Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:34
* ΣΤΟΥΣ επαγγελματίες της πλατείας Νεάπολης ο Δήμος παραχώρησε όσο χώρο ήθελαν, σε βάρος του πράσινου, παρατηρεί ο Σ.Ρ. Τοποθετήθηκαν καθίσματα, τηλεοράσεις κ.λπ. Κατανοητό, ιδίως τώρα με την πανδημία. Κι αναρωτιέται βλέποντας τα απλωμένα λάστιχα: Τους έχει παραχωρήσει άραγε και τις βρύσες της πλατείας, ώστε να καθαρίζουν τους χώρους τους ανέξοδα; Ζ. * ΣΤΟΥΣ επαγγελματίες της πλατείας Νεάπολης ο Δήμος παραχώρησε όσο χώρο ήθελαν, σε βάρος του πράσινου, παρατηρεί ο Σ.Ρ. Τοποθετήθηκαν καθίσματα, τηλεοράσεις κ.λπ. Κατανοητό, ιδίως τώρα με την πανδημία. Κι αναρωτιέται βλέποντας τα απλωμένα λάστιχα: Τους έχει παραχωρήσει άραγε και τις βρύσες της πλατείας, ώστε να καθαρίζουν τους χώρους τους ανέξοδα; Ζ.

Ακόμα τούτο
*ΑΥΤΟ είναι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο καλοκαιρινού τύπου μεσ’ το φθινόπωρο.

Από τη Δευτέρα οι προγνώσεις μιλούν για επιδείνωση του καιρού, ότι θα έρθει δηλαδή στα ίσα του. Προς το παρόν, ο ήλιος βγαίνει λαμπρός, φωτίζει και ζεσταίνει τα πρόσωπα των ανθρώπων.
Ζ.

Δύσκολα
*Ο αισιόδοξος Λαρισαίος έκανε λέει σχέδια για την επόμενη εβδομάδα. Όσο για τους υπόλοιπους...
- Φέτος λέει θα είναι μάλλον η τελευταία χρονιά που θ’ αλλάξει η ώρα. Λογικό, αφού το 2020 μπορεί να είναι η τελευταία χρονιά γενικότερα.
-Εφτασαν στα 400 τα νέα κρούσματα πάλι σήμερα, έχετε γεια βρυσούλες, βασιλόπιτες, μελομακάρονα και νόστιμες γρουνοπούλες.
Ζ.

Άλλη σύνθεση
*ΠΡΩΤΗ φορά αλλιώς, διαδικτυακά, η ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων, αλλά και πρώτη φορά τέτοια σύνθεση προσκεκλημένων ομιλητών. Εκτός από τους συνήθεις του οικονομικού τομέα, στο βήμα, ακριβέστερα στην οθόνη, βρέθηκαν δηλαδή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο επί της Ανάπτυξης και των Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης και ο αντίστοιχος σκιώδης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, όμως ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ είχε και εκπλήξεις στο πρόγραμμα. Πρώτη φορά μίλησαν σε συνέλευση επιχειρηματιών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Λίγο παράξενο;
***
*ΚΙ όμως ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην κυβερνοασφάλεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος από το ηλεκτρονικό έγκλημα μέσω των διαδικτυακών συναλλαγών. Κι ο Κων. Φλώρος παρείχε τις διαβεβαιώσεις για την προσπάθεια των ενόπλων δυνάμεων που προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία προασπιζόμενες τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας και την ειρήνη.
Ζ.

Προς τιμήν του
*ΣΤΗ Λάρισα αυτές τις μέρες η Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, στην πρώτη εμφάνισή της σε δημόσια εκδήλωση μετά την απώλεια του συζύγου της, του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, του διαπρεπούς καρδιολόγου και πρώην υπουργού, ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα του κορονοϊού στην αρχή της πανδημίας. Η γνωστή επιδημιολόγος, καθηγήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας, είχε νοσήσει τότε και η ίδια, αλλά ευτυχώς το ξεπέρασε.
Χθες, βρέθηκε στη Λάρισα, προσκεκλημένη του καθηγητή Φίλιππου Τρυποσκιάδη, με τον οποίο διατηρούν επί χρόνια οικογενειακές σχέσεις, να παρακολουθήσει το Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας. Μια διοργάνωση που επί πολλά χρόνια τιμούσε με την παρουσία του ο Δ. Κρεμαστινός και που προς τιμήν του οποίου ήταν αφιερωμένη η χθεσινή διάλεξη του Αμερικανού γιατρού Ρ. Στάρλινγκ, καθηγητή Καρδιολογίας από το Κλίβελαντ των ΗΠΑ.
Ζ.

Στα λουλουδάκια
*ΧΩΡΙΣ τις μέλισσες το λουλουδάκι της αμυγδαλιάς δε θα γινόταν ποτέ  αμύγδαλο. Το ίδιο ισχύει και για άλλα φυτά, καρπούς και σπόρους, τον ρόλο των μελισσών στην επικονίαση υπενθυμίζουν οι μελισσοκόμοι. Ένας ακόμα κλάδος που επλήγη βάναυσα από τις καταστροφικές πλημμύρες στον κάμπο, όπου, μεταξύ άλλων, χάθηκαν και 34.000 κυψέλες. Και εντάξει, θα αποζημιώσει το κράτος, όσο αποζημιώσει τους πληγέντες, το ταμείο της φύσης όμως πώς θα ισορροπήσει ξανά; Με λιγότερες μέλισσες του χρόνου, μπορεί να προκύψουν αναπάντεχα προβλήματα και σε άλλες παραγωγές.
Ζ.
Μαγικά
*ΕΛΕΓΑΝ για διάφορα μαγικά οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Είδα τον Άραβα γείτονά μου να τινάζει το χαλί στο μπαλκόνι. Δεν κρατήθηκα και τον ρώτησα. «Τι γίνεται φίλε; Δεν παίρνει μπροστά;».
***
*- ΕΒΑΛΑ το χέρι στο παντελόνι κι έβγαλα διακόσια ευρώ. Τώρα ψάχνω να βρω τίνος είναι το παντελόνι.
***
* - ΕΧΕΙΣ δει αστέρι να πέφτει;
- Οχι, δεν έτυχε.
- Ωραία, περίμενε να σκοντάψω.
Ζ.

Δεν τα βρίσκουν
*ΈΝΑ πράγμα ξεκαθάρισε στους συγκατηγορούμενούς του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο αρχηγός του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκος, αποκαλύπτει το «Κουλούρι», ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: Σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να μοιραστεί πάλι το ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό.«Κανονίστε τα, δεν ξέρω τι θα κάνετε, 65 άτομα είμαστε, θα βρείτε μία λύση, εγώ πάντως με τον Λαγό δεν ξανακοιμάμαι. Όλη τη νύχτα ροχαλίζει, στριφογυρνάει, ξεροβήχει και πέρδεται. Καλύτερα με τον Παππά που κοιμάται με το σορτσάκι και φωνάζει «Ράους!» μες στη μέση της νύχτας», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, σε SMS που απέστειλε στους υπολοίπους αργά χθες το βράδυ.
***
*ΤΟ sms ήρθε να ανατρέψει τον σχεδιασμό στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν ήδη ορίσει τους συγκατοίκους στα κελιά και είχαν βάλει μαζί τους Λαγό και Μιχαλολιάκο, ενδεχομένως με την ελπίδα ότι η συγκατοίκηση θα οδηγούσε στην επανασύσφιξη των σχέσεών τους, καθώς ο Γ. Λαγός είχε αποχωρήσει από το κόμμα τον Ιούλιο του 2019 και είχε συγκρουστεί τότε με τον Αρχηγό. Πλέον, αναγκαστικά ο Λαγός θα μοιραστεί το ίδιο κελί με τον Γερμενή, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν ακούει καλά λόγω της προϋπηρεσίας του ως μέλος blackmetal συγκροτήματος. Εκτός των άλλων, οι μετακινήσεις των στελεχών είχαν ως αποτέλεσμα να τοποθετηθούν στο ίδιο κελί οι Ηλ. Κασιδιάρης και Κ. Μπαρμπαρούσης, ζευγάρι που παρουσιάζει ενδιαφέρον μιας και ο πρώτος σιχαίνεται τις τρίχες ενώ ο δεύτερος μαδάει ακατάσχετα.
Ζ.

Δημοκρατικά
*ΜΙΑ μέρα μονάχα άντεξε η δημοκρατική ομοφωνία κατά των χρυσαυγιτών. Κι αμέσως ξεκίνησε η συνήθης δημοκρατική κόντρα. Ποιος τους δίκασε περισσότερο και ποιος τους αθώωσε λιγότερο, ποιος τους πολέμησε και ποιος τους κανάκεψε. Ιδίως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ το τερμάτισαν, αναμεταξύ τους, φαγωμάρα πάντα με διάλογο.
Ζ.

Οι συμμέτοχοι
*ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ η χρυσαυγίτικη οργάνωση και με τη βούλα του δικαστηρίου, ποινές στους πρωτοστατήσαντες, όχι μόνο στα δολοφονικά συμβάντα, αλλά και στους πρωτεργάτες του κόμματος, στην ηγεσία που καθοδηγούσε τα εγκλήματα. Πάει αυτοί δικάστηκαν, τιμωρούνται με τις διαδικασίες και τους κανόνες της Δημοκρατίας.
Παρακάτω όμως;
Και το ερώτημα δε σχετίζεται με τους απλούς ψηφοφόρους του ναζιστικού σχήματος. Αλλά με τα στελέχη του. Υπάρχουν και στη Λάρισα χρυσαυγίτες παράγοντες, κυρίως πρώην, όχι πολλοί, καθώς δεν τους άρεσε ή δεν τολμούσαν κιόλας να πολυεμφανίζονται δημόσια, στην περιοχή Φαρσάλων λίγο περισσότεροι, υπάρχουν εκείνοι που διετέλεσαν υποψήφιοι βουλευτές ή και βουλευτές, στελέχη του χώρου που ενίσχυσαν εμπράκτως το σχέδιο των καταδικασθέντων. Τι θα πουν άραγε τώρα όλοι αυτοί; Ακόμη κι αν επικαλεστούν άγνοια, «δεν ήξερα, δεν το πίστευα», για την εγκληματική δραστηριότητα, ε μια δημόσια συγγνώμη μάλλον την οφείλουν.
Ζ.

Και τρίτη ηλικία
*ΤΗ συντροφιά των μεσήλικων Λαρισαίων απασχολούσαν και τα γενικότερα ζητήματα. Μεταξύ αυτών και το αγαπημένο τους θέμα: «Σεξ και τρίτη ηλικία».
- Είμαι εντελώς ασυμπτωματικός, βρε σεις, από τη μέση και κάτω
***
*- ΠΩΣ τα πας σεξουαλικώς;
- Έχω κάνει τοπικό λοκντάουν.
***
*- ΕΝΑ τσιγαράκι μετά το σεξ είναι απόλαυση. Και στην τελική, ένα τσιγάρο το εξάμηνο δεν νομίζω ότι βλάπτει.
Ζ.

Ρεκόρ
*ΤΟΥΣ 98 έφτασαν χθες οι διασωληνωμένοι ασθενείς από κορονοϊό που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ  «χτυπώντας» το καμπανάκι του συστήματος υγείας. Το μεγαλύτερο μέρος το επωμίζεται φυσικά η περιοχή της Αττικής.Το ανώτατο όριο που είχε γράψει η πανδημία στη χώρα ήταν 93 διασωληνωμένοι, τον μήνα Απρίλιο, κατά την περίοδο της καραντίνας. Ζορίζουν τα πράγματα.
Γ.Γ.

Δηλητηριώδη
*ΣΥΝΗΛΘΕ στο Βερολίνο ο Ρώσος παράγοντας της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο δηλητηριασθείς που πολεμά τον Πούτιν, κι άρχισε τα δηλητηριώδη. Δεν μπορώ να το αποδείξω είπε, μεταξύ άλλων, αλλά ο Σρέντερ λαμβάνει μυστικές αμοιβές από τον Πούτιν για να είναι το σκυλάκι του, να του κάνει δουλειές. Με μήνυση στην εφημερίδα που το δημοσίευσε απάντησε ο Γερμανός πρώην καγκελάριος, δείχνοντας ταυτόχρονα και κατανόηση στον αναρρωνύοντα. Ο οποίος επιπλέον άρχισε να βγάζει φετφάδες αποπομπής από τη Δύση και για ομοεθνείς του ανθρώπους της Τέχνης, επειδή υποστηρίζουν πολιτικά τον Πούτιν. Όπως για τον Ρώσο διευθυντή της Συμφωνικής του Μονάχου.
- Με τέτοια τακτική, προέβλεψε ο Λαρισαίος, σύντομα θα μαδήσει η δόξα που τόσο οδυνηρά απέκτησε.
Ζ.

Υπερπαραγωγικός
*«ΤΟ Σκοτεινό Πέρασμα», ένα σπουδαίο αστυνομικό του Ντέηβιντ Γκούντις, γραμμένο στα 1946, δημοσιευμένο αρχικά σε συνέχειες σε εφημερίδα σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής, προσφάτως εκδοθέν στα ελληνικά σε μετάφραση του Νίκου Βατόπουλου. Την επόμενη χρονιά είχε μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη για να προκύψει το ομώνυμο κλασικό κινηματογραφικό νουάρ, το ‘’Dark Passage’’, με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και τη Λορίν Μπακόλ.
Αργότερα, το 1963, ο συγγραφέας διεκδίκησε την πατρότητα του σεναρίου για τη σειρά ‘’Ο Φυγάς’’, όπου πρωταγωνιστούσαν ο Χάρισον Φορντ και ο Τόμι Λι Τζόουνς. Μετά από χρόνια, δικαιώθηκε δικαστικά, μετά θάνατον όμως, είχε πεθάνει μόλις 50 χρονών από εγκεφαλικό, λίγους μήνες αφότου τραυματίστηκε όταν έπεσε θύμα ληστείας, στις γειτονιές της Φιλαδέλφειας που τόσο γλαφυρά περιέγραψε.
***
*ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ της πένας ο Ντέηβιντ Γκούντις, ξεκίνησε προπολεμικά να γράφει, εικοσάχρονος ακόμη, για την ανθούσα τότε βιομηχανία των φτηνών αστυνομικών φυλλαδίων. Επιδεικνύοντας απίστευτη παραγωγικότητα, μερικές φορές έγραφε έως και 10.000 λέξεις την ημέρα. Σε πεντέμισι χρόνια είχε γράψει ιστορίες με 5 εκατομμύρια λέξεις συνολικά. Κι ύστερα καθιερώθηκε στη ‘’σοβαρή’’ λογοτεχνία.
***
*ΔΡΑΣΗ και ψυχολογία, περιγραφές και συναισθήματα: Μετά θέλησε να ελευθερώσει τα χέρια του για ν’ ανάψει τσιγάρο, και καθώς τα τράβηξε από τη Ματζ, άκουσε τον συρτό ήχο μια κομμένης ανάσας και ήταν η Ματζ που ανάσαινε κοφτά από έκπληξη, ρωτώντας τον γιατί είχε τραβηχτεί έτσι. Της είπε ότι ήθελε απλά ν’ ανάψει ένα τσιγάρο. Εκείνη ρίχτηκε στον καναπέ κλαίγοντας γοερά με λυγμούς, λέγοντας ότι ένα τσιγάρο ήταν πιο σημαντικό για κείνον από μια γυναίκα που τον ήθελε πιο πολύ από την ίδια της τη ζωή.
Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο ίδιος συνειδητοποίησε πόσο μεγάλο λάθος θα ήταν να συνεχίσει με τη Ματζ. Ποτέ δεν θα τα πήγαιναν καλά, γιατί ποτέ δεν θα του επέτρεπε να ακολουθήσει τα δικά του σχέδια. Θα έχωνε παντού τη μύτη της. Έπρεπε να είναι εκείνη ο αρχηγός, και αν ακόμη της παραχωρούσε την αρχηγία, πάλι κάτι στραβό θα έβρισκε σ’ αυτό.
Ζ.

Κι η δικιά μας
*ΔΥΟ Λαρισαίες μέσης ηλικίας γνωρίζονται στη στάση του λεωφορείου και συζητούν για τις κόρες τους. Λέει η μία μαμά.
- Η κόρη μου είναι 25 χρονών. Πριν 3 χρόνια τα είχε με έναν πλούσιο δικηγόρο με Porsche. Στους αρραβώνες κάναμε γλέντι τρικούβερτο. Άλλο να σου λέω και άλλο να το ζεις. Αλλά στον μήνα πάνω χώρισαν.
Μετά τα έφτιαξε με έναν γιατρό με Ferrari. Αυτός είχε πιο πολλά λεφτά. Αρραβωνιάστηκαν και κάναμε ένα γλέντι που κράτησε τρεις μέρες. Αλλά δεν κράτησε. Σε 2 μήνες χώρισε και μ’ αυτόν. Μετά βρήκε έναν τραπεζίτη. Τι να σου λέω, λεφτά με ουρά. Όταν λογοδόθηκαν κάναμε ένα γλέντι που βούηξε ο κόσμος από την πολυτέλεια. Όμως και μ’ αυτόν χώρισαν μετά από λίγο. Τώρα τελευταία τα έχει με έναν διευθυντή πολυεθνικής. Εκεί να δεις χρήμα. Σπίτια, αυτοκίνητα... Όταν γνωριστήκαμε πήγαμε στα μπουζούκια να το γλεντήσουμε και κέρασε όλο το μαγαζί. Και μ’ αυτόν όμως δεν τα πάνε καλά και μάλλον θα χωρίσουν. Αλλά για πες μου κι εσύ, σε πήρα μπάλα... Πες μου για τη δικιά σου κόρη.
- Ε... τι να σου πω... Και μας ελαφρών ηθών είναι, δεν μπορώ να πω, όμως δεν το γλεντάμε κιόλας...
Ζ.

 

NTALTON CIU

*ΚΙ όμως, υπήρχε καιρός που συλλαμβάνονταν εκείνοι που φορούσαν μάσκα.
Ζ.

 

ENDODAPEDIA CIU

*Ε, αφού του είπαν ότι ήθελαν ενδοδαπέδια θέρμανση...
Ζ.

 

MPOYGADA CIU

*ΜΠΟΥΓΑΔΑ παλιά επί ΠΑΣΟΚ και μπουγάδα λέει τώρα με ΝΔ.
Ζ.

 

PORTMPAGKAZ CIU

*ΓΥΡΕΥΕ μεγαλύτερη χωρητικότητα στο πορτμπαγκάζ.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass