Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 05 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:32
*ΣΤΑ μάτια τον κοιτάει τον Περιφερειάρχη η Στέλλα Μπίζιου, η νεαρή βουλευτίνα τον σέβεται και τον ακούει τον Κ. Αγοραστό. Ζ. *ΣΤΑ μάτια τον κοιτάει τον Περιφερειάρχη η Στέλλα Μπίζιου, η νεαρή βουλευτίνα τον σέβεται και τον ακούει τον Κ. Αγοραστό. Ζ.

Συννεφιές...
*ΤΙ έγινε, η συννεφιά ευνοεί τη μετάδοση του ιού; Με το που αποσύρθηκαν οι λιακάδες,

ραγδαία η αύξηση. Όχι τίποτ’ άλλο, ο καιρός προβλέπεται να παραμείνει κακόκεφος, μουρτζούφλης. Και μαζί με την ανησυχία της πανδημίας και της καραντίνας, η διάθεση των Λαρισαίων στα τάρταρα.
Ζ.

Ο ιός σε καραντίνα
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να βρουν μια κάποια εκτονωτική διέξοδο απ’ το ζόρι και την ανησυχία, οι Λαρισαίοι.
- Ορισμένοι αφού έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τότε που παντρεύτηκαν, τώρα τι τους πείραξε;
***
*- ΕΧΕΙ και τα καλά της η μάσκα. Σήμερα πήγα να πάρω καφέ και μου λέει η κοπέλα στον πάγκο: «Καλημέρα κούκλε...».
***
*- Ο Τσάκ Νόρις εκτέθηκε στον κορονοϊό και τώρα ο ιός βρίσκεται σε καραντίνα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ζ.

ΔιΠΑ
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ μέχρι αργά χθες τα πονταρίσματα. Καθώς οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες -Διχασμένες- Πολιτείες Αμερικής, μετατράπηκαν λέει στο μεγαλύτερο στοιχηματικό γεγονός όλων των εποχών, σύμφωνα με τις εταιρείες του κλάδου. Βάλτε τώρα που γυρίζει.
***
*ΣΤΗΝ Ελλάδα βέβαια, παρόμοια κατάσταση είχε παιχτεί στις εκλογές του 2000. Μπορούν να το ξεχάσουν οι Λαρισαίοι; Εκείνοι που είχαν φτάσει πέρα από τη Λαμία πανηγυρίζοντας και σπεύδοντας να πλασαριστούν στη νέα κυβέρνηση κι επέστρεψαν με την ουρά στα σκέλια μουρμουρίζοντας για νοθεία. Αλλά και πριν δέκα χρόνια, η αναμέτρηση Τζανακούλη-Σάπκα κάπως έτσι είχε εξελιχθεί, κρίθηκε στο νήμα με αλλεπάλληλες ανατροπές.
***
*ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ στην καταμέτρηση. Πού; Στις ΗΠΑ. Η τεχνολογία θα έπρεπε να βοηθάει, να επιταχύνει, να διασφαλίζει. Εξαρτάται όμως με τι σκοπό τη χρησιμοποιείς. Μπορεί άνετα να σε βοηθήσει να το κάνεις μπουρλότο.
***
*ΔΕΝ είναι όμως τόσο το αμφίρροπο, το σχεδόν ισόπαλο αποτέλεσμα, είναι όλα τα υπόλοιπα. Ποιος φταίει που έφτασε η μεγαλύτερη δημοκρατία δυτικού τύπου σε τέτοιο χάλι; Να μην ξέρει τι της ξημερώνει... Με έναν πρόεδρο που δεν έχει κανέναν φραγμό, κανένα όριο στη συμπεριφορά του, που έγραφε χθες στην «Καθημερινή» ο Αλ. Παπαχελάς, ναι. Ποτέ ξανά κανείς στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία δεν μπόρεσε να κατεδαφίσει τόσο γρήγορα και με μανία θεσμούς και αξίες.
Ζ.

Αμερικανέλληνες
*ΚΑΤΑ τα άλλα εντονότατο το ενδιαφέρον εν Ελλάδι, θα μας λύσει τα προβλήματα ο Αμερικανός. Φιλέλληνας ο ένας, όπως και τόσοι άλλοι πρόεδροι στο παρελθόν, ιδίως πριν εκλεγούν, Φιλότουρκος ο άλλος.
***
*ΔΩΣΕ στον Έλληνα εκλογές και πάρτου την ψυχή. Ήταν κι η διαφορά της ώρας...
- Με έφαγε η αγωνία χθες, θα την πάρουμε την Οκλαχόμα ρε παιδιά ή όχι;
- Μπράβο... Πήραμε την Αλαμπάμα... Κερδάμε.
- Έμαθε κανείς; Στην πατρίδα, τη Νορθ Καρολάινα, τι γίνεται;
Ζ.

Ο λογαριασμός
*ΕΚΕΙ που διακοσάρισαν χθες τα κρούσματα στη Λάρισα, τα εντοπισμένα έτσι; Εκεί λοιπόν στην κόψη της λεπίδας, ο Λαρισαίος αποκάλυπτε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί θετικοί 7 σερβιτόροι γνωστής καφετέριας. Η οποία ήταν λέει γεμάτη κόσμο την 28η Οκτωβρίου. Τώρα έρχεται ο λογαριασμός. (Και φυσικά δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, αλλά για απολύτως ενδεικτική).

Ζ.
Προετοιμασίες
*ΣΤΟ κλίμα των ημερών οι Λαρισαίοι, προσπαθούν να εκτονώσουν το άγχος τους.
- Στην πολυκατοικία μας ήδη τρεις αγόρασαν σκύλο, τέσσερις φόρμες και αθλητικά παπούτσια κι ένας, ο μερακλής, καινούρια ψησταριά.
***
*- ΕΔΩ στη γειτονιά μας, πιάσανε έναν ανώμαλο που κατέβαζε τη μάσκα του και έδειχνε τη μύτη του στους περαστικούς.
***
*- ΘΑ εφαρμοστεί λέει και σύστημα take away και στους οίκους ανοχής; Πας, παίρνεις την κοπέλα και την επιστρέφεις όταν τελειώσετε...
***
*- ΑΜΑ γίνει πόλεμος τώρα με το λοκντάουν, θα βγούμε να πολεμήσουμε ή όχι; Να πουν να ξέρουμε.
Ζ.

Σύμβολα
*ΘΥΜΟΤΑΝ τα sms της παρελθούσας άνοιξης ο Λαρισαίος και προετοίμαζε τα επερχόμενα.
Για βόλτα σκύλου στείλτε Γαβ.
Για σούπερ μάρκετ στείλτε Μαμ.
Για γιατρό στείλτε Αχ.
Για δουλειά στείλτε Ωχ.
Ζ.

Ένας αιρετός;
*ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ η υπουργός Παιδείας, πάει τους εκπαιδευτικούς σε εκλογές, μεθαύριο Σάββατο, προκειμένου να αναδείξουν με το ζόρι τους εκπροσώπους τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Θέλουν δε θέλουν, δάσκαλοι και καθηγητές, που δε θέλουν δηλαδή, η Ν. Κεραμέως το τραβάει στα άκρα καταφέρνοντας να ενώσει όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις.
***
*Αντίθετοι οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών και στη Λάρισα, καθώς και οι ομοσπονδίες τους, ομοφώνως τάσσονται εναντίον των υπουργικών μεθοδεύσεων.
Όχι κι εντελώς ομόφωνα καθότι στον κλάδο των καθηγητών η νεοσύστατη παράταξη ΑΔΗΚ των αυτοχαρακτηριζόμενων «Ακηδεμόνευτων», οι οποίοι αποσπάστηκαν, κατ’ άλλους εξοβελίστηκαν, από τη γαλάζια ΔΑΚΕ, αυτή μόνο δηλώνει συμμετοχή στις εκλογές. Συγκεντρώνοντας τα βέλη όλων των υπολοίπων.
***
*ΜΕ άτυπο αρχηγό άλλωστε τον Κων. Κοντσιώτη που μια ζωή ήταν ο αιρετός, από την πλευρά της ΔΑΚΕ, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από εκλογή των αιρετών, δεν θα το άντεχε. Έξις δευτέρα φύσις;
Και προκύπτει το εξής παράδοξο: εναντίον της Υπουργού η κατά τα άλλα φιλοκυβερνητική ΔΑΚΕ, μαζί με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και υπέρ της Ν. Κεραμέως οι διαφωνούντες της ΔΑΚΕ. Ανάποδα πράγματα.
Ζ.

Με αγκώνα
*ΝΕΟΛΑΙΑ Λαρίσης με ανησυχίες, προβληματισμούς και αναζητήσεις.
- Αφού κάναμε σεξ, φεύγοντας με χαιρέτισε με αγκώνα. Θέλει προσοχή, μην κολλήσουμε και τίποτα...
***
*- ΓΙΑ να μην είναι αμαρτία το σεξ πρέπει να είσαστε παντρεμένοι τέκνον μου.
- Κι οι δύο, πάτερ;
***
*- ΤΑ φίδια κάνουν λέει 36 ώρες σεξ συνεχόμενα. Πώς να μη σέρνονται μετά...
Ζ.

Δράμα
*ΕΤΣΙ κι αλλιώς αναμενόταν δραματική η βραδιά του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ με τη διαστημική Σίτι, όπου υπήρξε αντιστροφή ρόλων σε σχέση με το προηγούμενο ματς των ερυθρολεύκων, το Ολυμπιακός - Απόλλων στη Ριζούπολη. Αναμφιβόλως το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι θέμα μπάτζετ, ζόρικο παιχνίδι λοιπόν, είχε επιπλέον και τον Γ. Θαναηλάκη στη μετάδοση.
Όπου, μεταξύ άλλων, ακούστηκε ότι ο Ολυμπιακός γλίτωσε το γκολ «εξαιτίας του Σισέ», ο οποίος είναι δικός του ποδοσφαιριστής, το «χάρη στον Σισέ» δεν του προέκυψε.
Κάποια άλλη στιγμή σφυρίχτηκε οφσάιντ ο Στέρλινγκ, που είχε σκοράρει με διπλή προσπάθεια, καθώς το πρώτο σουτ είχε αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. «Οφσάιντ τελικά κι έτσι πήγε στράφι η απόκρουση του Σα», που μάλλον ήταν σπουδαιότερη από το ακυρωθέν γκολ του Βρεττανού.
Κι άλλα τέτοια, να περνάει η βραδιά, να μην ξέρεις αν θα σου ‘ρθει απ’ τον Ντε Μπρόινε ή απ’ τον σπήκερ. (Καλά που έχει αποστρατευτεί πάντως ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος).
Ζ.

Το απλώνουν
*- ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ φέτος προβάλλει και η Black Friday. Που είναι black όλη η χρονιά δηλαδή...
Ο Λαρισαίος παρατηρητής της αγοράς διαπίστωνε, προ ημερών ακόμη, ότι οι μεγάλες αλυσίδες τουλάχιστον μεριμνούν ώστε να διαχειριστούν κάθε ενδεχόμενο και να μπορέσουν να διαθέσουν τα προς τούτο προγραμματισμένα αποθέματά τους.
- Κανείς δεν ξέρει αν σε τρεις εβδομάδες θα λειτουργεί η αγορά, αν θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Να στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν ήδη.
***
*ΚΑΙ συνέχιζε γλαφυρά.
- Επιπλέον, ο γνωστός συνωστισμός και οι ουρές, το γνωστό στριμωξίδι της Black Friday την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, δεν μπορεί φέτος να υπάρξει. Κι αν είναι να τηρηθούν στα μαγαζιά τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις, τότε η ουρά αναμονής θα φτάνει από το κέντρο της Λάρισας σχεδόν στη Γιάννουλη.
Συμπέρασμα; Ότι το απλώνουν διότι κάπως πρέπει να το διαχειριστούν. Γι’ αυτό και οι ανακοινωθείσες τελευταία μέσω της εφημερίδας μεγάλες εκπτώσεις σε ηλεκτρικά και άλλα.
 (Και να το το γενικό λοκντάουν άρχισε να αχνοφαίνεται και στη Λάρισα χθες το βραδάκι, Black Wednesday.
Κάτι ήξεραν; Χωριό που φαινόταν...).
Ζ.

Έλλειψη χρημάτων
*ΠΑΛΙ θέμα με τα λεφτά οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Γιατί δεν πληρωθήκαμε ακόμη, ρωτάω το αφεντικό, για να μην έρθετε σε επαφή με τα χρήματα και κολλήσετε τον ιό, μου εξηγεί.
Συγκινήθηκα, έκανα και υπερωρία.
Άνθρωπος, μιλάμε.
***
*- ΚΑΝΟΝΙΚΑ πάντως, ο μήνας πρέπει να αλλάζει όταν τελειώνει ο μισθός.
Ζ.

Ανατροπές
*ΜΕ ανυπομονησία περίμενε τις εκλογές ώστε να ρίξει την ψήφο του για τον Ντόναλντ Τραμπ ένας 75χρονος ομογενής από την Αστόρια της Νέας Υόρκης. Όπως αποκαλύπτει το Βατράχι, ο Τζον Πάπας, ιδιοκτήτης εστιατορίου, που έφυγε το 1960 πάμφτωχος από την Ελλάδα για τις ΗΠΑ, επιδιώκοντας μια καλύτερη ζωή, ανυπομονεί όπως λέει να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο θεωρεί τον ικανότερο πολιτικό της χώρας και τον μόνο που μπορεί να διώξει τους μετανάστες που έρχονται στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή.
Όπως τονίζει, είναι θερμός υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου: «Ντόναλντ Τραμπ, αυτός είναι, χάου γιου σέι, ηγκέτης. Όπως τότες με τον Παπαντάπουλος στην Ελλάδα που’ χανε όλοι ησυχία» λέει χαρακτηριστικά. «Ένας Τραμπ χρειάζεται και στο Γκρης, να πει «μέηκ Γκρης γκρέητ εγκαίν», να διώξει αυτούς τους Ιμιγκρέιτς, τους κσένους που προσπαθάνε να μπούνε στη χώρα από τη θάλασσα, αλλά δεν αλλάζουν αυτά που πιστεύουνε», καταλήγει ο κ. Πάπας καθισμένος στο γραφείο του, τριγυρισμένος από ελληνικά σημαιάκια, εικονίσματα και μία φωτογραφία από τότε που έφτασε απένταρος με το καράβι στις ακτές της Αμερικής.
***
*ΤΗΝ ίδια στιγμή στην Ελλάδα, τις διαπραγματευτικές του ικανότητες έθεσε στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας να διαπραγματευτεί ο ίδιος με τον κορονοϊό. Σε δηλώσεις του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη και τού είπα ότι μπορώ να διαπραγματευτώ απευθείας με τον ιό, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους εταίρους το 2015». Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσιμης διαπραγμάτευσης ο ίδιος προσωπικά είχε πληγεί από τον ιό του έρπη τον οποίο, όπως είπε, κατάφερε να νικήσει. «Με τον κορονοϊό είμαι διατεθειμένος να διαπραγματευτώ 18, 19 ακόμα και 20 ώρες και να του πω «γκόου μπακ αντιβάιρους, κορόναβάιρους» ώστε να πάψει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε κακόπιστες, όπως είπε, φήμες που θέλουν τον κορονοϊό να ανήκει πολιτικά στην Αριστερά. «Έχω ακούσει που λένε ότι είναι αριστερός ιός επειδή είναι από την Κίνα, ότι θέλει να διαχωρίσει κράτος και εκκλησία και να καταργήσει τις παρελάσεις. Νομίζω είναι υπερβολή».
Ζ.

Του κεφαλιού του
*Ο νεαρός Λαρισαίος φορ έκανε 2 φορές του κεφαλιού του χθες. Ο Πινακάς, που ζει τ’ όνειρό του με την ΑΕΛ, έστειλε τα Γιάννενα πιο νωρίς στην καραντίνα.
Το είχε δει ο προπονητής της ομάδας, στον Βόλο. Παθός και μαθός ο Μιχ. Γρηγορίου. Τι κάνεις όταν ο αντίπαλος παίζει με 10; Το εφάρμοσε και κέρδισε.
Μετά τον Άγιαξ, της Ηπείρου έστω, τώρα «Φέρτε μας τον Άρη». Να τελειώνει η ομάδα με τις εκκρεμότητες. (Εκτός κι αν ξαναγίνουν όλα μια μεγάλη εκκρεμότητα).
Ζ.

Είχε αγωνία
*Ο ληστής είχε μπει μέρα μεσημέρι σε σπίτι σε γειτονιά της Λάρισας. Αιφνιδιάζει το ζευγάρι, δένει τη γυναίκα και απειλεί με όπλο τον άντρα ζητώντας χρήματα και κοσμήματα.
- Λύσ’ την σε παρακαλώ και θα σου δώσω ό,τι θες, τον εκλιπαρεί ο άντρας.
Χαμογελάει ο σκληρός κακοποιός.
- Την αγαπάς πολύ τη γυναίκα σου, ε;
- Η γειτόνισσα είναι. Η γυναίκα μου έρχεται σε λίγο.
Ζ.

 AYGENAKHS MASKA CIU

*ΜΑΣΚΑ με αναπνευστήρα χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, μάσκα με μικρόφωνο είναι αυτό που έχει ο αρμόδιος υπουργός Λευτ. Αυγενάκης.
Ζ.

 

ANAGNOSTHS CIU

* ΕΒΑΛΑΝ οι κυνηγοί το αγριογούρουνο να διαβάζει την εφημερίδα;                    

Ζ.

 

MASKA CIU

*ΑΜΑ τελειώσει, με το καλό, η πανδημία, οι μάσκες θα φοριούνται έτσι για κάνα δίμηνο λέει, ώστε να επανέλθουν τα αυτιά στην κανονική τους θέση.
Ζ.

 

TSIODRAS CIU

*ΧΕΙΜΩΝΑΣ του 2040 κι ο Σωτ. Τσιόδρας δεν έχει αλλάξει γνώμη: Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass