Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:35
*Ο ένας γράφει τη συνταγή, ο άλλος την φτιάχνει, δίπλα-δίπλα δήμαρχος και περιφερειάρχης. Ζ. *Ο ένας γράφει τη συνταγή, ο άλλος την φτιάχνει, δίπλα-δίπλα δήμαρχος και περιφερειάρχης. Ζ.

Ενδιάμεσος
*- ΤΟ καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, διατρανώνει η Λαρισαία.


-Καλό μήνα να ’χουμε. Με υγεία. Τι, δεν φθάνει αυτό; Άμα είσαι άνω των 65, περισσεύει κιόλας...
Διότι περιμένει κι ο επόμενος στη σειρά, ο Νοέμβρης κουβαλώντας στην πλάτη του τον χειμώνα κι όλα τα αναμενόμενα συμπαρομαρτούντα.
Ζ.

Ζεστούλα
*- ΚΑΥΣΩΝΑΣ από βδομάδα, το μάθατε;
Η πληροφορία των μετεωρολόγων κυρίαρχη στις προκαταρκτικές για τον καιρό συζητήσεις των Λαρισαίων.
- Μέχρι και 35 θα φτάσει, λένε...
Κι όλοι χαμογελούν. Η ζέστη το φθινόπωρο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Επιπλέον, οι περισσότεροι ποντάρουν και σ’ ένα ακόμα μπάνιο μεθαύριο Κυριακή.
Ζ.

Άλλοι καιροί
*ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕ ο ηλικιωμένος Λαρισαίος.
-Επί ΠΑΣΟΚ δίναμε 50 ευρώ να μας κλείσουν πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια. Τώρα τα χώνουμε στη φαρμακοποιό να μας κρατήσει εμβόλιο της γρίπης.
 (Άλλοι καιροί μα κι άλλες ηλικίες).
Ζ.

Αλλαγή ρόλων
*«ΜΑ εγώ είμαι του κόμματος, δεν μπορεί να μου το κάνετε αυτό...». Δημοσίως δεν μπορεί να το πει, όμως σίγουρα έτσι θα σκέφτεται ο Γ. Μανώλης μετά τον αιφνιδιασμό που έφαγε από την κυβέρνηση με τη μυστική μέσα στην άγρια νύχτα μεταφορά 80 προσφύγων σε Αμπελάκια και Καστρί Λουτρό.
Ως αντιπολίτευση ήταν πολύ σκληρός, κάθετα αντιμεταναστευτικός ο νυν δήμαρχος Τεμπών, όπως άλλωστε και η ΝΔ γενικότερα, ενίσχυσε τις αντιδράσεις των κατοίκων που είχαν προκύψει στην περιοχή του. Και τώρα; Εκτεθειμένος, από τους δικούς του, «του κόμματος».
Όσο για τον προκάτοχό του, τον νυν αντιπολιτευόμενο, ο Κ. Κολλάτος δηλώνει ευθέως αλληλέγγυος. Μη γίνει κάνα μπέρδεμα, αλληλέγγυος με τις τοπικές κοινωνίες λέει, που θα αντιδράσουν, διαφωνεί με τη μεταφορά των ξένων στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία.
Ζ.

Πάθηση
*- ΔΕΝ είμαι καλά, δεν μπορώ, γκρίνιαζε ο υπερήλικος Λαρισαίος.
- Τι έχεις παππού;
- Τι έχω; Ενενήντα έχω...
- Από τι πάσχεις σε ρωτάω...
- Αυτό σου λέω κι εγώ. Είμαι 90 χρονών, από τι άλλο να πάσχω.
Ζ.

Καταλήψεις
*ΜE τις καταλήψεις να συνεχίζονται η υπουργός Παιδείας αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα ή έτσι τουλάχιστον θέλει να φανεί. Έτσι λοιπόν ανακοίνωσε ότι για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών θα γίνονται μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες, ενώ κόβονται και οι περίπατοι. Μάλιστα σχολείο στη Λάρισα που είχε κατάληψη την περασμένη εβδομάδα ενημέρωσε τους μαθητές ότι για την αναπλήρωση των μαθημάτων οι περίπατοι θα πάνε «περίπατο». Μα δεν είχαν κοπεί λόγω κορονοϊού; Όσο για την αναπλήρωση, προφανώς όσο αναπληρώθηκαν τα περσινά χαμένα μαθήματα, τόσο θα αναπληρωθούν και τα φετινά. Να ‘χαμε να λέγαμε.
Από την άλλη οι μαθητές-καταληψίες προσπαθούν να δικαιωθούν και να περάσουν τα δικά τους μηνύματα σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι δεν γίνονται όλα απλά για να χάσουν μάθημα. Υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία. Για τον λόγο αυτόν πέρα από τις καταλήψεις προχωρούν σε δράσεις αλληλεγγύης όπως με τη συγκέντρωση τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Πάντως στον νομό Λάρισας οι καταλήψεις μέρα με τη μέρα φυλλοροούν...
Ν.Π.

Ασάφειες
ΕΚΛΕΙΣΕ το τμήμα της σχολικής τάξης όπου φοιτούσε ο μαθητής που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στη Λάρισα. Τα παιδιά μπήκαν σε καραντίνα στο σπίτι τους, όπως και δύο εκπαιδευτικοί.
Όμως οι οδηγίες δεν ξεκαθαρίζουν αν πρέπει και οι γονείς των μαθητών της τάξης να μπουν σε καραντίνα. Αν όχι εξακολουθούν και εργάζονται, άρα ποιος κρατάει τα παιδιά; Οι παππούδες. Επίσης τα παιδιά αυτά πρέπει να κάνουν τηλεκπαίδευση, είναι όμως μικρά της Β’ Δημοτικού, άρα χρειάζονται κάποιον ενήλικο δίπλα τους.
Τι γίνεται όταν όμως οι γονείς εργάζονται και οι παππούδες δεν γνωρίζουν; Υπάρχουν πολλές ασάφειες που δύσκολα θα ξεκαθαρίσουν.
Στη θεωρία όλα καλά, στην πράξη όμως υπάρχει πρόβλημα.
Ν.Π.
Είναι νωρίς
*- ΓΙΑ τον κορονοϊό αποσύρουν τους 65άρηδες απ΄ την κυκλοφορία, είναι τρανοί λέει κι επίφοβοι. Για δουλειά όμως κάνουν, σύνταξη αργότερα...
***
*Οι μεσήλικες Λαρισαίοι έλεγαν τα δικά τους.
- Βρε, σύνταξη στα 72; Πάτε καλά; Πάνω που έχουμε μάθει τέλεια τη δουλειά και θα αποδώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, μας διώχνετε;
***
*-ΕΓΩ πάντως, υπολόγισα τα έξοδα του Σεπτεμβρίου και μάλλον έχω φάει και τον μισθό του Νοεμβρίου.
Ζ.

Το ρολόι
*«ΘΑ ολοκληρώσουμε τη συνεδρίαση με τις απαντήσεις που θα δώσει ο υφυπουργός Εσωτερικών, ο κύριος Λιβάνιος...», είπε ο Μ. Χαρακόπουλος ως πρόεδρος στην Επιτροπή της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια.
Και δεν έχασε την ευκαιρία να προσθέσει: «...τον οποίο, επιτρέψτε μου ως βουλευτής Λαρίσης, να τον ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή του, διότι την επομένη της καταστροφής στα Φάρσαλα βρέθηκε επιτόπου, όπου συμμετείχε σε μια διευρυμένη σύσκεψη και ανέλαβε και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Θα τον παρακαλούσα να παρακολουθεί προσωπικά την υλοποίηση των δεσμεύσεων, διότι όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κύριε Υφυπουργέ, στην Ελλάδα δεν αρκεί κανείς να κουρδίζει το ρολόι, πολλές φορές χρειάζεται και με τον δείκτη του χεριού να σπρώχνει τους δείκτες του ρολογιού».
***
* ΑΓΝΩΣΤΟ τι μπορεί να σήμαιναν για τον Θ. Λιβάνιο τα περί Καραμανλή, απ΄το ΠΑΣΟΚ προέρχεται ο άνθρωπος, πάντως επανέλαβε τις υποσχέσεις: «Ευχαριστώ πολύ. Και χθες είχα τη χαρά να βρίσκομαι στην Καρδίτσα και συναντήθηκα με τον δήμαρχο Φαρσάλων, προκειμένου να δούμε πώς μπορούν να επιταχυνθούν οι αποζημιώσεις. Είναι μεγάλο έργο.
Νομίζω, ότι δόθηκαν αρκετές απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα που υπήρχαν και θα προχωρήσουμε γρήγορα. Αυτό που προέχει, είναι να ανακουφιστούν όσο πιο γρήγορα οι πληγέντες από τη θεομηνία του Ιανού». (Αρκεί να μη φτάσουν να τραγουδούν Μπιθικώτση οι Φαρσαλινοί, ‘’Θα το δώσω το ρολόι και θα πάρω κομπολόι’’...).
Ζ.
Θέλει προσοχή
*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι αναφέρονταν σε τρέχουσες, καθημερινές καταστάσεις.
- Με ξύπνησε ξημερώματα το μωρουδίστικο κλάμα απ΄το διπλανό διαμέρισμα. Βγαίνω στο μπαλκόνι με καφέ, με βλέπει ο μπαμπάς του μωρού. «Τι με κοιτάς ρε, του λέω... Όταν σας χτυπούσα τον τοίχο να μην κάνετε τόσο σεξ, δεν άκουγες... Τώρα θα κοιμόμασταν ήσυχα και οι δύο».
***
*- Ρε σεις, «τώρα πια είμαι εντελώς ασυμπτωματικός από τη μέση και κάτω», μου είπε χθες ένας μπάρμπας.
***
*- Η άλλη έμεινε τρίτη φορά έγκυος κι αναρωτιέται πώς έγινε αυτό. Ε, κοπελιά, άμα μπλέξεις με αλήτη πελαργό συμβαίνουν αυτά...                

Ζ.

Τα προκαταρκτικά
*‘’ΙΣΩΣ μια ιστορία αγάπης’’, ένα αντρικό βιβλίο που το λατρεύουν λέει οι γυναίκες. Μόλις τριαντάχρονος όταν το έγραψε, προ δεκαπενταετίας, ο Μαρτέν Παζ, ο Γάλλος συγγραφέας του σπουδαίου ‘’Πώς έγινα βλάκας’’. Συγγραφέας αλλά ζωγραφίζει στο χαρτί: Πάντα πίστευα ότι τα παιδιά δεν αξίζουν να είναι παιδιά. Οι ενήλικες θα εκμεταλλεύονταν καλύτερα από αυτά την παιδική ηλικία. Τα παιδιά είναι τόσο σοβαρά, τόσο σίγουρα. Θα ήταν καταπληκτικοί ενήλικες.
***
*ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ με άποψη. Και απόψεις ρηξικέλευθες επί των ανθρωπίνων σχέσεων: Ο Βιρζίλ είχε αφήσει τον τελευταίο του έρωτα να του ξεφύγει και θα πέθαινε μόνος. Και πολύ νωρίς. Ήθελε να γεράσει πριν πεθάνει, να ασπρίσουν τα μαλλιά του, να ζαρώσει το δέρμα του, να τρίζουν τα κόκκαλά του. Όπως οι ερωτικές σχέσεις, έτσι και ο θάνατος θέλει τα προκαταρκτικά του. Η κούραση, οι απογοητεύσεις και οι αρρώστιες είναι τα χάδια και τα φιλιά που χαλαρώνουν τους μυς και επιτρέπουν στον θάνατο να μας πάρει γλυκά. Κι ο Βιρζίλ δεν ήταν έτοιμος.
***
*Η Σιμόν ήταν ενάντια στην εξάπλωση των πυρηνικών και στην αποψίλωση των δασών κι ήταν ταυτόχρονα υποστηρίκτρια ενός φιλελεύθερου καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο. Του θύμιζε μια γυναίκα σκανδαλισμένη από την ελονοσία που παρ΄ όλα αυτά θα αγωνιζόταν σ’ έναν σύλλογο υπεράσπισης των κουνουπιών.
Ζ.

Τους ξεφεύγουν
*- Ο Ζίφκοβιτς στο σημαιάκι για την εκτέλεση του κόρνερ...
Κι ο έμπειρος Αντρέας Παλομπαρίνι στη μετάδοση του ματς.
- Δεύτερο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, η σειρά του Ζίβκοβιτς να πάει για την εκτέλεση...
Λες ανθρώπινα τα λάθη, λίγο αργότερα όμως πάλι τα ίδια.
- Ένα ακόμα κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, αυτήν τη φορά ο Ζίβκοβιτς στην εκτέλεση... (Αν τον άκουγε ο διαιτητής, δεν θα τολμούσε να ξανασφυρίξει).
***
*ΑΛΛΑ σάμπως ο φοβερός και τρομερός Γιώργος Θαναηλάκης, ο εμπειρότατος προϊστάμενος του αθλητικού τιμ; Μονίμως αμέριμνος του ξεφεύγουν.
- Η μπάλα στον Βαλμπουενά, ο οποίος να πούμε γιόρτασε πέρυσι τα γενέθλιά του. (Σάμπως πρόπερσι; Άλλο το χθες, άλλο το πέρυσι...).
Ζ.

Αντιγραφείς
*«ΤΑ ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»... Τους έλεγαν δεξιούς και πως εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες οι συριζαίοι, όταν τα έβαζαν με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτοί όμως δείχνουν πως δεν διστάζουν να τα βάλουν και με την τωρινή χρησιμοποιώντας σκληρή φρασεολογία.
Μετά την απάντηση του υπουργού Κ. Καραμανλή στον βουλευτή Μ. Χαρακόπουλο, Γέμτος-Γιαννακός-Γκούμας-Καλλές βγήκαν ξανά στα κεραμίδια και στην εφημερίδα για την υπόθεση του Αχελώου. Υπογραμμίζοντας ότι η απάντηση Καραμανλή είναι ίδια κι απαράλλαχτη, ακριβής αντιγραφή της απάντησης που είχε δώσει το 2015 ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης στον βουλευτή τότε Κ. Τσιάρα. Η ΝΔ αντιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατήγγελλε. (Έκπληκτοι οι Λαρισαίοι παράγοντες, που ένα κόμμα άλλα λέει προεκλογικά κι άλλα κάνει μετά τις εκλογές).
Ζ.

Πού πάμε;
*«ΤΙ στο καλό γίνεται με το ίντερνετ στη Λάρισα...». Διαμαρτύρεται ο κόσμος. «Η Vodafone εντάξει έπεσε... Η Cosmote σέρνεται... Τι μπορεί να συμβαίνει; Έχουν σκοπό να μας γυρίσουν 20 χρόνια πίσω;» Κι εκσυγχρονίζεται κιόλας διαρκώς η Ψηφιακή Διακυβέρνηση, το 5G χτυπάει την πόρτα για να μπει, ενώ η Λάρισα θεωρείται και από τις πιο προχωρημένες πόλεις στην προοπτική αναβάθμισης των ταχυτήτων...
Ζ.

Συνδυασμός
* ΤΟ ευκολότερο των πραγμάτων να συνδυαστεί το συμβάν με τον κορονοϊό.
- Άμα δεν καταλάβατε, το 2020 θα είναι και χωρίς ίντερνετ.
***
*- ΘΕΛΩ δεύτερο λοκντάουν χωρίς ίντερνετ αυτήν τη φορά. Θα ζήσουμε επικές στιγμές.
***
*- ΔΕΝ είναι τίποτα βρε παιδιά, το 5G εγκαθιστούν για να ρυθμίσουν τα τσιπάκια στις μάσκες, κάντε λίγο υπομονή.
Ζ.

Τι έφταιξε;
* ΤΟ πάρτι στο ίντερνετ στήθηκε αμέσως και στη Λάρισα, έστω και δίχως ίντερνετ.
-Γι’ αυτό πρέπει να τα έχεις καλά με τον γείτονα γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν χρειαστείς τον κωδικό του WiFi.
***
*- ΜΗΠΩΣ είναι συνδρομητής στη Vodafone ο Μητσοτάκης βρε παιδιά;
***
*- ΕΠΕΣΕ η Vodafone. Όλοι σοκαριστήκαμε στη γειτονιά, πέσαμε απ΄ τα σύννεφα. Ήταν τόσο σοβαρή, δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα...
***
* - ΦΗΜΕΣ αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί έγινε αλλαγή παρόχου ίντερνετ στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Ζ.

Ε μα...
*ΒΕΒΑΙΑ, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, ίσως πιο σοβαρά. Ο νεαρός Λαρισαίος είχε επιστρέψει απ΄ το χωριό, όπου τον είχαν αγγαρέψει.
- Το μόνο μελανό σημείο στον τρύγο παιδιά, ήταν ότι το καφενείο δεν κάνει ντιλίβερι φρέντο καπουτσίνο στο αμπέλι. Απαράδεκτο.
Ζ.

Διαγκωνίζονται
*ΣΚΛΗΡΟΣ ο ανταγωνισμός των βουλευτών, όχι μόνο των κυβερνητικών, πάνω από τη Φαρσαλινή καταστροφή. Κι ας μην έχουν αρμοδιότητα, ας μη διαθέτουν δυνατότητα αποφάσεων, ούτε εκείνοι του κυβερνώντος κόμματος, μόνο να αναδεικνύουν κάποια θέματα μπορούν δημοσιοποιώντας τα ή επικοινωνώντας με τους υπουργούς, τον περιφερειάρχη ή τον δήμαρχο από τους οποίους ζητούν παρέμβαση. Προσπαθούν, τα δίνουν όλα, κάνουν και ρελάνς ο ένας στον άλλο. «Εγώ το είδα πρώτος...». Κι όταν υπάρξει κάπου η σχετική παρέμβαση αποκατάστασης ή αποζημίωσης, τότε φυσικά και πανηγυρίζουν ότι ήταν δικιά τους προσωπική επιτυχία.
Ζ.
Γόννοι
ΠΑΡΑΠΟΝΑ και διαμαρτυρίες από τους Γόννους για την κατάσταση που επικρατεί στους αγροτικούς δρόμους, καθώς και για την έλλειψη φροντίδας στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, ειδικά αυτό το διάστημα που έχει ξεκινήσει και η συγκομιδή της πράσινης ελιάς.Φούσκωσε
*ΕΙΝΑΙ ο λαγός μαζί με τη σαύρα στη ζούγκλα και λιάζονται. Κάποια στιγμή η σαύρα σηκώνεται.
- Κατεβαίνω στο ποτάμι να πιω νερό και επιστρέφω.
Στην όχθη του ποταμιού συναντά τον κροκόδειλο, τον χαιρετάει και του λέει:
- Καθόμαστε με τον λαγό πιο πάνω, πήγαινε και έρχομαι κι εγώ.
Πάει ο κροκόδειλος και μόλις τον βλέπει ο λαγός πετάγεται πάνω έκπληκτος.
-Μα καλά βρε σαύρα, πόσο νερό ήπιες;
Ζ.

LAZOPOYLOS MPEOS CIU

*ΞΕΦΥΓΕ από τους Λαρισαίους. Πριν από μερικές μέρες συναντήθηκαν Μπέος- Λαζόπουλος στο Δημαρχείο του Βόλου και σύμφωνα με το σχετικό τοπικό ρεπορτάζ η επίσκεψη στον δήμαρχο έγινε «στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο κ. Λαζόπουλος σε Λάρισα και Βόλο με στόχο τη συνεργασία των δήμων με τη νέα του δραματική σχολή, στην οποία θα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, αλλά και την οργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021»».
Ζ.

 

MABIDHS APRILH CIU

*Η ΔΕΥΑΛ κι ο Δημ. Μαβίδης που την κουμαντάρει έχουν ανοιχτές δουλειές στα χωριά του Δήμου, όπου και η επικράτεια της αντιδημάρχου Ρίτας Απρίλη.
Ζ.

 

SIROPI CIU

*ΣΤΗΝ κούπα, όχι στις παλάμες.
Ι.Μ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass