ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2020 18:05
*ΟΥΤΕ εμβόλια να μοίραζαν οι τράπεζες της Λάρισας...  Ζ. *ΟΥΤΕ εμβόλια να μοίραζαν οι τράπεζες της Λάρισας... Ζ.

Θα λείψουν


*ΟΤΑΝ δεν το έχεις κάτι, τότε σου λείπει. Κι ο Λαρισαίος προέβλεπε για αύριο Παραμονή Χριστουγέννων.
- Υποψιάζομαι ότι φέτος θα σας λείψουν τα παιδάκια που λένε τα κάλαντα και που δυσφορούσατε κάθε χρόνο γιατί σας ενοχλούσαν.
Ζ.

Σύζευξη λάμπας
*ΜΕΣΑ σ’ όλα αυτά, λογικό να μελαγχολούν οι Λαρισαίοι.
- Νόμιζα ότι είδα τη σύζευξη Δία-Κρόνου, αλλά τελικά ήταν η λάμπα από τον επάνω δρόμο.
***
*- ΟΛΑ τα αρνητικά σε μένα μαζεύτηκαν. Σήμερα έκανα το τεστ για τον κορονοϊό και αυτό αρνητικό ήταν.
***
*- ΘΕΛΩ να κόψω το μελομακάρονο. Θα πάρω ηλεκτρονικό.
***
*- ΠΡΙΝ λίγο, έπιασαν έναν ανώμαλο στη γειτονιά μας, που κατέβασε τη μάσκα του κι έδειχνε τη μύτη του στους περαστικούς.
***
*- ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ νέο στέλεχος κορονοϊού. Λογικά θα τον ονομάσουν Covid-19 Plus S.
Ζ.

Είπαν αλλά...
*ΕΓΙΝΕ και η σύσκεψη για τον κορονοϊό στο Δημαρχείο, αρμόδιοι και υπεύθυνοι τηλεσυσκέφθηκαν, είπαν, είπαν, ανησύχησαν, διαφώνησαν, διαμαρτυρήθηκαν, είπαν και Καλές Γιορτές κι έφυγαν. Την άλλη μέρα, χθες, η Λάρισα ξανά πρώτο τραπέζι πίστα στο φριχτό πανηγύρι της πανδημίας. Όταν κάποια στιγμή τελειώσει όλο αυτό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τελειώσει, θα έχουν να λένε οι ηγήτορες της πόλης πόσο σπουδαία και καταλυτικά έδρασαν. (Εν τω μεταξύ οι εντεταλμένοι του κράτους στα υγειονομικά, διοικητές και λοιπά, δεν εμφανίστηκαν καν, λες και δεν τους αφορούσε).
Ζ.

Κάλαντα
*ΤΟ ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κάλαντα γιοκ φέτος. Βέβαια το είχε ξαναπεί. Πάντως οι πιτσιρικάδες βρήκαν τη λύση. Θα τα πούνε διαδικτυακά σε γιαγιάδες, παππούδες και λοιπούς συγγενείς... και το κέρασμα θα μπει στην τράπεζα. Νέα ήθη και έθιμα.
Ν.Π.

Μελομακαραμπιέδες
*ΤΑ χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα παραμένουν στην πρώτη γραμμή αναζήτησης των Λαρισαίων.
- Δεν γεννήθηκαν ακόμη τα μελομακάρονα που θα διανυκτερεύσουν σπίτι μου.
***
*- ΜΕ έξι μελομακάρονα είμαι απ’ το πρωί.
- Πότε ξύπνησες;
- Πριν πέντε λεπτά.
***
*- ΔΩΣΕ σε γυναίκα που έχει βαμμένα τα χείλη της να φάει κουραμπιέ. Θα δεις τότε πόσο πολύ μπορεί ν’ ανοίξει το στόμα της.
Ζ.

Απροσδιόριστο
*ΘΑ γίνουν λένε τα πρώτα εμβόλια, χαρά μεγάλη, αχτίδα φωτός. Τα δεύτερα και τα επόμενα όμως; Απροσδιόριστο το πότε θα γίνουν, αδημονεί ο κόσμος, κουρασμένοι οι άνθρωποι εκτός από φοβισμένοι, ποιος περιμένει ως το καλοκαίρι...
Ζ.

Ψυχολόγοι
*ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ από το Υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις ψυχολόγων για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 απευθείας σε μία εκ των σχολικών μονάδων της ομάδας πρόσληψής τους. Καλά οι ψυχολόγοι θα πάνε στα σχολεία, το θέμα είναι οι μαθητές θα πάνε; Ήδη τα σενάρια περί μη επιστροφής φουντώνουν και οι περισσότεροι μιλούν για συνέχιση της τηλεκπαίδευσης.
Ν.Π.

Προτεραιότητες
*ΤΙ να κάνει, με αστεία προσπαθεί να χαλαρώσει ο κόσμος.
- Το 2023 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί μετά από απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει κούριερ για τη διανομή τους.
***
*- ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ πρώτοι θα έκαναν τα εμβόλια τραγουδιστές, ορχήστρες, μετρ, λουλουδούδες, μπαλέτα και θα άνοιγαν τα μπουζούκια.
Ζ.

Οι εναντία φρονούντες
*ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ στο χθεσινό σχόλιο που έγινε αναφορά στις «Πατάτες του Καποδίστρια». Καθώς η υπόθεση κουμπώνει ακόμα περισσότερο με το εμβόλιο, δύο αιώνες μετά.
Ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας γνώριζε την πατάτα κι έκρινε ότι θα ήταν μία βασική και θρεπτική τροφή για τον χειμαζόμενο τότε ελληνικό λαό. Εισήγαγε λοιπόν και προσπάθησε να δώσει πατάτες στους Έλληνες, που φιλύποπτοι και συντηρητικοί καθώς ήταν τις πέταξαν στα σκουπίδια. Ο Καποδίστριας, όμως, ήξερε πολύ καλά την ψυχολογία και τις διαθέσεις των συμπατριωτών του. Περιέφραξε το μέρος όπου ήταν αποθηκευμένες οι πατάτες κι έβαλε σκοπούς να τις φυλάνε μέρα-νύχτα, με εντολή όμως να κάνουν τα στραβά μάτια. Μέσα σε μία εβδομάδα δεν είχε μείνει ούτε μία.
***
* Ο μύθος έχει και περικοκλάδες: ο μέγας του πατήρ και Κυβερνήτης, θέλων να βελτιώση την γεωργίαν, απεφάσισεν, να διδάξη προς τον γεωργικόν κόσμον την καλλιέργειαν γεωμήλων. Έδωκεν όθεν εντολήν όπως αποστείλωσιν αυτώ εξ Ιταλίας αρκετάς χιλιάδας οκάδας γεωμήλων άτινα ειρήσθω, ήσαν τότε πάντη άγνωστα ημίν... Οι εναντία φρονούντες, ήρξαν το διαδίδοντες ότι ο Καποδίστριας είναι ου μόνον Λουθηρανιστής ή κοινώς ελέγετο Αλούτερος, αλλά και διά της αντιθρησκευτικής και ασεβούς πράξεώς του, τού να διδάξη την καλλιέργειαν της πατάτας, θα κάμη όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς «Αλούτερους». Οι πατάτες ήσαν απηγορευμένος καρπός, ού και μόνον απλή γεύσις ήθελεν οδηγήσει το χριστεπώνυμον πλήρωμα εις τα απύθμενα σκότη της κολάσεως.
Ο Κυβερνήτης εδήλωσε ότι οι πατάτες είναι διά λογαριασμόν του και ουχί δι’ αυτούς. Ταυτοχρόνως δε έδωκεν εντόνους και αυστηράς διαταγάς εις τους διορισθέντας φύλακας των γεωμήλων, κ.λπ., κ.λπ. (Σαν να μοιάζει κάμποσο με επανάληψη τώρα;).
Ζ.

Μυρίζει μπαρούτι
*ΜΕΙΩΣΗ εισακτέων, αλλαγή στις βάσεις εισαγωγής, το σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων και η διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών είναι μόνο μερικές από τις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας. Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και με εκπαίδευση που ο Θεός να την κάνει εκπαίδευση. Εξαγριώθηκαν οι μαθητές και οι φοιτητές, αισθάνονται αδικημένοι και αναμένονται μεγάλες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Μυρίζει μπαρούτι η κατάσταση.
Ν.Π.

Τους καλύτερους
*ΩΣ γνωστόν, καθώς βραδιάζει η όρεξη σε κάποιους μεγαλώνει.
- Θες να φάμε τα σοκολατάκια τα δυο μας μωρό μου;
- Όχι τώρα, είναι αργά.
- Θες να τα φάω εγώ για τους δυο μας μωρό μου;
***
*- ΤΕΛΙΚΑ όταν τρως βαριά το βράδυ, βλέπεις τους καλύτερους εφιάλτες.
***
*- ΑΛΛΟΙ βάζουν ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο για το βράδυ, μη χρειαστεί, εγώ βάζω το κουτί με τα μελομακάρονα.
Ζ.

Πήραν φωτιά από δεξιά
*H δεξιά σφαλιάρα, της δεξιάς κατραπακιάς, τη δεξιά μπουνιά. Πολύ «ξύλο» για την υπουργό Ν. Κεραμέως, απ’ τους δικούς της κιόλας. Και εδώ δεν είναι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές για την εκπροσώπησή τους στα Υπηρεσιακά, όπου πάλι είχε καταφέρει να βάλει φωτιά εσωκομματικά. Τώρα απέναντί της σηκώθηκαν και κραυγάζουν σύσσωμοι μηχανικοί και γεωτεχνικοί, θ’ ακολουθήσουν κι οι οικονομολόγοι, ανησυχώντας όχι απλώς για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, αλλά για την υπόστασή τους. Πρωτοστατούν στον ξεσηκωμό οι δεξιοί. Ομοθυμαδόν από τη Θεσσαλία οι πρόεδροι των ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου και Νάνσυ Καπούλα και του ΓΕΩΤΕΕ Δημ. Ντογκούλης. Καθόλου τυχαίο που η υπουργός πέρασε κυριολεκτικά νύχτα την τροπολογία των Κολλεγίων, κάτι ήξερε. Δε φανταζόταν όμως τη φωτιά που θα άναβε. Και δεν έχουν και τι να απαντήσουν, όχι μόνο η Ν. Κεραμέως, κανείς δε βγήκε να την υπερασπιστεί. (Κι αν ανοίξει και καμιά ιστορία με αρνήσεις νεοδημοκρατών βουλευτών, οι οποίοι «ψήφισαν» ερήμην τους...).
Ζ.

Μετά βεβαιότητος
*ΚΑΤΙ ρωτούσε ο Λαρισαίος τον εγγονό του. Για δώρο και τέτοια, τι άλλο πιο σοβαρό αυτές τις μέρες.
- Παππού, εγώ νομίζω...
- Νομίζεις ή είσαι σίγουρος;
- Νομίζω ότι είμαι σίγουρος. (Όχι που θα τον έμπλεκε.)
Ζ.
Ορέστειος παγίδα
*ΣΤΗΝ οδό Ορέστη, πού αλλού, καρτερούν οι Ερινύες τον ανέμελο οδηγό, στο ύψος της Ζωσιμάδων στα Ηπειρώτικα. Εκεί μια τεχνική κατασκευή εν μέση οδώ λειτουργεί μεν για την απορροή ομβρίων, αλλά και ως παγίδα, δαγκωμένος φεύγει ο ανύποπτος οδηγός, καθώς ακούει το δυνατό γκαπ κάτω απ’ το αυτοκίνητό του, «αμάν τι έκανα ο βλάκας...». Τι να φταίει όμως, αφού αν οδηγείς κανονικά στο σημείο, μη βλέποντας φυσικά το ασφάλτινο χαντακάκι, αν δε φρενάρεις, σίγουρα θα βρεις από κάτω, μπορεί να φας και τη μάσκα αν είναι χαμηλή. Αν δεν παρέμβει να το διορθώσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, επιβάλλεται να τοποθετήσει έντονη σήμανση προειδοποίησης.
Ζ.

Βαθιές σκέψεις
*ΕΚΕΙ που κάθονται, έτσι κι αλλιώς, σκέφτονται κιόλας οι Λαρισαίοι, ανακαλύπτοντας διάφορα.
- Έκανα μεγάλη βλακεία τελικά όταν έκλεισα ραντεβού με τον υδραυλικό. Αναφέραμε μόνο την ώρα και την ημέρα και όχι το έτος.
***
*- ΖΩ για εκείνη τη στιγμή που θα είναι στη μόδα τα ασιδέρωτα ρούχα....
***
*- ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ στον καναπέ και παίρνω τηλέφωνο απ’ το κινητό στο σταθερό μας, τρέχει η δικιά μου, το σηκώνει και της λέω «μιας που είσαι όρθια δεν μου βάζεις ένα νερό;».
Ζ.

Κι η ανθρωπιά;
*ΈΠΡΕΠΕ να μπει για νοσηλεία επειγόντως στο Πανεπιστημιακό, καθώς της προέκυψε επεισόδιο στη Σκλήρυνση, δεν εφημέρευε όμως και δεν μπορούσαν να της κάνουν τεστ κορονοϊού, οπότε χωρίς αυτό δεν γινόταν εισαγωγή. Συστήθηκε στη νεαρή κοπέλα να κάνει τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, δεν ήταν κι απ’ τη Λάρισα η καημενούλα, βρήκε τελικά την αντιμετώπιση που έπρεπε και με το παραπάνω, κατάλαβε εκεί ο γιατρός το επείγον του θέματος. Προηγουμένως όμως είχε ταλαιπωρηθεί αρκούντως, διότι σε άλλο εργαστήριο αρνήθηκαν, «δεν έχετε ραντεβού, μόνο με ραντεβού κάνουμε τεστ», της αρνήθηκαν, παρότι επείγον περιστατικό, άτεγκτη η γραμματεία, ακολουθούσε τις εντολές, όμως εν προκειμένω μάλλον προέκυψε αστοχία του συστήματος, φάνηκε ως έλλειψη ανθρωπιάς, δεν ήταν κάποιος ειδικός στην υποδοχή ώστε να κρίνει και να αντιδράσει σωστά.
Ζ.

Χιλιομετρική χρέωση
* ΜΕ αφορμή την αναλογική χιλιομετρική χρέωση που ξεκίνησε να λειτουργεί στην «Ολυμπία Οδό», με βάση την οποία οι οδηγοί θα χρεώνονται την πραγματική απόσταση που διένυσε το όχημά τους, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Ελλάδας η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» μέσω των εκπτωτικών πακέτων που παρέχει με τους πομποδέκτες εφαρμόζει στην ουσία μία ανάλογη πρακτική. Όπως τονίζουν στελέχη της εταιρείας «ιδιαίτερα στις τοπικές μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα η διαδρομή Λάρισα-Βόλος με τα εκπτωτικά πακέτα της eway οι χρεώσεις από 8 ευρώ μετ’ επιστροφής έχουν μειωθεί σε 4,80 και από τη νέα χρονιά σε 4,70 ευρώ».
Γ.Ρ.

Όχι και τόσο
*ΜΠΑΙΝΕΙ λέει ο σκύλος σ’ ένα κρεοπωλείο, πλησιάζει το ψυγείο κι ακουμπάει το μπροστινό του πόδι του στο τζάμι του ψυγείου, εκεί που ήταν τα κοτόπουλα. Χαμογελάει ο χασάπης πιάνει ένα κοτόπουλο το τυλίγει. «Θες τίποτ’ άλλο;» του κάνει. Ο σκύλος πλησιάζει και δείχνει με το πόδι τις μπριζόλες. «Πόσες θες;» Τον ρωτάει, γαβγίζει το σκυλί δύο φορές, κόβει, τυλίγει ο χασάπης και τις μπριζόλες, ζυγίζει, κάνει λογαριασμό, παίρνει το πορτοφολάκι που ήταν κρεμασμένο απ’ τον λαιμό του σκύλου, κρατάει τα ανάλογα χρήματα, του κρεμάει τη σακούλα με τα ψώνια ξεκινάει να φύγει το πανέξυπνο ζωντανό.
***
*ΕΝΑΣ πελάτης που περίμενε τη σειρά του, είχε εκπλαγεί με το απίστευτο ζώο. Αποφασίζει να το παρακολουθήσει, να δει τι θα κάνει. Μετά από δύο τρία τετράγωνα, ο σκύλος έφτασε μπροστά σ’ ένα σπίτι κι άρχισε να γρατζουνάει την πόρτα. Κάποια στιγμή του άνοιξαν, πλησιάζει κι ο έκπληκτος.
- Συγγνώμη κύριε, δικό σας είναι το σκυλί;
- Ναι, γιατί;
- Συγχαρητήρια. Δεν έχω ξαναδεί τόσο έξυπνο. Το είδα να ψωνίζει στο χασάπικο. Δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό...
- Κολοκύθια έξυπνο. Συνεχώς ξεχνάει τα κλειδιά του. Να, και σήμερα το ίδιο έκανε.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass