Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:36
*Ο Κ. Αγοραστός εξηγεί στη Γιάννα ότι ο δήμαρχος δίπλα δεν είναι ο Τζανακούλης κι ότι απλώς ο Καλογιάννης μιμείται το στυλ του περπατώντας. Ζ. *Ο Κ. Αγοραστός εξηγεί στη Γιάννα ότι ο δήμαρχος δίπλα δεν είναι ο Τζανακούλης κι ότι απλώς ο Καλογιάννης μιμείται το στυλ του περπατώντας. Ζ.

Τέλος αλλά...
*ΜΟΛΙΣ προσπέρασε κι η φθινοπωρινή ισημερία, οπότε το καλοκαίρι

τέλος και ημερολογιακά και αστρονομικά κι απ’ όλες τις πλευρές. Ο Κέλσιος όμως ανθίσταται στις πολεμίστρες του κάστρου από υδράργυρο, με τριαντάρια ακατέβατα δίνει υποσχέσεις θερινής παράτασης.
Ζ.

Να τελειώνει...
*ΠΑΜΕ για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς κι άρχισαν οι απολογισμοί και τα σχέδια.
- Το ερχόμενο έτος 2021 ή που θα μας γλιτώσει ή που θα μας αποτελειώσει.
***
 *- ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
- Εγώ πάλι θα σου ‘λεγα να το ξανασκεφτείς.
***
*-ΤΙ θα ζητήσεις από το 2021;
-Αποζημίωση ψυχικής οδύνης για το 2020.
***
*- ΟΙ στόχοι που είχαμε βάλει για φέτος έχουν περιοριστεί σε έναν: Να καταφέρουμε να επιβιώσουμε.
Ζ.

Ενημέρωση
*ΟΥΤΕ το καφεδάκι του δεν μπόρεσε να απολαύσει στο στέκι του, εκεί στην Κουμουνδούρου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας χθες. Εξοργισμένος διάβαζε την ανακοίνωση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχε ως θέμα τη Λάρισα. «Μα είναι δυνατόν σε ολόκληρη ανακοίνωση να αναφέρονται μόνο το Αρχαίο Θέατρο και η Δημοτική Πινακοθήκη; Πού είναι το Διαχρονικό Μουσείο, πού είναι το Λαογραφικό, που συμμετέχουν κιόλας στις εκδηλώσεις!;» έλεγε, με τον εσπρέσο στο χέρι να περνάει δύσκολες ώρες. «Δικαιολογημένα φυσικά αναφέρονται το στολίδι του Αρχαίου Θεάτρου και η εμβληματική Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης, αλλά ας πληροφορήσουν την κ. Αγγελοπούλου οι απίθανοι συμβουλάτορές της ότι η Λάρισα έχει συνολικά 8 μουσεία, έχει το Θεσσαλικό Θέατρο, το Δημοτικό Ωδείο, τον Μύλο και τόσα άλλα. Κι αν οι ίδιοι δεν ξέρουν την πολιτιστική γεωγραφία της πόλης, δεν είναι κακό να ζητήσουν έναν φάκελο που θα τους ενημερώνει σχετικά...» ανέφερε κραδαίνοντας εν είδει όπλου τον καφέ.
ΘΑ.

Βολικά Φάρσαλα
*ΣΤΗΝ Καρδίτσα και τον Παλαμά ο Αλ. Τσίπρας τη μια μέρα, τα Φάρσαλα βολεύτηκαν την επομένη με περιοδεία του γραμματέα Βασ. Ζωγράφου. Ακολούθησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Καρδίτσα και το Μουζάκι, τα Φάρσαλα βολεύτηκαν την προηγουμένη με τον υφυπουργό Κ. Σκρέκα. Βέβαια ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα Φαρσαλινά δεινά, έστω στο πόδι, από τον πρόεδρο Χρ. Καπετάνο που έσπευσε για την υποδοχή στην Καρδίτσα και στον οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί άλλη μέρα και τα Φάρσαλα. (Λέτε τώρα που αναβλήθηκε η Σύνοδος Κορυφής να του έρθει η όρεξη για χαλβά;)
Ζ.

Θετική σκέψη
*ΕΙΝΑΙ απίστευτη η επίδραση που μπορεί να έχει η θετική στάση στη ζωή. Η περίπτωση της οικογένειας του ιερέα από την Οξυά Καρδίτσας που χρειάστηκε ελικόπτερο για να απεγκλωβιστεί από το κατεστραμμένο, από τον κυκλώνα χωριό τους, αποδεικνύει ότι ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή το χαμόγελο και η αισιοδοξία είναι δύναμη.
Μια ηλικιωμένη καρκινοπαθής, η έγκυος κόρη της με το 1,5 έτους παιδί και ο ιερέας αποβιβάστηκαν από το ελικόπτερο και ενώ όλοι οι δημοσιογράφοι περίμεναν δραματικές περιγραφές των όσων βίωσαν τόσες ημέρες χωρίς νερό και ρεύμα, εκείνοι ευχαριστούσαν τους διασώστες, κερνούσαν λουκούμια και το μόνο που έλεγαν διαρκώς «Είμαστε υγιείς, να υπάρξει μέριμνα για την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου για να υπάρχει πρόσβαση». Κανείς τους δεν γκρίνιαξε, ήταν όλοι σώοι και αυτό τους έφτανε.
Μπορεί οι ρεπόρτερ να «έχασαν» σε βαρύγδουπους τίτλους, πήραν όμως ένα πολύτιμο μάθημα ζωής. Κάποιοι μάλιστα το αναγνώρισαν, κάνοντας λόγο για «δυνατούς ανθρώπους». Πάλι καλά.
Ν.Π.

Μασκοφόροι
*ΑΝ δεν επιστρατευτεί και λίγο το χιούμορ η κατάσταση θα χειροτερέψει πάρα πολύ.
- Να σηκωθεί να πει μάθημα η μάσκα νούμερο 12.
***
*- ΔΕΝ θα φορέσει εμένα το παιδί μου μάσκα στο σχολείο, να αποχαυνωθεί... Είπε η άλλη και του έδωσε το τάμπλετ να παίξει με τις ώρες να μην τη ζαλίζει.
***
*- ΟΙ μάσκες πάντως έχουν και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν και τυφλόμυγα.
Ζ.

Επιπλέον
*ΑΣ μην το λησμονεί κανείς μέσα στη λάσπη και την πλημμύρα των προβλημάτων που ανέκυψαν. Είχαν και εξακολουθούν να έχουν και κορονοϊό και στην Καρδίτσα και στα Φάρσαλα, όπως παντού. Προβλήματα σε επιχειρήσεις και παραγωγούς, στην αγορά και στην κοινωνία. Ήρθε κι ο Ιανός κι απόσωσε.
Ζ.

Ευκαιρίες
*ΣΤΟ νέο σκηνικό δεν λείπουν τ’ αστειάκια.
- Αντί να μάς κόψουν το φαγητό μετά τις 12 μάς κόψανε το ποτό, οι ανόητοι.
***
*- ΕΥΚΑΙΡΙΑ τώρα με τις μάσκες να φτιάξει κάποιος τα δόντια του, δεν θα ντρέπεται να γελάσει όσο θα του λείπουν τα μισά.
***
*- ΤΑΞΙΔΕΥΩ με λεωφορείο και φοράνε όλοι μάσκες. Ευκαιρία να βγάλω τα παπούτσια που με σφίγγουν.
***
*- ΑΝΤΕ, να’ρθει κι ο χειμώνας να βγάζουμε το σκυλί έξω με πιτζάμες και μπουφάν.
***
*- Η καλύτερη αντίσταση στο σύστημα θα ήταν να κόβαμε τ’ αυτιά μας. Πώς θα μας φορούσαν μάσκα μετά...
Ζ.

Στην κόντρα
*ΔΕΝ χαρίζονται στιγμή, ο Αντώνης Γραβάνης και οι δικοί του στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου. Υπόμνημα και παρέμβαση κορονέικη κατά της προέδρου Νικολέττας Μπασδέκη. Χαρακτηριστικό στοιχείο: «Το πιο κραυγαλέο από όλα είναι ότι εν μέσω πανδημίας ζήτησε μείωση 50% στην αποζημίωση του συνεργείου καθαρισμού του Μεγάρου Δικηγόρων, πράγμα που είχε σαν συνέπεια να μην καθαρίζεται πλέον ο χώρος κάθε μέρα από δύο άτομα αλλά μέρα παρά μέρα από μόνο ένα άτομο. Αντί να εντείνουμε την καθαριότητα με τακτικές απολυμάνσεις, η Μπασδέκη με το προεδρείο της πήγαν να κάνουν «οικονομία»... Αν γίνει η στραβή θα αναλάβουν και την ευθύνη;»
***
*ΣΥΝΤΟΜΑ έσπευσαν σε διορθωτική, σφάζοντας όμως με το βαμβάκι: «Μία μόλις εργάσιμη μέρα μετά την παρέμβαση της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων και την πρόταση για έκτακτη σύγκληση Δ.Σ. προκειμένου να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κ. Μπασδέκη αναφορικά με τις ενέργειες και τις παραλείψεις της ως προς τις συνθήκες άσκησης της δικηγορίας υπό συνθήκες πανδημίας, ο ΔΣΛ επανέφερε τον καθαρισμό του Μεγάρου Δικηγόρων στην κανονικότητα, ήτοι σε καθημερινή βάση. Σύμπτωση θα ήταν... Καιρός και για καμία απολύμανση τώρα...»
Ζ.

Παραπάει...
*«ΤΟΣΟ βρώμικη η πόλη τόσο αφρόντιστα τα παρτέρια», διαμαρτύρεται η Λαρισαία Ε. Α. που δεν θεωρείται δα και καμιά γκρινιάρα. «Ποτέ άλλοτε δεν ήταν έτσι», η διαπίστωσή της. Να φταίει η αναβροχιά, ο κόσμος που επέστρεψε, η έλλειψη προσωπικού στη Δημαρχία, κάτι άλλο ίσως...
Ζ.

ΟΣΕ
*ΣΗΜΕΡΑ το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ στα γραφεία του Οργανισμού στην οδό Καρόλου στην Αθήνα. Γιατί όμως ενδιαφέρει αυτήν η είδηση έναν Λαρισαίο; Μα για το γεγονός πως ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών της Λάρισας. Θα αποφασιστεί λοιπόν η υποβολή πρότασης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020». Είναι ένα έργο που περιμένει η πόλη καθώς τα τελευταία χρόνια τα δυστυχήματα και τα ατυχήματα συμβαίνουν συχνά. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί. Πρώτα όμως θα πρέπει κάποια στιγμή να... ξεκινήσει.
Κ.Γ.
Εφημερίδες
*ΠΟΛΛΑ τα φαιδρά στο μέτωπο του κορονοϊού, αγχωμένοι οι αρμόδιοι, πανικόβλητοι όχι, όχι ακόμη και είθε να μην αλλά κι αυτό... Πρωτοσέλιδο σε μεγάλη, από τις θεωρούμενες σοβαρές εφημερίδες της Αθήνας. «Ο χάρτης των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Οδηγός: Η πιο κοντινή μονάδα στην περιοχή σας». Λες και θα πρέπει να βιαστεί κάποιος να πάει, να προλάβει. Ακούς εκεί «η πιο κοντινή στην περιοχή σας». Αντί να αναδείξουν ότι οι μονάδες ΜΕΘ γεμίζουν στην Αθήνα κι έξι μήνες τώρα μόνο υποσχέσεις για τη δημιουργία καινούριων.
***
*ΠΟΙΟ μοντέλο Μαδρίτης για λοκντάουν και άλλα περίεργα... Το μοντέλο Θεσσαλονίκης καλείται να ακολουθήσει η Αθήνα όπου όλο και πληθαίνουν οι μολύνσεις από κορονοϊό. Οι Θεσσαλονικείς το αναδεικνύουν στις εφημερίδες τους και το καμαρώνουν καθώς από τον Αύγουστο, με τη νέα έξαρση, η συμπρωτεύουσα συναγωνιζόταν σε αριθμούς την πρωτεύουσα στις καθημερινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας. Τώρα όμως, παράδειγμα προς μίμηση λένε, «στεκόμενη στο ύψος της η νεολαία αλλά και όλη η πόλη έσβησε τον ιό». Ελαχιστοποιήθηκαν τα περιστατικά.
***
*ΟΣΟ για κάποια από τα υπόλοιπα διαδραματιζόμενα η Λαρισαία Σ. Κ. ήταν σαφής: Με δύο λόγια, όταν η επιστήμη φοβάται τη θρησκεία, τότε μπορεί να έχουμε μεσαίωνα.
***
*Ο γιατρός πάλι, αφιέρωσε στους συνωμοσιολόγους: Η μάσκα προσώπου θεωρείται από μερικούς ως το τέλος της ελευθερίας του λόγου. Η διασωλήνωση να δεις τι ελευθερία του λόγου σου παρέχει.
Ζ.

Ασυνεννοησία
*ΤΟ πρωί χτίζουν το βράδυ γκρεμίζουν. Οδός Βόλου και Γεφύρι της Άρτας, βίοι παράλληλοι; Ο Λαρισαίος Γ. Γ. επισημαίνει ότι λίγους μόνο μήνες μετά την ασφαλτόστρωση του δρόμου εμφανίστηκαν συνεργεία που ξηλώνουν την άσφαλτο σε μεγάλα κομμάτια του για το επόμενο έργο. «Πλήρης ασυνεννοησία», σημειώνει και «κρίμα τα χρήματά μας...»
Ζ.

Elementary
*Ο Σέρλοκ Χολμς και ο βοηθός του ο δόκτορ Ουάτσον κάνουν κάμπινγκ. Ύστερα από δύο μπουκάλια καλό κρασί πάνε για ύπνο. Ώρες μετά ξυπνά ο Σέρλοκ και σκουντά τον Ουάτσον.
- Κοίτα ψηλά αγαπητέ μου φίλε, και πες μου τι βλέπεις;
- Βλέπω εκατομμύρια αστέρια Σέρλοκ.
- Και τι συμπεραίνεις;
- Αστρονομικά μιλώντας ότι υπάρχουν πολλοί γαλαξίες και πλανήτες. Αστρολογικά βλέπω ότι ο Πλούτωνας είναι στον Ζυγό. Φιλοσοφικά μιλώντας διαπιστώνω ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος και έφτιαξε τον κόσμο κι εμείς μικροί κι αδύναμοι. Και από το χρώμα του ουρανού νομίζω ότι η ώρα είναι περίπου τρεις και τέταρτο.
- Ουάτσον; Το συμπέρασμα είναι ότι κάποιος μας έκλεψε τη σκηνή.
Ζ.

Και σεισμός
*ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ο τόπος διαδικτυακές εξυπνάδες.
- Πάντως εγώ ρούχα για κυκλώνα δεν έχω.
***
*- ΚΥΚΛΩΝΑΣ ημίχρονο σεισμός τελικό. Το βλεπες, το έπαιξες;
***
*- ΝΟΜΙΖΩ ο σεισμός ήταν υπερβολή, το είχα ακούσει το ξυπνητήρι.
***
*-ΗΤΑΝ κύριος ο σεισμός;
- Μόνο; Πολύ κύριος... Ήρθε, δεν ενόχλησε κανέναν, έφυγε.
Ζ.

Επιθέσεις
*ΘΥΜΑΤΑ επιθέσεων γίνονται καθημερινά ταχυδρομικοί διανομείς του Ταχυδρομείου Τυρνάβου από αδέσποτα σκυλιά, είτε σε αγέλες είτε μεμονωμένα. Οι ταχυδρομικοί διανομείς κινούνται με δίκυκλα οχήματα, μέσα στην πόλη και αναφέρουν όχι μόνο επιθέσεις αλλά και τραυματισμούς από δαγκώματα που δέχονται από τα αδέσποτα. Βέβαια τα παράπονα για τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι τωρινά. Υπάρχουν καταγγελίες για επιθέσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά. Οι πολίτες γενικότερα, αλλά και οι ταχυδρομικοί, ζητούν από τη δημοτική αρχή Τυρνάβου να δώσει νόμιμη λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα.          

Κ.Τσ.

 

KYRITSAKAS ARGYROPOYLOS CIU

*Ο παλιός είν’ αλλιώς αλλά κι νέος ειν’ ωραίος. Ταιριάζει στους αντιπολιτευόμενους Κ. Αργυρόπουλο-Β. Κυριτσάκα.
Ζ.

 

PARKARISMA CIU

*ΣΟΥΠΕΡ θέση στάθμευσης, αχτύπητη. Και πάνω στον πεζόδρομο του Μικρού Προφήτη Ηλία και να κλείνει και το πέρασμα στην πλατεία. Πρέπει να το μελετήσει πολύ κάποιος για να την πετύχει.
Ζ.

 

TOYRKIA CIU

*«ΟΤΑΝ τα βάζουμε με την Τουρκία, καλό είναι να έχουμε υπόψη πόσο αδύναμοι είμαστε και σε ποιον βαθμό εξαρτιόμαστε ακόμα και εμπορικά από τη μεγάλη γείτονα». Αυτό σκέφτηκε ο Λαρισαίος Κ.Μ. όταν έπεσε στην αντίληψή του η εικονιζόμενη συσκευασία υδρομέτρου. Ή αλλιώς watermeters ή καλύτερα susayaclari, καλύτερα καθότι Made in Turkey. Ναι, η ΔΕΥΑΛ χρησιμοποιεί στις οικιακές παροχές ρολόγια κατασκευασμένα στην Τουρκία. Επομένως ή δεν φτιάχνουμε στη χώρα ούτε υδρόμετρα, ή παράγουμε και είναι ακριβά, οπότε τα εισάγουμε εξ ανατολών. (Συμπερασματικά κατόπιν και τούτου το κλασικό, «Πού πας βρε Καραμήτρο;»)
Ζ.

 

LADOPOYLOS CIU

*ΣΠΑΣΑΝ τα νερά, ούτως ή άλλως, όμως δεν περιμένει έξω από το μαιευτήριο. Άλλωστε ο Γ. Λαδόπουλος είναι ειδικός στην έλλειψη υδάτων όχι στο περίσσευμα.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass