ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2020 18:15
*ΑΝ και χωρίς γιορτές κάστανου και ακτινίδιου λόγω της καραντίνας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, θα γευθεί νόστιμα κάστανα από τα Αμπελάκια και ποιοτικά ακτινίδια Πυργετού και γι’ αυτό φρόντισε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης...  Κ.Τσ. *ΑΝ και χωρίς γιορτές κάστανου και ακτινίδιου λόγω της καραντίνας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, θα γευθεί νόστιμα κάστανα από τα Αμπελάκια και ποιοτικά ακτινίδια Πυργετού και γι’ αυτό φρόντισε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης... Κ.Τσ.

Με αισιοδοξία


*ΤΙ άλλο να κάνουν οι Λαρισαίοι, αυτοσαρκάζονται.
- Δεν μας βλέπω έξω πριν το Πάσχα.
- Αμάν βρε, πες κάτι αισιόδοξο.
- Αισιόδοξο ήταν.
***
*- ΕΧΩ πληροφόρηση από υψηλά κλιμάκια ότι δεν θα γίνει άλλο λοκντάουν. Θα έχουμε αυτό για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
***
*- ΜΕΤΑ το δεύτερο λοκντάουν πάντως, αν βγει άθλημα στίβου όπου πρέπει να κάνεις 500 μέτρα καπνίζοντας 7 τσιγάρα και πίνοντας 2 φρέντο εσπρέσο, θα σαρώσουμε τα μετάλλια παγκοσμίως, με τόση προπόνηση που έχουμε ρίξει.
Ζ.

Επιπεδοποίηση
*ΤΑΣΗ ελάττωσης της ανόδου. Ανεβαίνει ακόμα ο αριθμός. Τώρα όλοι το ξέρουν, ‘’οι επόμενες δύο εβδομάδες’’ κλπ κλπ. Επιπεδοποίηση της καμπύλης και ν΄ αρχίσει να πέφτει τότε, όλοι μαθηματικοί πια. Να επιπεδοποιηθεί που μας έχει ισοπεδώσει... Και σε δύο ακόμη εβδομάδες ακόμη χαμηλότερα. Εάν και εφόσον τηρηθούν τα μέτρα. Και υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα επιβεβαιωθούν τα μοντέλα των επιστημόνων ξανά, όπως είχε γίνει στην πρώτη καραντίνα.
***
*ΤΟ έχουν πει οι ειδικοί: «Τη βδομάδα που μας έρχεται, έως τη Δευτέρα θα έχουμε δεδομένα σχετικά με τη διασπορά, τουλάχιστον να πετύχουμε οριζοντίωση της καμπύλης, ούτως ώστε την άλλη εβδομάδα να αρχίσει να πέφτει προς τα κάτω και υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει τάση ελάττωσης της ανοδικής καμπύλης της νόσου». (Είθε.)
Ζ.

Τηλεκπαίδευση
ΞΕΚΙΝΑ σήμερα η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά σχολεία και μικροί και μεγάλοι ένα άγχος το έχουν. Θα αντέξει το σύστημα; Πάντως χθες οι εκπαιδευτικοί μετά και την αναβάθμιση της πλατφόρμας έκαναν δοκιμές καλώντας μαθητές να δουν πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές τάξεις. Για τις μικρές ηλικίες Α και Β Δημοτικού θα είναι δυσκολότερο, αφού χρειάζονται και τον γονιό πάνω από το κεφάλι τους, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς θα είναι δύσκολο να τους συντονίσουν. Γραφή και ανάγνωση διαδικτυακά δύσκολο εγχείρημα.
Ν.Π.

Τηλεοπτικά μαθήματα
ΚΑΛΑ ανακοίνωσε η υπουργός μαθήματα μέσω τηλεόρασης. Αυτά όμως είχαν βιντεοσκοπηθεί την περασμένη άνοιξη και η ύλη που είχε διδαχθεί μέχρι τότε ήταν διαφορετική. Τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα που παίχτηκαν δεν συμβάδιζαν με την ύλη που έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα τα παιδιά. Οπότε δώρον άδωρον...
Ν.Π.

Σπασμένα φρένα
*ΚΙ ενώ δείχνει να περιορίζεται ο καλπασμός του κορονοϊού, σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, παρότι τα λεγόμενα ‘’σκληρά νούμερα’’ με θανάτους και διασωληνώσεις παραμένουν εκτοξευμένα, στη Λάρισα ειδικά συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα. Πολλαπλάσιος ρυθμός αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό. Αν δεν εξηγηθεί το γιατί συμβαίνει θα είναι δύσκολο και να περιοριστεί.
Ζ.

Για τσιγάρα
*ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες στα μυαλά των Λαρισαίων.
- Βγαίνω να πετάξω τα σκουπίδια με αργά βήματα, να απολαύσω την έξοδο. Σαν να παίζω σε ταινία του Αγγελόπουλου.
***
*- Η μεγαλύτερη κατάρα των ημερών είναι να σου τελειώσουν τα τσιγάρα στις 9 το βράδυ και να μην έχεις σκύλο να πας στο περίπτερο.
***
*- ΕΧΩ και 300 ευρώ στην άκρη για ώρα ανάγκης. Πάω μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα και έρχομαι.
Ζ.

Αιφνιδίασαν
*ΜΑ τα βάζουν με το ΚΚΕ στο αντάρτικο; Μαζεύτηκαν χθες μπροστά στο ΑΤΑ, αρκετές δεκάδες μέλη και στελέχη του κόμματος, με πανό και με κόκκινες σημαίες αλλά και με μάσκες, τηρώντας αποστάσεις, σε αραιές τριάδες στον δρόμο. Δεν τους πήραν χαμπάρι οι αρχές, παρότι από την προηγουμένη η Πανός είχε προαναγγείλει με ανακοίνωση ότι κάτι θα έκαναν, πως δεν θα σιωπούσαν για το Πολυτεχνείο.
Έκαναν τη συγκέντρωσή τους φόρα παρτίδα, έγινε και ομιλία, έγραψαν και το ‘’ΕΞΩ οι ΗΠΑ’’ μπροστά στην Πύλη του ΑΤΑ, στην άσφαλτο με κόκκινη μπογιά και αποχώρησαν ειρηνικά. Την ίδια στιγμή, ως αντιπερισπασμός λειτουργούσε η κατάθεση στεφάνων από μικρή αντιπροσωπεία στην πλατεία του Εργατικού Κέντρου. Πίστεψαν δηλαδή στην Αστυνομία ότι το ΚΚΕ θα έμενε σε μια απλή κατάθεση αλα ΣΥΡΙΖΑ; Συνεννοήθηκε τόσος κόσμος, μετακινήθηκαν, με εξοπλισμό κιόλας και ρουθούνι δεν άνοιξε, ούτε μια κλήση. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός.
Ζ.

Εφάμιλλο
*ΑΠΟ προσωπική του εμπειρία, λόγω νοσηλείας συγγενικού του προσώπου, ο γιατρός του εξωτερικού Γ. Ν. , έχοντας εργαστεί ο ίδιος σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Ελβετίας, μιας χώρας με άφθονους οικονομικούς πόρους και επαρκώς εξοπλισμένα νοσοκομεία, στελεχωμένα πλήρως με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, παρατηρεί ότι «το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δεν υστερεί σε θέμα τεχνογνωσίας, αλλά και αμέριστου ενδιαφέροντος προς τους πάσχοντες».
***
*ΚΑΙ συμπληρώνει, γενικεύοντας στο μήνυμά του: «Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι τραυματιοφορείς, οι πάσης φύσης υπάλληλοι των νοσοκομείων μας, δίνοντας κάθε μέρα άνιση μάχη μ' έναν ύπουλο αόρατο και απρόβλεπτο εχθρό, υπερβαίνουν τον εαυτό τους, σώζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας κάθε μέρα. Παρά τα πενιχρά εφόδια, παρά τις ελλείψεις σε υλικά, μηχανήματα, όργανα, ακούραστοι μαχητές δεν εγκαταλείπουν τις επάλξεις και κάνουν ό,τι μπορούν και ό,τι δεν μπορούν με συνεχείς υπερβάσεις, ξεπερνώντας κατά πολύ τις ανθρώπινες αντοχές. Και πάντα όλοι τους κοντά στον ασθενή με ανθρώπινο πρόσωπο, με ψυχολογική υποστήριξη, συμπάσχοντας, μαζί. Αυτό το ‘’Μαζί’’ ας μην το ξεχνούμε και να νιώθουμε ασφαλείς που έχουμε τέτοια παλικάρια στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ένα μεγάλο Μπράβο και ένα μεγάλο Ευχαριστώ». (Είπε και ελάλησε και πολύ ορθώς έπραξε.)
Ζ.

Τηλεκαφέδες
*ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους οι Λαρισαίες, με άλλους τρόπους πια λόγω αποκλεισμού, τέρμα πλέον οι καφέδες, ζήτω οι τηλεκαφέδες.
- Είναι και μερικοί άντρες σταθεροί καλέ, ακλόνητοι χαρακτήρες. Σε όλες τα ίδια λένε.
***
*- ΕΙΧΕΣ ποτέ άσχημη κοπέλα; τον ρώτησα...
- Όχι
- Θέλεις;
***
*- ΔΕΝ ξέρω πώς να του πω ότι τον απατάω...
- Πες του ότι έχεις πάει με έξι κι εκείνος είναι ο πέμπτος.
Ζ.

Όχι προαιρετική
*ΓΝΩΣΤΟΣ Λαρισαίος ο Α. Χ. τυγχάνει και αυτοδιοικητικός παράγοντας, καταγγέλλει, όπου δει, ότι χθες 17η Νοεμβρίου έγινε κανονικά μάθημα σε ιδιωτικό σχολείο της Λάρισας. Με τηλεκπαίδευση εννοείται, όμως σε όλα τα υπόλοιπα έγινε εξ αποστάσεως γιορτή για το Πολυτεχνείο μόνο. Ο νόμος ορίζει ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι αργία για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Και δεν είναι προαιρετική η εφαρμογή του, εννοείται. Δεν έχει σχέση με το αν κάποιος ιδιοκτήτης σχολείου θέλει ή δεν θέλει να τιμήσει το Πολυτεχνείο.
Ζ.

Σχολεία
*Η Εκπαίδευση έχει τους δικούς της ρυθμούς και στη Λάρισα.
- Αν τα σχολεία μείνουν κλειστά για καιρό ακόμα, οι μαμάδες θα βρουν το εμβόλιο πριν από τους επιστήμονες.
***
*ΜΕΤΑ την εμφάνιση της τράπουλας στην Εκπαιδευτική, αλλαγές στο πρόγραμμα μαθημάτων:
Γλώσσα
Γλώσσα
Μπαρμπούτι
Γυμναστική
Πόκα
Θρησκευτικά.
***
*- ΠΩΣ πάει η τηλεκπαίδευση Γιωργάκη;
- Κερδίζω 70 ευρώ.
Ζ.

Ιδιαιτερότητα;
*ΣΤΗΝ Καρδίτσα... Μα τι γίνεται στην Καρδίτσα. Κοπελίτσες τ΄ απίστομα στην Κεντρική πλατεία και χειροπέδες διότι έλειπε το sms στο 13033; Είναι δυνατόν, τέτοια παλικάρια; Δημοσιογράφοι καλούνται ως κατηγορούμενοι εκ των προτέρων διότι εκ των υστέρων θα απαγορεύονταν κάθε γιορτασμός του Πολυτεχνείου; Όχι χθες με τις έκρυθμες καταστάσεις, άλλες μέρες πριν. (Μα μόνο στην Καρδίτσα, τι μπορεί να είναι αλλιώτικο εκεί;)
Ζ.

Μελαγχολικοί
*ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ να καταληφθούν οι Λαρισαίοι από μια γλυκιά μελαγχολία.
- Τρώμε μέχρι να νυστάξουμε και κοιμόμαστε μέχρι να πεινάσουμε.
***
*- ΦΤΕΡΝΙΣΤΗΚΑ με τη μάσκα και μου έμειναν τα λαστιχάκια στ΄ αυτιά.
***
*- ΑΠΟΡΩ πώς μας αφήνουν ακόμη να έχουμε ανοιχτά φώτα μετά τις 9 το βράδυ.
Ζ.

100 στις 25
*ΕΧΕΙ περάσει και από τη Λάρισα ως κυβερνητικός παράγων, παλιότερα, ο Γ. Μ., άνθρωπος με συγκρότηση και φρόνηση. «Είναι πλέον προφανές ότι η ΝΔ εμποδίζεται να ενισχύσει το ΕΣΥ από το ίδιο της το προεκλογικό πρόγραμμα, όπου προωθούσε τη Σύμπραξη ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα. Δεν αύξησε και δεν αυξάνει της ΜΕΘ, χρειαζόταν αύξησή τους ακόμη και αν δεν υπήρχε ο ιός. Δεν προσέλαβε ούτε προσλαμβάνει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για στελέχωση των ΜΕΘ. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χρειάζεται ειδική εκπαίδευση. Διαφορετικά πολύ λίγα μπορεί να προσφέρει. Για να καταστεί κατανοητό, μια μονάδα 25 κλινών ΜΕΘ απαιτεί 100 στελέχη περίπου νοσηλευτικό προσωπικό. Ποτέ δεν είναι αργά. Ας το κάνει τώρα. Διαφορετικά η αγωνία κορυφώνεται, οι αεροδιακομιδές κοστίζουν, η εξάντληση του προσωπικού, συνεχίζεται, προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται κλπ κλπ. Παρακαλώ την Κυβέρνηση χωρίς υπεκφυγές να κάνει κάτι», καταλήγει ήρεμα.
Ζ.

Υπέροχο πρωινό
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ χαλαροί οι Λαρισαίοι φοιτητές, μάλλον ακόμη περισσότερο με την καραντίνα.
- Συμβουλή για ένα υπέροχο πρωινό: Ξανακοιμηθείτε.
***
*- ΕΧΟΥΜΕ γεμίσει Ιφιγένειες, Νεφέλες και Ιοκάστες, περνάς από Δημοτικό την ώρα που σχολάνε τα πιτσιρίκια και νομίζεις πως είσαι σε γενική πρόβα στην Επίδαυρο.
***
* ΜΕ πλησίασε ένας νεαρός.
- Θέλω 50 λεπτά να φάω μια τυρόπιτα.
-Τόσο πολύ; Εγώ την τρώω αμέσως.
Ζ.

Οι 2 εκ των 3
*TO συνυπέγραφαν δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τσιλιμίγκα, η Δέσποινα Αράπκουλε κι ο Πέτρος Τσακνάκης, προερχόμενοι από τη συριζαϊκή πτέρυγα, το κείμενο που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα με κριτική στον περιφερειάρχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει τρεις περιφερειακούς συμβούλους, είναι κι ο Χρήστος Γελαλής που είχε κερδίσει την έδρα από τον παπα Ρίζο Κομήτσα. Φαίνεται όμως ότι δεν αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις με τους άλλους δύο.
Ζ.

Να αξιοποιηθεί
*ΒΡΗΚΕ την ευκαιρία να μιλήσει για τις ηλεκτρονικές εκλογές που διεξάγονται στα πανεπιστήμια, για τις εξ αποστάσεως ψηφοφορίες, ο πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, με αφορμή σχετικό προχθεσινό σχόλιο ο Βασ. Γερογιάννης σχολιάζει με τη σειρά του: «Στη σύγχρονη εποχή είναι πλέον αυτονόητο να μπορεί η τεχνολογία να αξιοποιηθεί ως εργαλείο για το καθετί.
Μπορεί ακόμη να αξιοποιηθεί ως εργαλείο για να υποστηρίξει και τη Δημοκρατία, ιδιαίτερα σε δύσκολες συνθήκες, σαν αυτές που ζούμε στις μέρες μας. Η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί ως μέσο που διευκολύνει την απρόσκοπτη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και να αποτελέσει ένα μέσο για να υποστηρίξει την αποτελεσματική/αδιάβλητη διεξαγωγή μιας εκλογικής διαδικασίας. Η τεχνολογία μπορεί να εμποδίσει στο να μπει lockdown στη Δημοκρατία». (Τώρα βέβαια εκπαιδευτικοί σε προηγούμενες βαθμίδες μπορεί να έχουν αντιρρήσεις. Οπότε, όστις βούλεται...)
Ζ.

Με την ώρα
*ΜΕ το νέο σύστημα, με την ώρα που τον απασχολείς, χρεώνουν κάποιοι δικηγόροι κι ο Λ. Τ. διηγείται πώς ένας απ΄ αυτούς έφτασε στην πύλη που φυλάει ο Άγιος Πέτρος.
-Δεν είναι δίκαιο, του παραπονέθηκε, είμαι μόλις σαράντα πέντε χρονών...
- Έχουμε αλλάξει το σύστημά μας, του εξήγησε εκείνος. Τώρα μετράμε με τις ώρες χρέωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας λοιπόν είσαι εκατόν πενήντα τριών ετών.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass