ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2020 18:10
*ΜΠΟΡΕΙ να έκλεισαν και ραντεβού για ποδηλατοβόλτα; Ζ. *ΜΠΟΡΕΙ να έκλεισαν και ραντεβού για ποδηλατοβόλτα; Ζ.

Διψήφια


*ΜΕ θερμοκρασίες πάνω από 15, σαν χθες, δεν είναι και τόσο χειμώνας. Πού να ψοφήσουν τα μικρόβια, θέλει εμβόλιο. Και με τέτοια διαύγεια στον ορίζοντα, να βλέπουν οι Λαρισαίοι τον χιονισμένο Όλυμπο και ν' απλώνουν το χέρι να πιάσουν και να παίξουν χιονοπόλεμο. Αλλά και με συννεφιά και βροχούλα, όπως προβλεπόταν για σήμερα-αύριο, με τον υδράργυρο να σουλατσάρει στα διψήφια, ποιος νοιάζεται που ο Δεκέμβρης συναντά την Αννούλα του χιονιά.
Ζ.

Λίγο υπομονή
*ΕΦΟΣΟΝ η κατάσταση παραμένει άσχημη ή κι αν ακόμη βελτιωθεί δίχως όμως να πάψει να είναι επικίνδυνη ώστε να εκτραχυνθεί ξανά, όσο δεν υπάρχει θεραπεία ούτε έχει δημιουργηθεί η ανοσία μέσω του εμβολίου, εντάξει κάποιοι τομείς της αγοράς ή και το σύνολό της μπορεί κάποια στιγμή να επανεργοποιηθεί, οι εκκλησίες να λειτουργήσουν πάλι, τα σχολεία φυσικά όταν αποφασιστεί ν' ανοίξουν, όλα όμως με τα αυξημένα μέτρα προστασίας πάντα. Όχι συνωστισμός, αερισμός κλειστών χώρων, μάσκες οπωσδήποτε κλπ κλπ. Υπ' αυτούς τους όρους, ποιος μπορεί να αγωνιά και να πιέζει για ρεβεγιόν κι άλλες γιορτές και γλέντια; Ποιος θα ήθελε να ρισκάρουν να κολλήσουν συγγενείς και φίλοι του. Γιορτή είναι αυτό; Σιγά το κέφι... Τι θα πει να γιορτάσουμε μέχρι εννιά άτομα... Μετά από τόσο ζόρι καραντίνας ποιος το χαλαλίζει και δεν μπορεί να περιμένει;
Ζ.

Δεν την αντέχει
*Ο κορονοϊός πεθαίνει στη μοναξιά, διαπιστώνει ο Μ.Χ.: Ο κορονοϊός πήρε την ουσία της ανθρώπινης υπόστασης, την επικοινωνία και τη συν-ύπαρξη και τη μετέτρεψε σε όπλο του. Η ειρωνεία είναι ότι αυτό το όπλο μπορεί να στραφεί και εναντίον του. Η μοναξιά και η αποστασιοποίηση είναι ταυτόχρονα κατάρα και η μόνη λύση, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. (Οι βόλτες κι οι συντροφιές στις πλατείες της Λάρισας δεν ενδείκνυνται. Επ' ουδενί.)
Ζ.

Εμβολιασμοί
*ΑΝ η 90χρονη γιαγιά, που εμβολιάστηκε πρώτη στη Βρετανία, ήταν η ασθενής 1Α, τότε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με τ' όνομα, από το Γουόρικσιρ, ο 81χρονος που ακολούθησε δεύτερος ήταν άραγε ο ασθενής "2B or not 2B; ", (Nα ζει κανείς ή να μη ζει, τέτοιες εποχές;).
***
*ΚΑΛΗ η ελπίδα, η ανάσα στην κοινωνία με τους πρώτους εμβολιασμούς, έστω στην Αγγλία, δεν θέλει και ξεθάρρεμα όμως, κανένας εφησυχασμός, τα πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα.
- Τον γάιδαρο τον φάγαμε.
- Απομένει αυτό που κρέμεται. Και καλά αν είναι η ουρά...
***
*- ΑΝ κάνετε το εμβόλιο και μετά νιώσετε μια έντονη επιθυμία να φάτε μπανάνα, σκεφτείτε ότι μπορεί και να σας έκαναν τη μαϊμού έκδοση.
Ζ.

Παραδειγματίζοντας
*- ΟΙ βουλευτές να δίνουν το παράδειγμα στις τοπικές κοινωνίες, είναι πολύ σημαντικό, συνέστησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ο Κυρ. Μητσοτάκης.
- Σάμπως έχει Πάρνηθες αλλού;
Στον πικρόχολο Λαρισαίο απάντησε αμέσως ο πιστός νεοδημοκράτης.
- Ο Κέλλας με τις κινήσεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση της εθελοντικής συνδρομής του στο ΕΣΥ, τον πρόλαβε. Έδωσε το παράδειγμα και με το παραπάνω.
Ζ.

Έλεγχοι
*- ΣΕ καραντίνα η Δημοτική Αστυνομία...
Έτσι χαρακτήριζε την κατάσταση ο Λαρισαίος, μη βλέποντας ιδιαίτερη κινητικότητα στους ελέγχους.
- Γιατί να μην είναι, άνθρωποι κι αυτοί, μπορεί να κολλήσει κάποιος. Οπότε οι υπόλοιποι υπό περιορισμό. (Και να δούμε ποιος θα περιορίσει τους υπόλοιπους στην πόλη).
Ζ.

Με τούβλα
*ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΑΝ απόψεις και εμπειρίες οι Λαρισαίοι επί συζυγικών θεμάτων.
-Τι γίνεται ρε, πώς πάνε οι ετοιμασίες για τον γάμο;
- Καλά μωρέ, τώρα σβήνουμε ιστορικά στον Chrome, διαγράφουμε τα δεύτερα ακάου, φτιάχνουμε κρυφούς φακέλους στον σκληρό δίσκο, τα γνωστά, καταλαβαίνεις, τρεξίματα...
***
*- ΓΙΑΤΙ έχεις καρούμπαλα;
- Είπα στη γυναίκα μου να διορθώσει τη μαγειρική της και μου πέταξε κάτι τούβλα.
- Τούβλα; Πού τα βρήκε;
- Είχε φτιάξει μπιφτέκια.
***
*- ΑΝΤΡΑΣ με θάρρος είναι να γυρίζεις μεθυσμένος στις 5 το πρωί, να σε περιμένει η γυναίκα σου με το σκουπόξυλο στα χέρια και συ να τη ρωτάς ειρωνικά ‘’ακόμα σκουπίζεις ή ετοιμάζεσαι να πετάξεις;’’
Άντρας με κότσια είναι να γυρίζεις σπίτι στις 5 το πρωί, να μυρίζεις ποτό από μακριά, με εμφανή ίχνη κραγιόν στο πουκάμισο και να δίνεις μια στον πισινό της γυναίκας σου που σε περιμένει λέγοντάς της ‘’ήρθε η δική σου σειρά τώρα...’’ Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες και οι δύο συμπεριφορές οδηγούν σε μόνιμη αναπηρία.
Ζ.

Συνέπεσαν
*ΤΑ μεγάλα πνεύματα συναντώνται. Την ίδια μέρα για το ίδιο θέμα οι ερωτήσεις, προς τον ίδιο φυσικά υπουργό. Β. Κόκκαλης, Λ. Λιακούλη, Μ. Χαρακόπουλος, με τη σειρά αυτή έφτασαν χρονικά στα δημοσιογραφικά γραφεία τα δελτία Τύπου των Λαρισαίων βουλευτών για το βαμβάκι και την ανάγκη ενίσχυσης φέτος των παραγωγών.
Όλοι την ίδια σκέψη είχαν. Μπρά-βό. Διακομματική ομοψυχία. Και ποιος υπουργός μπορεί να αρνηθεί...
Ζ.

Καλός μαθητής
*- ΜΠΑΜΠΑ σήμερα μάθαμε γεωγραφία σχολείο.
-Πες μου πού είναι η Λάρισα;
-Α, στους -3 βαθμούς κάτω από τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Ζ.

Ασυνήθιστος
*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟ, όχι μόνο με τη νίκη επί της ΑΕΚ αλλά με τον γλαφυρό τρόπο που μίλησε μετά το κρίσιμο ματς, αμέσως μετά, μέσα στο γήπεδο, να εξηγεί για κάνα δεκάλεπτο ήρεμος και με καθόλου τυποποιημένο λόγο: Τώρα θα πρέπει να δω πώς θα ράψω το πρώτο καλό ημίχρονο με την ΑΕΚ, με το δεύτερο κόντρα στον Ολυμπιακό... Εγώ γυάλισα τα παπούτσια μου για να μου φέρει δώρα ο Άγιος Νικόλαος, που γιορτάζει σήμερα... Στα αποδυτήρια υπάρχει ευτυχία αλλά θα σπάσω αυτή τη χαρά και θα τους πω ότι μία νίκη εκτός έδρας είναι σημαντική εάν μπορέσεις να τη σφραγίσεις και με νίκη εντός έδρας...
***
*ΚΑΙ συνέχισε με διάφορα άλλα ο θυμόσοφος Λάζλο Μπόλονι: Υπάρχει μια έκφραση στο ποδόσφαιρο και στη γεωργία που λέει ‘’όλοι έχουν δίκιο’’...
Και συνέχισε συνδυάζοντας τη Γεωπονία με την Ιατρική: Η νίκη, μου δίνει μια ασφάλεια για τις ιδέες μου. Είχα πει όταν ήρθα ότι πρέπει να κάνουμε τη διάγνωση για τα προβλήματα. Βλέπουμε ότι η διάγνωση φαίνεται να είναι σωστή και έτσι αρχίζουμε να βρίσκουμε και τα φάρμακα που χρειάζεται...
Ζ.

Τα κενά της
*ΝΕΑΡΑ ζευγάρια Λαρίσης σε νέες περιπέτειες.
-Μωρό μου, τι μου πήρες για την επέτειό μας;
-Σου πήρα ένα εικοσάρικο από την τσάντα σου για να βάλω βενζίνη.
***
*-ΒΡΕ αγάπη μου, ο Γιάννης λέει συνεχώς στη γυναίκα του πόσο όμορφη είναι. Γιατί δεν το κάνεις κι εσύ;
-Καλά, όταν τη δω θα της το πω.
***
*-ΜΟΥ γεμίζεις τα κενά, μου λέει. Συγγνώμη, με είπε στόκο;
Ζ.
Και στο χωριό του
*ΤΟ άνοιγμα καταστήματος λίγο έξω από την Καρδίτσα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Στέφανου Τσιτσιπά, ανακοίνωσε το βρετανικό πολυκατάστημα, μετά από ανάρτηση του Έλληνα τενίστα στα σόσιαλ μίντια ότι χρειάζεται ένα Harrods στην Ελλάδα, αποκαλύπτει το Βατράχι.
Εκπρόσωπος του γνωστού πολυκαταστήματος στο Λονδίνο δήλωσε ότι η εταιρεία δρομολογεί την άμεση κατασκευή καταστήματός της στο χωριό Προάστιο Καρδίτσας, από το οποίο κατάγεται ο διάσημος Έλληνας τενίστας, έχοντας ήδη προχωρήσει στην εξαγορά του καταστήματος νεωτερισμών «Η Πηγή Της Φανέλας» στο κέντρο του χωριού.
***
*ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ επικρατεί άλλωστε και μεταξύ των κατοίκων του χωριού, με τις καμπάνες της εκκλησίας να χτυπάνε χαρμόσυνα μετά το άκουσμα της είδησης. Όπως λένε οι κάτοικοι ανυπομονούν να φάνε αυθεντικά scones με μαρμελάδα και να ντυθούν με Burberry’s, ενώ δηλώνουν διπλά περήφανοι για τον Στέφανο. «Ρωτούσαν συνέχεια τον Στέφανο αν είχε και στο χωριό του Harrods. Επιτέλους, τώρα μπορεί να τους λέει ναι, έχω και στο χωριό μου Harrods» είπε συγκινημένος ένας ηλικιωμένος κάτοικος.
Πάντως, σε ερώτηση για το αν είναι βιώσιμο ένα τόσο μεγάλο κατάστημα στην περιοχή, ο εκπρόσωπος της εταιρείας επιφυλάχθηκε να απαντήσει, λέγοντας: «Θα δούμε. Εμείς θα το ανοίξουμε κι όποιον πάρει ο Harrods».
Ζ.

Διακοσιετηρίδα
*- ΚI έτσι όπως παν τα πράγματα κινδυνεύει να χαθεί και το 1821 της Γιάννας, μέσα στον κουρνιαχτό απ' τον κορονοϊό.
Το είχε μια έννοια ο Λαρισαίος. Διότι και το 2021 δεν το έβλεπε να ανασαίνουμε, από Μάχη του Πέτα σε Μανιάκι προέβλεπε ότι θα πάει η κατάσταση. Τουλάχιστον ως το μέσον της χρονιάς.
- Την 25η Μαρτίου δεν την προλαβαίνουμε, μακάρι να πάει καλά με το εμβόλιο και να χαλαρώσουμε μετά το Πάσχα.
Ζ.
Φόλες
ΤΗΝ αχαρακτήριστη δράση αγνώστου καταγγέλλει Λαρισαίος από τους Νέους Πόρους. Καθώς το τελευταίο διάστημα στη γειτονιά του βρίσκει ψόφιες γάτες, που αποδίδει σε δηλητηρίαση με φόλες, τι άλλο. Με τον Λαρισαίο να ζητάει την άμεση επέμβαση των αρχών...
Β.Κ.

Το τάμα
*ΕΙΧΕ βάλει στο μάτι ένα πολύ δυνατό άλογο απ' το παραδίπλα χωριό ο ζωοκλέφτης, δεν κατάφερνε όμως να το φέρει βόλτα και να το κλέψει, να το πουλήσει να κονομήσει. Απελπισμένος μια μέρα που επέστρεφε από ακόμα μια αποτυχημένη απόπειρα, μπήκε σ' ένα ξωκλήσι κοντά στο σπίτι, άναψε ένα κερί.
-Αη Γιώργη μου θαυματουργέ, πλησίασε την εικόνα. Βόηθα με να κλέψω το άλογο κι εγώ άμα το πουλήσω τα μισά λεφτά που θα πιάσω θα στα φέρω, στο παγκάρι σου θα τα ρίξω. Σε παρακαλώ...
***
*ΚΑΠΩΣ έγινε, την επόμενη φορά που προσπάθησε κατάφερε και το έκλεψε το άλογο. Το έβαλε στον στάβλο του, να πάει την επομένη στην πόλη να το πουλήσει στο παζάρι. Περνώντας απ' το ξωκλήσι αναλογίστηκε το τάμα, το ξανασκέφτηκε...
-Α, Άη Γιώργη μου, σ' ευχαριστώ πολύ, όμως... Όμως είναι πολλά τα μισά λεφτά, πάρα πολλά. Α, δεν γίνεται, δεν βγαίνω.
Μετά όμως το σκέφτηκε ξανά. Πού να τα βάζω με τους αγίους... Το έταξα πρέπει να το κάνω. Αλλά και τα λεφτά πολλά, τι να κάνει, τι να κάνει.
***
*ΤΗΝ άλλη μέρα πρωί-πρωί παίρνει το άλογο κι έναν κόκορα που είχε στον στάβλο και πάει στο παζάρι. Τον πλησίασε αμέσως κάποιος ενδιαφερόμενος, το άλογο έδειχνε σπουδαίο.
-Πόσο το άλογο πατριώτη;
-Αυτό; Το δίνω 20 ευρώ...
- Μόνο 20 ευρώ; Με κοροϊδεύεις;
- Όχι, δικό μου είναι τόσο το πουλάω. Όμως πάει πακέτο με τούτο το κοκόρι.
- Ναι; Και πόσο θες για τον κόκορα;
- Αυτός κάνει 2.000 ευρώ. Πακέτο με το άλογο, 2.020 συνολικά.
- Σίγουρα με δουλεύεις...
- Εγώ πάντως τόσο τα δίνω. Και τα δύο μαζί. Άμα θέλεις.
Ο άλλος ήθελε το άλογο, συμφέρουσα βρήκε την τιμή, τι τον ένοιαζε η μούρλα του καθενός, συμφώνησε πλήρωσε 2.020 ευρώ τα πήρε κι έφυγε. Κι ο κλέφτης πήγε αμέσως στο ξωκλήσι.
-Άγιε μου Γιώργη σ' ευχαριστώ πολύ, έφερα το τάμα. Τα μισά όπως είχε πει. (Κι έριξε ένα δεκάρικο στο παγκάρι.)
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass