Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:36
 *ΚΑΙ 6-1 μπορεί να τους πάει ο συνταγματάρχης τους συμπολιτευόμενους. Όλοι τους και μόνος του. Άλλωστε, απαξάπαντες φίλοι του. Ζ. *ΚΑΙ 6-1 μπορεί να τους πάει ο συνταγματάρχης τους συμπολιτευόμενους. Όλοι τους και μόνος του. Άλλωστε, απαξάπαντες φίλοι του. Ζ.

Βελτιούμενος
*ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οι βροχές, ήταν αυτές του Παζαριού, δεν επρόκειτο καν

για τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου. Ο καιρός προβλέπεται ξανά παρατεταμένα αίθριος κι επιπλέον διαρκώς βελτιούμενος. Τόσο, που το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου οι προγνώσεις δίνουν πάλι τριαντάρια για τις θερμοκρασίες. Πάλι θάλασσα; Αμάν φέτος...
Ζ.

Κορονόπληκτοι
*ΝΑ κατευνάσουν την ανησυχία με το χιούμορ επιχειρούν οι Λαρισαίοι.
- Τα κανάλια τηρούν απολύτως το savoir vivre. Όταν τρώνε δεν μιλάνε.
* * *
*- ΑΝΗΚΕΙΣ στις ευπαθείς ομάδες;
-Εγώ; Όχι, στις ψυχοπαθείς πλέον.
* * *
*- ΒΡΕ μάνα; Έχω δέκατα και πονάει και λίγο ο λαιμός μου. Δεν μου φτιάχνεις ένα ταψί μουσακά, να δω μην έχω πρόβλημα και στη γεύση;
Ζ.

Και μετά;
*ΘΑ πληρωθούν μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα αναδρομικά των συνταξιούχων, όσα τελικά αποφάσισαν να τους δώσουν. Και τι θα έχουν να γράφουν μετά κάποιες αθηναϊκές στις πρώτες τους σελίδες; Τι θα λένε τα πολύ πρωινάδικα με το στοχευμένο ηλικιακά κοινό τους; Καλά την είχαν βγάλει καναδυό χρόνια τώρα...
Ζ.

Χωρίς φορτηγά
*ΝΑ που τελικά μπορεί να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαριών φορτηγών στον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων. Πώς γίνεται τώρα που επιβλήθηκε λόγω των έργων αποκατάστασης από την πλημμύρα.
-Ε, μήπως γίνεται να παραταθεί επ’ αόριστον;
Οι διερχόμενοι οδηγοί από τον στενό και ζόρικο δρόμο αναρωτιούνται ποια άλλη λύση μπορεί να υπάρχει ώστε να πάψουν να κινδυνεύουν από τα μεγάλα φορτηγά. Τα οποία αποφεύγουν τα διόδια της ΠΑΘΕ εις βάρος της εύρυθμης κοινωνικής λειτουργίας και της οδικής ασφάλειας όλων των υπολοίπων.
Ζ.

Μεταξύ των Αγίων
*ΜΙΑ άλλη λύση πάλι είναι να αφεθεί ένας δρόμος να καταστραφεί εξαιτίας της βαριάς κυκλοφορίας. Να, τώρα πια τα φορτηγά δεν αξιοποιούν την άλλη χωρίς διόδια εναλλακτική από Φάρσαλα και Βόλο προς Λάρισα, μέσω Κρήνης- Κυπαρίσσου, πιο ανάμερος, ακόμα πιο προτιμητέος αυτός ο δρόμος. Ο οποίος όμως έπαθε πλέον καθιζήσεις, έχει καταστεί επικίνδυνος έως αδιάβατος. Τον χρησιμοποιούν όμως υποχρεωτικά όσοι πρέπει να μετακινηθούν προς 7 χωριά νοτίως του Αγίου Γεωργίου, με φόβο ψυχής, όμως άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
* * *
*ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ σαν να έχει γίνει μόλις εισαγωγή κατευθείαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Κάμποσα χρόνια τώρα σε άθλια κατάσταση, μιλάμε απ’ τις λακκούβες, βγαίνει διαρκώς κόσμος στο χαντάκι, εκεί μεταξύ Αγίων Αναργύρων και Αγίου Γεωργίου, ευτυχώς τόσοι άγιοι μαζεμένοι αλλά δεν προλαβαίνουν πάντα, ωστόσο μέχρι τώρα μόνο υλικές ζημιές από τα ατυχήματα, ευτυχώς.
Βράδυ στον συγκεκριμένο δρόμο κι έβλεπε αρκετά μπροστά του τα κόκκινα φώτα ενός αυτοκινήτου, στα ισιάδια. Ξαφνικά λέει το έχασε, μα να έστριψε στα χωράφια; Και το να κάνει μέσα στη νύχτα, πού πήγε, μήπως κάποιο ζευγαράκι έψαχνε την ησυχία του; Όταν πλησίασε στο σημείο και κόβοντας ταχύτητα είδε έναν άνθρωπο να βγαίνει απ’ το χαντάκι όπου είχε πέσει με το αυτοκίνητο.
* * *
*Η επισκευή του συγκεκριμένου επικίνδυνου δρόμου, έγινε τελικά κατορθωτό να μπει από τον Δήμο Κιλελέρ στο πρόγραμμα, ωστόσο ακόμη δεν προχώρησε και καθώς φτάνει ο χειμώνας έτσι θα μείνει για πολύ καιρό ακόμη. Μήπως όμως επιβάλλεται, ώσπου να γίνει το έργο, να μπουν πινακίδες, έντονη προειδοποιητική σήμανση; Να γλιτώσει κόσμος...
Ζ.

Ψιλοτρώγοντας
*ΟΡΕΞΑΤΟΙ νεαροί Λαρισαίοι αντάλλασσαν εμπειρίες.
- Ξυρίστηκα χθες το βραδάκι, έκανα μπάνιο, αρωματίστηκα, ντύθηκα άνετα, έστρωσα το τραπέζι, άναψα κεριά και χαμήλωσα τα φώτα, σκόρπισα ροδοπέταλα και περίμενα. Περίμενα τα παϊδάκια.
* * *
*- ΠΑΛΙΑ έβγαινα Σαββατόβραδο και γύριζα με γυναίκα στο σπίτι. Τώρα βγαίνω και επιστρέφω με δύο πιτόγυρα και μια κοακόλα.
* * *
*-ΣΕ τι πιάτο προτιμάς τα μακαρόνια με κιμά, ρηχό ή βαθύ;
-Της cosmote, δορυφορικό.
Ζ.

Σειρά
*- ΕΧΟΥΝ βάλει μια σειρά τουλάχιστον εκεί στη ΔΕΗ, λένε οι Λαρισαίοι που επισκέπτονται την εταιρεία για τις συναλλαγές τους.
- Μια ευγενική κοπέλα απ’ έξω, ο κόσμος όλοι να περιμένουν υπαιθρίως, η οποία ξέρει και καθοδηγεί καταλλήλως. Τι θέλετε, ελέγχει και τα χαρτιά αν λείπει κάτι, εξηγεί, θερμομετρεί, ελέγχει μάσκα, προτρέπει για αντισηπτικό κι όλα προχωρούν με ρυθμό στην αναμονή.
Ζ.

Στενάχωρο πόστο
*ΠΑΡΑ τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, δεν είναι τελικά και τόσο καλή η θέση του διορισμένου περιφερειάρχη. Ναι, υπάρχει το πόστο, παρότι εδώ και μια δεκαπενταετία ψηφίζονται οι αιρετοί περιφερειάρχες, η κυβέρνηση διατηρεί το μακρύ της χέρι σε λειτουργία, ούτε ο υποτίθεται λαϊκοαμεσοδημοκρατικοαυτοδιοικητικός ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τις Αποκεντρωμένες λεγόμενες διοικήσεις. Να, ο νυν συντονιστής της Θεσσαλίας-Στερεάς, από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε διοριστεί, επί Σκουρλέτη.
* * *
*ΚΑΘΟΛΟΥ βολική θέση. Πολύ στενάχωρη και χάνεις και λεφτά. Να ο Θεσσαλίας-Στερεάς κ. Ντίτωρ μόλις απώλεσε 100.000 ευρώ, διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν, ιλιγγιώδες για τον πολύ κόσμο. Τόσα χρήματα δεν του επιδίκασε το δικαστήριο, τόσα ήταν η ντιτοριανή απαίτηση επειδή ένα άρθρο του Γ. Δοδοντσάκη στην «Ε» του είχε προκαλέσει λέει «θλίψη και στεναχώρια», τόση που χρειάζονταν 100 χιλιαρικάκια για να συνέλθει. Ο μετέπειτα επιλεγείς για τη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τότε συνυποψήφιος Ντίτορος για τη θέση του συντονιστή Αποκεντρωμένης και μάλλον ο καθηγητής δεν εγνώριζε το κλασικό «Πού πας βρε Καραμήτρο». Το συνειδητοποίησε εκ των υστέρων.
* * *
*ΣΤΑ απόνερα της επιλογής, νιώθοντας θιγμένος από την ακολουθηθείσα διαδικασία έγραψε άρθρο στην εφημερίδα με τίτλο «Ο θεατρώνης, το θέατρο και ο θίασος». Είχε διαπιστώσει ότι στην επιτροπή που εξέτασε τους υποψηφίους και επέλεξε τον συντονιστή μετείχε ο Απ. Παπατόλιας, νομάρχης Μαγνησίας το πάλαι ποτέ, ότε ήτο δικός του αντινομάρχης ο πρώην δασάρχης, όστις και επικράτησε. Και ο οποίος, κατακλύστηκε από τη στενοχώρια εξαιτίας του άρθρου που είχε διαβάσει δυο χρόνια πριν, ούτε ο σκιτσογράφος του Ραντανπλάν δεν είχε φανταστεί τέτοια χρονοκαθυστέρηση, δεν άντεξε λοιπόν άλλο, υπέβαλε την Ντιτοριανή αγωγή των 100.000 ευρώ, ήτις και απερρίφθη τώρα εκ του δικαστηρίου ως αβάσιμος.
Ζ.

Εν μέσω...
*ΠΟΙΑ πανδημία και τι κορονοϊός. Μπορεί να χάνει το παιδί τη μάνα αλλά κάποιες τράπεζες τον χαβά τους. Έξαλλοι οι Λαρισαίοι που δέχονται πιεστικά τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές εταιρείες επειδή καθυστέρησαν την πληρωμή δόσης δανείου καναδυό βδομάδες. Καλοπληρωτές που άργησαν με μια μόνο δόση δέκα-δεκαπέντε μέρες, κι ήταν και το καλοκαίρι με τις διακοπές και τον γενικότερο αποσυντονισμό.
- Κανονικοί κατοχικοί γερολαδάδες, βρε σεις γράψτε κάτι, τους τσιφούτηδες...
-Έτσι μούρχεται να μην πληρώσω επίτηδες μερικούς μήνες να τρέχουν. Αφού τρελαίνονται με τόσο μικρή καθυστέρηση...
Ζ.

Οδηγάρες
*ΝΕΟΙ οδηγοί, είχαν να πουν οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Γάτες και γριές. Τα πλάσματα που μόλις σε δουν να πλησιάζεις με το αυτοκίνητο αποφασίζουν να διασχίσουν τον δρόμο.
* * *
*- ΕΔΩΣΑ για δίπλωμα οδήγησης και πήρα 8 στα 10. Θα μπορούσε να είναι και 10 στα 10 αλλά δύο πρόλαβαν τελευταία στιγμή και σκαρφάλωσαν στο δέντρο.
* * *
*-ΠΡΙΝ φυσήξω έκανα μια ευχή.
-Και; Τι έγινε τελικά;
-Τίποτε. Μου πήραν το δίπλωμα.
Ζ.

Και τα χελιδόνια
*ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στα μεταναστευτικά πουλιά της χώρας έχει προκαλέσει η είδηση, την οποία μεταφέρει Λαρισαίος, ότι ένα ζευγάρι χελιδονιών από τα Μεσάγγαλα θα κληθεί να καταβάλει ΕΝΦΙΑ για τη φωλιά που έχει κατασκευάσει. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το διελθόν Βατράχι, το ζευγάρι των χελιδονιών ενημερώθηκε από τη ΔΟΥ της περιοχής ότι θα πρέπει να καταβάλει φόρο για τη φωλιά που έχει κατασκευάσει σε εξοχική κατοικία στην περιοχή των Μεσαγγάλων, όπου διαμένει εδώ και μερικά χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες.
* * *
*ΣΥΜΦΩΝΑ με τον φοροτεχνικό του ζευγαριού, η φορολόγηση της φωλιάς τούς έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, καθώς ήδη εργάζονται και οι δύο προκειμένου να θρέψουν τα έξι νεογέννητα χελιδονόπουλα που έχουν φέρει στον κόσμο, ενώ διαμένουν σε αυτή μόνο λίγους μήνες τον χρόνο.
Όπως αναφέρει, το ζευγάρι των χελιδονιών εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να μισθώσει τη φωλιά μέσω Airbnb τους μήνες που δεν τη χρησιμοποιεί, ώστε να αντεπεξέλθει στα έξοδα.
Οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η επιβολή του ΕΝΦΙΑ σε φωλιές είναι πιθανό να υποχρεώσει τα χελιδόνια να αναζητήσουν άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις λαϊκές και μουσικές παραδόσεις της χώρας. «Με ένα χελιδόνι η άνοιξη ήταν ήδη ακριβή», επισημαίνουν. «Με τον ΕΝΦΙΑ γίνεται εντελώς ασύμφορη».
Ζ.

Απαξιωτικοί
*ΠΟΛΥΣ κόσμος στα τουριστικά θέρετρα της Θεσσαλίας, Λάρισα και Βόλο, ιδίως τον Αύγουστο. Ποια κρίση, σε κάποιες περιοχές δούλεψαν λένε καλύτερα κι από πέρυσι, ειδικά το Πήλιο θεωρείται ότι βούλιαξε από τουρισμό. Ντόπιους εννοείται, λιγότεροι οι ξένοι, ταξιδιώτες που ήθελαν να αποφύγουν τα νησιά, να μην πάρουν το κορονορίσκο μπαίνοντας σε καράβια.
* * *
*ΥΠΗΡΞΑΝ επαγγελματίες που δήλωναν κουρασμένοι μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, εξαντλημένοι από την ένταση της σεζόν. Και μια παρατήρηση από παλιά και έμπειρη επαγγελματία της εστίασης σε ορεινό χωριό του Πηλίου.
- Πολλοί παράξενοι πελάτες φέτος, απαιτητικοί κι απαξιωτικοί. Να έφταιγε που είναι ο κόσμος πρεσαρισμένος και τα νεύρα του τεντωμένα, να έχουν μάθει αλλιώς στα νησιά; Πώς τους εξυπηρετούν δηλαδή εκεί, δεν έχω πάει κιόλας και ποτέ λόγω της δουλειάς...
- Δηλαδή σαν πώς σας φέρονταν;
- Να, κάποιοι θεωρούσαν ότι είμαστε κατάστημα παροχής υπηρεσιών-υπηρετριών. Υπηρετριών τους...
Ζ.

Ένα γράμμα
*ΕΙΝΑΙ στα τελευταία του ο παππούς, στο κρεβάτι με κλειστά τα μάτια, ακούει ένα θόρυβο και ρωτάει με σιγανή φωνή.
- Χάρη, γιε μου, εσύ είσαι;
Ακούγεται μία φωνή να του απαντά.
- Όχι, αλλά κοντά έπεσες...
Ζ.

Ήταν όλοι εκεί
*ΔΥΝΑΜΙΚΟ και ενωτικό ήταν το αντάμωμα των μελών του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» την περασμένη Κυριακή στον Πυργετό. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα του Δήμου Τεμπών και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Στη συνάντηση ήταν όλοι εκεί και σύμφωνα με στελέχη του συνδυασμού «Το ταξίδι άρχισε για τις νέες δημοτικές εκλογές δημιουργώντας μια μεγάλη και δεμένη ομάδα. Και οι παρέες δομημένες σε υγιείς βάσεις πάντα γράφουν ιστορία».
Το ραντεβού ανανεώνεται με συναντήσεις και διάλογο και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου Τεμπών.
Κ.Τσ.

Στήριξη
*ΣΤΙΣ δυσκολίες φαίνονται οι καλοί γείτονες. Οι Λαρισαίοι και όχι μόνο, οργανώνουν αποστολές προσφοράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε Καρδίτσα και Φάρσαλα, στους όμορους δήμους που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται σκληρά, αυτή την περίοδο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.
Οι δράσεις αυτές ξεκίνησαν ταχύτατα και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, ακόμα και αν βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Οικονομική κρίση, κορονοϊός και τώρα πλημμύρες, γονάτισαν νοικοκυριά...
Αντίθετα το αίσθημα της αλληλεγγύης δυναμώνει...
Λ.Κ.

Καταλήψεις
*Η δυσκολότερη σχολική χρονιά όλων των προηγούμενων ετών είναι η φετινή, αναγνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς των μαθητών, που καλούνται να διαχειριστούν πρωτόγνωρες συνθήκες.
Σήμερα τα προβλήματα των περασμένων ετών στην εκπαίδευση τοποθετήθηκαν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην υγειονομική κρίση, καθώς προέχει η ασφάλεια της καλής υγείας όλων.
Τα θέματα που συζητιούνται πλέον και αποτελούν αιτήματα των καταλήψεων σχολικών κτιρίων από μαθητές, είναι οι μάσκες και τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία εκφράζουν και το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών και των γονιών. Κάποτε τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς δυσανασχετούσαν με τις καταλήψεις των μαθητών στα σχολεία και προσπαθούσαν να πείσουν τα παιδιά για «τη λάθος αντίδρασή τους».  Σήμερα, δεν προσπαθεί κανείς να «μαλώσει» τους μαθητές για τις καταλήψεις τους, καθώς ένα ποσοστό συμφωνεί μαζί τους.
Λ.Κ.

Άνετη εκλογή
*ΑΜΕΣΩΣ μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή νέου προέδρου της Κοινότητας Κυψελοχωρίου του Δήμου Τεμπών και την άνετη εκλογή της κ. Στυλιανής Μήλιου, ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης επικοινώνησε με τη νέα πρόεδρο, τη συγχάρηκε για την εκλογική της επιτυχία και δήλωσε συμπαραστάτης τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και ο Δήμος Τεμπών στο σύνολό του στο έργο που αναλαμβάνει για το καλό των κατοίκων του Κυψελοχωρίου.
* * *
*ΚΑΙ από την πλευρά της η νέα πρόεδρος του Κυψελοχωρίου Στυλιανή Μήλιου, ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς, τον Δήμο Τεμπών, την εφορευτική επιτροπή, για την άψογη διαδικασία των εκλογών της Κυριακής και υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για το καλό του χωριού. Καλορίζικη η νέα πρόεδρος και από τη στήλη.
Κ.Τσ.

Μέτρα
*ΚΑΛΑ τα μέτρα στα σχολεία για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, όμως ευλόγως αναρωτιούνται γονείς: «Στην πλατεία και στην παιδική χαρά που τα παιδιά παίζουν, δεν φορούν μάσκες και πολύ συχνά έρχονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο, εκεί δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν; Και τι να κάνουμε; Να τα κλείσουμε στο σπίτι; Να βρισκόμαστε δίπλα τους σαν σκιά τους παντού; Να τα παρακολουθούμε και να τα τραβάμε από το χέρι όταν πλησιάζουν άλλα παιδιά;»
Δύσκολες εποχές για γονείς...
Λ.Κ.

Παιχνίδια
*ΜΕ τον κορονοϊό καταργήθηκαν και τα κλασικά παιχνίδια: κυνηγητό, κρυφτό, μακριά γαϊδούρα...
Απαγορεύεται σήμερα το «φτου και βγαίνω» και οι πολύ κοντινές επαφές.              

Λ.Κ.

  ALEJOYLHS LYGOYRAS CIU

*Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και ο πρόεδρος της κοινότητας, είναι από διαφορετικές παρατάξεις. Όμως Γιάννης Αλεξούλης και Κώστας Λυγούρας συνεργάζονται αρμονικά για τα θέματα της Φαλάνης.
Ζ.

 

AGORASTOS KALOGIANNHS CIU

*ΝΑ του χρεώνει άραγε και το νερό που πίνει; Σάμπως δεν χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και έργα της ΔΕΥΑΛ...
Ζ.

 

OAEE SYNTAJIOYXOI CIU

*ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ δύο ιστορικών μορφών στον επαγγελματικό τομέα του Τυρνάβου δεκαετίες τώρα. Ο λόγος για τη νυν πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) Τυρνάβου και Περιχώρων Ζωή Βελισσαρίου και τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Καφε- ούζο -ζαχαροπλαστών και τσίπουρου Τυρνάβου Παναγιώτη Γούτα. Η συνάντηση έγινε στο φιλόξενο γραφείο της «Ε» Τυρνάβου, όπου είχαν πολλά να θυμηθούν από το παρελθόν, αλλά και πολλά να πουν για το μέλλον των συνταξιούχων.                          

Κ.Τσ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass