Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:37
Στο πατρικό του Λάκη... Ο Λάκης Λαζόπουλος επισκέφτηκε το πατρικό του στη Λάρισα και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του ακολούθους μερικές φωτογραφίες από τις αγαπημένες του γωνιές. Μεταξύ άλλων και μια παλιά φωτογραφία των γονιών του γράφοντας συγκεκριμένα: «Μπαμπάς και μαμά! Υπήρξαν! Ο Μήτσος και η Ριρίκα. Εκείνος υπάλληλος στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών. Εκείνη καθαρίστρια σε μικρό νοσοκομείο μέχρι την πρώτη της εγκυμοσύνη! Άλλη μια συνηθισμένη ιστορία!». Συνηθισμένη μα τόσο ξεχωριστή, αφού καρπός του έρωτα, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης... Κ.Γ. Στο πατρικό του Λάκη... Ο Λάκης Λαζόπουλος επισκέφτηκε το πατρικό του στη Λάρισα και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του ακολούθους μερικές φωτογραφίες από τις αγαπημένες του γωνιές. Μεταξύ άλλων και μια παλιά φωτογραφία των γονιών του γράφοντας συγκεκριμένα: «Μπαμπάς και μαμά! Υπήρξαν! Ο Μήτσος και η Ριρίκα. Εκείνος υπάλληλος στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών. Εκείνη καθαρίστρια σε μικρό νοσοκομείο μέχρι την πρώτη της εγκυμοσύνη! Άλλη μια συνηθισμένη ιστορία!». Συνηθισμένη μα τόσο ξεχωριστή, αφού καρπός του έρωτα, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης... Κ.Γ.

Μαντάρα
ΣΤΟΝ προγραμματισμό με τις μάσκες, η κυβέρνηση τα έκανε μαντάρα καθώς γελοιοποιήθηκαν

με το θέμα των διαστάσεων. Θλιβερές εξελίξεις εν έτει 2020 για τις οποίες μάλιστα, τα κόμματα του σύγχρονου δικομματισμού εκτιμούν ότι πρόκειται για θέμα που προσφέρεται για επικοινωνιακό καβγά.
Όπως και για τα παγούρια, παγουρίνο που λένε και στον Δομοκό. Η κυβέρνηση επικρίνει την αντιπολίτευση για το επίπεδο της κριτικής, αλλά ξέχασε πως η υπουργός Παιδείας τα διαφήμιζε, λες και τι θα δώριζαν στα παιδιά. Μάσκες και παγούρια αποτελούν λοιπόν τα σοβαρότερα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας. ‘Η το άλλο που χθεσινοί και σημερινοί κυβερνώντες τσακώνονται για το ποιος είναι ο σωστός αριθμός μαθητών στις αίθουσες.
Η αλήθεια είναι πάντως πως αν αυτά με τις μάσκες συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, οι άριστοι θα είχαν βγει στους δρόμους. Για την πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν το συζητάμε...
Β.Κ.

Στατιστικά
ΑΥΞΗΣΗ παρουσιάζουν οι διασωληνωμένοι τα τελευταία δύο 24ωρα στην Ελλάδα. Από τους 54 συμπολίτες μας που βρίσκονταν στις ΜΕΘ την περασμένη Κυριακή, χθες ο ΕΟΔΥ έδωσε 67 διασωληνωμένους. Αυτό σημαίνει πρόβλημα...
Γ.Γ.

Φιλοσοφικά
ΕΚΔΗΛΗ η διάθεση φιλοσοφίας στην παρέα των μεσήλικων της πλατείας Ταχυδρομείου: Μετά από μια ηλικία σταματάς να θυμώνεις... Απλά ξενερώνεις και ξεγράφεις ανθρώπους από τη ζωή σου.
* * *
ΜΕ τον έτερο της παρέας να ανταποδίδει: Ένας φίλος είπε ότι όσοι δεν πιστεύουν σε τίποτε, κάποτε πίστεψαν πολύ σε κάτι που ήταν τίποτα...Αστέρας
ΔΕΝ είμαστε πεπεισμένοι πως μια από τις αλλαγές που θα χρειαζόταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν και αυτή του σήματος του κόμματος. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Συνήθως αλλάζουν το σήμα τους, κόμματα που από τη διακυβέρνηση βρέθηκαν στην αντιπολίτευση και προσδοκώντας να επιστρέψουν ξανά στην εξουσία, κάνουν αλλαγές στην «11άδα», αλλάζουν «χρώματα και αρώματα» όπως και το σήμα, για να δημιουργήσουν την εντύπωση πως ξαναγεννιούνται (σ.σ. μην μπερδευτούμε με τις στάχτες και δεν έχουμε τέτοια πρόθεση) και έχοντας «διδαχθεί» από τα λάθη του παρελθόντος είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν ξανά.ΕΤΣΙ είχε πράξει η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ (σ.σ. αυτοί άλλαξαν και όνομα) και πλέον ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ. Να (ξανα)αλλάξει σήμα και να προσθαφαιρέσει στην επωνυμία του κόμματος. Από τον πυρσό στο παζλ με τα τριγωνάκια, από τον ήλιο τον πράσινο στη μαργαρίτα και από το μισό αστέρι με τις ρίγες, στο (νοερά) αστέρι. Το γύρισαν όλοι τους στο μεταμοντέρνο, στο αφηρημένο με πολιτικές... αφέλειες. Τέχνη κάνουν οι ανθρώποι...
Β.Κ.

Άγιος Αχίλλιος
*ΤΟΝ συμπολιούχο του Αγίου Αχιλλίου, Άγιο Βησσαρίωνα, αρχιεπίσκοπο Λαρίσης, γιόρτασε χθες και προχθές, η Μητροπολιτική μας περιφέρεια. Στο γραφικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της πλατείας Λαού βρέθηκε ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και μεταξύ άλλων εξήγγειλε τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στον υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου με αποκλειστική δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κ.Γ.

Μάσκες
«ΟΙ διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» αναφέρει η Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας σε ανακοίνωσή της, μα ώσπου να τη διαβάσει ο μικρός Δημήτρης στην Γ’ Δημοτικού σε ένα σχολείο στα Σουφλάρια, σηκώθηκε ένα μικρό αεράκι χθες και όπως την κρατούσε ανοιχτή τη μάσκα στα χεράκια του, και πάει χάθηκε για τον ουρανό...
Κ.Γ.
(Αυτο)κριτική
ΒΙΑΣΤΗΚΕ η κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση να δοθούν άμεσα μάσκες στους μαθητές και την ‘’πάτησε’’, λέει με αρκετή δόση (αυτο)κριτικής ο Δημήτρης Παπαποστόλου. Φροντίζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλύψει ότι ο ίδιος επέμενε ότι οι μάσκες δεν ήταν προτεραιότητα. Προτεραιότητα ήταν η καθαριότητα των σχολικών μονάδων και το σπάσιμο των υπερπληθών τμημάτων και ίσως να μην έχει άδικο. Όμως αν δεν προέκυπτε το πρόβλημα των μασκών και η διανομή είχε γίνει κανονικά και όλοι ήταν ικανοποιημένοι, ο έμπειρος συνδικαλιστής θα υποστήριζε ότι ήταν άλλη η δική του προτεραιότητα;
Δ.Κ.

Πρόσωπα
ΠΡΙΝ προλάβει όμως ο μικρός Δημήτρης να κατέβει από τα ψηλά και οι γονείς του να ανησυχούν, ήδη τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ άρχισαν να τονίζουν τον εκνευρισμό που προκάλεσαν στην κυβέρνηση τα εκνευριστικά μικρά πρόσωπα των μαθητών... Τα παλιόπαιδα.
Κ.Γ.

Απαράδεκτο
Ο ξυλοδαρμός εκπαιδευτικού από γονέα ίσως να μην αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί ακραία συμπεριφορά και επιβάλλεται να καταδικαστεί. Οι ρόλοι είναι διακριτοί και οι γονείς πρέπει να το εννοήσουν.
Αναφερόμαστε στο προχθεσινό περιστατικό στα Χανιά, όπου γονέας – αρνητής της μάσκας φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος εκπαιδευτικού, όταν ο καθηγητής ζήτησε από τον μαθητή να φορέσει μάσκα για να εισέλθει στο σχολείο κλπ. Ο ένας στο νοσοκομείο ο άλλος στο αυτόφωρο, πού θα βγάλει μια τέτοια εξέλιξη;
Προφανώς οι γονείς νοιάζονται για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών τους, αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν καμιά υπεύθυνη δήλωση όπως απαιτούν οι αρνητές της μάσκας. Τη νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί, από το Υπουργείο να ζητήσουν δήλωση όσοι διαφωνούν.
Με την ευκαιρία, οι μοναχές πώς εμπλέκονται με το «κίνημα» κατά της μάσκας;
Β.Κ.

Φωτιά
*Ο ήλιος ανατέλλει, το νερό κυλάει και μια φωτιά καίει στη Βιοκεράλ. Υπάρχουν σταθερά πράγματα σ’ αυτή τη ζωή...
Κ.Γ.
Εισφορά...
* ΤΕΛΙΚΑ η εξαγγελία για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έχει και «ουρά», καθώς η περίμετρος εφαρμογής του μέτρου δεν καλύπτει μόνο τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, του ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.
Όπως διευκρινίστηκε χθες, από την εισφορά θα απαλλαγούν και τα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα τα οποία εισπράττονται στη διάρκεια του 2020. Η απαλλαγή θα γίνει με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2021...
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Για παράδειγμα ένας δημόσιος υπάλληλος που εξαιρείται από το «πάγωμα» της εισφοράς, εφόσον εισπράττει εκτός από τον μισθό του και εισοδήματα από ενοίκια θα συνεχίσει να πληρώνει το 2021 εισφορά αλληλεγγύης για τον μισθό του αλλά με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα έχει «σβήσει» η εισφορά αλληλεγγύης που αντιστοιχεί στο εισόδημα από ενοίκια... Κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει βεβαίως και με τους συνταξιούχους...
Γ.Ν.

Βαμβάκι
ΣΤΗΝ τελική ευθεία βρίσκονται οι αγρότες για τη συλλογή βάμβακος. Οι πρώτες συλλεκτικές μηχανές στα Φάρσαλα έχουν κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή τους, σε χωράφια που ξέμειναν από νερό ή σε πολύ πρώιμες καλλιέργειες.
Οι περισσότεροι αγρότες πραγματοποιούν ψεκασμούς με αποφυλλωτικά αυτό το διάστημα. Κοντά στις 23-25 Σεπτεμβρίου οι περισσότερες συλλεκτικές μηχανές θα βρίσκονται σε πλήρη διάταξη. Βαρόμετρο θα παίξουν οι επόμενες οι μέρες (Παρασκευή και Σάββατο) που δίνουν κάποιες βροχές στην περιοχή.
Γ.Γ.

Απουσία
ΣΤΙΣ δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει και φέτος η Λάρισα, με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν σήμερα και να διαρκούν μέχρι και την επόμενη Τρίτη. Στο πλαίσιο αυτής θα πραγματοποιηθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις κι αυτό αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, από την οποία όμως έλειπε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας! Κάτι παρόμοιο δεν έχει ξαναγίνει στα πολλά χρόνια που συμμετέχει η πόλη στις εν λόγω δράσεις... Να κρύβεται κάτι πίσω από την απουσία Σάπκα, ή μήπως δεν συνεννοήθηκαν καλά;
***
ΣΤΙΣ περσινές δράσεις ο Σύλλογος ΕτουΚου είχε ζωγραφίσει διαβάσεις πεζών, σε μια δράση ευαισθητοποίησης πεζών και οδηγών και αλλαγής του γκρίζου αστικού περιβάλλοντος. Η εν λόγω δράση μόνο χαμόγελα είχε προκαλέσει και ήταν κάτι που οι Λαρισαίοι περίμεναν να εξακτινωθεί σε όλη την πόλη. (Χρώμα και φαντασία χρειάζεται και το γκρίζο γίνεται πολύχρωμο.)
ΘΑ.

Επιτέλους...
* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται να μπαίνει φρένο στο άρμεγμα της «ιερής αγελάδας», των πιο παραγωγικών δυνάμεων της οικονομίας... Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια η μισθωτή μεσαία τάξη θα πάρει του χρόνου βαθιά ανάσα.
Ο συνδυασμός του περιορισμού του μη μισθολογικού κόστους μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης θα έχει ως αποτέλεσμα οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα να κερδίσουν μισό ή ακόμη και ένα καθαρό μισθό ετησίως. Η κατεύθυνση δίκαιη, ανακουφίζει κάπως αυτούς που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. Και οπωσδήποτε αναγκαία γιατί η μείωση κάθε μορφής επιβαρύνσεων βοηθά στην ανάπτυξη.
****
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ βέβαια δεν είναι αρκετά ως μέτρα για να αναστραφεί η πορεία και να αντιμετωπιστεί η ύφεση που προκαλεί η πανδημία. Ο επιχειρηματικός κόσμος της Λάρισας περίμενε μεγαλύτερη τόλμη και μέριμνα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα δίνουν έναν αγώνα επιβίωσης.
Για αυτό και υποδέχτηκαν τα μέτρα με μια γλυκόπικρη γεύση. Με συγκρατημένη αισιοδοξία και περιορισμένη ικανοποίηση. Ήταν όμως αναγκαία, δίνουν ανάσες, προσωρινές μεν αλλά έχουν μια προοπτική μόνιμων ελαφρύνσεων. Ξέχωρα που στηρίζει εκείνους από τους οποίους εξαρτάται η επανεκκίνηση της οικονομίας...
Γ.Ν.

Μερομήνια
* ΑΠΟ αύριο περιμένουμε την πρώτη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Καιρός ήταν, ίσως και να είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να μη το παρακάνει...
Πάντως τα προγνωστικά μοντέλα των «επιστημόνων» που διαβάζουν τα σημάδια του ουρανού δεν είναι και τόσο ευοίωνα. Τα «μερομήνια» εν προκειμένω, σπάνια πέφτουν έξω, αλλά ας ελπίσουμε όλοι ότι φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα βγουν αληθινά... Γιατί σε διαφορετική περίπτωση μας περιμένει βαρύς χειμώνας. Οι παρατηρητές καιρικών φαινομένων δημοσιοποίησαν τις προβλέψεις τους απογοητεύοντας όσους ήλπιζαν ότι ο φετινός χειμώνας θα ήταν πιο ελαφρύς από τις άλλες χρονιές.
Όπως λένε, στο β’ 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου θα υπάρξει έντονη κακοκαιρία, δυνατές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας. Βελτίωση και λίγα καιρικά φαινόμενα περιμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα.
Ο Οκτώβριος ξεκινά με ήπιο καιρό στο πρώτο πενθήμερο με ασθενή τοπικά φαινόμενα. Από τις 6 έως 10 του μήνα περισσότερες βροχές και καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας. Άνομβρος στο υπόλοιπο διάστημα ο μήνας, δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο.
Ο Νοέμβριος ξεκινά και αυτός με ήπιο καιρό την πρώτη εβδομάδα. Από 7 έως 11 αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα. Μικρή βελτίωση στο μέσο του μηνός και άνοδος θερμοκρασίας. Πολύ σημαντική αλλαγή στο τρίτο δεκαήμερο Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος με συνεχείς ισχυρές κακοκαιρίες από τις 18/11 και μετά, χωρίς να αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε σχετικά χαμηλά από 25 έως 27.
Ο τελευταίος μήνας του χρόνου ξεκινά με βελτιωμένο καιρό την πρώτη εβδομάδα, ίδιο μοτίβο με λίγα φαινόμενα και τη δεύτερη. Από τα μέσα του μήνα, αναμένεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με συνεχόμενες κακοκαιρίες, πολλές βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά. Φτάνοντας, μάλιστα, προς τα Χριστούγεννα χιονοπτώσεις αναμένονται και στα πεδινά και παραθαλάσσια.
Πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα στο διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου.
Με κρύο κάνει ποδαρικό ο νέος χρόνος ωστόσο στο πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Άστατος έως τα μέσα του μήνα με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά. Πτώση και έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμη και στα πεδινά από 18 έως 23/1. Βελτίωση μετά και νέα κακοκαιρία 27 με 29 Γενάρη.
Ο Φεβρουάριος ξεκινά με κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βελτίωση στη συνέχεια και σχετικά ήπιος καιρός έως το τέλος του μήνα. Αρκετές βροχές τις τελευταίες μέρες του μήνα.
Γ.Ν.
(Επι)χαίρει
«ΧΑΙΡΕΙ» φυσικά και δεν «επιχαίρει» ο υπ. Εσωτερικών για την τροφοδοσία των σχολείων με μάσκες. Καθώς το «επιχαίρει», σημαίνει να χαίρεται κάποιος με το κακό που συμβαίνει σε κάποιον άλλο και στην προκειμένη περίπτωση, αν ίσχυε θα δημιουργούσε πολιτικό ζήτημα...

Δύο μέτρα και σταθμά
ΟΠΩΣ σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στον Τύρναβο χωρίς προβλήματα έγιναν οι αγιασμοί στα σχολεία, με μάσκες να χρησιμοποιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Μάλιστα τα μεγαλύτερα παιδιά όπως αυτά του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου ήταν συνεπέστατα στο σχολείο. Ωστόσο μετά τους αγιασμούς η εικόνα των μαθητών στα καφέ της πόλης του Τυρνάβου δεν ήταν και η καλύτερη: Συνωστισμός και φυσικά εκεί απουσίαζαν οι μάσκες. Δύο μέτρα και δύο σταθμά μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. Εικόνα όχι καλή για μία πόλη που έχει αφήσει σημαντικά το στίγμα της στα γράμματα και τον πολιτισμό σ’ αυτή τη χώρα.
Κ.Τσ.

Καλά κρασιά
ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ συνεχίζεται ο Τρύγος από το Οινοποιείο Τυρνάβου. Ούτε κρίση, ούτε κορονοϊός φοβίζει τους αμπελουργούς οι οποίοι καθημερινά εισκομίζουν τα σταφύλια τους. Το στοίχημα που έβαλε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χρήστος Τσιτσιρίγγος και η διοίκηση κερδήθηκε και φέτος σε μια δύσκολη χρονιά για όλες τις επιχειρήσεις. Έτσι οι τιμές εισκόμισης παραμένουν όπως πέρυσι υψηλές προς ικανοποίηση των μελών συνεταίρων, όπως και ο ποσότητες σταφυλιών που θα παραληφθούν και φέτος. Εκείνο που μένει μετά την ολοκλήρωση του Τρύγου, είναι να απολαύσουμε τις κρύες νύχτες και μέρες που έρχονται σιγά σιγά οδεύοντας προς τον χειμώνα, και τις νέες παραγωγές κρασιών, τσίπουρων, ούζου και άλλων αποσταγμάτων.
Κ.Τσ.

Διακοπές
ΠΟΛΥΩΡΕΣ διακοπές νερού σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στο Συκούριο. Σύμφωνα με διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής, οι διακοπές γίνονται τις ώρες της μεγάλης ζήτησης, ειδικά το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες όταν πολλοί επιστρέφουν από αγροτικές εργασίες και δεν βρίσκουν νερό για να πλυθούν.
Καλούν δε τον Δήμο να δει το θέμα και να δώσει λύση.

 

AGORASTOS KELLAS CIU

Διαφορετικές αποχρώσεις, στην ενδυμασία και στη μάσκα, ίδιες όμως αντιλήψεις για την ανάγκη στήριξης της Eιδικής Αγωγής στην εκπαίδευση, από Χρήστο Κέλλα και Κώστα Αγοραστό. Ο Βουλευτής συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την έγκαιρη ολοκλήρωση του εμβληματικού και υπερσύγχρονου Εκπαιδευτηρίου στη Νεάπολη και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, προκειμένου η λειτουργία του σχολείου να είναι θετική και απρόσκοπτη.
Γ.Ρ.

 

TSIANOS KALOKAIRINOY CIU

ΝΑ βρήκε την επόμενη πρωταγωνίστρια ο Τσιάνος; Γι’ αυτό και τα χαμόγελα;
ΘΑ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass