ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 18:20
* ΕΠΙΑΣΕ χειμώνας, ήρθαν τα κρύα και ο Λαρισαίος γάτος της γειτονιάς βρήκε ζεστό καπό μηχανής αυτοκινήτου και άραξε. «Γάτα» ο γάτος... Κ.Τσ. * ΕΠΙΑΣΕ χειμώνας, ήρθαν τα κρύα και ο Λαρισαίος γάτος της γειτονιάς βρήκε ζεστό καπό μηχανής αυτοκινήτου και άραξε. «Γάτα» ο γάτος... Κ.Τσ.

Ολα χύμα


ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ στη Λάρισα. Όλα χύμα. Στον Άγιο Αχίλλιο, στο «Αλκαζάρ», στη Βενιζέλου, αλλά και στην Κεντρική πλατεία, κυκλοφορούν «ανέμελα» μπουλούκια νεαρών, πολλοί χωρίς μάσκα. (Αλήθεια, με ποιον ... κωδικό βγαίνουν όλοι αυτοί; Τι κάνουν; Σωματική... άσκηση;)
Την ίδια ώρα του συνωστισμού, ένα περιπολικό της Αστυνομίας κυκλοφορούσε στη Βενιζέλου και απλώς ...παρατηρούσε την κατάσταση δίχως να επεμβαίνει.
Τι να υποθέσουμε; Ότι η Αστυνομία δεν έχει εντολή για ελέγχους; Αλλά, αν αυτό ισχύει, τότε τι μας ζαλίζουν με τις διαρκείς απαγορεύσεις που ανακοινώνουν; Κάλπικες είναι, τζούφιες...
(Να λυπάσαι τους μεγαλύτερους. Διότι όλα αυτά τα ασυμπτωματικά γελαστά ...παιδιά θα πάνε σπίτι να κολλήσουν τον παππού και τη γιαγιά. Ενδοοικογενειακή διασπορά, που λέει και ο Σύψας).

Ούτε στις... 37
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ αυτές τις εικόνες συνωστισμού και γνωρίζοντας καλά τη «χαλαρή» νοοτροπία που δυστυχώς κυριαρχεί στη Λάρισα εδώ και ....δεκαετίες, φοβούμαστε πως όχι στις... 7 , αλλά ούτε στις... 37 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξει αυτή η πόλη.
Και αναρωτιόμαστε πού είναι - αλήθεια- οι Αρχές της πόλης να βγουν όλοι μπροστά μήπως και συμμαζευτεί η κατάσταση τις περιβόητες «μέρες των γιορτών».
Αν το click away είναι αναγκαίο για να δουλέψουν τα μαγαζιά, δεν υπάρχει κανένας λόγος για βραδινές βόλτες στο κέντρο της πόλης.

Το «κλου»
ΤΟ «ΚΛΟΥ» του φετινού χριστουγεννιάτικου στολισμού της Λάρισας είναι αναμφιβόλως το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας. Ίσως το πιο φαντασμαγορικό των τελευταίων ετών. Αξίζει λοιπόν ένα μπράβο σε όσους επιμελήθηκαν τον στολισμό του.

Διάλογοι στο κέντρο
- ΜΑ, είναι δυνατόν τόσος κόσμος να βγαίνει έξω; ακούστηκε επικριτική η Λαρισαία στην πλατεία της πόλης.
- Κι εσύ γιατί βγήκες;
-Εεεε, εντάξει από περιέργεια... Να δω αν βγαίνει ο κόσμος...
- Τους βλέπεις αυτούς όλους; Ε, λοιπόν την ίδια περιέργεια είχαν κι αυτοί!

Ελπίς
ΤΕΛΙΚΑ υπάρχει ακόμη ελπίς!
Παρασκευή βράδυ, ο τελικός του Big Brother και του Bachelor... πάτωσαν σε τηλεθέαση.
Το κοινό στράφηκε και είδε .... Μαζικά την «Ευτυχία» (Παπαγιαννοπούλου) και τη ζωή της.
Το συμπέρασμα είναι πως το ευρύ κοινό δεν θέλει σκουπίδια. Άσχετα αν πολλάκις καταναλώνει -από ανία- ό,τι του σερβίρουν.

Ιερόσυλοι
ΤΗΝ ...ιεροσυλία της εβδομάδας την εντοπίσαμε σε έναν «μοδάτο» φούρνο της Λάρισας.
Κουραμπιέδες με... λευκή σοκολάτα !
Κάτω τα χέρια από τον κουραμπιέ άθλιοι γκουρμεδιάρηδες ! Που δεν σέβεστε ούτε ιερό ούτε όσιο!

Ο... οραματιστής
ΒΓΗΚΕ από τη... ναφθαλίνη ο ΓΑΠ, και έδωσε συνέντευξη σε μια πατρινή εφημερίδα. Και έσπευσαν κάμποσα αθηναϊκά μέσα να την... προδημοσιεύσουν, μην τυχόν και χαθεί η πιο κάτω μεγάλη... σοφία που διατύπωσε ο τ. πρωθυπουργός μεγάλος ηγέτης του ΚΙΔΗΣΟ.
Κι επειδή η εποχή εμπεριέχει πολλή (κατα)θλίψη, σκεφτήκαμε να σας διασκεδάσουμε με μία «σοφία» του Γιωργάκη. Μιλάμε για... πολύ γέλιο:
«Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη, για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, ριζοσπαστικής, οραματικής αλλά και ρεαλιστικής, που να συμβάλει στη συγκρότηση μιας συμμαχίας προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την πραγματοποίηση της μεγάλης στροφής που πρέπει να γίνει. Την αλλαγή πορείας. Όχι απλά την κατάκτηση της εξουσίας για την εξουσία. Μία προοδευτική στροφή, που θα δυναμώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και θα καταστήσει αυτονόητη τη συμμετοχή της κοινωνίας.
(Αυτά... ).

Όου ντήαρ
ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ τα δίδακτρα στην Αγγλία μετά την Πρωτοχρονιά λόγω του «Μπρέξιτ». Επιτέλους ντήαρ, να επανέλθει μια κανονικότης γιατί είχε ξεφτλιστεί το πράγμα... Είχαμε φτάσει στο σημείο ο κάθε Τραμπάκουλας να σου μοστράρει για απόφοιτος του Λόντον Σκουλ οφ Εκονόμικς και βάλε...

«Μουλωχτές» αλλαγές
ΣΤΑ... μουλωχτά, τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά και όλοι έχουν το μυαλό στον Covid, η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως περνάει με διαδικασίες «εξπρές» νόμους που άλλοτε θα έφερναν σεισμό στην παιδεία και μεγάλες απεργίες ή καταλήψεις.
Εισάγει Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο, βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ από τα ίδια τα Ιδρύματα, νέο πλαίσιο επαγγελματικής εκπαίδευσης...
Βασική στόχευση της Κεραμέως είναι σε βάθος χρόνου να κάνει πιο «δύσκολο» το Λύκειο, να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων στις σημερινές σχολές της... ανεργίας και να στείλει περισσότερους μαθητές στα Επαγγελματικά Λύκεια γιατί εκεί ακριβώς πονάει σήμερα η χώρα: στην έλλειψη τεχνιτών μεσαίας κλίμακας.
Λογικά πράματα θα πεις. Σύμφωνοι. Αλλά στην Ελλάδα των παραλόγων θέλει... τόλμη (αλλά και... τεχνάσματα) μέχρι να κάνεις πράξη τα .... λογικά!

Περί εμβολίου
ΣΥΜΦΩΝΑ με μετρήσεις, 4 στους 10 Έλληνες δεν θέλουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Κι επειδή οι Έλληνες διακρίνονται για τη... σταθερότητά τους, σας λέμε από τώρα τι θα συμβεί σε λίγο:
Δέκα στους... δέκα Έλληνες θα επικρίνουν την Κυβέρνηση για την... αδυναμία της να προμηθευτεί εγκαίρως... ικανό αριθμό εμβολίων για τις ανάγκες των... φτωχών λαϊκών στρωμάτων !

Διαδικασία ...
ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ... ταλιράκι για πλάκα χτες η ΑΕΛ από το .... φίλιο σωματείο του Ολυμπιακού (σκέψου να ήταν και εχθρικό σωματείο)...
Αλλά εκείνο που δεν αντέχεται είναι ότι «ο Ολυμπιακός έδωσε ένα ματς... «διαδικαστικού χαρακτήρα» σύμφωνα με το ρεπορτάζ ορισμένων αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης.
Ναι, η ΑΕΛ που κάποτε ίδρωνε ο «Θρύλος» για να την κερδίσει, έγινε πλέον μέρος μιας ...«τυπικής διαδικασίας». Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις (με μαύρο δάκρυ).

Κατ’ ανάγκην
«ΑΠΟ το ντιπ και το ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα» θυμίζει η κατάσταση στην αγορά της Λάρισας, πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του «Click away». Αρκετά μαγαζιά αναμένεται να προσχωρήσουν σταδιακά στη νέα μέθοδο αφού βλέπουν ότι δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος να επωφεληθούν κατά τις 7-8 ημέρες που είναι και ο σκληρός πυρήνας των γιορτών, οπότε και ο κόσμος αναζητά να αγοράσει δώρα.
Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ασφαλώς στη... νοοτροπία των εμπόρων. Οι οποίοι - βιαίως- αντιλαμβάνονται πως οι συνθήκες του εμπορίου και η αγορά γενικότερα αλλάζουν οριστικά και πως πρέπει να λάβουν αποφάσεις αν θέλουν να επιβιώσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass