Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2020 18:44
*ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ συνάντηση σε κεντρικό ουζερί της Ελασσόνας. Στην παρέα, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στον γειτονικό νομό Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Ελλάδος Νίκος Παλάσκας, ο γνωστός βιομήχανος τυροκομικών προϊόντων Νίκος Μπίζιος και φίλοι τους. Κουβέντα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα στη χώρα, για τις φετινές τιμές του γάλακτος, αλλά και για τα Γρεβενά, την Ελασσόνα, τη Λάρισα…  Ι.Μ. *ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ συνάντηση σε κεντρικό ουζερί της Ελασσόνας. Στην παρέα, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στον γειτονικό νομό Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Ελλάδος Νίκος Παλάσκας, ο γνωστός βιομήχανος τυροκομικών προϊόντων Νίκος Μπίζιος και φίλοι τους. Κουβέντα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα στη χώρα, για τις φετινές τιμές του γάλακτος, αλλά και για τα Γρεβενά, την Ελασσόνα, τη Λάρισα… Ι.Μ.

Μακρύ καλοκαίρι
*Η πιο διευρυμένη θαλάσσια σεζόν, η φετινή για τους Λαρισαίους. Εννοείται όχι τους χειμερινούς κολυμβητές ή έστω τους τολμηρούς, για τον κανονικό κόσμο. Ο οποίος φέτος είχε πρωτοκολυμπήσει του Αγίου Αχιλλίου, τότε στις 15 Μαΐου είχε προκύψει εκείνος ο μίνι

καύσωνας, τον οποίο είχαν αξιοποιήσει καταλλήλως πολλοί. Και τώρα θέλουν να ξαναμπούν στη θάλασσα Οκτώβρη μήνα. Μα ένα πεντάμηνο μπάνια; (Και μας έχει κλεισμένους μέσα κι αυτός ο κορονοϊός…)
Ζ.

Εν αναμονή
*ΚΑΙ καθώς θεωρητικά άρχισαν να αχνοφαίνονται οι Γιορτές στον ορίζοντα, οι Λαρισαίοι ξεκίνησαν.
- Αφού δεν κάναμε Πάσχα φέτος, το σωστό είναι να μην κάνουμε και Χριστούγεννα.
***
*- ΜΗΝ τα βλέπουμε όλα αρνητικά. Έχουμε να περιμένουμε μελομακάρονα ρε παιδιά.
***
*- ΘΑ ‘ ΡΘΕΙ ο Αϊ Βασίλης τα Χριστούγεννα και αντί για δώρα θα αφήνει μάσκες και αντισηπτικά.
***
*- ΤΗΝ επόμενη φορά πάντως που θα ευχηθείτε η νέα χρονιά να σας φέρει κάτι συγκλονιστικό, μάλλον πρέπει να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι.
Ζ.

Αυξομειώσεις
*- ΤΩΡΑ με τον κορονοϊό, σα να φαίνεται πως μειώθηκαν οι παθήσεις των ανθρώπων…
Ο έμπειρος φαρμακοποιός της παραλιακής ζώνης έκανε τον θερινό απολογισμό του.
- Ωστόσο δείχνει να αυξήθηκαν άλλες ασθένειες. Ναι, αυτές του νευρικού συστήματος…
Ζ.

Καμπανάκι
*ΜΕ 6 εντοπισμένες μολύνσεις χθες στη Λάρισα, 8 στα Τρίκαλα και 10 στην Καρδίτσα, τα πράγματα μάλλον εξελίσσονται άσχημα για τη Θεσσαλία. Η οποία δείχνει να ανταγωνίζεται στα ίσα το Λεκανοπέδιο, όπου χθες εμφανίστηκαν σχεδόν 200 νέα περιστατικά κορονοϊού. Στην Αθήνα λένε ο βασικός κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση, χτυπούν εκεί καμπανάκια και καμπάνες, όμως κι ο κάμπος αναλογικά με τον πληθυσμό του δεν πάει καθόλου καλά. Σημειωτέον επιπλέον ότι στην πρωτεύουσα γίνονται και τα περισσότερα τεστ, άρα εντοπίζονται και πιο πολλοί θετικοί στον ιό.
Ζ.
Υποχρεωτικά Υποχρεωτική
*ΤΕΛΙΚΑ ήταν πολύ απλό… Η Υποχρεωτική Εκπαίδευση καθίσταται πλέον πραγματικά υποχρεωτική.
Καθότι υπάρχουν κάμποσοι αμέριμνοι γονείς που δεν νοιάζονται αν τα παιδιά τους μείνουν ξύλα απελέκητα. Λίγο η φτώχεια, λίγο τα γκέτο, συν η αμάθεια κι έτσι σόι πάει το βασίλειο στον αναλφαβητισμό. Δεν ξέρει ο άλλος για το σχολείο, δεν φροντίζει, επικαλείται άγνοια, που όμως όλα αυτά τα ξεπερνά άμα είναι να ενθυλακώσει τα επιδόματα του κράτους.
Κι έτσι λοιπόν επιβάλλεται πλέον να πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο για να εισπράξει η οικογένεια τα επιδόματα παιδιών αλλά και ενοικίου και το Ελάχιστο Εγγυημένο. Και μάλιστα όχι να κάνει ότι πηγαίνει, εγγραφή στην αρχή κι ύστερα μην τον είδατε… Για να πληρωθούν τα επιδόματα πρέπει τα παιδιά να περνούν και την τάξη τους, να μην μένουν από απουσίες, δηλαδή να φοιτούν κανονικά. Δεν χρειαζόταν δα και σοφία…
Ζ.

Των 9 μηνών
*ΜΕΤΑ το καλοκαίρι είχαν να πουν τα δικά τους οι Λαρισαίες.
- Μην στεναχωριέστε για τις ερωτικές απογοητεύσεις του καλοκαιριού, κορίτσια. Θα τις ξεπεράσετε με τις ερωτικές απογοητεύσεις του χειμώνα.
***
*- ΑΓΑΠΗ μου έκανα το τεστ και είναι θετικό.
- Δύο εβδομάδες καραντίνα; Δεν είναι πολύ…
- Εννέα μήνες είπε ο γιατρός.
***
*-ΧΩΡΙΣΑΜΕ λόγω απόστασης.
-Γιατί, πού είναι;
-Εγώ εδώ, αυτός στον κόσμο του.
Ζ.

Παπουτσοπροτιμήσεις
*ΕΙΝΑΙ τελικά οι Λαρισαίοι «πλατύποδες»; Τι χρώμα παπούτσι προτιμούν; Φοριούνται πολύ τα ψηλοτάκουνα στην πόλη; Το ηλεκτρονικό κατάστημα epapoutsia.gr ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία των πωλήσεων και δημιούργησε έναν χάρτη των παπουτσοπροτιμήσεων στην Ελλάδα. Η ενδιαφέρουσα έρευνα εξελίχθηκε σε έξι μεγάλες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο και Ιωάννινα.
***
*ΤΟ πρώτο σε προτιμήσεις χρώμα παπουτσιών είναι το μαύρο. Σε όλη τη χώρα το λευκό είναι το δεύτερο πιο συχνά επιλεγμένο χρώμα. Η εξαίρεση είναι η Λάρισα όπου το πιο αγαπημένο χρώμα μετά το μαύρο είναι το μπεζ.
Όσο για το νούμερο, πανελλαδικά τα καταστήματα ξεμένουν από το νούμερο 38 σε γυναικεία και 43 στα ανδρικά πιο γρήγορα από τα άλλα νούμερα. Εξαιρούνται η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα όπου κυρίαρχο στα αντρικά είναι το 42. Μια διαβάθμιση υπάρχει και στα γυναικεία καθώς στην Πάτρα και Ηράκλειο οι περισσότερες γυναίκες φοράνε 39.
***
*ΤΙΣ μεγαλύτερες πατούσες έχουν λέει οι γυναίκες στη Λάρισα με σύνηθες νούμερο το 40. Ενώ οι Γιαννιώτισσες φορούν συχνότερα το νούμερο 37. Ίσως αυτό τις βοηθάει, καθώς στατιστικά τα Γιάννινα δεν εμφανίζονται με δύο παπούτσια πάνινα, αντιθέτως κατέχουν το ρεκόρ στα μέσο όρο τακουνιών 6,4 εκατοστά. Ακολουθούν σε γενναιότητα οι Αθηναίες με 5,8 εκατ. κι οι Πατρινές 5,6 εκατ., οι Κρητικές 5,4 και τελευταίες λέει οι Λαρισαίες με μέσο όρο τακουνιών Λάρισα 4,7 πόντους.
Ζ.

Μάλλον
*ΟΙ Λαρισαίοι συνεχίζουν την επιχείρηση εκτόνωσης.
- Μέχρι να βρουν τα σωστά μέτρα για τις μάσκες τα σημερινά πρωτάκια θα είναι πια παππούδες…
***
*- ΕΦΤΑ μήνες μετά ρε σεις, κι ο άλλος ρώτησε σήμερα πώς μεταδίδεται ο κορονοϊός. Σε χάι ντεφινίσιον μεταδίδεται φίλε, από την ΕΡΤ.
***
*- ΔΕΝ υπάρχει κορονοϊός, όλα γίνονται για να φορούν μάσκες οι πάντες έτσι ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν κι οι άσχημοι χωρίς να αισθάνονται άσχημα.
Ζ.

Φως και σκούπα
*ΠΑΡΑΠΟΝΑ για ανεπαρκή δημοτικό φωτισμό από την οδό 25ης Μαρτίου. Κεντρικός δρόμος δεν γίνεται να κυκλοφορεί ο κόσμος στο ημίφως, οι λάμπες να «γκαλιουρίζουν». Χρειάζεται λένε περισσότερο φως τα βράδια, αντικατάστασή τους με καινούριες. Επίσης, η κατάσταση με την καθαριότητα έχει χειροτερέψει λένε τα τελευταία χρόνια.
Οδοκαθαριστής πουθενά πλέον. (Κι είναι και να γιορταστούν και τα 200 χρόνια της 25ης Μαρτίου…)
Ζ.

Eξοχικές κατοικίες
*ΤΗ διαβεβαίωση του γ.γ. Υποδομών Γ. Καραγιάννη απέσπασε ο Χρήστος Κέλλας αναφορικά με την αποζημίωση όλων των σπιτιών που υπέστησαν καταστροφές, ασχέτως εάν πρόκειται για πρώτη ή δεύτερη κατοικία κι αφού πρώτα το είχε ζητήσει στην ομιλία του στη Βουλή.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, όντας σε μόνιμη γραμμή επικοινωνίας με τον Κώστα Αγοραστό, έσπευσε να ανακοινώσει στη Βουλή την άμεση ανακατασκευή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, της γέφυρας που συνδέει το Δίλοφο με το Αχίλλειο και τα Φάρσαλα, καθώς και την αποκατάσταση του δρόμου Δένδρα - Ναρθάκι - Σκοπιά, της Εθνικής Οδού Φαρσάλων - Βόλου και του δρόμου Φαρσάλων - Λάρισας. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να ζητήσει από τον παρόντα Χρήστο Σταϊκούρα και περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές.
Όσον αφορά στην αποζημίωση των ίδιων των πλημμυροπαθών, ο Λαρισαίος πολιτικός, πήρε τη σκυτάλη από τον δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου, που τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και πρότεινε μέτρα ανακούφισης για τους Φαρσαλινούς, δίνοντας έμφαση στην ένταξη των επιχειρήσεων των πληγέντων στην επιστρεπτέα προκαταβολή, στην αποζημίωση αγροτών, κτηνοτρόφων, επιχειρηματιών για ζημιές σε γεωργικά μηχανήματα, εξοπλισμό, αποθήκες με αποθέματα γεωργικών προϊόντων και φυσικά στην αποζημίωση όλων των σπιτιών που υπέστησαν καταστροφές.
Γ.Ρ.

Με τόσα…
*Ο κάθε Λαρισαίος προσπαθεί να κάνει το αστειάκι του, ανάλογα με τα γούστα του.
- Να βγει καλέ ένας ιός να κάνει υποχρεωτικό το παγωτό αντί για τη μάσκα.
***
*- ΜΕ τόσα κρούσματα, κανονίστε να κλείσετε και τα ζαχαροπλαστεία τώρα.
***
*-ΤΑ έμαθες τα νέα;
-Όχι, τι έγινε;
-416 σήμερα.
- Άντε… Καλορίζικο ρε φίλε, πάντα τα γούσταρα τα BMW.
***
*ΤΟΣΑ κρούσματα με μπαρ και περίπτερα κλειστά απ’ τα μεσάνυχτα. Μήπως να το ρίξουμε στο ξενύχτι γιατί με τόσο υγιεινή ζωή, τον δυναμώνουμε;
Ζ.

Εκσυγχρονισμός
*ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές στο Δημόσιο επιφέρει ο νέος νόμος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και τις οποίες διαλαλεί το κοάζον Βατράχι, ενημερώνοντας ότι μετά την κατάργηση του φαξ και την απαγόρευση του Candy Crush, καταργείται και η γραμματοσειρά Comic Sans.
Η συγκεκριμένη γραμματοσειρά ήταν η αγαπημένη των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν σε κάθε ευκαιρία, με αποτέλεσμα κρατικά έγγραφα να μοιάζουν με προσκλήσεις για παιδικά πάρτι.
«Η κατάργηση της γραμματοσειράς Comic Sans στο Δημόσιο ήταν δέσμευσή μας από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, προκαλώντας κύματα ανακούφισης στους γραφίστες της χώρας αλλά και όσους έβλεπαν αναρτημένες ανακοινώσεις στις δημόσιες υπηρεσίες με γραμματοσειρά που συνήθως χρησιμοποιείται σε παιδότοπους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα δοθεί δυνατότητα στους πολίτες να τσακώνονται μέσω ίντερνετ με τον δημόσιο υπάλληλο της επιλογής τους, μία καινοτομία που αναμένεται να τους διευκολύνει σημαντικά.
Ζ.

Στη δουλειά
*ΤΑ εργασιακά προβλήματα απασχολούσαν τη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Μη ροχαλίζεις στη δουλειά. Σκέψου λίγο και τον συνάδελφό σου δίπλα που προσπαθεί να κοιμηθεί.
***
*-ΓΙΑΤΙ δεν σηκώνεις το τηλέφωνο;
-Κοιμόμουν.
-Δεν είσαι στη δουλειά;
-Στη δουλειά είμαι.
***
*-ΔΕΝ περνά κι η ώρα να σχολάσω.
-Κοντεύεις;
-Τώρα θα πάω.
Ζ.

Εκείνος ήξερε
*«Η ΑΕΛ επιστρέφει στο σπίτι της» και άλλα τέτοια μελοδραματικά ακούστηκαν, τώρα που οι βυσσινί χρησιμοποιούν ξανά ως έδρα το Αλκαζάρ, λόγω της γνωστής οικονομικής εμπλοκής με το ιδιωτικό γήπεδο στη Νεάπολη. Το οποίο είχε λανσαριστεί ως το «παλατάκι» της ομάδας όταν ήταν να κατασκευαστεί, τότε που το Δημόσιο παραχώρησε δωρεάν τη γη- φιλέτο. Πλην όμως δεν ήταν της ΑΕΛ και καθόλου.
***
*ΤΑ άκουγε όλα αυτά τα τωρινά συναισθηματικά κι ο Άγις Παπαστεργίου. Ο οποίος δεν άντεξε να μην ξεσπάσει. Πώς να ξεχάσει ότι προ δεκαπενταετίας, παραμονές εκλογών το 2006 που ήταν υποψήφιος δήμαρχος Λαρίσης, φίλαθλοι πήγαιναν τότε έξω από το εκλογικό του κέντρο και τον φώναζαν «προδότη της ΑΕΛ»… (Επειδή ήταν εκείνος που αντιδρούσε στο αριστοτεχνικό σχέδιο κατασκευής γηπέδου της ομάδας που όμως δεν θα ήταν της ομάδας.)
Ζ.

Διάβαση
*ΠΑΡΑΛΙΓΟ ατύχημα στην υπόγεια διάβαση της Φαρσάλων.
Όχι όμως σ’ αυτή που χρησιμοποιούν τα οχήματα, αλλά εκείνη που είναι για τους πεζούς και την οποία κάνουν χρήση ποδηλάτες και άλλοι δικυκλιστές. Με κάτοικο της περιοχής να διακινδυνεύει τη σωματική του ακεραιότητα, όταν νεαρός ποδηλάτης αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα για να «βγάλει» την ανηφόρα, κόντεψε να τον παρασύρει.
Το σκηνικό είναι σύνηθες, σημειώνει ο τρομαγμένος συμπολίτης.
Αλίμονο αν ακόμη και σε μια προφυλαγμένη από οχήματα διάβαση, ο πεζός δεν αισθάνεται ασφαλής.

Μετρούσε
*Ο Λαρισαίος τα έχει τσούξει λιγάκι και αργά τη νύχτα πηγαίνει στο σπίτι του περπατώντας.
Στον δρόμο ρωτάει έναν περαστικό.
- Συγγνώμη ρε φιλαράκι, χικ… Πόσα καρούμπαλα βλέπεις να έχω στο μέτωπό μου;
- Τρία, του λέει ο άλλος.
- Ωραία, άλλες δύο κολώνες ακόμα και φτάνω σπίτι μου.
Ζ.

4_CIU.jpg

*ΚΑΠΟΙΑ εποχή ήταν όλοι μαζί, τώρα πολιτικά αντίπαλοι αλλά και πάλι μαζί είναι. Στον καφέ τουλάχιστον. Η Χρύσα Κοθρά κι ο Ανέστης Ζουμπουλίδης, του γραφείου Β. Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βασ. Παπαδημητρίου του γραφείου Στ. Μπίζιου της ΝΔ κι ο Κ. Αργυρόπουλος, αμφότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καραλαριώτου. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν χαλάνε.
Ζ.

*ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, «δεσμώτης» κι αυτός όχι στα βράχια του Καυκάσου αλλά στην εσοχή του Χατζηχαλάρ. Ο Σ. Ρ. επισημαίνει ότι παραδίπλα υπάρχει για συντροφιά και μαύρο ΙΧ με ιταλικές πινακίδες παρατημένο πάνω από τρία χρόνια. Αναρωτιέται μήπως πρέπει να γιορταστούν μαζί τα γενέθλια της εγκατάλειψής τους. Θα κάνει άραγε κάτι η δημοτική υπηρεσία; (Όχι για τα γενέθλια…)
Ζ.

XORTA_CIU.jpg

*ΣΤΗΝ οδό Κουτλιμπανά, τα πεταμένα χόρτα έχουν κάνα μήνα που περιμένουν. Ούτε αυτός που τα έκοψε ειδοποίησε τον Δήμο να τα μαζέψει, αλλά μήτε κι ο διαμαρτυρόμενος που έστειλε τη φωτογραφία στην εφημερίδα. Εκτός κι αν ο Δήμος δεν δύναται να τα απομακρύνει οπότε υπάρχει θέμα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass