Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 11 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:31
*Η πίσω αυλή του Δημαρχείου Λαρίσης, ο ακάλυπτος. Ούτε και τόσο νοικοκυρεμένα αλλά όχι και τόσο χάλια. Ζ. *Η πίσω αυλή του Δημαρχείου Λαρίσης, ο ακάλυπτος. Ούτε και τόσο νοικοκυρεμένα αλλά όχι και τόσο χάλια. Ζ.

Γκρίνιες
*- ΜΗΝ ξανακούσω γυναίκα να παραπονιέται ότι οι άντρες δεν μένουν σπίτι.


***
*ΑΡΧΙΣΑΝ κιόλας να γκρινιάζουν οι Λαρισαίοι.
- Το πρόστιμο γιατί το έκαναν 300 ευρώ; Για να βγάλουν το 800άρι που θα δώσουν;
***
*- ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ να πέσει κάνα σύστημα και την Πρωτοχρονιά. Και αντί να φύγει το 2020 να κάνει επανεκκίνηση.
***
*- ΚΟΨΤΕ τα νύχια των ποδιών σας τώρα που μπορείτε να σκύψετε. Σε δύο εβδομάδες, τρώγοντας κλεισμένοι, μπορεί να μην...
Ζ.

Τι σύμπτωση...
*ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ τα καλά νέα για το εμβόλιο έφτασαν ελάχιστες μέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές.
Ποιος αμφιβάλλει ότι αν είχαν προηγηθεί οι ελπιδοφόρες ανακοινώσεις, τότε τις εκλογές θα τις κέρδιζε ο Τραμπ;
Τι σύμπτωση κι αυτή, να περιμένουν να χάσει πρώτα;
Που το προέβλεπαν αναλυτές από καιρό δηλαδή, ότι το εμβόλιο δεν θα προκύψει προεκλογικά.
***
* Ο μονίμως επιφυλακτικός Λαρισαίος σκέφτηκε κάτι άλλο.
- Λιγάκι ήρεμα με το εμβόλιο της Pfizer. Είναι η ίδια εταιρεία που βγάζει και το βιάγκρα, μη γίνει κάνα λάθος σε ευρεία κλίμακα και μετά ποιος μας σώζει...
Ζ.

Τρώγε - τρώγε
*ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ πλέον οι Λαρισαίοι από καραντίνα, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.
- Πλέον δεν ξέρω τι μέρα είναι, ούτε τι ώρα είναι έξω. Απλώς όταν έχει φως τρώω κι όταν σκοτεινιάσει κοιμάμαι.
***
*- ΜΕΝΟΥΜΕ σπίτι. Και τρώμε ό, τι υπάρχει. Πολύ σχολαστικά.
***
*- Η διαιτολόγος μου συνέστησε μακρινούς περιπάτους. Έχω κάνει είκοσι φορές τη διαδρομή ψυγείο-καναπές.
Ζ.

Νευράκια
*ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ επίσης και τι τους περιμένει, πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία.
- Μετά την καραντίνα δεν θα βγούμε πιο δυνατοί. Πιο νευρικοί θα βγούμε.
***
*- ΠΡΕΠΕΙ ν’ αλλάξω τακάκια στα νεύρα μου, ρε παιδιά. Δεν φρενάρουν με τίποτα.
***
*- ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΜΕ άσχημα με τη γυναίκα μου. Επέμενε να βγει να πετάξει τα σκουπίδια ενώ ήταν η σειρά μου.
Ζ.Πολύ ελιά
*- ΑΝ κατάλαβα καλά, οι μισοί είμαστε αθλητές κι οι άλλοι μισοί ελαιοπαραγωγοί, έλεγε ο Λαρισαίος βλέποντας το πλήθος των sms για άσκηση αλλά κι όλους όσους μετακινούνται για συγκομιδή ελιάς.
***
* ΤΟ θέμα είναι πως όλοι στις πόλεις έχουν ένα χωραφάκι, δύο ή πέντε στρέμματα με ελιές στο χωριό.
Συνήθως ξεχασμένο αλλά φέτος τις μαζεύουν και τις ξαναμαζεύουν και ξανά, πηγαινοέρχονται σπάζοντας τον αποκλεισμό με διαβατήριο το Ε9.
***
* ΟΠΟΤΕ το σατιρικό Κουλούρι αναφέρει ότι ιδιαίτερα αισιόδοξος δηλώνει στην τελευταία του μελέτη ο Ελληνικός Οργανισμός Γεωργίας, προβλέποντας ιστορικό ρεκόρ στην παραγωγή, αλλά και την εξαγωγή προϊόντων ελιάς μέχρι και το τέλος του 2020. Όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες με το λοκντάουν, οι πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να μαζέψουν ελιές ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, κάτι που αποδείχτηκε από τα αμέτρητα ερωτήματα προς την Πολιτική Προστασία σχετικά με τον τρόπο που θα καταφέρουν να εκτελέσουν τις εργασίες συγκομιδής.
Έπειτα από τη σχετική άδεια που τους δόθηκε, ετοιμάζονται ήδη για τις εκδρομές τους, αποδεικνύοντας πως η αγάπη του Έλληνα για την ελιά δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψει.
«Είναι συγκινητικό, ο Έλληνας και η ελιά είναι έννοιες ταυτόσημες.
Μετά το πράσινο φως των ειδικών και τις σχετικές κατ’ εξαίρεση άδειες, δεχόμαστε αμέτρητες κλήσεις από ανθρώπους που χωρίς καν να έχουν κτήματα, ενδιαφέρονται να μαζέψουν ελιές. Ζούμε μεγάλες στιγμές», σχολίαζαν ελαιοπαραγωγοί, προβλέποντας ως και 67% αύξηση στις εξαγωγές και τουλάχιστον τετραπλασιασμό της παραγωγής σε σχέση με το 2019.
Ζ.

Ρακές
ΕΙΝΑΙ γνωστή η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, να αναβληθούν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία προκειμένου τα νοσοκομεία να αντέξουν την πίεση του κορονοϊού.
Τελικά όπως ανεπιτυχώς η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα του κορονοϊού, τα νοσοκομεία φαίνεται πως βρίσκονται ενώπιον μιας δύσκολης κατάστασης που εφόσον συνεχιστεί έτσι, τα επόμενα 24ωρα θα οδηγηθούν σε... «διαλογές» ασθενών.
Έτσι και το ΕΣΥ απειλείται αλλά και η υγεία νοσούντων από άλλες ασθένειες απειλείται με την αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργείων.
Ενώ λοιπόν η δημόσια υγεία απειλείται να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καβγαδίζουν όχι για την ουσία της υπόθεσης αλλά για το... τσιμπούσι του κ. Πολάκη.
Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο πρώην υπουργός πρώτος παραβιάζει τα μέτρα και, ο ΣΥΡΙΖΑ... ξεροκαταπίνει τις πρωτοβουλίες Πολάκη που πάλι κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα.
Την ώρα που οι πολίτες, μπροστά στον κίνδυνο να ξαναμπούνε σε πολύμηνες λίστες αναμονής, ψάχνουν δανεικά για να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα ή ψάχνουν γνωστούς να παρέμβουν στους γιατρούς να τους χειρουργήσουν...
Β.Κ.

Τηλεπαίδευση
*ΜΕ απουσίες απειλούσε το Υπουργείο Παιδείας όσους μαθητές δεν θα παρακολουθούσαν την τηλεκπαίδευση. Οι μαθητές όλοι παρόντες. Το υπουργείο; Απουσία.
***
ΚΑΙ η κριτική συνεχιζόταν μεταξύ των Λαρισαίων.
-Τηλεπαίδευση μαθητών όχι τηλεκπαίδευση.
***
*- ΟΣΟ δεν πέφτει το Facebook, η τηλεκπαίδευση παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
***
*- ΣΕ άλλο παιδί αγαπημένο μάθημα είναι τα μαθηματικά, σε άλλο η ιστορία, η κόρη μου με ενημέρωσε ότι το αγαπημένο της μάθημα είναι το «αδυναμία σύνδεσης».
***
*- ΕΓΩ πάντως περιμένω με αγωνία το πρώτο δημοσίευμα που θα λέει ότι η τηλεκπαίδευση δεν λειτούργησε γιατί οι πολίτες δεν ακολούθησαν την οδηγία να μην μπαίνουν στο ίντερνετ χωρίς σοβαρό λόγο, αυτοί φταίνε.
(Και δεν θα ‘ναι λίγοι εκείνοι που θα το πιστέψουν).
Ζ.

Μπαϊντενόπουλος
*ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ πολύ λένε ο Ερντογάν να στείλει συγχαρητήριο μήνυμα στον Τζο Μπάιντεν, έστω αυτό το τυπικό που έστειλε τελικά ο Τούρκος στενός φίλος του Τραμπ.
- Μα ποιον να συγχαρεί, αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος. Εκείνον που ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε συστηθεί αστειευόμενος ως Τζο Μπαϊντενόπουλος δηλώνοντας ότι είναι «ο πιο φιλέλληνας ιρλανδικής καταγωγής Αμερικανός»;
- Να βαστάμε μικρό καλάθι, μη μας βγει τελικά Τζο Μπαϊντένογλου.
Θέμα συμφερόντων των ΗΠΑ είναι όλα...
Ζ.

Ό,τι να ‘ναι
*ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 6 και άσκηση. Με παντελόνι υφασμάτινο κύριε και σκαρπίνι;
Εμένα έτσι μου αρέσει να αθλούμαι, με στυλ.
Και με σακούλες ψώνια στα χέρια;
Αυξάνω τον βαθμό δυσκολίας.
Μα, άσκηση στην Κεντρική πλατεία;
Φυσικά, το ενδεικνυόμενο μέρος, ο καθ’ εαυτού χώρος.
Και πλαστικό με τον καφέ;
Αυτό είναι τονωτικό, με ηλεκτρολύτες και τέτοια.
***
*ΟΙ αστυνομικοί έλεγξαν τον Λαρισαίο που δεν φορούσε μάσκα.
Να, την έχω, απλώς δεν πρόλαβα να τη φορέσω, αντέτεινε εκείνος. Παλιότερα ήταν απλώς ανέκδοτο: Άδεια, δίπλωμα κύριε, περάσατε με κόκκινο δεν το είδατε; Βρε το κόκκινο το είδα, εσένα δεν είχα δει κυρ αστυνόμε.
Ζ.

Μπόμπα...
*ΠΕΡΙΜΕΝΕ έλεγε o Φαρσαλινός μια ώρα στην ουρά να βγάλει λεφτά, τις προάλλες με την αναγγελία του λοκντάουν και τελικά αποδείχθηκε πως η ουρά ήταν για κομμωτήριο. Μιας και αφιέρωσε χρόνο περιμένοντας, έμεινε για κούρεμα.
- Πώς σας κουρεύουμε κύριε;
-Τρεις βδομάδες είπε ο πρωθυπουργός... Πιάσε λοιπόν την ψιλή να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για ένα τρίμηνο. Ήσυχο και καθαρό.
Γ.Γ.

Τα ίδια
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ του Γεωργίου Παπανδρέου προώθησε χθες στα ΜΜΕ, ανακοίνωση με την οποία, η Σοσιαλιστική Διεθνής «καλωσορίζει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις» στις αμερικανικές εκλογές.
Μια αγωνία για τι θα πει η Σοσιαλιστική Διεθνής για τη νίκη Μπάιντεν, την είχαμε να σας πούμε την αμαρτία μας. Μας καθησυχάζουν παράλληλα τονίζοντας ότι «εμείς, οι σοσιαλδημοκράτες σε όλη την υφήλιο, εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των προεδρικών εκλογών θα έχει πολλές θετικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ και όλο τον πλανήτη».
Πριν πολλά χρόνια, με την εκλογή του Τζίμι Κάρτερ οι Κύπριοι είχαν βγάλει σημαίες στα μπαλκόνια από τη χαρά τους. Με την εκλογή του Μπιλ Κλίντον πανηγύριζε η υφήλιος που έπαιζε κιθάρα, είχε διαφωνήσει με τον πόλεμο στο Βιετνάμ κ.λπ.
Με τον υιό Μπους τα ίδια όπως και με τον πατέρα Μπους που τον είχαν φιλέψει στο Μητσοτατέικο. Και τον Μπάιντεν φίλεψαν τις προάλλες αλλά το Ορουτς Ρεις, κοντεύει να κάνει τα δρομολόγια... Βόλος – Σκιάθος.
Για πολλοστή φορά, κυβέρνηση και αντιπολίτευση δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Μυαλό δεν βάζουμε...
Β.Κ.

Κουρεία
*ΠΑΡΟΤΙ η κυβέρνηση τους έχει δώσει ένα αβάντσο 84 ωρών στην έναρξη της καραντίνας, τα κομμωτήρια και τα κουρεία έκλεισαν κι αυτά. Όχι όμως και τα κουρεία σκύλων, τα οποία λειτουργούν κανονικά. Όλως παραδόξως.
***
*Κι έτσι μπορούν και τα μπουρδουκλώνουν εύκολα οι Λαρισαίοι.
- Τι κάνεις εδώ;
- Βγήκα έξω να βγάλω το σκυλί βόλτα κύριε αστυνόμε μου...
- Μα αυτή δεν είναι σκυλί.
- Εγώ μια φορά σε σκυλάδικο τη γνώρισα...
Ζ.

Ανορθόγραφος
- ΕΣΤΕΙΛΑ sms στο 13033 ‘’Θ’ αβγό’’ και μου απάντησε ‘’Του Λάζαρου, με το καλαθάκι.’’
***
*- ΚΑΙ τι σου αρέσει να κάνεις;
- Μ’ αρέσει να μένω σπίτι, να μαγειρεύω, να φτιάχνω γλυκά...
- Κάτι άλλο;
- Να χουχουλιάζω στο κρεβάτι, να βλέπω τηλεόραση στον καναπέ, ν’ ανακατεύω ντουλάπες...
- Και πώς είπαμε πως σε λένε;
- Τ’ όνομα μου είναι Ντίνα.. Καρά Ντίνα.
Ζ.

Απορρίφθηκαν
*ΟΙ εκπαιδευτικοί τούς γύρισαν την πλάτη. Πρόβλημα σοβαρό για την αδιάλλακτη υπουργό, η οποία στο κρας τεστ με δασκάλους και καθηγητές έσπασε τα μούτρα της. Πήρε στο λαιμό της και τη ΝΔ η οποία εξέδωσε οδηγίες κεντρικά μεθοδεύοντας κινητοποίηση συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά. Κανένας δεν τους άκουσε. Εκτέθηκε και το κόμμα. Ένα κουμπί ήταν να πατήσουν οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν και δεν το έκαναν. Κόντρα στην υπουργό μα και στην κυβέρνηση, που έφαγαν μεγάλη ήττα απ’ τους συνδικαλιστές.
***
*ΣΤΗ Λάρισα οι αυτοπροσδιορισθέντες ως ‘’Ακηδεμόνευτοι’’ τέθηκαν αυτοβούλως υπό την κηδεμονία της υπουργού. Μόνοι αυτοί συμμετείχαν στις εκλογές των υπηρεσιακών και μάλιστα όσο πιο ενεργά μπορούσαν. Και πέτυχαν όπως είπαν ένα «εξαιρετικό αποτέλεσμα». Μπορεί να ψήφισαν ελάχιστοι καθηγητές, όμως εξ αυτών οι «ΑΔΗΚ» θα πρέπει να πήραν ποσοστό αλά Εμβέρ Χότζα. Και χαίρονται. Με τι μούτρα όμως θα πάνε στις κανονικές εκλογές της ΕΛΜΕ; Που οι καθηγητές θα τους πουν ελάτε με τον κηδεμόνα σας... Αν και ο αρχηγός Κων. Κοντσιώτης μόνο για αιρετός ενδιαφέρεται, μπορεί να μην κινηθεί καν για τη διοίκηση του συλλόγου. (Δεν ψήφισαν πάνω από το 90% αλλά κι αυτοί πάνω από 90% θα πήραν μεταξύ των ψηφισάντων).
Ζ.

Γιατρέ μου...
*ΣΤΟΝ καιρό της πανδημίας, πρώτο θέμα στις συζητήσεις των Λαρισαίων οι γιατροί.
- Καλέ, το παιδί κατάπιε ένα δίευρο. Να φωνάξουμε τον γιατρό.
- Και να δώσουμε 50 ευρώ για να πάρουνε πίσω τα 2; Χαζός είσαι;
***
*- ΤΙ έχω γιατρέ;
- Θα χρειαστείς μια πλάκα...
- Θα μου τη γράψεις εσύ ή να πάω στο ΙΚΑ;
- Ο μαρμαράς.
***
*-ΠΩΣ σου φεύγει το άγχος άμα χρωστάς γιατρέ μου;
-Λες σ’ αυτόν που του χρωστάς ότι δεν θα του τα δώσεις και μεταφέρεις το άγχος σ’ εκείνον.                    

Ζ.

  XIONIA CIU

*Ο άλλος λέει νόμιζε ως τώρα ότι αυτό ήταν το ΛΟΚ ντάουν.
Ζ.

 

erotas CIU

*ΕΡΩΤΑΣ στα χρόνια της αρρώστιας.
Ζ.

 

METAKINISI CIU

*ΓΙΑ να μην ξεχνιόμαστε. Υπάρχουν κι άλλοι που κάνουν την άσκησή τους.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass