Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 19 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:29
*ΚΑΙ σε άλλη, νορμάλ εποχή, δεν θα τους επέτρεπαν να βάψουν την άσφαλτο με συνθήματα μπροστά στην Πύλη του ΑΤΑ. Τώρα όμως τρίπλαραν τις Αρχές με το αιφνιδιαστικό χάπενινγκ για το Πολυτεχνείο. Τουλάχιστον στο ΚΚΕ τήρησαν την αστυνομική απαγόρευση «όχι πάνω από τρεις» καθώς μόνο δύο πήραν τα κόκκινα σπρέι να γράψουν. Ζ. *ΚΑΙ σε άλλη, νορμάλ εποχή, δεν θα τους επέτρεπαν να βάψουν την άσφαλτο με συνθήματα μπροστά στην Πύλη του ΑΤΑ. Τώρα όμως τρίπλαραν τις Αρχές με το αιφνιδιαστικό χάπενινγκ για το Πολυτεχνείο. Τουλάχιστον στο ΚΚΕ τήρησαν την αστυνομική απαγόρευση «όχι πάνω από τρεις» καθώς μόνο δύο πήραν τα κόκκινα σπρέι να γράψουν. Ζ.

Αναμενόμενο
*ΣΤΑΔΙΑΚΗ μεταβολή... Νεφώσεις παροδικά αυξημένες... Τοπικές βροχές... Σποραδικές καταιγίδες... Θα σημειώσει πτώση...


Οι χθεσινές προβλέψεις κατέληγαν... Ο καιρός θα βελτιωθεί. (Βαθιά στον Νοέμβριο, σ’ ένα γλυκό φθινόπωρο).
***
*ΚΑΤΑ τα άλλα κι όπως εξελίσσεται η κατάσταση: Είναι η εποχή που η φράση «κάνει ψόφο έξω» αποκτά άλλη διάσταση.
Ζ.

Καθίστε, καθίστε
*- ΟΣΟΙ περιμένετε να βελτιωθεί η κατάσταση, καθίστε. Μη στέκεστε όρθιοι. (Απαισιοδοξώντας αισιόδοξοι οι νεαροί Λαρισαίοι).
***
*- ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ η μάνα μου ότι δεν θα πετύχω τίποτε στη ζωή μου όλη μέρα ξάπλα στον καναπέ. Πού να ήξερε ότι τώρα σώζω τη χώρα.
***
*- ΚΑΙ τι κάνεις τώρα όλη μέρα μέσα με την καραντίνα.
- Τη μισή μέρα πίνω καφέ και την άλλη μισή τσίπουρο.
Ζ.

Μόνο 10-20
*ΑΝ είναι να πάνε κάτω από 500 πανελλαδικώς, εκεί στα 300 τα κρούσματα ημερησίως για ν’ ανοίξει πάλι η χώρα, όπως λένε οι κυβερνώντες, τότε αντιστοίχως η Λάρισα πρέπει να εμφανίζει καμιά δεκαπενταριά εντοπισμένες μολύνσεις την ημέρα.
Πολύ μακριά, καθώς ακόμη ανεβαίνει ο αριθμός τους, πότε να πάρει τη μεγάλη κατηφόρα. Που μακάρι δηλαδή, να έχει χαλαρώσει και η κατάσταση στα υπό ασφυξία νοσοκομεία. Είθε να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις. (Χθες πάντως έσπασε το κοντέρ, αυτή η Τέταρτη ήταν πιο ζόρικη απ’ όλες τις προηγούμενες).
Ζ.

Κυκλοφορία
*ΗΡΩΩΝ με Φαρσάλων και χθες κλασικά μποτιλιάρισμα, στην Παναγούλη βήμα σημειωτόν, πιο πάνω, στην Κύπρου κόσμος να περπατάει. Και τα κρούσματα πληθαίνουν, 207 στη Λάρισα.
Πού πάει όλος αυτός ο κόσμος; Ατρόμητος βαδίζει στο πεπρωμένο του; Κι έχουμε και καραντίνα. Και περιμένουν οι ειδικοί να μειωθούν οι αριθμοί από βδομάδα. Πώς συμβιβάζονται όλα αυτά μαζί;
Ζ.

Μοναχικοί
*ΤΙ άλλο απομένει στους Λαρισαίους παρά ο αυτοσαρκασμός.
- Αδέρφια μπακούρια συνεχίστε, χάρη σε μας θα σωθεί η ανθρωπότητα. Μείνετε μόνοι, νικάμε.
***
*- ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ να λέμε έχω έξοδο σήμερα και να εννοούμε το μανάβικο και το κρεοπωλείο.
***
*- ΘΑ στέλνεις 6 και θα βγαίνεις έξω με τον αγκώνα τεντωμένο. Αν σε σταματήσουν για έλεγχο θα λες πως έβγαλες το γεράκι σου βόλτα κι ότι το περιμένεις να γυρίσει όπου να ’ναι.
Ζ.

Μέχρι τρεις;
*ΗΤΑΝ προσεκτικοί οι Λαρισαίοι παράγοντες, αλλά και η αστυνομία έδειξε ελαστικότητα όταν παραβιάστηκε η διαταγή για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.
Να, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός κατέθεσε στεφάνι για το Πολυτεχνείο πλαισιωμένος από δύο μόνο συνεργάτες του. Το ίδιο κι ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, με δύο στελέχη της νεολαίας έσπευσε στο άγαλμα του Ρήγα, ο Β. Ζωγράφος.
Αντιθέτως ο ομόλογός του του ΚΙΝΑΛ Μιχ. Τολίκας κινήθηκε στο όριο, με τετράδα. Ενώ ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης με εξάδα, παραβιάζοντας πρακτικά την αστυνομική διαταγή. Επικεφαλής τετράδας στην κατάθεση ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας, μόνος μ’ άλλον έναν μονάχα συνοδεία ο συνάδελφός του των Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου.
***
*ΣΕ συστάσεις περιορίστηκαν οι αστυνομικοί, στο Εργατικό Κέντρο όπου είχαν μαζευτεί καμιά εικοσαριά εκπρόσωποι φορέων με στεφάνια που κατέθεσαν στο άγαλμα Τ. Γαργαλιάνου.
Απέφυγαν οποιοδήποτε συγκρουσιακό κλίμα. Από τα μεγάφωνα του ΕΚΛ πληροφορήθηκαν οι αστυνομικοί ότι φύλαγαν εκεί τον αντιπερισπασμό καθώς την ίδια ώρα το ΚΚΕ είχε συγκεντρώσει ανενόχλητα τις δυνάμεις του μπροστά στο ΑΤΑ, σε εκδήλωση για το Πολυτεχνείο.
Δεν παρατήρησαν ότι στην υποτιθέμενη εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο δεν ήταν παρών ούτε καν ο πρόεδρός του. Ο Γιάννης Σκόκας είχε δουλειά, ήταν ομιλητής στη συγκέντρωση στο ΑΤΑ.
***
*ΕΧΑΣΕ την ευκαιρία ο Χρ. Καπετάνος και η τοπική ΝΔ. Μάλλον δεν είχαν ενημερωθεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κατέθετε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, εκ των υστέρων θα το έμαθαν. Κι έτσι δεν πήγε η γαλάζια Νομαρχιακή να κάνει το ίδιο και στη Λάρισα.
Ζ.

Κλαδιά
ΜΕΤ’ εμποδίων γίνεται η διέλευση πεζών σε σημείο της οδού Τυχερού, το οποίο έχει καλυφθεί με κομμένα κλαδιά δέντρου. Πολίτης ανέφερε πως αφότου κλάδεψε κάλεσε την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου να τα μαζέψει και την περιμένει ήδη είκοσι μέρες...
***
* ΠΑΡΑΠΟΝΑ για την Υπηρεσία Πρασίνου, κάνουν πολίτες που διαμένουν στην οδό Μανουσάκη, γιατί λένε «δεν μερίμνησε να κλαδέψει τα δέντρα που βρίσκονται εκεί και έχουν μεγαλώσει υπερβολικά...».
Μελομακάρονα
*ΠΑΡΟΛΑ αυτά οι Λαρισαίοι μπαίνουν στο κλίμα των Γιορτών. Ίσως και για να ξεχαστούν.
- Φτιάξαμε μελομακάρονα, αλλά θα ξαναφτιάξουμε πάλι αύριο.
- Δεν πέτυχαν;
- Δεν έφτασαν.
***
*- ΘΕΣ ένα μελομακάρονο Γιωργάκη;
- Αχ να μη σε προσβάλω κυρία Μαρία, θα πάρω πέντε.
***
*- ΜΑ τι κάνετε κύριε;
- Σας ρώτησα αν είναι ωραίοι οι κουραμπιέδες και μου είπατε να δοκιμάσω.
- Ναι αλλά έχετε φάει δέκα...
- Είμαι αναποφάσιστος.
Ζ.

Αδέξιος;
*AKOMΗ και το ΚΚΕ οργάνωσε ένα υγειονομικώς υποδειγματικό χάπενινγκ στην Αθήνα. Ακίνδυνη ήταν και η εκδήλωση των 7 του ΜέΡΑ25, επισημαίνει ο Γ.Κ. Αντιθέτως χιλιάδες αστυνομικοί, παρατεταγμένοι ή μη και σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον, μετέδωσαν πολύ περισσότερο τον ιό, αν ήταν φορείς.
***
*ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Η υπερβολική επίδειξη πυγμής και η άσκηση υπέρμετρης βίας είναι δείγμα πολιτικής αδυναμίας.
Διότι τον συμβολισμό του Πολυτεχνείου - αντίσταση στον αυταρχισμό- ήταν που δεν έλαβαν υπόψη τους εκδίδοντας αστυνομικές αποφάσεις πέραν των ορίων. Ως «αδέξιος δεξιός» ο ίδιος πλέον ο Μ. Χρυσοχοΐδης... (Πώς αλλάζουν οι καιροί κι έρχεται να λουστεί όσα χρέωνε άλλοτε).
***
*ΚΑΠΟΙΑ στιγμή η πανδημία θα τελειώσει. Και τότε, όταν οι διαδηλώσεις δεν θα απαγορεύονται, ούτε θα γίνονται με 100 άτομα, τα πράγματα θα ζορίσουν. Αν επιλέξουν να τις αντιμετωπίσουν με τον χρυσοχοΐδειο τσαμπουκά, θα έχουν κακά ξεμπερδέματα. Όπως έχει γράψει ο Αμερικανός συγγραφέας Χένρι Μίλερ, «ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικασμένο».
Ζ.

Αχρείαστο
*ΤΟΥΣ έτυχε κι αυτό το «αχρείαστο πρόστιμο», όπως το χαρακτήρισαν οι ίδιοι, το οποίο αποκάλυψε το βάθος του σχεδίου.
Γιατί κυρά μου άφησες ένα λουλούδι στα κάγκελα του Πολυτεχνείου; Τι θα πει το έκανες και πέρυσι; Πάρε φέτος πρόστιμο τριακόσια ευρώ. Μετά ήθελαν οπωσδήποτε να της το σβήσουν. (Όταν κατάλαβαν ότι τους είχαν καταλάβει).
***
*ΚΑΙ σε λιγότερο από 20 μέρες είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τότε και το λοκντάουν μπορεί να έχει ανακληθεί, αλλά και το πάνω χέρι θα έχουν οι αντεξουσιαστές. (Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει όμως ως τις 6 Δεκεμβρίου...).
Ζ.

Πολύ δύσκολα
*ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ του λοκντάουν στις ζυγαριές των Λαρισαίων.
- Έχετε που έχετε τα ψυχολογικά σας, κάντε και καμιά βλακεία να ζυγιστείτε αυτές τις μέρες.
***
*- ΣΤΗΝ αρχή της χρονιάς είχα βάλεις στόχο να χάσω πέντε κιλά.
- Πόσα θες ακόμη;
- Άλλα οχτώ.
***
*- ΤΟ πιο δύσκολο στο λοκντάουν είναι να κρατάς δύο μέτρα απόσταση. Απ’ το ψυγείο.
Ζ.

Με τσίπουρο
*ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ οι χώροι των καζαναριών έλεγε χθες στην εφημερίδα ο πρόεδρος των αμβυκούχων Αντ. Τσικριτσής.
Γίνεται λέει προληπτικά ψεκασμός κατά του κορονοϊού με αλκοολούχο διάλυμα προερχόμενο από την απόσταξη τσίπουρου.
Κι έτσι επιβεβαιώνεται ότι το τσίπουρο καταπολεμά τον κορονοϊό, όπως σκοτώνει όλα τα μικρόβια δηλαδή. Και εσωτερικά βέβαια, με κατάποση, όχι μόνο σε εξωτερικές επιφάνειες.
Ζ.

Μια σταλιά χώρες
*ΚΑΠΟΤΕ ήταν το Λουξεμβούργο. Να προσφέρει ποδοσφαιρικές ανάσες και πιθανότητα θριάμβου σε μικρομεσαίες εθνικές ομάδες τύπου Ελλάδας, καταπονημένες στις διεθνείς διοργανώσεις από τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια. Άντε και η Μάλτα.
Ύστερα εμφανίστηκαν στα τουρνουά το Λιχτενστάιν, η Ανδόρα, τα Νησιά Φερόες, ακόμη και ο Βράχος, σ’ έναν βράχο πάνω είναι στριμωγμένο ως κράτος το Γιβραλτάρ. Μόνο το Βατικανό δεν έχει ποδοσφαιρική ομάδα, εντάξει δεν παίζουν μπάλα οι καρδινάλιοι, οι Ελβετοί φρουροί όμως; Κι έτσι οι φίλαθλοι εκτός από το όποιο θέαμα, μαθαίνουν και λιγάκι Γεωγραφία.
 Μια σταλιά χώρες, κουτσουλιά στον χάρτη και παίζουν μπάλα, στέκονται αξιοπρεπώς. Είναι, από πληθυσμιακή άποψη, σαν να υπάρχει και να παίζει η Εθνική Φαρσάλων. Κι όμως, εμφανίζουν στις τάξεις τους και ποδοσφαιριστές που παίζουν σε μεγάλα κλαμπ. Να κινούνται άραγε παρασκηνιακώς τίποτε μεταγραφές τύπου «κυπριακή υπηκοότητα»; Αλλιώς, πόσο ποδοσφαιρομάνα να είναι η Ανδόρα...
Ζ.

Τουλάχιστον...
*Η κουτσομπόλα της γειτονιάς καρφώνει στη σύζυγο ότι ο άντρας της ήταν με τη νέα γειτόνισσα. Το βράδυ που γυρίζει εκείνος τον ρωτάει.
- Κάτι έμαθα ότι έκανες σήμερα και θέλω να μου πεις αν είναι αλήθεια...
- Ωχ... Τι;
- Σε είδαν να μπαίνεις στο σπίτι της χήρας λίγο πιο κάτω στη γειτονιά και να βγαίνεις μετά από δύο ώρες...
- Ξέρεις εγώ... Πήγααα; Όχι, να μωρέ...
- Μην το αρνηθείς γιατί μου το είπε η γειτόνισσα που της το είπε η ίδια η χήρα...
- Αφού τα ξέρεις όλα, το παραδέχομαι... Ναι πήγα γιατί με κάλεσε και έγινε το κακό. Σου ζητώ να με συγχωρέσεις.
- Και δεν το ήξερες πως θα το μάθουν όλες οι κουτσομπόλες;
- Δεν το περίμενα... (Δείχνει μετανιωμένος πάντως).
- Τα κατάφερες τουλάχιστον καλά ή θα μας κοροϊδεύει όλη η γειτονιά;
Ζ.

 

 MASKES TSIPRAS CIU

*ΜΑΣΚΕΣ ναι, αποστάσεις όμως; Κάπως, εεε... Του αρχηγού ο μαγνητισμός δημιουργεί συνωστισμό.
Ζ.

 

GEFYRA PHNEIOY CIU

*ΤΩΡΑ που περπατάει ο κόσμος περισσότερο λόγω άσκησης, αλλά κυρίως για τους διερχόμενους ποδηλάτες, επιβάλλεται να επισκευαστεί το πεζοδρόμιο μα και το κάγκελο στη γέφυρα του Πηνειού.
Ζ.

 

TSIPRAS CIU

• ΣΤΗ Λάρισα, στη δεύτερη πόλη μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου η πανδημία απειλεί να τινάξει στον αέρα το ΕΣΥ, βρέθηκε χθες ο Αλ. Τσίπρας ανεβάζοντας τους πολιτικούς τόνους της αντιπαράθεσης με τηn Kυβέρνηση. Τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «έχει πλέον την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στη χώρα από την πανδημία», δήλωση που σημειώνεται για πρώτη φορά.
Ο κ. Τσίπρας ήρθε διαβασμένος αν και πλέον οι αριθμοί στα νοσοκομεία δεν κρύβονται, ούτε η κατάσταση μπορεί να ωραιοποιηθεί. Αν ξεκινάει ο ασθενής με κορονοϊό από τη Φλώρινα και καταλήγει να διακομίζεται στη Λαμία και στη Χαλκίδα για να νοσηλευτεί, πόσο μπορεί να ωραιοποιηθεί αυτή η εικόνα; Αν και προχθές στα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας τονίσθηκε πως ήδη μεταφέρθηκαν ασθενείς από την Καρδίτσα. Πού το είδαν το καλό, στο Υπουργείο Υγείας ξέρουν...
Επίσης ο κ. Τσίπρας θύμισε στη ΝΔ, που σήμερα κόπτεται για τη σωτηρία του ΕΣΥ, τις... ιδεοληψίες (σ.σ. η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο) των νεοφιλελεύθερων για το δημόσιο σύστημα υγείας και πως από τη Λάρισα σχεδίαζαν την πρώτη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, ΣΔΙΤ τη λεγόμενη.
Στη Λάρισα έχουμε από χθες, μία από τις πρώτες -αν όχι την πρώτη- πανελλαδικά - απόφαση για μετατροπή νοσοκομείου, του ΓΝΛ σε Covid –νοσοκομείο. Δηλαδή τα επείγοντα χειρουργεία του ΓΝΛ, για τις 15 ημέρες της γενικής εφημερίας που του αντιστοιχεί, θα μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό. Χωρίς επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Διάσταση που δεν έθιξε χθες ο κ. Τσίπρας, περιμένοντας ίσως την επίσημη ανακοίνωση Κικίλια, παρότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι γνώριζαν την πρόθεση. Δηλαδή αυτές τις ημέρες ο Λαρισαίος θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει δύο πράγματα. Πρώτον να μη νοσήσει βαριά από κορονοϊό και χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ και, δεύτεροn αν πάθει κάτι (σ.σ. χτυπήστε ξύλο) να μη χρειασθεί χειρουργείο. Είναι κλειστές και οι εκκλησίες να προσευχηθεί κάποιος, μια λιτανεία τέλος πάντων.
Κάτι τελευταίο που θυμίζει την ατάκα του Ντ. Ηλιόπουλου «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος δεν συνοδεύει τον κ. Τσίπρα, ενώ κατευθύνεται στη σύσκεψη στο ΠΠΓΝΛ (φωτ.) πλαισιωμένος από τους δύο βουλευτές Αννα Βαγενά και Βασ. Κόκκαλη και άλλα κομματικά στελέχη;
Μα ο γραμματέας της ΝΕ, Βασίλης Ζωγράφος φυσικά, ο οποίος πουθενά δεν αντάμωσε... φωτογραφικά με τους δύο τοπικούς βουλευτές παρότι ήταν σε όλες τις επισκέψεις, ενώ συνόδευσε τον Α. Ξανθό στην επίσκεψη στο ΓΝΛ. Τυχαίο; Σημειωτέον πως στη σύσκεψη στο ΠΠΓΝΛ, με αφορμή και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό δεν συμμετείχαν ούτε οι δύο βουλευτές, παρά μόνο υπηρεσιακοί παράγοντες, μέλη ΔΕΠ, γιατροί και εργαζόμενοι.
Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass