Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 17:53
Ποιος είπαμε ότι το ζητά; Αποκάλυψη τώρα καθώς ανυπόγραφα αιτήματα δεν γίνονται δεκτά... Ποιος είπαμε ότι το ζητά; Αποκάλυψη τώρα καθώς ανυπόγραφα αιτήματα δεν γίνονται δεκτά...

Κυκλώνας;
* ΑΛΛΑΖΕΙ σταδιακά ο καιρός από σήμερα. Ο «Ιανός», η πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου, βρίσκεται προ των πυλών. Θα επηρεάσει τη χώρα μας εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, η οποία αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά. Μάλιστα οι μετεωρολόγοι, για την απότομη μεταβολή του καιρού τονίζουν ότι μπορεί να δημιουργήσει Μεσογειακό κυκλώνα. Στο επίκεντρο του καιρού η Αθήνα και η Πελοπόννησος από Παρασκευή.
Ένας κυκλώνας λείπει είναι η αλήθεια, τέτοιο δεν είχαμε ακόμα φέτος.
Γ.Γ.

Αποκομιδή
* ΠΑΡΩΝ στη χθεσινή έναρξη των εμβολιασμών στα ανήλικα παιδιά των Ρομά στη Νέα Σμύρνη και ο Κώστας Παϊτέρης -πώς θα μπορούσε να απουσιάζει άλλωστε- δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει τα παράπονα όχι μόνο τα δικά του αλλά ολόκληρης της συνοικίας.
Τα απορριμματοφόρα περνάνε από τη Δημοσθένους και τους γύρω δρόμους, αδειάζουν τους κάδους, αλλά στη διαδικασία τρέχουν στην άσφαλτο υγρά από τα σκουπίδια πιθανότατα από τα απορριμματοφόρα. Τα υγρά στεγνώνουν και με την υψηλή θερμοκρασία μυρίζει ολόκληρη η περιοχή. Λίγο το πλυστικό για το πλύσιμο των κάδων, λίγο το ειδικό μηχάνημα για να ρίχνει λίγο νερό (όπως την περίοδο του αποκλεισμού λόγω κορονοϊού), τα πράγματα θα ήταν λίγο καλύτερα έλεγε ο Κώστας. Αδιάψευστος μάρτυρας για τα παράπονα τα δύο απορριμματοφόρα που πέρασαν μπροστά από το Κέντρο Κοινότητας αφήνοντας πίσω τους υγρά μετά την αποκομιδή...
Δ.Κ.
Επιστάτες
* ΣΤΑΔΙΑΚΑ φτάνουν στον Δήμο Λαρισαίων τα 600 άτομα που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων», μέσω του ΟΑΕΔ. Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες 200 επιτυχόντων, οι οποίοι πήγαν στον Δήμο και τοποθετήθηκαν στις θέσεις που είχαν δηλώσει.
Οι τελευταίοι από τους 200, που τοποθετήθηκαν χθες, είναι οι επιστάτες σχολείων.
Λ.Κ.
Κουίζ
* ΣΕ ποια δημόσια υπηρεσία οι υπάλληλοι, κυρίως γυναίκες, δεν φοράνε μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό, αλλά απαιτούν από το συναλλασσόμενο κοινό να το κάνει;
Γ.Ρ.

Πατρόν
* «ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ότι ουδέποτε ανετέθη με νόμο ή με πράξη στην ΚΕΔΕ να καθορίσει η ίδια τις προδιαγραφές και τη διαδικασία της προμήθειας των μασκών», απαντά η ΚΕΔΕ για τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Κοντοζαμάνη.
Εξηγεί ότι «το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε απλώς τις προδιαγραφές στην αρμόδια αρχή διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για διευκρίνιση επί των προδιαγραφών».
Επίσης «επί του ισχυρισμού ότι το Υπουργείο Υγείας απέστειλε τις ειδικές τεχνικές προδιαγραφές των μασκών στην ΚΕΔΕ» υποστηρίζει «διασαφηνίζουμε ότι οι προδιαγραφές για το μέγεθος και το υλικό των μασκών, ουδέποτε διαβιβάστηκαν απευθείας στην ΚΕΔΕ από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, αλλά καθορίστηκαν και περιγράφηκαν με σαφήνεια στην υπ’ αρ. πρωτ. 53031/24-08-2020 Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία ανατέθηκε στην ΚΕΔΕ η διενέργεια της εν λόγω προμήθειας».
Όμως το κακό έγινε! Αυτός που δεν ακούστηκε καθόλου ήταν ο προμηθευτής που κατασκεύασε τις μάσκες.
Λ.Κ.
Καταλήψεις
* ΑΡΧΙΣΑΝ οι καταλήψεις σε σχολεία της Λάρισας από μαθητές κατά της χρήσης της μάσκας. Εύλογη η απορία του Λαρισαίου: Μα καλά, ήρθε το παζάρι της Λάρισας; Αυτό δεν αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού;
Γ.Ρ.

Στην tv
* META τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου που έγινε ταινία και θα τη δούμε στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο και η ζωή του Αγίου Παϊσίου», γίνεται τηλεοπτική σειρά. Ήδη ξεκίνησαν τα γυρίσματα στην Κόνιτσα, καθώς εκεί έζησε τα περισσότερα χρόνια του βίου του και μόνασε στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου. Η τηλεοπτική σειρά θα έχει δύο κύκλους και είναι ελληνοκυπριακής παραγωγής. Γυρίσματα θα γίνουν επίσης στην Αθήνα και στα Ιωάννινα και θα διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβριο. Αναμένονται με ενδιαφέρον.
Γ.Ρ.

Αλλαγή
* ΝΕΑ διευθύντρια απέκτησε η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η Βασιλική Ζήση τοποθετήθηκε στη θέση της διευθύνουσας με την πρώην Αικατερίνη Παληογιάννη, που αποτελούσε το «κόκκινο πανί» για τους ΔΑΚίτες -εξαιτίας της συμμετοχής της στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- να επιστρέφει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Με την αλλαγή φαίνεται να επανέρχεται η ηρεμία στα συνδικαλιστικά πράγματα του ιδρύματος, καθώς η συγκεκριμένη εκκρεμότητα της τοποθέτησης διευθύνουσας ήταν μεταξύ άλλων η αιτία που παραιτήθηκε και ο πρώην διοικητής Χαρ. Μπαλής, προκαλώντας μία ακόμα διοικητική κρίση στο ίδρυμα.
Δ.Κ.

Εκδίκαση
* ΕΝ μέσω έξαρσης της πανδημίας κορονοϊού, παρατηρεί το μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Αντ. Γραβάνης, είχε προσδιοριστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση υπόθεσης που αφορούσε σε εγκληματική οργάνωση με 40 κατηγορούμενους και δεκάδες συνηγόρους και μάρτυρες.
Η υπόθεση αναβλήθηκε ως γνωστόν για τις 25 Σεπτεμβρίου και ο κ. Γραβάνης ερωτά «ποιος μπορεί να διασφαλίσει συνθήκες εκδίκασης συμβατές με τα υγειονομικά πρωτόκολλα;»

Τυριά
* ΜΠΑΙΝΕΙ η γιαγιά στο σούπερ μάρκετ και λέει στον πωλητή:
- Θέλω να μου βάλετε μισό κιλό τυρί Αλτσχάιμερ...
Κοιτάει ο πωλητής τα τυριά του απορημένος και της λέει:
- Είστε σίγουρη ότι θέλετε τυρί με τέτοιο όνομα;
- Ναι....
- Δεν έχουμε τέτοιο τυρί, γιαγιάκα. Μήπως λέγεται αλλιώς και δεν το θυμάσαι;
- Τι να σου πω παιδί μου, μπορεί... Είναι και αυτό το Έμμενταλ που έχω και ξεχνάω...

Λαϊκή
* ΤΟ ’λεγε χθες παράγοντας των υγειονομικών υπηρεσιών της πόλης που περνούσε από τη λαϊκή αγορά. Μα τόσος συνωστισμός από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους και χωρίς μάσκα είναι υγειονομική βόμβα! Απαράδεκτο, συνέχιζε, τονίζοντας το αυτονόητο: με τέτοια αύξηση των κρουσμάτων είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα μέτρα θα συνεχίζουν να εντείνονται. Μέχρι πού; Μέχρι να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, όπως συμβαίνει αυτή την εποχή στην Αττική, όπου τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα…
Δ.Κ.

Αλογα
* ΕΝΤΟΝΑ παράπονα για τα ανεπιτήρητα άλογα τα οποία λόγω έλλειψης τροφής κατεβαίνουν από τον Κάτω Όλυμπο και συγκεκριμένα από την περιοχή Γκουνταμάνι στα χωριά Ροδιά, Δελέρια, Αργυροπούλι του Δήμου Τυρνάβου και από την άλλη πλευρά του βουνού Γόννοι, Ελιά, Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών. Μπαίνουν στα χωράφια και κυριολεκτικά ρημάζουν τις καλλιέργειες. Οι πολίτες διαμαρτύρονται χρόνια τώρα αλλά κανένας φορέας δεν παίρνει την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωσή τους. Επίσης δεν υπάρχει κωδικός για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τον ΕΛΓΑ. Και αν κάποιος αγρότης αντιδράσει δυναμικά κατά των αλόγων, ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρει τον μπελά του στη δικαιοσύνη.
Υπάρχει δημόσιος φορέας να δώσει λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα;
Κάθε απάντηση δεκτή.
Κ.Τσ.

Επιτροπή
* ΤΟ θέμα των εφημεριών των δύο νοσοκομείων άνοιξε από την πλευρά της 5ης ΥΠΕ, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν χθες, καθεμιά κατέθεσε τις απόψεις της αλλά απόφαση δεν ελήφθη.
Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να αντιμετωπιστεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση έλεγε χθες μετά τη συνάντηση ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για αναβολή λήψης αποφάσεων μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες...
* * *
* ΜΕΧΡΙ όμως να ωριμάσουν οι συνθήκες μπορεί να συγκροτηθεί και μια επιτροπή, να βάλει τα πράγματα κάτω, να καταγράψει τις υπάρχουσες συνθήκες, να μελετήσει τα στοιχεία και να εξετάσει αν και πώς μπορεί να γίνουν οι εφημερίες ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των ασθενών.
Πληροφορίες λένε ότι σήμερα θα υπογραφεί η απόφαση συγκρότησης της Επιτροπής που θα έχει μόνο γιατρούς –οι διοικητές και υποδιοικητές αποκλείστηκαν εξ ορισμού. Έχουμε λοιπόν και λέμε: διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και μέλη των Επιστημονικών Συμβουλίων. Σύνολο επτά –ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Αθ. Γιαννούκας λέγεται ότι ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί για να διευκολύνει την κατάσταση.
* * *
* ΣΕ ένα μήνα θα κληθεί η Επιτροπή να βγάλει πόρισμα και προτάσεις αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου εύκολο, με αποτέλεσμα στελέχη από τον χώρο της υγείας να υπενθυμίζουν εκείνο που λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις: αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να λάβεις μια απόφαση συστήνεις μια επιτροπή!
* * *
* Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ πάντως εμφανίζεται αρκούντως ικανοποιημένος. Μπορεί απόφαση να μην ελήφθη και να παραπέμπεται για το μέλλον, όμως το θετικό είναι ότι ξεκίνησε ο διάλογος για να βρεθεί λύση. Τέτοια ικανοποίηση ούτε ο διάλογος για τα ελληνοτουρκικά να ξεκινούσε!
Δ.Κ.
Ο κόκορας
- MΑΜΑ, είδα τον κόκορα δέκα φορές πάνω στην κότα σήμερα.
- Πήγαινε πες το στον πατέρα σου.
- Μπαμπά, η μαμά μου είπε να σου πω ότι είδα τον κόκορα δέκα φορές πάνω στην κότα σήμερα.
- Με την ίδια κότα ήταν;
- Όχι.
- Πες το στη μάνα σου.

Μεγαλώνει
* ΠΑΡΑ τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που δεν επιτρέπουν ανοιχτές εκδηλώσεις, όλο και μεγαλώνει το εθελοντικό δίκτυο του «Κανείς Μόνος», που εξελίσσεται σε μία σοβαρή προσπάθεια Λαρισαίων όλων των ηλικιών. Αυτόν τον καιρό οργανώνονται και προγραμματίζουν παρεμβάσεις, πάντα με την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης.
«Ψυχή» του δικτύου η Λίτσα Λιακούλη, που δημιουργεί ένα άλλο επίπεδο εθελοντικής δράσης, ενώνοντας τους πολίτες, τους φορείς και την πόλη, χωρίς κανένα πολιτικό πρόσημο. Αν κρίνουμε από το έργο της πάντως στον ΟΚΑΝΑ, αναμένεται να εξελιχθεί σε κάτι σημαντικό για τον τόπο...
Δ.Κ.

Φίμωση
* ΚΑΙ όμως στη Θεσσαλονίκη η ΝΔ του Μητσοτάκη κατέβαλε προσπάθεια να φιμώσει τους αντιπάλους της! Το καταγγέλλει το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας που αποκλείστηκε από το Thessaloniki Helexpo Forum, όπου ο πρωτογενής τομέας υποτίθεται ότι αποτέλεσε σημαντικό θέμα.
 * * *
* ΓΙΑ το 2020 ξαφνικά και εντελώς αυθαίρετα, επιχειρηματολογεί το κόμμα, η διοργανώτρια εταιρεία Helexpo και φυσικά η Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν και διέταξαν, εκτός από την ακύρωση της ΔΕΘ και τη διοργάνωση ενός μεταλλαγμένου μορφώματος υπό τη μορφή forum, να ακυρώσουν και όλες τις μη επιλεγμένες πολιτικές εμφανίσεις, συνεντεύξεις κ.λπ. που γίνονταν στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Και επέβαλαν στην ΕΡΤ να απέχει από την παραδοσιακή κάλυψη όσων πολιτικών εκδηλώσεων θα γίνονταν, όπως του ΑΚΚΕΛ.
* * *
* ΜΕ ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την καταγγελία. Έχει τη βαρύτητά της έστω και αν προέρχεται από ένα μικρό κόμμα -μικρό τώρα, μεγάλο αύριο λένε τα στελέχη ακόμα και στη Λάρισα...

PINAKAS_BOYLGARHS_CIU.jpg

Στην «πρώτη γραμμή» και με όλα τα προστατευτικά μέσα Δημήτρης Πινακάς και Σωτήρης Βούλγαρης χθες στη Νέα Σμύρνη και με κοινό δόγμα: Από μακριά (λόγω κορονοϊού) αλλά πιο κοντά στη λύση των προβλημάτων!

Μπορεί οι συνθήκες του κορονοϊού να μην επέτρεψαν το μυστήριο του γάμου να εξελιχθεί σε μίνι προεκλογική συγκέντρωση, ωστόσο αρκετοί γαλάζιοι τοπικοί παράγοντες και όχι μόνο, παρευρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (ναι... την ίδια ώρα που μιλούσε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ) στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Αχιλλίου, προκειμένου να ευχηθούν τα καλύτερα στον δικηγόρο, νομικό συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Λάρισας Βασίλη Βράκα, ο οποίος νυμφεύτηκε την καλή του, Φανή Γκαραγκούνη.
Γ.Ρ.

PARKARISMA_CIU.jpg

Εξυπνο παρκάρισμα!

PEZODROMIO_CIU.jpg

Τι εμμονή και αυτοί οι πεζοί να θέλουν να περάσουν από το πεζοδρόμιο…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass