ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2020 18:00
Κλεισμένο και το ζωντανό, τη ξεψάχνισε την «Ε» Κλεισμένο και το ζωντανό, τη ξεψάχνισε την «Ε»

Ο φόβος είναι...
ΤΑ συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν σιγά - σιγά να τοποθετούν τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

στην πόλη μπας και «ζεσταθεί» κάπως το κλίμα. Ο κόσμος σ’ αυτόν τον δεύτερο εγκλεισμό δεν φοβάται τόσο τον ιό... Ο πραγματικός φόβος είναι αυτός ενός «λοκντάουν» χωρίς ημερομηνία λήξης, αυτό το «ακορντεόν» που θα έρχεται και θα επανέρχεται, το διαρκές «άνοιξε- κλείσε» που δεν θα σ’ αφήνει να κάνεις σχέδια για τη δουλειά σου, τις κοινωνικές σου υποχρεώσεις, τη ζωή σου γενικότερα. Ήδη η επέκταση της καραντίνας μέσα στον Δεκέμβριο έχει προεξοφληθεί... «Χιόνια» στο καμπαναριό... Πολλά «χιόνια» στον ορίζοντα...

Λόγια ...σταρένια
ΦΟΒΗΘΗΚΕ ο κόσμος στη Λάρισα οπότε, γενικά, τηρούνται τα μέτρα. Το να δεις κάποιον χωρίς μάσκα είναι πια σπάνιο. Και ας μην υπάρχει επαρκής αστυνόμευση. Γιατί - κακά τα ψέματα- Αστυνομία αραιά και πού βλέπεις. Οι δήθεν «σαρωτικοί έλεγχοι» υπάρχουν μόνο στη φαντασία των τηλεοπτικών δημοσιογράφων. Έλλειψη προσωπικού; Νομίζουμε πάντως ότι ένα απλό πέρασμα από το λαρισαϊκό κέντρο ειδικά τα απογεύματα θα απέτρεπε κάποιες «αμετανόητες» παρέες νεαρών που χωρίς μάσκα «συνωστίζονται» για να το πούμε κομψά. (Νάτος, βγήκε ο ... Δήμος Σταρένιος από μέσα μας).

Ιός δημοσιότητας
ΕΝΑ ερώτημα διόλου φιλολογικό:
Τι είναι χειρότερο; Η πανδημία αυτή καθ’ εαυτή ή τα ... κανάλια που μας μαυρίζουν την ψυχή αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια 24 ώρες το 24ωρο, δείχνοντας μάλιστα μερικές φορές σκληρές έως εξευτελιστικές για ανθρώπους, εικόνες από ΜΕΘ;
Και μήπως έχει έλθει η ώρα ορισμένοι λοιμωξιολόγοι- εντατικολόγοι να περιορίσουν τις εμφανίσεις τους στα κανάλια; Κατανοητό ότι πρέπει να μας ενημερώνουν, αλλά σε ορισμένους διακρίνουμε πλέον στοιχεία ναρκισσισμού! Κόλλησαν μάλλον τον ...ιό της δημοσιότητας που είναι εξίσου μεταδοτικός κι αυτός και που τόσα χρόνια τώρα κανένα εμβόλιο δεν βρέθηκε να τον πολεμήσει!

Μπλαμπλά
ΤΟΝ ίδιο αχρείαστο θόρυβο προκαλούν και οι υπουργοί με αχρείαστες διαρροές. Τότε θα ανοίξουν τα σχολεία, τότε τα μαγαζιά, ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και στο τέλος πολλά διαψεύδονται. Ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της πολυγλωσσίας που προκαλεί σύγχυση στον κόσμο; Τόσο ανάγκη έχουν από δημοσιότητα;

Νέος γύρος
ΑΛΛΑ νομίζεις πως τέλεψες με τη συζήτηση για τον κορονοϊό;
Τώρα να δεις συζητήσεις ατελείωτες... Τώρα, που βγήκε το εμβόλιο. Ο καβγάς μεταξύ ψεκασμένων και νορμάλ ανθρώπων θα γίνει καβγάς μεταξύ ... εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Στοίχημα ό,τι θες...

Αλήθεια, τι;
ΠΟΛΥ καλά έκαναν και συνέλαβαν την παρέα κυνηγών από το Βελεστίνο που όχι μόνο είχε στήσει γλέντι, αλλά επέμενε να μας το δείχνει κιόλας ανεβάζοντας ...στιγμιότυπα στο F/B. Αλλά αναρωτιόμαστε: Οταν πάνε στο Δικαστήριο και πούνε στον Δικαστή «τι παραπάνω κάναμε κύριε Πρόεδρε απ’ ό,τι έκαναν Κουτσούμπας, Βαρουφάκηδες και λοιποί τη μέρα του Πολυτεχνείου», εκείνος τι θα τους απαντήσει;
Μάλλον ότι δεν είναι αρκούντως ...αγωνιστές!

Σενάρια
ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ θα εξαφανίσει - υποτίθεται- τον κορονοϊό μέσα στο 2021, οπότε, τι άλλο έχουμε να κάνουμε;
Εκλογές ! - λένε τα σενάρια που άρχισαν ξανά να κυκλοφορούν στον (διόλου πρωτότυπο ως προς τη θεματολογία) ελληνικό Τύπο. Ο Μητσοτάκης, λέει, πάει σε εκλογές με αντίπαλο το «καμένο χαρτί» Τσίπρα (μια χαρά τον βολεύει) ξανακυβερνάει και ταυτόχρονα το «κατεστημένο» προετοιμάζει τη διάδοχο κατάσταση, ήγουν Κώστα Μπακογιάννη της Ντόρας.
Πολιτικό σενάριο είναι αυτό ή η παλιά γνωστή σειρά «Δυναστεία» (των Μητσοτάκηδων); Αλλά τι να κάνεις; Κάπως πρέπει να περάσει η κλεισούρα...

Πασοκικό
ΤΕΛΙΚΑ είναι ... υγεία η πολιτικολογία στις μέρες μας... Ξεχνάς τον βραχνά της πανδημίας και γυρίζεις στις παλιές καλές συνήθειες. Λοιπόν, εξελίξεις μυρίζονται τα λαγωνικά της πολιτικής πιάτσας στο λεγόμενο ΚΙΝΑΛ. Έγινε μια δημοσκόπηση μεταξύ του κόσμου του ΠΑΣΟΚ (τι ...ΚΙΝΑΛ και τρίχες τώρα) που έδειξε ότι η Φώφη θεωρείται εντελώς ... προσωρινή και τελειωμένη, κάτι σαν τον ... Γρηγορίου στον πάγκο της ΑΕΛ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και τους μισούς ΣΥΡΙΖαίους να μην θέλουν τον Τσίπρα, η πλειοψηφία των παλιών ΠΑΣΟΚτζήδων βλέπει ευκαιρία να επανακάμψει. Και ποιος να είναι αρχηγός;
Ο Λοβέρδος και ο Ανδρουλάκης ξεχωρίζουν με μεγάλη διαφορά. Λέτε γι’ αυτό να βιάζεται ο Κυριάκος να «υποκλέψει» κι άλλους ΠΑΣΟΚους στο κόμμα του;

Πού είναι;
ΤΗΝ 1η Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν καμιά εκατοστή πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχεία στο Καστρί - Λουτρό και τ’ Αμπελάκια. Στις εύλογες αντιδράσεις του Δήμου Τεμπών ο γνωστός Μηταράκης υποσχέθηκε να τους πάρει μέσα σε έξι βδομάδες.
Πέρασαν επτά εβδομάδες έκτοτε, η παραμονή συνεχίζεται και ο Μηταράκης απαντώντας σε ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή εξακολουθεί να λέει ότι η εγκατάσταση είναι ... προσωρινή. (Τελικά μια χαρά βόλεψε μερικούς η ...πανδημία και η απαγόρευση μετακινήσεων).

Πεσμένος
ΠΙΚΡΑ μεγάλη για τον Πρόεδρα... Δεν είναι που άρπαξε τεσσάρα η ΑΕΛ, αλλά τις άρπαξε από την ... ΑΕΚ! Του «αγαπημένου» ... φίλου του... Του Μελισσανίδη ντε!
Αυτό δεν καταπίνεται ...
Πάντως ανησυχώ... Πολύ πεσμένος ο κ. Κούγιας... Με μια δήλωση το πολύ τον μήνα δεν βγαίνει μεροκάματο για τους αθλητικογράφους τούτα τα δύσκολα κορονο-χρόνια.

Πενθήμερο
ΑΠΟ τα 2.500 - κατά μέσο όρο - κρούσματα Covid-19 η Ελλάδα έπεσε χτες στα 1.500.
Όχι, δεν υποχώρησε τόσο θεαματικά ο ιός. Απλά λόγω Σαββατοκύριακου διενεργούνται λιγότερα τεστ.
Αλλά τι θα πει αλήθεια .... Σαββατοκύριακο; Είμαστε σε πόλεμο όπως οι ίδιοι λένε ή όχι; Και πόλεμος με ... πενθήμερο γίνεται; Μυστήρια πράματα.

Μπράβο!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας, στην Αιμοδοσία του ΓΝΛ και όλους γενικά όσους εμπλέκονται στις εθελοντικές αιμοδοσίες.
Όλοι αυτοί αντί να περιμένουν την (μη ) προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στα Νοσοκομεία (δύσκολο), αντί να καλυφθούν από τη δικαιολογία της πανδημίας, διοργανώνουν - όπως χτες στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας- υπαίθριες αιμοδοσίες.
Δεν είναι μόνο ότι συγκεντρώνουν πολύτιμες μονάδες αίματος, αλλά προστατεύουν κιόλας τους αιμοδότες και τους νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου από τη μεταφορά του ιού. Respect!

«Ψάρεμα»
ΕΧΕΙ πολλή δουλειά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αυτή την περίοδο.
Η αναγκαστική μετάβαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις τράπεζες, λόγω της καραντίνας, και η αυξημένη χρήση τους από τους πελάτες τους, ώθησε αντίστοιχα και την αύξηση του φαινομένου του ηλεκτρονικού «ψαρέματος» για την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων, με σκοπό την πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών και την αφαίρεση χρηματικών ποσών.
Η πιο γνωστή μέθοδος παραπλάνησης πελατών τραπεζών είναι η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στον υπολογιστή τους, από πιστωτικό ίδρυμα ή ακόμη και από υπηρεσίες όπως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που καθοδηγούν τους χρήστες να δώσουν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς τους και στις πιστωτικές τους κάρτες.
Οι τράπεζες διαπιστώνουν ότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πελατών τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και ξεκίνησαν να «πολεμούν» το «ηλεκτρονικό ψάρεμα» με την ίδια μέθοδο, στέλνοντας δηλαδή μηνύματα στους πελάτες τους να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς οι ίδιες δεν θα τα ζητήσουν ποτέ.
Τον νου μας!
Λ.Κ.

Ελπίδα
«ΕΙΝΑΙ λάθος να μετράμε αντίστροφα για την ημέρα των Χριστουγέννων. Πέρσι το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας...» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Μάταια στολίζουν οι έμποροι τις βιτρίνες στη Λάρισα; Μάταια τοποθετούν χριστουγεννιάτικα δέντρα και λαμπιόνια δίπλα στην κολεξιόν του χειμώνα;
Αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πότε και αν θα γίνει η άρση της καραντίνας τις γιορτινές μέρες, αν και τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...
Λ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass