Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:35
*ΠΡΟΣΧΑΡΗ η Λάρισα,  χαμογελαστή. Οι δύο  σιαμαίοι Γιαννακόπουλος-Αναστασίου κι η συνάδελφός τους Ρίτα Απρίλη,  τρεις αντιδήμαρχοι αντάμα με τη Μαρία Γαλλιού,  η οποία τρέχει σε άλλη πίστα, των βουλευτικών εκλογών. Ζ. *ΠΡΟΣΧΑΡΗ η Λάρισα, χαμογελαστή. Οι δύο σιαμαίοι Γιαννακόπουλος-Αναστασίου κι η συνάδελφός τους Ρίτα Απρίλη, τρεις αντιδήμαρχοι αντάμα με τη Μαρία Γαλλιού, η οποία τρέχει σε άλλη πίστα, των βουλευτικών εκλογών. Ζ.

Βζζζ...
*ΤΙ καλό χειμώνα. Με τόσα κουνούπια; Κι όχι μόνο στις πλημμυροπαθείς περιοχές, παντού.

Έχει να δώσει μάχες ακόμη το φθινόπωρο για να εγκατασταθεί.
Ζ.

Πάνδημη
*- ΕΙΝΑΙ μια καλή μέρα σήμερα. Είναι μια μεγάλη μέρα.
- Η Δημοκρατία νίκησε τον φασισμό. Δικαίωση για όλη την κοινωνία.
- Χρόνια είχα να νιώσω περήφανος για τη χώρα μου... Παγκόσμιο σημείο αναφοράς. (Στη διαδικτυακή Λάρισα, όλοι μιλούσαν χθες για την απόφαση του Εφετείου της Αθήνας, πάνδημη συμμετοχή).
***
*- ΖΟΥΜΕ στη χώρα που το αυτονόητο θεωρείται Ιστορική Απόφαση. Κι όμως έτσι είναι.
- Η νίκη είναι του κόσμου. Στα «θέλω» του προσαρμόστηκαν άπαντες.
- Ο επηρεασμός στη Δικαιοσύνη μόνον καλό στη Δημοκρατία δεν κάνει. (Υπήρξε ποικιλία απόψεων. Ωστόσο όλοι θέλησαν να κάνουν μία ανάρτηση εναντίον της Χ.Α.).
***
*- Η ελληνική δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η απόφαση αποτελεί ορόσημο, είναι η πρώτη φορά στην Ε.Ε. που συμβαίνει με αντίστοιχο κομματικό σχηματισμό.
- Παρά τις συνθήκες πρωτοφανούς και απαράδεκτης πίεσης, ακόμα και από θεσμικούς παράγοντες, εκδόθηκε σήμερα μία ιστορική απόφαση - στη βάση των νομικών κανόνων περί απόδειξης.
- Καταδικάζω συνολικά τη βία και τον αυταρχισμό προσώπων και ομάδων απ’ όπου και εάν προέρχονται.
- Η ιστορία θα γράψει ότι η ηγεσία της Χ.Α. συνελήφθη επί ΝΔ, προφυλακίστηκε επί ΝΔ και καταδικάστηκε, ομόφωνα, επί ΝΔ. (Αρκετοί νεοδημοκράτες συμμετείχαν).
***
*- ΜΕΤΑ την πτώση της χούντας γεμίσαμε αντιστασιακούς... Σήμερα γεμίσαμε αντιφασίστες.
- Με 20.000 κόσμο στη συγκέντρωση δεν είχε κορονοϊό;
- Ας μην επιτρέψουμε ως κοινωνία άλλα τέτοια εκτρώματα να εμφανιστούν ξανά.
- Ένα μικρό λουλούδι άνθισε σήμερα. Όμως, ο αγώνας κατά του φασισμού θα πρέπει να είναι διαρκής.
Ζ.

Και Λάρισα
*ΚΙ ένας Λαρισαίος στην καταδικαστική απόφαση. Μεταξύ όσων κηρύχθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. και ο πρώην βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που είχε εκλεγεί το 2012. Ο οποίος όμως αποχώρησε κάποια στιγμή, όταν άρχισαν να σφίγγουν τα πράγματα, και το 2015 είχε ανακοινώσει προσχώρηση στο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, ήταν εκεί υποψήφιος βουλευτής. Αυτό όμως δεν τον έσωσε.
***
*ΑΝΑΜΕΣΑ στους καταδικασθέντες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης κι ο Ηλ. Κασιδιάρης, που ήταν το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου και τώρα ίδρυσε δικό του κόμμα. Στο οποίο έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της και η Λαρισαία Μαρία Μπίλλη, περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας ως επικεφαλής παράταξης. Εν τω μεταξύ χθες, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο Δήμος Αθηναίων σφράγισε τα γραφεία της δημοτικής παράταξης που έχει επικεφαλής τον Ηλ. Κασιδιάρη.
Ζ.

Όμορφες
*ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ παρατηρήσεις από νεαρούς Λαρισαίους.
- Από μακριά είσαι πιο όμορφη.
***
*- ΠΟΤΕ επιτέλους θα βρω άντρα;
- Άστο πάνω μου. Θα σου κλείσω ραντεβού.
- Ραντεβού τυφλό;
- Ραντεβού με τυφλό.
***
*- Η άλλη ξεβάφτηκε ρε σεις και τη δάγκωσε ο σκύλος της.
Ζ.

Υπέρ
*«Η μαζική εγκατάσταση ανθρώπων σε άλλους τόπους, είτε πρόκειται για μετανάστες, είτε για Έλληνες άλλων περιοχών στην εποχή της πανδημίας Covid-19 προκαλεί ενστικτώδεις αντιδράσεις από όλους σαν πράξη προφύλαξης και αυτοπροστασίας. Είναι μία ανθρώπινη αντίδραση με δεδομένο τον φόβο της πανδημίας και ουδεμία σχέση έχει με ρατσισμό και ξενοφοβία». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου Θαν. Νασιακόπουλου, ο κορονοϊός φταίει για τις αντιδράσεις κατά της εγκατάστασης προσφύγων. Και ο αιφνιδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης, επίσης. Της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης, που δεν ενημερώνει τους δημάρχους, ιδίως εννοείται τους νεοδημοκράτες δημάρχους, που «φαντάζουν ως ένοχοι και ανεπαρκείς στα μάτια των συνδημοτών τους».
***
*ΩΣ πρόεδρος της ΠΕΔ, ο δήμαρχος Κιλελέρ υπενθυμίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και θα είναι πάντα μπροστάρης στο τεράστιο πρόβλημα των μεταναστών και των προσφύγων. Διαχρονικά αυτές οι ανθρώπινες ψυχές όλων των ηλικιών βρήκαν στέγη και τροφή, επειδή οι Δήμοι και οι δομές τους ήταν πάντα παρόντες». (Όχι, που τον έλεγαν σκληρό δεξιό).
***
* Ο Θαν. Νασιακόπουλος στηρίζει ανεπιφύλακτα τον δήμαρχο Τεμπών. «Η αντίδραση και η δήλωση του κ. Μανώλη περί παραίτησής του δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θα ήθελα να ζητήσω από τον κ. Μανώλη να ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί παραίτησης του ιδίου και του Δημοτικού Συμβουλίου και να συνεχίσει τον καλό αγώνα». Μα κι εκείνος είπε ότι θα παραιτηθεί αργότερα, σε 48 μέρες, αν δεν τηρήσει η κυβέρνηση τον λόγο της. Τι να σημαίνει η πρόσκληση να ανακαλέσει, ότι δεν θα τον τηρήσει;
Ζ.

Μα, Καρδιτσιώτης;
*- Ο Καρδιτσιώτης Τραμπ θα βγει παμψηφεί και θα είναι πάλι πρόεδρος, να καθαρίσει όλη τη μούχλα και τη χολέρα από ερπετά και αποστάτες.
Απίστευτη συζήτηση στο f/b. Nαι...
- Γιατί Καρδιτσιώτης;
- Βαθιές ελληνικές ρίζες καταγωγής. Τι άλλο θα ήταν; Έλλην, που τιμάει την καταγωγή του και τα παντελόνια που φοράει. (Εν τω μεταξύ αυτοί ψηφίζουν, κανονικά, στην Ελλάδα).
Ζ.

Το βέβαιον
*«Η αύξηση της μετάδοσης που βλέπουμε σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αυτήν τη στιγμή, αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα με την αντίστοιχη πτώση της θερμοκρασίας». Πολύ λογική η προσέγγιση των επιδημιολόγων. «Για τους μήνες που έρχονται απαιτείται αρκετά μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση απ’ όλους μας». Γι’ αυτό και ήθελαν μικρότερους αριθμούς Σεπτέμβριο κι Οκτώβριο, για να ξεκινήσει από χαμηλότερα ο χειμώνας. Όμως δεν...
***
*ΚΑΘΟΛΟΥ άδικο δεν έχει ο Γκίκας Μαγιορκίνης να αναρωτιέται: Η συντριπτική πλειοψηφία που κόλλησε τον ιό σε άλλους δεν το γνώριζε, γιατί όταν εμφάνισε συμπτώματα ήταν ήδη αργά. Όταν θα κολλήσουμε, λοιπόν, όσο μικρή και αν θεωρούμε αυτήν την πιθανότητα, σε κάποιους από εμάς θα συμβεί, θα αναρωτηθούμε: κάναμε ό,τι πέρασε από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους γύρω μας;».
Ζ.

Λογοπαίζοντας
*ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές είχαν διάθεση για λογοπαίγνια. Κυριολεκτικά.
- Δεν έχω ώμο να κλάψω γράφει ο άλλος. Όμο; Βάλε Tide λέω, του κόπηκε το κλάμα και το γέλιο.
***
*- ΔΕ μου λέτε ρε παιδιά; Πριν τα βάψουμε μαύρα, ασταρώνουμε πρώτα;
***
* - ΤΙ λέει το ωροσκόπιό σου;
- Άστρα να πάνε...
***
*ΧΤΥΠΑΕΙ το θυροτηλέφωνο.
-Είσαι σπίτι;
-Εσύ, πού είσαι;
Ζ.

Επιτέλους
*ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ βουλευτής της ΝΔ στη Λάρισα ο Γ. Καραβάνας, επιτέλους τον έβαλαν σε πόστο στη Λαμία. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διορισμού, ο οποίος ανεξήγητα καθυστερούσε.
- Ως υποψήφιος, δεν ήταν για να βγει, σχολίαζαν στη συντροφιά Λαρισαίων νεοδημοκρατών. Ήταν για να μπει, κατόπιν.
- Κι επιτέλους «τρούπωσε», κατά το κοινώς λεγόμενο.
***
*- Ο προερχόμενος από τη «Δράση» Γ. Καραβάνας, θα ταίριαζε καλύτερα να επιλεγεί για να διοικήσει ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, διαπίστωνε κάποιος άλλος.
- Αυτός και οι συνοδοιπόροι του πάντα έκραζαν το Δημόσιο. Τώρα θα το υπηρετήσει;
-Βρε λέτε να το πάνε το Νοσοκομείο Λαμίας πιλοτικά για ιδιωτικοποίηση;
Ζ.

Έχει διαφορά
*ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αξιοσημείωτο, θεωρεί η Λαρισαία Π.Γ., που κάποιοι κρίνουν τη σοβαρότητα του ιού, φέρνοντας ως παράδειγμα έναν δισεκατομμυριούχο, πρόεδρο της πιο ισχυρής χώρας στον πλανήτη, ο οποίος έχει εκατό γιατρούς από τους καλύτερους να τρέχουν από πίσω του, πρόσβαση στις καλύτερες θεραπείες, ακόμα και τις πειραματικές, ολόκληρο νοσοκομείο σαν σπίτι του να του παρακολουθούν όλο το 24ωρο τη λειτουργία των οργάνων του, ελικόπτερα να τον πηγαινοφέρνουν αν στραβώσει κάτι, και ο οποίος πουλάει τζάμπα μαγκιά σε ανθρώπους που αν αρρωστήσουν τη βάψανε.
Ζ.

Οι 4 στους 24
*ΣΤΗΝ Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν, πλην του Μ. Χαρακόπουλου που παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο εναντίον της Αρμενίας, μεταξύ των 24 βουλευτών μελών της συγκαταλέγονται και άλλοι Λαρισαίοι. Η Στέλλα Μπίζιου της ΝΔ, ο Βασ. Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ κι ο Γ. Λαμπρούλης του ΚΚΕ. Οι μισοί Λαρισαίοι βουλευτές ήθελαν να γνωρίσουν το Μπακού; Σημειώνεται ότι το Αζερμπαϊτζάν, τα τελευταία χρόνια κατατάσσεται διεθνώς στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που έχουν τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ταξιδιωτικές και τουριστικές οικονομίες. (Σε μπελάδες έβαλε τους συναδέλφους του ο Μ. Χαρακόπουλος. Θα μπορούσε τουλάχιστον να συνεννοηθεί μαζί τους μήπως και διαμαρτύρονταν από κοινού).
Ζ.

Χειρότερα
*ΤΙΠΟΤΕ δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, είναι κι ο νόμος που ορίζει ότι η δράση φέρνει και αντίδραση. Λένε φερειπείν ότι ως επιπλέον μέτρο προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι το να κλείνουν το βράδυ τα μαγαζιά νωρίτερα, στις 10 αντί για τα μεσάνυχτα που σφαλίζουν τώρα. Όμως, μέχρι τις 12 επέρχεται μια κάποια εκτόνωση των θαμώνων, αλλά και πάλι αρκετός κόσμος μετατοπίζεται και συνεχίζει το ξενύχτι στις πλατείες, είναι κι ο καιρός ζεστός ακόμη. Αν κατεβάσουν ρολά τα μπαρ κι οι ταβέρνες νωρίτερα, λογικά οι πλατείες και τα παρκάκια θα πλημμυρίσουν κόσμο. Και στα μαγαζιά όσο να ’ναι τηρούνται κάποια μέτρα, οι αποστάσεις κ.λπ. Στα παγκάκια και τα πεζουλάκια όμως ο ένας πάνω στον άλλο.
Ζ.

Το μαύρο άλογο
*ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ κάποιος σε ένα χωριό της Λάρισας και μόλις πηγαίνει με τη νιόπαντρη γυναίκα του στο σπίτι της εξηγεί.
- Κάνε ό,τι θέλεις στο σπίτι, όμως μακριά από τον στάβλο με το μεγάλο μαύρο άλογο, γιατί είναι πολύ άγριο και επικίνδυνο.
Το αντρόγυνο έζησε αρκετά καλά για χρόνια, όμως μια μέρα η γυναίκα ξεχάστηκε, μπαίνει στον στάβλο, τρώει μια κλωτσιά από το άλογο και μένει στον τόπο. Γίνεται η κηδεία, δεχόταν συλλυπητήρια ο σύζυγος, μόνο που ο παπάς του χωριού παρατήρησε ότι κάθε φορά που τον πλησίαζε μια γυναίκα να τον συλλυπηθεί, εκείνος κουνούσε το κεφάλι προς τα κάτω και κάθε φορά που τον πλησίαζε άντρας το κουνούσε προς τα πάνω.
***
*ΔΕΝ είπε τίποτα αλλά μια περιέργεια την είχε. Περνάει λίγος καιρός, ξαναπαντρεύτηκε ο άντρας, πάλι τα ίδια και με την καινούρια του γυναίκα, την προειδοποίησε εξαρχής, «μακριά απ’ τον στάβλο με το μαύρο άλογο». Και που το είπε, τι κατάφερε; Ένα-δυό χρόνια μετά ξανάγινε το κακό. Μπήκε κι αυτή στον στάβλο, μια δυνατή κλωτσιά πάλι το άλογο, πάει στα θυμαράκια κι εκείνη.
Πάλι κηδεία, ξανά συλλυπητήρια, ξανά ο παπάς προσέχει την ίδια συμπεριφορά από τον χήρο, να κουνάει καταφατικά το κεφάλι στις γυναίκες που τον συλλυπούνταν και αρνητικά στους άντρες. Δεν άντεξε και λίγο μετά, τον ρώτησε.
- Τι να σου πω παπά μου, του απάντησε εκείνος λυπημένος. Με πλησίαζαν οι γυναίκες και μου έλεγαν «ζωή σε λόγου σου» και εγώ τους έγνεφα «ευχαριστώ». Οι άντρες πάλι με ρωτούσαν «το πουλάς το άλογο;» κι εγώ έγνεφα «όχι».
Ζ.

Στο Λεξικό
*ΝΕΑ λήμματα προστίθενται αδιαλείπτως στο Ελληνολαρισινό Λεξικό.
- Κολάζ είναι μια τέχνη σύνθεσης και ο τρόπος που σχολιάζει ο Λαρισαίος μία πολύ ωραία γυναίκα.
***
*- Ο Σεζάν είναι σημαντικός Γάλλος ζωγράφος. Με την ίδια λέξη ο Λαρισαίος εξηγεί στη γυναίκα του πόσο αξίζουν τα χωράφια.
***
*- ΜΙΛΛΟΥΣΗ είναι η Βασιλική πρωταθλήτρια της ενόργανης, το ίδιο όμως λένε στη Λάρισα όταν το τηλέφωνο είναι απασχολημένο.
Ζ.

Σεμεδάκι
*ΣΙΓΟΥΡΕΣ ότι για τη μετάδοση του κορονοϊού ευθύνεται η μη χρήση ζακέτας είναι οι Ελληνίδες μανάδες, σύμφωνα με τη βατραχένια είδηση. Τη βεβαιότητα ότι η εξάπλωση του κορονοϊού οφείλεται στην ανεπαρκή χρήση ζακέτας και ίσως σε έξοδο από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά, επανέλαβαν σήμερα οι μαμάδες της χώρας. Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ελληνίδων Μανάδων σε Εγρήγορση και Διαρκή Αντίσταση Κατά των Ιώσεων (Σ.Ε.Μ.Ε.Δ.Α. Κ.Ι.) τονίζει: «Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτήν είναι η εποχή που συμβαίνουν τα χειρότερα κρυο λογήματα και ότι η ζακέτα είναι όχι μόνο επιβεβλημένη, αλλά η πρώτη γραμμή άμυνας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
***
*ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι οι Ελληνίδες μανάδες έχουν στείλει επιστολή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην οποία τονίζουν ότι η εξάπλωση του ιού θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα αν στις πληγείσες χώρες είχαν διανεμηθεί φιδές, χαμομήλι και βεντούζες, τα οποία όπως επισημαίνουν αποτελούν τη μόνη αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης όλων των παθήσεων.
Ζ.

Στο καλό...
*ΕΙΔΑ την πεθερά μου με το ποδήλατο, έλεγε ο Λαρισαίος στην παρέα.
- Που πας;
- Στο νεκροταφείο.
- Καλά, ωραία. Όμως το ποδήλατο ποιος θα το φέρει πίσω;
Ζ.

Ζητείται
*ΦΙΛΟΚΑΛΟΥΝΤΕΣ μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούντες άνευ ή τουλάχιστον το πάλευαν, οι μεσήλικοι Λαρισαίοι
- Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας, είναι, ότι πολλοί είναι οι σπουδαγμένοι αλλά λίγοι οι μορφωμένοι...
***
*- ΕΙΝΑΙ τραγικό το πόσο πολλοί άνθρωποι ντρέπονται για το σώμα τους και πόσο λίγοι για το μυαλό τους.
***
*ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Ηλεκτρολόγος να αποκαταστήσει την επαφή των ανθρώπων.
Οπτικός για να βελτιώσει τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα.
Εικαστικός για να ζωγραφίσει χαμόγελα σ’ όλα τα πρόσωπα.
Οικοδόμος για να χτίσει την ειρήνη.
Κηπουρός για να καλλιεργήσει τη σκέψη.
Κι ένας Μαθηματικός να μας μάθει να υπολογίζουμε ο ένας τον άλλο.
***
*- ΤΑ υπονοούμενα τα πιάνετε όλοι. Με τα αυτονόητα υπάρχει θέμα.                     

Ζ.

 

SUEB CIU

*ΣΗΜΕΡΑ η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων στη Λάρισα. Διαφορετικά φέτος, εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου. Άλλοτε με φακέλους, χαρτιά, τώρα αλλιώς i-cloud, live boothetc. Ο κορονοϊός έφερε την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει. Α, επίσης δεν θα έχει ούτε glamorous event φέτος. Μήτε εκλογές έχει, το 2022 προβλέπονται. Ως τότε πρόεδρος ο Αχ. Νταβέλης.
Ζ.

 

SKALOPATIA CIU

*ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΑΝ τα σκαλοπάτια, που οδηγούν από την οδό Δήμητρας στον λόφο του Φρουρίου. Λίγο ακόμη και θα γίνουν θαυμάσιο ντεκόρ για φωτογραφήσεις. Τώρα κάποιοι μιλούν για «ζούγκλα», αλλά είναι υπερβολικοί...         

Γ.Ν.

 

SAKOYLES CIU

*Ο φόβος φυλάει τα έρμα...                    

Γ.Ν.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass