Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:33
*ΜΑΛΛΟΝ θα συζητούν για το πώς δεν κολλάει ο ιός στους αντιδημάρχους Λαρίσης. (Βέβαια εκεί μια οικογένεια είναι όλοι τους, όλη μέρα μαζί στο Δημαρχείο.) Ζ. *ΜΑΛΛΟΝ θα συζητούν για το πώς δεν κολλάει ο ιός στους αντιδημάρχους Λαρίσης. (Βέβαια εκεί μια οικογένεια είναι όλοι τους, όλη μέρα μαζί στο Δημαρχείο.) Ζ.

Σκαλί - σκαλί
*ΣΤΑ πορτοκαλί οι βυσσινί, στον 3ο όροφο, λίγο πριν την ταράτσα.


Η Λάρισα πάει να συναντήσει τα Γιάννενα μαζί με τη Θεσσαλονίκη, ενώ η Κοζάνη κι η Καστοριά είναι κοντά και περιμένουν παρέα.
Ηθελές τα και παθές τα, λένε στο χωριό.
***
*ΟΠΩΣ και σε όλη τη χώρα δηλαδή.
 Το ρεκόρ της Τετάρτης χθες.
Τις Δευτέρες πάντα χαμηλότερα λόγω Σαββατοκύριακου και λιγότερων τεστ, την Τρίτη ο αριθμός ανεβαίνει κ.ο.κ.
***
*ΚΙ επειδή ο αλγόριθμος αλλά και οι αριθμοί γενικώς ακολουθούν μία πολύ συγκεκριμένη πορεία και έναν ρυθμό, όλοι άλλωστε θυμούνται την έκφραση «οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες», θεωρείται ως πιθανότερο να συνεχίσουν οι αριθμοί των διαπιστωμένων μολύνσεων ψηλά και τις επόμενες ημέρες.
Αν φοβηθούν και φυλαχτούν οι Λαρισαίοι θα φανεί μετά από κάμποσες μέρες, αν προκύψει τότε κάμψη.
Αλλιώς πώς το λένε το παλιό έργο του Θεσσαλικού και το καινούριο σήριαλ στην ΕΡΤ; Χαιρέτα μας τον πλάτανο...
Ζ.

Μόνο μ’ αυτόν
*ΔΕΝ άντεχε άλλο η Λαρισαία, μπούχτισε.
- Φτάνει πια με τον κορονοϊό. Ας πούμε επιτέλους κάτι πιο ευχάριστο.
Στα κόλλυβα βάζετε σταφίδες;
Ζ.
Τρία μέτωπα
*- ΤΟ πρωί μετράμε ποσοστό ύφεσης, το απόγευμα κρούσματα και το βράδυ ναυτικά μίλια...
***
*ΑΝΟΙΧΤΟΙ σ’ όλα τα μέτωπα οι Λαρισαίοι, καταφεύγουν στο χιούμορ.
- Να ετοιμαστεί η Πρωτοψάλτη και το φορτηγό...
***
*- ΒΡΕ θα φτάσει το Όρουτς Ρέις στον Θερμαϊκό και η κυβέρνηση θα διαμαρτυρηθεί επειδή δεν θα φορούν οι Τούρκοι μάσκες.
Ζ.

Ανατροπή
*Ο ίδιος ο Μπέος Αχ, αχ, αχ ανακοίνωσε αυτοπροσώπως «μια ριζική ανατροπή που σημειώθηκε καθώς το τρίτο τεστ, με τα δύο πρώτα αρνητικά, έδειξε ότι είμαι θετικός στον κορονοϊό.
Παραμένω στο Νοσοκομείο, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα, αναμένοντας τις οδηγίες των γιατρών».
Περαστικά του στον άνθρωπο αλλά ο Λαρισαίος έκανε τη δική του διαπίστωση: «Μπέος - Κορονοϊός 0-1 στην παράταση» (να το έπαιξε άραγε στο Στοίχημα;).
Ζ.

Το προαναγγέλλει;
*ΑΝΗΣΥΧΟΣ «για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη πλοίων και αεροπλάνων στην περιοχή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
«Σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να αποτραπεί ένα θερμό επεισόδιο ή ένα ατύχημα μεταξύ δύο σημαντικών συμμάχων της Ελλάδας και της Τουρκίας», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
-Και πώς νόμιζα εγώ, παρενέβη ο Λαρισαίος, ότι σκοπός του ΝΑΤΟ ήταν υποτίθεται να προστατέψει τους συμμάχους μέλη του από εξωτερικές απειλές.
Λες και το είχε πιστέψει αυτό ποτέ κανείς...
***
*ΤΟ χειρότερο όμως για την εξελισσόμενη κατάσταση είναι αυτό που είπε μετά ο Γ. Στόλτενμπεργκ:
«Κι αν συμβεί ένα τέτοιο επεισόδιο, σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να μην ξεφύγει η κατάσταση.»
(Με γειά μας...).
Ζ.

Θέλει προσοχή
*ΟΔΗΓΙΕΣ συμπεριφοράς από μεγαλύτερο και πιο έμπειρο Λαρισαίο, προς νεοτέρους.
- Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου σε μια γυναίκα, ή το αμάξι είναι καινούριο ή η γυναίκα.
***
*- ΠΟΤΕ μην εκνευρίζεις μια γυναίκα. Μπορεί να θυμηθεί πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμη.
***
*- ΟΤΑΝ μια γυναίκα σου πει «τι;» δεν σημαίνει ότι δεν σε άκουσε, απλά σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις αυτό που της είπες.
Ζ.

Δυναμική απάντηση
*ΠΡΟΤΑΣΗ να αναλάβει τα δρομολόγια του «Blue Star Delos» μετά την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στο συγκεκριμένο πλοίο και την έκτακτη επιστροφή του στον Πειραιά, απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως πληροφορεί το Βατράχι.
Σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «αν η Ελλάδα το επιθυμεί μπορούμε να στείλουμε το «Oruc Reis» να πραγματοποιεί δρομολόγια όπως π.χ. το Σύρος - Πάρος - Νάξος» αφού, όπως είπε, μπορεί σε λίγες μέρες να βρίσκεται στις Κυκλάδες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναμένεται να αρνηθεί την πρόταση του Τούρκου προέδρου, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το «Oruc Reis» μπορεί να καταλήξει να κάνει και τη διαδρομή Παγκράτι - Κολιάτσου στο κέντρο της Αθήνας.
***
*ΕΠΙΠΛΕΟΝ, δυναμική απάντηση στις νέες τουρκικές προκλήσεις έδωσε η κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ότι έκανε unfriend και unfollow τη γειτονική χώρα στο Facebook.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Έδωσα εντολή στον Κυριάκο Πιερρακάκη που χειρίζεται τον λογαριασμό της χώρας στο Facebook και στο Twitter να προχωρήσει σε ανφρέντ και ανφόλο».
Πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι η χώρα μας δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε ανφόλο της Τουρκίας στο ίνσταγκραμ καθώς, όπως είναι γνωστό, αυτό ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, αλλά και για να μπορεί να μπαίνει αργά το βράδυ και να βλέπει τι ανεβάζει η γειτονική χώρα.

Ζ.
Σφυρηλατημένη
*«ΓΙΩΡΓΟ Μανώλη, δήμαρχε, επειδή μόνο μ’ εσένα μίλησα θυμήσου ότι διαφώνησα με την παραπάνω κίνηση», αποκαλύπτει ο Δημ. Παπαδημόπουλος υπερασπιζόμενος τον εαυτό του από την κατηγορία ότι κορόιδεψε τους υπόλοιπους γαλάζιους.
Ποια ήταν αυτή; Την παρουσιάζει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης προσφωνώντας τους με οικειότητα, που έτσι κι αλλιώς έχουν μεταξύ τους.
«Εσύ Θανάση κι εσύ Γιώργο, ως δήμαρχοι, μεταφέρατε πρόταση ως αγγελιοφόροι στον συνάδελφό σας του μεγαλύτερου δήμου της περιοχής μας, ότι του προσφέρετε την αντιπροεδρία με τη Ρένα ως πρόεδρο;
Θεωρώντας σας ως πρόσωπα αξίους και τους δύο, αλλά με συγχωρείτε, αυτό αποτελεί χλευασμό στο αξίωμα του δημάρχου Λαρισαίων».
***
*ΕΚΚΡΕΜΕΙ η επιβεβαίωση από τον δήμαρχο Τεμπών. Σημειωτέον ότι Παπαδημόπουλος και Μανώλης είναι στενοί φίλοι, πολύ στενοί.
Είχαν σταθεί ο ένας στον άλλο στα δύσκολα, εκεί προς το τέλος της προηγούμενης αυτοδιοικητικής τετραετίας. Τότε σφυρηλατήθηκε η σχέση τους. (Λογικό να μιλούσαν μαζί σ’ αυτή τη λεπτή υπόθεση).
Ζ.

Είναι θέμα
*ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους οι νεαρές Λαρισαίες χθες στον καφέ.
- Τι να πουν κι εκείνες που ξόδεψαν μια περιουσία για μπότοξ και τώρα κυκλοφορούν με μάσκα...
***
*- ΚΟΛΟΝΙΑ των 120 ευρώ έπεσε στο πάτωμα κι έσπασε. Σφουγγάρισα με τα ρούχα μου για να μην πάει χαμένη.
***
*- ΚΑΛΑ, κάθεσαι και λες σε όλους ότι είμαι στρίγγλα; Τι νύφη είσαι συ...
- Συγγνώμη πεθερούλα μου, δεν ήξερα ότι είναι μυστικό.
Ζ.

Μπουφάν Χαρδαλιά
*«ΟΙ μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Καλώ άπαντες να δείξουν την απαραίτητη σύνεση. Δεν πρέπει με τίποτα η ομάδα του Πειραιά να σκοράρει, ούτε να δημιουργήσει ευκαιρίες, οδηγώντας τους φιλάθλους σε εκδηλώσεις πανηγυρισμού που θα τους φέρουν κοντά μεταξύ τους.
Πάνω απ’ όλα η υγεία, κι ας χαθεί και μία νίκη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, κάτι που οδήγησε τον γνωστό φίλο του Ολυμπιακού, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην άρον-άρον αναστολή του μέτρου παρουσίας των φιλάθλων στις κερκίδες, ώστε η αγαπημένη του ομάδα να διεκδικήσει απρόσκοπτα τη νίκη.
***
*ΣΕ χλωρό κλαρί δεν αφήνει η σάτιρα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας:
Τον φόβο ότι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσει στην επανεμφάνιση των αμάνικων μπουφάν του Νίκου Χαρδαλιά εκφράζουν λοιμωξιολόγοι - ενδυματολόγοι ενόψει του χειμώνα.
Υπενθυμίζεται ότι η ραγδαία εξάπλωση του συγκεκριμένου μπουφάν στη χώρα μας λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη εμφάνιση Χαρδαλιά είχε προκαλέσει την έντονη ανησυχία των ειδικών, με τα κρούσματα να αυξάνουν καθημερινά με ανησυχητικούς ρυθμούς και τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για εκατοντάδες ηλεκτρονικές αγορές αμάνικων γιλέκων εξαιτίας του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.
Όπως επισημαίνουν, με το δεύτερο κύμα εξάπλωσης επί θύραις, δεν υπάρχει προς το παρόν γνωστός τρόπος αντιμετώπισης του αμάνικου γιλέκου.
«Με το δεύτερο κύμα, ανησυχούμε ότι το παπλωματέ αμάνικο μπουφάν μπορεί να αρχίσει να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Ζ.

Στα κεραμίδια
*ΕΚΑΝΕ την κίνηση καθιέρωσης του αυτονόητου, να ψηφίζουν δηλαδή οι εκπαιδευτικοί δίχως να προκύπτει αργία και διακοπή λειτουργίας των σχολείων, το έπραξε όμως άγαρμπα η Ν. Κεραμέως. Στα κεραμίδια έστειλε τον κλάδο με πρώτους και καλύτερους τους δικούς της, τους γαλάζιους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.
Οι οποίοι καταγγέλλουν την υπουργό Παιδείας ότι ψεύδεται διότι τους κατηγορεί ότι θέλουν με τις εκλογές να χαθούν μαθήματα. «Ναι», λένε, «θέλουμε εκλογές σε εργάσιμη ημέρα αλλά απογευματινές ώρες χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία των σχολείων». (Εμ έτσι χάνει το επιχείρημά της η εκσυγχρονίστρια, θεωρητικώς, υπουργός. Και τους προσβάλλει κιόλας. Επίτηδες το κάνει;).
***
*ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ δάσκαλοι και καθηγητές να αρνούνται την ηλεκτρονική ψηφοφορία, θέλουν διά ζώσης, αυτοπρόσωπη παρουσία και εκλογές κάλπη.
Και για να μην αποδυναμωθεί έτι περαιτέρω το συνδικαλιστικό κίνημα, με την ψηφοφορία απ’ το σπίτι αλλά και για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Κι ομονοούν αντιδρώντας όλες οι παρατάξεις ή σχεδόν όλες. (Μα είναι δυνατόν να μην μπορεί να βρει λύση ούτε και σ’ αυτό η υπουργός; Έστω έναν μέσο όρο που είναι και το φόρτε της.)
Ζ.

Το ουσιώδες
*ΠΗΓΑΙΝΕΙ ο Λαρισαίος στον ψυχίατρο σε έξαλλη κατάσταση.
-Τι συμβαίνει αγαπητέ μου; τον ρωτάει ο γιατρός.
- Η γυναίκα μου με απατά με τον πρώτο τυχόντα, θα τη σκοτώσω. Γι’ αυτό ήρθα, να μη γίνει το κακό...
- Ηρεμήστε αγαπητέ μου και πείτε μου τι συμβαίνει.
- Η γυναίκα μου είναι νέα και όμορφη. Είναι γυμνασμένη, έχει καμπύλες και πόδι δύο μέτρα. Από όπου περνάει γυρίζουν όλοι και την κοιτάνε...
- Συνεχίστε...
-Την παρακολούθησα τις τελευταίες ημέρες και αργά βράδυ σαν κοιμηθώ, το σκάει και πηγαίνει στο μπαράκι που είναι απέναντι από το σπίτι μας και την πέφτει σε όποιον βρει.
- Ηρεμήστε αγαπητέ μου, ηρεμήστε...
- Τι να ηρεμήσω γιατρέ, θα τη σκοτώσω...
- Ηρεμήστε και πείτε μου πού ακριβώς είναι αυτό το μπαράκι.
Ζ.

 

FODSA CIU

*ΣΤΗ συνέλευση του ΦΟΔΣΑ ενώ εξέταζαν τη μισθοδοσία Παπαδημόπουλου.
Ζ.

 

KORMOS CIU

*ΤΟ πεϊνιρλί της φύσης, λέει ο Λαρισαίος Σ.Σ. Κι είναι ολόιδιο οπτικά, με τον καφεκίτρινο μύκητα πάνω στον κορμό.
Ζ.

 

MPEMPHS CIU

*Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπέμπης επισκέφθηκε τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου. Οι επαφές που έχουν πυκνώσει, δείχνουν και την καλή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ανδρών το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να σηματοδοτήσουν εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο, όσον αφορά στην οργάνωση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.
Γ.Ρ.

 

STAXTOPOYTA CIU

*ΜΙΑ κατακόκκινη γόβα ανακάλυψε πρωί-πρωί, ο Αμπελωνίτης Ζ. κάπου στη Λάρισα, κυριολεκτικά εν μέση οδώ. Κι άρχισε να ψάχνει τη Σταχτοπούτα της προηγούμενης νύχτας.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass