Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:34
*ΠΟΥ καλύτερη θέση στάθμευσης... Στο κέντρο του Πάρκου των Χρωμάτων, στο Χατζηχαλάρ, πάνω στο γκαζόν, δίπλα από την παιδική χαρά στα όργανα γυμναστικής. Και που συγχύστηκε η Ε.Ρ. κι οι άλλοι που το είδαν, δεν λέει κάτι.  Ζ. *ΠΟΥ καλύτερη θέση στάθμευσης... Στο κέντρο του Πάρκου των Χρωμάτων, στο Χατζηχαλάρ, πάνω στο γκαζόν, δίπλα από την παιδική χαρά στα όργανα γυμναστικής. Και που συγχύστηκε η Ε.Ρ. κι οι άλλοι που το είδαν, δεν λέει κάτι. Ζ.

Κατηφορίζει
*ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι έφτασε στο όριο του θερινού οροπεδίου κι από αύριο λέει ο υδράργυρος

θα κατηφορίσει ομαλά στη φθινοπωρινή πλαγιά, στον κλασικό δρόμο για τα χειμαδιά.
Ζ.Η χρονιά της
*ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα πλυσίματος χεριών λέει η χθεσινή. Ναι... Και το 2020 ξεκαρδίστηκε στα γέλια. Δικαιωμένο.
Ζ.

Κατασκευαστές
*ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ με στυλ έκανε ο Λαρισαίος.
- 28 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Skip.
- Μα τι λες, 29 έλεγε η διαφήμιση.
- Η Πίτσος έφυγε. (Κι επειδή προ εικοσαετίας είχαν φύγει και οι επίσης θρυλικές Εσκιμό και Ιζόλα, μόνο 26 απέμειναν και αν...).
Ζ.

Χειμωνιάζει
*ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ η πανδημία στη χώρα, αναζητούνται εναγωνίως λύσεις και νέα μέτρα για περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού. Στις δυτικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα πράγματα εμφανίζονται πολύ χειρότερα κι αυτό είναι που ανησυχεί και τους Έλληνες. Διότι στη Δύση έχουν ήδη θερμοκρασίες καμιά δεκαριά βαθμούς μικρότερες, οπότε όσο χειμωνιάζει και στον Νότο... (Το τραγουδάκι «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα...» δεν έχει εγκριθεί ακόμη ως φάρμακο για τον ιό).
Ζ.

Στριμωγμένοι παρόντες
*ΗΜΟΥΝ κι εγώ εκεί... Άμα είσαι παράγοντας ή αν νομίζεις ότι είσαι, δεν είναι να τ’ αφήνεις αυτά. Το νέο υδραγωγείο Μοσχοχωρίου δεν είναι βέβαια το έργο της δεκαετίας, αλλά και σάμπως για τη συγκεκριμένη περιοχή τι άλλο έργο 1 εκατομμυρίου θα γίνει... Κι επιπλέον, σε λιγότερο από τρία χρόνια έχει αυτοδιοικητικές εκλογές. Έσπευσαν, λοιπόν, για τα εγκαίνια περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και παρασύμβουλοι και «αντι-» ένα σωρό, αρκετοί εκ των οποίων ουδεμία σχέση είχαν με την υπόθεση. Υπέρμετρη φιλοδοξία, ματαιοδοξία, μπορεί και αβάσιμη αισιοδοξία για το βεληνεκές τους.
***
*ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ, στριμώχτηκαν και φωτογραφήθηκαν δίπλα στον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, είχαν κατεβάσει και τις μάσκες, ώστε να αναγνωρίζονται στο στιγμιότυπο κι από άλλους, πέρα από τη μάνα τους. Καλά που δεν είδε το στιγμιότυπο ο Χαρδαλιάς να τρελαθεί και να τους βγάλει στη σέντρα. Καμία απόσταση και δίχως μάσκα.
***
*ΜΕΧΡΙ και έμμισθοι ειδικοί σύμβουλοι του Θαν. Νασιακόπουλου πλασαρίστηκαν στο πλάνο, από αυτούς που ήταν να ετοιμάσουν την εκδήλωση και να εκδώσουν τη σχετική ανακοίνωση, στην οποία φρόντισαν να συμπεριλάβουν και το όνομά τους. (Και ποιος τότε τράβηξε τη φωτογραφία; Μάλλον κάποιος ειδικός σύμβουλος του Κ. Αγοραστού, αυτοί φαίνεται ξέρουν ποια είναι η δουλειά τους).
Ζ.

Γκιωνάκης
*«ΓΚΑΖΟΖΑ δε θέτε, λεμονάδα δε θέτε, πορτοκαλάδα δε θέτε, ε τι θέτε τέλος πάντων;» Τον Γιάννη Γκιωνάκη στα «Κίτρινα Γάντια» θυμίζει η στάση της εκπροσώπου του Συλλόγου Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Την Παρασκευή με επιστολή εγκαλεί τον δήμαρχο Λαρισαίων γιατί αργούν οι προσλήψεις καθηγητών μουσικής Ορισμένου Χρόνου -κάτι που όπως λέει λειτουργεί εις βάρος του Ωδείου- και τη Δευτέρα ψηφίζει αρνητικά στο Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόσληψη 34 καθηγητών! Παράλογο ε;
***
*ΝΑ προτάσσονται άραγε μικροπολιτικά συμφέροντα και να έπεται το συμφέρον των μαθητών, αλλά και του Ωδείου της πόλης; Ξινό ακούγεται έως απίθανο... Ποιος θέλει να βάλει άλλωστε όλη την πόλη απέναντί του.
***
*ΠΟΥ κι επειδή η πόλη μας είναι μικρή, είναι εύκολο να διαρρεύσουν ή και να μαθευτούν πράγματα. Όπως για παράδειγμα, τυχόν προσπάθεια στοχοποίησης συγκεκριμένων καθηγητών.
Δεν λέμε φυσικά ότι γίνεται, αφού ποιος και γιατί να βάλει το προσωπικό συμφέρον πάνω από παιδιά, καθηγητές και το ίδιο το Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Κόσμημα είναι για τη Λάρισα κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.
ΘΑ.
Με τις γυναίκες
*ΔΕΝ τα κατάφερναν και τόσο καλά με τις γυναίκες στην εν λόγω παρέα των Λαρισαίων.
- Σήμερα κλείνω 6 χρόνια σχέσης. Εγώ. Αυτή σταμάτησε στα 3.
***
*-ΓΙΑΤΡΕ μου δε βλέπω την ώρα να την ξαναδώ. Τι να κάνω;
-Πάρτε μεγαλύτερο ρολόι.
***
*- ΜΙΑ φορά θυμάμαι είχα κάνει γυναίκα να ουρλιάζει στο σεξ. Εντάξει, την είχα πει με λάθος όνομα, αλλά και πάλι για επιτυχία νομίζω πιάνεται.
Ζ.

Η αγκωνιά
*ΣΤΟ γήπεδο, μέσα στον αγώνα, αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας, η αληθινή προσωπικότητα κάποιου, λένε αρκετοί. Το υιοθετεί κι ο Μ. Κ., ο οποίος γνωρίζει πολλά χρόνια τον Κυρ. Μητσοτάκη και γράφει σχετικά: Αν θέλεις να γνωρίσεις καλά τον χαρακτήρα του και να παρατηρήσεις πώς αντιδρά όταν πρέπει να λάβει αποφάσεις υπό πίεση, δεν έχεις να κάνεις πολλά. Αρκεί να τον πετύχεις σε ένα γήπεδο μπάσκετ ή σε ένα γήπεδο 5×5, συνήθως του Κολλεγίου, όπου αθλείται τακτικά, ακόμη και ως πρωθυπουργός, μαζί με τους φίλους του.
***
*ΟΣΟΙ τον έχουν δει, συμφωνούν ότι ο Πρωθυπουργός είναι ατομιστής, όταν πρόκειται να κερδίσει εκείνος τη δόξα και εκβιάζει την πάσα προκειμένου να σκοράρει αυτός. Ζητά αποδοχή. Είναι εργάτης και διακρίνεται στις μεταβιβάσεις όταν η ομάδα του υπολείπεται. Τότε γίνεται συλλογικός. Τζαρτζάρεται γενικώς και του αρέσει να «παίρνει» καμιά φορά και κανένα σφύριγμα. Ηγούμενος μιας χώρας που δυσκολεύεται πολύ να κερδίσει καλές διαιτησίες από τον διεθνή παράγοντα, δε λέει «όχι» αν κάποιος κάνει τα «στραβά μάτια» σε τυχόν μικροπαράβασή του.
***
*ΤΟ σπουδαιότερο, όμως, που μπορεί να ανακαλύψει κανείς είναι ότι μπορεί άνετα να γίνει «βρόμικος», αν ο αντίπαλος γίνει βρόμικος. Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Θα τη ρίξει την αγκωνιά του κάτω από τη ρακέτα, αν ο αντίπαλος επιχειρήσει να λάβει θέση και να του πάρει το ριμπάουντ κατά τρόπο αντικανονικό. Θα σπρώξει βίαια αυτόν που θα τολμήσει να του τραβήξει τη φανέλα για να αποτρέψει το τετ-α-τετ του με τον τερματοφύλακα. Καμιά φορά το παρακάνει, μάλιστα. Όποιος τον προκαλέσει, πιστεύοντας ότι οι καλοί τρόποι του θα τον αποτρέψουν από το να αντιδράσει, στο τέλος του αγώνα «παίρνει» ως ενθύμιο μια δυνατή αγκωνιά.
***
*ΓΙΑΤΙ τα γράφει λέει όλα αυτά; Αποτελούν είδος μηνύματος στην απέναντι πλευρά που ποντάρει στην εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός θα καθίσει εκών άκων στο τραπέζι του διαλόγου υπό την απειλή ενός θερμού επεισοδίου στο Καστελλόριζο. Χωρίς να αντιδράσει. Φοβάμαι ότι οι γείτονές μας δεν κάνουν σωστούς υπολογισμούς.
Ζ.

Τον διαίρεσε
*Την εποχή εκείνη ο Μάριαν Κοτλέμπα βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Το 2013 είχε κερδίσει απροσδόκητα τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Μπάνσκα Μπίστριτσα. Η πρωτεύουσα της οποίας τυγχάνει αδελφοποιημένη πόλη με τη Λάρισα, από το 1985 και την εποχή Λαμπρούλη και σοσιαλιστικής Τσεχοσλοβακίας. Σχέση που έδειξε να αναθερμαίνεται το 2016 επί Καλογιάννη. Το 2017 πάντως δεν επανεξελέγη περιφερειάρχης, ωστόσο το ακροδεξιό κόμμα του οποίου ηγείται ο Μ. Κοτλέμπα κατέχει 17 από τις 150 έδρες της Βουλής.
***
*Τον Μάρτιο του 2017, λοιπόν, ο Σλοβάκος Μιχαλολιάκος είχε δωρίσει σε φτωχές οικογένειες το συμβολικό ποσό των 1.488 ευρώ. Συμβολικά διότι ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κωδικός στις τάξεις των νεοναζί.
Το «88» παραπέμπει στον ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler!» καθότι το H είναι το όγδοο γράμμα στο λατινικό αλφάβητο. Το δε «14» παραπέμπει σε ρατσιστικό σλόγκαν για την «προστασία της λευκής φυλής» που έγινε γνωστό ως «14 γράμματα».
Η δικαστής που τον καταδίκασε, για διάδοση ναζιστικών συμβόλων που θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα, είχε χιούμορ, η διαίρεση ήταν εύκολη: του έδωσε ποινή 44, ακριβώς τη μισή από το 88, φυλακή 4 χρόνια και 4 μήνες.
Ζ.

Αλλουνταλλού
*ΣΤΟΝ κόσμο τους οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Χθες ήπια πολύ, ρε παιδιά. Τόσο που πήρα λεωφορείο για να πάω σπίτι. Μια χαρά... Να σκεφτείτε ήταν η πρώτη μου φορά που οδήγησα λεωφορείο.
***
*ΒΡΕ φίλε, έγινες λιώμα χθες στο πάρτι.
- Όχι δεν έγινα...
- Αφού πήρες ταξί για να πας σπίτι.
- Δεν ήθελα να φάω κανένα πρόστιμο σε αλκοτέστ.
- Βρε ζαβό, το πάρτι ήταν σπίτι σου.
***
*- ΤΡΙΤΗ συνεχόμενη μέρα που η ναζιάρα φοιτήτρια από το ισόγειο μου ζητάει ζάχαρη... Αύριο θα της δώσω 2 ευρώ να πάει ν’ αγοράσει. Τέρμα.
Ζ.

Μοναδικό ταλέντο
*«Η κραυγή της κουκουβάγιας» θεωρείται από τα καλύτερα μυθιστορήματα της Πατρίτσια Χάισμιθ. Της Αμερικανίδας με το μοναδικό ταλέντο στο μοχθηρό και το δυσοίωνο, που και σ’ αυτό το ψυχολογικό θρίλερ απογειώνει τα συναισθήματα και εμβαθύνει ψυχολογικά, παράλληλα με την εξελισσόμενη δράση. Σε μια εφιαλτική κατάσταση, όπου κάποιος κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, χωρίς όμως να μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του. Η συγγραφέας δημιουργεί το μεταίχμιο, όπου ακόμα και τα ξεκάθαρα γεγονότα παρουσιάζονται από δύο αλληλοσυγκρουόμενες πλευρές.
***
*ΕΙΧΕ δει τα γαλάζια μάτια του γιατρού που κοιτούσαν, τα μισάνοιχτα χείλη του που είχαν μπλαβιάσει λίγο, παρά το οξυγόνο που ήταν συνδεδεμένος. Το βλέμμα του έμοιαζε γλυκό και θλιμμένο, δίχως να κατηγορεί κανέναν, δίχως να φοβάται. Είχε την περίεργη αίσθηση ότι ο γιατρός μέσα στο κώμα του άκουγε και έβλεπε τα πάντα γύρω του. Ήξερε ότι ο θάνατος πλησίαζε, του είχε πάρει το ενενήντα τοις εκατό της ζωτικότητάς του και ήταν σα να βρισκόταν ήδη στην περιοχή των νεκρών και κοίταζε τη ζωή από ένα παραθυράκι που έκλεινε αργά.
«Είναι γέρος άνθρωπος, Μπομπ» είπε η Μπέττυ. «Δεν ήταν δικό σου σφάλμα. Μην το παίρνεις σα... σα να είναι δική σου ευθύνη το ότι πεθαίνει, αν πεθάνει».
Και πώς θα πεθάνει ο ίδιος, αναρωτήθηκε ο Ρόμπερτ. Γέρος άνθρωπος σε κώμα; Νέος ξαφνικά σε τροχαίο; Από σφαίρα προοριζόμενη ή όχι γι’ αυτόν; Από κεραυνό; Συντριβόμενος στο έδαφος από φλεγόμενο αεροπλάνο; Και θα υπήρχε χρόνος να σκεφτεί τα πράγματα που είχε κάνει και εκείνα που δεν έπρεπε να είχε κάνει; Και θα ήταν σε θέση να θυμηθεί κάποια πράξη καλοσύνης προς τους άλλους; Του φαινόταν πως τίποτα δεν είχε αξία πλην της καλοσύνης.
Ζ.

Προελεύσεως
*- ΠΡΩΤΑ μπήκε ο Ανωγειανός, ύστερα ο Γεραπετρίτης...
Ο Κρητικολαρισαίος διηγούνταν μια ιστορία απ’ την πατρίδα του, όταν ο άλλος έκανε τον συνδυασμό και τον διέκοψε.
Όχι, ο υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν είναι απ’ την Κρήτη. Απ’την Κάρπαθο κατάγεται ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου.
- Ωστόσο το πατριδωνυμικό όνομα του Υπουργού δείχνει ότι κάποιος πρόγονός του είχε φτάσει από την Ιεράπετρα. (Από την κοντινή Κρήτη. Η οποία απέχει λιγότερα μίλια απ’ το Καστελλόριζο).
Ζ.


Το μόσχευμα
*ΤΟ πρόσωπο του Λαρισαίου είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα μετά από ένα φοβερό ατύχημα. Ο γιατρός τού είπε ότι θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν το πρόσωπό του χρησιμοποιώντας ως μόσχευμα δέρμα από το σώμα του αν δεν ήταν τόσο κοκαλιάρης. Ευτυχώς, η γυναίκα του προσφέρθηκε να δωρίσει δέρμα από το δικό της σώμα. Ωστόσο, το μόνο μέρος του σώματος, από το οποίο θα μπορούσαν να πάρουν και να χρησιμοποιήσουν ιστό για την πλαστική, ήταν τα οπίσθια της γυναίκας, ήταν το απολύτως ενδεδειγμένο. Οι δυο τους κι ο γιατρός συμφώνησαν πως, το από πού ακριβώς προήλθε το μόσχευμα, θα παρέμενε το καλά κρυμμένο μυστικό τους. Άλλωστε ήταν ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, που το πρόσωπό του θα προερχόταν από τον πισινό της γυναίκας του.
***
*ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση της επέμβασης και την πλήρη ανάρρωση του ασθενούς, οι πάντες έμειναν έκθαμβοι από το αποτέλεσμα, καθώς ο άνθρωπος ήταν στα καλύτερά του. Ποτέ πριν το ατύχημα δεν υπήρξε ομορφότερος. Φίλοι και συγγενείς έδειχναν τον θαυμασμό τους για το αποτέλεσμα της επέμβασης. Κάποια μέρα, εκείνος συγκινημένος από τη θυσία της γυναίκας του, αισθάνθηκε την ανάγκη να την ευχαριστήσει για άλλη μια φορά.
- Αγάπη μου, όσες φορές κι αν σου πω ευχαριστώ δεν είναι αρκετές. Δε θα μπορέσω ποτέ να στο ξεπληρώσω...
- Μην το σκέφτεσαι καθόλου μωρό μου. Σε διαβεβαιώνω ότι με ξεπληρώνεις κάθε φορά που βλέπω τη μάνα σου να σε φιλά στα μάγουλα.              

Ζ.

 

ORUC REIS CIU

*ΑΚΟΥΣΕ ότι κατέβασε φερτά υλικά ο Ενιπέας, αλλά τέτοιο πράγμα δεν είχε ξαναδεί ποτέ στο Βασιλί Φαρσάλων.
Γ.Γ.

 

SANA MARIN CIU

*Η πιο όμορφη πρωθυπουργός στον κόσμο. Έτσι είπαν Φινλανδοί για την πρωθυπουργό της χώρας τους, την 34χρονη Σάνα Μάριν, η οποία πόζαρε για το περιοδικό «Trendi» φορώντας ένα σακάκι και αναδεικνύοντας ένα απύθμενο ντεκολτέ. Ξέσπασε βέβαια ένας κάποιος σάλος, όμως ποιος μπορεί να την ανταγωνιστεί; Ποιος πρωθυπουργός...
Ζ.

 

NEAPOLH CIU

*ΤΟ γνωστό θέμα ανακινεί ο Λαρισαίος Χ.Τ. Ογκώδη απορρίμματα, μπάζα, κλαδιά δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Απ’ όπου περνούν τα συνεργεία των απορριμματοφόρων, τα βλέπουν, αλλά αδιαφορούν, δεν ειδοποιούν την υπηρεσία τους, δική τους δουλειά είναι ν’ αδειάζουν μόνο τους κάδους. Ο ίδιος επισημαίνει τα βρόμικα σημεία, μόνο στη Νεάπολη: οδός Δημοκρατίας 4, οδός Καραμπίλια πίσω από τις Εργατικές, στη συμβολή Καραγκούνη και Πατέρα, επίσης Καραμπίλια και Καραολή-Δημητρίου δίπλα στη χημική τουαλέτα της Λαϊκής. (Επομένως τα κατέγραψαν τώρα από το Γραφείο του Πολίτη, το οποίο μπορούν να ειδοποιούν οι Λαρισαίοι για ανάλογες περιπτώσεις στο 2413-500.400. Ναι, και υπάλληλοι της δημοτικής υπηρεσίας Καθαριότητας μπορούν να τηλεφωνούν).                 

Ζ.

 

APOLLONOS CIU

*- ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ή σκουπιδότοπος; Αναρωτιέται η Μ. Δ. για το παρκάκι στη συμβολή Απόλλωνος με Μανωλάκη. Τα φυτά λέει «έχουν φτάσει στον ουρανό» και φαίνεται να έχουν προσβληθεί κι από κάποια ασθένεια. Εντελώς αφρόντιστο το παρτέρι, επιπλέον εκεί μπορείς να βρεις αποτσίγαρα, αμέτρητα πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, ποτήρια καφέδων και λογής- λογής σκουπίδια.                             

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass