ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2020 18:10
*ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ επί τόπου, πάνω από τον πλημμυρισμένο κάμπο, ακόμη και στο ελικόπτερο με τους διασώστες, μαζί με Ν. Χαρδαλιά ο Κ. Αγοραστός. Ζ. *ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ επί τόπου, πάνω από τον πλημμυρισμένο κάμπο, ακόμη και στο ελικόπτερο με τους διασώστες, μαζί με Ν. Χαρδαλιά ο Κ. Αγοραστός. Ζ.

Πάλι;


*ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε χθες η ΕΜΥ. Για μεταβολή από τη νύχτα, με έντονα φαινόμενα που θα επεκταθούν σήμερα Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους. Στο πλάνο είπαν πιθανώς έως το μεσημέρι και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία, η πληγωμένη. Ακριβώς μια εβδομάδα μετά. Κι από Δευτέρα λέει επανάληψη πάλι, για εμπέδωση.(Μακάρι να ισχύσει για το σύστημα το ‘’Κάηκε στο κουρκούτι, φυσάει και το γιαούρτι’’).
Ζ.

Τεστ και μάσκες
*ΒΡΙΣΚΟΥΝ τρόπους χιουμοριστικής εκτόνωσης οι Λαρισαίοι.
- Πρώτη φορά ρε σεις βλέπω τα χέρια μου να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από μένα.
***
*- ΤΙ τεστ covid κι αηδίες. Εγώ τρώω κάθε τρεις και λίγο ένα σοκολατάκι να σιγουρευτώ ότι δεν έχω χάσει την γεύση.
***
*- ‘’ΓΙΑ κάποιες, τώρα με τις μάσκες, είναι ευκαιρία να παντρευτούν’’, που θα έλεγε κι η Γεωργία Βασιλειάδου.
***
*- Ο άλλος έχει 7 παιδιά και φωνάζει κάθε μέρα στο σχολείο για τις μάσκες. Εντάξει ρε φίλε, το καταλάβαμε ότι δεν σου αρέσει γενικώς η προφύλαξη.
Ζ.

Και οι δικοί τους;
*ΑΚΟΜΗ και η ‘’Καθημερινή’’, που αντιπολιτευόμενη δεν τη λες ούτε βέβαια σοσιαλιστική, καλεί από την πρώτη της σελίδα: «...το ΕΣΥ χρειάζεται διαρκή ενίσχυση. Σε αυτό πρέπει να διοχετευθούν γρήγορα και έξυπνα όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί πόροι, όχι για να παρουσιάζονται απλώς στατιστικές βελτιώσεις, αλλά για να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές ανάγκες».
***
*ΕΙΧΕ πει ο πρωθυπουργός: «Αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι για να θωρακίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που από 557 κλίνες ΜΕΘ πέρυσι έχει σχεδόν 1.000 τώρα». Γιατί δεν τον πιστεύουν;
Επίσης: «Σε λίγο θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Εντατικής στο νοσοκομείο "Σωτηρία" με 50 ακόμη κρεβάτια. Και έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, που θα προσθέσει στο Σύστημα άλλες 174 κλίνες». Στο τέλος Οκτωβρίου πιθανόν το πρώτο στο τέλος του χρόνου το δεύτερο, αυτά δεν τα είπε, όμως (Μήπως τότε είναι κατόπιν εορτής; Που πήγε το καλοκαίρι;).
***
*ΝΑ ‘’στα καπάκια’’ και το in. gr του Ομίλου Μαρινάκη: «Εάν η κυβέρνηση μπορούσε να ανακοινώσει μια πραγματικά μεγάλη αύξηση των ΜΕΘ, έχοντας κάνει και τους αναγκαίους διορισμούς νοσηλευτικού προσωπικού, εάν είχε κάνει διορισμούς εκπαιδευτικών ή ακόμη και προσλήψεις αναπληρωτών για να κάνει πράξη τα 15 παιδιά ανά τμήμα που επιτρέπουν πραγματικά αραίωση, εάν ήδη είχε εξασφαλίσει πολύ πυκνότερα δρομολόγια των λεωφορείων και εφαρμογή της παροχής μέσων προστασίας σε χώρους δουλειάς, θα μπορούσε και πολύ πιο εύκολα να ζητήσει από τους πολίτες να συμβάλουν αποφασιστικά στη μάχη κατά της πανδημίας με εκείνες τις αλλαγές συμπεριφοράς που θα αποτρέψουν ένα νέο lockdown». (Συνεννοημένοι είναι; Ή καθοδηγούμενοι από την μπαγκέτα της πραγματικότητας;).
Ζ.

Ομοθυμαδόν
*ΔΕΝ τα είπαν μόνο οι κομμουνιστές, οι πρόεδροι των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Νταφούλης και του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Σκόκας. Στην απεργιακή συγκέντρωση των γιατρών μίλησε κι ο υπεράνω πάσης αντιπολιτευτικής υποψίας πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, όλοι τα ίδια περίπου λένε στην κυβέρνηση. Ο Ντίνος Γιαννακόπουλος έστειλε μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας. «Για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε την ανάγκη θωράκισης του συστήματος υγείας... Τα νοσοκομεία χρειάζονται γρήγορα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανανέωση εξοπλισμού... Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας...». (Τι κάνουν άραγε απ’ την άνοιξη;).
Ζ.

Κάθε 500 χρόνια
*ΕΙΝΑΙ γενικώς άγνωστο αλλά στη χώρα αθροιστικά θρηνούμε περισσότερα θύματα από πλημμύρες παρά από σεισμούς, ενώ γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ιδιαιτέρως σεισμογενής χώρα. Το φανταζόταν κανείς;
Το αναφέρει σε άρθρο του στο in.gr ο Αριστοτέλης Χρ. Τέγος, Καρδιτσιώτης πολιτικός μηχανικός ειδικός στα υδραυλικά έργα και τις πλημμύρες που εργάζεται στην Ιρλανδία, καταθέτοντας την άποψή του για την αιτία των καταστροφών στον κάμπο.
Ζ.

Ποιοι εννιά...
*ΜΕΧΡΙ 9 άτομα οι παρέες, μάσκες υποχρεωτικά, αποστάσεις κλπ αλλά στην μπάλα όλα παρακάμπτονται. Και πώς να γίνει δηλαδή... Οι ποδοσφαιριστές 11 στο γήπεδο, συν οι αναπληρωματικοί στον πάγκο, το προπονητικό τιμ, διερμηνείς και λοιποί, όλοι μαζί ένα κουβάρι, αγκαλιές σφιχτές, κουτρουβάλες, τουρλουμπούκι όταν μπαίνει το κρίσιμο γκολ. Σε δημόσια θέα αλλά κι οι θεατές στα καφενεία σάμπως δεν κάθονται ένας πάνω στον άλλο στα ντέρμπι; Πού ’σαι καημένε Χαρδαλιά...
Ζ.
Αναλογικά
*ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 200 χρόνια, όπως ειπώθηκε. Επομένως απολύτως λογικό που πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια έμεινε τέσσερις μέρες σερί στην περιοχή για το θέμα των αποζημιώσεων ο διοικητής του ΕΛΓΑ, όπως επαινέθηκε. Αν και δεν είναι και τόσο βέβαιο αυτό το πρωτοφανές καθότι είχαν προηγηθεί στο πόστο του διοικητή ΕΛΓΑ οι Λαρισαίοι Νίκος Κατσαρός επί κυβέρνησης Καραμανλή και Βασ. Έξαρχος επί Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι εξ αντικειμένου έμεναν πολύ περισσότερες ημέρες στην περιοχή, ασχέτως αν υπήρχαν ζημιές ή όχι.
Ζ.

Διαπερατή μεμβράνη
*ΤΕΛΙΚΑ τον Ν. Τσιλιμίγκα τον είχαν υποστηρίξει πέρυσι στις περιφερειακές εκλογές το ΚΙΝΑΛ, που είναι το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάστηκε αλλά και το ΚΙΝΑΛ που προσχώρησε κατόπιν στον ΣΥΡΙΖΑ. Με διαπερατή μεμβράνη αποδείχθηκε ο συνδυασμός του καρδιοχειρουργού. Να, προχθές, ανακοίνωσαν συμμετοχή στην Κίνηση του Β. Κόκκαλη, προσχωρώντας στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, όχι ένα και δύο αλλά τέσσερις υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τσιλιμίγκα. Στους είκοσι πασοκτζήδες του ψηφοδελτίου, είναι πολλοί. Οι άλλοι δέκα ήταν συριζαίοι ήδη. (Εσωτερικές μετακινήσεις).
Ζ.

Όχι Σάββατο
*ΔΕΝ είναι δα και οι αμερικανικές εκλογές, όμως η ημερομηνία ψηφοφορίας των εκπαιδευτικών για τους εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια παρουσιάζει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Δάσκαλοι και καθηγητές ψηφίζουν την 1η Τετάρτη του Νοεμβρίου. Παλιότερα ψήφιζαν λέει το 1ο Σάββατο του Νοεμβρίου, στο οποίο μάλλον και θα επανέλθουν με τη ρύθμιση Κεραμέως, που αποτρέπει τις εκλογές μεσοβδόμαδα σε εργάσιμη, ώστε να μη χάνεται ημέρα μαθημάτων.
***
*ΦΥΣΙΚΑ, αντιδρούν ομοθυμαδόν οι εκπαιδευτικοί κι οι συνδικαλιστές τους. Αντιπροτείνουν να στηθούν Τετάρτη οι κάλπες για τους αιρετούς στα υπηρεσιακά, εκλογές του υπουργείου λένε είναι, της υπηρεσίας κι όχι των συλλόγων τους, καθημερινή αλλά απόγευμα, να μη χαθούν μαθήματα. Από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.
Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ κρούουν τον γαλάζιο κώδωνα της παράταξης επισημαίνοντας ότι οι δικοί τους είναι πιο χαλαροί και θα έχουν απώλειες. Οι Λαρισαίοι λένε που πηγαινοέρχονται εργαζόμενοι στους γειτονικούς νομούς, Μαγνησία, Τρίκαλα, Πιερία, Φθιώτιδα δεν πρόκειται να πάνε το Σάββατο. (Κι αν έχουν πτώση ποσοστών στην κάλπη, τη χρεώνουν εκ των προτέρων στο υπουργείο και την αγαπημένη τους Ν. Κεραμέως).
Ζ.

Σπιτικό φαΐ
*ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ και οικογενειακές σχέσεις στη Λάρισα.
- Του έφτιαξα μπριαμ, που το ζήτησε. Του πέταξα και μια σπανακόπιτα στο φούρνο, που δεν τη ζήτησε. Θα ‘ρθει και θα πει, κάνα λουκανικάκι
δεν είχαμε στο ψυγείο; Θα φάει και μια τηγανιά στο κεφάλι, που επίσης δεν τη ζήτησε.
***
*- ΤΙ όστρακα και θαλασσινά... Μπάμιες φίλε... Μπάμιες το πιο αφροδισιακό φαγητό που υπάρχει για ένα ζευγάρι. Γυρνάς σπίτι, τις βλέπεις στο τραπέζι, λες στη γυναίκα σου "αν ξαναφτιάξεις δεν φαντάζεσαι τι θα σου κάνω, στο λέω να το ξέρεις".
***
*-ΒΡΕ συ Μαρία; Τρώω και δεν έχω ούτε γεύση ούτε οσμή, λες να έχω κορονοϊό;
- Εντάξει, δεν πέτυχα και πολύ το φαγητό, πρέπει να μου το χτυπάς όλη μέρα;
Ζ.

Απ’ τις ταράτσες;
*ΠΡΕΜΙΕΡΑ μετά από πολλά χρόνια για την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ. Δεν το λες και πρόοδο. Όσο και να επισκευάστηκε, διότι αλλιώς δεν θα μπορούσε καν να χρησιμοποιηθεί, όσες μικροπαρεμβάσεις και να έγιναν, το παλιό γήπεδο δεν μπορεί να συγκριθεί με το υπερσύγχρονο γήπεδο Πηλαδάκη. Το οποίο μπορεί να κατασκευάστηκε ως ‘’της ΑΕΛ’’ αλλά τελικά δεν ήταν. Ωστόσο, οι νόμοι της αγοράς και τα προβλήματα μεταξύ των ιδιοκτητών της Α. Ε. και της Π. Α. Ε. επέβαλλαν να επιστρέψει η ομάδα στο Αλκαζάρ. Όπου θα παίξει πρώτη φορά τη Δευτέρα, χωρίς φιλάθλους όμως. Ούτε στις γειτονικές ταράτσες; Ορίζουν άραγε κάτι για έξω απ’ το γήπεδο οι κανόνες Χαρδαλιά; Το Αλκαζάρ έχει μια παράδοση στη λαθροθέαση των αγώνων. Κι αν μαζευτούν από 9 το πολύ σε κάθε βεράντα και ταράτσα, ποιος θα μπορεί να τους πει κάτι...
Ζ.

Ο Κέλλας ...θυμήθηκε τον Δήμο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η συζήτηση στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, με πρόεδρο τον Χρήστο Κέλλα, στην οποία παρέστη ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, με θέμα την υπαίθρια διαφήμιση. Όπως έγινε γνωστό το αρμόδιο Υπουργείο δρομολογεί λύσεις σε ένα χρονίζον πρόβλημα, αυτό της απομάκρυνσης διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους. Στη συνεδρίαση ο Λαρισαίος ανέσυρε από τη μνήμη του προτάσεις που είχε υποβάλει ως αντιδήμαρχος Λαρισαίων, όπως η ενίσχυση της αρμοδιότητας των Δήμων για την αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων, ο καθορισμός ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και οι όροι και προϋποθέσεις τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, σύμφωνα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες του κάθε Δήμου. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, συμφώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, μιλώντας για «επερχόμενη νομοτεχνική βελτίωση που θα δώσει την αρμοδιότητα στους Δήμους για αφαίρεση των πινακίδων, ανεξαρτήτως αν ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια ή όχι».
Γ.Ρ.
Κι έτσι κι αλλιώς
*ΜΑΣΚΕΣ το πρωί στα σχολεία, αγκαλιές ξέσκεποι όμως στις καφετέριες ή και στις πλατείες, απόγευμα και βράδυ. Τα παιδιά που είναι πιο ώριμα απ’ τους ενήλικες, που είπε κι ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα. (Δεν γίνεται δουλίτσα έτσι παιδιά...)
Ζ.

Εκκρεμεί
*ΟI αναφερθείσες στο χθεσινό σχόλιο δυσκολίες και ανατροπές των καιρών που καθυστέρησαν σχεδόν ένα χρόνο τον Β. Κόκκαλη να ανακοινώσει την αριστεροκεντροδεξιά Κίνησή του εντός του ΣΥΡΙΖΑ, θύμισαν στον Λαρισαίο ότι είναι οι ίδιες που δεν επέτρεψαν να ανακοινωθεί επισήμως παρόντος του Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα, η προσχώρηση μιας ακόμη γνωστής Λαρισαίας δικηγόρου. Κοινό μυστικό στους παροικούντες η μετατόπιση της Μαρίας Γαλλιού, η οποία είχε κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση για πρωτοεμφανιζόμενη υποψήφια βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ. Κάποια στιγμή είχε δηλώσει την αποχώρησή της από το κόμμα αλλά η αναμενόμενη συμμετοχή της στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποτελούσε πραγματικά μετεκλογική διεύρυνση, δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Βέβαια οι άσπονδοι φίλοι και πρώην σύντροφοί της απ’ το ΚΙΝΑΛ την είχαν βγάλει στη σέντρα ως συριζαία, επειδή ανέλαβε την υπόθεσή του Χρ. Γελλαλή όταν αυτός διεκδίκησε την έκπτωση του παπα Ρίζου Κομήτσα και την έδρα του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την οποία και κέρδισε. Όμως η επίσημη εμφάνιση της νεαρής δικηγόρου στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ποτέ. (Αν εξακολουθεί να ισχύει το σενάριο για προσχώρησή της).
Ζ.

Οδός Γ. Αβέρωφ
ΚΑΥΓΑΣ μέγας προχθές βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, επί της Γεωργίου Αβέρωφ. Καμιά δεκαριά νεαροί, αλλοδαποί σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν σε υπόγειο παρακείμενης πολυκατοικίας, ήρθαν στα χέρια εν μέση οδώ, φωνάζοντας, σπάζοντας, αλληλοϋβριζόμενοι... Ξάγρυπνη η γειτονιά, εκλήθη η αστυνομία αλλά έφυγε άπραγη, καθώς, όταν έφτασε επί τόπου είχαν ήδη διασκορπιστεί στους γύρω δρόμους.

Οδός Μπουμπουλίνας
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ αμόκ στο Λιβαδάκι με θύματα τετράποδα. Τον τελευταίο μήνα, όπως καταγγέλλει περίοικος, στην οδό Μπουμπουλίνας έχει μετρήσει 5 δηλητηριασμένες γάτες και ένα σκύλο. Ένας θάνατος οδυνηρός και ειδεχθής, με ενόχους γνωστούς-αγνώστους στην περιοχή...

Δεν πρόλαβε
*ΛΕΕΙ ο Λαρισαίος στον γιο του.
-Αγόρι μου, το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να μου κάνεις για τα γενέθλιά μου είναι να πάρεις σύντομα το πτυχίο σου, μέσα στη χρονιά.
-Πολύ αργά πατέρα... Σου αγόρασα ήδη ένα πουκάμισο.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass