Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 18:11
*ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ στενοί οι δεσμοί και εξαιρετικές οι σχέσεις που έχει αναπτύξει η «Ε» με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η πολύτιμη προσφορά της στην ενημέρωση και στην τοπική κοινωνία αναγνωρίζεται διαχρονικά από την εκάστοτε ηγεσία της. Ένα δείγμα αυτής της αποδοχής και της αγαστής συνεργασίας που καλλιεργείται, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου, κ. Γιώργου Μιχαλόπουλου, με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό, κ. Κωνσταντίνο Φλώρο. *ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ στενοί οι δεσμοί και εξαιρετικές οι σχέσεις που έχει αναπτύξει η «Ε» με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η πολύτιμη προσφορά της στην ενημέρωση και στην τοπική κοινωνία αναγνωρίζεται διαχρονικά από την εκάστοτε ηγεσία της. Ένα δείγμα αυτής της αποδοχής και της αγαστής συνεργασίας που καλλιεργείται, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου, κ. Γιώργου Μιχαλόπουλου, με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό, κ. Κωνσταντίνο Φλώρο.

Καλοκαιράκι
*- ΤΙ αρχές Οκτωβρίου μου λέτε, αποκλείεται…
Αντέδρασε ο ηλικιωμένος Λαρισαίος, τον ζωήρεψε η ζέστη.
- Με τέτοιο καιρό παιδιά, μάλλον 65 Αυγούστου έχουμε. Κι αύριο θα πάει 66 ο μήνας λέει.
Ζ.

Αύριο Δευτέρα
*ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ οι απόψεις στις τάξεις των νεαρών Λαρισαίων.
- Την Κυριακή είναι ωραία να ξυπνάς πρωί. Έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου να νυστάζεις.
***
*- ΝΑ μαζευτούμε σήμερα το απόγευμα να κλάψουμε που αύριο είναι Δευτέρα.
***
*- Η Κυριακή είναι Κυριακή μέχρι το μεσημέρι. Μετά είναι παραμονή Δευτέρας.
Ζ.

Ποιος έχασε;
*ΟΙ απέναντι της δημοτικής αρχής το χαρακτήρισαν πρόσχημα, οι ίδιοι όμως το θεωρούν ουσιώδες. Το «καταδικάζουμε κάθε μορφής βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» ήταν η αιτία που οδήγησε την παράταξη Καραλαριώτου στο λευκό, απέναντι στο ψήφισμα της Δημαρχίας για το χρυσαυγίτικο μαύρο. Εννιά λέξεις όλες κι όλες ήταν το επίδικο, ούτε καν 22 που ανέφεραν.
Βέβαια σε ολόκληρο ψήφισμα για ένα τέτοιο θέμα, ο καθένας θα μπορούσε να ανακαλύψει κάτι για να διαφωνήσει, να απαιτεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί. Όμως οι τέσσερις άλλες παρατάξεις, κέντρο κι αριστερά, βρήκαν πολύ εύκολα κοινό τόπο. Γιατί ήθελαν.
***
*Η Ρ. Καραλαριώτου εντόπισε σημείο διαφωνίας, ανυποχώρητα έμεινε απ’ έξω. Αυτό ήθελε άραγε, το επεδίωξε; Ή μήπως η παράταξη Καλογιάννη κι οι υπόλοιπες βρήκαν τρόπο να την αφήσουν εκτός και την έριξαν σε παγίδα; Διότι κι εκείνοι θα μπορούσαν να υποχωρήσουν στην απαίτησή της, να δείξουν μια ευελιξία. Ποιος βγαίνει άραγε χαμένος απ’ αυτήν τη στάση;
***
*Η νεοδημοκρατική παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να μην υποστήριξε τελικά το ψήφισμα, όμως δεν αγκάλιασε τη Χ.Α. καθόλου τρυφερά δεν της φέρθηκε. Διότι και ναζί τους χαρακτηρίζει και στο δικό της ψήφισμα, αυτό με τις 22 επιπλέον λέξεις, και δολοφόνους και οργάνωση εγκληματική και να μπουν φυλακή ζητάει. Άρα ποιο το όφελος…
***
*ΑΥΤΟ που ίσως δεν συνυπολόγισε η επικεφαλής, είναι ότι θα βρισκόταν μόνη μαζί με τον Κ. Βαϊούλη. Ο οποίος, χρυσαυγίτης δεν είναι, της πατριωτικής και εθνικιστικής δεξιάς ναι, αλλά δεν θα ψήφιζε ποτέ εναντίον τους αγκαλιά με τους κομμουνιστάς. Αυτός ο συσχετισμός με το άκρο της δεξιάς καθόλου δεν αρέσει στους φιλελεύθερους που κυριαρχούν πια στη ΝΔ. Σίγουρα θα ήταν αλλιώς να βρεθεί μόνη η Ρ. Καραλαριώτου στο λευκό κι αλλιώς μόνη με τον Κ. Βαϊούλη σε θέμα χρυσαυγίτικο, έχει διαφορά.
***
*ΘΑ ήταν πάντως πολύ ενδιαφέρον να γινόταν η σχετική ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο. Όπου θα φαινόταν αν συντάσσονταν όλοι οι νεοδημοκράτες σύμβουλοι με το λευκό και άρα εναντίον του ψηφίσματος για τη Χ.Α. Το θέμα είχε παραπεμφθεί στη Διαπαραταξιακή, όπου γνώμη εξέφρασε μονάχα η επικεφαλής ή και ο όποιος εκπρόσωπος της παράταξής τους.
Ζ.

Τρίο…
*ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ, σε μία ακτιβίστικη ενέργεια κατά της Χ.Α. προχώρησαν τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του κόμματος στη Λάρισα. Ζωγράφος-Καρυπίδης-Τσιόπας έδωσαν συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην υπόθεση του κορονοϊού. Κάτι σαν Χαρδαλιάς-Τσιόδρας-Κοντοζαμάνης. Κι εκεί λοιπόν, στην αίθουσα του ξενοδοχείου, «τα τρία στελέχη του κόμματος σήκωσαν πανό, «οι ναζί στη φυλακή», μέσα στον χώρο της συνέντευξης Τύπου», λέει. Της δικής τους συνέντευξης, κανείς δεν τους πείραξε φυσικά.
Ζ.

Σαράντα χρόνια;
*Ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο: «Ανάγκη να κατασκευαστεί ο δρόμος Λαρίσης-Φαρσάλων. Έγινε σύσκεψη εκπροσώπων ΟΤΑ».
Ήταν το 1980, σαράντα χρόνια πριν, που έγραφε η «Ε» και το δημοσίευμα ανασύρει ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ.: Με πρωτοβουλία του Δήμου Φαρσάλων πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις εκπροσώπων Δήμων και Κοινοτήτων.
Κατά την πρώτη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της ολοκληρώσεως της ασφαλτοστρώσεως της οδού Λαρίσης-Ευυδρίου Φαρσάλων ενώ κατά τη δεύτερη το θέμα της ανακατασκευής της εθνικής οδού Λαρίσης-Φαρσάλων.
Οι δύο αυτοί δρόμοι είναι βασικής σημασίας, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών από τα οποία διέρχονται όσο και για την τόνωση των αγορών Φαρσάλων και Λαρίσης με τις οποίες κυρίως συναλλάσσονται αυτοί. Θεωρείται επιτακτική η ανάγκη να προγραμματισθεί και να χρηματοδοτηθεί το συντομότερο από τους αρμόδιους φορείς τόσο η ασφαλτόστρωση του αμμοχαλικοστρωμένου δρόμου Λαρίσης-Ευυδρίου, όσο και η ανακατασκευή και διαπλάτυνση της εθνικής οδού Λαρίσης-Φαρσάλων. (Και το μεν πρώτο έργο κάποια στιγμή έγινε, δεν υπάρχει άλλωστε χωριό στον κάμπο χωρίς άσφαλτο εδώ και χρόνια. Το δεύτερο ωριμάζει ακόμα. Πριν σαράντα χρόνια θεωρούνταν απαραίτητο. Τώρα;).
Ζ.

Κι ο Μπαρμπα Γιώργος
*ΗΤΑΝ Παρασκευή και 13, τον Ιανουάριο 1978. Η Μηχανή του Χρόνου γυρίζει και καταγράφει γι’ αυτήν τη φοβερή και τρομερή εθνική οδό μέσω Φαρσάλων: Τα πρωτοσέλιδα γράφουν για το τροχαίο δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή της η ηθοποιός Χάρις Λουκέα, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος αλλά και η συμπρωταγωνίστριά του, Πόπη Λάζου. Ένα τραγικό γεγονός που ο θρυλικός τότε Μπάρμπα Γιώργος του Λούνα Παρκ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ.
***
*ΤΟ δυστύχημα έγινε λίγο έξω από τα Φάρσαλα στις 9 περίπου το πρωί. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο επίσης ηθοποιός, Ιωάννης Μιχαλάκος. Στο αυτοκίνητο ήταν άλλο ένα μέλος της παράστασης, η Μίνα Πολίτου. Οι πέντε τους κατευθύνονταν στη Χαλκίδα από τα Φάρσαλα, όπου την προηγούμενη μέρα ο θίασος του Παπαγιαννόπουλου ανέβασε το έργο «Ο Μαγκούφης». Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της οδού, προσέκρουσε σε στύλο και ανετράπη.
Μέσα από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρή η Χάρις Λουκέα, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Σοβαρά τραυματισμένος ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και ελαφρά τραυματισμένες ανασύρθηκαν οι ηθοποιοί Πόπη Λάζου και Μίνα Πολίτου. (Και πριν αλλά και κατόπιν, μέχρι σήμερα, ο Μολώχ έχει το στέκι του σ’ αυτόν τον δρόμο).
Ζ.

Το κρούσμα
*ΣΤΗ Λάρισα κρούσμα ίσον κάτι το αποκρουστικό, στη ντοπιολαλιά αντιστοιχεί στο τρομακτικό, το απεχθές. Το συνειδητοποίησε η Λαρισαία X.Κ.
- Και εκεί που κάθομαι στο Ουζερί, να σου δίπλα το αγόρι να λέει «όχι ρε το κρούσμα…» Σοκ. Τον ρωτάω αν υπάρχει κρούσμα στο Ουζερί. «Όχι κοπελιά» μου απαντά, «την πρώην μου τη λέω κρούσμα». (Και τα κρούσματα του κορονοϊού πάντως, που μια χαρά άνθρωποι είναι και δεν φταίνε και σε τίποτα, δεν είναι να τους βλέπεις ούτε να τους πλησιάζεις).
Ζ.
Ήττα Νίκης;
*Η υπουργός Παιδείας, μοιάζει να έχει ξεχάσει ότι η παράταξή της, έχει πολύ κακή προϊστορία, απέναντι στις μαθητικές εξάρσεις, υπενθυμίζει ο Γ.Λ. Ιδίως όταν την ηγεμόνευσε η φιλελεύθερη τάση, όπως σήμερα. Τα 30 χρόνια μαθητικών καταλήψεων, δεν φαίνεται να την έχουν διδάξει το στοιχειώδες πολιτικό συμπέρασμα: Δεν αντιμετωπίζονται κατασταλτικά. Όσοι προκάτοχοί της το επιχείρησαν, το πλήρωσαν. Κάποιοι ακριβά. Για τη Νίκη Κεραμέως φαντάζει αδιανόητο το «να χάσει» από κάποιους έφηβους. Όμως έχει ήδη χάσει. Θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται ότι το όνομα «Νίκη» δεν σε προστατεύει από την ήττα…
***
*ΑΥΤΟ που δεν αντιλαμβάνεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συνεχίζει, είναι εκείνο που θα καταλάβαινε ο «κλασικός ΟΝΝΕΔίτης»: Οι μαθητικές εξάρσεις δεν έχουν δομημένο πολιτικό σκεπτικό, στρατηγικό στόχο, τακτικές, επικοινωνιακή πολιτική. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, καθότι όντως μιλάμε για 15χρονες και 15χρονους. Έχουν όμως τα χαρακτηριστικά κοινωνικής πυρκαγιάς. Στην περίοδο που διανύουμε μάλιστα σε συνθήκες ισχυρών ανέμων. Είναι απρόβλεπτες, ανεξέλεγκτες, ακόμη κι αν τις θέσεις πρόσκαιρα υπό έλεγχο μπορούν να ξεσπάσουν ξανά, από άσβηστες εστίες.
Ζ.
Χαλβάς Φαρσάλων
*ΟΙ Λαρισαίες, μετά από τόσους καφέδες, είχαν καταλήξει στα συμπεράσματά τους.
- Οι άντρες, κορίτσια, έχουν πολλά κοινά με τα σαλιγκάρια, να το ξέρετε. Έχουν κέρατα, τους τρέχουν τα σάλια κι επίσης νομίζουν ότι το σπίτι είναι δικό τους.
***
*- Μάνα, θα πάρω χαλβά απ’ τα Φάρσαλα.
- Τι να πω εγώ… Να ζήσετε κορίτσι μου…
***
*- Ο άλλος κάθε 10 μέρες μου κάνει ερωτική εξομολόγηση. Να μην καταλαβαίνω ότι τις υπόλοιπες μέρες την κάνει σε άλλες;
Ζ.

Λαϊκισμός
*Η ΝΔ θα θερίσει ό,τι έσπειρε στο προσφυγικό. Την ξενοφοβία και τον ρατσισμό που καλλιέργησε, την ανασφάλεια που δημιούργησε στους πολίτες με αφορμή την ελλειπή αστυνόμευση στην περιφέρεια σε συνδυασμό με την εγκληματικότητα.
Οι πρόσφυγες να πάνε αλλού αρκεί να μην έρθουν στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού, όπως αποδείχθηκε και προχθές στην περίπτωση της Φθιώτιδας. Ναι τους έστειλαν στα Αμπελάκια και στο Καστρί για να μην «λιάζονται» στην πλατεία Βικτωρίας, σύμφωνα και με την κυβερνητική ομολογία.
Συγγνώμη, επί ΣΥΡΙΖΑ λιάζονταν οι πρόσφυγες τώρα επί ΝΔ… αναπληρώνουν τη… χαμένη βιταμίνη D στον οργανισμό τους. Λες και οι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Αποθήκη ψυχών κάνουν τη χώρα μας οι Ευρωπαίοι με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, αρνούμενοι επίσης να αναθεωρήσουν τη συμφωνία του Δουβλίνου. Οπότε θα μας δίνουν χρήματα για να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Στα Αμπελάκια, όπου γιατρό και φαρμακείο δεν έχουν ούτε οι κάτοικοι. Η πλησιέστερη δομή υγείας είναι στο Κ.Υ. Γόννων. Ετσι προσωρινά τους πήγαν και στο Κουτσόχερο, πριν πόσα χρόνια…
Β.Κ.

Μπηχτή
*ΤΗΝ έριξε πάλι τη σπόντα του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Θωμάς Δαούλας, για την πολυσυζητημένη μετακόμιση του 4ου ΕΠΑΛ. Ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Παρασκευή φωτογραφίες των αιθουσών και έγραψε: «Από τις αρχές Ιουλίου οι ανακαινισμένες αίθουσες με δαπάνη του Δήμου Λαρισαίων, τις οποίες νοίκιασε ο Δήμος Λαρισαίων, πολλές στον αριθμό, ανακαινισμένα γραφεία .... προσεγμένοι χώροι για πλήρη ανάπτυξη όλων των εργαστηρίων, με τις απαραίτητες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και το κυριότερο, δεσμευμένοι πόροι από τον Ιούνιο για κάλυψη τρεχουσών δαπανών ειδικά για τη μετακόμιση, περιμένουν το 4ο ΕΠΑΛ... ευελπιστούμε ότι τη Δευτέρα ξεκινάει η περιβόητη μετακόμιση για να μπορέσει να αναπνεύσει το 13ο Λύκειο.... κι άλλα σχολεία μετακόμισαν μέσα στο καλοκαίρι και όλα πήγαν περίφημα... ΕΕΕΚ στο νέο κτίριο, ειδικό Ν/Γ Γιάννουλης κ.λπ.». Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Για τον Διευθυντή του 4ου ΕΠΑΛ μήπως; Κοντός ψαλμός αλληλούια αύριο Δευτέρα είναι. Όπως και να έχει η μετακόμιση, πρέπει να γίνει φτάσαμε στον Οκτώβριο. Πόσο πια;
Ν.Π.

Επανεμφανίστηκαν
*ΤΟ φιάσκο των τεράστιων μασκών του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές τελειωμό δεν έχει. Μπορεί η παρτίδα να αποσύρθηκε μέχρι να φτιαχτούν καινούριες, αλλά είχαν προλάβει πολλά σχολεία να τις παραλάβουν και να τις διανέμουν. Κάποια σχολεία όμως λόγω των καταλήψεων δεν τις είχαν δώσει στους μαθητές, έτσι μέσα στην εβδομάδα που οι καταλήψεις έλαβαν τέλος, εμφανίστηκαν και πάλι οι μάσκες γίγας. Μπερδεύτηκαν και οι μαθητές και οι γονείς που νόμιζαν ότι ήρθε νέα παρτίδα με λάθος διαστάσεις. Δεν συνέβη όμως αυτό. Τις είχαν στο σχολείο και τώρα μπόρεσαν και τις έδωσαν. Ε για μάσκες μπορεί να μην κάνουν, όμως όλο και κάτι θα μπορέσουν να τις κάνουν π.χ. ξεσκονόπανο. Αχ αυτές οι μάσκες…
Ν.Π.

DIODIA_CIU.jpg

*ΑΠΟ το «δεν πληρώνω» επί ΣΥΡΙΖΑ, τώρα με τον Μητσοτάκη σπρώχνονται ποιος θα πρωτοπληρώσει στα διόδια.
Ζ.

ESTIATORES_CIU.jpg

*ΕΝΑΝ ισόβιο πρόεδρο, τον Ιωάννη Χρηστίδη και ένα επίτιμο και ιστορικό στέλεχος, τον Κώστα Κόρκα, διαθέτουν ο Τοπικός Σύλλογος Εστιατόρων και Ψητοπωλών ν. Λάρισας. Έχοντας στη μέση τον αντιπρόεδρο Βασ. Παναγούλη, η παράδοση και παραλαβή σημαντικών αρχείων του κλάδου, έγινε με κάθε επισημότητα...
Γ.Ν.

GEORGAKHS_CIU.jpg

*Ο διαιτητής Μάκης, ο ποδοσφαιριστής Βαγγέλης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Μιχάλης
κι ο τερματοφύλακας κατά πως φαίνεται συνταγματάρχης. Παίξτε μπάλα…
Ζ.

JYNOPOYLOY_KALAMPALIKHS_CIU.jpg

*ΠΑΙΔΕΙΑ, Αστυνομία, Δημαρχία. Η διευθύντρια Ξυνοπούλου με τον στρατηγό Καλαμπαλίκη και το καμάρι του δημάρχου, Περικλή.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass