Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2021 18:10
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του covid, στους διαδρόμους του Γενικού Nοσοκομείου Λάρισας και χθες, τελευταία μέρα του χρόνου ο Χρήστος Kέλλας. Xωρίς σακάκι αυτήν τη φορά, αλλά με τη... λευκή μπλούζα, αντάλλαξε ευχές για «χρόνια πολλά με υγεία και το 2021 να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω» με υγειονομικούς, αλλά και ασθενείς. Κι αυτή τη φορά η συγκίνηση από όλους, περίσσευε... Γ.Ρ. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του covid, στους διαδρόμους του Γενικού Nοσοκομείου Λάρισας και χθες, τελευταία μέρα του χρόνου ο Χρήστος Kέλλας. Xωρίς σακάκι αυτήν τη φορά, αλλά με τη... λευκή μπλούζα, αντάλλαξε ευχές για «χρόνια πολλά με υγεία και το 2021 να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω» με υγειονομικούς, αλλά και ασθενείς. Κι αυτή τη φορά η συγκίνηση από όλους, περίσσευε... Γ.Ρ.

Κίνηση
*ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ το κλίμα χθες στη Λάρισα παρά τα περιοριστικά μέτρα. Ο κόσμος ξεχύθηκε στην αγορά είτε για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, είτε για βόλτα λόγω της ημέρας. Ήταν και ο ήλιος που βγήκε μετά την πρωινή βροχή και έκανε τη μέρα λαμπερή. Η κίνηση

ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη στα παιχνιδάδικα της πόλης, όπου οι γονείς έσπευσαν να παραλάβουν τα δώρα που φέρνει σήμερα ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά. Μπορεί οι συνθήκες να είναι διαφορετικές, όμως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ και δεν πρέπει.
Ν.Π.

Σενάρια (1)
*ΦΟΥΝΤΩΣΑΝ τα σενάρια ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα, με τους περισσότερους να τοποθετούν τις δομικές αλλαγές περί τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου. Τα σενάρια μιλούν για μεγαλύτερη συμμετοχή βουλευτών από την περιφέρεια, ωστόσο η ονοματολογία έχει περιοριστεί σημαντικά, καθώς έχει αποδειχθεί ότι όποιο όνομα βουλευτή «έπαιζε» ως νέος υπουργός στα ΜΜΕ, αυτόματα «καιγόταν». Οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο τον ανασχηματισμό καθώς με την έλευση του 2021, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα επανεκκίνησης της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Με τους εμβολιασμούς σε εξέλιξη, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα θεωρηθεί ως μια «ένεση αισιοδοξίας και παραγωγικής δημιουργίας της χώρας».
Γ.Ρ.

Σενάρια (2)
*ΑΛΛΑ με την ευκαιρία, τι νόημα έχει αυτή η (σ.σ. έντονη τις τελευταίες ημέρες) συζήτηση – φλυαρία τα περί ανασχηματισμού; Σε τι ενδιαφέρει δηλαδή τον πολίτη αν είναι η κατάλληλη ώρα ο πρωθυπουργός να διώξει τεχνοκράτες και να βάλει κοινοβουλευτικούς; Να μην... προσλάβει και άλλους πρόθυμους - πρώην ΠΑΣΟΚτζήδες και να προτιμήσει τα παιδιά της αμιγώς γαλάζιας γενιάς;
Μάλλον μόνο τις προσωπικές φιλοδοξίες των ιδίων και τίποτε περισσότερο δεν εξυπηρετεί. Επίσης ως συνταγή επαναλαμβάνεται κάθε φορά που η κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα. Πετάνε την μπάλα την εξέδρα, παλιά καλή συνταγή...
Β.Κ.

Ουρές
*ΟΥΤΕ απ’ έξω... Η επίσκεψη στα τραπεζικά καταστήματα τις τελευταίες ήμερες του χρόνου θεωρείται τιμητική πράξη. Οι υποχρεώσεις όμως καθιστούν αναγκαίες κάποιες συναλλαγές. Οπότε είτε στα ΑΤΜ είτε στα γκισέ, το να οπλιστεί ο καθένας με υπομονή, σε συνθήκες συνωστισμού, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες για αυτό το χάλι που παρατηρείται κατά καιρούς στα τραπεζικά καταστήματα. «Να μεσολαβήσουν, όπως τόνισε οργισμένος συμπολίτης μας, οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης και η δημοτική αρχή. Να βάλουν επιτέλους μια τάξη. Γι’ αυτό τους ψηφίζουμε, για να διορθώνουν τα κακώς κείμενα...
Γ.Ν.

ΕΚΑΣ
*ΤΟ... όψιμο ενδιαφέρον των πολιτικών, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, χλευάζει συνταξιούχος. Σημειώνοντας ότι για τα ελάχιστα φάρμακά του τον μήνα, πάνω - κάτω πληρώνει περί τα 4 ευρώ. Ενώ το ΕΚΑΣ που έκοψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των μέτρων του τρίτου μνημονίου, ανερχόταν κοντά στα 160 ευρώ.
Οπότε τώρα μην αγωνιούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώνουν τα φάρμακά τους, ούτε και οι βουλευτές της ΝΔ να χαίρονται που ο πρωθυπουργός - μετά την κατακραυγή - ανακοίνωσε πως θα διατηρηθεί το μέτρο και οι συνταξιούχοι θα συνεχίζουν να τα λαμβάνουν δωρεάν.
Αυτό το τρίτο μνημόνιο το ψήφισαν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο προηγούμενα μνημόνια προέκυψαν από παρθενογένεση.
Β.Κ.

Λόγω της ημέρας
*ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στους περιορισμούς για τον αριθμό επιβατών στα ΙΧ και τα ταξί ισχύουν σήμερα, λόγω της ημέρας. Συγκεκριμένα για σήμερα-ίσχυσε και χθες- παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς. Καλό θα ήταν το όριο να το επανεξετάσουν οι ειδικοί και για μετά τις γιορτές ειδικά στα ταξί, καθώς η μεταφορά ενός και μόνο επιβάτη προκάλεσε μεγάλη ζημιά. Δεν είναι δυνατόν ένα ζευγάρι που μένει στο ίδιο σπίτι ή μία οικογένεια να χρειάζεται να πληρώσει διαφορετικά ταξί για να πάει στο σπίτι της. Πολύ απλά δεν θα επιλέξει το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς. Ας το δουν.
Ν.Π.
Επιτυχώς
*Η τελευταία κρίση από τις δεκάδες, που κλήθηκε να διαχειριστεί τη χρονιά που έφυγε, ήταν η ηλεκτροπληξία της 18χρονης κοπέλας στα βαγόνια του ΟΣΕ. Η κατάσταση της κοπέλας είναι σοβαρή με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η διακομιδή της στο κέντρο Εγκαυμάτων Πλαστικής του ΚΑΤ στην Αθήνα. Για μια και πλέον ώρα ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημ. Κατσικονούρης ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου για την αεροδιακομιδή είτε με C-130 είτε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Τελικά επιλέχθηκε η οδική μετάβαση με την μονάδα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ ως η ασφαλέστερη μετάβαση με τη συνοδεία χειρουργού, αναισθησιολόγου αλλά και τις ευχές όλων.
Έτσι η χρονιά έκλεισε επιτυχώς για τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που γέμισε το μπλοκάκι του με σημειώσεις για όσα αντιμετώπισε μια δύσκολη λόγω πανδημίας χρονιά για τη διοίκηση νοσηλευτικών μονάδων
Δ.Κ.
Άλλος για ψάρεμα
*ΟΠΩΣ είναι γνωστό η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προ ημερών «άναψε» το πράσινο φως, όχι μόνο στους κυνηγούς αλλά και στους ψαράδες για να συνεχίσουν το χόμπι τους, με τον κωδικό 6 ως αθλητική δραστηριότητα.
Αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν και τις καλές καιρικές συνθήκες, να πιάσουν ...στασίδι στα παράλια του Δήμου Αγιάς, δημιουργώντας εικόνες που θυμίζουν άνοιξη και φθινόπωρο. Οι περισσότεροι δηλώνουν ενθουσιασμένοι αφού συνεχίζουν το χόμπι τους και γιατί το βλέπουν ως ψυχοθεραπεία, μιας και ξέφυγαν από την απομόνωση της καραντίνας.
Γ.Ρ.

Παρέμβαση
*ΤΗ δύναμη του περιφερειάρχη και της δημοτικής αρχής επικαλέστηκε γνωστός και επώνυμος έμπορος της πόλης. Να μεσολαβήσουν για να σταματήσει αυτό που γίνεται στην αγορά με το click away, να ανοίξουν τα καταστήματα και να ξαναβρεί η αγορά τους ρυθμούς της... Αν είναι βέβαια στο χέρι τους...
Γ.Ν.

Θάτσερ
*«ΜΙΑ ομάς» (σ.σ. αυτή η περίφημη ελληνική γλώσσα) «υπουργών κάνει πολιτική στη θεωρία και όχι στην πράξη» έγραφε χθες η «ΕΣΤΙΑ» προϊδεάζοντας για τον «ανασχηματισμό τύπου Θάτσερ» που ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Είχαμε ακούσει ξανά για δομικό ανασχηματισμό, ριζικό και λοιπές φανφάρες για να δικαιολογηθούν αλλαγές στα πρόσωπα αποτυχημένων υπουργών. Όσο πιο πομπώδης είναι η προαναγγελία των σχεδιαζόμενων αλλαγών άλλο τόσο καλύπτουν την αποτυχία στις επιλογές των προσώπων, μα προπαντός των πολιτικών.
Αλλά για ανασχηματισμό τύπου Θάτσερ, δεν είχαμε ξανακούσει. Εκτός εάν θέλουν να μας προϊδεάσουν για... θατσερικά μέτρα. Η οικονομία ναυάγησε με τον κορονοϊό, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φούνταραν, η ανεργία διογκώνεται, ο ιδιωτικός τομέας ψυχορραγεί και η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα, ενώ δεν εισπράττει από πουθενά. Κάτι δεν πάει καλά. Μια ομάς θατσερικών υπουργών θα αναλάβει τα ηνία της χώρας στας δυσμάς αυτής της θυελώδους χρονιάς; Δηλαδή τι μας περιμένει με την αυγή του ’21;
Β.Κ.

Προαγωγικές
*ΚΑΤΑ το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021, η Τράπεζα Θεμάτων θα λειτουργήσει για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου. Αυτό προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Τα θέματα των εξετάσεων λύθηκαν, το κακό είναι όμως ότι έρχονται σε μια χρονιά που οι μαθητές εξακολουθούν να παρακολουθούν μαθήματα από υπολογιστή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά θα εξεταστούν σαν να πήγαιναν σχολείο. Εκπαιδευτικοί και γονείς διαμαρτύρονται και με το δίκιο τους καθώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές και αυτό θα έπρεπε να είναι βασικό κριτήριο στις όποιες αλλαγές, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των μαθητών. Από τη μία το Υπουργείο παραδέχεται ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι σαν τη διά ζώσης εκπαίδευσης, από την άλλη όμως παίρνει αποφάσεις σαν να είναι.
Ν.Π.

Λάφυρο
*ΩΣ λάφυρο διαχειρίζονται το κράτος και τις δομές του οι κυβερνώντες, αυτό είναι γνωστό από παλιά. Όταν ανέλαβαν λοιπόν θα θυμόσαστε, για παράδειγμα με τους διοικητές των νοσοκομείων, έσπευσαν οι παρατρεχάμενοι να αποκατασταθούν, ως αντάλλαγμα της... προσφοράς τους για την ανάδειξη της ΝΔ στην εξουσία.
Οπότε δεν θα έπρεπε να μας εκπλήξουν οι λίστες ημετέρων για το εμβόλιο. Με βάση το σκεπτικό τους, φυσιολογικά λειτούργησαν. Δικό τους το κράτος, δικές τους και οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Γίνονται βούκινο αλλά δεν τους πειράζει...
Β.Κ.
Γεωπονικά
*ΠΟΛΛΑ συγχαρητήρια απέσπασε η διοίκηση του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, η οποία κατάφερε να διοργανώσει διαδικτυακά την καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης αριστούχων μαθητών και φοιτητών, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη και πολλών εκπροσώπων του γεωτεχνικού και όχι μόνο χώρου. Τα παιδιά είχαν ήδη παραλάβει το δώρο τους και το βραβείο επαίνου και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Συλλόγου για την πρωτοβουλία του, ενώ δίπλα τους οι γονείς δικαιολογημένα καμάρωναν. Οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση συνεχάρησαν τη δραστήρια διοίκηση του Γεωπονικού Συλλόγου και μίλησαν για την 60χρονη θαυμαστή πορεία του Συλλόγου στα θεσσαλικά τεκταινόμενα. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γιαννακός «το 2021, Θεού θέλοντος και πανδημίας επιτρέποντος, η διοίκηση θα διοργανώσει μία μεγάλη επετειακή εκδήλωση, αντάξια της ιστορίας του συλλόγου».
Γ.Ρ.
Δώρα...
* ΚΑΘΕ χρόνο οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες εργοδοτών με το δώρο Χριστουγέννων γίνονται και πιο πολλές. Πόσο μάλλον τώρα που η υγειονομική κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω. Έτσι δεν έλειψαν και πάλι οι «επαγγελματίες» που ενώ κατέθεσαν για τους εργαζόμενους κανονικά στην τράπεζα το ποσό που αντιστοιχεί στη δική τους συμμετοχή, στη συνέχεια τους ζήτησαν να το επιστρέψουν στο χέρι σε μετρητά.
Εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown και των δραματικών συνεπειών της πανδημίας στην ελληνική οικονομία είναι κατανοητή η δυσκολία των επιχειρήσεων και ειδικά αυτών που έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή υπολειτουργούν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αλλά τέτοιου είδους κόλπα είναι ανεπίτρεπτα, ανήθικα...
Γ.Ν.

Μποναμάς
*ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ «μποναμάς» για χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις που επέλεξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους... Η ΑΑΔΕ ξεκαθάρισε ότι είναι αφορολόγητη. Θυμίζουμε πως στις αρχές της πανδημίας η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε έκπτωση 25% επί των οφειλόμενων και ρυθμισμένων οφειλών, προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, από τον Μάρτιο και εξής. Προέκυπτε όμως ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, το ποσό θεωρείτο εισόδημα και φυσικά προέκυπτε και η ανάλογη φορολογική επιβάρυνση. Τελικά η ΑΑΔΕ έπραξε το αυτονόητο...
Γ.Ν.

LAXEIO_CIU.jpg

Χάσαμε και τα εκατομμύρια του πρωτοχρονιάτικου λαχείου φέτος... Γκαντεμιά!
Γ.Ν.

NEOS_XRONOS_CIU.jpg

Αυτές τις ημέρες κατακλυστήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εικόνες εορτών τωρινών και περασμένων χρόνων. Ας κρατήσουμε και τις φετινές στη σειρά τους. Μην τις σβήσουμε σαν να μην υπήρξαν, σαν να μη συνέβησαν, σαν να μην τις ζήσαμε... Άλλωστε οι γιορτές είναι μέσα μας. Στη διάθεσή μας, καθρεπτίζονται στα πρόσωπα των παιδιών... Η ευχή είναι η ίδια στα χείλη όλων. Η νέα χρονιά να φέρει υγεία...
Γ.Ν.

TRAPEZA_CIU.jpg

Τελευταία ημέρα του χρόνου χθες και ως συνήθως στις τράπεζες επικρατούσε το αδιαχώρητο. Για πληρωμές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για την είσπραξη επιδομάτων και βοηθημάτων. Κάποιοι θα έφυγαν με γεμάτη τσέπη, οι περισσότεροι με άδεια. Όλοι τους όμως ταλαιπωρημένοι από την πολύωρη αναμονή...
Γ.Ν.

SERETHS_CIU.jpg

Εμβόλια μόνο για τους υγειονομικούς, δηλαδή τους «μάχιμους», λέει το Υπουργείο Υγείας και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης φρόντισε να το υπενθυμίσει σε κάθε κατεύθυνση προσερχόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για το εμβόλιο...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass