Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2020 18:10
*Ο εξυπνάκιας Λαρισαίος λέει ο Θ. Τ. γέμισε όλον τον κάδο με κλαδιά προσφέροντας άλλοθι σε κάποιους ακόμη πιο έξυπνους ν’ αφήσουν τα σκουπίδια τους απ’ έξω. Θυμήθηκε τον Χάρρυ Κλυνν: αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα άμα λάχει ναούμε.. Ζ. *Ο εξυπνάκιας Λαρισαίος λέει ο Θ. Τ. γέμισε όλον τον κάδο με κλαδιά προσφέροντας άλλοθι σε κάποιους ακόμη πιο έξυπνους ν’ αφήσουν τα σκουπίδια τους απ’ έξω. Θυμήθηκε τον Χάρρυ Κλυνν: αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα άμα λάχει ναούμε.. Ζ.

Καταφτάνει
*Ο νεαρός Λαρισαίος βιαζόταν για το Σ/Κ και την ξεκούραση.


-Πού ’σαι μωρή αρρώστια Παρασκευή...
-Η Πέμπτη είμαι.
-Ποιος σου μίλησε εσένα...
Ζ.

Ψάχνουν
*ΤΑ μαγαζιά θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα και η κυκλοφορία θα απαγορεύεται από τις 12.30. Συμπέρασμα; Οι δαιμόνιοι Λαρισαίοι σχεδιάζουν ήδη να κλείνονται μέσα και να ξαναβγαίνουν στις 5 το πρωί που ξεκινάει πάλι η κυκλοφορία. Ανάλογα σχέδια και για συναντήσεις σε σπίτια, το ξενύχτι θα πάει σύννεφο, οι φιλοξενούμενοι θα φεύγουν ξημερώματα.
Ζ.

Πώς αλλιώς
*- ΕΦΤΑΣΑΝ πάνω από 800; Ξεπέρασαν και τους μισθούς μας τα κρούσματα.
Οι Λαρισαίοι το ρίχνουν πλέον στην τρελή.
- Μετά τα χίλια κρούσματα, λογικά στο περίπτερο θα πηγαίνεις μόνο με ραντεβού.
***
*- ΑΠΟ παρελάσεις φέτος μόνο το Oruc Reis...
***
*- ΠΑΛΙ στείλαμε, είπαν, μήνυμα στην Τουρκία. Τι γίνεται, απεριόριστα έχουμε;
Ζ.

Μάσκες
ΑΦΑΝΤΕΣ παραμένουν οι μάσκες για τους μαθητές των σχολείων έναν μήνα και κάτι, μετά το άνοιγμα των σχολείων.
Μετά το φιάσκο με τις μάσκες γίγας, προφανώς η ΚΕΔΕ και οι εμπλεκόμενοι φορείς δε βιάζονται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υπό τον φόβο να μην επαναληφθεί. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Θωμά Δαούλα καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για το πότε θα παραδοθούν στα σχολεία οι μάσκες, ωστόσο την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της ΚΕΔΕ στην ιστοσελίδα της, η διαδικασία του νέου διαγωνισμού για την προμήθεια 2.600.000 μασκών, συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) βρίσκεται σε εξέλιξη και προχθές Τετάρτη έληξε η προθεσμία υποβολής προτάσεων. Τώρα βρίσκονται στο στάδιο του ελέγχου και θα πρέπει να εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Με τούτα και με κείνα δεν αποκλείεται να φτάσουν στα σχολεία τα Χριστούγεννα...
Ν.Π.

Συνέπεσε
*Η Λάρισα γιορτάζει όπως κάθε χρόνο σήμερα, 23 Οκτωβρίου, την απελευθέρωσή της με την ήττα των ναζί. Ειδικά φέτος γιορτάζει και τη φυλάκιση των νεοναζί.
Ζ.

Ριζάκης
*ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ο Αθανάσιος Ριζάκης. Παρά τα 94 του χρόνια και τα προβλήματα υγείας δεν σταματάει να αντιστέκεται... στον χρόνο. Γνήσιος αντιστασιακός ακόμη και τώρα. Όπως και τότε.
Τηλεφώνησε χθες στην «Ε» για να στείλει το δικό του μήνυμα προς όλους τους Λαρισαίους με αφορμή τη σημερινή επετειακή ημέρα απελευθέρωσης της Λάρισας.
***
«Η 23η Οκτωβρίου 1944, δεν είναι μόνο μέρα χαράς, αλλά και μέρα θλίψης αφού από τη ναζιστική μπότα χάθηκαν εκατομμύρια κόσμου και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θανατώθηκαν όπως και χιλιάδες αντάρτες στα βουνά.
Αυτά να μην τα ξεχνάει ο κόσμος και ας κρίνει σωστά. Να σκέφτεται την αγάπη και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς, αλλά και τη δημοκρατία» είπε, μεταξύ άλλων, και ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των αναπήρων πολέμου.
Κ.Γ.

Στα εκτός
*- ΤΑ σχολεία δεν μπορούν να κλείσουν ξανά...
Παντού στη Λάρισα συζητήσεις για τα μέτρα προστασίας, τα υφιστάμενα και τα επικείμενα.
- Έτσι κι αλλιώς στις αίθουσες τηρούνται τα μέτρα, το τι κάνουν τα παιδιά έξω απ’ αυτές είναι το πρόβλημα.
-Και στα μαγαζιά, στα καφέ-μπαρ και στις ταβέρνες τηρούνται οι κανόνες, κατά κανόνα. Ίσως χρειάζονται πιο εντατικοί έλεγχοι, που σήμερα φαίνεται να μη γίνονται σχεδόν καθόλου. Στα παγκάκια και τα πεζουλάκια όμως, εκεί είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα.
Ζ.

Το ζητούσε
*ΙΣΤΟΡΙΚΗ το δίχως άλλο η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.
Και κατά κάποιον τρόπο εκπληρώθηκε και το όνειρο του χρυσαυγίτη αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου «να ξεβρωμίσει ο τόπος». Μάλλον όχι ακριβώς με τον τρόπο που το φανταζόταν.
Ζ.

Βορείως
*ΚΟΖΑΝΗ και Καστοριά σε lockdown κι από κοντά τα Γιάννενα, επίφοβες η Θεσσαλονίκη κι οι Σέρρες, καλπάζει ο ιός στη Βόρεια Ελλάδα γενικώς. Εκεί που καμάρωναν μέχρι πρότινος ότι τα κατάφερναν πολύ καλύτερα απ’ τους ‘’χαμουτζήδες’’. Κι η Λάρισα; Όπως πάντα κοντά στους βορειοελλαδίτες, στα Τέμπη τα σύνορα.
Ζ.
Στο Κλειστό
*ΟΛΟΙ πειθαρχούν στο Κλειστό της Νεάπολης, αναφέρει ο Λαρισαίος. Οι γονείς που πάνε να πάρουν τα παιδιά τους, οι μικροί αθλητές όλοι με τη μάσκα τους, όπως πρέπει, κλειστό είναι το Κλειστό. Εκτός από τους μπασκετμπολίστες της ομάδας της Λάρισας, οι οποίοι μετά την προπόνηση φεύγουν από τα αποδυτήρια χωρίς μάσκες. Περνώντας ανέμελοι μπροστά από τους μασκοφόρους, μικρούς και μεγάλους. Που θα έπρεπε δηλαδή να λειτουργούν και ως παράδειγμα.
Ζ.

Σύμπτωση
*ΝΑ και μια άλλη σύμπτωση που εντόπισε ο Λαρισαίος Ζ. Α.
- Στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησαν δύο γυναίκες: η Μαρία Λεπεν-ιώτη και η εισαγγελέας που μοιάζει αρκετά στη Μαρίν Λεπέν.
Ζ.

Καθησυχαστικός
*ΤΟ 667 δεν είναι το πραγματικό νούμερο για τα κρούσματα, αποκαλύπτει ο Λαρισαίος Η. Σ. για το προχθεσινό ήδη καταρριφθέν ρεκόρ. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε 666 κρούσματα που άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως και κάλεσαν το Θηρίο. Το ένα επιπλέον κρούσμα είναι απλά για ξεκάρφωμα και για να μην τρομοκρατηθεί η κοινωνία με αυτό που έρχεται. Νομίζω ότι σας καθησύχασα τώρα. (Μόνοοο;).
Ζ.

Της Αμύνης
*ΡΕΛΑΝΣ σε Χρ. Κέλλα που είδε τον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και εκτός από τα βασικά για τα Ραφάλ και την αντιμετώπιση των Τούρκων, είπαν και για τις προσλήψεις των ΕΠΟΠ, που θα γίνουν όμως με μόρια υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί. Θα τους μετρήσουν λένε τα μόρια. Όπα, είναι λιγάκι παρεξηγήσιμο αυτό. Ρελάνς λοιπόν από Μ. Χαρακόπουλο, δε θα μπορούσε να το αφήσει έτσι, πήγε κι είδε τον αρχηγό Κ. Φλώρο και είπαν λέει παρόμοια, για την άμυνα της χώρας. (Αυτά έχει η Δημοκρατία. Εκεί που τρέχουν και δε φτάνουν με τους Τούρκους, έχουν να συζητούν και με τους βουλευτές, έναν-έναν).
Ζ.

Δομένικο
*ΣΤΗΝ πρώτη γραμμή η Λίτσα Λιακούλη για τη δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων του φασισμού στο Δομένικο. Ως νομικός και ως βουλευτής εκ των υστέρων. Κι όλα αυτά δίχως ούτε ένα ευρώ. Μόνο για την ιδέα της δικαίωσης. Το είπε ο πρόεδρος του χωριού και του συλλόγου των οικογενειών κ. Στάθης Ψωμιάδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου: «Χρόνια τώρα εργάστηκε άοκνα χωρίς καμία αμοιβή μαζί με όλους τους συνεργάτες της...». Φωτεινό παράδειγμα.
Κ.Γ.

Εθνικό
*ΤΟ πήρε από την Ελασσόνα, το έφερε στη Λάρισα, το έμαθε η Αθήνα και έφτασε μέχρι τη γειτονική Ιταλία. Αποφάσισε να το πάει ψηλά το ζήτημα του Ολοκαυτώματος η Λίτσα Λιακούλη σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας και τον τοπικό σύλλογο. Το αναδεικνύει ως εθνικό ζήτημα «Βρισκόμαστε σε καιρούς που τα εθνικά μας ζητήματα βρίσκονται σε μεγάλη συζήτηση ειδικά στη σκακιέρα του Αιγαίου. Η ιστορική δικαίωση μιας εθνικής τραγωδίας, όπως είναι το Ολοκαύτωμα του Δομένικου, όχι μόνο δεν ανακινεί μίση και πάθη, αλλά αποτελεί βάλσαμο για τις πληγές από μια περίοδο ναζισμού, φασισμού και κατοχής. Το μήνυμα που στέλνουμε προς τη φίλη χώρα Ιταλία είναι πως όταν υπάρχει δικαίωση σε τέτοιου είδους υποθέσεις δικαιώνονται μόνο οι μνήμες, αλλά γίνεσαι αξιόπιστος απέναντι στους άλλους λαούς ως προς την πραγματική φιλία και τη διαπολιτισμική συνεργασία και στην ιστορική συνύπαρξη» διευκρίνισε η έμπειρη νομικός.
Κ.Γ.

Να προλάβουμε
*ΟΙ φίλεργες Λαρισαίες άρχισαν να προτρέπουν η μία την άλλη.
- Σας το λέω και δε μ’ ακούτε: Στολίστε για Χριστούγεννα, δε θα προλάβουμε.
***
*- ΣΤΟΧΟΣ της χρονιάς φέτος; Να προλάβουμε να φάμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
***
*- ΚΑΙ γενική κάναμε και τα χαλιά στρώσαμε, το θέμα είναι τώρα αν θα προλάβουμε να τα ξεστρώσουμε.
***
*ΥΠΑΡΧΕΙ πάντα και η θετική πλευρά των πραγμάτων.
- Δεν θα βγάλουμε χειμώνα. Φάτε άφοβα.
Ζ.

Ανεξάρτητη
*ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων στις εκλογές για το κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο των 2 νοσοκομείων της Λάρισας. Εξέδωσε και ανακοίνωση με τις επιδόσεις των παρατάξεων, μονοψήφια οι υπόλοιπες, χαρακτηρίζοντάς τες κιόλας κομματικά, η μία του ΠΑΣΟΚ, η άλλη του ΣΥΡΙΖΑ, η τρίτη ΚΚΕ. Μόνο τον εαυτό της αφήνει αχρωμάτιστο κομματικά, τι Ανεξάρτητη Κίνηση θα ήταν άλλωστε. Ωστόσο επειδή λείπει κι ένα μόνο κόμμα από τη συγκεκριμένη λίστα, προκύπτει εύκολα το προφανές συμπέρασμα. Θρίαμβος λοιπόν αλλά τριακόσιοι τόσοι ψήφισαν, μονάχα. Μα δεν υπηρετούν κάνα δυο-τρεις χιλιάδες κόσμος στα δύο νοσοκομεία; Όλοι οι υπόλοιποι;
Ζ.

Είχαν άποψη
- ΤΟ ξέρετε ότι θα σας φάω, γιατί δεν τρέχετε να σωθείτε;
Παραξενεμένος ο λύκος που έβλεπε το κοπάδι αμέριμνο μπροστά του. Τα πρόβατα όμως είχαν πάρει ιδέες από τους ανθρώπους που δε φοβούνται τον κορονοϊό.
- Μόνο τους γέρους και τους αρρώστους τρώει ο λύκος.
- Θα μας σώσει η ανοσία της αγέλης.
- Ένα υγιές σώμα επουλώνεται από το δάγκωμα του λύκου.
- Δεν υπάρχουν λύκοι. (Και εν τέλει, στατιστικά ο τσοπάνης είναι που τα οδηγεί στο σφαγείο).
Ζ.

Επιτελικά
*«ΟΤΑΝ η κυβέρνηση λέει ότι τα πάμε καλά, θυμίζει το ανέκδοτο με τους δύο άντρες που πέφτουν από έναν ουρανοξύστη και φτάνοντας στο ύψος του τρίτου ορόφου λένε μεταξύ τους: ‘‘μέχρι εδώ καλά πάμε», σχολίασε για τις εξελίξεις ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και φέρνει ένα παράδειγμα ο δημοσιογράφος: Στο επιτελικό τάχα κράτος που έχουμε θα έπρεπε όλα και όλοι να λειτουργούν στην εντέλεια. Αλλά είδαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι πρέπει να ανοίξουν τα γήπεδα, και τον Πρωθυπουργό σχεδόν την ίδια ώρα να λέει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ ο υπουργός Αθλητισμού τα είχε ήδη ανοίξει...
Ζ.

Φύτεψαν
*ΚΑΙ μετά σου λένε οι άλλοι ότι κάνουν ακτιβισμό. Πού να τους φτάσουν... Ομάδα ακτιβιστών, θέλοντας λέει να υπερασπιστεί την ιδέα ενός Μεγάλου Περιπάτου του Κ. Μπακογιάννη, που θα επεκταθεί σε όλο το ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε πως τοποθέτησε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες καθ’ όλο το μήκος της οδού Πανεπιστημίου «ώστε να συμβάλει στον άμεσο καλλωπισμό τους. Επιπλέον με αυτή μας της κίνηση υπερασπιστήκαμε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβης είτε για ψυχαγωγικούς, είτε και για ιατρικούς λόγους, όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στον Καναδά. Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους της υπηρεσίας Πρασίνου, καθώς και στον Αντιδήμαρχο, που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και κάθε βράδυ πότιζαν τις καναβουριές». (Στην Αθήνα μες το κέντρο, φύτρωσε καινούριο δέντρο).
Ζ.

8 λέξεις
*ΤΟΤΕ παλιά, που τα σχολεία ήταν χωριστά, στο Λύκειο Θηλέων ο φιλόλογος έβαλε στην τελευταία τάξη θέμα στην έκθεση να του γράψουν μια ιστορία όσο πιο σύντομη που να περιέχει τις τρεις έννοιες: θρησκεία, σεξ και μυστήριο. Νικήτρια με διαφορά η μαθήτρια που έγραψε: «Ω θεέ μου... Είμαι έγκυος. Από ποιον άραγε;»
Ζ.

BATOPOYLOS_CIU.jpg

*ΔΥΟ πράγματα είναι απαραίτητα: η μάσκα για τον κορονοϊό και η «Ε» για την ενημέρωση. Ακόμη και στην Αθήνα. Και μάλιστα στα χέρια του Νίκου Βατόπουλου της «Καθημερινής». Δίπλα του οι Λαρισαίες Ιφιγένεια Σδούκου και Θεοδώρα Τσιάτσιου.
ΘΑ.

AFTIA_CIU.jpg

*ΕΦΤΑΣΕ μάλλον ο καιρός για τις απαιτούμενες τεχνικές βελτιώσεις.
Ζ.

PINAKAS_CIU.jpg

*Ο Λαρισαίος Α. Σ. είχε έμπνευση ομοιοκαταληκτώντας.
Ζ.

PLATAN_CIU.jpg

*ΨΗΛΟΤΕΡΑ κι απ’ την παρακείμενη τετραώροφη οικοδομή και πολύ φαρδύτερα τα πλατάνια επί της οδού Σίφνου, εκεί στην Εχεκρατίδα. Έχοντας δει «Ιανούς» αλλά και πιο πρόσφατες καταστροφές από πτώσεις δέντρων στο Νέο Ηράκλειο μα και αλλού, οι γείτονες ανησυχούν. Σφοδρή καταιγίδα θα έρθει κάποια στιγμή και στη Λάρισα κι αν τα βρει ακόμη ακλάδευτα θα κινδυνέψουν ή αυτοί ή ο δημοτικός παιδικός σταθμός δίπλα. Κούρεμα ζητούν απ’ τη Δημαρχία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass