Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 19:47
* ΤΟ όρος Φθινόπωρο στην πλατεία Ταχυδρομείου. Ζ. * ΤΟ όρος Φθινόπωρο στην πλατεία Ταχυδρομείου. Ζ.

Μεγάλη νύχτα
*ΞΕΚΙΝΗΣΕ τυπικά κι ο φετινός χειμώνας. Το πρώτο βράδυ του Χειμερινού Ηλιοστασίου

χθες, καθώς και τα αμέσως επόμενα, είναι τα μεγαλύτερα του έτους σε διάρκεια. Μεγάλες οι νύχτες, εσώκλειστοι κιόλας, να τα περνάει ο κόσμος πάλι όπως τα παλιά χρόνια.
Δεν χρειάζεται όμως δα κι απελπισία, διότι αμέσως μετά το Ηλιοστάσιο του χειμώνα, από σήμερα δηλαδή, ο ήλιος αρχίζει ν’ ανεβαίνει ψηλότερα, η ημέρα παρότι μικρή ξεκινά να μεγαλώνει και σιγά-σιγά, ως την Εαρινή Ισημερία, τότε που το φως θα ισοφαρίσει το σκοτάδι.
Όλα κύκλος και ταυτόχρονα όλα είναι σχετικά. Να, στο Νότιο Ημισφαίριο σήμερα αρχίζει το καλοκαίρι.
Ζ.Αργότερα
*- ΔΕΥΤΕΡΑ χθες, είπε η Λαρισαία. Πω πω... Ξέχασα ν’ αρχίσω δίαιτα. Πάει τώρα... Και παρέπεμψε την έναρξη της πρωτοβουλίας της για μετά τα Φώτα.
Ζ.

4 για 9
*ΣΕ εορταστικό ρυθμό και τα αστειάκια των Λαρισαίων.
- Μήπως έχετε βιταμίνες με γεύση μελομακάρονου;
***
*- ΕΥΤΥΧΩΣ που βγαίνουμε πότε-πότε εκτός εαυτού και λέμε ότι πήγαμε κάπου και μεις...
***
*- ΤΗΝ Πρωτοχρονιά αντί για ‘’Πάει ο παλιός ο χρόνος’’, θα τραγουδάμε
«Άντε να αρρωστήσει ο Άγιος Πέτρος να τη βγάλουμε και φέτος»...
***
*- ΤΕΣΣΕΡΙΣ θα είμαστε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά θα φάμε για εννέα για να είμαστε μέσα στο γενικό πλαίσιο.
Ζ.

Στολισμός
ΚΟΝΤΡΑ στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, προφανώς η δημοτική αρχή επιχείρησε να αυξήσει –και καλά έκανε- την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη, με έναν πλούσιο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ιδιαίτερα στο κέντρο της Λάρισας.
Προφανώς, ελλείψει του «Πάρκου των Ευχών» βρέθηκαν τα χρήματα και η πρόθεση από τη δημοτική αρχή να προσδώσει στην πόλη τον στολισμό που της αξίζει.
Στο παρελθόν κι ενώ όλες οι μεγάλες πόλεις ήταν πανέμορφες την περίοδο των Χριστουγέννων, στη Λάρισα το βάρος έπεφτε μόνο στο Αλκαζάρ, λόγω του Πάρκου.
Με αφορμή τα παραπάνω, αναγνώστες επισημαίνουν την αναγκαιότητα «η δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της, σχετικά με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, προτάσσοντας το κέντρο της Λάρισας και τις συνοικίες και εν συνεχεία το Πάρκο των Ευχών.
Εκτός κι αν το ένα, δεν αναιρεί το άλλο». Μέχρι στιγμής πάντως δεν το έχουμε διαπιστώσει...
Γ.Ρ.

Εμβόλιο πατάτα
*ΕΥΘΥΝΗ των οργάνων της Ε.Ε. κι όχι της ελληνικής κυβέρνησης η μεγάλη καθυστέρηση στον εμβολιασμό του πληθυσμού λόγω ανεπαρκούς προμήθειας εμβολίων.
Η εγχώρια κυβέρνηση μπορεί να φταίει απλώς για τον τρόπο που επικοινώνησε την ελπίδα του εμβολίου τον τελευταίο καιρό, σκορπώντας τώρα απογοήτευση στον κόσμο.
Ίσως πλέον βάλει μέσον το πατριωτάκι, τον Αλβέρτο Μπουρλά, ώστε να εξασφαλίσει κατά προτεραιότητα επιπλέον δόσεις από την Pfizer. Ακούστηκε κι αυτό, ναι, από πρωτοσέλιδα εφημερίδων χθες, η Γερμανία πώς τα κατάφερε δηλαδή.
(Μόνο μην έρθουν κάποια στιγμή τα εμβόλια και αποδειχθεί ότι δεν έχουν παραγγείλει σύριγγες.)
***
*ΟΜΩΣ, ακόμη κι αν υπήρχε επάρκεια εμβολίων, ίσως θα έπρεπε να εφευρεθεί έλλειψή τους ειδικά στην Ελλάδα. Θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσει τις όποιες επιφυλάξεις και να οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία να στριμώχνεται στα εμβολιαστικά κέντρα.
Όπως είχε γίνει άλλωστε και με τις ‘’Πατάτες του Καποδίστρια’’. (Όμως δυστυχώς, μέχρι το Πάσχα ούτε καν οι ευπαθείς δεν φαίνεται ότι θα έχουν εμβολιαστεί.)
Z.

Χριστουγεννιάτικο
*ΤΟ σκέφτονται πλέον καλύτερα οι Λαρισαίοι με το γιορτινό τραπέζι.
- Με μάσκες λέει φέτος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Λες και θα κάνουμε στη γαλοπούλα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.
***
*- ΕΣΥ είπαμε θα παρακολουθείς την πόρτα. Εάν εμφανιστούν οι αστυνομικοί θα φύγετε από το παράθυρο της κουζίνας. Εσύ θα περιμένεις έξω στο αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή.
- Καμιά ληστεία σχεδιάζετε βρε παιδιά;
- Όχι, το ρεβεγιόν.
Ζ.

Πάλιωσε πολύ
*ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ στην ‘’Αθλητική Κυριακή’’ να ανακαλέσουν υπό τα όπλα τον Αντ. Πανούτσο, ως αναλυτή των αγώνων μάλιστα.
Πολύ καλός κάποτε, τώρα τη μία η μάσκα του πέφτει, την άλλη ξεχνάει, βαστάει με το χέρι το σαγόνι του, κόλπο που έχει μαρτυρήσει απέναντι στα αμείλικτα τηλεοπτικά πλάνα η Μιμή Ντενίση, είναι πλέον και πολιτευτής της ΝΔ, στοιχείο που υπονομεύει την αναγκαιότητα της πρόσληψής του στην κρατική τηλεόραση. Περνούν τα άτιμα τα χρόνια, ο προεμφυλιακός αθλητικογράφος θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί για να συζητάει τα παλιά, τα ρετρό που προβάλλει η ‘’Αθλητική Κυριακή’’ απ’ το αρχείο της ΕΡΤ.
Ζ.

Τον έριξε
*ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους οι Λαρισαίες εκεί μετά το take away.
-Για πες μαρή τι βλέπεις στο φλυτζάνι;
-Κρεβάτι.
-Ναι; Και; Σεξ ή κάταγμα;
***
*- ΓΥΡΙΣΕ καλέ ο άλλος να με δει, που πήγαινε με το ποδήλατο στον δρόμο και έπεσε. Πώς τους ρίχνω έτσι...
***
*- ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι το όνειρο κάθε γυναίκας είναι να βρει τον τέλειο άνδρα.
Ενώ είναι να τρώει χωρίς να παχαίνει.

Ζ.
Εύκολο ματσάκι
*«ΘΕΛΕΙ να δουλέψει με νέα και άπειρα παιδιά ο Τάτσης», ήταν η εκτίμηση που ακούστηκε για τη σύνθεση της ομάδας στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Ναι, μέσα στο Καραϊσκάκη το επέλεξε, ποιών την ανάγκη φιλοτιμία, ο επίσης νέος και άπειρος προπονητής της ΑΕΛ, αφού έτσι κι αλλιώς δεν συμπλήρωνε ενδεκάδα με τους παλιότερους.
Εύκολο θεωρήθηκε το ματσάκι, καθώς το είχαν για χαμένο εξαρχής, πάλι καλά που φρέναραν οι Πειραιώτες και δεν πήρε ο διασυρμός των βυσσινί πρωτοφανείς διαστάσεις. Κι έμεινε στα συνήθη για την τρέχουσα πενταετία επίπεδα.
***
*ΚΑΙ μέσα στη μαυρίλα, η αχτίδα φωτός.
Ο Πινακάς έσκισε κυριολεκτικά τα δίχτυα του Ολυμπιακού, για την ακρίβεια ο τερματοφύλακας τα ξήλωσε μπαίνοντας σ’ αυτά καθώς προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκρούσει την κεφαλιά του Λαρισαίου.
Ο οποίος ενίσχυσε τη γνωστή υποθήκη για μεταγραφή.
Ζ.

Με κούριερ
*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ σχολίαζαν την επικαιρότητα στο σταυροδρόμι.
- Το ότι μας πετούσε η μάνα μας την παντόφλα από μακριά στο κεφάλι, για να βάλουμε μυαλό, θεωρείται τηλεκπαίδευση;
***
*-ΑΦΕΝΤΙΚΟ θα πάρουμε το δώρο σήμερα;
-Το ‘χω στείλει με κούριερ.
***
*- ΚΛΕΙΣΤΕΣ οι ατομικές επιχειρήσεις του ενός ατόμου, τα μαγαζιά στον Ασπρόπυργο και τη Μαγούλα, ανοιχτά τα εργοστάσια των 100 ατόμων. Πολύ λογικό.
Ζ.

Νύχτα...
*ΝΑ έχει τελειώσει ο άλλος το Πολυτεχνείο με 8, να έρχεται ένας από Κολλέγιο που τελείωσε με 9,5 και οι υπουργοί της ΝΔ να λένε ότι διαλέγουν τους άριστους.
Σαν να παίζουν σε σουρεαλιστική ταινία.
***
*- ΜΠΑΜΠΑ, τι μου πήρες;
- Πτυχίο πολιτικού μηχανικού.
- Αρχιτέκτονα ήθελα μωρέ...
-Καλά, θα πάρω αύριο στο Κολλέγιο, να δω μήπως μπορώ να το αλλάξω.
***
*ΕΞΑΛΛΟΙ μηχανικοί, γεωτεχνικοί, οικονομολόγοι και λοιποί επιστήμονες. Νύχτα, κυριολεκτικά, πέρασε η τροπολογία Κεραμέως.
Λες και δεν θα ξημέρωνε η επομένη, ξεδιπλώθηκαν τότε οι αντιδράσεις αλλά εκ των υστέρων, η ρύθμιση είχε περάσει απ’ τη Βουλή.
Μ’ αυτή την ιδιόμορφη δημοκρατική διαδικασία που ακολουθείται επί πανδημίας.
Αλλιώς, ήταν και νεοδημοκράτες βουλευτές που δεν θα την ψήφιζαν επ’ ουδενί.
***
*Κι η επιπλέον πληροφορία από τη Λαρισαία:
Κάθε φορά που ακούτε την Κεραμέως να κρίνει το ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης να θυμάστε απλά ότι δεν πέρασε από Πανελλαδικές και ότι στη σχολή που φοίτησε και που πήρε το πρώτο της πτυχίο στο Παρίσι καθηγητής ήταν ο πατέρας της.
Δύσκολα τα χρόνια στης ξενιτιάς τα αλώνια.
***
*- ΜΠΑΙΝΟΥΝ στο Πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα λέει η Κεραμέως. Ενώ στα Κολλέγια, που τα κάνει ισότιμα μπαίνουν με την εξυπνάδα τους.
- Κατά κανόνα σ’ αυτά πάνε όσοι δεν μπόρεσαν ούτε λευκή κόλλα να δώσουν στις Πανελλήνιες, κατά κανόνα. Και δεν μιλάμε για το Χάρβαρντ ή την Οξφόρδη, για τα γνωστά εν Ελλάδι Κολλέγια πρόκειται.
Ζ.

Αυτογνωσία
*ΣΕ κέφια και διακοπές οι Λαρισαίοι μαθητές.
- Κοπάνησα το κεφάλι μου κατά λάθος στο παντζούρι, έπεσε μια βίδα και φοβάμαι μην είναι δικιά μου.
***
*- ΠΗΡΑ ένα παζλ που έγραφε 2 με 3 έτη κι εγώ το έφτιαξα μέσα σε 2 μήνες. Μιλάμε είμαι διάνοια.
***
*- ΕΧΕΙΣ δει αστέρι να πέφτει;
- Όχι.
- Κάτσε να σκοντάψω.
Ζ.

Προβλέψεις Ν.Καρδούλα
ΤΗΝ πρόβλεψή του για τους διασωληνωμένους Covid 19 στις 31 Δεκεμβρίου και για τους ημερήσιους θανάτους γνωστοποιεί ο Αγρονόμος -Τοπογράφος Νίκος Καρδούλας, επισυνάπτοντας ανάλογες εκτιμήσεις Ελλήνων καθηγητών και διεθνών ινστιτούτων, προκειμένου να γνωρίζει και να συγκρίνει ο καθένας την εγκυρότητα των ερευνητών.
Ο Λαρισαίος ερευνητής προβλέπει ότι οι διασωληνωμένοι στο τέλος του χρόνου θα κυμαίνονται από 338-413, ενώ οι ημερήσιοι θάνατοι 18-36. Ο δε συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα θα κυμαίνεται από 4.531- 4.817. Ακόμη ο Ν. Καρδούλας διευκρινίζει ότι «στις 14 Δεκεμβρίου είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα κρούσματα από όλους», ενώ για την αστοχία του στην πρόβλεψη για τις ΜΕΘ (στις 14.12.2020) διευκρινίζει πως «καμία αντίστοιχη πρόβλεψη-μελέτη για τις ΜΕΘ δεν έπεσε μέσα».
Γ.Ρ.

Υφαλοκρηπίδα
*ΕΚΤΟΣ από τα σοβαρά με την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, υπάρχει και η καθημερινότητα στην οδό Καστελόριζου της Νέας Σμύρνης. Όπου καιροφυλακτεί κάτι σαν ύφαλος που χρειάζεται μια κρηπίδα από τσιμέντο.
Εκπροσωπώντας και άλλους, με σημείωμά του ο Κ. Ψ. προσάπτει αδιαφορία στη Δημοτική Αρχή. Το έχουν ζητήσει, λέει, «επί ένα χρόνο και πλέον επανειλημμένα, να επισκευαστεί μια λακκούβα στον τσιμεντόδρομο, όπου μαζεύονται νερά και σκοντάφτουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.
Τώρα μάλιστα που θα αρχίσουν και οι παγωνιές θα γλιστράει εκεί με κίνδυνο τραυματισμού». (Ας μπει στο πρόγραμμα των συνεργείων.)
Ζ.

Ε βέβαια...
*Ο Λαρισαίος μεγαλοεπιχειρηματίας, στέλνει από την Αθήνα όπου είχε πάει για δουλειές, ένα φαξ στη γυναίκα του, λέγοντάς της πως θα επιστρέψει μια μέρα νωρίτερα από ό,τι είχε σχεδιάσει, διηγείται ο Γ.Γ.
Γυρνάει σπίτι του λοιπόν και βρίσκει τη γυναίκα του στο κρεβάτι με έναν άλλο άντρα. Αηδιασμένος, πολύ πικραμένος φεύγει από το σπίτι και πάει σε ξενοδοχείο.
Την άλλη μέρα τον πήρε στο κινητό η πεθερά του έχοντας μάθει τι έγινε και αφού τον παρηγόρησε λίγο, του είπε πως αποκλείεται η κόρη της να έκανε κάτι τέτοιο χωρίς αιτία και αφού μάθαινε το γιατί, θα του ξανατηλεφωνούσε. Πράγματι, ύστερα από ένα δεκάλεπτο τον παίρνει πάλι στο τηλέφωνο.
- Δε σου έλεγα ότι σίγουρα θα υπήρχε μια δικαιολογία; Μόλις ξαναμίλησα μαζί της. Δεν είχε πάρει το φαξ που της έστειλες, καλέ...
Ζ.

Υπάρχει ομορφιά
*ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΑ ευτυχισμένος ο Χ.Μ., σαν ποιητής.
Δεν έχω κάτι καινούργιο να πω.
Οτιδήποτε, έχει ήδη ειπωθεί
Υπάρχει όμως ομορφιά όταν γράφεις από την ψυχή σου.
Παρέα βέβαια με τη ματαιοδοξία.
Ζ.

 

PERIFEREIAKH CIU

*ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ στην Περιφερειακή Τρικάλων. Οδηγάρα ο μπαγάσας. Κι άμα βρεθείς αντιμέτωπος, ε μπορείς να περάσεις κι από κάτω. Κι όλα αυτά για να χωρέσει να παρκάρει για να πάρει έναν καφέ.
Ζ.

 

FREATIO CIU

*ΣΤΟ τέρμα της Σαρίμβεη, στο ύψος του Πάρκου των Χρωμάτων. Και περπατάει τόσος κόσμος εκεί...
Ζ.

 

EUNIKH CIU

*ΑΛΛΟΙ προσεκτικοί, άλλοι ανέμελοι, όπως να ’ναι έξω από την Εθνική επί της εθνικής. Περίπου όπως συμπεριφέρεται η Λάρισα γενικότερα.
Ζ.

 

XARTI CIU

*ΕΙΝΑΙ προφανές ότι θα έχουμε αλλαγές με τη νέα χρονιά, κάποια πράγματα θα τελειώσουν.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass