Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2020 18:44
*ΑΟΠΛΟΣ στη μέση ο Κ. Αγοραστός, δίπλα του τα ψαλίδια θέριζαν. Ζ. *ΑΟΠΛΟΣ στη μέση ο Κ. Αγοραστός, δίπλα του τα ψαλίδια θέριζαν. Ζ.

Ενδιάμεσος
*ΠΡΟΒΛΕΨΗ καιρού για σήμερα. Αν βάλετε κοντομάνικο θα κάνει κρύο. Αν βάλετε μακρυμάνικο θα κάνει ζέστη.


Ζ.

Απωθητική
*- EΧΩ την αίσθηση ότι όλος ο κόσμος με μισεί...
Είναι η Δευτέρα ξαπλωμένη στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή. Κι έχει και δίκιο, δηλαδή. Μα Κυριακάτικα, τι θέλει κι αυτή...
Ζ.

Δήθεν
*- ΕΙΝΑΙ βέβαιο, προέβλεπε ο Λαρισαίος, ότι σήμερα θα υπάρχουν αρκετοί με δικαιολογία για την παραβίαση της νυχτερινής κυκλοφορίας ότι μπερδεύτηκαν με την αλλαγή της ώρας.
- Κι ακόμα περισσότεροι που θα ρωτάνε, «με την παλιά ή με την καινούρια;»
***
*ΕΠΙΣΗΣ, ένας άλλος συμπλήρωσε.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και οι παντρεμένοι γέλασαν. Γιατί οι παντρεμένοι ξέρουν.
Ζ.

Αλλαγές
*- Ο σκοπός αγιάζει τα έξω.
Στην εποχή του κορονοϊού όλα αλλάζουν. Όλοι μόνο έξω, μακριά από εσωτερικούς χώρους.
Άλλαξε κι η παροιμία.
- Όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και ιούς πατεί.
Ζ.

Όλη η χώρα
*- ΠΡΑΚΤΙΚΑ τα αυξημένα μέτρα προστασίας ισχύουν για ολόκληρη τη χώρα, έλεγε ο Λαρισαίος κι εξηγούσε. Αφού συμπεριλαμβάνεται η Αττική, ήτοι πάνω από το μισό του πληθυσμού. Και μετά κι η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα και η Λάρισα και το Ηράκλειο, δηλαδή το μισό του άλλου μισού, επομένως ουσιαστικά, ένας στους πέντε Έλληνες δεν εμπίπτει στους περιορισμούς.
Ζ.

Κώδικας
* ΜΕ τα ελληνοτουρκικά και τον κορονοϊό να κυριαρχούν στην επικαιρότητα, «απαρατήρητη» περνά η ψήφιση από την κυβέρνηση της ΝΔ, του νέου Πτωχευτικού Κώδικα. Η ανεργία διογκώνεται, η ύφεση που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση, ομολογείται πλέον και από τους πλέον αισιόδοξους κυβερνώντες και το μόνο που απέμεινε, στον δανειολήπτη είναι να... νοικιάσει το σπίτι του από την Τράπεζα.
Τα μνημόνια ανέτρεψαν τις ζωές των εργαζομένων δανειοληπτών (σ.σ. όχι των μπαταχτσήδων και των μεγαλοοφειλετών) που θέλησαν να αγοράσουν σπίτι. Η προστασία της πρώτης κατοικίας πλέον δεν υφίσταται. Κερασάκι στην τούρτα...
Β.Κ.

Φθηνότερα
*ΦΥΣΙΚΑ κι έψαχνε τις τιμές, ιντερνετικά, ο Λαρισαίος.
- Τώρα που αυξήθηκε η ζήτηση από 40 ή και 50 λεπτά την άνοιξη, μόνο 8 κι 9 λεπτά η μάσκα. Οι κανόνες της αγοράς; Τι άλλο... Απλώς είναι λιγάκι παράδοξοι κανόνες για όσους δεν ξέρουν, για πολύ κόσμο δηλαδή.
Ζ.

4Χ4 επί 2,5 ώρες
*ΤΕΣΣΕΡΙΣ έναντι τεσσάρων, 4Χ4, συριζαίοι vs δημοσιογράφων στην Ελασσόνα «φορ του φορ», σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος. Με μάσκες μεν όλοι τους, αλλά το παράκαναν λιγάκι.
«Δυόμισι ολόκληρες ώρες διήρκεσε η συνέντευξη», σύμφωνα με την κομματική ανακοίνωση, «στην οποία συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Απόστολος Βάλλας, Γιάννης Μουκίδης, Αντώνης Λιάνος, Ανδρέας Νικούλης και ο γραμματέας της Οργάνωσης Θόδωρος Τζιώλας, ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Χρήστος Τσιόπας, τα μέλη του κόμματος και δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρανίκας, αναπληρωτής δημάρχου και Γιάννης Καριπίδης» (Αποδείχθηκαν αντοχής και οι μεν και οι δε).
Ζ.

Χρήσιμο αλλά...
*«ΕΡΓΑΣΙΕΣ καθαρισμού», διάβαζε την ειδησεογραφία ο Λαρισαίος χθες στην εφημερίδα, «του ποταμού Καράμπαλη πραγματοποιεί η Π. Ε. Καρδίτσας στο πλαίσιο της προσπάθειας για επανακαθαρισμό και διαμόρφωση των κοιτών όλων των ποταμών μετά τα πρόσφατα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα» Τι τον εντυπωσίασε;
- Αυτό το «μετά» βρε παιδιά, το «μετά» είναι που μας τρώει. Και μας πνίγει.
Ζ.

Κεραμιδαριό
*ΩΣ γνωστόν τα τελευταία χρόνια, στην ΕΛΜΕ της Λάρισας εμφανίζουν εικόνα «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα». Κι ήρθε μια Κεραμέως να τους βάλει σε σειρά, σε γραμμή άμυνας απέναντί της.
Μεγάλη επιτυχία της υπουργού Παιδείας που κατάφερε να συνενώσει πρώτη φορά όλες τις παρατάξεις, με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των εκλογών των καθηγητών.
Στην ίδια ρότα κι οι δάσκαλοι, προεξάρχουσας πάντα της γαλάζιας ΔΑΚΕ. (Κεραμιδαριό οι σχέσεις της με την Κεραμέως).
Ζ.

Αγγλοελληνική
*ΜΕ κάτι μπορεί ίσως να αντιμετωπιστεί ο ιός, αν τρομοκρατηθεί από ασύμμετρες βολές, όπως του Φαρσαλινού που ήταν και υποψήφιος βουλευτής. Επίτευγμα η ανορθογραφία και στα ελληνικά και στα αγγλικά σε μια φράση μόνο. Όπου έγραφε «εναντίον του LockDawn» διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο «για πρωσοπική άποψη».
Ζ.

Τι το ήθελαν
*Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, αργά ή γρήγορα θα συλληφθεί, μάλλον δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το θέμα το έχει η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όταν προ ημερών, διέρρεαν πως οι υπόδικοι βρίσκονται υπό τον κλοιό της ΕΛ.ΑΣ. και πως θα συλληφθούν με την έκδοση της δικαστικής απόφασης.
Μα τον υπαρχηγό της Χ.Α. (σ.σ. ο οποίος το έχει ξανακάνει) γιατί δεν το ήλεγξαν νωρίτερα; Γιατί αρέσκονται σε επικοινωνιακές μπαρούφες και μετά εκτίθενται. Αλλά πρόβλημά τους...
Β.Κ.
Στον καφέ
*ΤΟ φιλοσοφούσαν πάλι στη συντροφιά των μεσήλικων Λαρισαίων.
- Όλα άλλαξαν πάντως όταν αρχίσαμε να λέμε χιλιάρι και δεν εννοούμε Καβασάκι αλλά Ντεπόν.
***
*- ΓΕΜΙΣΑΜΕ φελλούς βρε σεις, χωρίς ν’ ανοίγουμε σαμπάνιες.
***
*- ΕΛΛΑΔΑ, ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο, όπου οι άνθρωποι ξυπνάνε, πίνουν καφέ για να ξυπνήσουν, ώστε να πάνε για καφέ με την παρέα τους.
Ζ.

Στη ζυγαριά
*«ΕΝΑ γραμμάριο πράξης ισοδυναμεί με έναν τόνο θεωρίας». Άρχισε πάλι τα ρητά ο Κ. Αγοραστός. Ο Περιφερειάρχης έκανε το ισοζύγιο μιλώντας με αφορμή τη δημοπράτηση οδικού έργου στην περιοχή. (Βάλε άσφαλτο στο ζύγι).
Ζ.

Μα η Εύα;
*«ΔΕΝ ανήλθαμε εμείς στα αξιώματα, αλλά τα αξιώματα κατήλθαν μέχρις ημών», έλεγε ο μακαρίτης Τάσος Σεχιώτης - από τους πιο ακέραιους και καταρτισμένους πολιτικούς της Μεταπολίτευσης. Είναι μία εξήγηση για την επιθυμία της Εύας Καϊλή να γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζει ο Γ. Λ. Η Εύα το διακινεί από χρόνια. Καλύτερη είναι η Φώφη; Αυτή τουλάχιστον ξέρει και πέντε ανθρώπους στην Ευρώπη και δεν χρειάζεται συνοδεία για να κυκλοφορήσει στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Ποια είναι όμως τα ιδιαίτερα πολιτικά προσόντα της για τον ρόλο; Κανένα; Ηγετικές πολιτικές αρετές δεν έχει δείξει ως τώρα. Ούτε ο λόγος της, ούτε η πολιτική σκέψη της την καθιστούν αρχηγίσιμη.
Τότε τι έχει; Δύο μιντιάρχες που την ανέδειξαν στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματός της. Δεν είναι λίγο αν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για αντίπαλους. (Κι όλοι κατάλαβαν για ποιους πρόκειται).
***
*Η πολιτική δεν γίνεται με φρου-φρου κι αρώματα και για την ηγεσία δεν αρκεί μία ελκυστική εμφάνιση και καλές δημόσιες σχέσεις. Η ευρωβουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ μάλλον το ξέρει. Αλλά εκεί που κατέπεσε το κόμμα της το βλέπει στα μέτρα της. Και το γλεντάει...
Ζ.

Επιλέγει;
*ΠΡΙΝ τον Μπέο είχαν κολλήσει ο Μπόρις Τζόνσον, ο Βραζιλιάνος Μπολσονάρου, ο Ντόναλντ Τραμπ, που πήγαν καλά εν τέλει, αποθεραπεύτηκαν, άρα θετικό προμήνυμα και για τον Βολιώτη.
Κι όλοι τους κάργα δεξιοί και βάλε. Κάτι σοσιαλισταί και άλλοι, Πούτινοι, Μακρόνοι και Ισπανοσάντσηδες γιατί δεν κολλάνε άραγε;
Ζ.
Άμα πέσει...
*ΕΙΧΕ μια απορία το πειραχτήρι και ρώτησε τον φίλο του τον Λαρισαίο κομμουνιστή.
- Στο ΚΚΕ, όταν σκοντάφτει ο Κουτσούμπας, λέτε «έπεσε ο Γενικός»;
Ζ.
Για τα σίριαλ
*ΕΧΟΥΝ πληθύνει τα σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση κι έχουν ξανά και μια ποιότητα που θυμίζει παλιότερες εποχές. Για όλα υπάρχει εξήγηση. Κι έλεγε χθες ο Λαρισαίος ειδικός στο αντικείμενο.
- Ο «νόμος Κρέτσου», της προηγούμενης κυβέρνησης, παρήγαγε εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση και επέτρεψε την επιστροφή της ελληνικής μυθοπλασίας με σειρές κάποιου επιπέδου. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να κάνουν αίτηση και εφόσον καλύπτουν τις προϋποθέσεις, επιχορηγούνται με το 35% του προϋπολογισμού. Δεν είναι και μικρή επιδότηση... Με την τροπολογία Πιερρακάκη δε, τώρα το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 40%.
Ζ.

Ήθελε τον χρόνο της...
*ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ προχθές αργά το βράδυ η σύνδεση των δύο οικισμών της Τοπικής Κοινότητας Σταυρού, όπου και παρέμενε πλημμυρισμένη η γέφυρα του ΟΣΕ, από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» για χρονικό διάστημα πάνω από έναν μήνα. Τελικά μετά από συντονισμένη προσπάθεια των συνεργείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΦ, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και επανήλθε η σύνδεση των δύο οικισμών, που τους χωρίζει η γραμμή του ΟΣΕ.
Γ.Γ.

ΕΚΑΒ
*ΑΠΟ την περασμένη Πέμπτη είναι γνωστό το κρούσμα κορονοϊού στο ΕΚΑΒ. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, δεν ελήφθη κανένα μέτρο, δεν ενημερώθηκε το προσωπικό, ούτε έγινε ιχνηλάτηση... Τουλάχιστον έγινε απολύμανση. Κάτι είναι και αυτό.

Απέφυγε
*ΕΙΧΑΝ κατέβει τρεις συγχωριανοί ψηλά απ’ την Ελασσόνα, στο Πανεπιστημιακό για εξετάσεις. Περίμεναν στον διάδρομο στα Εξωτερικά, είχαν εφοδιαστεί και με αριθμούς προτεραιότητας, είχαν πάρει το 4, το 5 και το 6. Βγήκε μια νοσοκόμα απ’ το ιατρείο.
- Παρακαλώ να περάσει το 1.
Μπαίνει ο άνθρωπος, δεν περνάνε πέντε λεπτά, τον βγάζουν με φορείο. Πάει για εισαγωγή, τους εξήγησε κάποιος από δίπλα που ήξερε, μάλλον χειρουργείο. Αναστατώθηκαν λιγάκι, όσο να ‘ναι.
- Παρακαλώ να περάσει το 2, ξαναβγαίνει η τσαχπίνα νοσοκόμα.
Μπαίνει αλλά το ίδιο σύντομα τον βγάζουν κι αυτόν σε φορείο.
- Παρακαλώ να περάσει το 3, η νοσοκόμα χαμογελαστή.
***
*ΣΕ λίγο τον βγάζουν και τον 3 σε φορείο, εισαγωγή κι αυτός. Έχουν ανησυχήσει οι συγχωριανοί, τι γίνεται εδώ, εμείς για εξετάσεις ήρθαμε, λες να μπλέξουμε;
- Παρακαλώ να περάσει το 4.
Μπαίνει λιγάκι διστακτικά, τον βγάζουν με αποφασιστικότητα όμως κι αυτόν πάνω στο φορείο. Αμάν βρε...
- Παρακαλώ να περάσει το 5.
Κοιτάζει τον φίλο του φοβισμένος, του χαμογελάει εκείνος, μπαίνει στο ιατρείο. Απ’ όπου τον βγάζουν κι αυτόν ξάπλα στο φορείο, εισαγωγή.
- Παρακαλώ να περάσει το 6, η νοσοκόμα ξανά στην πόρτα.
- Α, τo 6 δεν είναι εδώ...
- Γιατί; Εδώ ήταν...
- Ναι αλλά έφυγε, πήγε στο χωριό να φέρει τα ρούχα απ’ το 5.
Ζ.

FORTHGAKI_CIU.jpg

*ΠΩΣ δεν το σκέφτηκε ότι έχει κοτζάμ καρότσα...
z.

GATES_CIU.jpg

*ΣΤΗΘΗΚΑΝ γεμάτες περιέργεια, κοιτάζοντας τον Β. Ντ. τον φωτογράφο.
Ζ.

MPROYZAS_CIU.jpg

*ΓΙΑ την Πυροσβεστική, η επιφυλακή δεν τελειώνει με το καλοκαίρι. Κι ο διοικητής Ζ. Μπρούζας χρειάζεται την ευλογία...
Ζ.

SAPKAS_APRILH_CIU.jpg

*- ΟΤΑΝ θα ξανάρθει Απρίλης... Ο αντιδήμαρχος Σάπκας υπόσχεται ότι όλα θα στρώσουν, στη συνάδελφό του Απρίλη.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass