Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:35
*ΕΠΙΤΟΠΟΥ, στην πληγείσα περιοχή και ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Λιούπας, συζητώντας με ανθρώπους από τα χωριά των Φαρσάλων και καταγράφοντας τις άμεσες ανάγκες τους. Με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Φαρσάλων Χρ. Μπασαγιάννη και υπαλλήλων του Δήμου διανεμήθηκαν 500 μερίδες φαγητό στους κατοίκους ενώ τα μηχανήματα της Περιφέρειας που έχουν διατεθεί, δουλεύουν αδιάκοπα για την αποκατάσταση των πιο σοβαρών ζημιών. *ΕΠΙΤΟΠΟΥ, στην πληγείσα περιοχή και ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Λιούπας, συζητώντας με ανθρώπους από τα χωριά των Φαρσάλων και καταγράφοντας τις άμεσες ανάγκες τους. Με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Φαρσάλων Χρ. Μπασαγιάννη και υπαλλήλων του Δήμου διανεμήθηκαν 500 μερίδες φαγητό στους κατοίκους ενώ τα μηχανήματα της Περιφέρειας που έχουν διατεθεί, δουλεύουν αδιάκοπα για την αποκατάσταση των πιο σοβαρών ζημιών.

Μία ακόμη
*ΚΙ αν πάει το θερμόμετρο στους τριάντα το Σαββατοκύριακο, ακούγεται ότι τη νέα βδομάδα

θα ανηφορίσει κι άλλο παραπάνω, τότε πολλοί Λαρισαίοι το σχεδιάζουν για μια βουτιά ακόμη. Έτσι, επειδή θα είναι πια Οκτώβρης μήνας, για την αλητεία...
Ζ.

Με τι λεφτά...
*ΕΚΑΝΑΝ οι Λαρισαίοι την προσπάθειά τους να χαλαρώσουν την κατάσταση.
- Μπήκα στο taxis να δω τον φετινό ΕΝΦΙΑ. Βγήκε μία μούντζα και ένα μήνυμα: «Ξεχρέωσε ρε τον περσινό, που θες να δεις και τον φετινό...»
***
*- ΘΑ σας έλεγα καλημέρα, αλλά έχει αναρτηθεί ο ΕΝΦΙΑ σήμερα.
***
*- ΠΡΟΣΠΑΘΩ μια ώρα να κατεβάσω το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Να μάθω επιτέλους τι ποσό δεν θα πληρώσω.
Ζ.

Αρρυθμίες
ΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ, αναστατώθηκαν και με το δίκιο τους κάποιοι συνταξιούχοι χθες. Όσοι τουλάχιστον έσπευσαν λίγο πριν το μεσημέρι να πάρουν τη σύνταξή τους από ΑΤΜ της Alpha Bank.
Ούτε το μηχάνημα επί της Κύπρου, ούτε αυτό του Αγ. Κωνσταντίνου μπορούσε να τους εξυπηρετήσει. Τα χρήματα εξαντλήθηκαν από νωρίς καθώς, οι... πιο προνοητικοί έσπευσαν από τα ξημερώματα!
Οι υπόλοιποι που έφτασαν αργότερα, έπεσαν πάνω στις αρρυθμίες που προκλήθηκαν από το φόρτο των εργασιών του ηλεκτρονικού συστήματος της τράπεζας που δεν άντεξε και «έπεσε» και στα «άδεια ταμεία» των ΑΤΜ...
Έπρεπε συνεπώς να σπεύσουν σε κάποιο υποκατάστημα ή να αναβάλουν για αργότερα τα σχέδιά τους. Βέβαια μετά από ώρα, τα πάντα διορθώθηκαν, αλλά η ταλαιπωρία τους έμεινε...
Γ.Ν.

Ιστορική
*«ΓΕΛΩ και κλαίω με τον Πομπέο», έγραψε ο Χ. Ξ. «Δεν ξέρω τι πίνει ο Κοτζιάς. Μπορεί να προτιμάει τα μπυρόνια όπως ο φίλος μου ο Χάρης, μπορεί να αγαπάει τη ρακή όπως εκείνη που κοιμάται πλάι μου, μπορεί να τον έχει πλανέψει το σκίουι όπως εμένα. Ακόμη και τεϊοπότης να είναι πάντως, ακόμη και να απεχθάνεται το αλκοόλ, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι χθες το μεσημέρι έκανε μια παρασπονδία και το άνοιξε το τσαμπάνι που λένε και στα μπουζούκια. Και ήπιε, μια γουλίτσα έστω, στην υγεία του Μάικ Πομπέο. Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε και να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Όσα έχει ακούσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν τα έχει ακούσει άλλος. Ως και σφαίρες του είχανε στείλει πεσκέσι και καλά πρόσεχε θα σε μπιστολίσουμε. Και ήρθανε χθες ο Πομπέο παρεάκι με τον Δένδια και το είπαν το ποίημα».
Ζ.

Με ρίσκο
*ΤΟΥΣ πήραν στο ψιλό οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Εσείς κορίτσια που γουστάρετε τούς τολμηρούς να σας πω ότι χτες το βράδυ κατά τις 12 και 5 πήρα μπύρα από περίπτερο.
***
*- ΚΥΡΙΕ Χαρδαλιά αληθεύει ότι θα κλείνουν και τα Γραφεία Τελετών στις 12 επειδή έχουμε κονιάκ;
***
*- ΑΝ στις 23:55 το περίπτερο έχει ουρά 100 άτομα, μένει ανοιχτό μέχρι να τους εξυπηρετήσει όλους ή κλείνει 00:00 αυτομάτως;
Ζ.

‘’3 σε 1’’
*ΜΕ το σύστημα πλημμύρα, ίσως τώρα και να γίνει το φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων. Τόσες δεκαετίες εκκρεμεί, πάνω από μισό αιώνα στα χαρτιά. Ένα έργο ‘’3 σε 1’’. Θωρακίζει αντιπλημμυρικά τον φαρσαλικό κάμπο, θα αρδεύει την εύφορη περιοχή που απειλείται με ξηρασία, λύνει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης των Φαρσάλων. Τι περισσότερο να υποσχεθεί για να πείσει.
Ζ.

Ανάποδα
*- ΑΠΟ το Έξω οι Βάσεις, πώς φτάσαμε στο Σας Παρακαλούμε Φέρτε μας κι άλλες Βάσεις...
Ο παλιός Λαρισαίος αναρωτιόταν για τις εξελίξεις στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Κι ο φίλος του τον συμπλήρωνε με τα Ελληνογαλλικά.
-Γιατί, δεν χαιρόμαστε πάρα πολύ που μας πουλάνε όπλα κι εμείς πληρώνουμε τόσα λεφτά...
Ζ.

Πο-μπέος
*ΠΗΓΕ Κρήτη και Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός υπουργός ενώ κανονικά στον Βόλο έπρεπε να τον στείλουν. Να δει τον Μπέο, ο Πομπέο. Να μάθαινε και κανένα κόλπο, άσος ημίχρονο-διπλό τελικό. Αυτά είναι διπλωματία.
Ζ.
Κόλπα
*Η άλλη οπτική της πανδημίας.
- Μείωση κρουσμάτων; Έγκαιρα μέτρα πολιτείας, άριστες εισηγήσεις λοιμωξιολόγων.
- Αύξηση κρουσμάτων; Ανεύθυνος λαός.
***
*- ΔΕΝ υπάρχει ούτε covid ούτε πανδημία. Κόλπο είναι για να μην παντρεύεται ο κόσμος.
Ζ.

Καρυάτιδα
Η επιστροφή της έκτης Καρυάτιδας στην Αθήνα από το Βρετανικό Μουσείο, όσο περνούν τα χρόνια, μετατρέπεται ολοένα και σε άπιαστο όνειρο.
Ακόμη ένα γεγονός που συνέβη πρόσφατα ισχυροποιεί αυτή την άποψη: Το Υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας ειδοποιεί ότι μουσεία και γκαλερί ενδεχομένως να χάσουν στήριξη από τα χρήματα των φορολογουμένων αν αφαιρέσουν αρχαιότητες από τις συλλογές τους. Μέχρι το 2020 καμία πολιτική ή πνευματική προσωπικότητα ή φορέας στην Ελλάδα δεν κατάφερε να έχει τέτοια ισχύ, που να μπορέσει να φέρει στον τόπο τους τα κλεμμένα.             

Λ.Κ

.Λόγω ίντερνετ
*ΧΑΛΑΡΗ η συζήτηση μεταξύ Λαρισαίων φοιτητών.
- Κολλημένοι λέει στο κινητό οκτώ στους δέκα Έλληνες. Έλα Παναγία μου... Κι οι άλλοι δύο τι κάνουν;
***
*-ΔΕ μου λέτε; Αν ένας ηγούμενος παντρευτεί μια Νίτσα, αυτή θα τη φωνάζουν Ηγουμενίτσα;
***
*- ΠΡΙΝ την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων πάντως, μόνο η οικογένειά σου ήξερε ότι είσαι ηλίθιος.                

Ζ.


Ποτάμιο δίκτυο
*ΣΤΗΝ εποχή των πλημμυρών, ο Λαρισαίος θεωρούσε χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος τις φλέβες των λεκανών απορροής της Θεσσαλίας. Κι άρχισε την επανάληψη στην Πατριδογνωσία, στην τοπική Γεωγραφία.
- Οι παραπόταμοι του Πηνειού είναι οι εξής: Μίκανης ή Μουργκάνης ή Ίων που πηγάζει από τα Αντιχάσια. Τρικαλινός ή Ληθαίος, πηγάζει από τα Αντιχάσια και διασχίζει την πόλη των Τρικάλων διαγωνίως. Νεοχωρίτης, πηγάζει από τα Αντιχάσια και διαρρέει την περιοχή Οιχαλίας. Ο Κλεινοβίτικος, πηγάζει από τον Κόζιακα, διαρρέει την περιοχή Κλεινού. Πορταΐτικος ή Πορταϊκός, πηγάζει από τον Κόζιακα, διαρρέει την περιοχή Νότια των Τρικάλων.
***
*ΚΑΙ συνεχίζει: Ο Καλέντζης πηγάζει από τα Άγραφα. Ο Καράμπαλης παραπόταμος του Καλέντζη. Ο Μπλιούρης ή Πάμισος, πηγάζει από τις βορειοανατολικές υπώρειες και τα παρακλάδια των θεσσαλικών Αγράφων, περνά από την περιοχή του Μουζακίου. Καρδιτσώτικος παραπόταμος του Πάμισου, πηγάζει από τις βορειοανατολικές υπώρειες και τα παρακλάδια των θεσσαλικών Αγράφων.
***
*ΔΕΝ τελείωσε: Ενιπέας ή Τσαναρλής, πηγάζει από την Όθρυ. Σοφαδίτικος ή Σοφαδίτης ή Ονόχωνος, παραπόταμος του Ενιπέα, πηγάζει από τις βορειοανατολικές υπώρειες του Τυμφρηστού και του Κασιδιάρη. Φαρσαλίτης ή Απιδανός, παραπόταμος του Ενιπέα, πηγάζει από τις βορειοανατολικές υπώρειες του Τυμφρηστού και του Κασιδιάρη.
***
*ΚΑΙ ολοκληρώνει: Τιταρήσιος ή Ξηριάς, πηγάζει από τον Τίταρο και τον Όλυμπο, ρέει στις πεδιάδες Βλαχογιαννίου, Τυρνάβου και Λάρισας και ενώνεται με τον Πηνειό στο Βόρειο τμήμα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Βούλγαρης και Ελασσονίτης ή Ελασσονίτικος, είναι παραπόταμοι του Τιταρήσιου. (Ολόκληρο φλεβικό σύστημα με κεντρική αρτηρία τον Πηνειό. Κι άντε να μάθει κάποιος τόσα ποτάμια, να ξέρει ποιο τον έπνιξε.)
Ζ.

Τα λεπτά
ΣΤΟ τέλος του 2021 αναμένεται να αποφασίσει η Κομισιόν εάν τελικά θα απαλλαγούμε από τα κέρματα του 1 και των 2 λεπτών του ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την πρόταση να αποσυρθούν από τη χρήση εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να εξοικονομήσει αρκετά κονδύλια, καθώς το κόστος παραγωγής και διαχείρισής τους πολλές φορές ξεπερνά την ονομαστική τους αξία. Η αλήθεια είναι ότι σπανίως μένουν στο πορτοφόλι μας μονόλεπτα και δίλεπτα. Μόνο στα διόδια τα επιστρέφουν ως ρέστα, κατά τα άλλα είναι συλλεκτικά κομμάτια.
Ν.Π.

Η «Ακηδεμόνευτη» ΔΑΚΕ...
ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με σχόλιο που γράψαμε στην «Ελευθερία της Δευτέρας» τα στελέχη εκείνα της ΔΑΚΕ καθηγητών τα οποία αναγκάστηκαν, καθώς λένε, να συγκροτήσουν νέα συνδικαλιστική Κίνηση που πιθανότατα θα ονομαστεί ΑΔΗΚ (Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές, ή κάτι τέτοιο).
Εμείς, λένε, δεν είμαστε ούτε η «πατριωτική δεξιά» όπως γράψατε , ούτε μητσοτακική δεξιά, ούτε τίποτε. Το ζήτημα δεν είναι πολιτικό, ούτε κομματικό. Είμαστε η γνήσια ΔΑΚΕ. Είμαστε η ΔΑΚΕ την ηγεσία της οποίας ανέτρεψαν πραξικοπηματικά με άνωθεν παρέμβαση και την οποία – εξ αυτού του λόγου- ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΔΑΚΕ.
Είμαστε η μαχόμενη ΔΑΚΕ, η ακηδεμόνευτη ΔΑΚΕ, η ΔΑΚΕ της αξιοπρέπειας και των αγώνων και είμαστε βέβαιοι ότι ο κλάδος ξέρει πολύ καλά τι έχει συμβεί. Και θα το αποδείξει και στις εκλογές.
(Ταύτα προς διευκρίνιση...)

Μετακινήσεις
*ΕΧΕΙ αλλάξει τα τελευταία χρόνια το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στα Τρίκαλα. Τα απογεύματα ανοίγουν κι εκεί Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή κι όχι Τρίτη-Πέμπτη όπως παλιότερα. Οι ντόπιοι έμποροι εκτίμησαν ότι λειτουργώντας ανάποδα από την αγορά της Λάρισας τελικά της διοχέτευαν δικούς τους πελάτες, είχαν σημαντική οικονομική διαρροή προς τον ισχυρότερο πόλο. Κι έτσι συντονίστηκαν.
Ακούγεται πάντως ότι και Λαρισαίες ταξιδεύουν Τρίκαλα μα και Καρδίτσα για να ψωνίσουν από πολύ συγκεκριμένα μαγαζιά που αντίστοιχά τους δεν υπάρχουν στη θεσσαλική πρωτεύουσα.
Ζ.

Δρομολόγια ΚΤΕΛ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από Λάρισα προς Αγιά, μέσω Αετολόφου και Ανάβρας, στην προ κορονοϊού εποχή, προς ικανοποίηση των κατοίκων των συγκεκριμένων χωριών. Η λύση δόθηκε με προσωπική παρέμβαση του προέδρου του Υπεραστικού Βασίλη Μανδηλά, τον οποίο και ευχαριστεί ιδιαίτερα ο εφημέριος της Ανάβρας, πατέρας Νικόλαος Κιούσης.Θεοφράστου
ΚΡΑΤΗΡΕΣ και εξογκώματα διαπερνούν την οδό Θεοφράστου. Από τη μια γούρνες στην ταλαιπωρημένη άσφαλτο, από την άλλη καπάκια φρεατίων οργανισμών κοινής ωφέλειας που εξέχουν... Με τους περίοικους να έχουν χάσει την ησυχία τους.
Ας περάσουν κι από΄δω οι αρμόδιοι του Δήμου, η πρό(σ)κληση του συμπολίτη...

Φώτα
ΣΒΗΣΤΑ εδώ και σχεδόν ένα μήνα είναι τα φώτα στο τμήμα της παλιάς εθνικής οδού, στο ύψος της «Βιοκαρπέτ». Η επικινδυνότητα τις νυχτερινές ώρες, ειδικά πάνω στη στροφή και με τις ταχύτητες που αναπτύσσονται αυξάνει κατακόρυφα...Παράδρομοι
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και στους δύο παράδρομους προς Βόλο παρατηρεί αναγνώστης και οδηγός. Η βλάστηση περιορίζει σε πολλά σημεία την ορατότητα, ενώ φερτά υλικά (κυρίως χώματα), συναντά σε πολλά σημεία του οδοστρώματος.

Με σιγουριά
*- ΤΙ θα γίνει ρε συ, θα μου δώσεις τα λεφτά που μου χρωστάς; Πέρασε τόσος καιρός και το αναβάλλεις διαρκώς...
-Φυσικά και θα στα δώσω, περιμένω κάτι λεφτά από χθες...
-Γιατί, τι έγινε ειδικά χθες;
-Μου χύθηκε ο καφές.      

Ζ.

 

KYNHGI CIU

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ το κυνήγι, απαραίτητη η σχετική επισήμανση.

 

RAPID TEST

*ΤΟ πραγματικό rapid test. Το γρηγορότερο όλων.
Ζ.

 

SHMAIA DHMARXEIO1

*ΟΧΙ δεν έχουν απλώσει ρούχα στην ταράτσα του Δημαρχείου Λάρισας. Για τρεις ταλαιπωρημένες σημαίες πρόκειται…

 

LADOPOYLOS CIU

Όχι μόνο «σκιά» αλλά και ...στενός κορσές έγινε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Γιώργος Λαδόπουλος, όσο ο πρώτος περιόδευε στα χωριά της επαρχίας Φαρσάλων. Με τη βροντερή φωνή του, ο Λαρισαίος αντιπεριφερειάρχης ζήτησε επιτακτικά, εκτός από γρήγορες αποζημιώσεις στα πλημμυροπαθή προϊόντα, να ενταχθούν στο κρατικό πρόγραμμα ενίσχυσης- αποζημίωσης και οι καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση, αλλά και οι ζημιές που σημειώθηκαν σε αγροτικά μηχανήματα. Μάλλον με πονοκέφαλο έφυγε από τον κάμπο ο κ. Λυκουρέντζος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass