Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:27
*OI πολιτικοί σε μαθήματα Επιδημιολογίας, τι άλλο  αυτή την εποχή.  Ο Αλ. Τσίπρας ολοκλήρωσε το σεμινάριό του  στην Ιατρική της Λάρισας. Ζ. *OI πολιτικοί σε μαθήματα Επιδημιολογίας, τι άλλο αυτή την εποχή. Ο Αλ. Τσίπρας ολοκλήρωσε το σεμινάριό του στην Ιατρική της Λάρισας. Ζ.

Δυσκόλεψαν
*ΡΕΒΕΓΙΟΝ με δέκα άτομα λέγεται ότι σχεδιάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση.


-Ε, όχι, αντέδρασε ο Λαρισαίος. Το δυσκολεύουν πάρα πολύ. Και πού να βρεις δηλαδή δέκα άτομα...
***
*- ΑΣ κάνουμε και μια φορά Χριστούγεννα σπίτι μας... Κάθε χρόνο έγινε κουραστικό Αράχοβα και Πήλιο και Καρπενήσι ή Παρίσι... (άρχισαν να οργανώνονται οι Λαρισαίοι για τις Γιορτές.)
***
*- ΓΙΑ τα Χριστούγεννα πάντως ξεχάστε τις παραγγελίες στον Άγιο Βασίλη. Θα απευθύνεστε φέτος κατευθείαν στον e-Βασίλη.
Ζ.

Ξεπετάχθηκε
*Μ’ ΕΝΑ εντυπωσιακό ξεπέταγμα ο Βόλος, όχι απλώς ξεπέρασε τη Λάρισα αλλά παρουσίασε προχθές υπερδιπλάσια κρούσματα.
Αμέσως οργανώθηκε αντεπίθεση και χθες διεξήχθη δωρεάν έλεγχος με ράπιντ τεστ στη Σκεπαστή.
H Λάρισα επανήλθε στο ικρίωμα, διότι τι άλλο μπορεί να είναι το συγκεκριμένο βάθρο της πρωτιάς.
Ζ.

«Μας κατέστρεψε»
*ΣΤΗ Θεσσαλονίκη ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε και βρέθηκαν σε τέτοιο ζόρι, τι διαφορετικό έκαναν, γιατί ειδικά εκεί τέτοια ένταση της πανδημίας. Σχεδόν τόσο άσχημα όσο και στη Λάρισα.
«Χάσαμε περισσότερες ζωές, επειδή δεν προβλέφθηκε αυτή η σφοδρότητα της πανδημίας, το δεύτερο κύμα», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της ΜΕΘ στο Παπανικολάου.
Όπως εξήγησε, η «τρομακτική διασπορά» του κορονοϊού έγινε επειδή: «δεν προβλέφθηκε ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα αυτοπροστασίας.
Δεν προβλέφθηκε ότι δεν υπάρχει μηχανισμός ανίχνευσης και απομόνωσης του κρούσματος χωρίς θορυβώδη συμπτώματα, να οδηγηθεί σε νοσοκομείο, του ανθρώπου που αψηφά τον κίνδυνο και για τον εαυτό του και για τους υπόλοιπους».
***
*ΚΑΙ συνέχισε, αποδίδοντας φυσικά ευθύνη στο αθηναϊκό κράτος, εμμέσως: «Η Επιτροπή των ειδικών, που βασίζεται σε δείγματα, ουσιαστικά κατέστρεψε εμάς στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόβλεψε το φοβερό κύμα. Ο ιός υπήρχε, έκανε τη δουλειά του, δεν μπορέσαμε να τον ανιχνεύσουμε και αύξησε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία». (Στη Λάρισα άραγε ψάχνει κανείς τι έγινε:)
Ζ.

Στη σούβλα
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να ευθυμήσουν, όσο γίνεται, οι Λαρισαίοι.
- Θα μας αφήσουν λέει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και θα μας ξαναμαζέψουν των Φώτων. Τι είμαστε, καλικάντζαροι;
***
*- ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ρε σεις... Τη μισή μέρα σκέφτεσαι ότι είναι αργά για καφέ και την άλλη μισή ότι είναι νωρίς για ποτό.
***
*- ΠΟΥ το πάτε το αρνί κύριε;
-Βόλτα κύριε αστυνόμε.
-Με τη σούβλα;
-Μα δεν είχα λουρί...
Ζ.

Όχι άλλες ΜΕΘ
- ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να φτιάχνετε ΜΕΘ μωρέ... Πεθαίνει ο κόσμος. Όχι άλλες ΜΕΘ, που θα έλεγε κι ο Κούρκουλος. Στον ρόλο του υπουργού Γεραπετρίτη.
-Μα άμα δεν έβαζαν κανέναν απολύτως στις ΜΕΘ θα γλιτώναμε το 45-50% των ως τώρα θανάτων από κορονοϊό, συμπλήρωσε την ακροβατική λογική ο Λαρισαίος.
-Φαντάζεστε βρε σεις τότε τον ουρανομήκη πανηγυρισμό του Άδωνη;
-Ο κόσμος στην Ελλάδα, όπως βλέπετε, χειροκροτεί Λαμπρούληδες και ψηφίζει Αδώνηδες.
Ζ.

Συστράτευση
*«ΑΠΟ καρδιάς» λέει, κι ας πρόκειται για πνευμονολόγο και αναισθησιολόγο, ευχαριστεί τον Γ. Λαμπρούλη και τον Χρ. Κέλλα ο δήμαρχος Γ. Μανώλης συγχαίροντάς τους που έθεσαν εαυτούς στη διάθεση του ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία. Συγχαρητήρια κι από τις δύο δικηγόρους συναδέλφους τους Στ. Μπίζιου και Λ. Λιακούλη. Την κίνηση Λαμπρούλη, που έγινε φυσικά σε συνεννόηση με το ΚΚΕ και μετά από συζήτηση με τον Δημ. Κουτσούμπα, όπως είπε ο Λαρισαίος βουλευτής, τη δήλωσή του ότι στρατεύεται στη μάχη κατά του κορονοϊού ακολούθησαν κι άλλοι γιατροί βουλευτές. Στο ΚΚΕ είναι ένας, οι νεοδημοκράτες τουλάχιστον έσπευσαν ομαδόν.
***
*ΣΤΗ Λάρισα πάντως συζητείται ότι υπάρχουν κι άλλοι γιατροί δημόσια πρόσωπα που θα μπορούσαν να δώσουν το παράδειγμα στρατευόμενοι στην κοινή υπερπροσπάθεια. Ώστε να δημιουργήσουν κλίμα στις τάξεις των υπολοίπων ιδιωτών συναδέλφων τους. Αν και οι Λαρισαίοι γιατροί αποδείχθηκαν ως τώρα συγκριτικά πολύ πιο ευαίσθητοι από τους Αθηναίους συναδέλφους τους. Αναλογικά, ανταποκρίθηκαν πολλοί περισσότεροι στην πρόσκληση να σπεύσουν στο ΕΣΥ.
Ζ.

Εμβόλια
ΠΟΛΛΕΣ οι εταιρείες και τα εμβόλια που βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής για να διατεθούν στην κορονόπληκτη κοινωνία. Από τη μία αυτό είναι καλό.
Με δεδομένο ότι θα υπάρξει μια ευρεία γκάμα αποτελεσματικών ως φαίνεται φαρμάκων, αυτό –λογικά- θα συμπιέσει και τις τιμές τους.
Καθημερινά διαβάζουμε για την αποτελεσματικότητα ενός εκάστου εξ αυτών, τις ιδιότητες και άλλα χαρακτηριστικά τους, τα οποία για τους κοινούς θνητούς είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν ή να αμφισβητηθούν.
Αυτά είναι θέματα των ειδικών, το κύρος των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τους μήνες αυτούς της πανδημίας. Γεγονός που καταγράφεται στις ιδιότυπες μετρήσεις εμπιστοσύνης έναντι των διαφόρων θεσμών της κοινωνίας. Πολιτική, Εκκλησία, Στρατός κ.ο.κ. έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στην επιστημονική κοινότητα, στην οποία δικαιωματικά «ανήκει» το 2020.
Από την άλλη, και για τους ειδικούς τα κίνητρα δεν είναι επιστημονικά μόνο, αλλά και οικονομικά. Πίσω λοιπόν από τις δηλώσεις και αναρτήσεις αρκετών εξ αυτών, μπορεί κανείς να διακρίνει ποιας εταιρείας το εμβόλιο «διαφημίζει» ο καθείς...
Δ.Χ.

Κόλλησαν
*ΕΓΡΑΦΕ χθες η εφημερίδα ότι στην Ταϊλάνδη κλείνουν εργοστάσια της μεγαλύτερης εταιρείας χειρουργικών γαντιών, τώρα μάλιστα που βρίσκονται σε φάση υπερπαραγωγής. Διότι έχουν προκύψει λέει πολλοί εργαζόμενοι με κορονοϊό. Τι μεγαλύτερη δυσφήμιση για το προϊόν. Ή μήπως δεν φορούσαν προστατευτικά γάντια;
Ζ.

Κι ένα θετικό...
*ΡΕΚΟΡ πωλήσεων δίσκων βινυλίου, καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Guardian”. Αυτό συμβαίνει, λένε, επειδή πολλοί φαν της μουσικής δεν κατάφεραν φέτος να παρακολουθήσουν ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν τα χρήματά τους για την αγορά και δημιουργία προσωπικών συλλογών βινυλίου.
Γ.Γ.

Επιτυχίες
*- ΗΤΑΝ δέσμευση, το έκανε πράξη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Λαρισαίος κατέγραφε και μετρούσε επιτυχίες:
- Μείωσε την κίνηση στους δρόμους.
- Μείωσε τη ρύπανση.
- Μείωσε την τιμή των καυσίμων.
- Μείωσε το κόστος των διοδίων.
- Έκανε όλη τη χώρα έναν απέραντο ποδηλατόδρομο.
- Αύξησε εκπληκτικά τον αριθμό των αθλητών.
- Ένωσε εντυπωσιακά την οικογένεια.
- Μείωσε θεαματικά τις ώρες εργασίας.
Ζ.

Υπεραντοχής
*ΜΙΧΑΛΗΣ Γρηγορίου, ο μακροβιότερος. Καταρχάς ξεπέρασε τη μία σεζόν, ήταν βέβαια κι ο κορονοϊός που την έκανε ιδιαίτερη. Ωστόσο έμεινε στην ΑΕΛ των εξαμηνιαίων προπονητών, δεκάξι μήνες. Στα πεντέμισι χρόνια Κούγια παρήλασαν απ’ τον πάγκο της 11 κόουτς, ακριβώς ένας κάθε 6 μήνες κατά μέσο όρο. Ο Μ. Γρηγορίου άντεξε 41 ματς με την ομάδα, περισσότερα δηλαδή από όσα όλοι μαζί έξι προκάτοχοί του: Γκ. Πέτριτς 0 παιχνίδια, Σωτ. Αντωνίου 10, Ρ. Ντόστανιτς 4 παιχνίδια στο δεύτερο πέρασμά του, Γ. Ματάισεν 3, Αντρέ Πάους 7 αγώνες, Άγγελος Αναστασιάδης 8 ματς. Οι έξι δηλαδή 32 ματς, ο ένας 41. Ασυναγώνιστης αντοχής. Πίσω του, δεύτερος, ο Τζ. Φέστα, ο οποίος άντεξε 31 παιχνίδια.
Ζ.

Με προσοχή
*ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ αυτές τις μέρες στη Λάρισα, ως σειρά ανταλλαγής ιντερνετικών μηνυμάτων. Προς παραδειγματισμό των πονηρών και άτακτων.
- Πρόσεξε, μας υποπτεύεται ο άντρας μου.
- Υποπτεύεται, τι ακριβώς; Ούτε καν σε ξέρω.
- Ο άντρας της Βάσως είμαι. Με την απάντηση που έδωσες βγαίνεις από τη λίστα υπόπτων.
- Ε, τι διάολο γίνεται...
- Σου ζητώ συγγνώμη. Ο άντρας μου, μου είχε πάρει το κινητό. Ευτυχώς που δεν ομολόγησες κάτι...
- Τι θα μπορούσα να είχα ομολογήσει... Αφού ούτε καν σε ξέρω.
- Ο άντρας της Βάσως είμαι ακόμα. Ήθελα να τσεκάρω ότι λες αλήθεια.
Ζ.

Επί τα χείρω
*ΕΧΕΙ τα βάσανά της η Εκπαίδευση.
- Εμάς παλιότερα μας είχαν δώσει τα βιβλία σε φωτοτυπίες.
- Σιγά... Εμάς μας έδωσαν φέτος τον δάσκαλο σε φωτογραφία.
Ζ.

Μελομακάρονα
*ΣΕ πολλά σπίτια στη Λάρισα ήρθαν λογάκι πρόωρα οι Γιορτές, είναι ένας αντιπερισπασμός κι αυτό.
- Μ’ έναν καφέ είμαι απ’ το πρωί. Κι εφτά μελομακάρονα.
***
*- ΑΥΤΟ, που δεν έχουν βγάλει ακόμα μελομακάρονο σε μέγεθος κρουασάν, πολύ με στενοχωρεί.
***
*- ΠΛΗΣΙΑΖΩ την πιατέλα με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες κι νομίζω πως ακούω να φωνάζουν ‘’Κρυφτείτε, έρχεται πάλι.’’
Ζ.

Προβλήματα
*ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ στο περπάτημα οι Λαρισαίοι, Μετακίνηση 6.
- Βλέπω δεν φοράς μάσκα, γιατί;
- Μα στην άσκηση είπαν ότι δεν είναι υποχρεωτική. Συνήθως όμως φοράω άμα κινούμαι σε κεντρική περιοχή, δεν θέλω να προκαλώ τους άλλους, να τους βάζω σε σκέψεις... Κι εσύ όμως δεν φοράς...
- Είναι που θολώνουν τα γυαλιά με τη μάσκα και τη γρήγορη αναπνοή της άσκησης, δεν βλέπω τίποτε.
- Κι εμένα, ιδρώνει το μουστάκι μου με τη μάσκα, δεν το αντέχω με τίποτε. (Το έχουν υπολογίσει αυτό άραγε οι ειδικοί;)
Ζ.

Χαρτομάνι
ΤΗ δουλειά τους θέλουν να κάνουν και οι εταιρείες με τα διάφορα διαφημιστικά τους προγράμματα.
Όμως ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, μετατρέπουν εύκολα σε μικρές χωματερές εισόδους πολυκατοικιών, μπαλκόνια και κοινόχρηστους χώρους.
Το διαφημιστικό χαρτομάνι σωρεύεται καθώς οι περισσότεροι αρνούνται να το περιμαζέψουν, είτε για να το ξεφυλλίσουν, είτε απλά για να το πετάξουν στους κάδους των σκουπιδιών.
Και δεν είναι ευθύνη μόνο των ενοίκων των πολυκατοικιών, αλλά και των ίδιων των εταιρειών που θα μπορούσαν να είναι πιο φειδωλές στην «παραγωγή» διαφημιστικών σκουπιδιών.

Δεν το βρήκε
*ΟΙ μαθητές έχουν πάρει δώρα στη δασκάλα για τη γιορτή της, διηγείται ο Δ.Γ.
Παίρνει αυτή το κουτί που της έδωσε η κόρη του φούρναρη, το κουνάει.
- Κουλουράκια έχει μέσα.
- Μπράβο κυρία, είστε φοβερή, λέει η μικρή.
Πιάνει το κουτί της κόρης του ζαχαροπλάστη.
- Μμμ, νομίζω ότι έχει γλυκά μέσα...
- Α κυρία, πώς τα βρίσκετε όλα;
- Μάλλον είναι πολύ τυχερή...
***
*ΕΡΧΕΤΑΙ η σειρά του Μπόμπου, που ο πατέρας του έχει κάβα. Της προσφέρει ένα κουτί από το οποίο κάτι στάζει. Βάζει το δάχτυλό της, δοκιμάζει μια σταγόνα.
- Μμμ, κρασί είναι...
- Όχι κυρία, αυτή τη φορά δεν το βρήκατε.
Δοκιμάζει εκείνη άλλη μια σταγόνα απ’ το κουτί που έσταζε.
- Βότκα είναι.
- Α μπα, όχι.
- Ε, μα τι είναι επιτέλους μέσα στο κουτί; Και δοκιμάζει άλλη μια σταγόνα.
- Ένα κουταβάκι κυρία.     

Ζ.

  BELIKA CIU

*ΣΤΗΝ παραλία της Βελίκας την ξέβρασε η θάλασσα του Αιγαίου. Διελθών ο Φ. Ν. απαθανάτισε τη θανούσα χελώνα. Δεν είναι και πολλές, δεν περισσεύουν.
Ζ.

 

BIOKARPET CIU

ΜΕ ένα καλαίσθητο ημερολόγιο, ευχήθηκε στο προσωπικό της «Ε» ο όμιλος «Βιοκαρπέτ» για τη νέα χρονιά. Για να βλέπουμε όλοι μας μέσα από τις σελίδες του, το ξημέρωμα της κάθε ημέρας με αισιοδοξία. Τον κόσμο πιο όμορφο, πιο ρόδινο... και προπαντός απαλλαγμένο από το βάρος της τωρινής υγειονομικής κρίσης. Το φετινό ημερολόγιο είναι μάλιστα ξεχωριστό, επετειακό, καθώς αποτυπώνει μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία, που συμπληρώνει 70 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική και διεθνή αγορά. Μιας πορείας που στηρίχτηκε στη βαθιά και αληθινή σχέση που έχτισε με τον καταναλωτή, «ζώντας την κάθε στιγμή μαζί του»...
Γ.Ν.

 

DVRO CIU

*ΝΑ και μια πρόταση για ένα πολύ χρήσιμο καλάθι δώρων στα φετινά Χριστούγεννα.
Ζ.

 

EMBOLIO CIU

*ΤΟΥ χρόνου, προστασία αλλά και εμβόλιο, με το καλό.
Ι.Μ.