ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 18:10
«Ανοίγει» το ψάρεμα, ηρεμεί ο γιαλός,  εμβολιάστηκε κι ο Γιάνης, όλα καλά  «Ανοίγει» το ψάρεμα, ηρεμεί ο γιαλός, εμβολιάστηκε κι ο Γιάνης, όλα καλά

Αντίο


*ΚΑΗΜΕΝΟ 2020... Με πόσες ευχές, πόσες ελπίδες και χαμόγελα ήρθες. Η Ελλάδα με νέα Κυβέρνηση, ο Κυριάκος ενέπνεε εμπιστοσύνη, το κλίμα στην οικονομία βελτιωμένο , ένας γενικός οπτιμισμός παντού, μια βεβαιότητα πως η χώρα έβγαινε από την υπερδεκαετή κρίση.
Και με πόσες... κατάρες, μούντζες και φάσκελα σε αποχαιρετούν τώρα... Πόσες «αμαρτίες» κουβαλάς!
Τυχερό το 2021. Ό,τι και να φέρει, χειρότερο από το ’20 αποκλείεται να ’ναι...

Ενέσεις ηθικού
*ΑΠΟ χτες άρχισαν πανευρωπαϊκά οι εμβολιασμοί σε... live αναμετάδοση. Οι περισσότερες χώρες εμβολίασαν κάτι... υπεραιωνόβιους τρόφιμους γηροκομείων, γεγονός που προκάλεσε τα σχετικά σχόλια («τι να πάθουν αυτοί πια»... ).
Οι εμβολιασμοί έγιναν για να τονώσουν το ηθικό των Ευρωπαίων πολιτών, κάτι σαν «ενέσεις αισιοδοξίας» και ελπίδας για τον κόσμο όλο. Είθε!
Το περίεργο είναι ότι όλα έγιναν... ταχύτατα! Οι περισσότεροι περιμέναμε ότι μέχρι να συμφωνούσαν οι 27 της ΕΕ θα μας έπιανε το... 2027 κι όχι η... χθεσινή 27η Δεκεμβρίου. Για δες...

Ιστορία
*ΙΣΤΟΡΙΚΗ αναμφίβολα η χθεσινή ημέρα έναρξης εμβολιασμών και για την Ελλάδα με πρώτους εμβολιασθέντες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.
Σε ένα - δύο χρόνια βέβαια, το ίδιο εμβόλιο λογικά θα είναι σαν αυτό της γρίπης. Θα λυθεί το πρόβλημα της βαθιάς καταψύξεως, θα πέσει η τιμή του και ίσως να το κάνει ο καθένας στο φαρμακείο της γειτονιάς του. Κι αυτό θα είναι η κανονικότητα. Την τωρινή στιγμή θα τη βλέπουμε στο «σαν σήμερα» με... νοσταλγία.

Κινέζικο
*ΕΞΗΓΟΥΣΑΝ στην τηλεόραση πώς θα γίνει το εμβόλιο.
- Αρχικά, λέει ο ρεπόρτερ, θα γίνουν τα εμβόλια της Pfizer, ενώ στη συνέχεια θα έρθουν εμβόλια και από άλλες εταιρείες.
- Κατάλαβες Μήτσο μ; μονολόγησε η Λαρισαία. Μέχρι να έρθει η θκή μας η σειρά κάνα... κινέζικο θα μας χώσουν κι άμα...

Αντίθετη
*ΜΕ σούπερ μοδάτο κόκκινο μπλουζάκι εμφανίστηκε για να εμβολιαστεί ο Γιάνης – Ουάοου- Βαρουφάκης. Αντιθέτως, με ένα τιραντέ και ντεμοντέ... φανελάκι που φοράνε μόνο κάτι υπέργηροι συνταξιούχοι εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Καταλαβαίνεις τώρα πού δίνει προτεραιότητα ο καθένας...

Γεγονότα 2020
*ΤΙ θα γράψει η Ιστορία για το 2020;
Τι άλλο; Ότι όλος ο πλανήτης υπέφερε από Covid, ότι ο Τραμπ έχασε τις εκλογές, η Βρετανία βγήκε οριστικά από την Ε.Ε., ενώ συμφιλιώθηκαν και τραγούδησαν μαζί στο «just the 2 of us» Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή. Αυτά, βασικά...

Αυτός... ξέρει
*ΓΕΓΟΝΟΣ! Μαγαζί ρούχων στη Λάρισα επί της οδού Ρούσβελτ έχει κιόλας βγάλει στη βιτρίνα του... ανοιξιάτικα ρούχα, σχεδόν πασχαλινά.
Απλά βιαστικός ή... κάτι ξέρει το αφεντικό;

Συνταγές (1)
*ΑΜ το άλλο; Που μας δίνουν ακόμη συνταγές για το... πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν;
Δώσε ρε φίλος καμιά συνταγή για μαγειρίτσα ή οδηγίες για το σωστό ψήσιμο του οβελία να ’σαι μέσα...
Αι γενεαί αι πάσαι θα είναι στην πλατεία ή ξανά – μανά στα μπαλκόνια; Και πόσο άμυνα να κρατήσει πια κι αυτός ο πολύπαθος Ιερώνυμος που έχουν κρεμάσει τα άρματα σαν άλλοι... Βελουχιώτηδες οι δεσποτάδες, έτοιμοι να βγουν στο... «βουνό»;

Συνταγές (2)
*ΛΟΙΠΟΝ, έστω και ετεροχρονισμένα, σας δίνουμε την καλύτερη συνταγή για γαλοπούλα.
Πρώτον, πάμε στον χασάπη. Παίρνουμε κάνα δυο κιλά παϊδάκια και δυο θηλιές λουκάνικα.
(Για τα υπόλοιπα, πράξτε κατά βούληση, μικρή σημασία έχει).

Νόστιμα
*ΣΑΛΟΣ στη Βουλγαρία μετά την ανακάλυψη πως τα εμβόλια μεταφέρθηκαν εκεί με φορτηγό που κουβαλούσε... λουκάνικα.
Ναι, αλλά πως το δικό τους εμβόλιο θα είναι τουλάχιστον... νόστιμο, αυτό δεν το λέει κανείς ε;

Βαφτιστικό
*ΣΤΗ Γερμανία, το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του Covid, αυτό που εμείς εδώ, ως αμετανόητα ρομαντικοί που είμαστε, ονομάσαμε «Ελευθερία», το βαφτίσανε σαν πρακτικοί που είναι «μανίκια ψηλά».
Δηλαδή, αν το εμβόλιο γινόταν στα οπίσθια πώς θα το έλεγαν; «Βρακιά κάτω» να υποθέσουμε;

Ό,τι να ’ναι
*«-ΜΙΑ χαρά θα είμαστε χωρίς την ΕΕ», λένε οι Βρετανοί που ξεκινούν από 1/1/21 και επίσημα το Brexit.
- Τα χάλια σας θα έχετε ανταπαντούν –με πιο ευγενικό βέβαια τρόπο- γερμανικά δημοσιεύματα.
Γιατί επιμένουν να μιλούν αμφότεροι για ένα εγχείρημα που κανείς δεν μπορεί από τώρα να ξέρει πώς θα πάει και που μόνο η Ιστορία θα κρίνει; Προφανώς γιατί και οι δύο πλευρές... έχουν πολλά νεύρα από την αβεβαιότητα.

Συστήματα
*ΕΙΝΑΙ οριστικό... Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε ότι τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται από δω και πέρα με σκοπό να κυκλοφορήσουν στην ΕΕ, θα πρέπει να έχουν συστήματα α) ελέγχου αλκοόλ β) ταχύτητας γ) διάσπασης προσοχής οδηγού δ) ελέγχου υπνηλίας ε) στάθμευσης και ελέγχου οπισθοπορείας κλπ κλπ.
Συγγνώμη, ο οδηγός θα χρειάζεται, ή να το κόψει στον ύπνο μέχρι να φτάσει στον προορισμό του;

Έμποροι όπλων
*ΟΛΟΣ ο σοβαρός και πολιτισμένος κόσμος κινείται σήμερα γύρω από το εμβόλιο και το πώς θα επανέλθει η οικονομία και η Τουρκία πάει... Λιβύη να ανάψει ξανά το φιτίλι του πολέμου που πάει να σβήσει και εκεί.
Δυστυχώς η Τουρκία έχει γίνει πια ένα κράτος που... τρέφεται από περιφερειακές πολεμικές συρράξεις και κερδίζει πολλά από τις αγοραπωλησίες όπλων που κατασκευάζει η ίδια.
Το κακό είναι ότι εξαιτίας αυτής της παρωχημένης σήμερα συμπεριφοράς, εσύ πρέπει να αγοράζεις «τανκς και κανόνια» , να εκσυγχρονίζεις δηλαδή διαρκώς το οπλοστάσιό σου και να μην μπορείς να δεις αύξηση σε μισθούς και συντάξεις στον αιώνα τον άπαντα!

Αργούμε
*ΜΕ την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού χθες και στην Ελλάδα, ενδεχομένως να δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση πως αυτό ήταν, η επιστήμη... νίκησε την πανδημία. Οπως αργά ή γρήγορα θα συμβεί τελικά.
Διαβάζοντας ωστόσο καλύτερα τις δηλώσεις ειδικών και αναφερόμαστε στους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας και όχι του πολιτικού κόσμου, προκύπτει πως ο εμβολιασμός για όλους θα ολοκληρωθεί μετά από ένα μεγάλο διάστημα. Άγνωστο πόσο αλλά μεγάλο διάστημα, αν λάβουμε υπόψη κάποιες πρώτες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για τον ερχόμενο... Δεκέμβριο.
Συνεπώς η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας είναι επιβεβλημένη καθώς δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος. Λάβετε υπόψη σας τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας, συστάσεις που απέχουν από τον ενθουσιασμό των ηγετών...
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass