ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2020 18:00
ΕΛΑΣίτες - Γρηγοροπουλοδιαδηλωτές 6-6 (και ο Αγ. Βησσαρίων να βάλει το χέρι και τη μάσκα του) ΕΛΑΣίτες - Γρηγοροπουλοδιαδηλωτές 6-6 (και ο Αγ. Βησσαρίων να βάλει το χέρι και τη μάσκα του)

Κατά κύματα
ΧΑΜΟΣ χτες με τους Νικολάδες στο διαδίκτυο. Το πρώτο κύμα ... εορταστικής πανδημίας

(Κατερίνες, Στέλιοι, Ανδρέες, Σάββες, Νικολοβάρβαροι κ.λπ.) αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. Πάμε ολοταχώς για το δεύτερο κύμα (με Σπύρους, Άννες, Λευτέρηδες, Χρηστάδες), ενώ από Γενάρη έρχεται και τρίτο κύμα (με Βασούλες, Θανάσηδες, Αντώνηδες).
Υπομονή. Όρεξη και ... μηνύματα στο κινητό να ’χεις να εύχεσαι ...

Πώς εξηγείται;
ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ και ανακοινώνονται τα κρούσματα. Μόλις 260 στην Αθήνα, σε σημαντική πτώση και η Θεσσαλονίκη (305). Και η Λάρισα, με 98 κρούσματα! Δηλαδή, αναλογικά, σα να είχε η εικοσαπλάσια Αθήνα σχεδόν ... 5.200 κρούσματα και η πενταπλάσια Θεσσαλονίκη περί τα 1.500.
Τι κάνουμε λάθος και κοντεύουμε να γίνουμε το ελληνικό Μπέργκαμο; Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι πολλοί Λαρισαίοι δεν ... κάθονται «στ’ αβγά τους». Οι παρέες στα σπίτια και οι καφέδες γράφουν άραγε ... κορονοϊστορία; Έχει κανείς κάτι άλλο κατά νου;

Θεωρίες
ΑΥΤΟ πάντως που εγείρει πολλά ερωτηματικά είναι η ιδιαίτερα χαμηλή επίδοση της Αθήνας. Πώς γίνεται η Αθήνα των 5 εκατομμυρίων, η Αθήνα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Αθήνα των χιλιάδων ξέμπαρκων μεταναστών και τόσων ετερόκλητων ανθρώπων να κρατιέται μόλις στα 250 κρούσματα; Μήπως - αναρωτιούνται πολλοί- την ... κρατούν για να μην προκληθεί πανικός;
Λογικοφανείς θεωρίες... Αλλά ... θεωρίες. Κι εμείς οφείλουμε να μείνουμε στις διαβεβαιώσεις των ειδικών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Ανταγωνισμοί
ΑΡΟΝ - άρον ενέκριναν το εμβόλιο οι Βρετανοί και ξεκινούν τους εμβολιασμούς.Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και Ε.Ε. σχολίασαν ότι προκαλεί προβληματισμό αυτή η ... «βιασύνη των Άγγλων».
Απορία: Σε 10-15 ημέρες που θα το εγκρίνουν κι αυτοί τι θα έχει αλλάξει;
Δεν θα είναι τα ίδια εμβόλια; (Μεγάλα παιχνίδια παίζονται ...)

Ευχή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ατάκα:
Το εμβόλιο, λέει, θα μας αλλοιώσει το ... DNA.
(Αμήν Παναγίτσα μου !)

Ντρίμπλες
ΩΡΑΙΑ η Κεραμέως! Είδε που με τους ΟΛΜΕδες δεν βγαίνει άκρη σ’ ό,τι αφορά την αξιολόγηση των καθηγητών και πάει να τους «ντριμπλάρει». Ετοιμάζει ... ηλεκτρονική πλατφόρμα (που είναι και της μοδός) όπου οι καθηγητές θα περνάνε τους βαθμούς μαθητών.
Κακοί βαθμοί, άρα κακός και ο καθηγητής. Και για να μην βάζουν σ’ όλους ... 20άρια, θα μετράνε μόνο οι βαθμοί στα γραπτά, κι άμα υπάρχει απόκλιση με τον προφορικό βαθμό οι καθηγητές θα μπαίνουν στα ... «πιτς» για ... επισκευή.
Τι θα πετύχει; Άσε, δεν θέλουμε να την στενοχωρήσουμε ... δευτεριάτικα.


Μολύνθηκε
ΓΕΝΙΚΑ, δεν υπάρχει πολιτικός που να κάθισε στην καρέκλα του Υπ. Παιδείας και να μην μολύνθηκε από το μικρόβιο να κάνει καλά και σώνει ... «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» (που μαθηματικά καταλήγει σε απορρύθμιση). Ήδη η Κεραμέως εμφανίζει τα πρώτα ... συμπτώματα.Τι κάνει;
ΣΤΟ σφυρί - για χρέη προς τις Τράπεζες- βγαίνει η βίλα του άλλοτε πανίσχυρου εκδότη του «Βήματος» Στ. Ψυχάρη στο Παλαιό Ψυχικό.
(Καλά, ο σύντροφος ... Λαφαζάνης τι κάνει; Πώς αφήνει να χάσει ένας άνθρωπος την ... πρώτη κατοικία του;)

Ο ... λογαριασμός
ΒΛΕΠΑΜΕ πού και πού κανένα ευρωπαϊκό ματσάκι στην Ελλάδα, τώρα ... χλωμό κι αυτό αφού η Ελλάδα κατρακύλησε στα Τάρταρα στην ευρωπαϊκή βαθμολογία... Σε λίγο ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίζει καμιά δεκαριά .... προκριματικούς αγώνες για να μπει στους Ομίλους κι εμείς θα ... βουλιάξουμε τους καναπέδες παρακολουθώντας τους ... άλλους στην τηλεόραση.
Η Ελλάδα είναι πλέον 20ή, ενώ η Κύπρος στη 14η θέση φαντάζει ...ποδοσφαιρική υπερδύναμη.
Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιροπαράγοντες των μεγάλων ομάδων που ασελγούν χρόνια στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου νόμιζαν ότι δεν θα πλήρωναν στο τέλος τον λογαριασμό. Κούνια που τους κούναγε!

Οι «Κατίνες»
ΜΟΛΙΣ ο ΣΥΡΙΖΑ «τσάκωσε» τον Κυριάκο να παραβιάζει το «λοκντάουν» με ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, του έκανε τη ζωή ... ποδήλατο.
Και χτες η ΝΔ βρήκε αφορμή για ρελάνς διοχετεύοντας την είδηση πως ο Τσίπρας νοίκιασε πανάκριβη βίλα στο Σούνιο . Για να απαντήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ για ακίνητα της οικογένειας Μητσοτάκη στο Παρίσι...
Πάνω που λες ότι αυτή η χώρα άρχισε κάπως να σοβαρεύεται, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να γλιτώσουμε από την πολιτική φτήνια.
Πολιτική για «Κατίνες». Και να σκεφτείς, αυτοί οι άνθρωποι διαχειρίστηκαν οικονομική κρίση, τώρα κορονοϊό, ελληνοτουρκικά και δεν συμμαζεύεται... Αδιόρθωτοι !

Λες;
ΜΕ ΕΝΑ ρομπότ που ... προσσεληνώθηκε, οι Κινέζοι πέτυχαν προχθές να βάλουν τη σημαία τους στη Σελήνη.
Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξει το επόμενο διάστημα κινέζικο κατάστημα με πάμφθηνα ρούχα για τους (πιθανούς) κατοίκους της Σελήνης.

Εικόνα της πόλης
ΑΣΚΟΥΠΙΣΤΗ η Λάρισα αυτό το διάστημα, κίτρινοι από τα πεσμένα φύλλα οι δρόμοι της, αλλά δες το ... θετικά. Οφείλεις να παραδεχτείς ότι η ασχημούπολή μας σου δίνει μερικές ρομαντικές εικόνες ανεπανάληπτης ομορφιάς όταν βγαίνεις έξω με τον Κωδικό του ... λαού (Κωδικός 6: σωματική άσκηση).
Αντιθέτως, αν και ο Δεκέμβριος προχωρά, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραμένει φτωχή. Κι από τον Δήμο και από τον κόσμο.
Και ο μεν κόσμος δικαιούται να τον «παίρνει από κάτω». Ο Δήμος ποτέ...

Απάτες
ΑΠΟ πού να πρωτοφυλαχτεί κανείς; Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες που λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα στο μέηλ τους ειδοποιήσεις, πότε απ’ τα ... ΕΛΤΑ, πότε από άλλες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες Κούριερ με τις οποίες ειδοποιείσαι για πακέτο που έφτασε στο όνομά σου και σου ζητούνται μικροποσά για να σου το φέρουν σπίτι.
Ότι τα μέηλ είναι «μαϊμού» είναι καταφανέστατο για τους εκπαιδευμένους. Για τους μη εξασκημένους όμως ο κίνδυνος είναι προφανής... Οπότε τον... νου σας.

Οφειλές
ΣΤΟ υπέρογκο ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται οι οφειλές φυσικών (ιδιώτες) και νομικών προσώπων (επιχειρήσεις) προς τον Δήμο Λαρισαίων, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αθαν. Αδαμόπουλος.
Σημείωσε παράλληλα ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτά, δεν πρόκειται να εισπραχθεί, που σημαίνει ότι πολλοί Λαρισαίοι δεν αντεπεξήλθαν και ούτε αναμένεται να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.
Ο Δήμος Λαρισαίων εναποθέτει τις ελπίδες του στη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, να διευκολύνει τους οφειλέτες με νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών προς του Δήμους, σε 120 δόσεις.
Εξήγγειλε δε ότι αν η καταβολή των οφειλομένων γίνει εφάπαξ θα υπάρξει διευκόλυνση για απαλλαγή από πρόσθετα βάρη (τόκους, προσαυξήσεις, πρόστιμα, κ.λπ.).
Είναι μια ύστατη ελπίδα, αλλά και πάλι πόσοι θα είναι αυτοί που θα ανταποκριθούν; Πόσο μάλλον οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που διατηρούνται με επιδόματα.
Λ.Κ.

Κύματα
ΜΕΤΑ το πρώτο, ήρθε το δεύτερο και ήδη αρχίζουν να μιλούν για τον ερχομό του τρίτου κύματος της πανδημίας, βάσει εκτιμήσεων, μετά τη χαλάρωση του lockdown για τα Χριστούγεννα.
Παράλληλα, μέσα στη δίνη αυτής της «τρικυμίας», μεγαλώνει η αγωνία της αναμονής του εμβολίου και γίνεται επιτακτική ανάγκη. Η ελπίδα του κόσμου να σταματήσει η πανδημία, εναποτίθεται στο εμβόλιο...
Όλη η υφήλιος, το 2020, ζει μια πρωτοφανή κατάσταση, που γνώριζε μόνο μέσα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα θεωρούσε τα σενάριά τους υπερβολή.
Ακόμη και οι τίτλοι τους «Το τελευταίο κύμα», το «Πέμπτο κύμα»... είναι προφητικά εναρμονισμένοι με το σήμερα της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών σε όλον τον πλανήτη.
Και όπως όλες οι ιστορίες τους, το «κακό» άφησε ανεπανόρθωτες πληγές στην ανθρωπότητα, η οποία σήμερα ελπίζει για ένα τουλάχιστον «καλό τέλος».
Λ.Κ.

Υπεύθυνος
ΤΟ να αψηφάς την καραντίνα και να θες να ξεσκάσεις κυριακάτικα παίρνοντας τα βουνά με την καραμπίνα, είναι κάποια διέξοδος. Το 300άρι όμως, πάντα είναι αλμυρό άμα σε τσακώσουν, και γίνεται ακόμα αλμυρότερο, άμα τουφεκάς σε απαγορευμένη περιοχή.
Εκτός κι αν νομίζεις ότι περνάς στο ντούκου ή -πολύ περισσότερο- αν καταλαβαίνεις πως κάπου σε παίρνει να κάνεις του κεφαλιού σου και να παίζεις κρυφτό με όσους ενοχλούνται από τέτοιες παράνομες συμπεριφορές. Ο διοικητής του Α.Τ. Αγιάς όμως -που κάποιοι δικοί του τον εκθέτουν με την ολιγωρία τους, όπως χθες π.χ. στην Κάτω Σωτηρίτσα- τι φταίει;

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass