Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 29 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:26
*ΓΕΜΙΣΑΝ οι εξώπορτες των καταστημάτων της Λάρισας από τα χαρακτηριστικά κίτρινα χαρτάκια της ΔΕΔΔΗΕ. Το προσωπικό της εταιρείας επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις για να λάβουν τις ενδείξεις του μετρητή, αλλά δυστυχώς τις βρήκαν, λόγω του lockdown... κλειστές! Ω, τι έκπληξη! Έπραξαν ως όφειλαν, κόλλησαν το ειδοποιητήριο, με τη σύσταση να δώσουν οι ιδιοκτήτες τηλεφωνικά σε 24 ώρες την ένδειξη, για να μην υπολογιστεί κατ’ εκτίμηση η κατανάλωση και απομακρύνθηκαν ησύχως... Οπότε οι επόμενοι λογαριασμοί θα είναι άλλα αντί άλλων...  Γ.Ν. *ΓΕΜΙΣΑΝ οι εξώπορτες των καταστημάτων της Λάρισας από τα χαρακτηριστικά κίτρινα χαρτάκια της ΔΕΔΔΗΕ. Το προσωπικό της εταιρείας επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις για να λάβουν τις ενδείξεις του μετρητή, αλλά δυστυχώς τις βρήκαν, λόγω του lockdown... κλειστές! Ω, τι έκπληξη! Έπραξαν ως όφειλαν, κόλλησαν το ειδοποιητήριο, με τη σύσταση να δώσουν οι ιδιοκτήτες τηλεφωνικά σε 24 ώρες την ένδειξη, για να μην υπολογιστεί κατ’ εκτίμηση η κατανάλωση και απομακρύνθηκαν ησύχως... Οπότε οι επόμενοι λογαριασμοί θα είναι άλλα αντί άλλων... Γ.Ν.

Σε σλόου μόσιον
*- ΑΛΛΗ μια Κυριακή σε λοκντάουν, μετρά ο μεσήλικος Λαρισαίος.

Σηκώνομαι απ’ το κρεβάτι για να πάω στον καναπέ, με τέτοια ταχύτητα, λες και είμαι πρωταγωνιστής σε ταινία του Αγγελόπουλου που τη βλέπεις μάλιστα σε αργή κίνηση.
Ζ.

Αντίστροφα
*Ε ναι, οι Λαρισαίοι άρχισαν την αντίστροφη μέτρηση. Ο καθένας με τον τρόπο του.
- Μόλις 26 μέρες για τα Χριστούγεννα...
- Και 32 για τα τέλη κυκλοφορίας.
- Α, 85 μέρες για την Τσικνοπέμπτη. (Μπας και τότε...).
Ζ.

Με συγκίνηση
*ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ οι Γιορτές στη Λάρισα, το κλίμα γίνεται συγκινητικό.
- Πρόπερσι τα Χριστούγεννα είχαμε γαλοπούλα, πέρυσι κότα και για φέτος κυνηγάω ένα σπουργίτι.
***
- ΑΦΕΝΤΙΚΟ, θα πάρουμε δώρο Χριστουγέννων;
- Βεβαίως, πάρτε από ένα μελομακάρονο.
***
*- ΜΟΥ λέει η οφθαλμίατρος «θα σου γράψω δάκρυα», της απάντησα «δεν χρειάζεται, τελειώνει ο Νοέμβριος, έρχεται η εφορία».
Ζ.

Επιστημονικά
*Η επισήμανση της κραυγαλέας αντίφασης από γνωστή Λαρισαία, πανεπιστημιακή γιατρό: στo αυτοκίνητο μέχρι 3 άτομα της ίδιας οικογένειας όμως και στα λεωφορεία μέχρι 65 ξένοι μεταξύ τους. Επιστήμη, όχι αστεία...
Ζ.

Γιατί όχι;
*ΚΑΙ ξαφνικά ορίζεται πλαφόν στο μοριακό τεστ 40 ευρώ και στο rapid αντιγόνου 10 ευρώ. Ας είναι και τόσο καθότι 13 ευρώ μόλις κοστίζει λέει το πρώτο στο Δημόσιο, άρα στον ιδιώτη ακόμα φθηνότερα. Γιατί όμως τόσο καθυστερημένα; Όλοι θυμούνται πόσο πολύ κόστιζε το τεστ στα ιδιωτικά εργαστήρια την άνοιξη και το καλοκαίρι...
***
*ΑΣ είναι και τώρα. Πότε όμως θα συνταγογραφείται κιόλας το τεστ και θα είναι και δωρεάν για τους ασφαλισμένους. Ενώ καλύπτονται όλες οι άλλες ένα σωρό εξετάσεις, αίματος, ούρων, αξονικές, κολονοσκοπήσεις, ακτινογραφίες, τα πάντα όλα ό,τι θες και κρίνει ο γιατρός πως χρειάζεται, η εξέταση για κορονοϊό όμως γιατί όχι; (Ποιος έχει μωρέ κορονοϊό άλλωστε, απάτη είναι. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ο πιο μεγάλος συνωμοσιολόγος).
Ζ.

Στο μέτωπο
*ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ οι νοσοκομειακοί και καθώς όλο και περισσότεροι «θετικοί» ανακαλύπτονται και ανάμεσά τους, φαίνεται να δικαιώνονται. Που ζητούσαν και ζητούν να γίνονται μαζικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό των νοσοκομείων, που καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κορονοϊό φυσικό είναι να χτυπηθεί κιόλας απ’ αυτόν. Εκεί όμως δεν υφίσταται περιθώριο αναμετάδοσης, καίγεται το σύστημα, σπάει η γραμμή του μετώπου. Τι τσιγκουνιές είν’ αυτές, πόσο κοστίζει δηλαδή...
Ζ.

Κάτι παίρνεις
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ και να αστειεύονται οι Λαρισαίοι.
- Λένε πως αν κάνεις το ρωσικό εμβόλιο παίρνεις επικίνδυνες ουσίες.
- Ναι αλλά αν κάνεις το αμερικανικό παίρνεις λέει τσιπάκι.
- Και αν κάνεις της Οξφόρδης;
- Παίρνεις το λόουερ.
***
*- ΕΧΩ βρει ένα τσίπουρο παιδιά, διαμάντι μιλάμε. Έχω βάλει και πίνω και βλέπω τα φωτάκια στο δέντρο ν’ αναβοσβήνουν. Εν τω μεταξύ, δεν έχουμε στολίσει δέντρο. Νομίζω, αν είμαι τυχερός, θα δω και τον Άι - Βασίλη σε λίγο.
Ζ.

Μπα, δεν...
*ΕΚΑΝΕ τη σπάνια κίνηση ο Γ. Λαμπρούλης, το αυτονόητο δηλαδή για άνθρωπο που αγωνίζεται στα κοινά, εξ αντικειμένου είναι της προσφοράς οι πολιτικοί, δεν έχει κανένας αντίρρηση σωστά; Και εισέπραξε τον έπαινο όλων, πανταχόθεν πολιτικά. Παρομοίως και ο Χρ. Κέλλας που τον ακολούθησε, δηλώνοντας ιατρικώς συμμετοχή στον πόλεμο κατά της πανδημίας. Από αλλού του είπαν μπράβο, μέσα από τη ΝΔ όμως δροσιά δεν είδε.
***
*ΠΙΟ συγκεκριμένα, αυθωρεί και παραχρήμα συνεχάρη τον Γ. Λαμπρούλη η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου κι έγινε και είδηση στον «902.gr». Οι άλλοι δύο δικηγόροι Λαρισαίοι βουλευτές συνεχάρησαν εις διπλούν Λαμπρούλη-Κέλλα, η μεν Λ. Λιακούλη του ΚΙΝΑΛ με δημόσια δήλωση, ο δε Β. Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο Facebook. Εν τέλει οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες βουλευτές δεν ασχολήθηκαν με την εθελοντική κίνηση του συναδέλφου τους. Ούτε όμως και η γαλάζια Νομαρχιακή. (Δεν θα αξιολογήθηκε ως σημαντική).
Ζ.

Κι όλο συζητούν
*ΠΑΝΤΟΥ έχουν κορονοϊό, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν και δάκο εσωκομματικό. Όλες οι διαδικασίες έχουν αναβληθεί, οι συζητήσεις όμως και οι ζυμώσεις εξελίσσονται. «Αν θέλουν στην ηγεσία να ξανακυβερνήσουν και να είναι Αριστερά επιβάλλεται να έχουν κόμμα ισχυρό, κι όχι να φτιαχτεί αυτό κάποτε, ούτε καν αύριο, από χθες». Τοπικό στέλεχος πρώτης γραμμής επιμένει σθεναρά για το δέον γενέσθαι: «Κόμμα ισχυρό με αρμοδιότητες και μόνιμη λειτουργία, ώστε να παράγει πολιτική κι όχι παραγοντισμό, να γίνει η στροφή στην κοινωνία και στα κινήματα, στα συνδικάτα. Τα παραδείγματα στην Ευρώπη διδάσκουν: αριστερά κόμματα που χάνουν τα οργανωτικά τους χαρακτηριστικά και απομακρύνονται από την ιδεολογία, σύντομα εκφυλίζονται».
***
*ΚΑΙ συνεχίζει: «Αριστερό κόμμα των μελών, των οργάνων, με συνέδριο, με επικύρωση του προγράμματος, με καταστατικό. Ναι στον Τσίπρα αλλά όχι κόμμα αρχηγικό. Ούτε βουλευτικοκεντρικό, όχι κόμμα παραγόντων. Οι βουλευτές κατά κανόνα νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους, την επανεκλογή τους». (Έχουν κι αυτοί τους καημούς τους. Και σιγά μην πάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κουβεντιάζουν).
Ζ.

«Η ζωή σου, η νοσηλεία μου»
*ΣΤΑ νοσοκομεία της Λάρισας συνέβη αυτό που φοβόντουσαν οι γιατροί. Ότι με τέτοια έξαρση κρουσμάτων αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ώρα που θα γέμιζαν οι ΜΕΘ. Ο υπουργός Υγείας για να δικαιολογήσει την κυβερνητική απραξία είπε κάτι τις προάλλες που πέρασε απαρατήρητο. Ότι δηλαδή όλη η Ελλάδα θα γινόταν μία Υγειονομική Περιφέρεια.
Δηλαδή ένας ασθενής με κορονοϊό από τη Δράμα θα κατέληγε να νοσηλεύεται -μετά από αεροδιακομιδή- σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ένας ασθενής από την Καρδίτσα στη Χαλκίδα. Από τη Θεσσαλία στην Πελοπόννησο, γιατί αργά ή γρήγορα και η Αθήνα θα γεμίσει.
Φανταστείτε την αγωνία των συνοδών ασθενών που θα βρεθούν στη Χαλκίδα ή στην Πάτρα για πολυήμερη νοσηλεία των οικείων τους και με την ελπίδα η πορεία του διασωληνωμένου ασθενούς να εξελιχθεί καλά. Την αγωνία αλλά και τα έξοδα. Μας διαφεύγει το «ρίσκο» της πολύωρης διακομιδής και πως ο συνοδός γιατρός με το πήγαινε - έλα, παροπλίζεται για τις επόμενες ημέρες αντί να βρίσκεται στο πόστο του, στο νοσοκομείο.
Δεν συζητάμε καν τις επιπτώσεις στις άλλες νόσους, στις διαγνώσεις νέων νεοπλασιών και ό,τι άλλο αφορά στη... λοιπή καθημερινότητα των δημοσίων νοσοκομείων. Είναι τέτοιες οι ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ που ισχύει το, η ζωή σου - η νοσηλεία μου και, αυτές τις δύσκολες ώρες, οι κυβερνώντες τάζουν δωρεάν εμβόλια και νέο... ΕΣΥ. Αλίμονο στους πολίτες πείτε.
Β.Κ.

Θέλει μελέτη
*Η καραντίνα των Λαρισαίων εντείνει τα θέματα μεταξύ των δύο φύλων. Και τη μελέτη τους.
- Απόψε λέω να δω ταινία με την κοπέλα μου. Μπορείτε να μου προτείνετε καμιά καλή κοπέλα; Ταινία βρήκα.
***
*- Όταν ένας άντρας κλαίει, κάπου έχει αποτύχει. Όταν μια γυναίκα κλαίει, κάτι θέλει να πετύχει.
***
*- ΜΠΑΜΠΑ, ο Αδάμ είχε πεθερά;
- Όχι βέβαια... Ζούσε στον Παράδεισο αγόρι μου.
Ζ.

Πλήθος εχθρών
*ΤΗ ρήση του Ε. Αβέρωφ θύμιζε ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης: «Στα άλλα κόμματα έχεις αντιπάλους. Στο δικό σου κόμμα έχεις εχθρούς». Το είπε αναφερόμενος στον πρόεδρο της γαλάζιας Νομαρχιακής Χρ. Καπετάνο, αναλύοντας τα μακροπρόθεσμα πολιτικά του σχέδια και τις προοπτικές του. (Τον ίδιο δεν τον είχε ρωτήσει πάντως, αν ενδιαφέρεται).
Ζ.

Ζόρια
*- ΟΣΟ μεγαλύτερος είναι ο μισθός σου, τόσο περισσότερα έξοδα έχεις, σύμφωνα με την υπουργική λογική. Μην επιδιώκεις αύξηση επομένως, μπλέξιμο θα έχεις...
***
*ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ, οι Λαρισαίοι έχουν τα ζόρια τους.
- Έτσι και ξαναδώ λεφτά στον ύπνο μου, πρώτα θα πάω για ψώνια κι ύστερα θα ξυπνήσω.
***
*- ΕΨΑΞΑ στο ίντερνετ βρε σεις για φτηνές διακοπές «Χριστούγεννα 2020» . Και μου έβγαλε «Μπες στη Φάτνη».
Ζ.

Και τώρα;
*ΤΗΝ ώρα που ασκείται ποινική δίωξη σε 3 πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, έρχεται και η υπουργική συγγνώμη προς τις 9 φεμινίστριες που συνελήφθησαν λέει από υπερβάλλοντα ζήλο ενώ διαδήλωναν. Φαίνεται ότι οι διαδηλώσεις επιτρέπονται μετά τις 17 Νοέμβρη, δεν έφυγε τότε ο κορονοϊός. Και μάλλον χωρίς άδεια, όπως ορίζει ο προσφάτως ψηφισθείς νόμος. Αυτό προέκυψε από την προχθεσινή απεργία στη Λάρισα, μα και στην Αθήνα, ακωλύτως πραγματοποιήθηκαν οι συμβολικές διαδηλώσεις. Ούτε άσκοπες μετακινήσεις, ούτε πρόστιμα, μπέρδεμα μεγάλο.
Ζ.
Με το κυάλι
*«ΝΕΑ κανονιά για τη Θεσσαλία, τις ενεργειακές της υποδομές, την απασχόληση, τις προοπτικές ανάπτυξης της ορεινής περιοχής Τρίκαλων, την ολοκλήρωση και λειτουργία τέλος πάντων ενός τόσο βασανισμένου έργου όπως το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας - Γλύστρας», χαρακτηρίζει την απόφαση του ΣτΕ ο Κώστας Γκούμας. «Ενώ το έργο είναι έτοιμο να παραδοθεί από το 2001, έρχεται το Συμβούλιο Επικρατείας να ακυρώσει, για μία ακόμα φορά και μάλιστα αναδρομικά, την αδειοδότηση που νομίμως εκδόθηκε το 2017 προς την ιδιοκτήτρια ΔΕΗ, με κυριολεκτικά προσχηματικό σκεπτικό».
***
*ΚΙ από το Παρατηρητήριό τους κοιτάζει τους πολιτικούς με το κυάλι: «Είναι προφανές ότι το θέμα είναι κυρίως πολιτικό και τα τετριμμένα περί «ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης» πλέον δεν αρκούν. Άραγε θα τοποθετηθεί επί του θέματος το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά της απόφασης του οποίου στρεφόταν η προσφυγή στο ΣτΕ; Ομοίως ο κ. Πρωθυπουργός που πριν λίγους μήνες υποσχέθηκε ότι το έργο θα λειτουργήσει το 2022; Ομοίως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ που, υποτίθεται, αδειοδότησε το έργο το 2017, ενώ παράλληλα, με άλλες αποφάσεις του, το υπονόμευε;». (Περιμένουμε, δηλώνει).
Ζ.

Επιπλέον άγχη
*ΟΙ Λαρισαίες έχουν και τα επιπλέον άγχη μέσα στην καραντίνα.
- Αγαπητό μου κουφό σύμπαν, σου ζήτησα να συνωμοτήσεις ώστε να τρώω και να μη χοντραίνω, όχι να τρώω και να μη χορταίνω.
***
*- ΑΝ ήταν να μην τρώμε το βράδυ, τα ψυγεία δεν θα είχαν καθόλου λαμπάκι.
***
*- ΕΓΩ δεν σ’ αγαπάω; Εγώ βρε που έφαγα όλα τα μελομακάρονα για να μην παχύνεις εσύ...
Ζ.

Πιο δύσκολο
*Ο υπό συνταξιοδότηση Λαρισαίος που αγανάκτησε να περιμένει, διαπίστωσε με πίκρα ότι λιγότερο καιρό έκανε να βγει το εμβόλιο για τον κορονοϊό απ’ ότι η σύνταξή του.
- Πρέπει να είναι επομένως πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση το να εκδοθεί μια σύνταξη, να μην το υποτιμάμε, συμπέρανε.
Ζ.

Απαγορεύεται
*Ο άλλος πάλι είχε να συνεισφέρει στη γενικότερη συζήτηση με ιατρικοπολιτικό επιχείρημα.
- Κάποιοι γλιτώνουν το φτύσιμο διότι δεν το επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Απαγορεύεται διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης. (Και το «φτου μη σε ματιάσω», επίσης δεν επιτρέπεται).
Ζ.

Στο σύνολο
*ΕΙΧΕ ένα σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή ο Λαρισαίος, ευτυχώς φορούσε κράνος, σύρθηκε ωστόσο στην άσφαλτο, σμπαράλια το αριστερό του πόδι. Αλλά κι ο ώμος χάλια, το χέρι μακελεμένο, μα και στο υπόλοιπο σώμα είχε σοβαρούς μώλωπες. Το πόδι ωστόσο ήταν το πιο σοβαρό. Τον πήγαν στο νοσοκομείο, άργησαν και λίγο καθώς δεν τον βρήκαν αμέσως εκεί στο χαντάκι που είχε καταλήξει, προσπάθησαν οι γιατροί, όμως το βαθύ τραύμα είχε μολυνθεί, γάγγραινα, τον ενημέρωσαν σχετικά και του το έκοψαν απ’ τον μηρό, πάλι καλά να λες τον βοήθησαν ψυχολόγοι. Σύντομα πήρε εξιτήριο.
***
*ΞΕΚΙΝΗΣΕ να φύγει απ’ το νοσοκομείο, με τις πατερίτσες φυσικά και πατώντας στο ένα πόδι πια. Φαινόταν και χάλια εξωτερικά με τόσα άλλα τραύματα, επιφανειακά όμως. Εκεί που έφευγε, τον σταμάτησε μια νοσοκόμα.
- E, πού πάτε... Το πόδι σας εδώ θα το αφήσετε;
Δεν ήξερε αυτός, όμως εκείνοι έτσι το είχαν. Του το τύλιξε και το πήρε παραμάσχαλα.
***
*ΒΓΗΚΕ κούτσα-κούτσα απ’ το νοσοκομείο και κει που πήγαινε να πάρει ταξί είδε πιο πέρα ένα γραφείο τελετών. Σκέφτηκε να το πάει εκεί, να μην πετάξει το κομμένο πόδι στα σκουπίδια.
- Το και το τους εξηγεί, μπορείτε να μου θάψετε το πόδι.
- Βεβαίως κύριε, τον αντιμετώπισαν με κατανόηση έτσι που τον είδαν τόσο χάλια μακελεμένο.
- Ευχαριστώ πολύ. Πόσο κάνει;
- Άστο, φίλε... Από εβδομάδα. Όλα μαζί.
Ζ.

 

ARXAIO UEATRO CIU

*ΑΝ πήγαιναν και οι αρχαίοι στην κατασκευή με τους ρυθμούς που πάνε οι νεολαρισαίοι στην επισκευή του, τότε εκείνοι θα χρειάζονταν καμιά εξακοσαριά χρόνια για να φτιάξουν το Θέατρο.
Ζ.

 

PANAGOYLH CIU

*ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν έχει πια μποτιλιάρισμα στην Παναγούλη...
Ζ.

 

PARKARISMA CIU

*ΕΙΝΑΙ πολύ ωραία να παρκάρεις την κουρσάρα σου πάνω στην Κεντρική πλατεία, δεν έχει και κόσμο τώρα, ούτε αστυνομία...
Ζ.

 

TSIPRAS CIU

*- ΚΑΛΟ δρόμο σύντροφε πρόεδρε και να μην ξεχνάς τη Λάρισα, ε...
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass