ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2021 18:05
*ΚΑΙ ο Μπλεκ στην εξέγερση των τραμπ(ουκ)ιστών. Μα τα χίλια κουτσά ελάφια… Και μάλιστα ο Νορβηγός, ο Βίκινγκ.(Και πώς ξεχωρίζουν δηλαδή αυτοί, κέρατα έχουν;) Ζ. *ΚΑΙ ο Μπλεκ στην εξέγερση των τραμπ(ουκ)ιστών. Μα τα χίλια κουτσά ελάφια… Και μάλιστα ο Νορβηγός, ο Βίκινγκ.(Και πώς ξεχωρίζουν δηλαδή αυτοί, κέρατα έχουν;) Ζ.

Τ’ Αϊ-Γιαννιού


*- ΠΟΙΟΣ χειμώνας... Πού πήγε φέτος αυτός ο χειμώνας;
Οι Λαρισαίοι στον ρυθμό των ημερών.
- Ευτυχώς ήταν αργία των Φώτων, να μείνουμε και λίγο σπίτι.
***
*- ΚΑΘΕ μέρα δεν είναι τ’ Αϊ-Γιαννιού... Χθες ήταν πάντως, γιόρτασε η μισή Ελλάδα.
- Έφυγαν κι οι καλικάντζαροι χθες. Όχι όλοι όμως, κατά πώς φαίνεται...
Ζ.

Μόνο με το λουρί
*ΚΑΠΟΙΑ πράγματα τα σκέφτονται πραγματικά πολύ οι Λαρισαίοι. Και κατεβάζουν και ιδέες.
- Απαγόρευσαν το ψάρεμα για ν’ ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία; Αυτό είναι όντως επιτελικό σχέδιο, όχι αστεία...
***
*-ΜΕ τι τρόπο θα αποφασίσουν να ανοίξουν τα σχολεία;
-Με το αμπεμπαμπλόμ.
***
*- ΜΕΤΑ τις 9 το βράδυ βγαίνω έξω με ένα λουρί σκύλου. Πότε-πότε φωνάζω δυνατά. «Μπούμπι, πού είσαι; Γύρνα πίσω».
***
*- ΝΑ μας δώσουν επιδότηση για καινούργιους καναπέδες. Οι παλιοί βούλιαξαν πια.
Ζ.

Αμερικανιές
*- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αντιπαθής έως απωθητικός ο Ντόναλντ Τραμπ, ούτε το 5% των Ελλήνων δεν φαίνεται να τον υποστηρίζει, των Ευρωπαίων γενικότερα. Αδύνατο να γίνει αντιληπτό πώς τον ψήφισε σχεδόν το 50% των Αμερικανών. Παράξενα πράγματα. Άλλος κόσμος. (Οι απίστευτες αμερικανιές, ήταν το θέμα των Λαρισαίων χθες).
***
*- ΛΑΪΚΗ εξέγερση, τι άλλο, αντίσταση στο κατεστημένο, η εισβολή και κατάληψη της Βουλής, που δεν επέτρεψε την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν...
-Που ακριβέστερα την καθυστέρησε. Αν ήταν πάντως τίποτε μαύροι οι εισβολείς, ούτε στο πρώτο σκαλί δεν θα προλάβαιναν ν’ ανέβουν.
***
*- ΟΙ καουμπόηδες που μπήκαν στο Καπιτώλιο... Ακούστηκε για οπλοφόρους και βιαιότητες. Όχλος ναι, όμως δεν τραβούσαν πιστόλια αλλά κυρίως πλάνα με τα κινητά τους, αυτό φάνηκε.
***
*- ΟΙ συλλήψεις είπαν, καμιά πενηνταριά, έγιναν κυρίως για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Για άσκοπη μετακίνηση. Δεν φορούσαν και μάσκες οι καταληψίες διαδηλωτές...
Ζ.

Το σύμπτωμα
*Ο Λαρισαίος Α. Α. , γνωστός και ως Αμερικάνος, εξηγεί: Ο Τραμπ ήταν το σύμπτωμα, όχι η αιτία. Όταν συστηματικά αποβλακώνεις και περιθωριοποιείς την κοινωνία, όταν φτωχοποιείς και καταδικάζεις τον λαό να ζει εσαεί χρεωμένος, όταν απαξιώνεται η παιδεία, τέτοιους θα ψηφίζουν. Και οι ανεγκέφαλοι φανατικοί θα υπακούουν στα παρανοϊκά κελεύσματα ιδιοτελών, λαϊκιστών σωτήρων. Παντού.
Ζ.
Πάλι φαΐ;
*ΔΕΝ ξέφυγαν ακόμη οι Λαρισαίοι απ’ το φαγοπότι των ημερών.
- Φοβάμαι να σηκωθώ από το κρεβάτι μην τυχόν χρειαστεί να φάμε πάλι.
***
*- ΑΝΕΒΗΚΑ στη ζυγαριά και μου έγραψε «κατέβα πονάω».
- Αν έχετε θλίψη, ζυγιστείτε. Και θα έχετε κατάθλιψη.
***
*- ΕΥΤΥΧΩΣ που σήμερα η Coca Cola ήταν zero και κρατηθήκαμε στις 3.500 θερμίδες.
Ζ.

Αχάριστοι
*ΕΙΝΑΙ δυνατόν; Μα κι αυτός; Ο Κρίστινσον έχει κινηθεί, λέει, νομικά εναντίον της ΠΑΕ ΑΕΛ μέσω του ΠΣΑΠ, διεκδικώντας χρήματα που του οφείλονται. O Ισλανδός γκολκίπερ που το καλοκαίρι πωλήθηκε από τους “βυσσινί” στον Ολυμπιακό... Κι έφερε χρήματα στην ομάδα, που ούτε στον ύπνο τους. Αχάριστοι παιδί μου, αχάριστοι...
***
*ΑΥΤΟΙ βέβαια... Τους φέρνεις απ’ τους παγετώνες, απ’ τον Βόρειο Πόλο που κυνηγούσαν φώκιες, τους κάνεις διάσημους, παίρνουν και καλή μεταγραφή. Κι επιπλέον θέλουν και να πληρώνονται κιόλας, που σιγά τι έκαναν, με την μπάλα έπαιζαν, δεν έσκαβαν.
Ζ.

Ποιος υποχώρησε;
*ΣΥΜΦΩΝΑ με την ομόφωνη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με ανοιχτούς ναούς και παρουσία πιστών, οι λειτουργίες έγιναν σύμφωνα με την προηγούμενη κυβερνητική απόφαση που ίσχυσε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Έτσι η επόμενη, η επίμαχη απόφαση της κυβέρνησης, με την οποία έκλεισαν ξανά τα μαγαζιά, αυτή που προέβλεπε λειτουργία τα Φώτα με κλειστές όμως εκκλησίες, ακυρώθηκε στην πράξη. Ίσχυε μεν, δεν αποσύρθηκε, αλλά δεν εφαρμόστηκε, η αστυνομία δεν παρενέβη, παρά μόνο συμβουλευτικά για αποφυγή συνωστισμού στα προαύλια.
***
*ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κατάλαβε, κι όχι μόνο η Ιεραρχία, γιατί έπρεπε η Κυβέρνηση να αιφνιδιάσει μ’ αυτό τον τρόπο. Τι πείραζε να γίνει και τα Φώτα ό, τι και τα Χριστούγεννα; Τυπικά πάντως δόθηκε γραμμή να φανεί ότι υποχωρεί η εκκλησία, αφού δεν έγινε η ρίψη του Σταυρού υπαιθρίως και με κόσμο. Αυτό ελήφθη μέριμνα να διαδοθεί, αρχικά αυτή ήταν η κατεύθυνση, όμως...
Να, κι ο Ηρ. Γερογιώκας, ο Λαρισαίος κεντροεπίτροπος της ΝΔ, είπε αμέσως: Μπράβο στην Ιεραρχία που έκανε πίσω. Χωρίς ακρότητες, με τήρηση των μέτρων, συνεχίζουμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα σε μια Ευρώπη που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Συγχαρητήρια στον Αρχιεπίσκοπο. Που υπαναχώρησε. (Ο ποιος;)
***
*ΟΠΩΣ όμως έγινε κατανοητό σε πολύ λίγο, πρακτικά έκανε πίσω η Κυβέρνηση, καθώς είδε ότι δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει την απόφασή της. Στη Λάρισα ένα ακόμη βήμα παραπίσω, αφού ο Μητροπολίτης έριξε τον Σταυρό στον Πηνειό, κινούμενος όμως μυστικά και χωρίς πιστούς. Πέρασε τελικά της Ιεραρχίας, με τη διαφορά ότι δεν το πανηγύρισε, δεν είχε νόημα να εκθέσει την Κυβέρνηση που συναίνεσε να υποχωρήσει.
Ζ.

Σεβαστικός
*ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και ο δήμαρχος Τεμπών τήρησε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη. Ο Γιώργος Μανώλης, πήγε οικογενειακά μετά το πέρας της λειτουργίας στην εκκλησία της ενορίας του, ανάβοντας το κεράκι του και παίρνοντας το αγίασμα. (Επιπλέον, χθες έστειλε και συγχαρητήριες επιστολές με ευχές στους νέους υπουργούς).
Κ. Τσ.

Ηγέτης
*Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έχασε τις εκλογές και όχι μόνο δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα, αλλά ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, θεωρείται πως υποκίνησε τα όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο.
Να σκεφθείτε πως δύο Ελληνες πρωθυπουργοί, ο πρώην Αλ. Τσίπρας και ο νυν, Κυρ. Μητσοτάκης με την ανάληψη των καθηκόντων τους έσπευσαν να συναντηθούν μαζί του για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ζητώντας την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου κλπ. Ελπίζοντας σε μια δήλωση στήριξης έναντι του ταραχοποιού γείτονα.
Ο Ντ. Τραμπ να συμβάλει στην εφαρμογή του Δικαίου; Πώς τα φέρνει (πολιτικά) ο καιρός...
Β.Κ.

Ανταποδοτικά
*ΕΚΚΛΗΣΗ στον Ντόναλντ Τραμπ να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες απηύθυνε ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον, πληροφορεί το Βατράχι. Σε δηλώσεις του με αφορμή τη χθεσινή επίθεση, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσε θορυβημένος από το έλλειμμα δημοκρατίας στις ΗΠΑ και κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, μάλιστα, δήλωσε έτοιμος να στείλει εκλογικούς παρατηρητές στην Ουάσιγκτον προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος και να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στην ομαλότητα.
***
*ΕΝ τω μεταξύ, στο νοσοκομείο με κρίση γέλιου μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος, φέρεται να έπαθε κρίση νευρικού γέλιου για άγνωστο λόγο αργά χθες το βράδυ. Ο Ρώσος πρόεδρος μεταφέρθηκε κλαίγοντας από τα γέλια σε παρακείμενο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστός ο λόγος που προκάλεσε την κρίση αυτή, πέρα από το γεγονός ότι στο γραφείο του η τηλεόραση έδειχνε πλάνα από τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον.
Ζ.

Συμβιβασμός...
*- ΣΕ δύο τρεις εβδομάδες θα φταίνε οι χριστιανοί. Πώς έφταιγαν οι κομμουνιστές με το Πολυτεχνείο... (Άρχισαν να βγαίνουν συμπεράσματα στις συζητήσεις των Λαρισαίων μετά τα Φώτα).
***
*- ΤΖΑΜΠΑ δηλαδή την πλήρωσε ο ιερομόναχος, που συνελήφθη και δικάστηκε στο αυτόφωρο, επειδή λειτούργησε με κόσμο στο παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην οδό Καρδίτσης...
- Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, στο Εφετείο θα αθωωθεί...
***
*- ΠΟΙΟΣ βγήκε τελικά ζημιωμένος; Η Κυβέρνηση ή η Ιεραρχία; Και πώς θα γινόταν δηλαδή; Θα εισέβαλαν τα ΜΑΤ στις εκκλησίες, θα έριχναν δακρυγόνα στους ναούς, θα συνελάμβαναν παπάδες και δεσποτάδες; Αν μη τι άλλο, η εκκλησία έδειξε σιωπηλά την ισχύ της.
***
*- ΑΥΤΟ που η Κυβέρνηση θεωρεί πως κουμαντάρει την εκκλησία το παθαίνω κι εγώ στο σπίτι με τη γυναίκα μου.
***
*- ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ επιτεύχθηκε μεταξύ Κυβέρνησης και Αρχιεπισκοπής για τη λειτουργία των εκκλησιών. Η Κυβέρνηση δεν επιθυμούσε να ανοίξουν οι εκκλησίες και η Αρχιεπισκοπή ήθελε να ανοίξουν οι εκκλησίες, κι έτσι συμβιβάστηκαν και άνοιξαν οι εκκλησίες.
Ζ.

Σκουπίδια
*ΤΗΝ παρέμβαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας ζητά κάτοικος της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου. Για να βελτιωθεί η κατάσταση, όπως λέει από τα πολλά σκουπίδια κατά μήκος της Βόλου από την Καραμανλή έως το γεφυράκι.
Η καθαριότητα της πόλης είναι ευθύνη των υπηρεσιών αλλά και ορισμένοι πολίτες θα πρέπει να αποκτήσουν πιο υπεύθυνη συμπεριφορά και να πετούν τα σκουπίδια στους κάδους. Κάδοι, μικροί και μεγάλοι υπάρχουν, απομένει η θέληση των πολιτών να γίνει η πόλη πιο καθαρή...
Β.Κ.

Συναγωνισμός
*ΔΥΟ παλιοί φίλοι, ψαράδες κι οι δύο, τα έλεγαν στο καφενείο στα τσίπουρα.
-Προχθές που λες που βγήκα με τη βάρκα έβγαλα ένα μπαρμπούνι 45 κιλά...
-Σώπα...
-Ναι σου λέω, άντε να ήταν 44 μισό, τρόμαξα να καταφέρω να το βγάλω απ’ τη θάλασσα.
***
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να πίνουν, ξεκινάει σε λίγο ο άλλος.
-Την περασμένη βδομάδα βγήκα στ’ ανοιχτά με τη βάρκα κι έριξα δυναμίτη. Βούτηξα και στον σκοτεινό πυθμένα είδα μια γερμανική μοτοσικλέτα της Κατοχής, το φανάρι της ήταν αναμμένο και φώτιζε, με βοήθησε έτσι να μαζέψω τα ψάρια κι ήταν πάρα πολλά.
-Ε όχι ρε φίλε...
-Τι όχι, αλήθεια.
-Όχι ρε συ φανάρι απ’ την Κατοχή που φώτιζε ακόμα...
-Κοίτα... Άμα κόψεις σαράντα κιλά απ’ το μπαρμπούνι το σβήνω κι εγώ το φανάρι.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass