Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 06 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:31
*ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην πράξη από τον  Δήμο Τεμπών στους πλημμυροπαθείς του Μουζακίου. Με πρωτοβουλία της προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Άννας Μαγαλιού-Καραπάνου, τη συνδρομή του αντιδημάρχου Γιώργου Νικολάου και του στελέχους του Δήμου Νίκου Κόκα αλλά και φυσικά των πολιτών, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη που στάλθηκαν στο Μουζάκι. Κ.Τσ. *ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην πράξη από τον Δήμο Τεμπών στους πλημμυροπαθείς του Μουζακίου. Με πρωτοβουλία της προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Άννας Μαγαλιού-Καραπάνου, τη συνδρομή του αντιδημάρχου Γιώργου Νικολάου και του στελέχους του Δήμου Νίκου Κόκα αλλά και φυσικά των πολιτών, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη που στάλθηκαν στο Μουζάκι. Κ.Τσ.

Τι άλλο...
*ΕΙΠΕ κι ο Λαρισαίος να βγάλει κι εκείνος ένα διάγγελμα.


- Λοκνταουνίτες και Λοκνταουνίτισσες... Καλό σας κουράγιο. (Τι άλλο να πει...)
***
*ΤΑΙΡΙΑΞΕ με την επικαιρότητα.
- Μάι νέημ ιζ Ντάουν, Λοκντάουν. (Το καλύτερο μνημόσυνο Κυριάκου στον Τζέημς Μποντ.)
***
* ΦΥΣΙΚΑ και θα ήταν ο πρωθυπουργός στο επίκεντρο της σάτιρας.
- Και ρωτούν οι εξωγήινοι ‘’Αφεντικό να έρθουμε’’. Κατηγορηματικός ο Κυρ. Μητσοτάκης: ‘’Όχι, θα σας πω εγώ’’.
***
*- ΠΩΣ με βλέπεις μπαμπά;
Κι απάντησε ο Κων. Μητσοτάκης με το γνωστό γελαστό του ύφος.
-Μα και τσουνάμι βρε μπαγάσα;
Ζ.

Περίπατος
*ΑΛΛΟΙ παιδιά, άλλοι σκυλιά. Πιο απλό το δεύτερο, τα παιδιά δεν έχουν λουράκι, έχουν όμως γραφειοκρατία για τη μετακίνηση. Εκτός από το sms χρειάζεται και βεβαίωση της διεύθυνσης του σχολείου για να το περπατήσει ο γονιός του.
***
*- ΗΤΑΝ να το ζήσουμε κι αυτό: Να κάθονται όλοι οι υπόλοιποι και να δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί. Τους μάτιασαν οι ζηλιάρηδες.
***
*- ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ πάντως, άμα έστελνες πενήντα φορές ‘’6’’ για σωματική άσκηση θα πέρναγες Γυμναστική Ακαδημία άνευ εξετάσεων.
Ζ.

Συμπέρασμα
*ΗΤΑΝ και κουλτουριάρης ο Λαρισαίος επαγγελματίας.
- Με δύο λέξεις: Ο θάνατος του εμποράκου, Άρθουρ Μίλερ.
***
*ΚΑΙ οι υπόλοιποι δεν πήγαιναν πίσω στα καλλιτεχνικά.
- Παρασκευή στις 9 βγαίνουμε στα μπαλκόνια και τραγουδάμε «το τελευταίο βράδυ μου...απόψε το περνάω...».
***
* - ΤΟ είδατε; Έχει σηκώσει την Πρωτοψάλτη για ζέσταμα.
Ζ.

Ειδικά για ελιές
*ΚΙ επειδή το θέμα ετέθη επισήμως, στη συνέντευξη του πρωθυπουργού, προέκυψε και η πρόβλεψη στο χωριό.
- Στο μάζεμα της ελιάς θα είναι υποχρεωτική η μάσκα;
- Ναι, γιατί μπορεί να κολλήσεις δάκο.
Ζ.
Ευκαιρία
*ΣΤΗ λογική μετατροπής της κρίσης σε ευκαιρία οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Να φτιάξουμε μια εταιρεία που να οργανώνει λοκντάουν. Εκεί είναι το μέλλον.
***
*- ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ λέγεται στη Νέα Υόρκη. Στη Λάρισα λέγεται ‘’Μαντρώστετς’’.
Ζ.

84 ώρες
* ΤΡΙΧΕΣ; Αμ δε...
Η κυβέρνηση το έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη. Μη μείνει ο κόσμος ακούρευτος, απεριποίητος. Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής δεν θα κλείσουν σήμερα, θα συνεχίσουν και μάλιστα με διευρυμένο ωράριο, το λοκντάουν ξεκινά γι’ αυτά στις 6 το πρωί της Δευτέρας. Από χθες το απόγευμα ξεκίνησε ένας μαραθώνιος διάρκειας 84 ωρών κι όποιος/α προλάβει. Τρία εικοσιτετράωρα συν ένα δωδεκάωρο στην έναρξη. Όποια/ ος επίσης αντέξει, από τους επαγγελματίες.
Ζ.

Οργανωθείτε
*ΟΙ Λαρισαίοι άρχισαν να σκέφτονται και τις λεπτομέρειες.
- Οργανωθείτε σωστά για την καραντίνα. Πρώτον, πετάξτε τις ζυγαριές.
***
*- ΟΣΑ ζευγάρια αντέξουν και στη δεύτερη καραντίνα, πάει είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο.
***
* - ΔΗΛΑΔΗ εάν μπει ο άλλος στο σπίτι λίγο πριν τις 9 το βράδυ και πιάσει τη γυναίκα του με άλλον, θα πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί μέχρι τις 6 το πρωί στο σαλόνι;
***
*- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ξανά τα καλοκαιρινά. Να τα έχετε έτοιμα όταν βγούμε.
Ζ.

Να γράφεται
*ΕΙΧΕ ρεπορτάζ μέσα από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η ‘’Καθημερινή ‘’. Συνεδρίαση που διεξήχθη ηλεκτρονικά και στην οποία μετά τον Κυρ. Μητσοτάκη μίλησαν περίπου τριάντα βουλευτές.
Η εφημερίδα αναφέρεται στις συνήθεις πλέον γκρίνιες και παράπονα που εξέφρασαν βουλευτές για συμπεριφορά υπουργών αλλά και γ. γραμματέων και άλλων φαρισαίων, για να καταλήξει ωστόσο: ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας, έθεσε ένα σημαντικό θέμα για μεγάλο μέρος πολιτών λόγω της πανδημίας, ζητώντας να συμμετέχει ο ΕΟΠΥΥ στα τεστ για τον κορονοϊό. (Θα τον ακούσουν; Ότι το τεστ πρέπει να συνταγογραφείται.
Αυτός πάντως το χρέος του το έπραξε.)
Ζ.

e-εκλογές
ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον θα έχουν οι ηλεκτρονικές εκλογές του Σαββάτου για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Πόσοι θα πάνε άραγε να ψηφίσουν υποψήφιους που δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι; Μονάχα οι ΑΔΗΚ πάνε με τη θέλησή τους. Γίνονται αυτά τα πράγματα με το ζόρι; Τελικά γίνονται...
Ενδιαφέρον θα έχει και το μετά. Όσοι εκλεγούν πλην της ΑΔΗΚ, θα παραιτηθούν; Και μετά τι, πάλι εκλογές; Περίεργη κατάσταση.
Ν.Π.

Εικοσιπεντάευρο
*ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ τα λεκτικά παιχνίδια τους οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Τι γράφουν οι πινακίδες στην Ιαπωνία λίγο πριν τα τούνελ;
-ΧανοσήμαΣελιγάκι.
***
*- Ε όχι ρε φίλε και πλαστό το εικοσιπεντάευρο που σου έδωσα...
***
*-ΠΑΩ ν’ αλλάξω το μωρό.
-Άντε μπράβο... Ένα πιο ήσυχο να πάρεις.
Ζ.

Κομμωτήρια
ΧΑΜΟΣ θα γίνει αυτές τις μέρες στα κομμωτήρια από Λαρισαίους και Λαρισαίες που σπεύδουν να αλλάξουν τα ραντεβού τους προκειμένου να προλάβουν να κουρευτούν. Τα κομμωτήρια εκτάκτως θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα θα κατεβάσουν και αυτά ρολά. Τα ψαλίδια θα πάρουν φωτιά... τρεις εβδομάδες είναι όμως θα περάσουν που θα πάει. Εδώ αντέξαμε δύο μήνες. Θα ζήσουμε και με περισσότερο μαλλί.
Ν.Π.

Η τηλεργασία
*«ΟΙ αποφάσεις πρέπει να προηγούνται των γεγονότων» είχε πει με νόημα από προχθές ο Ηλ. Μόσιαλος, που η κυβέρνηση τον έχει ορίσει επίσημο εκπρόσωπο στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό.
Είχε προηγηθεί άλλη τοποθέτηση από καθηγητή της Επιτροπής των ειδικών. «Το χειρότερο ακόμη κι απ’ το λοκντάουν είναι το καθυστερημένο λοκντάουν».
***
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και θετικές παρεμβάσεις: Ο Λαρισαίος μηχανικός Λάμπρος Μόσιαλος αναμεταδίδει κάτι που είπε ο ξάδελφος εκ Τρικάλων Ηλίας, ο δημοφιλής καθηγητής απ’ το Λονδίνο: Πέντε Βρετανοί συνάδελφοί μου από το LSE είναι στην Ελλάδα και δουλεύουν μέσω τηλεργασίας.
Μένουν στο Κουκάκι και στο Παγκράτι και μου είπαν ότι δεν θα επιστρέψουν στην Αγγλία μέχρι την άνοιξη. Όλοι έκαναν τεστ πριν αναχωρήσουν από το Λονδίνο.
Είναι ενθουσιασμένοι με τους Έλληνες, τον καιρό, τη διατροφή, την Ελλάδα. Σκέφτομαι πόσες ευκαιρίες μπορούν να δημιουργηθούν για τη χώρα μας μετά το τέλος της πανδημίας.
Η τηλεργασία θα επεκταθεί διεθνώς και πολλοί νέοι άνθρωποι θα αναζητήσουν χώρες που μπορούν να τους προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής με μικρότερο κόστος.
Αν μάλιστα αποκτήσουμε κάποτε ταχύτερο και φθηνότερο Ίντερνετ τότε οι συνθήκες για τηλεργασία θα είναι ιδανικότερες.
Ζ.

Περί ευθύνης
ΤΟ χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού διέψευσε την κυβερνητική εκδοχή σύμφωνα με την οποία οι... ανεύθυνοι πολίτες είναι οι κύριοι αίτιοι για τη διασπορά του κορονοϊού και επιβεβαίωσε την αληθινή ευθύνη της κυβέρνησης η οποία δεν έπραξε τίποτα ουσιαστικό για να ενισχύσει το ΕΣΥ και να προλάβει – όσο είναι εφικτό - τη σημερινή κατάσταση.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο προχθές η κυβέρνηση να μειώνει το έργο των δημόσιων νοσοκομείων, αναβάλλοντας τα τακτικά και επιτρέποντας μόνο τα επείγοντα χειρουργεία, ακριβώς για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ. Με τις λίστες αναμονής να ξεπερνάνε το 2021.
Μόλις προχθές επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης να δηλώνει πως «όποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους». Οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις μεταξύ των κυβερνώντων ουδόλως ενδιαφέρουν. Αλίμονο πείτε σε αυτούς που θα οδηγηθούν στην ανεργία και σε αυτούς που θα χρειαστούν το ΕΣΥ και δεν θα έχουν πρόσβαση ή τα απαιτούμενα χρήματα για να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα.
Εκεί που διά της σιωπής ταυτίζονται οι κυβερνώντες είναι η ευκαιρία να περάσουν τις ανατροπές στα εργασιακά. Εκεί υπήρξαν συνεπείς και... έγκαιροι.
Β.Κ.

Ποιος θα βγει;
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ και οι Λαρισαίοι να συζητούν για τις αμερικανικές εκλογές. Αρκετά λιγότερο, προέκυψε το λοκντάουν.
- Αν εξαιτίας σας στο Μίσιγκαν επανεκλεγεί ο Τραμπ, θα σας στείλω πίσω το ‘’προφίσενσι’’.
***
* - ΕΥΤΥΧΩΣ που στην Ελλάδα δεν ψηφίζουμε με επιστολική ψήφο.
Όπως λειτουργούν τα ΕΛΤΑ, θα μαθαίναμε τα αποτελέσματα κάμποσα χρόνια μετά. (Σάμπως σε κοτζάμ Αμερική πάνε καλύτερα...)
***
* - ΤΕΤΟΙΕΣ ώρες θυμάμαι τον πατέρα μου, σημειώνει ο Κ.Μπ. Πλησίαζε η μέρα για την κάλπη στην Ελλάδα και μια παρέα από φίλους του τσακωνόταν για το ποιος θα βγει πρωθυπουργός. Αυτός άκουγε. Κάποια στιγμή τον ρώτησαν. Εσύ Μέντη ποιος λες ότι θα βγει; Εκείνος που θέλουν οι «Αμερικάνοι» απάντησε.
Αν τον ρώταγαν σήμερα ποιος θα βγει μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, το ίδιο θα απαντούσε. Χωνέψτε το. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεμπουπλικάνων. Στο βάθος ίδια πολιτική ακολουθούν. Με παραλλαγές. Και δεν την καθορίζουν αυτοί. Την καθορίζουν άλλοι.
***
*- ΝΑΙ. Ο Τραμπ είναι αλήτης, χυδαίος και αχρείος. Ο Μπάιντεν είναι «κύριος». Αυτός που θέλουν οι «Αμερικάνοι» είναι αυτός με τις καλύτερες διασυνδέσεις με τους πετρελαιάδες, το λόμπυ των βιομηχάνων όπλων και τους αμύθητα πλούσιους πάσης φύσεως. Αυτοί είναι οι «Αμερικάνοι».
Όποιος δώσει γην και ύδωρ σ’ αυτούς τους «Αμερικάνους», αυτός θα βγει. Τη δεδομένη στιγμή και οι δύο διεκδικητές τα έχουν δώσει όλα σ’ αυτούς που κινούν τα νήματα. Γι’ αυτό και η μάχη είναι αμφίρροπη.
Διαβάζοντας ιστορία ένα έμαθα. Μεταξύ του Καλιγούλα και του Ηλιογάβαλου δεν διαλέγεις. Αν θέλετε φυσικά να διαλέξετε ποιος κανίβαλος από τους δύο θα σας φάει, παρακολουθήστε με αγωνία τα τεκταινόμενα. Ξέρω πως ο Τραμπ θα με φάει με τα χέρια. Ο Μπάιντεν με μαχαιροπήρουνα.
Ζ.
Μόνο ένα
* ΜΟΝΟ την όρεξή τους δεν έχασαν κάποιες Λαρισαίες, ίσα-ίσα.
- Λένε ότι σ’ αυτή τη ζωή ό,τι δίνεις, παίρνεις.
Και αναρωτιέμαι:
Πότε έδωσα κιλά εγώ καλέ;
***
*- Έχουμε ένα προφιτερόλ στο ψυγείο και δεν πάει κανένας για ύπνο, μη του το φάει ο άλλος.
***
*- ΤΙ θα φας σήμερα;
- Ψάρι.
-Και για φαΐ τι έχεις;
Ζ.

Ό,τι πει η τιβί
* ΟΛΟΙ οι Λαρισαίοι υποτίθεται καθηλωμένοι, να παρακολουθούν την αναμέτρηση θρίλερ των αμερικανικών εκλογών καθότι επηρεάζουν το μέλλον του πλανήτη αλλά και θα καθορίσουν και τις εξελίξεις με την Τουρκία.
Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι έβλεπαν χαλαρά τα ματσάκια Τσάμπιονς Λιγκ κι ας μην συμμετείχε το βράδυ της Τετάρτης ελληνική ομάδα.
Όσοι δηλαδή είχαν δεύτερη τηλεόραση, αφού οι γυναίκες τους έβλεπαν ‘’Μέλισσες’’ ή κάτι άλλο από τα δικά τους. Κι αν δεν είχαν δηλαδή κι εκείνοι τα ίδια τηλεοπτικά γούστα.
(Μετά ήρθε το λοκντάουν και συνέπεσαν οι προτιμήσεις όλων.)
Ζ.

Δεν μπορούσε
* ΚΑΘΟΤΑΝ ο ηλικιωμένος Λαρισαίος στο παγκάκι, ακουμπισμένο το πηγούνι στο μπαστούνι, χαλαρός. Μέχρι που το βλέμμα του έπιασε μια γυναίκα πληθωρική, προκλητικά ντυμένη, να του χαμογελάει.
Φαινόταν ότι ήταν της δουλειάς, πήγαινε να μπει στη διπλανή πολυκατοικία, του έκανε νόημα με το κεφάλι, ατάραχος εκείνος.
-Έλα, του λέει ψιθυριστά.
-Δεν μπορώ, της απαντά κι αυτός χαμηλόφωνα.
-Βρε έλα, τον παροτρύνει εκείνη. Μάλλον υπήρχαν αναδουλειές.
-Δεν μπορώ, επαναλαμβάνει ο παππούς.
-Βρε άντε έλα που σου λέω...
Υπέκυψε κι αυτός στην πρόσκληση, ανέβηκε πάνω μαζί της κι απέδωσε ως νιούτσικος.
-Είδες παππού, που έλεγες ότι δεν μπορούσες...
-Αυτό; Ε, χεχε, φυσικά. Να πληρώσω δεν μπορώ.
Ζ.

 

AYGENAK ANASTASIOU CIU

*ΠΑΡΟΝΤΕΣ οι δεξιοί δήμαρχοι στην αθλητικοθρησκευτική επίσκεψη του Λευτ. Αυγενάκη στο ΕΑΚ, ο επιχώριος Δήμος Λαρίσης εκπροσωπήθηκε από τον αθλητικοαντιδήμαρχο Μιχ. Αναστασίου.
Ζ.

 

ESKIOGLOU AGORAST CIU

*ΔΗΜΑΡΧΟΣ Φαρσάλων και περιφερειάρχης κοιτούν μπροστά.
Ζ.

 

KAFENEIO CIU

*ΤΙ άλλο εκτός από το χιούμορ μπορεί να βοηθήσει...
Ι.Μ.

 

KADOS CIU

*ΠΟΛΥ καιρό, πάρα πολύ τα βλέπει παρατημένα ο Χ. Τ. στην οδό Αστεριάδου κάθετο της Αβέρωφ. Μα περνάει η Υπηρεσία Καθαριότητας, γιατί τότε;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass