περιφέρεια υπάρχουν δηλώσεις και του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, του κ. Τσιτσιρίγκου, ο οποίος λέει πότε θα υλοποιηθεί η δέσμευση που του δώσατε σε συνάντηση που είχατε για τον συμψηφισμό εισφορών και αποζημιώσεων; Αυτά λέγονται στον σημερινό Τύπο της Λάρισας. Θα είχε ενδιαφέρον η άποψή σας, γιατί νόμιζα ότι δεν είστε αυτής της προσέγγισης».
Απαντώντας ο υπουργός υπογράμμισε ότι «ουδέποτε έχω πει ότι αποδέχομαι να γίνει συμψηφισμός των εισφορών στον ΕΛΓΑ. Έχω πει κατ’ επανάληψιν το αντίθετο. Επομένως, δεν ξέρω ποιος κατάλαβε και τι κατάλαβε. Με όλο τον σεβασμό προς πάσα κατεύθυνση, παρά ταύτα δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο».
Ζ.

Κέλλας VS Τσίπρα
* ΓΙΑ την οικονομία και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις κονταροχτυπήθηκαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο Χρήστος Κέλλας και ο Γιώργος Τσίπρας. Ο Λαρισαίος υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση και στήριξη των επιχειρήσεων στη μετά - κορονοϊό εποχή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απαλλαγή για φέτος του τέλους επιτηδεύματος σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Αναφορικά με τις αιχμές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί «χουντικής έμπνευσης» για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων, ο Χρήστος Κέλλας κάλεσε τον συνάδελφό του να απαντήσει «πόσο δημοκρατικό είναι μία μικρή μειοψηφία διαδηλωτών να ταλαιπωρεί το κοινωνικό σύνολο και την πλειοψηφία», ενώ του υπενθύμισε «τις πρακτικές παρακολούθησης πολιτικών προσώπων, τις διώξεις δημοσιογράφων, κ.α. επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές»...
Γ.Ρ.


Εκτεθειμένος
*ΚΑΙ μετά σου λέει γιατί δεν έχει καμία τύχη ο υπουργός Γιαν. Βρούτσης στον επικείμενο ανασχηματισμό... Δεν είναι τα σκανδαλώδη voucher των επιστημόνων με το ‘’σκόιλ ελικικού’’, είναι πιο ουσιώδες το πρόβλημα. Κι όταν το αναφέρει κι η ‘’Καθημερινή’’ πρωτοσέλιδα...
Οι εκκρεμείς συντάξεις αυξάνονται, το σύστημα αγκομαχάει. Στις 125.000 τις είχε φτάσει ο βραδυπορών ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι τον Μάρτιο. Τον φετινό Μάρτιο, πριν την εμπλοκή της πανδημίας, είχαν ξεπεράσει τις 160.000. Με μια κυβέρνηση πλέον υπέρμαχο του εκσυγχρονισμού και πρωτομάχο της ψηφιοποίησης κατά τα άλλα, εχθρό ανειρήνευτο της γραφειοκρατίας. Κατάσταση που εκθέτει τις υποσχέσεις Μητσοτάκη. Επομένως;
Ζ.


Μια καρέκλα
*ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές σταθερά στον κόσμο τους.
- Έχεις κάτι να πιούμε;
-Νερό.
-Κάτι πιο σκληρό;
-Παγάκια.
***
*- ΚΑΘΕ σπίτι έχει τουλάχιστον μια καρέκλα που νομίζει ότι είναι ντουλάπα.
***
*- ΜΩΡΟ μου, έχεις όρεξη για ταινία απόψε;
- Ναι αμέ.
- Παιδιά πάμε για ποτό, θα κάτσει να δει ταινία.
Ζ.

Τανκ και παν
*- Προσβλέπουμε σε μία «Λάρισα-Νέα Πόλη».
Να και ο τίτλος της δημοτικής παράταξης; Εμμέσως πλην σαφώς από τους ιδρυτές του νεότευκτου Ομίλου πολιτικού προβληματισμού, τον Νίκο Ντόλα και τον Θωμά Ρετσιάνη, στην πρώτη τους δημόσια παρέμβαση. Φτιάχνουν εκείνοι τη δεξαμενή σκέψης, το thinktank που λένε και στο χωριό. Δεν θα έχουν βρει και οδηγό, χειριστή του τανκ; Αν τελικά καταφέρουν να του φορέσουν ερπύστριες για να παν να καταλάβουν τη Δημαρχία το 2023...
Ζ.
Δύο στα έξι
*ΕΙΝΑΙ να μην καμαρώνει ο Κ. Τσιάρας; Ο Καρδιτσιώτης υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι μεταξύ των έξι έργων που χαρακτηρίστηκαν γενικότερης σημασίας και εγκρίθηκε η δρομολόγησή τους από το υπουργικό συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση, ήταν και δύο που ενδιαφέρουν την περιοχή. Δόθηκε λοιπόν πράσινο φως για απαλλοτριώσεις στα έργα παράκαμψης Καρδίτσας και αναβάθμισης του δρόμου Λάρισας -Καρδίτσας από Μεσοράχη ως Ελευθεραί. Δύο στα έξι πανελληνίως, δεν είναι καθόλου άσχημα. Και ποιος τοπικός παράγοντας μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο; Ένας, ο προαναφερθείς.
Ζ.
Κρυφτούλι
*ΜΠΑΙΝΕΙ η Λαρισαία ξανθιά στο σπίτι, διηγείται ο Κ. Λ. , πάει στην κρεβατοκάμαρα και βλέπει τον άντρα της γυμνό, ιδρωμένο, να κοντανασαίνει στο κρεβάτι.
-Μα τι σου συμβαίνει; τον ρωτάει.
-Μάλλον έμφραγμα, ψελλίζει εκείνος.
Η ξανθιά τρέχει να βρει το τηλέφωνό της στο σαλόνι να καλέσει ασθενοφόρο, αλλά τη στιγμή που πάει να πάρει το νούμερο την πλησιάζει ο πεντάχρονος γιος της.
-Μαμά, μαμά... Η νονά κρύβεται γυμνή μέσα στην ντουλάπα. Η ξανθιά αφήνει το τηλέφωνο και τρέχει πάλι στην κρεβατοκάμαρα. Ανοίγει την πόρτα της ντουλάπας και φυσικά βρίσκει μέσα γυμνή την κουμπάρα της.
-Βρε βλαμμένη, της λέει. Ο άνδρας μου παθαίνει έμφραγμα και εσύ παίζεις κρυφτό με τα παιδιά;
Ζ.

Δημοσιογράφος
*ΤΗ μεγαλύτερη αποκάλυψη τελικά την έκανε ως βουλευτής και όχι ως δημοσιογράφος. Στη Λιακούλη αναφερόμαστε. Η πολύπειρη νομικός όταν ήταν νεαρή (κι ακόμα είναι με τέτοιο χαμόγελο άλλωστε) εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο τότε «TOP Channel». Διατηρούσε την εκπομπή κοινωνικού χαρακτήρα με τον τίτλο «Εν λευκώ». Τίτλο που φαίνεται να τον ζήλεψε εν συνεχεία η Άννα Παναγιωταρέα στην ΕΡΤ.
***
*ΔΕΝ έμεινε για πολύ καιρό όμως ως δημοσιογράφος αλλά αυτό που της έμεινε όπως φαίνεται ήταν το... δαιμόνιο, το δημοσιογραφικό. Έψαξε που λέτε για καιρό και τελικά το βρήκε το «λαβράκι» με τα ακίνητα της Λάρισας. Αν ήταν πάντως δημοσιογράφος θα έπαιζε πρώτο θέμα το ρεπορτάζ της και δίκαια.
Κ.Γ.
Πράσινα
*ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ η Λίτσα Λιακούλη και πώς να μην είναι άλλωστε όταν έχει για συνεργάτιδα τη Μαρίνα Μαραγκού. Όλα τα είχε στην εντέλεια για τους καλεσμένους στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Το υλικό και σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή. Όλα σ’ ένα φάκελο. Μαντέψτε και το χρώμα του. Πράσινο. Πολύ σωστά...
Κ.Γ.
Χωρίς...
*Σχολιαζε η Μαριγούλα χθες από τα Φάρσαλα, διαβάζοντας στην εφημερίδα για τη ματαίωση του Παζαριού στη Λάρισα και ότι βρίσκεται στον «αέρα» η διεξαγωγή και του Φαρσαλινού Παζαριού.
- Χωρίς βρακί θα μας αφήσουν φέτος για σημάδι!
Πετάχτηκε ο άντρας ο Μπάμπης ξαφνικά.
-Ευκαιρία φέτος να πάρεις και λίγο αέρα!
Γ.Γ.
Αγια-Σοφιά
*ΑΠΗΥΔΙΣΜΕΝΟΣ με την εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος πλησίον του ναού της Αγίας Σοφίας στη Χαραυγή απευθύνθηκε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία ο συμπολίτης Κ.Ρ. «Διαμαρτυρόμαστε για την Αγια-Σοφιά στην Τουρκία και πολύ καλά κάνουμε, αλλά για την Αγία Σοφία στη Χαραυγή δεν λέμε τίποτα. Τσιπουράδικο έχει γίνει με τόσα τραπέζια πέριξ του ναού. Μια ματιά θα πείσει κάθε ενδιαφερόμενο» έλεγε και ξαναέλεγε ο χριστιανός.
ΘΑ.
Παράπονα
*ΤΟ κακό παράγινε, τώρα που έπιασαν και οι πολλές ζέστες, λένε στην οδό Τυχερού και δεν είναι οι μόνοι. Η δυσοσμία από τους κάδους απορριμμάτων δεν αντέχεται. Κάτι πρέπει να γίνει και αυτό είναι να περάσει το ειδικό μηχάνημα του Δήμου για ένα πλύσιμο των κάδων στα γρήγορα.
* * *
ΜΑΣ έζωσαν τα ξερόχορτα γκρινιάζουν στη Φαλάνη. Περιφερειακά και περιμετρικά του οικισμού αλλά και εντός αυτού. Και όπου ξερόχορτα βγαίνουν και φίδια πέραν των κινδύνων για πυρκαγιά. Ζητούν επειγόντως επέμβαση του Δήμου πριν να είναι αργά...

 

LIAKOYLH XERIA CIU

Στη συνέντευξη Τύπου της Λίτσας Λιακούλη για τα ακίνητα της Λάρισας υπήρχαν μέχρι και αντισηπτικά. Και φυσικά δεν θα έλεγε ποτέ η Λίτσα σαν άλλος σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος πως «απολυμαίνω τας χείρας μου». Το αντίθετο μάλιστα, εκείνη τραβάει μπροστά...
Κ.Γ.

DENTRO CIU

*ΕΠΙ της Γαληνού και Ανθ. Γαζή. Το δέντρο έγειρε μέσα στον δρόμο. Έξυσε οροφές αυτοκινήτων ανύποπτων οδηγών, προξενώντας ζημιές. Η δημοτική υπηρεσία έχει ειδοποιηθεί. Τώρα και δημοσίως.
Ζ.

ND GYNAIKES CIU

*ΔΥΝΑΤΗ η ΝΔ στη Λάρισα και στη γυναικεία ομάδα στελεχών.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass