ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2020 18:15
 *ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ναι, που μεσ’ το λεωφορείο εξανεμίζονται βέβαια, αλλά δεν τη λες και μικρή την πυκνότητα του κόσμου στη στάση της Αστικής στην Κεντρική πλατεία.  Ζ. *ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ναι, που μεσ’ το λεωφορείο εξανεμίζονται βέβαια, αλλά δεν τη λες και μικρή την πυκνότητα του κόσμου στη στάση της Αστικής στην Κεντρική πλατεία. Ζ.

Μέρες χαμένες


- ΣΑΒΒΑΤΟ σήμερα...
-Τι λες ρε, σε χάζεψε η καραντίνα; Ο Λαρισαίος έδειξε ανήσυχος με το μπέρδεμα του φίλου του. Σάββατο βρε συ ήταν χθες, σήμερα είναι Πέμπτη.
Ζ.

Σε παράταση
*ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ φιλότιμα τρόπους οι Λαρισαίοι, να εκτονώσουν την πίεση.
-Ξέρετε γιατί το εμβόλιο θα είναι σε δύο δόσεις;
-Για να μην ξέρετε σε ποια έβαλαν το τσιπάκι...
***
*- ΤΟ 2020 δεν είναι χρονιά, είναι δύο κρίσιμες εβδομάδες σε επανάληψη.
***
*- ΛΕΝΕ ότι δεν αποδίδει το λοκντάουν και θα πάμε σε παράταση κι αν δεν αποδώσει κι αυτή δηλαδή, θα πάμε στα πέναλτι;
-Μα εκεί μας έχουν από καιρό στημένους. Ως τερματοφύλακες...
Ζ.

Λάρισα μαναχά
*ΠΑΝΤΟΥ υποχωρούν οι αριθμοί, όχι τόσο γοργά όσο περίμεναν οι αρμόδιοι, ο ρυθμός διάδοσης του κορονοϊού πάντως πέφτει, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη πια κάτω από 600, μόνο στη Λάρισα αντιστέκεται σθεναρά, παραμένει τριψήφιος ο κρίσιμος αριθμός, δοξάζεται οικτρά πανελληνίως ο νομός. Έτσι για να επιβεβαιωθεί το παλιό σύνθημα των βυσσινί: Μαναχά Λάρισα.Τα νοσοκομεία κλαταρισμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα θα συνεχίσουν έτσι τουλάχιστον άλλες δεκαπέντε μέρες αφού οι εντοπισμένοι τώρα θετικοί παραμένουν πολυάριθμοι.
***
*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ κι ενώ όλοι παρακαλούν να πάρει ο ιός την κάτω βόλτα και των ομματιών του, κανένας δεν γνωρίζει ούτε καν υποθέτει τι φταίει και ειδικά η Λάρισα έφτασε εδώ που έφτασε και γιατί παραμένει στα κόκκινα. Πώς θα γίνει, πού θα πάει το πράγμα. Θα κάνουν κάτι ιδιαίτερο άραγε οι τοπικοί άρχοντες;
Ζ.

Δύο λεωφορεία
*ΑΠΟΛΥΤΩΣ προσαρμοσμένα στις ανάγκες, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας και σε συνεννόηση με το σωματείο των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό, είναι από την έναρξη του λοκντάουν τα δρομολόγια προς το νοσοκομείο, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Αστικής. Ο Μιχ. Σακελλαρίου αναφέρει ότι υπάρχουν λεωφορεία κάθε μισή ώρα για το κοινό, που αυτή την περίοδο έχουν ελάχιστους επιβάτες. Ενώ την ώρα αιχμής, το μεσημέρι που λήγει η πρωινή βάρδια του προσωπικού έχουν δρομολογηθεί δύο λεωφορεία στις 3.10 μμ. Επισημαίνει επίσης ότι συνήθως έχουν καμιά τριανταριά επιβάτες, ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 65. Όχι τον δικό τους, του υπουργείου τον κανονισμό.
Ζ.

Παινέματα
*«Η ΜΕΘ του ΓΝΛ έχει ιδιαίτερη ζήτηση διότι έχει πολύ μικρή θνησιμότητα...». Απίστευτη δήλωση του διοικητή Γρ. Βλαχάκη, που έκανε τον γύρο της χώρας χθες. Αναμενόμενο αφού ΜΕΘ στα αζήτητα δεν υπάρχει πουθενά. Πάρε, πάρε κόσμε... Έχω, κρεβάτια για κορονοϊό έχω... Εδώ η καλή ΜΕΘ...
Μόνο που δεν υπάρχει κλίνη, δεν έχει πού την κεφαλήν κλίνη ο βαριά ασθενής, έχουν ξεπουλήσει τα νοσοκομεία, όχι μόνο το ΓΝΛ, μεγάλη η ζήτηση σ’ όλη την περιοχή κι ολόκληρη τη Β. Ελλάδα, αλλά και παντού στη χώρα. Λες κι έχουν ανάγκη από παινέματα ο Απ. Κομνός κι οι συνεργάτες του στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, άλλα πράγματα χρειάζονται ιδίως τώρα, εξοπλισμό και χέρια περισσότερα, όχι λόγια.
Ζ.

Μπερδέματα
*-ΚΩΣΤΑΚΗ που είν’ ο παππούς;
-Μεθ’...
-ΜΕΘ; Τι ΜΕΘ παιδάκι μου, πότε;
-Μεθ’ θτο θπίτι.
Ζ.

Έχει δρόμο
*ΣΩΣΤΑ το είπε ο γιατρός για τους ανέμελους.
- Ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κάποιοι ήδη σχεδιάζουν τι θα φορέσουν στην παρέλαση για τον εορτασμό της νίκης.
***
*- ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ, συμπλήρωσε ο Λαρισαίος. Μόλις μας βγάλουν έξω, να τρέχετε όλοι σαν δαιμονισμένοι στα μαγαζιά και το ίδιο απόγευμα να μας κλείσουν πάλι μέσα.
Ζ.

Ανάγκες
*ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ πλησιάζουν. Διαφορετικά, από κάθε άλλη φορά, φέτος. Το λέμε αλλά –πολλοί- δεν το εννοούμε. Ελπίζοντας, προσδοκώντας, ακόμη και πιέζοντας, ότι, έστω και την τελευταία στιγμή θα κερδίσουμε τον χαμένο, ελεύθερο και ξέγνοιαστο χρόνο, που θυσιάσαμε λόγω των περιοριστικών μέτρων. Ακόμη κι αν οι «μαύροι» αριθμοί της πανδημίας επιμένουν, τόσο το χειρότερο ...για τους αριθμούς.
Εμείς περιμένουμε άρση του «λοκντάουν», σκεφτόμαστε ταξίδια και επισκέψεις, γενικώς λογαριάζουμε ...χωρίς τον ξενοδόχο. Εν προκειμένω τον κορονοϊό και τις συμβουλές των ειδικών.
Κατανοητές οι ανάγκες της κοινωνίας, όπως και της οικονομίας. Η αγορά θέλει να δουλέψει, ο κόσμος θέλει να εκτονωθεί, τα νοικοκυριά να γιορτάσουν, οι πιστοί να εκκλησιαστούν, τα παιδιά να χαρούν με δώρα. Όλοι, με δυο λόγια, θέλουν να κάνουν Χριστούγεννα.
Δείτε όμως: Χριστούγεννα θέλουν να κάνουν και οι άνθρωποι στην τελευταία γραμμή άμυνας αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Συμπολίτης σημείωνε προχθές στην «Ε»: Η κόρη μου εργάζεται σε ΜΕΘ Νοσοκομείου και κάθε μέρα έρχεται σπίτι διαλυμένη από την κούραση.
Ας μην της κάνουμε τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη.
Δ.Χ.

Πράσινο φως
*ΜΠΟΡΕΙ να έκανε την κίνησή του δύο ώρες μετά από την αντίστοιχη πρωτοβουλία Λαμπρούλη, όμως ο Χρ. Κέλλας τη σχετική απόφαση είχε πάρει, λέει, προ καιρού. Όμως ανέμενε το τελικό ok, ως προς το εφικτό, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Είχε ζητήσει, όπως είπε και το πράσινο φως από τον Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου να ριχτεί στη μάχη με τον κορονοϊό, αυτή τη φορά ως γιατρός. «Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να προτρέψω κι άλλους συναδέλφους ιατρούς να συμμετάσχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια», δήλωσε ο Λαρισαίος βουλευτής σε συνέντευξή του στο «Newsit.gr», ενώ στο ερώτημα αν φοβάται ο ίδιος, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό. Το συναίσθημα είναι πιο έντονο για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ώστε να βγουν γρήγορα νικητές».
Ζ.

Ράβδος εν γωνία
*- ΤΩΡΑ που δεν έχει άλλες ΜΕΘ ελεύθερες στη Λάρισα, θα έχουμε δηλαδή και λιγότερους νεκρούς απ’ τον κορονοϊό...
Ο Λαρισαίος, ανακουφισμένος, είπε να συμπλεύσει με την κυβερνητική άποψη.
- Πάλι καλά γιατί τις είχαν τετραπλασιάσει τελευταία όπως είπε ο διοικητής Σερέτης. Τι απερίσκεπτες κινήσεις ήταν αυτές...
Ζ.

Αλλαγή Αγίου
*ΤΑ ξέρουν οι δάσκαλοι αυτά. Εύκολα τα συνδύασε χθες, Στυλιανού του Παφλαγόνος, ο εορτάζων Λαρισαίος A. K. Πάντα ως αριστερός: Αντί για τις 7 Αυγούστου, του Οσιομάρτυρα Αστερίου, γιορτάζουμε τώρα του Αγίου Στυλιανού. Αφού, πρώτον κάνουμε την αυτοκριτική μας ως αναθεωρητές του Εορτολογίου και σφετεριστές της δημοφιλίας του Παφλαγόνα Αγίου, δεύτερον ζητήσουμε συγγνώμη απ’ τον Οσιομάρτυρα Αστέριο για την απρέπειά μας και τρίτον καταγγείλουμε την κυβερνώσα εκκλησία για ανοχή στον αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα σε Αγίους και Οσιομάρτυρες... (Θέλει κόπο να γιορτάσεις τελικά, άμα είναι να το ευχαριστηθείς.)
Ζ.

Με τις λέξεις
*ΕΧΟΥΝ τα ψυχολογικά τους οι Λαρισαίοι. Και τα αναλύουν.
- Έχω περάσει το «μιλάω μόνος μου» σε άλλο επίπεδο. Μέχρι και αντιρρήσεις μου φέρνω πλέον.
***
*- ΤΟΝ άλλο τον λένε Παναγιώτη και του λέω «κοίτα Πάνο». Ε, κοιτάζει πάνω, τι να συνεννοηθείς...

*- ΜΙΚΡΟΣ δεν ήμουν και πολύ φρόνιμο παιδί. Αφού, για να καταλάβετε, μέχρι τα έξι νόμιζα ότι το όνομά μου είναι «Μη».
Ζ.

Όπως τύχει
*Η αστυνομία «γιόρτασε» προχθές την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών με συλλήψεις 9 φεμινιστριών, οι οποίες διαδήλωναν συμβολικά στο Σύνταγμα, συλλήψεις που μετατράπηκαν οι προσαγωγές, διότι παραβίασαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, τους έκοψαν και πρόστιμο των 300 σε κάθε μία για άσκοπη μετακίνηση. Ναι...
***
*ΧΘΕΣ, στη Λάρισα, η ομάδα των συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας περιδιάβηκε ανενόχλητη την πόλη, διαδηλώνοντας συμβολικά για την πανεργατική απεργία. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Να μην τους πήραν πάλι χαμπάρι; Μάλλον επέδειξε ευελιξία η αστυνομία, το πιθανότερο να μην τους δόθηκε εντολή παρέμβασης απ’ τα κεντρικά απ’ όπου δεν θα ήθελαν νέα κόντρα με το ΚΚΕ. Στην Αθήνα παρούσες οι αστυνομικές δυνάμεις, σφύριζαν αδιάφορα, ενώ τα συνδικάτα έκαναν τις γνωστές αραιές πορείες. (Έτσι που τα έχει κάνει ο Χρυσοχοΐδης πώς να τα ξεμπλέξει τώρα... Είτε το ένα κάνει, είτε το άλλο ελεγχόμενος βγαίνει.)
Ζ.

Εκατόμβη
*ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλη θυσία στον αιμοδιψή ιό εντοπίζει ο Π.Μ.: Η σχεδόν καθημερινή εκατόμβη, εξαιρετικά ασυνήθιστη για τη χώρα μας σε καιρό ειρήνης, κάτι θα έπρεπε να μας διδάξει όλους: κυβέρνηση, κυβερνώμενους, αντιπολίτευση, μέσα ενημέρωσης, ποιμενάρχες και ποίμνιο. Θα έπρεπε να μας πείσει, πρώτον, να σεβόμαστε κάπως περισσότερο τον πόνο των άλλων και το πένθος τους. Να μην τα επικαλύπτουμε φωνασκώντας. Δεύτερον, να τιμούμε έμπρακτα τον μόχθο του νοσηλευτικού προσωπικού, που μάχεται νυχθημερόν, στις δραματικές συνθήκες των νοσοκομείων, να αρπάξει ανθρώπους απ’ τον θάνατο, έμπρακτα. Και τρίτον, να είμαστε πιο φειδωλοί σε βαρείς χαρακτηρισμούς. (Αντίρρηση καμία μήπως;)
Ζ.
Προσωπική
*ΓΙΑ άψογη συνεργασία μεταξύ Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας με το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μιλούσε ο Γ. Φωτόπουλος σε προχθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μόνο που του αποδόθηκε ο τίτλος του προέδρου, που φυσικά δεν του ανήκει αφού πρόκειται για διοικητικό σύμβουλο του σωματείου.
Αλλά και η άποψη που εξέφρασε είναι προσωπική και όχι συλλογική, που φυσικά δεν υπάρχει αφού ο σύλλογος μάλλον δεν λειτουργεί και δεν συνεδριάζει, όπως διακριτικά σημείωναν όσοι φρόντισαν να επισημάνουν τη λανθασμένη ιδιότητα του Γ. Φωτόπουλου.

Αιγαιοπελαγίτικα
*ΑΠΙΘΑΝΟ Ποντίκι διασκεύασε τις κορονοϊκές υπουργικές δηλώσεις σε αιγαιοπελαγίτικες.
-Πανηγυρίζουμε γιατί έχουμε δώδεκα μίλια λιγότερα απ’ τους Τούρκους.
-Με περισσότερα μίλια θα είχαμε περισσότερα προβλήματα. (Ε για μόλα ε για λέσα...)
Ζ.

Μόνο δεκάρικα
*TΟ νεαρό ζευγάρι των Λαρισαίων δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με τα οικονομικά του. Συνήθως κουτσοδούλευε μόνο ο άντρας, ας όψεται η μάστιγα της ανεργίας, πάντως ήταν σφιχτά τα πράγματα. Χαρακτηριστικό ότι πέντε χρόνια μαζί δεν κατάφεραν να πάνε ένα καλοκαίρι διακοπές κάπου. Η γκρίνια φούντωνε. Ο άντρας είχε εκείνο το φθινόπωρο μια φαεινή ιδέα, ήταν που διαπίστωνε και το ενδιαφέρον της γυναίκας του να εξατμίζεται σιγά-σιγά. Της πρότεινε λοιπόν ν’ αρχίσουν να αποταμιεύουν ώστε να πάνε επιτέλους διακοπές το επόμενο καλοκαίρι. Και να βάζουν σε έναν κουμπαρά 10 ευρώ κάθε φορά που θα έκαναν έρωτα. Τι λες; Εκείνη συμφώνησε.
***
*ΠΕΡΝΟΥΣΕ ο καιρός κι έπεφταν τα δεκάευρα. Έφτασε ο χειμώνας ύστερα ήρθε η άνοιξη, η συμφωνία εφαρμοζόταν πιστά κι όταν προχώρησε λίγο το καλοκαίρι ο άντρας θεώρησε ότι έπρεπε να σχεδιάσουν τις διακοπές τους, είχαν κάνει αιματηρές οικονομίες για να μπορούν να βάζουν το δεκάευρο κάθε φορά στην άκρη, είχε αποδειχθεί κι η σύζυγος αρκετά θερμή, ευχαριστημένος ήταν σ’ αυτό τον τομέα, το κίνητρο είχε λειτουργήσει. Αποφάσισε ν’ ανοίξουν τον κουμπαρά και να μετρήσουν τα λεφτά.
***
*ΑΝΟΙΓΕΙ, πέφτουν τα χαρτονομίσματα, τα κοιτάει παραξενεμένος. Πολλά τα δεκάρικα, είχε όμως ανάμεσά τους και κάμποσα πενηντάρικα αλλά και μερικά κατοστάρικα, είδε κι ένα διακοσάευρο. Έξυσε το κεφάλι του.
- Έλα δω βρε Μαρία. Εμείς μόνο δεκάρικα βάζαμε στον κουμπαρά. Τι ‘ναι τα υπόλοιπα;
- Και τι νομίζεις δηλαδή βρε Γιώργο, ότι κι οι άλλοι είναι τσιγγούνηδες σαν κι εσένα;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass