Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:35
*Ο Γρηγόρης κι ο Σταμάτης; Μπα, μόνο ο ένας ταιριάζει. Καλύτερα ο Φίλιππος κι ο Ναθαναήλ αφού πάντοτε μαζί κινούνται, ο διοικητής κι ο αντιπρόεδρος του παλιού νοσοκομείου, Γρ. Βλαχάκης και Χάρης Τσιλιάκος. Ζ. *Ο Γρηγόρης κι ο Σταμάτης; Μπα, μόνο ο ένας ταιριάζει. Καλύτερα ο Φίλιππος κι ο Ναθαναήλ αφού πάντοτε μαζί κινούνται, ο διοικητής κι ο αντιπρόεδρος του παλιού νοσοκομείου, Γρ. Βλαχάκης και Χάρης Τσιλιάκος. Ζ.

Σκονισμένος
*ΕΙΠΕ να το τραβήξει λιγάκι παραπάνω ο νεαρός Λαρισαίος με τον παράξενο για την εποχή καιρό.


- Όχι ότι είχε αρκετή αφρικανική σκόνη αλλά με πήρε ο ύπνος στην ξαπλώστρα μπρούμυτα στην παραλία που πήγαμε κι ο άλλος μου έγραψε στην πλάτη «θέλω πλύσιμο».
Ζ.

Μονίμως πολλά
*ΚΙ έλεγε ο Λαρισαίος προχθές Δευτέρα το βραδάκι, λιγάκι ανακουφισμένος.
- Μόνο 267 νέα κρούσματα λέει σήμερα, ευτυχώς που το Σαββατοκύριακο παίρνει ρεπό ο κορονοϊός, πάει για τσίπουρα μάλλον...
Να όμως που γυρίζει τη Δευτέρα ανανεωμένος. Και την Τρίτη πάλι τα έχει 400, σαν χθες τα περιστατικά. Κάθε Τετάρτη δε, συνηθίζει να κάνει το ρεκόρ του. Είναι που την Κυριακή αργία γίνονται λιγότερα τεστ, κάνει κι ο κόσμος υπομονή μην πάει στο νοσοκομείο με συμπτώματα κυριακάτικα...
***
*ΣΤΟΝ θεσσαλικό κάμπο η κατάσταση δείχνει να παραμένει κρίσιμη, ακολουθώντας τον ρυθμό της Αττικής. Εκεί μέτρησαν χθες 213 κρούσματα, στους θεσσαλικούς νομούς συνολικά 23. Οπότε αναλογικά με τον πληθυσμό...
Ζ.

Πειθαρχία
*ΟΣΟ για την τήρηση των μέτρων προστασίας, ο Λαρισαίος Τ.Φ. συνεισφέρει.
- Πειθαρχία χωρίς Δημοκρατία είναι Βία. Δημοκρατία χωρίς Πειθαρχία είναι Αναρχία.
Ζ.

Κι η παρέλαση;
*ΘΑ ανέκυπτε πολύ πρόβλημα αν τύχαινε να είναι κυβέρνηση αυτή την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την 25η Μαρτίου, δεύτερη φορά ματαίωση της παρέλασης, όχι και στο ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου; Ποιος θα τους ξέπλενε τους εθνομηδενιστές από τους ξεσηκωμένους πατριώτες, «βρήκαν αφορμή να καταργήσουν την παρέλαση» και άλλα τέτοια θα έλεγαν. Μέχρι αυθόρμητες ανεξάρτητες παρελάσεις θα διοργανώνονταν. Καλά που κυβερνάει δεξιό κόμμα και έτσι μπερδεύονται.
Ζ.
Ένα σακουλάκι
*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας και τα προβλήματά τους.
- Εγώ ρε δεν είμαι ευαίσθητος; Εγώ που περνάω από το σουβλατζίδικο και λυγίζω;
***
*- ΕΧΩ κρατήσει ένα άδειο σακουλάκι αρακά για να κρύβω στην κατάψυξη τα παγωτίνια.
***
*- ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ οι σεφ με το φαγητό και ανακαλύπτουν νέα γκουρμέ πιάτα. Πειραματίζομαι κι εγώ και ανακαλύπτω νέα τηλέφωνα ντιλίβερι.
Ζ.

Βλάβη στο ακτινολογικό
ΘΕΜΑ ημερών είναι η αποκατάσταση της βλάβης που σημειώθηκε στο ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας στην οδό Ρούσβελτ στη Λάρισα. Η γραφειοκρατία καθυστέρησε τις διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος, αλλά σύμφωνα με τους αρμόδιους «το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα». Ωστόσο η διαμαρτυρία της Λαρισαίας είναι ότι «όλο αυτό το διάστημα, που το μηχάνημα ήταν εκτός λειτουργίας η ίδια ήταν υποχρεωμένη να μεταβεί στο νοσοκομείο, επιλογή επικίνδυνη σε εποχές κορονοϊού ή να πληρώσει από την τσέπη της για να εξυπηρετηθεί από ιδιώτη». Ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που σημειώνεται βλάβη στο μηχάνημα.
Γ.Ρ.

Νέα πληρωμή
*ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να παρεξηγηθούν με την κυβέρνηση εκεί στον ‘’Ελεύθερο Τύπο’’. Μα να δώσουν τη διαρροή στα «Νέα»... Την εφημερίδα που αποτελεί το αντίπαλο δέος στα αναδρομικά και τα εν γένει τυχερά των συνταξιούχων...
Ό, τι έπαιξε έναν χρόνο καιρό τώρα στα πρωτοσέλιδα με τα αναδρομικά, έπαιξε. Τέλος του μήνα καταβάλλονται, όσα αποφάσισε τελικά η κυβέρνηση να καταβληθούν, δεν έχει άλλο ψωμί η υπόθεση. Κι έρχεται χθες η εφημερίδα ιδιοκτησίας Μαρινάκη να προαναγγείλει «Δώρο γιορτών σε συνταξιούχους». Κάτι σαν τη 13η σύνταξη του Τσίπρα; Ίσως, ποιος ξέρει. Η εφημερίδα περιγράφει το σχέδιο, σε ποιους και πόσα, συνδέοντάς το με την καταβολή των αναδρομικών. Προφανώς θα καταβληθεί στους υπόλοιπους που δεν θα λάβουν τώρα κάτι...
Ζ.

Δεσμεύτηκε
ΤΑΞΙΔΙ αστραπή για τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Νικολάου στην Αθήνα χθες για το ζήτημα της εγκατάστασης προσφύγων σε τουριστικές εγκαταστάσεις σε Αμπελάκια και Καστρί – Λουτρό. Ο κ. Μανώλης είχε συνάντηση στο Υπουργείο με τον υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε στον κ. Μανώλη ότι οι μετανάστες θα μετεγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, άμεσα...         

Κ.Τσ.

Ασυμφωνία
*- ΚΑΛΑ δηλαδή που δεν είναι αυτοί στην έδρα, δικαστές ν΄ αποφασίσουν... Ο Λαρισαίος σχολίαζε που ενώ όλοι στην Αριστερά συμφωνούν πως πρέπει να καταδικαστούν ανυπερθέτως οι χρυσαυγίτες ναζί, εντούτοις στη Λάρισα έκαναν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις με το ίδιο αυτό αίτημα. Προχθές οι εξωκοινοβουλευτικοί κι η Αντιρατσιστική, χθες οι συριζαίοι και σήμερα οι κομμουνιστές.
- Μα να συμφωνούν και να μην μπορούν να συμφωνήσουν; Αν δίκαζαν αυτοί, απόφαση δεν θα έβγαζαν ποτέ. Θα έπρεπε πρώτα να λύσουν το θέμα με το φύλο των αγγέλων...
Ζ.

Και όμως αληθινό
*ΑΥΤΟ που του συνέβη δεν το έχει ξαναζήσει, μήτε και το ξανάκουσε να συμβαίνει. Ούτε κι άλλος κανένας. Συνήθως τα τηλέφωνα στις δημόσιες υπηρεσίες ή δεν τα σηκώνει κανείς ή μιλάνε διαρκώς. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι βέβαια και το προσωπικό λιγοστό.
Είχε μια υπόθεση στο Υπουργείο Υγείας ο Λαρισαίος Μ. Κ. και έπρεπε να τηλεφωνήσει για να δει την εξέλιξή της. Συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Ιατρών, λοιπών Επιστημόνων και επαγγελματιών Υγείας. Τι πιο φυσικό το τηλέφωνο μιλούσε. Το έκλεισε και είπε να προσπαθήσει λίγο αργότερα.
***
*ΜΕΤΑ από πέντε λεπτά χτυπάει το τηλέφωνό του και ακούει μια γυναικεία φωνή.
- Καλημέρα σας , από το Υπουργείο Υγείας τηλεφωνώ. Μας καλέσατε; Είδα την κλήση και σας πήρα τηλέφωνο.
Κοκκάλωσε νόμιζε ότι του κάνουν φάρσα. Έχασε τα λόγια του, σχεδόν τραύλιζε.
- Μ....μμάλιστα εγώ σας τηλεφώνησα. Ονομάζομαι τάδε και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν λάβατε την αίτηση που σας έστειλα με κούριερ...
- Μισό λεπτό κύριε, να δω... Μάλιστα, βλέπω ότι την λάβαμε και την έχουμε προωθήσει ήδη στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.
- Σας ευχαριστώ πολύ...
Εν τω μεταξύ δεν είχε ακόμη σιγουρευτεί αν ήταν ξύπνιος ή ονειρευόταν. Μετά έκατσε και το έγραψε για την εφημερίδα. Για τη λαμπρή εξαίρεση που του έτυχε.
 (Συμβαίνουν και τέτοια στην Ελλάδα.)
Ζ.

Γαμήλια
*ΠΕΡΙ γάμου η συζήτηση μεταξύ των νεαρών Λαρισαίων.
- Κάποια στιγμή πρέπει να παντρευτώ, ρε σεις. Δεν γίνεται να είμαι ευτυχισμένος μια ζωή.
***
*- Ο άλλος παντρεύεται, ρε παιδιά και μου έστειλε το προσκλητήριο με μήνυμα στο messenger. Φωτογράφισα κι εγώ ένα πενηντάευρο και του το έστειλα για δώρο.
***
*-ΝΑ το ξέρετε πάντως, μόνο οι δειλοί αυτοκτονούν. Οι γενναίοι παντρεύονται και έχουν έναν αργό και επώδυνο θάνατο.
Ζ.

Κοτζάμ Σχολή
*...στην Ελασσόνα λευκό πανί, που λέει και το τραγούδι για τα ανεκπλήρωτα. Τυρί όμως; Ούτε τυρί στον φετοβολώνα της Ελλάδας, Ελασσόνα;
Έργο Κόκκαλη η Γαλακτοκομική Σχολή, επί υπουργίας του το 2016, ένα τμήμα δηλαδή ξεκίνησε στο κρατικό ΙΕΚ με ειδικότητα τυροκόμου, δεν γύρευαν δα και τμήμα του Χάρβαρντ, ναυάγησε ωστόσο στα ρηχά. Κι όπως είπε κι η υπουργός Παιδείας τώρα σε ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή, ούτε ο Δήμος παραχώρησε τον χώρο που είχε συμφωνηθεί, ούτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποψήφιων σπουδαστών υπήρξε, οπότε Γαλακτοκομική καπούτ, το ΙΕΚ Ελασσόνας δεν την πρότεινε ξανά ως ειδικότητα για τα επόμενα χρόνια. Ο σχεδιασμός δεν απέδωσε, αν υπήρξε. (Βάρτα να τα’ αρμέξουμε...)
***
*ΤΗΝ πρώτη χρονιά, παρά την τόση διαφήμιση που είχε γίνει από τους τοπικούς παράγοντες και τους πανηγυρισμούς για την ίδρυση, γράφτηκαν λέει η υπουργός 29 παιδιά και αποφοίτησαν τελικά 14, ο Β. Κόκκαλης μιλάει για λειτουργία με 18 σπουδαστές, όπως και να ΄χει ‘’ολιγομελές τμήμα’’ που είναι και της μόδας τώρα. Κι ενώ θα είχαν και τις τσαντίλες που πήζουν το τυρί για μάσκες κατά του κορονοϊού, η Σχολή αποχαιρέτισε και πάει.
Ζ.

Καθεστώς
*«Η εκδίκηση της Μάσκας», τιτλοφορεί τα στιχάκια του ο Λάκης Γώγος, επηρεασμένος από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Κάποτε στην Αποκριά,
φορούσαν Μάσκα τα παιδιά.
Μα και οι μεγάλοι συμμετείχαν
σε τούτη τη χαρά.
Καρναβάλια- Μασκαράδες
Γαϊτανάκια και ψωνάρες,
αλωνίζανε τη Γειτονιά
και όταν αυτά περνούσαν,
αφήνανε τις Μάσκες στη γωνιά.
Μαραμένες σε μια άκρη
περιμένανε υπομονετικά,
πότε θάρθει η ώρα,
να τις φορέσουμε ξανά.
Τώρα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας,
έχουν γίνει καθεστώς και
οσονούπω, νόμος υποχρεωτικός.
Κατακλύσανε τη χώρα,
έχουν γίνει της μοδός
κι’ όλες ξεφωνίζουν,
ζήτω ο κορονοΐός.
Ζ.

Μόνο δύο
*Η επισήμανση κι η αυστηρή κριτική ήρθε από αριστερά, από Άρδην-Ρήξη μεριά κι από αναλυτή Αρμενικής καταγωγής.
Ο οποίος αναφέρει ότι στην Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας, η οποία είναι φιλική σχεδόν συγγενική χώρα, μετέχουν μόλις 6 βουλευτές και μάλιστα μόνο ένας νεοδημοκράτης, οι τέσσερις του ΣΥΡΙΖΑ κι ένας του ΜΕΡΑ25. Ενώ στην Αντίστοιχη Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν καταμετρώνται τετραπλάσιοι, εν συνόλω 24 βουλευτές όλων των κομμάτων, οι δεκατρείς μάλιστα της ΝΔ και οι πέντε του ΚΙΝΑΛ.
«Τόσος κόσμος στριμώχτηκε στην επιτροπή μιας τόσο μικρής χώρας, που κάνει όμως τόσο καλές δημόσιες σχέσεις με τα πετροδόλαρα που ρέουν στα ταμεία της.
Γεγονός που εξασφαλίζει αν μη τι άλλο, χλιδάτες φιλοξενίες των ξένων αντιπροσωπειών που την επισκέπτονται. Καταλαβαίνει κανείς γιατί όλο αυτό το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, για μια τόσο μικρή χώρα.» Ενώ η Αρμενία; Φτώχεια, χώρα από τις λεγόμενες αναπτυσσόμενες, μικρή ζήτηση για ‘’φιλίες’’.
***
*ΓΙΑ να καταλήξει ο Κ. Τ. «Βρήκαν το κουράγιο και παραιτήθηκαν δύο μέλη της επιτροπής Ελληνο- Αζερικής φιλίας, λόγω του πολέμου που κήρυξε το Αζερμπαϊτζάν στον Αρμενικό λαό του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι υπόλοιποι 22;»
Ένας εκ των δύο ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, που εξήγησε χθες απ΄ την εφημερίδα την ενέργειά του.
Ζ.

Κυπραίος
*ΤΙΣ σπουδαίες αναμνήσεις από την προ δεκαπενταετίας παροικία Κυπρίων ανασύρουν φίλαθλοι της ΑΕΛ. Θυμούνται το πέρασμα από την ομάδα του Στάθη Αλωνεύτη και του Νεκτάριου Αλεξάνδρου, των δύο επιθετικών, η παρουσία των οποίων συνδυάστηκε με το Κύπελλο του 2007.
Τώρα ο Γιάννης Κωστή. Ο εικοσάχρονος Κύπριος αμυντικός μέσος που λέγεται ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Δανεικός ξεδανεικός, όσο θα παίζει με τα βυσσινί αναμένεται να βοηθήσει. (Όσο για το παρατσούκλι του, ‘’elmago’’, στη Λάρισα μάλλον δεν τον συμφέρει να χρησιμοποιηθεί, θα είναι ιεροσυλία αφού στο Αλκαζάρ έπαιξε ο ‘’μάγος’’.)
Ζ.

Με μπουκώματα
*ΑΝΗΣΥΧΩΝΤΑΣ για τον σύζυγό της, η Λαρισαία πηγαίνει σε ψυχίατρο, διηγείται ο Ι. Ι.
- Ποιο είναι το πρόβλημα κυρία μου;
- Γιατρέ, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Κάθε μέρα ο σύζυγός μου χάνει την ψυχραιμία του χωρίς λόγο. Με το παραμικρό νευριάζει και γίνεται θηρίο. Και αυτή η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ανησυχώ για την υγεία του και δεν σας κρύβω, φοβάμαι και για μένα.
- Έχω μια θεραπεία γι’ αυτό, λέει ο γιατρός. Όταν φαίνεται ότι ο σύζυγός σας θα θυμώσει, απλά θα παίρνετε ένα ποτήρι νερό και θα κρατάτε μια γουλιά μέσα στο στόμα σας. Αλλά μην το καταπιείτε, απλά να το στριφογυρίζετε, μέχρι ο άντρας σας να φύγει από το δωμάτιο ή να πέσει για ύπνο.
Δύο βδομάδες αργότερα η γυναίκα επιστρέφει στον γιατρό, φρέσκια και αναγεννημένη.
- Γιατρέ, η ιδέα σας ήταν λαμπρή. Κάθε φορά που ο σύζυγός μου άρχιζε να χάνει την ψυχραιμία του, εγώ μπούκωνα το νερό και ηρεμούσε.
-Μπράβο, πολύ ωραία.
-Όμως γιατρέ, πώς ένα ποτήρι νερό το κάνει αυτό;
-Το ίδιο το νερό δεν κάνει τίποτα, λέει ο γιατρός. Το κόλπο είναι ότι κρατούσατε το στόμα σας κλειστό.                 

Ζ.

 

GHPEDO CIU

*ΚΑΙ κάπως έτσι βγήκε το σύνθημα ‘’Εδώ, θα γίνει, ο τά-φος-σας»
Ζ.

 

MIXALANGELO CIU

*ΟΛΑ αλλάζουν στον κόσμο. Ακόμη κι ο Μιχαήλ Άγγελος έκανε τις τροποποιήσεις του.
Ζ.

 

FOLA CIU

ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΗ η «Μπύρα», την ξεγέλασε ο ασυνείδητος με τη φόλα, σχεδόν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων. Οι άνθρωποί της όμως στη Φαλάνη, ξέρουν, και του τη φυλάνε, λένε...

 

TAGMATARXOY

ΔΕΝ πρόλαβε καλά-καλά να αναγγείλει ο Δήμος τη διενέργεια δημοπρασίας για περισυλλογή και εκποίηση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από δρόμους της Λάρισας και άρχισε η επισήμανσή τους από συμπολίτες: «Στην Ταγματάρχου Βελησσαρίου είναι αφημένο πάνω από χρόνο. Έχει φυτρώσει πρασινάδα μέσα στο όχημα...», το πρώτο τηλεφώνημα στην «Ε». Στην οδό Ηπείρου ένα άλλο «ξέμπαρκο» και ανασφάλιστο (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία), το δεύτερο...

HPEIROY

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass