Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 26 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:27
* Στρατηγικός σχεδιασμός,  κατάλληλα τεχνικά μέσα και ομαδική δουλειά των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ελασσόνας προσδίδουν νέα εικόνα στις εισόδους αλλά και εντός της πόλης... Ετσι για να αισθανόμαστε καλύτερα στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών... * Στρατηγικός σχεδιασμός, κατάλληλα τεχνικά μέσα και ομαδική δουλειά των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ελασσόνας προσδίδουν νέα εικόνα στις εισόδους αλλά και εντός της πόλης... Ετσι για να αισθανόμαστε καλύτερα στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών...

Μασκαρεμένοι
*- Α, καλημέρα... Εσύ είσαι; Τώρα με τις μάσκες δεν γνωριζόμαστε...


Συναπαντήθηκαν στον δρόμο οι Λαρισαίοι γείτονες.
-Τι κακό κι αυτό... Εμένα, τις Απόκριες, πάντα με γνωρίζουν. Τώρα σχεδόν κανένας.
Ζ.

Μαυροπαρασκευούλα
*- ΜΑΝΑ, η Παρασκευή που θα έρθει θα είναι μαύρη.
- Καλό κορίτσι να είναι παιδάκι μου... Όχι σαν κάτι άλλες που έφερες. (Οι Λαρισαίοι και ψωνίζουν και αστειεύονται).
***
*- ΠΗΓΑ σ’ ένα «sexshop» και τους ρώτησα αν έχουν κι εκεί «Black Friday». Μου απάντησαν «Βεβαίως» και εμφανίστηκε απ’ το βάθος ένας μαύρος που τον έλεγαν Παρασκευά. Ακόμη τρέχω.
***
*- ΟΙ επαναστάτες του καναπέ να κοιτάξουν τις προσφορές στην Black Friday στα ΙΚΕΑ, ν’ ανανεώσουν τον επαναστατικό εξοπλισμό τους.
Ζ.

Στου Μαξίμου
* ΜΠΟΡΕΙ πολλές φορές οι προβολείς να μην πέφτουν πάνω τους και οι ίδιοι να μην επιδιώκουν την προβολή -όπως στην προκειμένη περίπτωση-, όμως είναι εκείνοι που στο τέλος της ημέρας κάνουν τον απολογισμό και το πρωί της επομένης θα τους βρει κανείς πάλι στη θέση τους.
Ο λόγος για τους δύο στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, Γιώργο Γεραπετρίτη και Γρηγόρη Δημητριάδη, οι οποίοι έχουν επωμιστεί τις πιο δύσκολες αποστολές αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος και μόνο της διαχείρισης μιας πανδημίας.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο υπουργός Επικρατείας έχει κληθεί να υποστηρίξει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, με τον λόγο του να αποκτά ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία.
***
* Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, είναι ο άνθρωπος που αποχωρεί τελευταίος κάθε βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου και βρίσκεται πρώτος εκεί το επόμενο πρωί. Πρόκειται για τον πιο στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού στον οποίο και καταλήγουν όλα τα σύνθετα προβλήματα που αναζητούν λύση.
Δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι διαδραματίζει κομβικό ρόλο σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, ενώ φροντίζει να παραμένει ενήμερος για κάθε σημαντικό θέμα της Περιφέρειας.

65, 65...
*- ΜΑ κι αυτοί οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό... Δεν ξέρουν ότι στο λεωφορείο δεν κολλάει; Κι είναι και του υγειονομικού χώρου...
Ο Λαρισαίος διάβαζε χθες στην εφημερίδα για τη διαμαρτυρία των νοσοκομειακών, τις εξηγήσεις του σωματείου τους και του προέδρου της Αστικής.
- Αν κατάλαβα καλά, μετά από όλα αυτά, θα ενισχυθούν το πρωινό και το μεσημεριανό δρομολόγιο, στην αρχή και το τέλος της βάρδιας για να μην υπάρχει συνωστισμός επιβατών.
Και μέχρι τώρα δηλαδή, όλον αυτόν τον καιρό, με μέτρα και λοκντάουν, κανένας αρμόδιος δεν πύκνωσε τα δρομολόγια;
***
*ΜΑ ο πρόεδρος της Αστικής ήταν σαφέστατος. Τα λεωφορεία είναι τα διπλά των 97 θέσεων, όχι απαραιτήτως καθημένων, αστικά είναι, άρα επιτρέπεται να μπαίνουν μέχρι και 65 επιβάτες. Ποιος συνωστισμός καλέ, αν ταξιδεύουν 65, 65 άτομα...
- Κι επιπλέον, επέμενε ο άλλος, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μετακινούνται κι αυτοί με το αυτοκίνητό τους; Έστω να τους πηγαινοφέρνει ο οδηγός τους...
(Επί του θέματος πάντως έχουν λόγο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου και εκείνος της ΥΠΕ αλλά και η Πολιτική Προστασία).
Ζ.
Κορονοκίνητρο
*ΠΟΣΟ 300 ευρώ θα λαμβάνει όποιος τυχόν κολλήσει κορονοϊό. Αυτό ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ΕΔΑΘΕΣΣ ο διευθυντής της εταιρείας φυσικού αερίου, Λεωνίδας Μπακούρας.
Όχι, δεν είναι φυσικά κίνητρο για να κολλήσουν. Αλλά εταιρική συμπαράσταση στις δυσκολίες όποιου αρρωστήσει. Και σίγουρα κίνητρο να προσέχει κάποιος, να ελέγχει την κατάστασή του ώστε προστατευόμενοι να βγουν όλοι κερδισμένοι. Και φυσικά να μη φοβάται πως αν αρρωστήσει θα χάσει το μεροκάματο.
(Όπως άλλωστε ακούγεται ότι συμβαίνει αλλού).
Ζ.

Τετραπλασιάστηκαν...
*ΑΠΟ το ρεπορτάζ για τη σύσκεψη των Διοικητών με τον Κυρ. Μητσοτάκη: Ο κ. Σερέτης προσέθεσε ότι σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας έχουν πλέον αναπτυχθεί κλίνες ΜΕΘ για covid, με το άθροισμα των κλινών Εντατικής Θεραπείας να είναι 83, ενώ αρχικά ήταν 20. Οι ΜΕΘ συνολικά τετραπλασιάστηκαν ή οι ΜΕΘ που διατίθενται για κορονοϊό; Διότι αν είναι έτσι, από κάπου αφαιρέθηκαν αυτές, σε κάποιους άλλους ασθενείς λείπουν. Δεν περίσσευαν και τόσο πριν την πανδημία. (Τετραπλασιάστηκαν άραγε κι οι γιατροί κι οι νοσηλευτές; Διότι άλλα του έλεγαν προχθές του κ. Διοικητή, με την επιστολή τους από τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού).
***
*ΕΠΙΣΗΣ: Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, εκτίμησε ότι στη Λάρισα και στον Βόλο ασκείται αυτήν τη στιγμή έντονη πίεση στο Σύστημα Υγείας, όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.
(Σωστός... Είπε ακριβώς αυτά που θα ήθελε ν’ ακούσει ο Πρωθυπουργός. Ως γνωστόν, οι αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων...).
Ζ.

Οπωσδήποτε
*ΚΑΙ μετά σου λέει γιατί δεν μαθαίνουν οι πρωθυπουργοί τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία.
Από πού θα πρέπει να το πληροφορούνται... Να μεταμφιεστεί δηλαδή ο Κυρ. Μητσοτάκης και να πάει βραδάκι στα Επείγοντα του ΓΝΛ, κάνοντας ότι έχει πονοκέφαλο και πυρετό;
***
*ΠΟΛΥ σωστή η απόφαση Μητσοτάκη που ανακοινώθηκε στην ίδια σύσκεψη, για τη μονιμοποίηση όλων των γιατρών που υπηρετούν σήμερα στις ΜΕΘ.
Δεν είναι μόνο ανταμοιβή των συμβασιούχων για την προσπάθειά τους. Είναι που αλλιώς, άμα φύγουν δηλαδή, μετά όταν λήξουν οι συμβάσεις τους, πώς θα λειτουργήσουν οι ΜΕΘ; Αυτόματα;
Αφού και τώρα που διπλασιάστηκε ο αριθμός των κλινών, επειγόντως λόγω κορονοϊού, πάλι λίγες θεωρείται ότι είναι για τις ανάγκες λειτουργίας ενός σύγχρονου Συστήματος Υγείας σε νορμάλ συνθήκες.
Ζ.
Φαγανοί
*- ΟΧΙ ότι έχω παχύνει, αλλά με είδαν 2 Ινδοί στον δρόμο και άρχισαν να με προσκυνάνε. (Και δεν έφερνε και τόσο για Βούδας ο Λαρισαίος).
***
*- ΟΧΙ ότι είναι καλή μαγείρισσα η γυναίκα μου αλλά από τα πολλά τα «μμμμ...» όταν τρώω τα φαγητά της, κοντεύω να τελειοποιήσω την επικοινωνία μου με τις αγελάδες.
Ζ.
Ντόπιοι
*ΜΑ κι αυτή η παγκοσμιοποίηση... Τέτοιο ανακάτωμα πια στα γήπεδα, όχι όμως και στις κερκίδες.
Τσάμπιονς Λιγκ και να παίζει η Γιουβέντους χωρίς ούτε έναν Ιταλό παίκτη μεταξύ των πέντε της άμυνάς της, παγκόσμια κληρονομιά το κατενάτσιο πλέον, ένας μονάχα Ιταλός σ’ ολόκληρη την ενδεκάδα. Αλλά κι η Λειψία; Κανένας Γερμανός στην αρχική της ενδεκάδα, ούτε ένας. Και πώς να δικαιωθεί μετά ο Λίνεκερ, ότι «...και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».
Σάμπως στην Ελλάδα αντιστοίχως; Πόσοι ντόπιοι παίζουν τώρα πια σε κάθε τοπική ομάδα του πρωταθλήματος; Κι άντε η Λάρισα με τον κάμπο που ξεράθηκε και δεν βγάζει ταλέντα.
Σάμπως ο ΟΦΗ π.χ. της Κρήτης; Σκόρερ προχθές στον Βόλο στη μεγάλη νίκη των κατά τα άλλα Κρητικών ο Στάρτζεον-ακης, ο Νέιρα-κης, Σαρδινέρο-ακης κι ο Ντε Γκουζμάν-ακης. (Έτσι γίνεται πια το παιχνίδι).
***
*ΕΓΡΑΨΑ το «Ποδόσφαιρο στη σκιά και στο φως» για να προσηλυτίσω τους άπιστους. Θέλησα να βοηθήσω τους φανατικούς της ανάγνωσης να μη φοβούνται το ποδόσφαιρο και τους φανατικούς του ποδοσφαίρου να τους φύγει ο φόβος για τα βιβλία. Τίποτα περισσότερο δεν είχα κατά νου, ανέφερε «Κυνηγώντας ιστορίες», και του εαυτού του, ο μέγας Εντουάρντο Γκαλεάνο. (Κι ύστερα έκανε τη μεγάλη τρίπλα του κι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, καλπάζοντας προς την ποδοσφαιρική αιωνιότητα).
Ζ.

Λεξιπαίγνιο
*ΠΑΛΙ με τις λέξεις πάλευαν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Το θα σε πάρω να φύγουμε θεωρείται «Take away»;
***
*- Παρά τον κορονοϊό, τελευταία είμαι μόνιμα σε διακοπές: Όλα τα βλέπω βουνό και όλα τα κάνω θάλασσα.
***
- Πώς λένε τον ηλεκτρολόγο που έχει πολλές αμφιβολίες;
- Ρελές...
Ζ.

Γιατροβουλευτές
*Κι όμως, περισσότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές που ακολούθησαν τον Γ. Λαμπρούλη, που τους έβαλε σε μπελάδες με το «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν εις ΕΣΥ...». Τον μοναδικό γιατρό βουλευτή του ΚΚΕ, ακολούθησαν 10 του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 4 της ΝΔ, εκκρεμεί η συμμετοχή αρκετών, π.χ. των Βολιωτών γαλάζιων βουλευτών, μα ν’ ακολουθήσουν έναν Λαρισαίο; Δεν πειράζει που ’ναι κομμουνιστής, αλλά πάει πολύ και πλατύποδας. Ωστόσο, ο χειρουργός Κων. Μαραβέγιας δήλωσε τελικά κι αυτός συμμετοχή.
Συντάχθηκαν επίσης πέντε του ΚΙΝΑΛ, του κόμματος με τη μεγάλη ιατρική πυκνότητα στην Κ.Ο.
Και μία Βελοπουλικιά, αυτή θα φέρει και καμιά θαυματουργή αλοιφή άραγε μαζί;
***
*ΤΟ ερώτημα είναι πόσοι από όσους δήλωσαν θα το πράξουν πραγματικά και θα σπεύσουν στα χαρακώματα.
Και εντάξει, στη Λάρισα είναι εύκολο να φανεί ποιος κάνει τι, τουλάχιστον τώρα στην αρχή όλοι θα κοιτάζουν τι κάνουν οι δύο εθελοντές βουλευτές.
Γενικότερα όμως, πολιτικοί είναι, άλλα λένε κι άλλα πράττουν συνήθως.
Ζ.

Εμπλοκή
*ΝΑΙ, σίγουρα... Δύο δεκάδες Λαρισαίοι ιδιώτες γιατροί που εκδήλωσαν επιθυμία να πάνε στα νοσοκομεία να βοηθήσουν, δεν είναι καθόλου πολλοί αφού ο Ιατρικός Σύλλογος μετρά πολλές εκατοντάδες μελών.
Όντως λιγοστοί, όταν μιλούν για πόλεμο. Το σημαντικό βέβαια εν προκειμένω είναι να σπεύσουν γιατροί των κρίσιμων ειδικοτήτων. Αλλά και όποιος άλλος ενισχύσει τις εφεδρείες χρήσιμος θα είναι.
***
*ΝΑΙ καλά... Υπήρξαν και ιδιώτες γιατροί που θέλουν να συνδράμουν εθελοντικά στα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς αμοιβή. Όχι όμως, δεν γίνεται, εμπλοκή λέει. Δεν προβλέπεται απ’ τον νόμο, δεν υπάρχει σχετικό πλαίσιο που να το επιτρέπει.
 (Αλήθεια οι βουλευτές που εμφανίστηκαν εθελοντές πώς θα βοηθήσουν τελικά;).
Ζ.

Διχαστική, λέει
*ΣΥΝΗΘΩΣ ο καθηγητής Ιστορίας, Αντ. Λιάκος, είναι κόκκινο πανί για τους δεξιούς. Αυτήν τη φορά όμως στη διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου, για την Εθνική Αντίσταση, που προσείλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού, δεν ήταν εκείνος, αλλά η συμμετέχουσα στο πάνελ Κική Σακκά που δέχθηκε τα βέλη. «Πώς είναι δυνατόν μία διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου να προωθεί τον διχασμό;» αναρωτιέται ο Ηρ. Γερογιώκας. «Το μεγαλύτερο άγχος της κ. Σακκά ήταν να διαχωρίσει τους Έλληνες σε δεξιούς και αριστερούς, να ξεκαθαρίσει ότι η Εθνική Αντίσταση ήταν των μεν κι ο δοσιλογισμός των δε.
Να μιλήσει για «μπανάλ εθνικισμό» και «υπερβολές περί ελληνικού πατριωτισμού». Ένιωσε να θίγεται ο Λαρισαίος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ από την ομιλία της προέδρου του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση. Κυρίως επειδή τα έλεγε υπό την αιγίδα του Δήμου.
Ζ.

Γλυκό προβατίνας
*ΤΑ θέματα Γαστρονομίας απασχολούν όλο και περισσότερο τις συζητήσεις των Λαρισαίων.
- Έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες με παραπανίσια κιλά ζουν περισσότερο από τους άντρες που τους το επισημαίνουν.
***
*- ΖΟΥΜΕ πλέον σ’ έναν κόσμο που τα φαγητά έχουν χημικά και τα σαμπουάν μέλι και βιταμίνες.
***
*- ΓΛΥΚΟ προβατίνας έχεις δοκιμάσει;
- Γίνεται γλυκό η προβατίνα;
- Άμα ψηθεί καλά, γίνεται λουκούμι.
Ζ.

Πού θα πάει...
*- ΓΙΑΤΡΕ, έρχομαι για πέμπτη φορά και μετά από κάθε εξέταση μού δίνετε και διαφορετικό φάρμακο...
Δείχνει εξοργισμένος ο Λαρισαίος ασθενής. Ο γιατρός ψύχραιμος.
- Υπομονή, φίλε μου. Πού θα πάει... Κάποια στιγμή θα βρούμε το σωστό...
Ζ.

 

MASKA CIU

*ΠΟΛΥ προχωρημένο ντελίβερι. Άκουσε ότι έχουμε πόλεμο...
Ζ.

 

OSFRHSH CIU

*ΕΝΑ διαφορετικό «Rapid test». Του δρόμου. Ίσως ευκαιρία για να «ξαναπάρει μπροστά» η ταλαιπωρημένη εστίαση...
Ι.Μ.

 

TASOS CIU

*ΔΕΝ υπάρχει αμφιβολία, Τάσος το οδηγάει.
Ζ.

 

TSOYLHURA CIU

*Η τσουλήθρα του 2020. Μόνο μην έχει και τίποτε κροκόδειλους στο τέλος.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass