ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2020 18:10
*- ΕΙΜΑΙ ξανθιά, πράσινα μάτια, ύψος 1.75, ετών 32 και μόλις χώρισα (Μπορεί να είναι ακόμα κι έτσι οι γνωριμίες στο ίντερνετ.) Ζ. *- ΕΙΜΑΙ ξανθιά, πράσινα μάτια, ύψος 1.75, ετών 32 και μόλις χώρισα (Μπορεί να είναι ακόμα κι έτσι οι γνωριμίες στο ίντερνετ.) Ζ.

Και τη νύχτα


*Η Λαρισαία έλεγε να αφήσει να αναβοσβήνουν όλο το βράδυ τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που είχε βάλει στη βεράντα.
- Όλοι στη γειτονιά αφήνουν τα λαμπάκια αναμμένα όλη νύχτα...
- Μα δεν περπατάει κανένας φέτος μετά τις εννιά στη γειτονιά, της θύμισε ο άντρας της. Καραντίνα, ποιος τα βλέπει...
- Ναι, αλλά τα ξημερώματα που φεύγουν για δουλειά; Νύχτα είναι ακόμα.
-Με την τσίμπλα στο μάτι, αγουροξυπνημένοι αυτό κοιτάνε, τα δικά σου τα λαμπάκια.
Ζ.

Μα τι πίνεις...
*ΚΑΝΟΥΝ κάθε δυνατή προσπάθεια οι Λαρισαίοι, να χαλαρώσουν λίγο.
- Να τελειώσει το λοκντάουν επιτέλους βρε παιδιά, να λείψει και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.
***
*- ΕΑΝ έχετε βαρεθεί στο σπίτι και δεν έχετε τι άλλο να κάνετε, ξεκινήστε να κατεβάζετε τα καλοκαιρινά. Έτσι κι αλλιώς μέχρι να βγούμε θα έχει έρθει το καλοκαίρι.
***
*-ΠΙΣΤΕΥΩ ότι το 2021 θα είναι καλύτερη χρονιά.
-Πιάσε μου και μένα απ’ αυτό που πίνεις, ένα διπλό.
Ζ.
«Πράσινο»
*«ΟΙ ειδικοί να έδωσαν χθες το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να μην ανοίξει τα σχολεία μέχρι τις γιορτές...». Ο Λαρισαίος διάβαζε χθες την είδηση.
-Άμα θες να δεις τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, το ποτήρι μισογεμάτο. Έδωσαν πράσινο φως ν’ ανάψει το κόκκινο.
B

Από κοντά
*ΑΡΝΗΤΙΚΟ ρεκόρ με την πανδημία, λέει, για την Κύπρο, όπου καταμετρήθηκαν 350 κρούσματα και 2 νεκροί σε μία μέρα. Η σύγκριση με τις επιδόσεις της Ελλάδας καταλυτική. Ωστόσο καλύτερα να συγκριθεί η Κύπρος με τη Θεσσαλία αφού είναι παρόμοιου μεγέθους, πληθυσμός κυπριακός 850.000 και θεσσαλικός 750.000. Στους νεκρούς δεν τους φτάνουν τους Θεσσαλούς, στα εντοπισμένα κρούσματα όμως πιο μπροστά οι Κύπριοι; Πώς εξηγείται, μήπως το περνούν πιο ελαφρά τον ‘’κορονιό’’, όπως τον λένε; Μπα... Απλώς την ίδια μέρα στην Κύπρο είχαν γίνει λέει 10.000 τεστ, τα 3.500 μοριακά κι άλλα 6.500 περίπου ράπιντ. Στη Θεσσαλία πάλι έγιναν το πολύ υποδεκαπλάσια. (Άρα εκεί μεριμνούν, παρακολουθούν από κοντά, την κυνηγούν την υπόθεση. Με σαφή εικόνα της διασποράς αμύνονται καλύτερα.)
Ζ.
Τι φταίει
*«ΘΑ πρέπει να λάβουμε υπόψη και το δεδομένο ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τον Νοέμβριο, δεν ήταν εξαρχής αντίστοιχα εκείνων της περασμένης άνοιξης. Είναι επίσης εμφανής στην κίνηση που υπάρχει στους δρόμους, μία μεγαλύτερη χαλαρότητα των πολιτών, σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, που εξηγείται μεν από την κόπωση που έχει επέλθει, όμως σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται, τη στιγμή που υπάρχει ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία και το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση μπορεί πλέον να το αντιληφθεί ο καθένας μας, που σίγουρα πια γνωρίζει για κάποιον που νόσησε, κάποιον που απεβίωσε από επιπλοκές του ιού». Οι ειδικοί προσπαθούν να εξηγήσουν την περίπλοκη όσο και οδυνηρή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.
***
* Η οποία μοιάζει με εκείνη της Λάρισας κι έτσι έχει και ιδιαίτερο τοπικό ενδιαφέρον. «Μια εκλαϊκευμένη άποψη για το lockdown είναι ότι στην πραγματικότητα κλεινόμαστε στα σπίτια μας με την υπόθεση ότι αφήνουμε τον κορονοϊό από έξω. Αν αργήσει να εφαρμοστεί το lockdown, όταν κλείνουμε την εξώπορτα του σπιτιού ο κορονοϊός είναι ήδη πολύ πιθανό ότι βρίσκεται μέσα στα δωμάτια, που σημαίνει ότι έχει αρχίσει ένας επιδημικός κύκλος μέσα στην ίδια την οικογένεια».
Ζ.

Ισορροπημένα
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ με τα διατροφικά τους θέματα οι Λαρισαίες.
- Γυμναστική στην καραντίνα: Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα... Μελομακάρονα. Επαναλαμβάνουμε το σετ στον ίδιο ρυθμό. Με κουραμπιέδες.
***
*- ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ διατροφή είναι να κρατάς ένα σουβλάκι σε κάθε χέρι.
***
*- Ό, ΤΙ τρώω το καίω αμέσως. Μόλις πέταξα στο τζάκι το κουτί απ’ την πίτσα.
Ζ.

Άλλο επέλεξαν
*ΓΙΑΤΡΟΥΣ και νοσηλευτές μάλλον όχι, αστυνομικούς ωστόσο φρόντισε να προσλάβει η κυβέρνηση. Υπερεπάρκεια στο σώμα, όπως αποδείχθηκε με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έξω από τα Επείγοντα του ΓΝΛ. Όχι φυσικά για να υποδεχθούν οι αστυνομικοί τους προσερχόμενους ασθενείς, αλλά για να αποτραπεί η συμβολική συγκέντρωση εκεί που είχαν ανακοινώσει αριστερές οργανώσεις διαμαρτυρόμενες για την ελλιπή ενίσχυση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση μάλλον αδυνατεί να κατανοήσει ότι με την αστυνομία δεν περνάει η πανδημία.
Ζ.

Τρυκ
*«ΜΗΝ ξεγελιέστε από τον Ερντογάν! Απέσυρε το Oruc Reis πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου για να αποφύγει τις κυρώσεις. Τώρα το κάνει ξανά». O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, τα λέει ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Μα ο Γερμανός; Μα ο Βέμπερ; Ο συγκεκριμένος βέβαια δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες, ωστόσο φτιάχνει κλίμα δηλώνοντας «Πρέπει να πούμε φτάνει πια και να βάλουμε κυρώσεις στο τραπέζι».
Ζ.

Μέση ηλικία
*ΑΥΤΟΠΑΡΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Είναι προφανές γιατί τη λένε μέση ηλικία. Είναι που σε πιάνει η μέση του τότε.
***
*- ΠΙΣΩ από κάθε ήρεμο άντρα δεν κρύβεται καμία γυναίκα.
***
*- ΟΤΑΝ είσαι νέος θέλεις να είσαι καλός στις εξετάσεις σου. Όταν μεγαλώσεις θέλεις να είναι οι εξετάσεις σου καλές.
Ζ.

Βιαστικός δήμαρχος
*ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ από αστυνομικούς στον Βόλο, ο φερόμενος ως δράστης του εμπρησμού της φάτνης του Δήμου. Πρόκειται αναφέρεται για 37χρονο άνδρα ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε την πράξη του.
Είχε προλάβει όμως ο Μπέος Αχ, αχ, αχ με ανακοίνωσή του να καταγγείλει ότι για την πυρκαγιά ευθύνονται «οι γνωστοί- άγνωστοι που χρόνια τώρα ταλανίζουν την κοινωνία μας βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας την περιουσία των Δήμου και των πολιτών, κρυμμένοι πίσω από δήθεν προοδευτικές απόψεις και έχοντας την κάλυψη κομματικών σχηματισμών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου». Και να απαιτήσει τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία τους ώστε να μπει «τέλος στο “προοδευτικό’’ νταηλίκι, μια απεχθή μορφή φασισμού». Τα είπε και ξεθύμανε; Μπα... (Έχει και ν’ ασχοληθεί και με την αγωγή κατά των διαιτητών του τελευταίου ματς του Ολυμπιακού).
Ζ.

Τα είπε
*ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ οικογένεια, αδελφός του καθηγητή Επαμεινώνδα Ζακυνθινού, διευθυντή της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Αθήνα, Σπύρος Ζακυνθινός, ο οποίος αποχώρησε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Κι οποίος δήλωσε εξηγώντας τους λόγους: «Υπήρχαν καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των έξω στις αποφάσεις. Για παράδειγμα όταν η επιτροπή λέει ότι χρειάζεται να κάνουμε τεστ σε 1 εκατ. πληθυσμό και η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας λέει ότι έχουμε μόνο 1.000 τεστ, τότε η επιτροπή θα πάρει αποφάσεις με βάση τα 1.000 τεστ».
***
*ΚΑΙ πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να έχουμε προλάβει το δεύτερο lockdown. Υπήρχε ένας εφησυχασμός και όχι επαρκής προετοιμασία. Το lockdown είναι μια πράξη απελπισίας... Ο ιός κάπως μπήκε στη χώρα. Κάποιοι τον έφεραν. Αυτοί που τον φέρανε ήταν κατά κύριο λόγο οι τουρίστες και οι εργάτες γης και όσοι μπήκαν στη χώρα χωρίς έλεγχο. Έπρεπε να γίνεται σε όλους τεστ και επανειλημμένα. Είναι λάθος και της επιτροπής που το δέχθηκε αυτό και της κυβέρνησης που δεν φρόντισε να προμηθευτούμε εκατομμύρια τεστ».
***
*Ο καθηγητής τόνισε ωστόσο ότι ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας δεν κρύβουν στοιχεία. «Δεν πιστεύω ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΔΥ τα κρύβουν. Δεν πιστεύω ότι έχουν “διπλά βιβλία” εκ του πονηρού, αλλά μπορούν να κάνουν κι άλλα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στα περί εργαλειοποίησης των επιστημόνων από την κυβέρνηση, ο κ. Ζακυνθινός ανέφερε ότι «έχω ακούσει από επιστήμονες ότι πράγματι μερικές φορές τους έχει εμφανώς παρακάμψει».
Ζ.
Κλαδέματα
ΤΗΝ προσωπική του εμπειρία από το εποχικό κλάδεμα των δέντρων σε μια περιοχή του Λονδίνου, μεταφέρει ο συνταξιούχος καθηγητής ξένων γλωσσών Απ. Τριανταφύλλου, με αφορμή παράπονα συμπολιτών για το γεγονός ότι τα κομμένα κλαδιά μένουν στους δρόμους για αρκετές ημέρες.
Όπως σημειώνει, κάτω από τους κλαδευτές υπήρχε μία μικρή σχετικά μηχανή, επάνω σ' ένα ανοιχτό φορτηγάκι, η οποία άλεθε αμέσως τα κλαδιά γεμίζοντας απ' ευθείας τσουβάλια με το αλεσμένο υλικό από το στόμιο εξόδου της μηχανής.
Όπως πληροφορήθηκα το υλικό αυτό το πωλούσαν στα εργοστάσια για την κατασκευή «νοβοπάν».
Κανένα πρόβλημα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια από τα εγκαταλελειμμένα κλαδιά, ούτε μόλυνση του περιβάλλοντος.
Δεν νομίζω ότι μια τέτοια μηχανή είναι πολύ ακριβή για τον Δήμο μας.
Λύσεις υπάρχουν...

SMS
ΒΡΗΚΕ τον μπελά του και έχασε τον ύπνο του ο συμπολίτης... Χρεώθηκε με 92,4 ευρώ για SMS που εστάλησαν εν αγνοία του και χωρίς να έχει εγγραφεί σε Υπηρεσία Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ). Όπως καταγγέλλει (τα στοιχεία του στη διάθεση της «Ε»), έπεσε θύμα της παράνομης χρέωσης από 5ψήφιο νούμερο και παρότι αποτάθηκε στην εταιρεία-πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αντί να βρεθεί λύση στην κατεύθυνση της μη πληρωμής της χρέωσης, οι υπάλληλοί της κινούνταν προς την ακριβώς αντίθετη!
Τώρα κατέφυγε στον Συνήγορο του Καταναλωτή, καταθέτοντας σχετική αναφορά.
Προσοχή λοιπόν, αφού και οι ίδιοι οι πάροχοι τηλεφωνίας αδυνατούν να μας προστατέψουν.

Δικαιολογητικά
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ η συμπολίτισσα, περιμένοντας (εδώ και 15 ημέρες) να αποκτήσει μέσω του ΚΕΠ (της οδού Βελή), όπου έκλεισε ραντεβού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σχετικά με τα αναδρομικά των κληρονόμων. Παρότι διέθετε ληξιαρχική πράξη θανάτου και πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών, της ζήτησαν να προσκομίσει καινούρια. Απόρησε, διότι ασχέτως πότε αυτά εκδίδονται, δεν αλλάζουν.
Σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά περί μη δημοσίευσης διαθήκης και μη αποποίησης κληρονομιάς, δε θα είχε απορίες, αν δε συνέβαινε, κοντινά της πρόσωπα και γνωστοί που κατέθεσαν αργότερα παρόμοιες αιτήσεις να τα έχουν ήδη προμηθευτεί!
Αναρωτιέται λοιπόν αν στο ΚΕΠ ή στο Ειρηνοδικείο αποφασίζουν κατά το δοκούν για τη σειρά προτεραιότητας και εξυπηρέτησης...

Με συνταγή
*ΜΙΑ γυναίκα μπαίνει στο φαρμακείο κλαμένη και ζητάει κινίνο από τον φαρμακοποιό. Λίγο πιο πέρα στεκόταν ο Λαρισαίος Γ. Γ. και κοίταζε βιταμίνες σ’ ένα ράφι.
-Κυρία μου τι το θέλετε το κινίνο;
-Τι σας νοιάζει εσάς...
-Αυτό είναι δηλητήριο κυρία μου, δεν μπορούμε να το δώσουμε σε όποιον μας το ζητάει...
- Γι’ αυτό το θέλω, για να σκοτώσω τον άντρα μου, λέει εκείνη νευριασμένα.
***
*ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ο φαρμακοποιός.
-Τόσο το χειρότερο. Δεν θα γίνω εγώ συνεργός σε ένα έγκλημα...
Τότε αυτή βγάζει από την τσάντα της μια φωτογραφία με τον άντρα της στο κρεβάτι με μια γυναίκα. Και του τη δείχνει.
-Να, αυτός είναι ο σαρδανάπαλος. Με τούτη την ξετσίπωτη.
Κάτι πρόσεξε ο φαρμακοποιός παίρνει τη φωτογραφία στα χέρια του, την κοιτάει, χλωμιάζει καθώς βλέπει ότι πρόκειται για τη δική του γυναίκα.
- Μα γιατί δε μου είπατε κυρία μου πως έχετε συνταγή για το δηλητήριο;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass