Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:36
 *ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ, περιποιημένα γραφεία για τον ΣΥΡΙΖΑ της Ελασσόνας. Το δικαιούταν η τοπική οργάνωση καθώς αναλογικά είναι ισχυρότερη από εκείνη της Λάρισας. Ξεκίνησαν να δέχονται κόσμο χθες και θα δεχτούν ξανά αύριο Παρασκευή βράδυ, είναι κι ο κορονοϊός. Με εντυπωσιακές γιγαντοκορνίζες στους τοίχους, με Τσίπρα και λαό και με το σήμα του κόμματος, το οποίο όμως εν τω μεταξύ άλλαξε. Άρα είναι για αλλαγή κι εκεί. Ζ. *ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ, περιποιημένα γραφεία για τον ΣΥΡΙΖΑ της Ελασσόνας. Το δικαιούταν η τοπική οργάνωση καθώς αναλογικά είναι ισχυρότερη από εκείνη της Λάρισας. Ξεκίνησαν να δέχονται κόσμο χθες και θα δεχτούν ξανά αύριο Παρασκευή βράδυ, είναι κι ο κορονοϊός. Με εντυπωσιακές γιγαντοκορνίζες στους τοίχους, με Τσίπρα και λαό και με το σήμα του κόμματος, το οποίο όμως εν τω μεταξύ άλλαξε. Άρα είναι για αλλαγή κι εκεί. Ζ.

Παντα βρέχει
*ΑΛΛΕΣ χρονιές τέτοιες μέρες ξεκινούσε το Παζάρι Λαρίσης.

Και δηλαδή φέτος που δεν θα γίνει, μπορεί και να μη βρέξει; Έτσι έδειχναν οι προγνώσεις, μέχρι πρόσφατα, διότι όταν οι μετεωρολόγοι συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, τότε ανέκρουσαν πρύμναν. Τώρα βλέπουν ψιχάλες, ασθενείς βροχές ίσως και καταιγίδες. Παζαρίσιες χωρίς παζάρι. Αφού η Λάρισα λειτουργεί αυτή την περίοδο σαν το Πανταβρέχει, το παράξενο φαράγγι της Ευρυτανίας.
Ζ.

Πάααλι;
*ΕΒΡΕΞΕ λιγάκι χθες το μεσημέρι στον κάμπο. Να καθαρίσει τις λάσπες; Κομμάτι δύσκολο. Να ξεπλύνει αμαρτίες; Χλωμό.
Κι ο κόσμος, με το που ένιωσε τις πρώτες ψιχάλες, σήκωσε το κεφάλι στον ουρανό με ανησυχία. Πολύ πρόσφατο το κακό. Κι όμως, φοβάται ο βρεγμένος τη βροχή, ο πολύ βρεγμένος.
Ζ.

Τι χρονιά...
*Μ’ ΑΥΤΑ και με τούτα, οι άνθρωποι έχουν αποειδεί.
- Πλέον ήρωες του ’21 θα θεωρούνται όσοι επιζήσουν μέχρι το 2021.
***
*- ΛΟΓΙΚΑ φέτος τα κάλαντα θα μας τα πουν με τηλεδιάσκεψη.
***
*- ΚΑΤΣΕ να δεις που η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ, ήταν όντως η τελευταία.
***
*- ΜΗΝ φάτε ρε σεις, μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουμε.
Ζ.

Θεομηνίες
*ΤΟ... καλό με τις θεομηνίες είναι ότι είναι ακομμάτιστες. Δεν έχουν πολιτικές προτιμήσεις, κομματικές εξαρτήσεις, κυβερνητικές σχέσεις. Απρόβλεπτες ή μη, ενσκήπτουν χωρίς να πάρουν άδεια από κανέναν. Ούτως συμπεριφερόμενες, πέρα από τη ζημιά που προκαλούν, αφήνοντας ενίοτε στο πέρασμά τους και ανθρώπινα θύματα, θα πρέπει να διασκεδάζουν με τους κατά καιρούς... επί τόπου.
Τους πολιτικούς ντε, τους σημερινούς, τους χθεσινούς, τους προ-προηγούμενους, τους επόμενους. Οι οποίοι μετά από κάθε ακραίο ή σπάνιο φαινόμενο, δρουν ως φυσικό φαινόμενο. Φορούν σοβαρό ή και περίλυπο ύφος, μαζί μας γαλότσες, νιτσεράδες κ.λ.π., βουτούν ηρωικά στα λασπόνερα και τα χιόνια, ενημερώνονται συχνά για πράγματα που δεν πολυκαταλαβαίνουν (αλίμονο δεν είναι υποχρεωτικό ο βουλευτής να τα ξέρει όλα), για να στηθούν μετά στην κάμερα και το μικρόφωνο για την αναγκαία δήλωση.
Κατακεραυνώνοντας, αν είναι στην αντιπολίτευση, τις κυβερνητικές ευθύνες και παραλείψεις, δικαιολογώντας -το λιγότερο- αν είναι στη συμπολίτευση το κρατικό ενδιαφέρον και τα γρήγορα αντανακλαστικά του ηγέτη-πρωθυπουργού.
Πριν τρία χρόνια ήταν η Μάνδρα: Οι σημερινοί κυβερνώντες ήταν στην αντιπολίτευση και επέκριναν τους διαχειριστές της εξουσίας με ύφος πολλών καρδιναλίων. Τώρα τρέχουν στα πλημμυρισμένα χωράφια να προλάβουν και να κοπάσουν τη λαϊκή οργή. Ενώ οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι τότε δικαιολογούνταν ρίχνοντάς τα στους προηγούμενους, τώρα βγαίνουν στα κεραμίδια.
Και η ζωή συνεχίζεται...
Δ.Χ.

Σιγά μην...
*ΣΑΡΩΣΕ στο δημοψήφισμα της Ιταλίας η μείωση του αριθμού των βουλευτών. Στην Ελλάδα που συζητείται πολλά χρόνια η ελάττωση των 300 σε 200, θα τολμήσει ποτέ κανείς να ρωτήσει τη γνώμη των πολιτών επ’ αυτού; Και δεν είναι τόσο για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του συστήματος και την εξοικονόμηση χρημάτων, για τη βελτίωση της ευρυθμίας του πρόκειται.
Ζ.

Συνήθισαν
*ΟΙ Λαρισαίοι επιχειρούν να αμυνθούν με πικρό χιούμορ.
- Το πρώτο λοκντάουν ήτανε πρόβα τζενεράλε. Η πρεμιέρα έρχεται σε λίγο.
***
*- ΣΤΗΝ Ελλάδα θα ανακοινώνουν λοκντάουν από 1 Οκτωβρίου έως 1 Ιουνίου. Μετά ξεκινάει η τουριστική περίοδος.
***
*- ΣΤΗΝ αρχή αναρωτιόμασταν αν θα βγάλει την τετραετία ο Μητσοτάκης, τώρα αναρωτιόμαστε αν θα τη βγάλουμε εμείς.
***
*- ΘΑ περάσει αστεροειδής λέει ασυνήθιστα κοντά από τη γη. Ε, σιγά το νέο, 2020 έχουμε.
Ζ.

Για Καρδιτσιώτες
*ΟΙ Λαρισαίοι έδειξαν ευαισθησία και αλληλεγγύη στους Καρδιτσιώτες που επλήγησαν. Πόσο μάλλον οι Καρδιτσιώτες Λαρισαίοι. Να, όπως ο Σωτ. Μουτζούρης με τον σύλλογο «The Route of Agape», που πα να πει «Πορεία Αγάπης» στα Καρδιτσιώτκα. «Στηρίζουμε την Καρδίτσα μας, στηρίζουμε τους αδελφούς μας που τώρα έχουν ανάγκη. Συμμετέχουμε στο κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε και γιγαντώνεται. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Χριστιανικής Εστίας. Λόγω του επείγοντος μέχρι απόψε το βράδυ», αναφέρει το προσκλητήριο.
Ζ.

Ήταν απλό
*ΤΑ πράγματα ήταν πολύ απλά, κακώς μάλλον ανησύχησε η αντιπολίτευση Γραβάνη. Δύο φράσεις χρειάστηκε η πρόεδρος Νικολέττα Μπασδέκη για να τα βάλει στη θέση τους: «Η συχνότητα καθαρισμού του Μεγάρου Δικηγόρων τηρήθηκε κατά τα ειωθότα έως σήμερα. Απλώς περικόπηκε η δαπάνη στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, λόγω περιορισμού των εν λειτουργία ορόφων του κτιρίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
Ζ.

Στη δουλειά
*ΦΥΣΙΚΑ κι έχει επηρεάσει ο κορονοϊός και τα εργασιακά.
- Αφεντικό είμαστε πάνω από 9 άτομα, αύριο δεν θα έρθω στη δουλειά.
***
*-ΣΗΜΕΡΑ 453 νέα κρούσματα λέει, αυτό δεν είναι αριθμός, ο βασικός μισθός είναι.
Ζ.

Αμφισβητούμενη
*- ΠΑΜΕ τώρα στην επόμενη αμφισβητούμενη φάση... Ο καθηγητής Παν. Βασταρούχας αναλύει στην «Πολιτική Κυριακή» την υπόθεση με το αμφιλεγόμενο σκύψιμο και χειροφίλημα του υπουργού Ν. Χαρδαλιά στον διασωθέντα ιερέα της Οξυάς.
- Όπως βλέπουν και οι τηλεθεατές στην αργή κίνηση, παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση. Το χέρι είναι ακούσιο, επομένως σωστά δεν δόθηκε παράβαση.
Ζ.

Με το φτυάρι
*ΜΠΟΡΕΙ να δείχνει λεπτομέρεια μπροστά στις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν σπίτια και εγκαταστάσεις αλλά και καλλιέργειες και προϊόντα στον κάμπο της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, όμως εκτός από τα ακίνητα υπάρχουν και τα αυτοκίνητα. Ανατριχιαστικές οι εικόνες που αντικρίζουν Λαρισαίοι σε πλυντήρια αυτοκινήτων της πόλης όπου φτάνουν καρδιτσιώτικα οχήματα για αποκατάσταση. Δεν επαρκούν στην Καρδίτσα τα πλυντήρια, φορτωμένα τα φέρνουν φυσικά όχι οδηγώντας.  Με το φτυάρι λοιπόν βγάζουν από μέσα τη λάσπη, ξηλώνουν ολόκληρο το εσωτερικό των αυτοκινήτων μπας και τα καθαρίσουν, ώρες παιδεύονται τα συνεργεία. Και βέβαια το σπουδαιότερο είναι το πώς θα καταφέρουν αυτά να πάρουν μπρος και να λειτουργήσουν ξανά. Με τα ηλεκτρονικά τους συστήματα να έχουν χτυπηθεί άσχημα. (Προφανώς και πρέπει να ληφθεί μέριμνα για αποζημιώσεις και των οχημάτων εκτός από όλα τα υπόλοιπα.)
Ζ.

Νέα λήμματα
*ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ διαρκώς το Ελληνολαρισαϊκό Λεξικό.
- Στάρπακς είναι αλυσίδα καφέ και αυτό που λέει ο Λαρισαίος στο γείτονα που του ‘φαγε τα λεφτά μια γυναίκα στο μπαρ.
***
*- ΒΡΑΖΙΛΙΑ είναι χώρα της Λατινικής Αμερικής και αυτό που απαντά η Λαρισαία στον φίλο της τον Ηλία όταν τη ρωτάει αν είναι κάτι ζεστό.
***
*- ΚΑΤΡΙΕΜ είναι ο τέταρτος στα γαλλικά και αυτό που λέει ο Λαρισαίος όταν θέλει να πάει τουαλέτα.
Ζ.

Κέρδος απ’ τη ζημιά;
*«ΣΤΟΥΣ κερδισμένους του φετινού ΕΝΦΙΑ είναι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι μετρούν απώλειες εισοδήματος λόγω της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40% λόγω κορονοϊού, καθώς μέρος της ζημιάς που έχουν υποστεί συμψηφίζεται με τον φόρο ακινήτων». Αντέδρασε ο Λαρισαίος διαβάζοντας χθες στην εφημερίδα τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.
-Καλά τα εισαγωγικά δεν τα ξέρουν στο υπουργείο; «Κερδισμένοι» του ΕΝΦΙΑ βρε παιδιά, όχι κερδισμένοι. Αφού το λένε κι οι ίδιοι αμέσως παρακάτω, ότι θα καλυφθεί μέρος της ζημιάς. Μέρος, επομένως πού το κέρδος...
-Μήπως φοβήθηκαν ότι το «κερδισμένοι» θα φάνταζε ειρωνικό...
-Ε, μα δεν είναι;
Ζ.

Σαν συνταγή
*ΟΙ μεσήλικες Λαρισαίοι στον δικό τους ρυθμό συζητώντας τα προσωπικά τους.
- Ίσως τελικά ρε σεις να έσφιξα λίγο παραπάνω το χέρι του φίλου της κόρης μου, όπως είπαν στην Ορθοπαιδική Κλινική.
***
*- ΤΟ σεξ, να ξέρετε, είναι σαν συνταγή γιατρού. Στα 20 το κάνεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ και όταν φτάσεις στα χρόνια μας δεν θυμάσαι πόσο καιρό έχεις να πάρεις τα χάπια σου.
***
*-ΒΑΣΙΛΗ δεν με καλύπτεις, μου λέει.
-Και τι είμαι εγώ μαρή, σέντερ μπακ;
Ζ.

Επισημάνσεις
*ΤΟ παράπονο από την περιοχή του πάρκου Αγίου Αντωνίου. Από την πλευρά της εισόδου, όπου βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων υγειονομικών, υπάρχουν- ανέκαθεν-καναδυό σκαλοπατάκια. Αυτά εμποδίζουν τη διάβαση σε μητέρες με καρότσια, σε παιδάκια με ποδήλατα και φυσικά σε ΑμεΑ. Το αίτημα είναι να κατασκευαστεί, δίπλα από τα σκαλοπατάκια και μια ράμπα, όπως σε πολλά πεζοδρόμια. Εύκολο είναι, ας το σημειώσουν στη Δημαρχία.
***
*ΕΠΕΙΔΗ η υπηρεσία Καθαριότητας τα εξετάζει αυτά. Ο κάδος λοιπόν επί της οδού Καρδίτσης, πριν το σχολείο της Ράπτου εμποδίζει. Εμποδίζει την ορατότητα για τους εξερχόμενους οδηγούς στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Κίνδυνος πραγματικά. (Κάποια εναλλακτική θα βρουν.)
Ζ.

Γλωσσολογικά
*ΟΙ Λαρισαίοι μαθητές σε γλωσσολογικές παρατηρήσεις.
-Γιαγιά έχει κουνούπια.
- Φώναξε τον αδελφό σου που λέει ότι είναι φλιτ να τα διώξει.
- Φιτ είναι ο Γιάννης ρε γιαγιά, φιτ.
***
*-ΤΙ είναι αυτό;
-Κέηκ.
-Κι αυτό εκεί παν;
-Πάνκεηκ.
- Κι αυτό εδώ που δεν το βρίσκω;
- Κάπκεηκ.
***
*- ΥΠΑΡΧΟΥΝ και χαζοβιολοντσέλα ή μόνο χαζοβιόλες;
Ζ.

Με υπευθυνότητα
*ΤΟ «Θεσσαλικό Θέατρο» είχε προλάβει. Δείχνοντας ευαισθησία και υπευθυνότητα ανακοίνωσε την ακύρωση της παράστασής του «Τα αγάλματα περιμένουν» στο Ηρώδειο, που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Σπουδαία υπόθεση, όνειρο ζωής η εμφάνιση σ’ αυτό τον χώρο. Κι όμως... «Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Αττικής δεν μας επιτρέπουν καταρχήν να εκθέσουμε τους εργαζόμενους του θεάτρου στην πιθανότητα ενός υγειονομικού κινδύνου. Παρά τη μεγάλη τιμή που έγινε στο θέατρό μας να παίξει στο Ηρώδειο, η προστασία της υγείας όλων μας είναι αδιαπραγμάτευτη», ανακοίνωσε το «Θ.Θ.» Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα επιπρόσθετα μέτρα για την Αττική ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε και την αναστολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων και συναυλιών από σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Η Λάρισα είχε προλάβει.
Ζ.

Λίγοι απομένουν
*ΣΥΜΦΩΝΑ με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων οι 7 μπορεί κι οι 8 στους 10 υποψηφίους πέρασαν τελικά σε κάποια σχολή. Εντάξει κάποιοι απ’ αυτούς δεν θα πάνε, θα επιχειρήσουν ξανά του χρόνου για καλύτερη επίδοση. Όπως και να ‘χει όμως αυτοί οι 2-3 στους 10 που απέμειναν και μάλλον αρκετά λιγότεροι καθώς είναι κι εκείνοι που δεν σκέφτονται καν να συνεχίσουν σε θρανίο, αυτοί οι λιγοστοί είναι που βρίσκονται στο στόχαστρο των διαφόρων κολλεγίων, πανεπιστημίων, ιδιωτικών ΙΕΚ ή όπως αλλιώς λέγονται οι διάφορες σχολές που προσπαθούν να προσελκύσουν σπουδαστές και οι οποίες επιδίδονται σε ισχυρές διαφημιστικές καμπάνιες μέσω της τηλεόρασης κυρίως. Πόσος τζίρος τελικά να προκύπτει στον τομέα ώστε να δικαιολογείται τέτοια προσπάθεια προβολής; Κι είναι και τα δημόσια ΙΕΚ που απορροφούν δωρεάν κάμποσους μεταλυκειακούς.
Ζ.
Η ασπίδα
*ΒΡΕΘΗΚΑΝ στην είσοδο της Κόλασης ένας Έλληνας, ένας Αμερικανός και ένας Ινδός. Τους υποδέχεται ο Διάβολος. Σε όλους που έρχονται εδώ, τους εξηγεί, δίνω μία τελευταία ευκαιρία να μεταφερθούν στον Παράδεισο. Και βγάζοντας ένα τεράστιο μαστίγιο, όποιος αντέξει τρία χτυπήματα μ’ αυτό χωρίς να φωνάξει φεύγει για Παράδεισο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ασπίδα ό,τι θέλετε.
***
*ΠΡΩΤΟΣ βγαίνει μπροστά ο Αμερικανός. Τι θα έχεις για ασπίδα; ρωτάει ο Διάβολος. Ο Αμερικανός αρπάζει μια πελώρια πέτρα, Είμαι έτοιμος. Σηκώνει ο Σατανάς το μαστίγιο, χτυπάει μια φεύγει η πέτρα, χτυπάει δεύτερη, ουρλιάζει σαν τρελός ο Αμερικάνος. Επόμενος, λέει ο Σατανάς. Βγαίνει ο Ινδός. Τι θα έχεις για ασπίδα; Τίποτα, 80 χρόνια γιόγκα έκανα και δεν νιώθω πόνο σωματικό ποτέ. Πρώτο χτύπημα. Ο Ινδός «σσσσσσσς». Δεύτερο χτύπημα. Ο Ινδός «σσσσσσς». Τρίτο χτύπημα. Ο Ινδός «σσσσσς».
***
*Α να πάρει ο διάολος, κάνει ο Διάβολος, πρώτη φορά αντέχει κάποιος τρία χτυπήματα. Είσαι ελεύθερος εσύ να πας στον Παράδεισο. Όχι, λέει ο Ινδός, θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας την βγάζει καθαρή, θέλω να μάθω τώρα πώς θα ξεμπερδέψει.
Εντάξει, μείνε. Λοιπόν τι θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα; ρωτάει τον Έλληνα ο Διάβολος.
Και απαντάει εκείνος. Ε τι... Τον Ινδό φυσικά.                          

Ζ.

 

KELLAS CIU

*ΑΚΟΜΑ και γαλότσες φόρεσαν Χρήστος Κέλλας και Κώστας Σκρέκας, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής, σε μαντριά, χωράφια, αποθήκες που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία. Το πρωί της Δευτέρας, στην Υπέρεια Φαρσάλων, ο Λαρισαίος ζήτησε από τον Τρικαλινό γρήγορες αποζημιώσεις. Οι σχετικές ανακοινώσεις Λυκουρέντζου, αργότερα, είναι λογικό να τον άφησαν ικανοποιημένο...
Γ.Ρ.

 

PARKARISMA CIU

*ΑΛΛΗ μία εξαιρετική θέση στάθμευσης και πολύ άνετη μάλιστα, στη σκιά του Αγίου Αχιλλίου, να βάλει το χέρι του. Κι ύστερα σου λέει είναι δύσκολη η στροφή στην πολυσύχναστη Γεωργιάδου, μέχρι και στηθαίο έχει τοποθετηθεί για την προστασία των διερχομένων. Κακώς, παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη σειρά έπρεπε να βάλουν.      

Ζ.

 

MPOYTAS CIU

*Η αλήθεια είναι πως όταν εκδόθηκε η κλήση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας δεν θα μπορούσε, όπως κανείς άλλωστε, να προβλέψει τη θλιβερή εξέλιξη του θανάτου του Βαγγέλη Μπούτα. Επί της ουσίας ωστόσο το εν λόγω δικαστήριο (σ.σ. ένα από αναρίθμητα λεγόμενα και «αγροτοδικεία») μπορεί να γίνει και χωρίς τον εκλιπόντα ηγέτη των Θεσσαλών αγροτών. Θα παρευρισκόταν αναμφίβολα για να καταγγείλει, την κυβερνητική πολιτική ως την πραγματική αιτία που έβγαλε τους αγρότες στους δρόμους και διέπραξαν όντως το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Με παλιά και νέα ΚΑΠ ξεκληρίζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, την παρακώλυση θα σκεφτόντουσαν;  
Κατά τους αγρότες η εναντίωσή τους στις δικαστικές παραπομπές, δεν αφορά στην αμφισβήτηση του θεσμού της Δικαιοσύνης αλλά στην προσπάθεια των εκάστοτε κυβερνήσεων (σ.σ. μέσω των ΜΜΕ, των Δικαστηρίων κ.λπ.) να κάμψουν τη διάθεση για κινητοποιήσεις με δεδομένο μάλιστα ότι οι ποινές των Δικαστηρίων δεν προσφέρονται για αστεϊσμούς. Τελοσπάντων σε αυτό αλλά και στα επόμενα Δικαστήρια, μάλλον... δεν θα μπορέσει να παραστεί ο κατηγορούμενος οπότε, ερήμην.                  

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass