Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:35
*ΔΕΝ ήταν ότι ξεχείλισε ο κόσμος, λόγω κορονοϊού, δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, όπου έτσι κι αλλιώς δεν τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των παρόντων.  Έτσι οι ενδιαφερόμενοι για το θέμα των προσφύγων,    Αμπελακιώτες και Καστριλουτρινοί, έπιασαν πόρτες και παράθυρα. Ζ. *ΔΕΝ ήταν ότι ξεχείλισε ο κόσμος, λόγω κορονοϊού, δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, όπου έτσι κι αλλιώς δεν τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των παρόντων. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι για το θέμα των προσφύγων, Αμπελακιώτες και Καστριλουτρινοί, έπιασαν πόρτες και παράθυρα. Ζ.

Μ
*- NA το ξέρετε παιδιά, το είπε άλλη μια φορά η Λαρισαία δασκάλα. Ο Οκτώβρης

είναι ο μήνας που δεν έχει «μι».
- Αλήθεια κυρία; Δεν έχει «μη» καθόλου; Θα κάνουμε όλο τον μήνα ό,τι θέλουμε;
Ζ.

Εμπνέει
*Η γραμματική συνεχίζεται, ο Οκτώβριος εμπνέει.
- Η γιαγιά μου έλεγε όποιος μήνας έχει Ρ, φοράμε φανελάκι.
- Μη βάζετε Μ στον Οκτώβριο και κιμά στα γεμιστά.
Ζ.

Έρευνα
*ΤΟ δίχως άλλο προχωρημένη η χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα. Σχεδόν ασυναγώνιστη και στην επιστημονική έρευνα.
- Σε άλλες χώρες ψάχνουν το εμβόλιο και στην Ελλάδα τις διαστάσεις της μαθητικής μάσκας.
Ζ.

Ελπίδα
*ΚΑΙ καθώς οι θεωρίες συνωμοσίας χτύπησαν ταβάνι, αφού οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι σ’ έναν μόλις μήνα, φυσιολογικό ήταν να υπάρξουν και τα αστειάκια.
***
*- ΤΙΝΟΣ είναι τελικά αυτή η Hope που θεωρείται ότι κόλλησε τον Τραμπ; Ποιανού Ελπίδα άραγε;
-Μα δική του, δική του σύμβουλος είπαν.
***
*- ΣΠΑΣΕ πλάκα να έσκασε μύτη ο Τραμπ σε περίπτερο μετά τις 12 για μπίρες και να κόλλησε κορονοϊό.
Ζ.

Γιατί άραγε;
*ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ χαμηλά τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Σε αντιδιαστολή με τον συναγερμό της Αθήνας, στο δεύτερο μεγάλο αστικό κέντρο καταμετρώνται υποτετραπλάσια αναλογικά με τον πληθυσμό. Χθες ακόμα πιο έντονη η διαφορά, 207 στην Αττική, μόλις 5 στη Θεσσαλονίκη, όπου επιπλέον οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου διαπιστώνουν ότι τα ίχνη του ιού στα λύματα της πόλης είναι σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ύφεση.
Γιατί άραγε; Να έχουν μήπως μεγαλύτερη ατομική ευθύνη οι Θεσσαλονικείς; Δεν ήταν ο τουρισμός κι η Χαλκιδική εκεί; Τα περίπτερα ήταν κλειστά; Η νεολαία δεν πίνει τις νύχτες μπίρες στις πλατείες; Η μόνη διαφορά είναι ότι στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν μετρό. Και αστικά λεωφορεία λιγοστά. (Κι όπου να ’ναι θα πέσει η ιδέα, από παοκτσήδες, να κλείσουν τα σύνορα στα Τέμπη).
Ζ.

20 και...
*ΤΗΝ ίδια ώρα ο κάμπος παραμένει ασταθώς σε επικίνδυνα ύψη. Κάμποσες μέρες τώρα με διπλό μπροστά από τον διψήφιο αριθμό κι οι αρμόδιοι δεν φαίνεται να ταράζονται, κάτι θα ξέρουν πάντως καλύτερα εκείνοι. Αναλογικά η πυκνότητα μολύνσεων προσιδιάζει στης Αθήνας, όπου είναι όλοι τόσο ταραγμένοι.
Ζ.

Προκαταβολή
*ΣΤΟ εντευκτήριο της Βουλής η κουβέντα, με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, να ζητά από τον Χρήστο Κέλλα, πληροφορίες από πρώτο χέρι για την έκταση των ζημιών στα Φάρσαλα από την πρωτοφανή θεομηνία.
«Υπουργέ, 100 ευρώ το στρέμμα προκαταβολή θέλουν στα Φάρσαλα, γιατί οι βαμβακοκαλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς», η απάντηση του Λαρισαίου.
Την οποία ο Βορίδης αξιοποίησε δεόντως στη διευρυμένη σύσκεψη με τις ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του ΕΛΓΑ...
Γ.Ρ.

Άλλη μια φορά
*ΠΑΛΙ νικήσαμε στις Βρυξέλλες, για άλλη μια φορά όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.
Κι ήταν κι εθνικός τελικός τώρα, όχι κάτι ασυνήθιστο πάντως. «Είναι σαφές πως για πρώτη φορά η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου βρέθηκε στο επίκεντρο μιας μαραθώνιας συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής και δεν αποτέλεσε απλά ένα μέρος της υπό συζήτηση ατζέντας», τόνισαν πανευτυχείς κυβερνητικές πηγές.
Έναν μήνα στα πρόθυρα του πολέμου κάθε μέρα, η θάλασσα της Κύπρου παραβιασμένη και θεωρείται επιτυχία που το θέμα κουβεντιάστηκε. Ωραία, πάει καλά.
Και το αποτέλεσμα που «μας έπιασαν στο στόμα τους»; «Ποια Κύπρος...». Και «για καθίστε φρόνιμα εκεί κάτω, έχουμε και δουλειές να κάνουμε». (Αν είναι αυτό νικηφόρα εξέλιξη...).
Ζ.

Αλλου μηνός
*ΕΠΑΙΖΑΝ με τις λέξεις οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Πού βρίσκεσαι;
- Πριν το Λαύριο.
- Στο Λσήμερα πότε θα πας;
***
*- Ο αλουμινάς λέγεται έτσι επειδή τον φωνάζεις για δουλειά σήμερα και σου έρχεται τον άλλον μήνα. Του άλλου μηνός.
***
*-ΣΤΟ βιογραφικό σας λέτε γνώση κοινωνικών επιστημών.
-Άριστη.
-Τι σημαίνει ταξική πάλη;
-Όταν τσακώνονται δύο ταξιτζήδες.
Ζ.
Υπό παραίτηση
*ΣΤΟΝ αστερισμό των παραιτήσεων εκεί στην Κοιλάδα εξαιτίας της μεταφοράς προσφύγων στην περιοχή. Το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελακίων ζητά την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων από το χωριό, διαφορετικά παραιτούνται όλοι οι κοινοτικοί σύμβουλοι. Το «άμεσα» πάντως δεν υπήρξε.
Ο δήμαρχος Τεμπών προανήγγειλε ότι θα παραιτηθεί την 49η ημέρα εφόσον δεν τηρηθεί η κυβερνητική δέσμευση για παραμονή των προσφύγων μόνο 48 μέρες, καθώς τόσο προβλέπει το πρόγραμμα και ο σχεδιασμός. Πράγμα φυσικά απίθανο, αν συμβεί θα είναι σπάνιο έως πρωτόγνωρο. Πάντως ήδη πέρασαν μερικές μέρες απ’ τις 48 κι ο Γ. Μανώλης μετρά αντίστροφα. Φήμες θέλουν τον αντίπαλό του Κ. Κολλάτο, ο οποίος υπερακόντισε τον Δήμαρχο ζητώντας άμεση απομάκρυνση, να του έχει χαρίσει μια τσατσάρα για να μετράει τις μέρες που απομένουν.
Ζ.

Προνοητικός
*ΕΙΝΑΙ όμως κι άλλοι που μετρούν τις μέρες. Όπως ο προνοητικός νεαρός Λαρισαίος.
- Αφού σε 80 μέρες έχουμε Χριστούγεννα, άρα σε 40 μέρες περίπου θα στολίσω. Επομένως πρέπει να βρω κοπέλα μέσα στις επόμενες 20 μέρες για να έχω την άνεση να τη βάλω να μου ξεμπερδέψει τα λαμπάκια.
Ζ.

Σιγά να μην...
*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ όλοι στην περιοχή Τεμπών, προεξάρχοντος του νεοδημοκράτη δημάρχου, γιατί δεν ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό. Διαμαρτύρονται για τον ίδιο λόγο και οι νεοδημοκράτες βουλευτές, όπως ακριβώς και ο Χρ. Σταϊκούρας για τη δικιά του περιοχή, «μα στην περιοχή μας και να μη μας πει;» Κι έτσι θεωρούν ότι κρατούν και την πίτα ολάκερη.
- Μα έχει μύτη ο Μηταράκης, έλεγε το πειραχτήρι. Τυχαία έφεραν τους πρόσφυγες κρυφά και μέσα στην άγρια νύχτα; Άμα ήταν να ενημερώσουν θα τους έφερναν πρωί με το ΚΤΕΛ.
Ζ.

Φαγωμάρα;
*- ΑΥΤΟ δεν ήταν καλό σύμπτωμα...
Ο Λαρισαίος γνωμάτευε μετά την ταβανόπροκα του υπουργού Γεραπετρίτη στον υπουργό Θεοδωρικάκο. Θεωρούσε ότι έφτασε η διχόνοια στον πυρήνα του Μαξίμου, στο πολύ στενό επιτελείο του «επιτελικού».
- Ώρα είναι τώρα να κάνει και κάνα σκέρτσο ο Σκέρτσος στον Δημητριάδη...
Ζ.

Η μάχη του αυτονόητου
*ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τυρνάβου προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί το σπίτι της από τον ΔΕΔΔΗΕ στον Τύρναβο, μία αναγνώστρια η οποία καταγγέλλει την πολιτική της επιχείρησης. Όπως αναφέρει η Γιολάντα Δ. (κατοικεί στην Αθήνα) «η ίδια είχε ρυθμίσει την οφειλή της για το πατρικό της σπίτι στον Τύρναβο από τον Νοέμβριο του 2019. Προ ημερών, οπότε και χρειάστηκε να μείνει η ηλικιωμένη μητέρα της στον Τύρναβο διαπίστωσε ότι το σπίτι παρέμενε στο σκοτάδι. Μάταια επιχειρούσε να επικοινωνήσει με τη ΔΕΗ για να διαπιστώσει γιατί τόσους μήνες μετά δεν πραγματοποιήθηκε η επανασύνδεση. Τελικά με την παρέμβαση του Κώστα Αγοραστού και του αντιδημάρχου Χριστοφόρου Κατσαρού το σπίτι ηλεκτροδοτήθηκε». Ωσ-τόσο η ίδια αναρωτιέται: Γιατί θα πρέπει να απευθύνομαι στις τοπικές αρχές, για υποχρεώσεις άλλων υπηρεσιών;
Γ.Ρ.

Σούζα
*ΟΙ Λαρισαίες καμάρωναν για τα επιτεύγματά τους.
- Ένας αληθινός άντρας παίρνει μόνος τους αποφάσεις, χωρίς να επηρεάζεται από τη γυναίκα του. Και μία αληθινή γυναίκα, τον αφήνει να το πιστεύει.
***
*- ΕΚΕΙΝΗ φοράει μάσκα, ο σύζυγός της όχι. Της εξηγούν ότι ο κύριος δεν μπορεί να μπει στο μαγαζί γιατί δεν φοράει μάσκα. Εκείνη επιμένει. «Μα σε μια γωνίτσα θα κάτσει και δε θα μιλάει καθόλου, τον έχω εκπαιδεύσει»...
***
*- ΑΠΟΡΩ καλέ γιατί κάνουν θερμομέτρηση στους άντρες. Έχετε δει άντρα να κυκλοφορεί έξω με 37,1 πυρετό;
Ζ.

Εν αναμονή
*ΜΕ μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην Καρδίτσα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.
Όταν ο Λαρισαίος πρόεδρος της Επιτροπής Μάξιμος Χαρακόπουλος του έδωσε τον λόγο, ο Καρδιτσιώτης είπε ότι την πραγματικότητα την απέδωσε ένας δημοσιογράφος που μίλησε για το «ατελείωτο μοιρολόι του κάμπου».
Κι όταν ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, παρενέβη ο Μ. Χαρακόπουλος, που άλλωστε είναι από χωριό στο σύνορο: «Κατανοώ απόλυτα τα συναισθήματα που βιώνουν οι συμπολίτες μας στην Καρδίτσα, οι οποίοι δοκιμάστηκαν έντονα από τον Ιανό, καθώς και στη δική μας την επαρχία Φαρσάλων, βιώσαμε και βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης καταστροφής.
Θέλω να πιστεύω ότι η Πολιτεία γρήγορα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, προκειμένου να επουλώσει αυτές τις πληγές, έτσι ώστε κ. Λάππα σύντομα το «μοιρολόι του κάμπου» που είπατε να το διαδεχθεί το «τσάμικο της λεβεντιάς» που χορεύουν στα πανηγύρια σε όλη τη Θεσσαλία».
Ζ.
Μαζεμένες 7
*ΝΑ που η διαδικασία της τηλεσυνεδρίασης βοηθάει. Τουλάχιστον να ξεμπλοκάρει το Δημοτικό Συμβούλιο από τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, της αντιπολίτευσης εννοείται καθότι οι συμπολιτευόμενοι τα έχουν λυμένα όλα τα θέματα.
Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη το βραδάκι, θα μαζευτούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λάρισας μπροστά στις οθόνες τους, σε τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να απαντηθούν μαζεμένες 7 υποβληθείσες ερωτήσεις προς τον δήμαρχο. Οι δύο από την παράταξη Καραλαριώτου συνολικά, για τη διάνοιξη της Ηρ. Πολυτεχνείου και το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη, άλλες τέσσερις ερωτήσεις από ισάριθμους μεμονωμένους συμβούλους της ίδιας παράταξης Γεωργάκης - Μαμάκος - Ξηρομερίτης - Ξυνοπούλου και μία έβδομη από την παράταξη Παν. Γούλα για τη «διαμονή προσφύγων και την κοπή χόρτων στην οδό Παλαιολόγου». (Η δημοτική αρχή θα υποστεί το βάσανο της Δημοκρατίας).
Ζ.

Σιγά τώρα...
*ΜΠΟΡΕΙ να είναι σωστό, ίσως χρειαστεί στο πλαίσιο επιπλέον μέτρων να κλείνουν τα μαγαζιά από τις 10 το βράδυ. Εδώ την άνοιξη ήταν ολότελα κλειστά. Όμως δεν είναι επιχείρημα αυτό του υπουργού Άδωνη ότι «να, σε Βέλγιο και Ολλανδία μπαρ και ρεστοράν κλείνουν στις 10 και στις 11». Μα και πριν τον κορονοϊό, σάμπως έβρισκες και τίποτε ανοιχτό εκεί τα βράδια; Άμα τους πεις να μείνουν ως τις 12 τα μεσάνυχτα θα σοκαριστούν.
***
*ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ τίποτε δεν μπορεί να μπλοκάρει το ταπεραμέντο του Έλληνα. Αν πουν φερειπείν ότι κλείνουν τα μπαρ στις 10 το βράδυ, τότε αυτά θα ξεκινούν να λειτουργούν από τη 1 το μεσημέρι ως ουζερί στην αρχή και θα μεταλλάσσονται προϊόντος του χρόνου. Στη Λάρισα έχουν γίνει σχετικές δοκιμές εδώ και πολλά χρόνια. Κάτι άγρια απομεσήμερα Κυριακής, με το άγχος της επερχόμενης Δευτέρας να δημιουργεί πολύωρο σερί για τις παρέες.
Ζ.

Στάση
*ΞΗΛΩΜΕΝΟΣ εδώ και 3 τουλάχιστον μήνες είναι ο ιστός της στάσης της αστικής συγκοινωνίας στην οδό Αχιλλέως της Ανθούπολης. Η στάση του «10», βρίσκεται σωριασμένη, λίγα μέτρα από τη θέση της, με τους περίοικους να ζητούν από το αστικό ΚΤΕΛ να την επανατοποθετήσει στη θέση της.

Δεν είχε
*ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ η Λαρισαία στο τμήμα υποστήριξης της αλυσίδας.
- Ο εκτυπωτής που αγόρασα δεν εκτυπώνει.
- Μάλιστα. Για πείτε μου, είναι στην πρίζα;
- Ναι.
- Χαρτί έχει;
- Ναι.
- Τα μελάνια τα βάλατε;
- Ναι.
- Μάλιστα. Πρέπει να έρθει ο τεχνικός μας από κει.
***
*ΠΗΓΕ ο άνθρωπος.
- Μάλιστα. Για να δούμε...
- Περάστε, από δω...
- Πού είναι ο υπολογιστής;
- Ποιος υπολογιστής...        

Ζ.

 

MPILLH CIU

*ΕΝΤΑΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Μακρυχώρι όταν η Μαρία με τα άσπρα δεξιά, η Κωστή η κομμουνίστρια, έθεσε θέμα να αποπεμφθεί η Μαρία με τα μαύρα αριστερά, η Μπίλλη η «κασιδιάρα». Εκείνη αρνήθηκε, επικαλούμενη την καταγωγή της από τ’ Αμπελάκια και άρα το ενδιαφέρον της για τη συζήτηση, αποχώρησε έτσι συμβολικά για λίγο η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Η οποία επιστρέφοντας υπέστη στην ομιλία της την «υγρασία» της πρώην χρυσαυγίτισσας περιφερειακής συμβούλου, «να πάρετε τους πρόσφυγες στον Περισσό» και τέτοια. Κανείς στην αίθουσα δεν υπερασπίστηκε τη Μ. Κωστή, ίσα-ίσα κι άλλοι «ψιχάλιζαν», όμως εκείνη δεν κώλωσε, δεν μάσησε τα λόγια της όταν μιλούσε για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. 

 Ζ.

 

TROFIMA CIU

*ΑΠΟ την παράδοση τροφίμων στα Φάρσαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δωρεών από την Πολεμική Αεροπορία, επιχειρήσεων και την Περιφέρεια Μακεδονίας. Στη φωτογραφία ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας και ο πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασ. Πινακάς.                                               

Γ.Γ.

 

LADOPOYLOS CIU

*ΤΗ θητεία του στα μπλόκα θυμήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος ανεβαίνοντας στο τρακτέρ του προέδρου της Κοινότητας Κατωχώρι-Ανωχώρι Φαρσάλων κ. Β. Βασιλόπουλου, επιβλέποντας τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. «Δεν πτοούμαι από τη λάσπη, είτε αυτή είναι πραγματική, είτε κακόβουλη. Αποκλειστικός μου στόχος να την καθαρίσω από ...παντού» σημείωσε με νόημα ο κ. Λαδόπουλος.                                        

Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass