ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2020 18:03
*Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα συντήρησης του αγροτικού δικτύου, του Δήμου, που είναι σε εξέλιξη.  Μαζί με τους συνεργάτες του επεξεργάζεται πιθαμή προς πιθαμή, τον σχετικό χάρτη, καθότι θέλει να «στρώσει με γερές υποδομές τον δρόμο» για την ανάπτυξη της «μεγάλης βιομηχανίας» του Δήμου, την αγροτική δραστηριότητα. Λ.Κ. *Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα συντήρησης του αγροτικού δικτύου, του Δήμου, που είναι σε εξέλιξη. Μαζί με τους συνεργάτες του επεξεργάζεται πιθαμή προς πιθαμή, τον σχετικό χάρτη, καθότι θέλει να «στρώσει με γερές υποδομές τον δρόμο» για την ανάπτυξη της «μεγάλης βιομηχανίας» του Δήμου, την αγροτική δραστηριότητα. Λ.Κ.

Μήνας Παρασκευή


*- ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ μήνας πια, ο Νοέμβριος, ο οποίος είναι λέει η Παρασκευή των μηνών. Ένας μήνας πριν το Σαββατοκύριακο, τον Δεκέμβριο δηλαδή.
***
*- ΤΩΡΑ τον Νοέμβριο, συμπλήρωνε ο άλλος Λαρισαίος που μετρούσε με τα δάχτυλα ως το εννιά, τώρα με το δεύτερο λοκντάουν, θ’ αρχίσουν σιγά-σιγά να γεννιούνται τα παιδιά που συνελήφθησαν στη διάρκεια του πρώτου.
Ζ.

Και τον αέρα
*- ΠΑΙΔΙΑ μην ανησυχείτε καθόλου, καθησύχαζε ο Λαρισαίος. Δεν πάμε πλέον κατά διαόλου, φτάσαμε.
***
*- ΘΑ φορολογείται κι ο αέρας που αναπνέουμε, δεν ήταν η υπερβολή των προηγούμενων χρόνων; Και να, να που έφτασε η ώρα. Αναπνοή με μάσκα, μισό, ένα, πόσο κάνει, άντε τρία ευρώ. Αναπνοή χωρίς μάσκα, 150 ευρουλάκια.
Ζ.

Τα ίδια...
*ΑΠΛΩΜΕΝΟΙ στη λιακάδα οι Λαρισαίοι, στα παγκάκια και τα πεζουλάκια των ελεύθερων χώρων, κοντά στα καφεμπάρ σερβιρισμένοι σε πλαστικά ποτήρια. Και τα βραδάκια αναλόγως, με τον καιρό μαλακό να επιτρέπει την παραμονή στο ύπαιθρο...
Στα παγκάκια ανά δύο βέβαια, αλλά και δύο όρθιοι μπροστά τους, ίσως και τρεις. Τα πεζούλια πιο πυκνοκατοικημένα, πιο μεγάλες οι παρέες. Τουλάχιστον όταν κάθονταν στα καφέ τηρούνταν το όριο για τις τετραμελείς, τώρα ανεξέλεγκτη η κατάσταση.
Γενικότερα, οι Λαρισαίοι ξεκίνησαν από κει που είχαν σταματήσει στο τέλος της καραντίνας. Τότε που σιγά-σιγά είχε ξεθαρρέψει ο κόσμος και δημιουργούσε τα πηγαδάκια τριγύρω απ’ τα καφέ. Τώρα, με την κτηθείσα εμπειρία, οι συνάξεις προέκυψαν αυτομάτως. Επομένως ποιο το όφελος;
Ζ.

Παραδίπλα
*ΚΑΠΟΙΟΙ είδαν την Κυριακή άδεια τη Λάρισα κι είπαν ότι ο κόσμος συμμορφώθηκε. Κλειστά τα μαγαζιά της εστίασης, ψιλοερημιά.
Μετά άρχισαν να βλέπουν ιντερνετικές αναρτήσεις.
- Ωραία απέδωσαν τα μέτρα. Οι μισοί Πλαταμώνα κι οι άλλοι μισοί Βόλο-Πήλιο.
- Ε; Εγώ πήγα Καλαμπάκα. (Και κλείνουν από σήμερα και στην υπόλοιπη γειτονιά, σε Μαγνησία και Πιερία, δεν είναι μακριά τα αμόλυντα Γρεβενά).
Ζ.

Στην κόψη
*ΠΑΛΙ καλά στην Ελλάδα ουσιαστικά καμία επιπλοκή μεταξύ πολιτικής και επιστήμης. Όταν στις ΗΠΑ ο μεγάλος και τρανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, ο αντίστοιχος Τσιόδρας των Αμερικανών, ο οποίος συμβουλεύει τον Ντόναλντ Τραμπ, τρεις μέρες λοιπόν πριν τις σημερινές αμφίρροπες εκλογές επέκρινε τη στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού. Παρέμβαση παραμονή εκλογών. Έτσι που του έχει συμπεριφερθεί ο Τραμπ, έπρεπε να το περιμένει.
Ζ.

Πιστοί
*ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ τα, ακόμα σκληρότερα, μέτρα από σήμερα, εύλογο όμως και το ερώτημα -που... υπονοεί η απορία του δεσπότη όπως διατυπώθηκε στην «ΕτΔ»- για τα 9 μόνο άτομα εντός των Ιερών Ναών: Οσοι, δηλαδή, τις επόμενες ημέρες θα στέκονται έξω απ’ τις εκκλησίες, ώσπου να ’ρθει η σειρά τους να μπουν για να προσκυνήσουν, θα θεωρείται ότι βρίσκονται σε παράνομη συνάθροιση και προκαλούν συνωστισμό (άρα θα πληρώνουν και πρόστιμα!) ή ισχύει κάτι άλλο;
Κάθε διευκρίνιση, από καθ’ ύλην αρμόδιους, καλοδεχούμενη. Και χρήσιμη φυσικά.

Βγάλε άκρη...
*ΟΣΟ να ’ναι έχουν μπερδευτεί κάπως τα πράγματα κι ο Λαρισαίος δε βρίσκει άκρη με το κυβερνητικό σχέδιο.
- Στα θέατρα κολλάει, στα λεωφορεία, στο μετρό και στα αεροπλάνα δεν κολλάει, στους κινηματογράφους κολλάει, στα σχολεία και στις εκκλησίες, στα καζίνο και στα κομμωτήρια δεν κολλάει...
Ζ.

Μήπως άργησαν;
*ΤΙ σχέση μπορεί να έχει με την υπερμετάδοση του ιού το πενθήμερο αργίας, που ξεκίνησε για τη Θεσσαλονίκη πριν δέκα μέρες, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και με τη γέφυρα του πολιούχου της Αγ. Δημητρίου έφτασε στην 28η; Πώς να σχετίζεται η επιβληθείσα καραντίνα με την αναχώρηση των περισσοτέρων Θεσσαλονικέων για μίνι διακοπές; Και πώς θα επιδράσει σε άλλες περιοχές αυτή η διάχυσή τους; Μήπως τα μέτρα θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί πριν; Αυτές οι διαρρεύσασες δύο εβδομάδες αποδείχθηκαν κρίσιμες.
Ζ.

Όχι τόσο...
*ΣΤΗΝ Ανατολή, στην Ανατολή...
... μελαχρινό παιδί
δεν μπορεί να κλάψει κι όλο τραγουδεί, όπως λεν κι οι μουσικές του Μίκη.
Και μου λέει και μου λέει με πικρό καημό
Και μου λέει και μου λέει κάποιο μυστικό...
***
*ΑΝΑΤΟΛΗ, Ανατολή...
δική σου είμαστε φυλή, που έγραφε κι ο Νίκος Γκάτσος, για να γλυκοτραγουδήσει ο Μητσιάς.
Δικοί σου αλλά με μια διαφορά, που την ξεκαθάρισε ο σεισμός: στη Σάμο πέφτουν τα παλιόσπιτα κι είναι ευθύνη του κράτους που δεν τα κατεδάφισε εγκαίρως. Και στη Σμύρνη εννιαώροφες, ποιος φταίει εκεί που δεν έλεγξε; (Ευτυχώς σε κάποια πράγματα οι Έλληνες δεν είναι και τόσο Ανατολίτες).
Ζ.

Ένα διπλό
*ΤΑΧΑ μου έκαναν τον έξυπνο οι νεαροί Λαρισαίοι. Από θεωρία...
- Γιατρέ μου πέφτει συχνά η πίεση, τι να κάνω;
- Παντρέψου.
***
*- ΜΩΡΟ μου, τι να βάλω το βράδυ για να σου αρέσω;
- Βάλε ένα διπλό ουίσκι με πάγο.
***
*- ΝΑ σε δω να παντρευτείς κι ας πεθάνω.
- Α ρε γιαγιά, χίλια χρόνια θα ζήσεις.
Ζ.

«Μιας νόσου»
*- ΜΕ τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οι Λαρισαίοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο κομμωτήριο, αλλά δεν μπορούν να χειρουργηθούν με ραντεβού. Το γελοίον του πράγματος...
Εκεί στα παγκάκια συζητούσαν την ανακοίνωση για περικοπή έως 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στις «κόκκινες» περιοχές.
- Ουσιαστικά μετατρέπουν το δημόσιο σύστημα υγείας σε σύστημα «μιας νόσου», η ενίσχυσή του που έλεγαν έμεινε στα παλαμάκια στα μπαλκόνια.
- Κι επειδή κάποια πράγματα δεν μπορούν να περιμένουν, οι ασθενείς θα καταφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία για να χειρουργηθούν. Ε ναι, θα πληρώσουν κάτι, πώς θα γίνει...
Ζ.

Παράδοξα
*ΕΙΔΙΚΑ στη Λάρισα, επανέρχεται στο προσκήνιο η αντίρρηση που είχαν εκφράσει κάποιοι γιατροί εξαρχής, ότι δεν θα έπρεπε να είχε επιλεγεί το Πανεπιστημιακό ως «Νοσοκομείο Αναφοράς» κορονοϊού και υποδοχής των σοβαρών περιστατικών της πανδημίας. Διότι την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες παθήσεις δεν έπαψαν να υφίστανται. Και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται οι πιο σοβαρές περιπτώσεις ασθενών ολόκληρης της Περιφέρειας, εκεί γίνονται τα πιο βαριά και λεπτά χειρουργεία. Δεν μπορεί επομένως να μπλοκαριστεί. Να μη χειρουργηθεί επί παραδείγματι κάποιος για καρκίνο εγκαίρως, θα πεθάνει λίγο αργότερα, δεν θα καταγραφεί ωστόσο ως θύμα του κορονοϊού. Ούτε ως παράπλευρη απώλεια.
***
*ΠΑΡΑΔΟΞΟ μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό, αφού το λένε όμως στο Πανεπιστημιακό... Ανεξήγητο, το πώς ενώ διανύουμε τον 11ο μήνα, το νοσοκομείο έχει δαπανήσει λένε ουσιαστικά μόνο το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού του.
- Και τι τους πειράζει, έπρεπε να χειροκροτούν τον οικονόμο, τον νοικοκύρη διοικητή απ’ τη Στυλίδα...
- Αν είναι έτσι, ο άνθρωπος θα λάβει μετάλλιο από τον συμπατριώτη του, τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα. Όμως στο Πανεπιστημιακό παραπονιούνται για ελλείψεις σε διάφορα...
Ζ.

Απαγορευτικό
*ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα παράπονα από διερχόμενους οδηγούς φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, για τη σήμανση απαγόρευσης που έχει τοποθετηθεί σε τμήμα της Π.Ε.Ο. Φαρσάλων-Λάρισας, όπως και στον κυκλικό κόμβο της πόλης, ότι δεν είναι και τόσο εμφανής, βρίσκεται χαμηλά σε τρίποδο. Συνέπεια αυτού είναι να βρίσκονται αντιμέτωποι με παράβαση από τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας.
Γ.Γ.

Πώς να κερδίσει...
*«ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι ανεξήγητο...». Ήταν η απίστευτη δήλωση του προπονητή μετά την παράξενη απώλεια της ΑΕΛ στον Βόλο. «Να προηγείσαι, να παίζει ο αντίπαλος με δέκα...». Ε, αφού δεν μπόρεσε να το εξηγήσει ο Μιχ. Γρηγορίου, δεν θα μπορούσε φυσικά και να το κερδίσει. Το παρήγορο γι’ αυτόν, είναι που δε βγήκε μετά να τον στηρίξει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, τότε θα τον έζωναν τα φίδια.
***
*ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ επίσης, το πώς ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά βγάζοντας τετ-α-τετ τον σκόρερ του Βόλου. Δεν είναι δα και πρώτο μπόι ο Αιγύπτιος... Θεωρητικά είναι κοντύτερος απ’ τον μεγαλομέτοχο της ομάδας. Ευεξήγητο πάντως γιατί έπαιξε με τόσο πάθος.
Ζ.

Κοντά 2 χρόνια
*ΕΧΕΙ επιστρέψει από καιρό στα γήπεδα και σφυρίζει κανονικά και πολύ καλά μάλιστα, και στη Σουπερλίγκ και στην Ευρώπη, ο Λαρισαίος διαιτητής Θανάσης Τζήλος. Κοντεύουν άλλωστε δύο χρόνια από τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε εκείνο το πρωί βγαίνοντας από το σπίτι στη συνοικία της Νεράιδας. Η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της, όμως οι δράστες της επίθεσης δεν έχουν τιμωρηθεί τόσον καιρό μετά, πόσο μάλλον οι ηθικοί αυτουργοί. Κατά τα άλλα, «ελληνικό ποδόσφαιρο».
Ζ.

Προγνώστης
*ΤΟΝ Νίκο Καρδούλα θα πρέπει να άκουσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και προχώρησε σε επιπλέον μέτρα και μίνι λοκντάουν. Άλλωστε ο απόστρατος Λαρισαίος και μηχανικός είναι σημαίνον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, κοτζάμ περιφερειάρχης Θεσσαλίας της ΝΔ. Ενεργοποιώντας λοιπόν τα μαθηματικό του μοντέλο, που όπως λέει ήταν το μοναδικό παγκοσμίως που επαληθεύτηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας για τον αριθμό των κρουσμάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Ν. Καρδούλας βλέπει σκούρα τα πράγματα για την τρέχουσα εβδομάδα, έως τρομακτικά. Προβλέπει ότι μέχρι την Κυριακή οι αριθμοί θα πετάνε και τα κρούσματα θα φτάσουν τότε μεταξύ 2.500 και 4.100 ημερησίως. Λογικά και την επόμενη εβδομάδα θα κινηθούν αναλόγως, μέχρι να περάσουν 14 μέρες και να φανεί αν αποδίδουν τα ληφθέντα μέτρα.
Ζ.

Παγκάκια
*«ΣΕ όλο το μήκος των πεζοδρομίων στην οδό Σαρίμβεη, δεν υπάρχει ούτε ένα παγκάκι, να ξεκουραστούμε...» διαμαρτύρεται ηλικιωμένος Λαρισαίος.
Και η τρίτη ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες σε αυτήν την πόλη.

Πεντάδα
*ΕΚΑΝΕ δομική αντιπολίτευση ο Λαρισαίος, χρεώνοντας στην πολιτική της κυβέρνησης για τον κορονοϊό τα μύρια όσα.
- Λάθη μεγάλα, όπως το άνοιγμα άνευ όρων του τουρισμού το καλοκαίρι, ιδιοτελείς σκοπιμότητες, όπως επί παραδείγματι η μη επίταξη ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων, ανικανότητα για παράδειγμα το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία, αλλά και ιδεοληψίες όπως ας πούμε η μη συνταγογράφηση για δωρεάν τεστ, μα και κρυφή ατζέντα όπως το πιθανό πλάνο τους για ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. (Τα μάζεψε πολλά και τα ‘πλεξε γλυκά).
Ζ.

Απόψε έχει πανσέ...
*ΕΙΧΑΝ εμβαθύνει αρκετά οι Λαρισαίοι φοιτητές, στα όρια της σοφίας.
- Οι μεθυσμένοι κι οι τρελοί λένε πάντα την αλήθεια. Επίσης και τα παιδιά και τα κολάν.
***
*- ΜΕΡΙΚΟΥΣ δεν πρέπει να τους ρωτάνε πού μένεις. Φαίνεται καθαρά πως η σωστή απάντηση είναι «στα λόγια».
***
*-ΑΠΟΨΕ που έχει πανσέ...
-Αχ τι ρομαντικός μωρό μου... Πού θα πάμε με τη φεγγαράδα;
-Απόψε που έχει πανσέτες στο ψυγείο, έλεγα να τις ρίξουμε στα κάρβουνα...
Ζ.

Τι παραπάνω...
*ΠΑΕΙ ένας γάιδαρος στον φούρνο. «Ένα κιλό ψωμί».
Ο φούρναρης έχει χαζέψει και δεν κάνει τίποτα. Ο γάιδαρος του ξαναλέει. «Ένα κιλό ψωμί». Ο φούρναρης τού το δίνει.
«Πόσο κάνει;»
«Τίποτα, κερασμένο».
«Ευχαριστώ» λέει ο γάιδαρος και φεύγει.
***
*Ο φούρναρης, αφού έφυγε ο γάιδαρος, κάθεται και μονολογεί.
«Ένας γάιδαρος ήρθε και μου ζήτησε ψωμί, τι άλλο θα δούμε σήμερα;».
Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ξανά μέσα ο γάιδαρος.
«Μήπως έχεις και μια σακούλα γιατί είμαι με το μηχανάκι;».
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass