ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2020 18:20
*ΠΡΟΧΘΕΣ ένα φορτηγό που μίσθωσε ο Δήμος Αγιάς, μάζεψε ογκώδη σκουπίδια (πολυθρόνες, στρώματα, καρέκλες κ.ά.) που βρίσκονταν δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, σε σημείο της παραλιακής ζώνης Σωτηρίτσας, μετά από πολλές κλήσεις που δέχθηκε από ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή. Οι ασυνείδητοι που τα πέταξαν, δημιούργησαν εστία μόλυνσης και μια χωματερή μπροστά από σπίτια άλλων! Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν πάρα πολύ θράσος, αφού δεν πτοήθηκαν ακόμη και από παρατηρήσεις γειτόνων τους, οι οποίοι τους ζήτησαν να συμμορφωθούν και να τα πετάξουν στο «πράσινο σημείο» στη Σωτηρίτσα. Προκαλούν με τη στάση τους. Λ.Κ. *ΠΡΟΧΘΕΣ ένα φορτηγό που μίσθωσε ο Δήμος Αγιάς, μάζεψε ογκώδη σκουπίδια (πολυθρόνες, στρώματα, καρέκλες κ.ά.) που βρίσκονταν δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, σε σημείο της παραλιακής ζώνης Σωτηρίτσας, μετά από πολλές κλήσεις που δέχθηκε από ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή. Οι ασυνείδητοι που τα πέταξαν, δημιούργησαν εστία μόλυνσης και μια χωματερή μπροστά από σπίτια άλλων! Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν πάρα πολύ θράσος, αφού δεν πτοήθηκαν ακόμη και από παρατηρήσεις γειτόνων τους, οι οποίοι τους ζήτησαν να συμμορφωθούν και να τα πετάξουν στο «πράσινο σημείο» στη Σωτηρίτσα. Προκαλούν με τη στάση τους. Λ.Κ.

Μπόρες
*ΤΟ ότι οι μπόρες ξεσπούν το διάστημα που οι περισσότεροι έχουν προγραμματίσει την καλοκαιρινή τους άδεια σε παραθαλάσσιους προορισμούς λέγεται γκαντεμιά.


Οι μόνοι που αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τις μπόρες και τις φουρτούνες, είναι αυτοί που επί χρόνια επιλέγουν για τις διακοπές τους τα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών.
Γνωρίζουν ήδη ότι από τις δέκα ημέρες διαμονής τους στους παραθαλάσσιους οικισμούς, τις μισές από αυτές θα τύχουν καλή θάλασσα. Τις υπόλοιπες θα κοιτούν από το μπαλκόνι τα μποφόρ.
Λ.Κ.

Κολυμβητής
*Ο ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ Λαρισαίος αθλητής της κολύμβησης Βασίλης Μάρκου, συμμετείχε στον 21ο Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα το διήμερο 1-2 Αυγούστου 2020, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Κολύμπησε από την πλαζ Πεζούλας στην πλαζ Λαμπερού (1.000 μέτρα), μεταφέροντας το δικό του μήνυμα ζωής.
Όπως είχε δηλώσει στην «ΕτΔ», στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει κι άλλα άτομα να ακολουθήσουν τον δρόμο του αθλητισμού και να τους δείξει ότι «δεν πρέπει να παραδίδονται στην ασφάλεια του καναπέ τους, γιατί μπορούν να κάνουν πολύ σημαντικά πράγματα, γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους».
Ο ίδιος μάλιστα τονίζει πως «ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο που τον βοηθά πολύ στη θεραπεία αιμοκάθαρσης που υποβάλλεται εδώ και 20 χρόνια».
Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Λ.Κ.

Γάμοι
*ΟΛΑ δείχνουν ότι ο κορονοϊός θα χτυπήσει και τους θρησκευτικούς γάμους.
Η αύξηση των κρουσμάτων έχει προβληματίσει τα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν στην εκκλησία, λόγω των συνθηκών συγχρωτισμού που δημιουργούνται σε τέτοια εκδήλωση, τόσο μέσα στην εκκλησία, αλλά και στο γλέντι που ακολουθεί, σύμφωνα με το έθιμο.
Οι αντιδήμαρχοι Λάρισας και όχι μόνο, ας ετοιμάζονται για πολλή δουλειά στο Δημαρχείο. Θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πολιτικοί γάμοι.
Λ.Κ.

Δήμοι
*ΤΗΝ ένταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία και τις υπηρεσίες Υγείας των Περιφερειών ζήτησε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Απ. Τζιτζικώστα, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημ. Παπαστεργίου και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη.
Το μήνυμα του υπουργού βρήκε σε ετοιμότητα τον Τρικαλινό πρόεδρο Δ. Παπαστεργίου, που έσπευσε άμεσα να στείλει σε όλους του δήμους της χώρας επιστολή με συστάσεις αποτελεσματικής στάσης για τον περιορισμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.
Ζητά με λίγα λόγια, οι Δήμοι να κάνουν τον χωροφύλακα και εκτός των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και των πανηγυριών, να εμποδίζουν ακόμη και τα γλέντια.
Η Δημοτική Αστυνομία έχει δικαίωμα πρόσβασης σε ιδιωτικούς χώρους;
***
*ΓΕΝΙΚΑ προμηνύεται συνέχεια των αυστηρών μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό σε όλους του Δήμους, για μεγάλο διάστημα.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εφιστά την προσοχή τους και αναφέρει: «Ο αυξανόμενος ρυθμός μετάδοσης του Covid-19 στη χώρα μας και η εμφάνιση μεγάλου αριθμού νέων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, που δεν περιορίζεται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά επεκτείνεται σε όλη την Επικράτεια, μας υποχρεώνει να κινητοποιηθούμε άμεσα, αν δεν θέλουμε τις επόμενες ημέρες να βρεθούν οι τοπικές κοινωνίες μας αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα της πανδημίας, που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού οφείλει για μια ακόμη φορά να βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» της εθνικής προσπάθειας για την αναχαίτιση του κορονοΐού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ο κάθε Δήμος ξεχωριστά, για τη σχολαστική τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας σε όλα τα επίπεδα, αφού αυτός είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα τρόπος, για να ανακόψουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού».
Λ.Κ.

Τύρναβος
*Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ μπαίνει πλέον με αξιώσεις στον Οινοτουριστικό Χάρτη, χάρη στην πιστοποίηση του Κτήματος Μίγας ως επισκέψιμου Οινοποιείου από τη Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού.
Ο οινοτουρισμός αποτελεί μια ειδική μορφή εναλλακτικού τουρισμού, η οποία έχει ως κοινό γνώρισμα τους επισκέπτες μέσης και ανώτερης δαπάνης.
Πρόκειται για μια αέναη πρόσκληση για κάθε επισκέπτη σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, με πολύ υψηλό βαθμό τοπικότητας και έμφασης σε στοιχεία που σχετίζονται με την παράδοση και την τοπική κουζίνα.
Πέραν αυτού, ο οινοτουρισμός αποτελεί μια ιδιαίτερη ζύμωση σειράς άλλων μορφών τουρισμού, όπως ο γαστριμαργικός, ο ποδηλατικός, ο φυσιολατρικός τουρισμός, προσεγγίσεις δηλαδή οι οποίες απέχουν μακράν από το μοντέλο της μαζικότητας, με κοινό χαρακτηριστικό, τους συνειδητοποιημένους επισκέπτες μέσης και υψηλής δαπάνης.
***
*ΓΙΑ την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ευοίωνα μηνύματα, καθώς διαφαίνεται ότι η τοπική υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού έχει τη διάθεση να δώσει κι άλλες πιστοποιήσεις.
Για του λόγου το αληθές ο προϊστάμενος Ελέγχων, Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, Νικόλαος Σαρούκος, δήλωσε στην «ΕτΔ»: «Ως Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας, επιδιώκουμε την αύξηση του αριθμού των Πιστοποιημένων Οινοποιείων, καθώς η θεσσαλική γη κρύβει πραγματικούς οινοποιητικούς θησαυρούς, χάρη στους οποίους μπορεί να αντληθεί ένα ιδιαίτερο κοινό επισκεπτών και μάλιστα ανώτερης δαπάνης».
Λ.Κ.

*ΣΤΗ σύγκλιση βορειοδυτικού με βορειοανατολικού ανέμου πάνω από την Κεντρική Εύβοια, που διήρκησε περίπου 8 ώρες, αποδίδεται το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή, “ρίχνοντας” πάνω από 300 τόνους νερό ανά στρέμμα επιφάνειας.
***
*ΜΕ τις πρώτες εικόνες από την Εύβοια να κάνουν την εμφάνισή τους, στους περισσότερους Φαρσαλινούς ξύπνησαν μνήμες της 21ης Μαΐου 2016, με ανάλογες καταστροφές στην πόλη και στα χωριά από την έντονη κακοκαιρία που διήρκεσε τότε για πολλές ώρες.
Γ.Γ.

Νέα γενιά
*ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Οικονομικών μετά τη συνταξιοδότηση της «ψυχής» του Δήμου Τυρνάβου διευθυντή Πέτρου Οντούλη, αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου. Πρόκειται για έναν έμπειρο επιστήμονα οικονομολόγο με πολλές περγαμηνές στον τομέα του, αλλά προσιτό και ευγενικό άνθρωπο στις επαφές του με τους πολίτες, δίνοντας λύσεις, όπου χρειαστεί.
Μαζί του ο δραστήριος αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάσκος Β. Μανδηλάς, ο οποίος από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα από τον δήμαρχο Ι. Κόκουρα και σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο του Δήμου Τυρνάβου βάζουν σειρά στα οικονομικά, με κύριο γνώμονα τα συμφέροντα του πολίτη.
Κ.Τσ.

Άνευ... γραφείου
*ΜΠΟΡΕΙ να έχει πολλά χαρτοφυλάκια, αλλά γραφείο δεν έχει.
Ο λόγος για τον αντιδήμαρχο Τεμπών Γιώργο Νικολάου, ο οποίος καθημερινά τρέχει από Κάτω Όλυμπο και Καλλιπεύκη, μέχρι Κίσσαβο, Σπηλιά και Αμπελάκια. Και τώρα το καλοκαίρι στα παράλια του Δήμου Τεμπών δίνοντας λύσεις άμεσα σε όσα προβλήματα υπάρχουν.
Καμιά φορά για την επίλυση των προβλημάτων δεν χρειάζονται πάντα να υπάρχουν γραφεία. Η λύση των προβλημάτων επιτυγχάνεται όταν υπάρχει θέληση και κατανόηση στα αιτήματα των πολιτών, όταν βέβαια έχουν δίκιο, και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης κάτι ξέρει που «φόρτωσε» τόση δουλειά στον αντιδήμαρχο Γιώργο Νικολάου.
Κ.Τσ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass