ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2020 18:08 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Οκτ 2020 19:52
*ΣΕ μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά θέματα, κάθε επαφή με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, υπουργό Εξωτερικών, είναι άκρως σημαντική. Η Στέλλα Μπίζιου προφανώς και το συναισθάνεται, γι’ αυτό και προέκυψε. *ΣΕ μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά θέματα, κάθε επαφή με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, υπουργό Εξωτερικών, είναι άκρως σημαντική. Η Στέλλα Μπίζιου προφανώς και το συναισθάνεται, γι’ αυτό και προέκυψε.

Δέκα πάνω


*ΚΑΙΡΟΣ εκτός καιρού, εκτός εαυτού, για άλλη εποχή, να έχασε τον δρόμο; Συννεφόκαμα Οκτώβρη μήνα; Ελάχιστη θερμοκρασία κοντά 25 βαθμοί; Βέβαια, η ζέστη διώχνει τον κορονοϊό, έτσι δεν προέβλεπαν;
Ζ.

Θ’ αλλάξουν
*«OΛΟΙ ουσιαστικά συμφωνούν πως μέχρι την άνοιξη τα πράγματα θα είναι ριζικά διαφορετικά και θα είμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο», είπε τώρα ο Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία. Και στην Ελλάδα και στη Λάρισα, αρκετοί ψαγμένοι λένε το ίδιο, δεν περίμεναν ν’ ακούσουν τον Βρετανό. Προβλέπουν πως αυτός ο χειμώνας, μετά από τέτοιο καλοκαίρι, θ’ αλλάξει πάρα πολλά, ότι την ερχόμενη άνοιξη, όσοι δεν έχουν πάει στον άλλο κόσμο, θα ζούμε σε έναν άλλο κόσμο.
Ζ.

Τέσσερις έννοιες
*ΘΕΙΑ Δίκη διαπιστώνει ο Λαρισαίος Γ. Ν. Αν είχε ο Τραμπ γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, θα γλίτωνε από πολλά κακά, αλλά κι από τον κορονοϊό που απειλεί την ίδια του τη ζωή. Αν γνώριζε τη νομοτέλεια τεσσάρων βασικών εννοιών: Ύβρις-Αλαζονεία, Άτις-Σύγχυση, Νέμεσις-Οργή του Θεού και Τίσις-Τιμωρία. «Άντε περαστικά σου Ντόναλντ», εύχεται «και καλά μυαλά για το καλό σου και το καλό της χώρας σου και του κόσμου όλου».
Ζ.

Με τους εφήβους
*ΜΕΤΑ το θρυλικό μαθητικό σύνθημα «Κάτσε καλά Γερά-σιμέεε...», προ εικοσαετίας, για τον τότε υπουργό Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη, νέα απόπειρα αποκαθήλωσης πολιτικού από τους τωρινούς μαθητές. «Όπως πας θα γίνεις τέως, Κεραμέως, Κεραμεεέως...».
***
*Ο Λαρισαίος γονιός εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο η Ν. Κεραμέως.
- Όποιος κάνει κατάληψη, θα του παίρνουν το παγουρίνο πίσω.
Ζ.

Συνεχώς
*ΜΕ αρθρογραφία κατά ριπάς, επί οικονομικών θεμάτων πάντα, διαρκώς στον Τύπο ο Φιλ. Σαχινίδης. Τη μια στα Νέα Σαββατοκύριακου, βαστάει χρόνια αυτή η κολόνια από τον ΔΟΛ στον ΔΟΜ, εκεί πάντα ο Λαρισαίος, παρών όμως με τις απόψεις του και στο liberal.gr, το φιλελεύθερο, επίσης στο CNN, όχι το αμερικάνικο βέβαια, στο CNN Greece το εν Ελλάδι, προσφάτως και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Πολυγραφότατος και περιζήτητος ο πρώην υπουργός Οικονομικών ή με διασυνδέσεις; Μάλλον και τα δύο.
Ζ.

Κατάργηση
*ΚΑΝΟΥΝ και λάθη, άνθρωποι είναι και οι πολιτικοί. Η βιασύνη καμιά φορά, είναι κι αυτά τα άτιμα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Έτσι, σπανίως αλλά συμβαίνει, κάποιες αναρτήσεις κατεβαίνουν λίγες ώρες μετά. Η Στέλλα Μπίζιου πάντως έφτασε να κατεβάσει ανάρτησή της στο Instagram με αφορμή και θέμα την πρόσφατη Πανσέληνο. Παράξενο, τι να μην πήγε καλά με το φεγγάρι...
Ζ.

Ένας γάιδαρος
*ΤΑ δικά τους, με τον δικό τους τρόπο, οι νεαρές Λαρισαίες στον καφέ.
- Οι άντρες είναι σαν το ίντερνετ κορίτσια. Καμιά φορά κολλάνε.
***
*- ΓΙΑΤΙ κοιτάς περίεργα το ψάρι;
- Λέει η συνταγή να το φλερτάρω.
- Μήπως λέει να το φιλετάρεις;
***
*- ΜΟΥ στέλνει ο πρώην μου «Άκουσα το τραγούδι μας και σε θυμήθηκα». Εντάξει βρε συ, του απάντησα, κι εγώ άκουσα το «Ήταν ένας γάιδαρος με μεγάλα αυτιά», αλλά δε σε ενόχλησα.
Ζ.

Έξαλλα
*ΣΤΑΘΕΡΟΣ ο Φατιόν και με τον Απόλλωνα, σκληροτράχηλος και ψύχραιμος. Και κίτρινη πήρε στο ματς και πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα, όπως έκανε και με την ΑΕΛ επί χρόνια. Και μετά πανηγύρισε τρελά για το γκολ που έβαλε στην πρώην αγαπημένη του ομάδα, έξαλλα. Πράγμα ασυνήθιστο για τους κανόνες των ποδοσφαιριστών. Αχαριστία ή δείγμα ότι κάποιο γινάτι έχει, δεν έφυγε άλλωστε ομαλά από τους βυσσινί. Και το κακό είναι ότι διάσπαρτοι σε αντίπαλες ομάδες είναι κάμποσοι παίχτες που έφυγαν κακήν κακώς από την ΑΕΛ. Αν όλοι αυτοί παίξουν με ανάλογο πείσμα εναντίον της, τη χάσαμε την παραμονή πατριώτ’...
Ζ.

Πληθώρα
*ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ μπλοκάκι χρειάζονται πλέον οι Λαρισαίοι φίλαθλοι για να μπορούν να μετρήσουν πόσοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μετακομίσει στην ΑΕΛ. Δανεικοί ή πρώην, στα ξεμποστανιάσματα ή για να ψηθούν, ένα σωρό κάνουν το αγροτικό τους στον κάμπο. Από τα κόκκινα στα βυσσινί, ένα ημίχρονο δρόμος. Γίνεται όμως προκοπή έτσι;
***
*KI είναι κι οι Αθηναίοι αθλητικογράφοι που κοροϊδεύουν: Στην αρχή θέλαμε τον Νικολιά, αλλά μετά δεν τον θέλαμε, αλλά τελικά μετά τον ξαναθέλαμε, αλλά τελικά στο τέλος τον ανακοινώσαμε. Όχι στον Εδεσσαϊκό, στην ΑΕΛ.
Σώνονται όμως αυτά; Στον Βόλο, λένε, ο Ουάρντα και πλέον απέμειναν μόνο 10 ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα που δεν έχει πάει δανεικός.
Ζ.

Εκτός εποχής
*ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ στα παραποτάμια χωριά του Ενιπέα μετά τις πλημμύρες και για αύξηση των κουνουπιών. Όπως περιγράφουν οι κάτοικοι χαρακτηριστικά «με το που πέσει το φως της μέρας τα κουνούπια είναι περισσότερα κι απ’ το καλοκαίρι». Ποτέ άλλοτε τέτοια εποχή δεν είχε τόσα πολλά. Θεωρούν ότι η αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να μεριμνήσει «να μην έχουμε άλλα»...
Γ.Γ.
Με κίτρινες
*ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι υπουργοί με κίτρινες κάρτες, για αντιαθλητικά φάουλ που έχουν κάνει. Οπότε λογικό να θέλει να πάει σε αλλαγές ο Κυρ. Μητσοτάκης, μην οδηγηθεί σε αποβολές που κοστίζουν. Κι έτσι κυκλοφορούν τα σενάρια για ανασχηματισμό παράωρο. Εκτός κι αν πρόκειται για διαρροές που λειτουργούν ως απειλή για να κάτσουν φρόνιμα.
Ζ.

Η εστίαση
*ΣΕ θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού είχαν επικεντρωθεί οι Λαρισαίοι μαθητές.
- Αυτός που λάνσαρε τον γύρο-κουνουπίδι πρέπει να έχει φάει πολύ ξύλο μικρός και μεγαλώνοντας θα είπε να εκδικηθεί την ανθρωπότητα.
***
*-ΜΕ τι ασχολείσαι;
-Με την εστίαση.
-Α, είσαι φωτογράφος.
***
*- ΕΣΥ είσαι ο ψυχολόγος;
- Ναι, γιατί;
- Μικρός δεν είσαι για ψυχολόγος;
- Είμαι παιδοψυχολόγος.
Ζ.

Τράπεζα δεδομένων
*ΜΕΓΑΛΗ η επένδυση της Microsoft στη χώρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότερες εταιρείες μετακινούνται προς τις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, του γνωστού cloud, για να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους, αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή παγκοσμίως. Ένα πράγμα σαν τις τράπεζες, που φιλοξενούν χρήματα μεν, αλλά σε δεδομένα, σε data, με συναλλαγές στο ίντερνετ από όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα και ταχύτητα σε αυτήν την επένδυση, έτσι ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και από τις επόμενες. Θέλει δρόμο...
Γ.Γ.

Δίποδα
*ΓΙΑ την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, προχθές, η Λαρισαία ευχόταν Χρόνια Πολλά: Σε όσους κοιμούνται σαν βόδια. Σε όσους τρώνε σαν γουρούνια. Σε όσους δουλεύουν σαν σκυλιά. Σε όσους ψηφίζουν σαν πρόβατα. Σε όσους σκέφτονται σαν μπούφοι. Αλλά και σε κείνες που σουφρώνουν τα χείλη τους στις profile pics του κινητού τους σαν μαϊμούδες.
Ζ.
Για τις 22 λέξεις
*ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ τον σχολιασμό, «Ποιος έχασε», σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη χρυσαυγίτικη δίκη, η Ρ. Καραλαριώτου, αποστέλλει τις επισημάνσεις της:
Αγαπητέ Ζ.,
Η παράταξή μας εξέδωσε δικό της ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση - όπως ακριβώς αναφέρεις και στο σχόλιό σου. Άραγε δεν είχαμε το δικαίωμα να εκδώσουμε δικό μας ψήφισμα ή απαγορεύεται και αυτό από τη «δημοκρατική» αντίληψη της Δημοτικής Αρχής; Η παράταξή μας εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με αυτό της Δημοτικής Αρχής με επιπλέον 22 λέξεις, οι οποίες είναι: « ...σεβόμαστε απόλυτα τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της δικαιοσύνης.» και «Το κοινωνικό σύνολο καταδικάζει κάθε μορφής βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». Ας απαντήσει η παράταξη της Δημοτικής Αρχής πού και γιατί διαφωνεί με την προσθήκη των 22 αυτών λέξεων. Ανέχεται κάποια μορφή βίας; Της 17 Νοέμβρη ίσως; Ή μήπως δεν σέβονται τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της δικαιοσύνης και θεωρούν ότι πρέπει να ελέγχεται από τους πολιτικούς;».
***
*ΚΑΙ συνεχίζει η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η δίκη της Χρυσής αυγής, είναι μία δίκη ορόσημο για την ίδια τη Δημοκρατία. Είναι επικίνδυνο κάποιοι να προσπαθούν να την εργαλειοποιήσουν στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας. Ο κ. Καλογιάννης δεν κατάφερε να «περάσει» το δάνειο που ήθελε πάση θυσία και γι’ αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, βάζοντας μπροστά τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι όμως απλώθηκε η πιο χυδαία και αποτρόπαιη έκφραση της δημαγωγίας που είναι ο φασισμός.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η φιλελεύθερη παράταξη έστειλε τον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο εδώλιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όταν την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι ψάρευαν στα θολά νερά των «αντιμνημονίων» και στις πλατείες των «αγανακτισμένων». Και ξέρουμε πού ανήκουν αυτοί...Ο τυφλός λαϊκισμός μάς οδήγησε ως κοινωνία σε όλα αυτά που βιώνουμε και δυστυχώς η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι συνεχίζει να τον υπηρετεί...».
Για να καταλήξει: «Τελικά, μ’ αυτά και μ’ αυτά η δημοκρατία χάνει όταν κάποιοι προσπαθούν να την εργαλειοποιήσουν...».

Άγριο δούλεμα
*ΤΟΝ χαβά τους στον ΟΣΕ, όπως άλλωστε κάνουν χρόνια ολόκληρα ανεξαρτήτως κυβέρνησης και διοίκησης. Τώρα ζητούν παράταση στην υπόθεση τοποθέτησης ηχοπετασμάτων στο πλάι των γραμμών μέσα στη Λάρισα. Για την υποβολή πρότασης, όχι την τοποθέτηση, ούτε καν τη δημοπράτηση, έχουμε καιρό. Ηχοπετάσματα που θα λειτουργήσουν και ως ασφαλής περίφραξη των γραμμών, να φύγει ο «μινώταυρος» απ’ την περιοχή, να λείψουν οι ανθρωποθυσίες.
***
*ΚΙ ακαρτέρει κι ακαρτέρει, το δούλεμα πάει σύννεφο. Υποσχέσεις και κόντρα υποσχέσεις στον Δήμαρχο, ο οποίος έχει εκτεθεί επίσης αφού κι εκείνος υπόσχεται εν συνεχεία τον κόσμο. Μάλλον φταίει που τους πιστεύει, που δεν σφίγγει τα λουριά. Ο ΟΣΕ είναι που χρειάζεται τη Λάρισα, αφού περνάει από μέσα της, δεν μπορεί να την αποφύγει, οφείλει να τη σέβεται, να τη φροντίζει, αλλιώς... Και περνούν τα χρόνια. Τώρα περιμένουν τη μελέτη θορύβου, λέει. Πάντα κάτι βρίσκουν. Εντωμεταξύ δεν είναι να πληρώσουν καν. Το έργο είναι να το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια απ’ το ΕΠΣΑ, τα λεφτά περιμένουν. Και 6 εκατομμύρια δεν είναι καθόλου λίγα, ίσα-ίσα.
Ζ.

Μόνο αν...
*ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστρί-Λουτρό αναφορικά με το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε»: Ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά όλων των υπευθύνων που αποφάσισαν για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από τη Λέσβο στην περιοχή Καστρί-Λουτρό της Λάρισας, χωρίς να έχουν ελεγχθεί υγειονομικά για τον κορονοϊό, μόνο εφόσον βρεθεί έστω και ένας μόνιμος κάτοικος θετικός στον ιό.
Κ.Τσ.

Φοβίες
*-ΓΙΑΤΡΕ μου τώρα με τον κορονοϊό άρχισα να υποφέρω από κλειστοφοβία, εξομολογήθηκε ο Λαρισαίος.
-Τι ακριβώς σας φοβίζει;
-Μήπως πάω στο σουβλατζίδικο και είναι κλειστό.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass