Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 18:02
*ΟΙ Λαρισαίοι παράγοντες έχουν περικυκλώσει την κατάσταση. Ζ. *ΟΙ Λαρισαίοι παράγοντες έχουν περικυκλώσει την κατάσταση. Ζ.

Χιόνι;
*ΧΑΛΑΡΟΣ φθινοπωρινός καιρός. Και ήλιος και λιγάκι συννεφιά, κάνα ψιλόβροχο ίσως, οι θερμοκρασίες όμως διψήφιες, γλυκές μέρες. Ποια η κακοκαιρία «Κίρκη»… Το ραβδί της βάρεσε τους μετεωρολόγους και τους πήρε τον νου;


Κι όμως επιβεβαίωση. Στον Όλυμπο, λέει, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άρχισε να χιονίζει. Σε μεγάλο υψόμετρο δε, άνω των 2.000 μέτρων, η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη. Σωπάτε καλέ… Νοέμβριος μπαίνει και χιονίζει στις κορυφές του Ολύμπου;
Ζ.

Έπρεπε βυσσινί
*ΚΟΚΚΙΝΟ στη Λάρισα κι αηδίες… Πράσινο και κίτρινο οι πιο πριν καταστάσεις κι ουδείς σκέφτηκε ότι ειδικά για τη Λάρισα θα έπρεπε να λανσαριστεί και το βυσσινί επίπεδο. Ή έστω μια απόχρωση του καφέ για την πρωτεύουσα του καφέ.
Ζ.

Τον συνδύασε
*- ΒΛΕΠΑΜΕ τηλεόραση στο σπίτι, διηγιόταν ο μασκοφόρος Λαρισαίος, είδε ο σκύλος τον Τσιόδρα που επανεμφανίστηκε και κατουρήθηκε απ’ τη χαρά του στο σαλόνι. Ζωάρα έρχεται πάλι, θα σκέφτηκε το πανέξυπνο ζωντανό, έξι ώρες βόλτα κάθε μέρα ξανά.
Ζ.

Μύτη
*ΜΑΛΛΙΑΣΕ η γλώσσα των ειδικών να το λένε: «Η μάσκα πρέπει να φοριέται σωστά. Να καλύπτει στόμα και μύτη». Ε και; Οι περισσότεροι κυκλοφορούν με τη μύτη έξω και αν δουν και κανέναν χωρίς μάσκα, το κάνουν το σχόλιό τους θεωρώντας ότι αυτοί είναι σωστοί και τη φορούν. Λάθος εάν η μύτη δεν καλύπτεται, είναι σαν να μη φοράμε μάσκα. Επειδή όμως πολλοί τη φορούν μόνο για το πρόστιμο και όχι γιατί έχουν πεισθεί για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ας έχουν κατά νου ότι πρόστιμα πέφτουν πια και για τη μη σωστή χρήση της.
Ν.Π.
Σαρκάζοντας
*-ΣΑΝ πολλά μου φάνηκαν τα σημερινά κρούσματα…
-Και πού να δεις τα αυριανά. (Τι άλλο απέμεινε στους Λαρισαίους παρά να σαρκάζουν.)
***
*- ΜΕ το ΠΑΣΟΚ πάντως, το «1211» δεν θα ήταν κρούσματα, θα ήταν ο βασικός μισθός.
***
*- ΣΤΑ 1981 κρούσματα θα βγει το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει.
-Ναι και στα 2004 κρούσματα ξαναπαίρνουμε τους Ολυμπιακούς.
-Αλήθεια στα 2021 κρούσματα αλλάζουμε αυτομάτως χρονιά;
Ζ.

Πολυκοσμία
*ΕΒΡΕΧΕ την 28η, παρέλαση δεν είχε, ωστόσο τα διατεταγμένα και παραδεκτά της παράδοσης τηρήθηκαν. Βογκούσαν από νωρίς τα ουζερί της Λάρισας. Με τα επιβαλλόμενα μέτρα και τις αποστάσεις βέβαια, αλλά η πολυκοσμία έκανε αίσθηση. Τι θα πει κακοκαιρία, σάμπως δεν είχαν τα μαγαζιά τραπέζια μέσα ή κάτω από τέντες και δίπλα σε προστατευτικά νάιλον; Υπάρχει και η παλιά θεωρία ότι το τσίπουρο σκοτώνει τα μικρόβια. Τι, θα του αντισταθεί ο κορονοϊός;
Ζ.

e-εκλογές
*ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα διεξαχθούν οι ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών όπως έχει προγραμματιστεί στις 7 Νοεμβρίου και μάλιστα με τους καταλόγους όλων των υποψηφίων. Το υπουργείο θα προχωρήσει κανονικά στις εκλογές, παρά το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις των υποψηφίων, ακόμη και η κυβερνητική παράταξη, η ΔΑΚΕ και των δύο βαθμίδων, έχουν συλλέξει τις παραιτήσεις των υποψηφίων και τις έχουν καταθέσει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας φέρεται να διατύπωσε τη γνώμη ότι οι παραιτήσεις των υποψηφίων δεν μπορεί να γίνουν δεκτές και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την ημερομηνία που έχει οριστεί και με τους καταλόγους υποψηφίων που έχουν ήδη επικυρωθεί. Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν έχουν τη δυνατότητα να παραιτηθούν ως αιρετοί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Άρα αν ισχύει κάτι τέτοιο, όσοι εκλεγούν θα πρέπει να παραιτηθούν ξανά. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον τελικά αυτές οι εκλογές.
Ν.Π.

Φρενάροντας
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να αυτοπαρηγορηθούν οι νεαροί Λαρισαίοι, φρεναριστά το πήγαιναν.
- Έλα μάνα; Κάηκα στο δάχτυλο από λάδι, τι κάνω;
- Χώρισέ την αγόρι μου και βρες μία να σου μαγειρεύει.
***
*- ΠΑΝΩ στα πακέτα των τσιγάρων έχει φωτογραφίες ότι σκοτώνει. Πάνω στις άδειες γάμου τίποτα;
***
*- ΜΩΡΟ μου, θες να πάμε τη σχέση μας ένα βήμα παραπέρα;
- Γιατί, εδώ που είναι ποιον εμποδίζει;
Ζ.
Τα εμά, σα…
*ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ένας εκνευρισμός, αμφίπλευρος. Καθώς χάνεται ο έλεγχος και πολύ δύσκολα φαίνεται πως θα ανακτηθεί, έχει κουραστεί κιόλα ο κόσμος. Οπότε γνωμάτευσε ο Λαρισαίος: «Τα λίγα κρούσματα είναι επιτυχία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τα πολλά κρούσματα είναι αποτυχία δική μας».
Ζ.

Για την επέτειο
*Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα. Η 27η Οκτωβρίου και η 29η Οκτωβρίου δεν λένε και πάρα πολλά πράγματα. Η 26η Οκτωβρίου κάτι λέει άμα σε λένε Δημήτρη. Διότι τότε χαίρεσαι πάρα πολύ που σε λένε Δημήτρη γιατί γιορτάζεις και παίρνεις πάρα πολλά παιχνίδια και είσαι πάρα πολύ τυχερός. Ενώ άμα σε λένε Νεκτάριο δεν είσαι και πολύ τυχερός γιατί κανένας δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι. (Είχε έμπνευση η Λαρισαία πιτσιρίκα γράφοντας την επετειακή έκθεση που τους έβαλε η δασκάλα τους για την εθνική επέτειο.)
***
*Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα άμα πέφτει Δευτέρα γιατί έχουμε τριήμερο και πάμε εκδρομή στο χωριό του μπαμπά µου. Εκτός αν δεν πάμε γιατί η μαμά µου δεν χωνεύει τη μαμά του μπαμπά μου, ενώ χωνεύει πάρα πολύ τη δική της τη μαμά που δεν τη χωνεύει ο μπαμπάς μου οπότε μπορεί να μείνουμε και σπίτι.
Εμείς τα παιδιά είμαστε πάρα πολύ περήφανα που έχουμε την 28η Οκτωβρίου. Γιατί πριν γίνει η 28η Οκτωβρίου, είχανε να γιορτάζουνε µόνο την 25η Μαρτίου. Την 28η Οκτωβρίου πηγαίνανε σχολείο κανονικά γιατί δεν υπήρχε 28η Οκτωβρίου. Δηλαδή υπήρχε 28η Οκτωβρίου αλλά κανένας δεν το έκανε θέμα γιατί δεν είχανε µπει οι Γερμανοί. Έπρεπε πρώτα να µπουν οι Γερμανοί και μετά να γίνει μια μέρα της προκοπής.
***
*Η κυρία Χρυσάνθη, η δασκάλα µας, µας είπε ότι την 28η Οκτωβρίου πήγε ο Ιταλός πρέσβης στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά νύχτα χωρίς να τηλεφωνήσει πρώτα και τον ρώτησε αν μπορούν να πάρουν την Ελλάδα και να την έχουν για δικιά τους σ’ όλη τους τη ζωή. Και ο Ιωάννης Μεταξάς τσαντίστηκε που τον ξυπνήσανε και είπε «ΟΧΙ». Κι αυτό το «ΟΧΙ» το είπε πολύ ηρωικά γι’ αυτό κι εμείς το λέμε «το ηρωικό ΟΧΙ». Κι εμένα όταν ήρθε η Χαρούλα σπίτι µου, µου ζήτησε όλες µου τις Μπάρµπι και τη Σίντι αστροναύτη, της είπα ηρωικά «ΟΧΙ» γιατί δεν είναι καθόλου ευγενικό αυτό που έκανε ο Ιταλός πρέσβης και η Χαρούλα. Άμα θέλεις να χαρίσεις κάτι, το κάνεις από µόνος σου. Κι ο κύριος Μεταξάς δεν ήθελε να χαρίσει την Ελλάδα ούτε εγώ τη Σίντι αστροναύτη.
Ζ.
Ψήφος σε Bορίδη
*ΤΗΝ ικανοποίησή τους για την καταβολή των αποζημιώσεων από τον κορονοϊό εξέφρασαν στον Χρήστο Κέλλα κτηνοτρόφοι του νομού, μέσω του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιάννη Γκουρομπίνου. Ο Λαρισαίος πολιτικός έσπευσε να επικοινωνήσει με τον κ. Γκουρομπίνο, προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαδικασία των πληρωμών, με τον κτηνοτρόφο από το Βλαχογιάννι να τον διαβεβαιώνει ότι «όλα κύλησαν ομαλά και τα χρήματα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων». Μάλιστα ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων εξέφρασε την ευχή «να παραμείνει ακόμη ένα χρόνο ο Μάκης Βορίδης στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, έτσι ώστε σταδιακά να επιλυθούν και τα υπόλοιπα προβλήματα του κλάδου».
Ο Χρήστος Κέλλας παραμένει σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των αγροτών, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται η καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς Θεσσαλούς παραγωγούς. «Αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διαδικασία, η παρέμβασή μου στα αρμόδια όργανα θα είναι άμεση και δεδομένη» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Γ.Ρ.
Πιο καλά τώρα
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οι αισιόδοξοι.
- Είδα ένα όνειρο χθες βράδυ, έλεγε η νεαρή Λαρισαία. Είμαστε με φίλους σε μπαράκι το καλοκαίρι του 2021, δεν υπήρχε πλέον κορονοϊός. Είχε προκύψει όμως μια πανδημία από εντερικό ιό που προκαλούσε διάρροιες. Φορούσαμε όλοι πάνες και λέγαμε πόσο καλύτερα ήταν το 2020 όταν φορούσαμε μάσκες.
Ζ.
Εξυπνάδες
*ΣΕ διαγωνισμό με εξυπνάδες οι Λαρισαίοι μαθητές.
- Βαρέθηκα ταπί και ψύχραιμος. Πότε θα γίνω λεφτάς και εκνευρισμένος;
***
*- ΤΙ κάνει μια ψείρα στο κεφάλι ενός φαλακρού;
- Αποτοξίνωση.
***
*-ΠΟΤΕ ένας μαθητής πέφτει με τα μούτρα στο βιβλίο;
-Όταν τον παίρνει ο ύπνος.
Ζ.
Για τους ΕΠΟΠ
*ΠΑΡΑΜΟΝΗ 28ης Οκτωβρίου και ο Μ. Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Όχι που θα το άφηνε μονοπώλιο για τον Χρ. Κέλλα. Λογικά θα ακολουθήσει κι η Στέλλα Μπίζιου. Το πιθανότερο, ανάλογες επαφές γίνονται και με τους νεοδημοκράτες βουλευτές άλλων περιοχών. Είναι κι εποχή τέτοια, που ο υπουργός Άμυνας είναι λάσκα.
***
*ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ δήλωσε ο κυβερνητικός Λαρισαίος βουλευτής από την κυβερνητική πολιτική στην Άμυνα, ειδικά από τον αρμόδιο υπουργό και συνομιλητή του, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της ελληνοτουρκικής κρίσης.
Επίσης ανακοίνωσε ότι ο υπουργός τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων που ανέφερε, «και για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς με το πρόγραμμα εξοπλισμών σε βάθος 15ετίας… για την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale, τον εκσυγχρονισμό των F-16, την προμήθεια ανταλλακτικών για τα Mirage 2000-5, και την ενίσχυση του ναυτικού με την αγορά 4 φρεγατών, ενώ δρομολογείται η πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για το 2021». (Αυτό το τελευταίο είναι και το ζουμί, για κάποιον κυβερνητικό βουλευτή. Κι άσε να λένε για προσλήψεις με μόρια και ΑΣΕΠ. Σιγά μη γίνουν με Πανελλήνιες.)
Ζ.
Παντρεμένοι
*ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ιστορίες παντρεμένων Λαρισαίων.
- Πατέρα, πού είναι το σημείο τζι;
- Ρώτα τη μάνα σου, δεν ξέρω πού τα βάζει.
***
- Κουκλα μου, κλείσε τα μάτια. Έχω κάτι για σένα που ζητούσες από καιρό.
- Τι ‘ναι αυτό;
- Εσύ δεν ζήτησες μπριάμ.
- Μπριγιάν βρε βλάκα, μπριγιάν.
***
*- Ποσα χρόνια είσαι παντρεμένος, με ρώτησε, 23 απάντησα και αυτόματα σκέφτηκα πως και ισοβίτης να ήμουνα, θα είχα βγει τώρα.
Ζ.
Μπακαλίστικο
*- ΜΙΝΙ λοκντάουν, έλεγε η Λαρισαία επαγγελματίας, σημαίνει όχι το κανονικό, δηλαδή εκείνο με τα επιδόματα, το ευρωπαϊκό, αλλά το άλλο το μπακαλίστικο, το ψόφα μόνος σου κι άμα ζήσεις στα παίρνω με τους φόρους. Νοικοκυρεμένα πράγματα…
Και συνέχιζε με πικρό χιούμορ.
- Με το κανονικό λοκντάουν πληρώσαμε τις υποχρεώσεις, βάλαμε και στην άκρη βρε αδερφέ...
Ζ.
Οικογενειάρχης
*ΕΝΑΣ σαραντάρης Λαρισαίος οικογενειάρχης ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ. Κάποια στιγμή παρατηρεί μια εντυπωσιακή ξανθιά και ασυναίσθητα τη χαζεύει. Η ξανθιά του γυρίζει το βλέμμα. Την ξανακοιτάζει πιο έντονα, τον κοιτάζει και αυτή. Αυτό τραβάει κάμποση ώρα και αποφασίζει να της μιλήσει:
- Συγγνώμη, της λέει, μήπως γνωριζόμαστε;
- Βέβαια, του απαντάει. Ένα από τα παιδιά μου είναι δικό σας.
Εκείνος σαστίζει, σκέφτεται και ξαφνικά θυμάται τη μοναδική φορά που απάτησε τη γυναίκα του. Τη ρωτάει λοιπόν:
- Μήπως είστε εκείνη η στριπτιζέζ που είχαν καλέσει σε ένα μπάτσελορ πάρτι πριν δέκα χρόνια και είχαμε καταλήξει το ξημέρωμα μεθυσμένοι οι δυό μας στην κουζίνα;
Συνοφρυωμένη αυτή του απαντάει.
- Όχι, είμαι η φιλόλογος του γιου σας.
Ζ.

DIKEFALOS_CIU.jpg

*ΑΚΡΙΒΩΣ όπως εικονίζεται. Ο δικέφαλος της τοπικής αυτοδιοίκησης εν Λαρίση.
Ζ.

KAFFES_AYGENAKHS_CIU.jpg

*ΠΑΡΑ τις μάσκες οι εκφράσεις του προσώπου είναι αποκαλυπτικές. Κάποιο φάουλ θα σφύριξε ο Ηλίας Καφφές στον υπουργό Αθλητισμού.
Ζ.

KOKKALHS_CIU.jpg

*ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, υπουργός, έβαλε άραγε κι άλλο στόχο ο Β. Κόκκαλης;
Ζ.

PARELASH_CIU.jpg

*ΚΑΤΑ κάποιον τρόπο έγινε παρέλαση φέτος στη Λάρισα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass