Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 18:00
*ΜΙΑ νέα «νησίδα» με κολωνάκια σήμανσης απέκτησε το κέντρο της Ελασσόνας. Δεν έλειψαν τα παράπονα επαγγελματιών για το συγκεκριμένο σημείο, που παρουσιάζει μεγάλη ροή κυκλοφορίας. Ζητούν από τις δημοτικές υπηρεσίες να το ξαναδούν. I.M. *ΜΙΑ νέα «νησίδα» με κολωνάκια σήμανσης απέκτησε το κέντρο της Ελασσόνας. Δεν έλειψαν τα παράπονα επαγγελματιών για το συγκεκριμένο σημείο, που παρουσιάζει μεγάλη ροή κυκλοφορίας. Ζητούν από τις δημοτικές υπηρεσίες να το ξαναδούν. I.M.

Αν...
*- ΕΡΧΕΤΑΙ κύμα κακοκαιρίας. Ποιος να το φανταζόταν... Κρύο μέσα στον Γενάρη;


Προς το παρόν κυκλοθυμικός καιρός στη Λάρισα.
Ο ορισμός της εναλλαγής, της διαταραχής.
Μέσα σ’ ένα δωδεκάωρο, έντονη βροχή, συννεφιά, ψιχάλα, λαμπερή λιακάδα, μαύρη μαυρίλα, καταιγίδα, άγριο χαλάζι, ξαστεριά.
Ζ.

Με στολή σκι
*- ΕΠΟΧΗ των ιώσεων και των κρυολογημάτων, έτσι κι αλλιώς. Έβαλε και κρύο. Τώρα και με τα ανοιχτά παράθυρα στο σχολείο...
- Βρε με τη στολή του σκι θα τη στέλνω στο σχολείο, έλεγε η Λαρισαία μάνα. Θα κάθεται το παιδί χειμωνιάτικα τόσες ώρες μπροστά σε ανοιχτό παράθυρο;
- Τόσον καιρό τα είχαμε κλεισμένα σπίτι με κλειστά σχολεία. Τώρα θα τα ξανακλείσουμε με ίωση...
***
*- ΑΝΟΙΞΑΝ καλέ τη Δευτέρα τα σχολεία... Άγνωστο σε πόσες μέρες θα ξανακλείσουν. Σκέφτεστε από κανέναν χιονιά αυτήν τη φορά;
***
*- ΚΑΛΕ μοίρασαν και τις μάσκες, επιτέλους. Για να τις παραγγείλουν και να τις φτιάξουν και να τις μοιράσουν στα σχολεία, στο Υπουργείο Παιδείας, χρειάστηκαν περισσότερο καιρό απ’ ό,τι οι άλλοι για το εμβόλιο.
Ζ.

Πολύ κρίσιμοι
*ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ η εποχή με τις δύο κρίσιμες εβδομάδες. Το τρίτο κύμα είναι λένε σίγουρο και μάλιστα σε συνθήκες που το ευνοούν, χειμωνιάτικες, κι οι επόμενοι δύο - τρεις μήνες θεωρούνται πάρα πολύ κρίσιμοι.
Μπορεί η κοινωνία να θέλει να μπει στους κανονικούς της ρυθμούς, να πρέπει ν’ ανοίξουν τα σχολεία, να λειτουργήσει η αγορά, όμως ο κορονοϊός περιμένει στη γωνία, ρουθουνίζοντας αγριεμένος. Η οποιαδήποτε κίνηση που διευκολύνει την υπερμετάδοση μπορεί να αποβεί ολέθρια στην εξέλιξη και να οδηγήσει σε τρίτο κύμα που δε θα μπορεί να ελεγχθεί. Χρειάζεται να έχουν τον νου τους όλοι.
***
*ΠΑΡΑΘΥΡΟ αισιοδοξίας ανοίγουν οι Λαρισαίοι που πληροφορούν ότι έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν οι υπερήλικες γονείς τους.
Το σύστημα δουλεύει, λένε, να πάρουν ανάσα οι άνθρωποι που ζουν τόσο καιρό με τη δαμόκλειο σπάθη πάνω απ’ το κεφάλι τους, καθότι αυτοί δεν έχουν περιθώριο να κολλήσουν, οι ελπίδες τους ελάχιστες αν την πατήσουν. Υπομονή και σιγά-σιγά να παίρνουν σειρά και οι υπόλοιποι. (Κι εκεί πάνω στο δόξα τω Θεώ, πάλι βόηθα Παναγιά. Το σύστημα άρχισε τα τρελά του, απ’ τον πολύ σχεδιασμό και τη σούπερ επιτελικότητα θα το ‘παθε).
***
*Η Λαρισαία έδειχνε να χαλαρώνει λιγάκι κι αναρωτιόταν: H παλιά διαφήμιση που ρωτούσε «κι ο παππούς με το φανελάκι;», προετοίμαζε από τότε για το εμβόλιο εκείνους που τώρα έχουν φτάσει την ηλικία του παππού;
Ζ.

Ονειρεύεται
*ΓΙΑ γνωστούς τους της ακραίας τάσης κουβέντιαζαν οι Λαρισαίοι.
- Ο εμβολιασμένος, που λέτε, ταξίδια ονειρεύεται. Η γνωστή παροιμία.
***
*- Ο άλλος ρε σεις, ήθελε να καλέσει ταξί και μπήκε στο taxisnet. Αυτός, να ξέρετε, ψηφίζει...
***
*- ΜΟΝΟ κούκις φέρνετε με τον καφέ;
- Όχι, φέρνουμε και σπανακόρυζο, αλλά μας τελείωσε.
Ζ.

Ρενέ-Ρόζα
*ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ σκωπτικά βλέπει ο Γ.Π. τις νέες τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα στο «Βήμα».
Δίνουν δικαιώματα κι αυτοί: «Η συγκρότηση του ιδεολογικού ρεύματος «Ρενέ», ήτοι Εναλλακτική Ριζοσπαστική Ενότητα, στον ΣΥΡΙΖΑ, μας γεμίζει αισιοδοξία.
Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι η «Ρενέ» θα καταφέρει να συμβιώσει αρμονικά με την παλιά συνιστώσα «Ρόζα» και τη νεοπροσληφθείσα στον σκληρό αντιφασιστικό - αντιδεξιό αγώνα «Έλενα», που δεν είναι ακόμη γνωστό αν αποτελεί ρεύμα ή απλώς αεράκι.
Περιμένω ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, εφόσον τα ρεύματα δε φέρουν τίποτα κρυολογήματα, που είναι επικίνδυνα αυτήν την εποχή.
Η αντιφασιστική - αντιδεξιά ενότητα μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με την «Τζέσικα», τη «Σουζάνα», ενδεχομένως και τη «Ρούλα».
Δεν ξέρω φυσικά αν το μέτωπο θα καταφέρει να ανατρέψει τον Μητσοτάκη, αλλά όσο να είναι, ένα καρέ για μπιρίμπα το βγάζουν.
(Αφού για τη συμμετοχή θα έχει προηγηθεί λογικά και τεστ με το αριστερόμετρο).
Ζ.
Τον χαβά τους
*ΚΙ ο μελαγχολικός σαρκασμός εκ των έσω, από τον Γ. Τ.: Εδώ και μέρες η ελληνική κοινωνία έγινε σοφότερη. Έμαθε τι εστί ΡΕΝΕ, διάβασε λεπτομέρειες για την «Ομπρέλα», πληροφορήθηκε εγκύρως πολύτιμα στοιχεία για τους Προεδρικούς, είδε αναλυτικά τι σημαίνει Προεδρικός με αστερίσκο και γενικώς ικανοποίησε πλήρως το ακόρεστο, βαθιά πολιτικό, ενδιαφέρον της για τις τάσεις, τις συνιστώσες, τις ομάδες, τις φράξιες και τις «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δε βεβαιωθείς ότι η άποψη να δημιουργηθούν τάσεις είναι ό,τι λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να επανακάμψει στην εξουσία -και ότι δεν πρόκειται για καπετανάτα, κάστρα και τιμάρια... Ε, τότε πώς είναι δυνατόν να λες ότι σε νοιάζει η ουσία της πολιτικής; Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι σε νοιάζει η προκοπή της πατρίδος, αν δε σε ενδιαφέρει το εύχυμον των ιδεών που εισκομίζουν στην πολιτική σκηνή οι «πλατφόρμες» των τάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τον ψηφίζεις, είτε όχι; (Άντε ντε...).
Ζ.

Στο λεβητοστάσιο
*ΚΑΤΩ από τη μαρκίζα του καφέ οι Λαρισαίοι περιέγραφαν άγριες σπιτικές καταστάσεις.
- Είχα κάνει παραγγελία κάτι φαγώσιμα και μεταξύ άλλων και 12 αυγά. Αλλά καθυστέρησε λίγο το παιδί και τώρα έχουμε 12 κότες. Θα τις βάλω στον ακάλυπτο...
***
*- ΒΑΡΕΘΗΚΑ να πίνω συνέχεια καφέ στο σπίτι. Θέλω και κάπου αλλού...
- Στο λεβητοστάσιο κάτω, πήγες;
***
*- ΗΔΗ προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες συνέπειες απ’ την καραντίνα. Χθες έμαθα για ένα ζευγάρι παντρεμένων που κατάντησαν να κάνουν σεξ μεταξύ τους.
***
*- ΦΡΟΝΤΙΣΑ να παραγγείλω βασιλόπιτα με την κούριερ από τώρα, εγκαίρως μην την πατήσω, και με ρώτησαν τι θέλω να γράφει επάνω 2022 ή 2023;
Ζ.

Προσποιούμενοι
*- ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ να προσποιηθούν για μία ακόμα εβδομάδα, ότι τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης για τον κορονοϊό, θα είναι χιλιάδες Λαρισαίοι, αφού για κάποιον μυστηριώδη λόγο η επιδημιολογική εικόνα του νομού συνεχίζει να είναι επιβαρυμένη.
H πρόβλεψη του αρμόδιου τοπικού παράγοντα ήταν σαφής.
- Η απόφαση για παράταση του λοκντάουν σημαίνει ότι οι Λαρισαίοι θα είναι αναγκασμένοι για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα να συνεχίσουν να κάνουν τη βόλτα τους με τη μάσκα στο πηγούνι ή στον καρπό, να παίρνουν παράδρομους με τα αυτοκίνητά τους για να αποφύγουν τα μπλόκα, τριγυρνώντας στην πόλη ή τραβώντας για τα εξοχικά τους, να πίνουν προσεκτικά τους καφέδες τους σε πηγαδάκια έξω από καφετέριες και να συνεχίσουν να μαζεύονται κρυφά σε σπίτια φίλων τους.
Ζ.

Τρικούβερτα
*- ΕΚΤΟΣ απ’ την κουβερτούλα, αν πήγαινα εγώ σχολείο, θα έπαιρνα κι ένα μαξιλαράκι καλού κακού.
(Νεαροί Λαρισαίοι γονείς σχολίαζαν την κατάσταση).
***
*- ΚΑΙ μας, ο δικός μου ζήτησε και μαξιλαροθήκη για το επόμενο διαγώνισμα.
***
*- ΜΕ βάση πάντως τις επιδόσεις των μαθητών σε μαθηματικά, χημεία, φυσική, νέα ελληνικά, μάλλον στο σχολείο κοιμούνται. Άρα η κουβέρτα θα ‘ναι χρήσιμη.
***
*- ΘΑ κάθονται τα πιτσιρίκια με τις κουβέρτες στα πόδια σαν να βρίσκονται στον πάγκο ομάδας σε εκτός έδρας ματς στη Ρωσία.
Ζ.

Ιατρική πολέμου
*ΤΟΥΣ διοικούντες τον υγειονομικό τομέα μέμφεται ο Γ. Λαμπρούλης: «... με αυταρχικές και χωρίς επιστημονική βάση πολιτικές αποφάσεις επηρέασαν και επηρεάζουν την υγεία του λαού της πόλης, αρνούνται να αναλάβουν και τη νομική ευθύνη των επιλογών τους.
Δηλαδή, αφού σχεδίασαν και έδωσαν εντολές για την άσκηση ιατρικής πολέμου, δηλαδή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα από ανεκπαίδευτους και άσχετων ειδικοτήτων επαγγελματίες υγείας, ανυπαρξία κατάλληλων υποδομών και διαδικασιών για τη φροντίδα τόσο των Covid-19, όσο και κυρίως των μη covid-19 ασθενών, κ.λπ., τώρα δεν αναλαμβάνουν την ποινική και αστική ευθύνη όσων με δική τους εντολή έγιναν». (Από άσχετους και ανεκπαίδευτους... Κι έρχεται και τρίτο κύμα).
Ζ.

Συντονισμένοι
*ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ αμέσως ο Λαρισαίος.
- Μωρό μου πότε θα κάνεις μια πρόταση που θα ξεκινάει από «Θέλεις» και θα τελειώνει σε «γυναίκα μου»;
- Θέλεις να κόψεις τις χαζομάρες πριν το μάθει η γυναίκα μου;
***
*- ΕΙΔΑ στον ύπνο μου ότι μου αγόρασες διαμαντένιο κολιέ.
- Ξανακοιμήσου, να το φορέσεις κιόλας.
***
*- ΜΩΡΟ μου, τι ρομαντικά που είναι δίπλα στο τζάκι...
- Δεν κάνεις στην άκρη λέω γω, να βάλω τα λουκάνικα;
Ζ.

Γκάφα
*ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ τους συναδέλφους του δημάρχους για τις υποχρεώσεις τους, τώρα που ξανάνοιξαν τα σχολεία, ο Τρικαλινός πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημ. Παπαστεργίου.
Κι έδωσε τη σχετική επιστολή του και ως δημόσια ανακοίνωση στον Τύπο, δίχως καμιά αλλαγή.
Εκεί λοιπόν έδινε στους δημάρχους και το κινητό της γεν. γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, για να επικοινωνήσουν μαζί της, αν τυχόν χρειαστεί, για προβλήματα που θα ανακύψουν.
Οι δήμαρχοι, όχι ο πάσα ένας ανά την επικράτεια, που πληροφορήθηκε μέσω της ανακοίνωσης της ΚΕΔΕ τον αριθμό κινητού της γ. γ. Η οποία προφανώς κι έχασε την ησυχία της και τη δυνατότητα να δουλέψει.
Ζ.

Χελώνα 2021
*ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ εντόνως οι γιατροί, έγραψε κοροϊδευτικά κι η εφημερίδα, τελικά τακτοποιήθηκε η γραφειοκρατική καθυστέρηση στην πλήρωση των θέσεων στο Δ.Σ. του «Κουτλιμπάνειου», έλλειψη ανεξήγητη που υπονόμευε και την εγκυρότητα των αποφάσεών του.
Να λοιπόν, η υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ από τις 21 Δεκεμβρίου, πριν τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Κι έφτασε με την υπηρεσιακή αλληλογραφία στο ΓΝΛ στις 11 Ιανουαρίου, πάλι νωρίς δηλαδή, ναι, εν έτει 2021 ταχυδρομείο με χελώνα.
Και πάλι καλά δηλαδή, μάλλον ρεκόρ αποστολής. Προφανώς επειδή γκρίνιαξε, το αναζήτησε, το βρήκε και μπράβο του, ο διοικητής Γρ. Βλαχάκης. Αλλιώς, καλό Πάσχα και αν...
Ζ.

Πήρε ρίσκο
* ΟΙ τρεις Λαρισαίες δουλεύουν σε γραφείο, όπου και η διευθύντρια είναι γυναίκα. Πολλές μέρες η διευθύντρια φεύγει νωρίτερα, οπότε κάποια μέρα λέει η μία υπάλληλος.
- Καλέ κορίτσια, δε φεύγουμε κι εμείς νωρίτερα την επόμενη φορά; Έτσι κι αλλιώς δε θα το καταλάβει.
Συμφώνησε και η άλλη και η τρίτη η ξανθιά, η πιο βολική, οπότε την άλλη μέρα φεύγουν αμέσως μόλις έφυγε η διευθύντρια. Η καθεμιά τους έκανε ό,τι της άρεσε, η ξανθιά επέστρεψε σπίτι της. Κι εκεί βρίσκει τη διευθύντρια με τον άντρα της. Σιγά-σιγά και χωρίς να την καταλάβουν, η ξανθιά φεύγει, επιστρέφει στο γραφείο και ξαναγυρνάει σπίτι της την κανονική ώρα. Την άλλη μέρα οι άλλες έλεγαν τι καλά ήταν που έφυγαν νωρίς απ’ τη δουλειά. Η ξανθιά δυσφορούσε.
- Κορίτσια εγώ δεν το ξανακάνω. Εμένα παρά λίγο να με πιάσουν χθες.
Ζ.

 

FREATIO CIU

*ΑΠΟ τις γραμμές περνάς εύκολα και με ασφάλεια στην ισόπεδη της οδού Καραγάτση, υπάρχει ο λαστιχένιος τάπητας. Πιο πριν όμως καιροφυλακτεί το ανισόπεδο φρεάτιο, παγίδα για δικυκλιστές και ποδηλάτες. Δεν κάνει...
Ζ.

 

GENTIKI CIU

*ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ η συμβολή της ΕΜΑΚ, της ΠΥΛ και του EKAB εν τέλει στην αντιμετώπιση προβλήματος υγείας Λαρισαίου ο οποίος βρέθηκε σε δύσκολη θέση κατά τη βόλτα του στο Γεντίκι. Άμεση και αποτελεσματική η επέμβασή τους...

 

KAIROS CIU

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ διαύγεια στον μεσημεριανό ουρανό της Λάρισας μετά την πρωινή βροχή. Το απόγευμα ήρθε σφοδρή χαλαζόπτωση.

KAIROS1 CIU

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass