ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2020 18:00
*ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ οι προετοιμασίες σε βιτρίνες και προσόψεις γραφείων και καταστημάτων για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη πινελιά. Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε κάθε εορταστικό αποτύπωμα και νότα είναι απαραίτητα…               Γ.Ρ. *ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ οι προετοιμασίες σε βιτρίνες και προσόψεις γραφείων και καταστημάτων για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη πινελιά. Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε κάθε εορταστικό αποτύπωμα και νότα είναι απαραίτητα… Γ.Ρ.

Χωρίς διάθεση
*ΤΑ «Merry Christmas» αναβάλλονται, φέτος ευχόμαστε όλοι «Merry Click away»! Θα το ζήσουμε κι αυτό...


Το Σαββατοκύριακο βρήκε αρκετούς Λαρισαίους εμπόρους στα μαγαζιά τους να... οργανώνονται και βασικά να... φωτογραφίζουν!
Ο πιο πρόσφορος τρόπος για όσους δεν διαθέτουν e-shop (για τους περισσότερους δηλαδή) ήταν να φωτογραφίζουν την πραμάτειά τους και να την ανεβάζουν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω των οποίων απευθύνονται στην πελατεία τους. Ήδη σε αρκετές βιτρίνες της πόλης αναρτήθηκαν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Γίνεται δουλειά έτσι; Ας μην είμαστε εξαρχής αρνητικοί. Αλλά βέβαια, το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι ο τρόπος. Είναι η απουσία καλής ψυχολογίας και καταναλωτικής διάθεσης του κοινού.
Τα Χριστούγεννα δεν ψωνίζεις απλώς. Βγαίνεις έξω. Κι εκεί θα καθίσεις να πιεις καφέ, να δεις φίλους, να φας κάτι πρόχειρο, να πάτε μαζί για ψώνια. Ν’ αγοράσεις δώρα, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ που θα φορέσεις στις γιορτές... Να πας να φτιάξεις μαλλιά, νύχια, να καλλωπιστείς για το ρεβεγιόν. Τώρα, να τα κάνεις όλα αυτά πώς; Για ποιον; Και για να πας πού;

Η μόνη λύση
*ΔΥΣΚΟΛΑ Χριστούγεννα και γενικότερα δύσκολοι καιροί για όλους. Μόνη ελπίδα πια, ο εμβολιασμός που πρέπει να πετύχει. Κάθε λογικός άνθρωπος αυτό εύχεται. Υπάρχουν εύλογοι προβληματισμοί, αλλά και πολλοί που αντιδρούν ακραία. Οι τελευταίοι, έχουν πιάσει το... πληκτρολόγιο και «πυροβολούν» τους πάντες.
Το εμβόλιο είναι μια διεθνής... συνωμοσία την οποία επιβάλλουν ο σατανάς, οι σιωνιστές, οι μασόνοι, ο Γκέιτς, ο Σόρος, όλοι οι... «συνήθεις ύποπτοι» εν ολίγοις, και την οποία υπηρετούν πρόθυμοι πολιτικοί όπως ο Μητσοτάκης. Αλλά, όλοι αυτοί οι κήνσορες δεν μας λένε τι προτείνουν. Πώς καταπολεμάται ο ιός; Να πάρουμε μήπως τα... εξαπτέρυγα από τις εκκλησίες και να το ρίξουμε καθημερινά στις... περιφορές εικόνων μήπως και μας... λυπηθεί ο Ύψιστος; (Που... δεν...).

Πραγματικά διλήμματα
*ΠΟΙΑ Χριστούγεννα χριστιανοί; Πήρατε χαμπάρι ότι το πραγματικό διακύβευμα είναι πια το Πάσχα; Το πραγματικό δίλημμα των ημερών είναι τι κάνεις τότε. Παραγγέλλεις ή όχι αρνί; Να ξηλωθείς ή όχι για το βαφτιστήρι; Κλείνεις τριήμερο στη Σκιάθο με τον Παπαδιαμάντη; Ή μήπως στα Σάλωνα με τη Μαρία την Πενταγιώτισσα; Κι άμα... ούτε και το Πάσχα;

Vintage
*Ε, ΡΕ ζημιάααα... Ο Άδωνις άνοιξε τα κομμωτήρια, αλλ’ όχι τα νυχάδικα!
Πάνω που όλος ο μικροαστικός γυναικόκοσμος ανακάλυψε το «μανόν», το μανικιούρ και το πεντικιούρ, έρχεται η υπουργάρα και τον ξαναρίχνει στη μιζέρια της... όζας και της... λίμας. Άντε με το καλό να επιστρέψουμε στην... πούδρα, το πατσουλί και την κολώνια «Μυρτώ» για μια πραγματικά vintage επανάσταση!Τηλεκάλαντα
*ΝΑ μια καλή ιδέα για τα φετινά κάλαντα που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν μαθητές με... επιχειρηματικό μυαλό. Μικρή Αγγελία: Ολιγομελής χορωδία παιδιών σας ψέλνει διαδικτυακά κάλαντα με βιντεοκλήση. Δυνατότητα σύνδεσης σε Skype, Messenger και όλες τις γνωστές πλατφόρμες. Για έγγραφές και παραγγελίες με click away μπείτε στη σελίδα μας στο Instagram . Κλείστε εγκαίρως ραντεβού και ακούστε κάλαντα παραδοσιακά, Θρακιώτικα, Καππαδοκίας. Λέμε και jingle bell. Κατάνυξη εξασφαλισμένη. Πληρώνετε με prepay card και e-banking. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέρυ Κρίστμας ρε μπαγάσηδες!

Η δύναμη των όπλων
*ΚΑΤΑ τα λοιπά η χώρα διχάζεται ξανά στο εσωτερικό της μετά την άρνηση της Ε.Ε. να επιβάλει κυρώσεις στον Ερντογάν... Ούτε ο Μητσοτάκης φταίει, ούτε ο Τσίπρας παλαιότερα. Πολλά τα επενδυμένα δυτικά συμφέροντα στην Τουρκιά. Και καθώς πάμε για τα διακοσάχρονα του 1821, ας μην ξεχνάμε πως αν δεν πιάνανε στον Μοριά το καριοφίλι από μόνοι τους, ακόμη θα περίμεναν τη... Δύση να συμφωνήσει για τη σύσταση νέου ελληνικού Κράτους. Με το βόλι και τη φωτιά επέβαλαν το εθνικό μας συμφέρον.

Ναβαρίνο
*ΒΕΒΑΙΑ, είναι τραγικό να το λες, αλλά δυστυχώς το «καριοφίλι» (που τώρα το λένε «Ραφάλ», drones, φρεγάτες...) είναι αυτό που καθορίζει ακόμη και σήμερα την εξωτερική πολιτική χωρών σαν τη δική μας που «κάθονται» πάνω σε κρίσιμες γεωστρατηγικά περιοχές. Η Τουρκιά το κατάλαβε καλά και σε λίγο θα τις έχει... γραμμένες τις κυρώσεις τους, και των Αμερικανών και των Ευρωπαίων, αφού όπλα κατασκευάζει και μόνη της. Κι όταν σηκώσει για τα καλά κεφάλι, -γιατί ο Ερντογάν έχει φτιάξει... Σχολή- τότε θα αναγκαστούν με κανένα... Ναβαρίνο να την κάνουν ζάφτι. Με πόλεμο δηλαδή. Η ιστορία είναι πιο... επαναλαμβανόμενη κι από παλιά κωμική σειρά του «MEGA».

Έλεος πια...
*ΑΛΗΘΕΙΑ τι νόημα έχει αυτή η διαρκής – τελευταία- παραγωγή μετεωρολογικών δελτίων με τα οποία –υποτίθεται – μας προειδοποιούν για... σοβαρή επιδείνωση του καιρού για να αποδειχθούν τελικά απλές βροχούλες; Κάποτε όλα αυτά τα λέγαμε απλώς... χειμώνα. Τώρα το βαφτίζουν «έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων» και το προβάλλουν λες κι έρχεται το τέλος του κόσμου. Όντως, έχει γίνει πολύ μαλθακή η ελληνική κοινωνία. Αλλά ποιος την έφτιαξε έτσι, αν όχι η κακή νοοτροπία των ίδιων των Αρχών;

Στερεότυπα
*ΑΒΕΡΤΑ –κουβέρτα εμβολιάζει ο Πούτιν τους Ρώσους με το... «Σπούτνικ» κατά του Covid. Το οποίον ρώσικο διαφημίζεται από τη Ρωσία για αποτελεσματικότητα 96%, αλλά η Δύση δεν το παραγγέλνει. Το... φοβάται... Φταίνε βλέπεις και τα στερεότυπα. Διότι και τα «Λάντα» της μπρεζνιεφικής περιόδου γερά αμάξια ήταν, αλλά όλοι τα γερμανικά και τα γιαπωνέζικα κοίταζαν ν’ αγοράσουν...

Έλεος!
*ΚΑΝΕΙ κάτι σωστό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως παντού στην Ευρώπη, πέρασε – επιτέλους !-Νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση που προωθεί τη... μαθητεία. Την προώθηση δηλαδή νέων παιδιών σε πραγματικούς χώρους δουλειάς για εκμάθηση σε πραγματικές συνθήκες (στην Ελβετία π.χ. πολλά παιδιά ξεκινούν μαθητεία από τα 13). Πώς το σχολίασε με πρωτοσέλιδό της η «Αυγή»;
- Επαναφέρουν την απλήρωτη παιδική εργασία... (Πάλι καλά που δεν είπαν πως επανέρχεται το... δουλεμπόριο παιδιών... Έλεος μωρέ σύντροφοι...).

Πατήρ και υιός
*ΕΠΕΙΔΗ αναρωτιούνται πολλοί, πρέπει να το επιβεβαιώσουμε.
Ναι, ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο χαρισματικός και επικοινωνιακός πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που γνωρίσαμε τους τελευταίους μήνες μέσα από καθημερινές συνεντεύξεις για τον κορονοϊό, είναι γιος του Ανδρέα Εξαδάκτυλου. Ο τελευταίος είχε διατελέσει νομάρχης Λάρισας για μία τριετία και συγκεκριμένα με την Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1990-93) πριν εκλεγεί εν τέλει βουλευτής. Ο Ανδρέας Εξαδάκτυλος ήταν ιπτάμενος της Σχολής Ικάρων και γενικά κατέγραψε μια σοβαρή και αξιοπρεπή παρουσία στον νομό μας.

Το ημερολόγιο της Μητρόπολης
*ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ στους πιστούς είναι πλέον το ημερολόγιο για το έτος 2021 της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Το νέο ημερολόγιο τσέπης είναι αφιερωμένο στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Στη Θεία Κοινωνία και στο αδιαπραγμάτευτο αυτό μυστήριο αναφέρεται στον πρόλογό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Το ημερολόγιο διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες με την ιεραρχία της διοίκησης της Μητροπόλεως, τα στοιχεία των ναών και των ιερέων τους, χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα μυστήρια της εκκλησίας, ενώ στο εξώφυλλο υπάρχει το αγιογραφικό έργο το οίκου Β. Φαρμάκη, από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης και στο οπισθόφυλλο, αρτοφόριο εικονογραφημένο με τον «Χριστό ως άρτος της ζωής», επίσης από τον Άγιο Νικόλαο.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass