Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 19:49
*ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ο δήμαρχος αλλά «μάθε τέχνη κι άστηνε». Τον Γ. Μανώλη είχε μυήσει στα μυστήρια των αποσταγμάτων, νωρίτερα στη σεζόν,  ο Γιώργος Χρυσοχόου, στο καζαναριό του στην Κάτω Ραψάνη.  Κ.Τσ. *ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ο δήμαρχος αλλά «μάθε τέχνη κι άστηνε». Τον Γ. Μανώλη είχε μυήσει στα μυστήρια των αποσταγμάτων, νωρίτερα στη σεζόν, ο Γιώργος Χρυσοχόου, στο καζαναριό του στην Κάτω Ραψάνη. Κ.Τσ.

Βροχερός
*- ΒΡΕΧΕΙ αυτές τις μέρες, ευκαιρία να μείνουμε και λίγο στο σπίτι.


Η Λαρισαία ανέτρεπε τα πράγματα ωραιοποιώντας την κατάσταση.
- Βέβαια δεν έχουμε γίνει και Λονδίνο... όχι επειδή δεν βρέχει τόσο πολύ αλλά διότι δεν έχουμε «Harrods».
Ζ.

Όχι και την ηλικία...
*ΚΑΘΟΝΤΑΙ και σκέφτονται οι Λαρισαίες. Αφού κάθονται, τι άλλο να κάνουν.
- Άμα είναι να λένε τα κανάλια την ηλικία όσων εμβολιάστηκαν όπως έγινε την πρώτη μέρα στην Αγγλία, εγώ αρνούμαι να το κάνω.
***
*- ΟΤΑΝ βλέπετε κάποιον δίπλα σας στο σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα και αρνηθεί να την βάλει αν του το ζητήσετε, κάντε ότι απαντάτε στο κινητό και φωνάξτε «Όχι καλέ, όχι... Είναι σίγουρο πως είμαι θετική; Όχι βρε...»
***
*- ΘΥΜΑΣΤΕ τότε με τις τρελές αγελάδες; Ωραίες εποχές, εύκολες...
Ζ.

Μεγάλες εταιρείες
*ΣΤΑ σχέδια των εταιρειών είπαν να εμπλακούν κάποιοι στη Λάρισα.
- Το εμβόλιο για τα παιδιά θα το βγάλει άραγε η pfiser price;
***
*- Η ένεση της pfizer θα βγαίνει από το ψυγείο των -70 βαθμών Κελσίου. Κυριολεκτικά αυτό που λέμε «Να την φας και να ‘ναι κρύα».
***
*- Η Samsung πάλι, προτείνει να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους το Note 20 αξίας 1.449 ευρώ. Προσοχή όχι 1,5 ευρώ, χιλιάρικο 1,5. Μπα σε καλό τους μέρες που είναι, καινούργιο συκώτι θα κάνουμε.
Ζ.

Φοβικό σύνδρομο
*ΕΔΕΙΧΝΕ απογοητευμένος χθες ο Λαρισαίος που έληξε η απεργία στα κανάλια.
- Μόνο δύο 24ωρα αναστολή της κορονοτρομοκρατίας και επιβολής φοβικού συνδρόμου και ψύχωσης στον πληθυσμό; Καλό αλλά όχι αρκετό.
Ζ.

Σταθερά ψηλά
*ΑΔΥΝΑΜΙΑ πρόσβασης στο Facebook είχαν χθες, λέει, αρκετοί χρήστες του. Παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο messenger αλλά και στο Instagram. Τα προβλήματα ήταν εντονότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε Λάρισα. (Όπως ακριβώς και με τον κορονοϊό δηλαδή.)
Ζ.

Ιδεοληψία
*ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ οι κυνηγοί, δεν αντιλαμβάνονται γιατί με το λοκντάουν απαγορεύτηκε το κυνήγι.
Και μόνον αυτό καθώς επιτρέπονται άλλες δραστηριότητες του βουνού και της υπαίθρου και αθλητικές και άλλες, ναι και η ποδηλασία βουνού εννοείται. Πολύ σκληροί στην ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας που υπογράφει ο πρόεδρος Βαγγέλης Μπαλατσός.
Ο οποίος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει γλώσσα που καταλαβαίνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες.
Κατηγορεί τους νεοδημοκράτες για ιδεοληψία, αντικυνηγετική ιδεοληψία. Δεν μπορεί, θα έτσουξε όπως τα σκάγια με αλάτι.
Ζ.

Με ροδάκια
*ΚΑΝΟΥΝ τα σχέδιά τους οι Λαρισαίοι.
- Καμιά ποκίτσα φέτος ρε παιδιά; Με φουλ της μάσκας, φουλ...
***
*- ΠΡΕΠΕΙ να βάλω ροδάκια στον καναπέ να τσουλάω μέχρι την τουαλέτα για κατούρημα.
***
*- ΒΡΗΚΑ το καλύτερο γούρι που θα αγοράσω για το 2021. Αγγούρι.
Ζ.
Φράκαραν
*ΜΠΛΟΚΑΡΕ το ΕΣΥ, φράκαραν όμως και οι ταχυμεταφορές. Κι εδώ πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, που φάνηκε ότι έχασε το τρένο της αναβάθμισης, όχι όμως και έσοδα. Απλώς έγιναν ανέκδοτο οι καθυστερήσεις των εταιρειών κούριερ, η μη έγκαιρη εξυπηρέτηση.
Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες των καταναλωτών αυξήθηκαν θεαματικά με το λοκντάουν, η προηγούμενη καραντίνα ωστόσο θα έπρεπε να είχε προϊδεάσει τις εταιρείες ώστε να επενδύσουν προετοιμαζόμενες. Τετραπλασιασμός λέει των τηλεαγορών, που μάλλον θα αυξηθούν κι άλλο λόγω εορτών των Χριστουγέννων. Των οποίων τα δώρα πιθανόν να φτάσουν στους παραλήπτες καλό Πάσχα.
Ζ.

Λάου- λάου
*ΟΥΤΩΣ εχόντων των πραγμάτων οι Λαρισαίοι διακωμωδούν τις κατά τα άλλα ταχυμεταφορές. Σημειωτέον ότι οι ταχυπληρωμές, ταχυπληρωμές, οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες δεν μείωσαν τις τιμές.
- Ίσως έπρεπε να παραγγείλω κατευθείαν λαμπάδες για τα βαφτιστήρια, το σκέφτηκα εκ των υστέρων.
***
*- ΣΤΗΝ κούριερ με φωνάζουν πλέον με το μικρό μου...
***
*- ΕΦΤΑΣΑΝ σήμερα με ταχυδρομικό περιστέρι κάτι κρέμες που είχα παραγγείλει το 2002.
***
*- ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ένα μαγιό τον Ιούλιο και με ενημέρωσαν πως θα φτάσει έγκαιρα για τις Γιορτές, αλλά καλού κακού μην πετάξω το παλιό αν θέλω να βουτήξω για τον Σταυρό των Φώτων.
Ζ.

Τηλεβαθμοί;
*- ΒΡΕ στέκουν καλά αυτοί; Θα βαθμολογήσουν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο βάσει τηλεκπαίδευσης;
Διαφωνούσαν οι Λαρισαίες μητέρες.
- Νομίζω οι μαθητές φέτος πρέπει να βαθμολογήσουν τους εκπαιδευτικούς.
Ζ.

Όπως νάναι
*Η κυβέρνηση έλεγε ότι η λειτουργία των σχολείων δεν ευθύνεται για τη μετάδοση του ιού. Υποστήριζε πως τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα έκλειναν και τα πρώτα που ανοίγουν.
Ύστερα άλλαξε πάλι άποψη, έγινε παρεξήγηση κι εξήγηση δεν δώσανε. Συνεχίζουν σταθερά την εφαρμογή του συστήματος «Βλέποντας και Κάνοντας».
Ζ.

Τα κοτσύφια
*«ΟΤΑΝ σκοτώνουν τα κοτσύφια», ένα έργο που κατατάσσεται στα κλασικά της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το οποίο κυκλοφόρησε ξανά το 2020 στην Ελλάδα κατακτώντας και τη σύγχρονη γενιά αναγνωστών.
 Γεννημένη το 1926 στην Αλαμπάμα η Αμερικανίδα επαρχιώτισσα δικηγόρος άρχισε να γράφει αυτό το «μυθιστόρημα ενηλικίωσης» το 1950 όταν εγκαταστάθηκε στη Ν. Υόρκη. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα 1960 κι έγινε μπεστ σέλερ, κέρδισε τότε και το Πούλιτζερ. Έγινε και ταινία που πήρε τρία Όσκαρ το 1962. Ένα από τα πιο δημοφιλή όλων των εποχών. Ένα μόνο μυθιστόρημα έγραψε η Χάρπερ Λη, μονάχα τα «Κοτσύφια».
Ιδιαιτέρως αυτοβιογραφικό, μια σπάνια διήγηση για την κοινωνία, τις φυλετικές διακρίσεις, την καθημερινή ζωή στον αμερικάνικο Νότο της δεκαετίας του ‘30.
Διερευνά τα πιο μεγάλα θέματα και ιδιαιτέρως λεπτά, εκείνη την εποχή μάλιστα, με τα αγαθά μάτια μιας πιτσιρίκας που μεγαλώνει με τον σπουδαίο ηθικά δικηγόρο πατέρας της, προφανώς ο πατέρας της συγγραφέως, και να γίνονται τόσα γύρω τους. Ένα λογοτεχνικό φαινόμενο.
***
*ΕΝΑ τόσο όμορφο βιβλίο, τόσο απολαυστικό, εξαιρετική γραφή, εξαίσιες περιγραφές, μοναδικός ρυθμός και στυλ. Ηρωικό μα και συνάμα λυπητερό, συγκινητικό μα και τόσο αστείο.
***
*ΔΕΝ είναι να διαλέξεις κάποια σελίδα, μια παράγραφό του, πολύ δύσκολο. Ενδεικτικά μονάχα: «Γιέ μου, αν ήσαστε σ’ αυτή τη δίκη ένορκοι εσύ κι άλλα έντεκα αγόρια σαν εσένα, ο Τομ θα ήταν τώρα ελεύθερος κι όχι νεκρός», είπε ο Άττικους. «Μέχρι τώρα τίποτε δεν έχει επηρεάσει ακόμα την κρίση σου και τη λογική σου.
Οι άνθρωποι που καταδίκασαν τον Τομ φέρονταν σαν όντα λογικά στην καθημερινότητά τους, αλλά εκείνη τη στιγμή τους ήταν αδύνατο να δουν τα πράγματα σωστά.
Στα δικαστήριά μας όποτε τίθεται θέμα ανάμεσα στον λόγο ενός λευκού κι ενός μαύρου, ο λευκός κερδίζει πάντα. Έτσι είναι η ζωή».
«Δεν μ’ ενδιαφέρει πώς είναι η ζωή», μουρμούρισε ο Τζεμ χτυπώντας το γόνατό του απλά με τη γροθιά του. «Δεν μπορείς να καταδικάσεις έναν αθώο άνθρωπο, δεν γίνεται».
«Εσύ δεν θα μπορούσες, εκείνοι όμως το έκαναν. Όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερα θα βλέπουν τα μάτια σου».
Το δικαστήριο θα έπρεπε να είναι το μόνο μέρος που ο άνθρωπος θα έβρισκε ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση, οποιοδήποτε χρώμα του ουράνιου τόξου και αν έχει το κορμί του. Όμως, δυστυχώς, οι ένορκοι έχουν το συνήθειο να κουβαλάνε τις προκαταλήψεις τους μέσα στο δικαστήριο».
Ζ.

Πρώτα οι τράπεζες;
*- ΔΕΝ πρέπει άραγε να γίνει κάτι με τους στενότατους κλωβούς ασφαλείας στις εισόδους των τραπεζών;
Δικαίως αναρωτιέται ο Λαρισαίος καθώς εκεί μπαίνει και μένει μερικά δευτερόλεπτα, αλληλοδιαδόχως, κόσμος και κοσμάκης. Χώρος που δεν αερίζεται και που με την κοινή λογική αποτελεί εστία μετάδοσης αν περάσει κάποιος θετικός. Σε περίοδο έκτακτης κατάστασης δεν μπορεί να προέχει η απόλυτη ασφάλεια των τραπεζών, σωστά;
Ζ.

Ορεξάτοι
*ΣΕ κάποιους Λαρισαίους δεν κόβεται η όρεξη. Ούτε και γι’ αστεία.
- Ωραίο το παστίτσιο...
- Ό, τι φτιάχνει η μάνα μου είναι ωραίο.
- Και με σένα τι πήγε στραβά;
***
*- ΓΚΑΡΣΟΝ, σερβίρετε μοσχάρι;
- Τους πάντες σερβίρουμε κύριε, καθίστε.
***
*- ΒΓΗΚΑ να ψάξω εφημερεύον φαρμακείο και βρήκα εφημερεύον τυροπιτάδικο. Πήρα μια μπουγάτσα για τον βήχα.
Ζ.

Απρονοησία
*ΣΤΑ ιδιωτικά ιατρεία της Λάρισας με ραντεβού, ένας-ένας άντε δύο το πολύ στον προθάλαμο.
Οι γιατροί ξέρουν και προσέχουν περισσότερο. Στους προθαλάμους ιδιωτικών κλινικών όμως με πολλούς συνεργαζόμενους γιατρούς; Συνωστισμός απερίγραπτος, λέει, κάποιες στιγμές. Είναι δυνατόν; (Είναι κι η ανοησία της αγέλης...)
Ζ.

Πρωτοβουλία Δήμου
*ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν τοπικά συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ιδίως σε περιπτώσεις σαν της Λάρισας με την εξαιρετικά μεγάλη επιβάρυνση.
 Να, όπως η πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και κάτω από την “επιστημονική ομπρέλα” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την οποία ανέφερε χθες ο καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης. Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν στις αρχές Νοεμβρίου τυχαία δειγματοληψία σε 1.000 κατοίκους, σε δύο σημεία της πόλης του Bόλου. Ο δείκτης θετικότητας που προέκυψε, δηλαδή θετικά τεστ, ανά συνολικό αριθμό δειγμάτων, έδειξε ποσοστό 8,8%. Επανέλαβαν τα 1.000 τεστ έναν μήνα αργότερα, δηλαδή στις αρχές Δεκεμβρίου και φάνηκε ότι ο δείκτης θετικότητας είχε μειωθεί σχεδόν στο μισό, δηλαδή, στο 4,5%. (Επιπλέον οι εντοπισμένοι θετικοί έλαβαν τα μέτρα τους. Και για τον εαυτό τους και για να μη μεταδώσουν).
***
*ΤΟ πιο σημαντικό είναι ότι το δείγμα και τις δύο φορές ήταν τυχαίο. Αυτοί που πάνε να εξεταστούν στα νοσοκομεία δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, είναι αυτοί που έχουν συμπτώματα και υποψίες ότι νοσούν. Το ίδιο και στα ιδιωτικά εργαστήρια, δεν πάει ο άλλος να πληρώσει χωρίς λόγο.
Ακόμη και όσοι σπεύδουν στη Σκεπαστή για τα δωρεάν ράπιντ τεστ, συνήθως έχουν μια υποψία και πάνε να τσεκάρουν. Τυχαίο δείγμα δεν είναι πάντως. (Η Λάρισα, ουδεμία ιδιαίτερη κίνηση έκανε. Και αν έχει και τόσους ειδικούς επιστήμονες στο Πανεπιστημιακό).
Ζ.
Στα ξένα
* Ήμουν με δύο φίλους στη Σλοβενία και καθίσαμε σ’ ένα μπαράκι, διηγείται ο Λαρισαίος. Μας ρωτάει ο σερβιτόρος τι θα πάρουμε.
-Μια μπύρα, λέω εγώ,
- Δύο, λέει ο άλλος.
- Τρεις, συμπληρώνει κι ο τρίτος της παρέας.
Ο σερβιτόρος, μη γνωρίζοντας τον ελληνικό τρόπο παραγγελίας, μας έφερε έξι μπύρες. Ήπιαμε από δύο ο καθένας, μια χαρά.
***
*ΔΥΟ Έλληνες στη Ρωσία παραγγέλνουν και λέει ο ένας, άστο σε μένα, ακούω από χθες και νομίζω τα έχω καταλάβει τα ρωσικά.
Κι αρχίζει: 2 πατατόφσκι, 1 σαλατόφσκι 2 μπριζολόφσκι και 2 μπυρόφσκι. Τον άκουγε σιωπηλά ο σερβιτόρος, φεύγει και σε λίγο φέρνει σωστά την παραγγελία. Και λέει ο ένας φίλος στον άλλο, μπράβο, τέλεια τα ρωσικά σου. Κι απαντά ο σερβιτόρος: ας μην ήμουν ελληνόφσκι και θα τρώγατε τιποτόφσκι.
***
*ΑΝΑΛΟΓΩΣ, δύο Κύπριοι παραγγέλλουν στην Αγγλία: saladation, patatation, mbrizolation. Κι αν δεν ήταν Κύπριος ο σερβιτόρος θα έτρωγαν aggouration.
Ζ.

 

PASOKTZHS1 PANO CIU

*ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ ήταν ο Λαρισαίος που παραδέχθηκε την αντιστροφή στις κλασικές συγκρίσεις της ευδαιμονίας. Ενοίκιο 500 ευρώ επί ΠΑΣΟΚ, το ημιυπόγειο πάνω, ενοίκιο 500 ευρώ επί ΝΔ, το παραθαλάσσιο κάτω.
Ζ.

PASOKTZHS2 kATO CIU

 

 

COURIER CIU

*ΕΙΝΑΙ το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη όπου πασχίζουν τα ξωτικά να κάνουν διαλογή και συσκευασία, η αποθήκη μιας συνοικιακής κούριερ είναι.
Ζ.

 

AH BASILHS CIU

*ΑΦΟΥ τα περίπτερα είναι μόνο ανοιχτά, λογικά εκεί θα πάει φέτος κι ο Αϊ - Βασίλης, πού αλλού...
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass