ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2020 13:10 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Σεπ 2020 13:24
*ΔΥΟ αιώνες ζωής κλείνει του χρόνου το σύγχρονο ελληνικό κράτος, με τα μισά απ' αυτά η «Ελευθερία» να είναι παρούσα, να ειδησεογραφεί και να καταθέτει απόψεις. Φυσικά και ήταν παρούσα και στην επίσκεψη της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου διά του διευθύνοντα συμβούλου κ. Γιώργου Μιχαλόπουλου. Που βέβαια είχαν να συζητήσουν πολλά, αφού τους συνδέει βαθιά και παλιά οικογενειακή φιλία. ΘΑ. *ΔΥΟ αιώνες ζωής κλείνει του χρόνου το σύγχρονο ελληνικό κράτος, με τα μισά απ' αυτά η «Ελευθερία» να είναι παρούσα, να ειδησεογραφεί και να καταθέτει απόψεις. Φυσικά και ήταν παρούσα και στην επίσκεψη της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου διά του διευθύνοντα συμβούλου κ. Γιώργου Μιχαλόπουλου. Που βέβαια είχαν να συζητήσουν πολλά, αφού τους συνδέει βαθιά και παλιά οικογενειακή φιλία. ΘΑ.

Φανερωμένη


*ΕΔΩ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς; Δεν εμφανίζεται ο ευλογημένος εκεί στον Τύρναβο. Από τότε που αποκάλυψε το θέμα με ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ελευθερία», από τον περασμένο Φλεβάρη ακόμα τίποτα. Να και εισαγγελείς, να και έρευνες, να και ο Μητροπολίτης. Μέχρι και κλήση από τον ιερέα - ανακριτή στην εφημερίδα. Πουθενά εκείνος.
***
*ΚΑΙ έχουμε και την έκθεση 1η Οκτωβρίου. Στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας θα παρουσιαστεί το παρελθόν του Τυρνάβου μέσα από εικόνες του ναού της Παναγίας Φανερωμένης. Το καλύτερο σενάριο φυσικά είναι να εμφανιστεί στα εγκαίνιά της και να κρατάει αγκαλιά και μερικές εικόνες. Θαύμα θα αναφωνήσουμε...
Κ.Γ.

Μπαμπέσικο
*ΛΟΙΠΟΝ η στάση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ είναι πασιφανές πως αποτελεί μια μαχαιριά στην πλάτη του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη.
Γιατί δεν μπορείτε κύριε να δηλώνετε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Όσα έχει κάνει απ’ όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά».
Εδώ κύριε η ΝΔ επένδυσε και όχι μόνο επένδυσε, αλλά κέρδισε τις εκλογές φορώντας χλαμύδες και κραδαίνοντας σημαίες σε όλα τα συλλαλητήρια καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα μαθαίνουμε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης στήριξε και στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών; Καλά πρόδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόδωσε και η ΝΔ;
Β.Κ.

Αναλογικά
*ΜΕ δύο παρεμβάσεις του αρθρογραφώντας στην «Ε» ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Σούλτης έκανε αισθητή την παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα της πόλης. Η αρχή έγινε με την παρέμβασή του για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την οποία εξέφρασε τη γνωστή αντίθεσή του με την κατάργηση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Η συνέχεια δόθηκε για την απλή αναλογική, με τον αναπληρωτή δήμαρχο να αποδεικνύει ότι δεν μασά τα λόγια του. Τι είπε; Μεγάλο λάθος του «Κλεισθένη» να πάρει το παλιό μοντέλο στην αυτοδιοίκηση ακριβώς όπως ήταν χωρίς καμία αλλαγή και να θεσπίσει την απλή αναλογική στο δημοτικό συμβούλιο και στις βασικές επιτροπές.
* * *
*ΚΑΙ η τελική παραδοχή: Αν δεν γίνονταν οι τροπολογίες Θεοδωρικάκου, το λάθος του νόμου του Κλεισθένη θα το πλήρωναν οι δήμοι, οι περιφέρειες και η χώρα ολόκληρη, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε.
Αυτά από τον πρωτεργάτη της Συμπαράταξης, που επιβεβαιώνει τον ρόλο του με τον καλύτερο τρόπο παρουσιάζοντας την αλήθεια γυμνή χωρίς ιδεοληψίες, υποκρισίες και επικοινωνιακά τρυκ. Παραδίδοντας ακόμα και σε συναδέλφους του στην πλειοψηφία μαθήματα πολιτικής με συνέπεια και συνέχεια, χαρακτηριστικά που εκτιμούν οι πολίτες.
Δ.Κ.

Αλήθειες
*ΑΥΤΑ που λέει ο κ. Ζάεφ -για να σοβαρευτούμε κιόλας- επιβεβαιώνουν το ήδη γνωστό από την αρχή. Ότι τη Συμφωνία των Πρεσπών την επέβαλαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εταίροι και σύμμαχοί μας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ γιατί καταρχήν εξυπηρετούσε τα δικά τους, στρατιωτικά και ενεργειακά συμφέροντα απέναντι στη Ρωσία (και δευτερευόντως στην Τουρκία) που πάτησαν πόδι σε Σερβία και Αλβανία αντίστοιχα.
Άσχετα με το γεγονός ότι κάποτε έπρεπε να επιλυθεί το Σκοπιανό και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιλύθηκε δίκαια ή όχι. Συνεπώς οι Μακεδονομάχοι αποτέλεσαν τον ιμάντα για να ανέλθει στην εξουσία η ΝΔ. Η οποία ΝΔ επέτρεψε εκείνη την περίοδο τον λαϊκισμό, μόνο και μόνο για να μην κερδίσει έδαφος η ακροδεξιά και όλοι όσοι σκέφτηκαν το ενδεχόμενο να ιδρύσουν και να ηγηθούν κόμματος.
Κόβοντας ψήφους από τη ΝΔ που έβλεπε στις δημοσκοπήσεις ότι κέρδιζε έδαφος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πάτωνε όταν βάφτιζε φασίστες αδιακρίτως όλους όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια. Με τις υγείες τους όσοι πίστεψαν τη ΝΔ. Όπως και εκείνους τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια...
Β.Κ.

Μετακόμιση
*ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ασφαλώς για τον ορισμό της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού στην υπόθεση του 4ου ΕΠΑΛ. Έτοιμο από τον Ιούλιο το νέο κτίριο δηλώνει ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Σούλτης, με τη σκυτάλη να αναλαμβάνει η Δευτεροβάθμια για τον εξοπλισμό. Η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Βασιλική Ζιάκα υποστηρίζει ότι η μετακόμιση είναι θέμα ημερών (πόσων ημερών δεν αποκάλυψε) και ο διευθυντής του σχολείου Μαργαρίτης Μπασδαβάνος ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες της μετακόμισης. Σαν ξύλινη πολιτική γλώσσα ακούγεται, διότι τι σημαίνει ακριβώς δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες; Το ερώτημα είναι ξεκίνησε η μετακόμιση; Η απάντηση που κανείς δεν έδωσε ξεκάθαρα είναι ότι η μετακόμιση δεν ξεκίνησε και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει –αν ήταν προγραμματισμένο θα το δήλωναν και δεν θα απέφευγαν τις συγκεκριμένες αναφορές.
Και μαζί με την απάντηση η αλήθεια θα παραμένει μία και μοναδική: μέχρι να γίνει η μετακόμιση, που θα έπρεπε να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, δύο τμήματα του 13ου Λυκείου με 50 παιδιά θα κάνουν μάθημα παίρνοντας και απουσίες στο προαύλιο του σχολείου, όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Δ.Κ.

Πέντε
*ΣΤΗΝ ομάδα των «4» τελικά ήταν... πέντε. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε η πρόταση των παρατάξεων αντιπολίτευσης «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών», «Ορμή Ανανέωσης» και «Λαρισαίων Κοινόν». Θετικά ψήφισε όμως και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Πέτρος Κρίκης. Όλοι μαζί ζήτησαν να γίνει η ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού από προγράμματα και επιδοτήσεις μέσω των Υπουργείων και της Ε.Ε.
***
*ΕΙΤΕ τέσσερις, είτε πέντε όμως ο δήμαρχος Λαρισαίων τούς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι το θέμα θα συνεχιστεί με λίζινγκ ύψους περίπου 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, διά της Οικονομικής Επιτροπής. «Με νομιμότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες» όπως ανέφερε συχνά.
Κ.Γ.

Μικρόφωνο
*ΘΕΛΟΥΝ εκπαίδευση στα τεχνολογικά τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάποιοι ξεχνούν τα μικρόφωνά τους ανοιχτά και όλοι οι συμμετέχοντες μα και οι θεατές ακούνε τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες χωρίς να το θέλουν. Την ώρα που νομίζουν ότι έχουν κλειστό το μικρόφωνο. Προσοχή, γιατί τα viral βγαίνουν από... απροσεξίες.
Κ.Γ.

Σπόροι
*ΜΥΣΤΗΡΙΟ με σπόρους από την Ασία. Άγνωστοι οι αποστολείς, στην Ευρώπη οι αποδέκτες. Μέσα σε φακέλους φτάνουν και η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας προειδοποιεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Σε καμία περίπτωση να μην τους φυτέψουν διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της ασθένειας. Προς τα φυτά και όχι προς τους ανθρώπους.
Κ.Γ.

Λίμνη
*ΑΥΤΟ με τη λίμνη εκεί στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ πάντως είναι αστείο. Για κάποιους μήνες δεν είχε νερό και όταν έγραφε σχετικά η εφημερίδα, απαντούσε η δημοτική αρχή πως περιμένουν το Πάρκο των Ευχών. Τώρα που έχει νερό είναι γεμάτο βρωμιές. Περίπτωση να είναι γεμάτη και καθαρή δεν υπάρχει;
Τέθηκε πάντως το ζήτημα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τοποθετήθηκε ο δήμαρχος λέγοντας πως θα ανακατασκευαστεί αφού υπάρχει κι ένα πρόβλημα με τη μόνωση.
Κ.Γ.

Δώρο...
* ΤΟ παίρνουν το «δωράκι» τους οι επιχειρήσεις. Με καθυστέρηση βέβαια αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Στο δώρο... του Πάσχα αναφερόμαστε, που αντιστοιχεί στην κρατική συμμετοχή λόγω των αναστολών συμβάσεων εργασίας. Η πληρωμή ξεκίνησε από χθες σταδιακά... Να σημειωθεί ότι το Δώρο Πάσχα καταβλήθηκε στο σύνολό του από τους εργοδότες στους εργαζόμενους έως τις 30 Ιουνίου.
Έως τώρα δεν είχαν εξοφληθεί, καθώς διενεργούνταν έλεγχοι από το σύστημα «Εργάνη». Και αυτό γιατί βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, οι εργοδότες όφειλαν να δηλώσουν στο σύστημα «Εργάνη» τα στοιχεία των εργαζομένων τους, καθώς και το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 (μεικτές αποδοχές εργαζομένου και αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές και κρατήσεις), που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης, το οποίο καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι απαραίτητοι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και οι «τρύπες» στις επιχειρήσεις άρχισαν να καλύπτονται.
Γ.Ν.

Γιάννα με στυλ και λάμψη στη Λάρισα
*Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη αποβιβάστηκε λίγο μετά τις 12 από μια λιμουζίνα Mercedes-Maybach, μπροστά από την Περιφέρεια επί της Παπαναστασίου. Φορούσε μία σομόν ζιπ κιλότ με φουλάρι για ζώνη που τα συνδύαζε με λευκό ντραπέ πουκάμισο, ντάστι πινκ γόβες και εκρού τσάντα. Φόρεσε τη μάσκα της και κινήθηκε προς την είσοδο της Περιφέρειας όπου την ανέμεναν αιρετοί και δημοσιογράφοι.
***
*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ οι σχέσεις που διατηρεί με τον Κώστα Αγοραστό, κάτι που διαφάνηκε και στην αμεσότητα της στιχομυθίας τους στην είσοδο της Περιφέρειας. Μαζί με τον περιφερειάρχη υποδέχτηκαν την κ. Αγγελοπούλου ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς και οι αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Καλομπάτσιος, Γιώργος Λαδόπουλος και Νίκος Λιούπας.
***
*ΚΙ όταν κάποια στιγμή μετά τα εθιμοτυπικά του καλωσορίσματος οι δημοσιογράφοι της ζήτησαν δηλώσεις, η κ. Αγγελοπούλου αφού κοίταξε γύρω είπε «δηλώσεις θα κάνω μόνο αν είναι και η «Ελευθερία» εδώ» κι επειδή η «Ε» ήταν παρούσα -όπως είναι σε όλα τα μεγάλα και όχι μόνο γεγονότα- ε, τότε άρχισε και να μιλά.
***
*«ΠΡΩΤΗ φορά που επισκέφτηκα τη Λάρισα ήμουν μαζί με τον πατέρα μου και θυμάμαι τον Πηνειό ποταμό» είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου, ξετυλίγοντας για λίγο το κουβάρι των αναμνήσεών της. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην ΑΕΛ, «εσείς εδώ έχετε και την ΑΕΛ, την ομάδα με το πρωτάθλημα και τα δύο κύπελλα» είπε και όλοι την κοιτούσαν όπως κοιτάει ο τερματοφύλακας την μπάλα που κατευθύνεται στο γάμα της εστίας.
***
*ΜΕΤΑ το σκηνικό μεταφέρθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, όπου και η κ. Αγγελοπούλου διαπίστωσε την αγάπη του περιφερειάρχη για τον αθλητισμό με τις μπάλες κάθε είδους να έχουν κυρίαρχο ρόλο στη διακόσμηση του γραφείου. Φωτογραφίες, διάλογος -και για το ναυάγιο της Περιστέρας- για να ακολουθήσει η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Η κ. Αγγελοπούλου χάρισε στον Κ. Αγοραστό τον «Προπομπό», του νομισματικού προγράμματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που απεικονίζει το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεοφίλου Χατζημιχαήλ «Αναγεννηθείσα Ελλάδα», διευκρινίζοντας πως τα έσοδα από την πώλησή του, θα επιτρέψουν στην επιτροπή να χρηματοδοτήσει δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο περιφερειάρχης τής έδωσε ακολούθως ένα αντίγραφο του νομίσματος του Κοινού των Θετταλών, το σήμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ένα λεύκωμα με τις παραδοσιακές φορεσιές της Θεσσαλίας, μία ειδική έκδοση με την ιστορία της Θεσσαλίας και ένα βραχιολάκι με το «Θ» της Θεσσαλίας το οποίο η κ. Αγγελοπούλου φόρεσε.
***
*ΜΕ τα πόδια διένυσε τη μικρή απόσταση από την Περιφέρεια ως το Δημαρχείο με τον κόσμο να της μιλά και να τη χαιρετάει, και την ίδια να ανταποδίδει με χαμόγελο. Στην είσοδο του Δημαρχείου την υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, ενώ έξω από το γραφείο του την υποδέχτηκε ο Απόστολος Καλογιάννης. Στη σύσκεψη με τους φορείς φάνηκε για άλλη μια φορά το επικοινωνιακό της χάρισμα. Εύστροφη και απόλυτα διαβασμένη απάντησε σε κάθε τοποθέτηση, τιμώντας μ' αυτόν τον τρόπο όλους τους συμμετέχοντες. Σούλτης και Σάπκας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη σύσκεψη από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος δώρισε στην κ. Αγγελοπούλου το εμβληματικό έργο «Λάρισα, 8.000 χρόνια νεότητας» αλλά και μια σειρά με αναπαραστάσεις αρχαίων νομισμάτων της πόλης.
ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass