ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2020 18:15
*H διευθύντρια της Aρχαιολογίας Σταυρούλα Σδρόλια εξηγεί πριν την παράσταση στο ζεύγος Αγοραστού ότι και οι αρχαίοι Έλληνες μέρα έβλεπαν θέατρο κι όχι βράδυ, λογικό αφού δεν είχαν και φώτα τότε. Δεν είχαν επίσης ούτε γυαλιά ηλίου. Ζ. *H διευθύντρια της Aρχαιολογίας Σταυρούλα Σδρόλια εξηγεί πριν την παράσταση στο ζεύγος Αγοραστού ότι και οι αρχαίοι Έλληνες μέρα έβλεπαν θέατρο κι όχι βράδυ, λογικό αφού δεν είχαν και φώτα τότε. Δεν είχαν επίσης ούτε γυαλιά ηλίου. Ζ.

Παράταση


*ΛΟΓΙΚΟ να συνεχιστούν οι θερμές ημέρες. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς, έχει δρόμο ακόμη. Παράταση θέρους, φυσιολογικό. Το αποκαλόκαιρο συνεχίζεται συνήθως μέχρι βαθιά μέσ’ τον Σεπτέμβρη, οι ζέστες φτάνουν εύκολα ως το παζάρι Λαρίσης, ασχέτως που δεν θα γίνει αυτό φέτος. Μέχρι και μικρούς καύσωνες μπορεί να φέρει μαζί του. Συχνά το ακολουθεί το γαϊδουροκαλόκαιρο του Οκτωβρίου, όπου η ζέστη τα στυλώνει σαν πεισματάρικο γομάρι μέσα στο φθινόπωρο και δεν λέει να φύγει, που δεν πειράζει και καθόλου δηλαδή να έμενε στο χαλαρό κι ως τα Χριστούγεννα. Δεν γίνεται όμως...
Ζ.

Στην παραζάλη
*ΔΙΝΕΤΑΙ λοιπόν «παράταση στο άνοιγμα των σχολείων». Λανθασμένη έκφραση που εισήγαγε η υπουργός Παιδείας, μέσα στην παραζάλη του μέσου όρου και που την υιοθέτησε τώρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Καθυστέρηση μπορεί να υπάρξει στο άνοιγμα των σχολείων, να ανακοινωθεί αναβολή, όχι πάντως παράταση αφού αυτή παρέχεται σε κάτι που βρίσκεται σε λειτουργία.
***
*ΝΑ, ορθώς «παράταση ισχύος των μέτρων» ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.
- Λογικά, εάν δεν αποδώσουν και τότε θα πάει στα πέναλτι...
Απηύδησε ο νεαρός Λαρισαίος. Ενώ ο μεσήλικος δίπλα του ήταν πιο καλοδιάθετος.
- Το μόνο καλό με τον covid-19 είναι ότι λένε νεαρές ηλικίες τα 40.
Ζ.

Προετοιμασίες
*ΟΠΩΣ είχε προαναγγείλει κι ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος από το Λονδίνο, τα σχολεία πάνε για τις 14 Σεπτεμβρίου. Δύο εβδομάδες μετά το τέλος των διακοπών του Αυγούστου. Έτσι κι αλλιώς έχουν όλα τόσο καλά οργανωθεί που ούτε οι μάσκες δεν θα βρίσκονται στα σχολεία στις 7 του μήνα. Πότε να προλάβουν...
***
*ΕΝ τω μεταξύ ο Λαρισαίος διάβαζε στην εφημερίδα ότι η Σερβία και η Βοσνία έχουν μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις στα 15 παιδιά.
- Να εννοούν κι αυτοί κατά μέσο όρο;
Στη δε Μαδρίτη όπου προσλαμβάνονται επιπλέον 11.000 εκπαιδευτικοί θα ξεκινήσουν λέει μαθήματα και στο ύπαιθρο με στόχο να μην ξεπερνούν οι μαθητές τους 20 ανά τάξη. Στην Ιταλία επίσης παράγγειλαν 2,4 εκατομμύρια μονά θρανία, αρκετά όμως απ’ αυτά δεν θα παραδοθούν πριν τον Οκτώβριο. (Μπορεί άραγε να μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία από την Ελλάδα ότι η κυβέρνηση λαμβάνει ρηξικέλευθα μέτρα μοιράζοντας στους μαθητές παγουρίνια;)
Ζ.

Επικίνδυνες
*- ΠΡΟΣΟΧΗ στις μάσκες συστήνει Λαρισαίος γιατρός, συντασσόμενος με το κίνημα όσων αντιδρούν.
- Προκαλούν ακόμη και αιφνίδιο θάνατο. Σας πληροφορώ ότι ένας γείτονάς μας είχε ντυθεί για πλάκα χειρουργός στις προπέρσινες Απόκριες, φόρεσε μάσκα. Και μετά από έξι μήνες τον παρέσυρε φορτηγό στην εθνική και τον έκανε τσιάτσιαλα. Φυσικά οι πληρωμένοι της αστυνομίας είπαν ότι ήταν τροχαίο.
Ζ.

Κατά μόνας
*ΕΠΙΣΗΣ, ταινίες μόνο στο σπίτι, στην τηλεόραση και πάλι θέλει μια προσοχή. Δεν πρέπει να βλέπετε ταινίες με πολύ κόσμο, όπως π.χ. οι "300". Προτείνεται επί παραδείγματι "Ο Ναυαγός".
Ζ.

Όχι πια ΝΔ
*Η Λαρισαία δικηγόρος Μαριέττα Λάμπρου, ικανοποιώντας την περιέργεια και απαντώντας στις απορίες πλήθους φίλων και γνωστών ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κατέβει υποψήφια βουλευτής με άλλο κόμμα. Και τούτο, διότι τα βουλευτικά έδρανα δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα της, όπως εξηγεί. Αλλιώς θα κατέβαινε και θα καταλάμβανε τάκα-τάκα ένα εξ αυτών. Επιβεβαιώνει ότι ήταν ΝΔ από τα 17 ως τα 45 της, δεν διστάζει να αποκαλύψει και την ηλικία της, αλλά τώρα τη βρίσκει αντίθετη η κυβερνητική πρακτική. Για παράδειγμα, στρατεύεται πολύ ενεργά στον αγώνα για παιδιά χωρίς μάσκες στα σχολεία. Διαχωρίζει την πολιτική από τη φιλική σχέση με τους συντρόφους, όπως τους αποκαλεί, της ΝΔ και δηλώνει απλό μέλος και απλός στρατιώτης στην Κίνηση Ελευθέρων Πολιτών. Ναι, με ηγέτη τον Φαίδωνα Βόβολη. (Μπορεί να μη συνεδριάσει για το συμβάν η κεντρική επιτροπή της ΝΔ, αλλά στο κύκλωμα Λαρίσης ένας κάποιος ντόρος προκύπτει.)
Ζ.

Στην οικογένεια
*ΦΑΓΗΤΟ και οικογένεια ήταν το θέμα που απασχολούσε τη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Πληκτρολόγησα γρήγορες συνταγές και μου έβγαλε τράβα στη μάνα σου να φας.
***
*- ΕΓΩ πάλι, χθες συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεσαι οικογένεια για να φας οικογενειακό παγωτό.
***
*- ΒΡΕ αγάπη μου, αρακά, φρυγανιές και γάλα έγραφα στη λίστα με τα ψώνια. Εσύ έφερες μερέντα, πατατάκια και μπύρες.
- Δεν έβγαζα τα γράμματα.
Ζ.

Οικτρή επιτυχία
*ΜΗ γίνουν κι όλα ίσωμα. Οι βάσεις σε κάποιες περιφερειακές σχολές ήταν που ισοπεδώθηκαν. Όχι ότι δεν υπήρξαν μαθητές που πέρασαν στις συγκεκριμένες σχολές με αξιοπρεπέστατες, συγκριτικά, επιδόσεις. Απλώς, το ενδιαφέρον των υποψηφίων για τις εν λόγω σχολές στην απομακρυσμένη ελληνική επαρχία ήταν μικρό, ειδικά φέτος με τον κορονοϊό. Εν τέλει πέρασαν όλοι όσοι τις δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους ακόμη κι όσοι το συμπλήρωσαν για πλάκα.
***
*ΩΣΤΟΣΟ η πραγματικότητα είναι σκληρή. Έχει αποτύχει κάποιος οικτρά στις εξετάσεις κι όμως πετυχαίνει στο Πανεπιστήμιο. Δεν έχει σημασία αν πέρασε στο Καρπενήσι, στο Μεσολόγγι ή στη Σάμο. Θα πάει για πεντέξι χρόνια, θα πάρει το πτυχίο του.
- Η μάνα του άραγε δέχεται στη γειτονιά ευχές και συγχαρητήρια για το παιδί; Ο πατέρας κερνάει στο καφενείο;
***
*ΠΟΛΛΟΙ βρήκαν ξανά την εύκολη λύση.
-Ποια βάση του 10 όμως, εδώ υπερακοντίστηκε αρνητικά ακόμη και η βάση του 1. (Θα μπορούσαν να απαιτήσουν ευκολότερα θέματα στις Πανελλαδικές.)
Ζ.

Αιμοδότες
*ΘΕΛΕΙ κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους... Αφού θα τους περισσέψει τόση ενέργεια καθώς το φετινό φεστιβάλ θα είναι συμπυκνωμένο σε μια απλή εκδήλωση, στην ΚΝΕ αποφάσισαν να το πλαισιώσουν με εθελοντική αιμοδοσία μελών και φίλων της οργάνωσης. Πολύτιμη πρωτοβουλία, ειδικά αυτή την περίοδο καθώς το καλοκαίρι μειώνονται τα αποθέματα στις νοσοκομειακές τράπεζες αίματος. (Είναι και κόκκινο το αίμα, ταιριάζει το χρώμα στην οργάνωση.)
Ζ.

Σούπερ ιδέες
*ΜΕΣΑ στον γενικό χαμό κι αφού πιθανότατα προέκυψε ζωτικός χώρος μετά την κατάργηση της Κοινωνιολογίας, η υπουργός Παιδείας εισάγει το τσιρλίντινγκ στα σχολεία. Μαζορέτες, μια νέα επαγγελματική προοπτική, αναβαθμίζεται το πρόγραμμα σπουδών, εμπλουτίζεται με ειδικότητες του μέλλοντος.
***
*ΑΛΛΑ κι ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν μένει ήσυχος στη γωνιά του. «Συγχαρητήρια σε όλες τις κοπέλες που πέρασαν στις Μαθηματικές Σχολές της χώρας μας». Κώστας Γαβρόγλου. (Αν είχε χιούμορ θα μπορούσε και να το είχε κάνει.)
Ζ.

Κρίμα ο μ. ο.
*ΤΑ κεφαλοχώρια του νομού θίγονται από τις αποφάσεις της Ν. Κεραμέως. Κατά μέσο όρο όλα τους, που θα έλεγε κι η ίδια.
Δεν είναι μονάχα η Τσαριτσάνη, που πήρε φωτιά πρώτη, η οποία θίγεται από την κατάργηση των τμημάτων της Γ’ Λυκείου. Τα ίδια παθαίνουν φέτος κι η Κοιλάδα, το Συκούριο, το Μακρυχώρι αλλά κι ο Πλατύκαμπος και το Αρμένιο, είναι γενικό το κακό. Οι αρμόδιοι κόβουν ξύγκι απ’ όλες τις μύγες, οικονομία ως εκεί που δεν παίρνει. Και οι μαθητές θα φύγουν από τα χωριά τους να πάνε να συνωστισθούν σε σχολεία των πόλεων. Κατά τα άλλα, το υπουργείο λαμβάνει ειδικά φέτος τα απαιτούμενα μέτρα αραίωσης στις τάξεις. (Όχι τίποτ’ άλλο, με τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση των μικρών σχολείων θ’ ανέβει κι ο μέσος όρος που επικαλείται ως πλαστό άλλοθι η Ν. Κεραμέως.)
Ζ.

Εξελίξιμος
*O πρόεδρος και ιδιοκτήτης μιας μεγάλης εταιρείας φωνάζει έναν υφιστάμενο να τον δει προσωπικά στο γραφείο του.
- Γιώργο, σε προσέλαβα πριν από ένα χρόνο για να ξεχωρίζεις την αλληλογραφία της εταιρείας. Σε δύο μήνες έγινες γραμματέας, και μετά από άλλους τρεις μήνες έγινες πωλητής. Αφού πέρασαν άλλοι τρεις μήνες σε προήγαγα σε διευθυντή πωλήσεων και εδώ και ένα μήνα έγινες γενικός διευθυντής. Τώρα σκέφτομαι να βγω στη σύνταξη και να
σε αφήσω να πάρεις τη θέση μου...
-Μάλιστα.
-Τι έχεις να πεις για όλα αυτά, Γιώργο;
- Εεε... Ευχαριστώ.
- Ευχαριστώ; Μόνο ένα σκέτο ευχαριστώ;
- Εεε... Ευχαριστώ μπαμπά.
Ζ.

Σχολεία
*ΜΑ να φτάσουμε σε σημείο να γκρινιάζουν τα παιδιά για να ανοίξουν τα σχολεία; Άλλο πάλι και τούτο. Φυσιολογικό θα πούνε αρκετοί καθώς η περίοδος ξεκούρασης του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την προηγούμενη περίοδο της καραντίνας, τα έχει εξαντλήσει. Μήνες ατελείωτοι φαντάζουν στα μάτια των παιδιών οι ημέρες της παράτασης. Άντε να δούμε θα ανοίξουν στις 14 και κάτω από ποιες συνθήκες;
Κ.Γ.

Υδραυλικοί
*ΕΝΤΑΣΗ επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Επιμελητηρίου Λάρισας. Αντέδρασαν Ντούρος και Τσιαπλές, με τον πρώτο να τονίζει πως δεν μπορούν να ζητούν τη βοήθεια του κράτους οι «αρχιερείς» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
«Ξέρετε ποιοι είναι τα μέλη του Επιμελητηρίου; Ακόμα και υδραυλικοί απλοί είναι. Παιδιά του μόχθου» τόνιζαν σε ίδιο ύφος τα μέλη της παράταξης του Αγοραστού.
«Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι υδραυλικός;» απαντούσε με ερώτηση ο Ντούρος προς εκείνους και η συζήτηση γενικευόταν. Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία παρά τη... διαρροή. Γι’ αυτό υπάρχουν και οι υδραυλικοί.
Κ.Γ.

Καύσωνας
*ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ λέει κι άλλο η θερμοκρασία και τα τελευταία μπάνια είναι γεγονός. Φίσκα τα παράλια τώρα στα τέλη του καλοκαιριού μα όσο και αν γεμίσουν, οι τσέπες των καταστηματαρχών και των επαγγελματιών εκεί κάτω δεν γεμίζουν με τίποτα. Όχι τουλάχιστον όπως τις άλλες καλές εποχές. Η μία ατυχία μετά την άλλη και η ζημιά δεν διορθώνεται με δύο καλά Σαββατοκύριακα.
Κ.Γ.

Λευκάδα
*ΑΝΟΙΓΕΣ μια συζήτηση άκουγες για Λευκάδα. Άνοιγες το Facebook έβλεπες Λευκάδα. Όπου και αν κοιτούσες αυτό το καλοκαίρι τη Λευκάδα έβρισκες μπροστά σου. Υπάρχει όμως εξήγηση. Οι περισσότεροι Λαρισαίοι ήθελαν να πάνε διακοπές σε νησί αλλά παράλληλα να αποφύγουν το πλοίο. Ο ιδανικότερος λοιπόν συνδυασμός ήταν ο συγκεκριμένος. Ανάρπαστοι οι Εγκρεμνοί και το Πόρτο Κατσίκι από συμπολίτες.
Κ.Γ.

Στεγνοί
*ΜΟΝΙΜΩΣ στριμωγμένοι οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Θα πληρώσετε με κάρτα ή με μετρητά;
- Με δανεικά.
***
*- ΜΑΝΑ βρήκα τζιν με 17 ευρώ.
- Μπράβο αγόρι μου, πολύ φτηνό.
- Μα τόσο έχει στην κάβα.
***
*- ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ έρευνα λέει ότι 7 στους 10 Έλληνες δεν έχουν 1.000 ευρώ στην άκρη. Εγώ δεν ξέρω τι είναι άκρη.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass