ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2020 18:10
*«ΠΑΙΖΕΙ παντού, γίνεται συζήτηση μου αρέσει, δεν μου αρέσει, το ότι ασχολούνται πάει να πει ότι δημιουργήσαμε ενέργεια, και μου αρέσει που συζητιέται. Επιλέξαμε να ταράξουμε τα νερά και να δημιουργήσουμε διάλογο στην κοινωνία», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά τα αποκαλυπτήρια του Μυρμιδόνα στα Φάρσαλα.  Γ.Γ. *«ΠΑΙΖΕΙ παντού, γίνεται συζήτηση μου αρέσει, δεν μου αρέσει, το ότι ασχολούνται πάει να πει ότι δημιουργήσαμε ενέργεια, και μου αρέσει που συζητιέται. Επιλέξαμε να ταράξουμε τα νερά και να δημιουργήσουμε διάλογο στην κοινωνία», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά τα αποκαλυπτήρια του Μυρμιδόνα στα Φάρσαλα. Γ.Γ.

Θάλεια
*ΝΑ είσαι λέει σκληρά εργαζόμενος και να περιμένεις με την οικογένειά σου τις διακοπές πώς και πώς. Να συμφωνείς με τη σύζυγο πως θα πρέπει να στηρίξεις την τοπική κοινωνία. Άρα να βρίσκεσαι στα παράλια του νομού.


***
*ΕΧΕΙΣ προετοιμαστεί κατάλληλα. Μπρατσάκια, παιχνιδάκια, βερμούδες, βιβλία, γυαλιά, αντηλιακά και πολύ καλή διάθεση. Και μόλις βρίσκονται έτοιμοι όλοι να βουτήξουν, τσουπ και η «Θάλεια». Κι ενώ έχεις κλείσει για μια εβδομάδα, βλέπεις τις ημέρες να φεύγουν και να καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που δεν πήρες ούτε ένα φούτερ. Κρύο και νεύρα.
***
*ΤΗΝ πάτησε πολύς κόσμος. Αρκετές οικογένειες έμειναν στα νοικιασμένα δωμάτιά τους και έκλαιγαν τα χρήματα που έδωσαν. Ούτε μπάνια έκαναν, ούτε φόρτισαν τις μπαταρίες τους για τον χειμώνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με το που γύρισαν χθες Δευτέρα, έρχονται και οι εκτιμήσεις για νέο λοκ ντάουν. Κατάρα.
Κ.Γ.

Εργασιομανία
*ΤΟ πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στην Αθήνα για τη Λίτσα Λιακούλη, με κοινοβουλευτική εργασία στον τομέα ευθύνης της και έρευνες σε θέματα που πραγματοποιεί, για να είναι έτοιμη τον Σεπτέμβρη και να υποδεχτεί δεόντως τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο υπουργός εκτιμά ιδιαίτερα τη «σκιώδη» του, Λαρισαία βουλευτή και έχει εκφραστεί επανειλημμένα στη Βουλή για την κατάρτισή της. Αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτα τη Λίτσα Λιακούλη να δουλεύει ήδη πάνω στη μεγάλη αλλαγή του ΑΣΕΠ που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ήδη, έχει κάνει μία εμπεριστατωμένη δουλειά για τα ΚΕΠ, αλλά και για τις αξιολογήσεις των υπουργών και των γενικών γραμματέων, που αναβλήθηκαν για φέτος. Μένει έτσι στις επάλξεις διαρκώς, προμηνύοντας ένα πολύ ενδιαφέρον φθινόπωρο...
Δ.Κ.

Νέα μέτρα
*12 το βράδυ θα βάζουν λουκέτο όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον νομό Λάρισας, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη.
Η αύξηση των κρουσμάτων μειώνει τις πιθανότητες οικονομικής ανάκαμψης των επαγγελματιών στον τουρισμό, καθώς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, χτυπούν τα μπαρ και τα εστιατόρια, τα οποία περίμεναν με αγωνία να «βγάλουν τη χασούρα» των προηγούμενων μηνών αναστολής λειτουργίας τους, με την άφιξη των τουριστών.
Από σήμερα και μέχρι και τις 23/8 τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7:00 το πρωί.
Πάνε και οι ελπίδες που είχαν εναποθέσει για τον Δεκαπενταύγουστο οι επαγγελματίες των μπαρ στις παραλιακές περιοχές του νομού μας.
Λ.Κ.

Υπερωρίες
*ΑΠΟΡΙΑΣ άξιο. Αφού ο υπάλληλος είναι αποσπασμένος -συνεπώς απασχολείται- σε βουλευτικό γραφείο στον Βόλο, για ποιον λόγο δικαιούται να πληρώνεται υπερωριακή απασχόληση στην υπηρεσία του στην οποία δεν προσφέρει για όσο χρόνο είναι αποσπασμένος τις υπηρεσίες του;
Αποδεκτή η απάντηση από την 5η ΥΠΕ που με απόφασή της δίνει αποζημίωση 185 ευρώ από τον δικό της προϋπολογισμό για υπερωρίες που έκανε (πού άραγε;) το δίμηνο Μαΐου- Ιουνίου ο αποσπασμένος στο βουλευτικό γραφείο υπάλληλός της.
Δ.Κ.

Διαπίστωση
*ΘΑ βρουν διέξοδο στα πάρκα και στις πλατείες με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως και στην καραντίνα. Δύσκολα κρατάς τους νέους μέσα, πόσο μάλλον τώρα που είναι και καλοκαίρι, σχολίαζε γνωστός Φαρσαλινός για τα μέτρα που θα ισχύσουν και στην Π.Ε. Λάρισας.
Γ.Γ.

Κυνήγι
*ΚΥΝΗΓΟΙ εκτιμούν ότι ο κορονοϊός θα «χτυπήσει» και την κυνηγετική δραστηριότητα, αν και πραγματοποιείται σε υπαίθριο χώρο, ενώ δεν υπάρχουν πιθανότητες να δημιουργηθούν καταστάσεις συγχρωτισμού.
Ο φόβος που έχει διασκορπίσει η πανδημία, φαίνεται ότι θα υπερισχύσει απέναντι στο μεγάλο πάθος των κυνηγών να βγουν στα δάση.
Λ.Κ.

Προτομή
*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ πιστή η αντιγραφή του προσώπου, του πρώην Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνάτιου, στην προτομή που κατασκευάστηκε στη Σαλαμίνα και παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα προχθές. Δεν θα ξεχαστεί σίγουρα το πρόσωπό του μα ούτε και η προσφορά του τόσο στη γενέτειρά του όσο και στη Λάρισα.
Κ.Γ.

Φάρμακο
*ΠΟΙΟ είναι το καλύτερο φάρμακο αυτή τη στιγμή για τον Αμπελώνα; Μα η ψυχραιμία. Όχι, δεν το λέμε εμείς, αλλά το λέει ένας ειδικός. Αυτός είναι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Θάνος Κουτσούκης που είναι και από τα μέρη εκείνα.
«Ελπίζω σύσσωμη η μικρή κοινωνία του Αμπελώνα Λάρισας, στην οποία ανήκω, να αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα με μεγαλύτερη ψυχραιμία και περισσότερο ανθρωπισμό την κατάσταση, να στιγματίσει αυτούς που στιγματίζουν τα κρούσματα, να τους απομονώσει, να δείξει ειλικρινές ενδιαφέρον και συμπόνοια για τις οικογένειες όσων πάσχουν, που είναι δικοί μας άνθρωποι με τους οποίους καθημερινά συναναστρεφόμαστε, να συναισθανθεί αυτούς τους ανθρώπους με το να μπει στη θέση τους, συνειδητοποιώντας ότι ο κίνδυνος υπάρχει για όλους και όσο κι αν προσέχουμε είναι πιθανό να σταθούμε άτυχοι, να προχωρήσει μέσα απ’ αυτή τη δύσκολη φάση με δυναμισμό, χωρίς φόβο αλλά με προσοχή και σύνεση και να διεκδικήσει μια νέα καλύτερη μέρα για όλους μας».
Πιάσε δύο κουτιά από δαύτα πρόεδρε...
Κ.Γ.

Προσοχή
*ΑΠΕΝΑΝΤΙ από την είσοδο του Praktiker και λόγω των έργων που γίνονται το τελευταίο διάστημα στον περιφερειακό δρόμο, έχουν τοποθετηθεί πλαστικά προστατευτικά – διαχωριστικά. Τα συγκεκριμένα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και του δυνατού αέρα μετακινούνται και βγαίνουν ενίοτε στο ρεύμα που κινούνται τα οχήματα. Για παράδειγμα την Κυριακή ήταν στο ρεύμα προς ΤΕΙ. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τόσο από τα συνεργεία που τα τοποθετούν και τα επιβλέπουν όσο και από τους οδηγούς. Είναι ο καιρός επικίνδυνος.
Κ.Γ.

ΕΛΓΑ
*ΣΤΙΣ 12 Αυγούστου θα γίνει η καταβολή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων του έτους 2019, ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ανδρέα Λυκουρέντζο. Για να δούμε αν θα «ζεσταθούν» οι τσέπες των πληγέντων αγροτών, που πάνε από ζημιά σε ζημιά....
Γ.Γ.

Ανάκαμψη
*ΓΙΑ το χρηματοδοτικό εργαλείο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ετοιμάζονται οι Δήμοι, για να ...ανακάμψουν μετά τα καταστροφικά για την οικονομία μέτρα της πανδημίας.
Αν και όπως φαίνεται οδεύουμε σε περίοδο νέας καραντίνας και νέου οικονομικού πλήγματος, παρόλα αυτά, έχουν δοθεί ήδη στους Δήμους οι κατευθύνσεις των επιλέξιμων έργων-δράσεων, ώστε να δικαιούνται χρηματοδότησης, που θα αφορούν πέντε θεματικούς άξονες: 1. Την ψηφιοποίηση της οικονομίας 2. Την πράσινη ανάπτυξη 3. Τις υποδομές 4. Την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή 5. Την απλοποίηση των διαδικασιών και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει στις Επιτροπές που έχουν συσταθεί με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου, που θα θέτει ως στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων, ύψους 32 δισ. ευρώ, που έχουν διατεθεί στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.
Η ΚΕΔΕ θα φέρει σημαντική ευθύνη για την εξέλιξη αυτής της χρηματοδότησης στους Δήμους και ήδη συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν άμεσα ομάδες εργασίας στις οποίες θα συμμετέχουν το προεδρείο της ΚΕΔΕ, οι πρόεδροι και αυτοδιοικητικά στελέχη των Επιτροπών, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΚΕΔΕ, με σκοπό να διαμορφωθούν και να κατατεθούν έγκαιρα οι προτάσεις, που θα αφορούν ώριμα έργα, έτοιμα να υποβληθούν προς έγκριση ως τις αρχές του 2021 και να συμβασιοποιηθούν ως το 2022.
Λ.Κ.

Τι τις ευχαριστεί
ΚΟΡΙΤΣΙΑ κι αγόρια αντάλλασσαν διαξιφισμούς στην παραλία της Λάρισας.
- Έπειτα από πολλές δεκαετίες επίπονων ερευνών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν επιτέλους τι ευχαριστεί τις γυναίκες. Τίποτα.
***
*- ΑΝΕΒΑΖΕΙ η άλλη φωτογραφία με τον δικό της, που τα έχουν δύο εβδομάδες και γράφει ‘’Παντοτινή αγάπη’’. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή, ποτέ στον ήλιο χωρίς καπέλο.
***
*- ΕΥΤΥΧΩΣ έπαιζα tetris μικρή κι έμαθα να βάζω τα τούβλα στη θέση τους.
Ζ.

Ωραία λόγια
ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – εισήγηση του νομπελίστα οικονομολόγου, Χ. Πισσαρίδη μελετούν ειδικοί, συνδικάτα και κόμματα. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης από τους πρώτους που δημοσίως σχολίασαν την έκθεση Πισσαρίδη, γράφει πως «αγγίζει τα ευαίσθητα σημεία της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας με φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις και προτάσεις υπέρβασης των χρόνιων αγκυλώσεων». Ότι «περιλαμβάνει βαθιές τομές στη φορολογία και το ασφαλιστικό, αλλά και δραστικές παρεμβάσεις στην παραγωγική και επενδυτική βάση της οικονομίας».
Ότι «προτείνει την απαλλαγή υπερφορολόγησης των μισθών, λιγότερες επιβαρύνσεις στην εργασία και ένα νέο μοντέλο για επικουρικά ταμεία», ενώ «ερωτηματικό παραμένει η δημοσιονομική ελευθερία εφαρμογής τους» για να εκφράσει την αισιοδοξία του, πως «η αφετηρία της έκθεσης, μας ενθαρρύνει να προσθέσουμε στον δημόσιο διάλογο τις παρεμβάσεις μας με ρεαλιστικές προτάσεις για ένα αναπτυξιακό, παραγωγικό, φιλικό και δίκαιο επιχειρηματικό περιβάλλον».
Πίσω από τις λέξεις...
Β.Κ.

Σχολεία
*ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ τα σενάρια για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία όταν ανοίξουν. Μπορεί η υπουργός Παιδείας να επιμένει ότι είναι κάτι που θα γίνει κατόπιν ανάλυσης των επιδημιολογικών δεδομένων, που αλλάζουν όμως μέρα με τη μέρα, παρόλ’ αυτά πληθαίνουν οι πηγές που λένε πως ένα από τα βασικά μοντέλα που συζητούνται είναι η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας -όπως ίσχυσε στο διάστημα της καραντίνας και των αυστηρών μέτρων-, δηλαδή του διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα. Στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, οι μισοί μαθητές έκαναν μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη, με το πρόγραμμα αυτό να εναλλάσσεται ανά εβδομάδα. Επίσης και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί βασικό σενάριο.
Αν συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο πώς θα προχωρήσει η σχολική χρονιά, ενώ εκείνο που προβληματίζει αρκετούς, είναι γιατί δεν έπεσαν στο τραπέζι λύσεις όπως έναρξη της χρονιάς τον Αύγουστο, όπως συμβαίνει π.χ. στη Γερμανία, αλλά και οι δεκαπενθήμερες διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα. Σε έκτακτες περιπτώσεις θα μπορούσε να είναι μια κάποια λύση. Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχουν οι ειδικοί.
Ν.Π.

Βόμβα
- ΘΕΣ να σου φέρω γάλα κακάο, μπουγάτσα και καφέ;
- Άστο ρε συ, πού να τρέχω.
- Όχι, δεν κατάλαβες, εγώ θα στα φέρω.
- Όχι, εσύ δεν κατάλαβες.
Γ.Γ.

Ντι εν έι
*ΠΑΡΑΤΗΡΩ τη μάνα μου να κρεμιέται απ' τα κουρτινόξυλα, να σκουπίζει αυλές, μπαλκόνια, να μαζεύει φύλλα, να τρίβει τα πατώματα και αναρωτιέμαι με απορία: ή έμοιασα στον πατέρα μου ή μου δώσανε λάθος μάνα στο μαιευτήριο.
Γ.Γ.
***
*ΣΥΖΗΤΗΣΗ γυναικών στη διπλανή παρέα, μετά από δύο ώρες που σήκωσαν... τα φτυάρια κουτσομπολεύοντας τους πάντες, πετάνε στο τέλος και ένα "δεν μας πέφτει και λόγος". Κιουρίες πάνω από όλα!
Γ.Γ.

Βραδιά σαν παραμύθι
*ΜΙΑ βραδιά με νεράιδες, ξωτικά, κακές βασίλισσες, δράκους, κάστρα και φυλακισμένες πριγκίπισσες, μια... παραμυθένια βραδιά δηλαδή, θα πραγματοποιηθεί στη φιλόξενη αυλή του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου. Εκεί η πιο γνωστή παραμυθού της Ελλάδας, η Αγνή Στρουμπούλη, θα αφηγηθεί παραμύθια για μεγάλα παιδιά και ενηλίκους. Μάλιστα τα παραμύθια ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής λαογραφίας και της λαϊκής παράδοσης θα φιλοξενηθούν στην πλέον... κατάλληλη αυλή της πόλης, αυτή του Λαογραφικού Μουσείου. Μια βραδιά-επιστροφή στις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις, τότε που κάποιο βράδυ σε μια αυλή στο χωριό, η γιαγιά διηγούνταν ιστορίες που έκανε το δέρμα των παιδιών να αναριγά, κι όλο να τυλίγονται με το ελαφρύ μπουφανάκι σε κάθε φύσημα του αέρα.
ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass