ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2021 18:10
*ΠΟΛΥΣ, πάρα πολύς κόσμος περπατάει όλον αυτόν τον καιρό στο Αλκαζάρ, στον Πηνειό, περισσότεροι από ποτέ και στην οδό «Μπάι Πας» στο Ανάχωμα. Τουαλέτες δεν υπάρχουν πουθενά. Υπήρχαν στο Αναψυκτήριο του Κηποθεάτρου, έκλεισαν όμως μαζί του. Κι απ’ έξω η εικόνα είναι φρικτή. Επειγόντως καθαριότητα. (Δημοτικές τουαλέτες κλειστές υπάρχουν και στο Μεζούρλο, ίσως πρέπει να κατασκευαστούν και σε άλλους δημοφιλείς χώρους και να λειτουργήσουν. Κι ένα μονομελές δημοτικό συνεργείο μπορεί να μεριμνά για την ευπρέπειά τους περνώντας μια-δυο φορές τη μέρα. Ίσως...). Ζ. *ΠΟΛΥΣ, πάρα πολύς κόσμος περπατάει όλον αυτόν τον καιρό στο Αλκαζάρ, στον Πηνειό, περισσότεροι από ποτέ και στην οδό «Μπάι Πας» στο Ανάχωμα. Τουαλέτες δεν υπάρχουν πουθενά. Υπήρχαν στο Αναψυκτήριο του Κηποθεάτρου, έκλεισαν όμως μαζί του. Κι απ’ έξω η εικόνα είναι φρικτή. Επειγόντως καθαριότητα. (Δημοτικές τουαλέτες κλειστές υπάρχουν και στο Μεζούρλο, ίσως πρέπει να κατασκευαστούν και σε άλλους δημοφιλείς χώρους και να λειτουργήσουν. Κι ένα μονομελές δημοτικό συνεργείο μπορεί να μεριμνά για την ευπρέπειά τους περνώντας μια-δυο φορές τη μέρα. Ίσως...). Ζ.

Πολύ ψηλά


*ΕΡΧΕΤΑΙ μίνι καύσωνας. Το θερμόμετρο θα φτάσει λέει σήμερα και τους 10 βαθμούς. Και δεν είναι αστείο καθότι από αύριο πάμε για δεκαπεντάρια με κοντά στα διψήφια την ελάχιστη θερμοκρασία. Σούπερ αλκυονίδες, για άλλη μια φορά τούτο τον χειμώνα.
Ζ.

Μακάρι
*ΜΟΝΟΨΗΦΙΟΣ αριθμός νέων διαπιστωμένων περιστατικών κορονοϊού και χθες στη Λάρισα. Μια ακόμη μέρα, δεύτερη και δεν ήταν Σαββατοκύριακο. Επιτέλους μετά από τόσο πολύ καιρό. Και μακάρι να συνεχιστεί το ίδιο και σήμερα, Τετάρτη που κορυφώνονται συνήθως οι αριθμοί λόγω αυξημένων τεστ. Να συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις ο ιός κι οι Λαρισαίοι τις προσεκτικές κινήσεις, να πάρει μια ανάσα η κοινωνία.
Ζ.

Τόσο πολύ;
*ΝΑ, το περιγράφουν αναλυτικά στην Ελασσόνα, για το Κέντρο Υγείας όπου ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί. Στο δωμάτιο λοιπόν, λέει, θα υπάρχουν γιατρός, καρδιογράφος, απινιδωτής, επισκέπτης υγείας, νοσηλεύτρια και διοικητικός υπάλληλος. Πρώτον, τι φοβούνται και τέτοιος συναγερμός; Και δεύτερον, σαν λιγάκι συνωστισμός δεν προκύπτει; (Διότι θα βρίσκεται εκεί οπωσδήποτε κι ο υπερήλικος, μάλλον κι ο συνοδός του.)
Ζ.
Σε προσφορά;
*ΑΝΟΙΞΕ η αγορά, σε κάποια μαγαζιά οι ουρές ως πέρα, συνωστισμός.
-Τι έχουν, κορονοϊό σε προσφορά; (Οι Λαρισαίοι συνεχίζουν να κρίνουν τις καταστάσεις σκωπτικά.)
***
*- ΘΑ έρθει βρε η μέρα να πάμε για δουλειά και δεν θα θυμόμαστε τι δουλειά κάνουμε.
***
*- ΕΥΤΥΧΩΣ να λέτε πάντως που το εμβόλιο δεν γίνεται στον πισινό. Θα ζούσαμε επικές στιγμές με τους επίσημους.
Ζ.

Κίσσαβος-Πήλιο
*ΕΚΕΙ μέσα στα βουνά, πάνω απ’ τη θάλασσα ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης του δρόμου Ρακοπόταμος-Κεραμίδι, η χιλιοτραγουδισμένη παραθαλάσσια σύνδεση Λάρισας-Μαγνησίας, απ’ τον Κίσσαβο και το Μαυροβούνι στο Πήλιο, μαγική διαδρομή, ένα έργο που αλλάζει την εικόνα συνολικά στην περιοχή, γκρεμίζει σύνορα. Στην αναμονή σαράντα χρόνια. Έπρεπε να αποκτήσει η Θεσσαλία ενιαία τοπική διοίκηση, εκλεγμένο περιφερειάρχη ώστε να μπορέσουν να δρομολογηθούν και να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες, να γίνουν κατόπιν δημοπρασίες και να φτάσει επιτέλους ο καιρός να ξεκινήσει το έργο, μεγάλο έργο της τάξεως των 15 εκατομμυρίων. (Έχει να καμαρώνει ο Κ. Αγοραστός).
Ζ.
Με αφορμή
*- ΘΕΛΩ να κάνω μια δωρεά, να τοποθετηθεί ένα έργο τέχνης της επιλογής μου σε κάποιο κυκλικό κόμβο της Λάρισας, σ’ όποιον να ‘ναι, δεν έχω πρόβλημα...
Άρχισαν τα παιχνίδια στη Λάρισα. Ο καθένας βγαίνει και λέει.
- Έχω κι ένα φίλο, γνωστό καλλιτέχνη, εγώ θα τον πληρώσω. Δεν πιστεύω να μην το δεχτούν, έχει ξαναγίνει δωρεά, σωστά;
Βρέθηκε πάτημα, οπότε συνεχίζει.
- Δεν πιστεύω να θέλουν να το περάσουν από τίποτε κριτικές επιτροπές και τέτοια... Ωραίο θα είναι, είμαι σίγουρος. Αλλά και πάλι, ως έργο τέχνης, φυσιολογικό θα είναι σε κάποιους να μην αρέσει κιόλας.
Ζ.

Βρες άκρη...
*ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ καταστάσεις περιέγραφαν οι Λαρισαίες.
- Ο άλλος μου λέει ότι του αρέσω γιατί είμαι μυστηριώδης γυναίκα. Εν τω μεταξύ εγώ απλά τον βαριέμαι.
***
*-ΜΩΡΟ μου, θέλω να ξυπνάω μαζί σου όλη την υπόλοιπη ζωή μου.
-Ξέρεις, ξυπνάω στις 6...
-Καλά, άστο τότε.
***
*- ΛΕΝΕ ότι οι ελεύθερες δεν βρίσκουν άντρα. Πού να βρουν... Αφήνουν κανέναν οι παντρεμένες;
Ζ.

Αναλογική τη λέγανε...
ΜΙΑ από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα «αποτελεί δέσμευσή μας» όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ήταν «να αλλάξουμε το σύστημα της απλής αναλογικής για να ευθυγραμμίζεται με καλύτερο τρόπο η βούληση των δημοτών με τις πλειοψηφίες στα Δημοτικά Συμβούλια».
Είναι η λεγόμενη - γιατί δεν υπήρξε ακριβώς απλή - αναλογική που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, φέροντας σε πολλούς Δήμους τα πάνω - κάτω μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Έτσι όπως εφαρμόστηκε ο νόμος από τον ΣΥΡΙΖΑ, «κακώς» εφαρμόστηκε, ενώ με την εκλογή της η ΝΔ, πέρασε καθοριστικής σημασίας αλλαγές στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, οπότε οι δημοτικές αρχές διατήρησαν το πάνω χέρι.
Ένα καλό που καθιέρωσε ο νόμος ήταν πως οι αντιπολιτεύσεις έπρεπε να καταθέτουν αντιπροτάσεις, αιτιολογώντας το «όχι» τους σε καίριες συνεδριάσεις όπως αυτές για τον προϋπολογισμό για παράδειγμα. Γιατί μέχρι σήμερα, η αντιπολίτευση συνήθως έλεγε όχι για να πει όχι. Επιστρέφουμε λοιπόν στις πλειοψηφίες, άσχετα με το τι ψηφίζει ο πολίτης και προφανώς και στο πλαφόν. Η πολιτική κουλτούρα των συνεργασιών δεν αρμόζει στους νεοφιλελεύθερους, ανατριχιάζουν με κάτι τέτοια...
Β.Κ.

Την ενέπλεξαν
*ΚΑΤΙ παίζει πάλι στο εσωτερικό της ΝΔ τοπικά. «Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν διακινηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αρκετά σχόλια, τα οποία ξεκίνησαν από μια ατυχέστατη ανάρτηση πολιτευτή ν. Λάρισας της ΝΔ, οφείλω να δηλώσω κατηγορηματικά και να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω καμία εμπλοκή σε καμία περίπτωση διαγωνισμού για την πλήρωση θέσης με σύμβαση σε υπηρεσία του δημοσίου που να αφορά συνεργάτη του πολιτικού μου γραφείου. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ηθική και πολιτική μου υπόσταση». Είναι η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου που ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά. Τώρα, γιατί την μπέρδεψαν κι εκείνη, άγνωστο.
Ζ.
Πηγαινέλα
*ΜΕ το αενάως εξελισσόμενο ‘’φύγε συ έλα συ’’ στην ΑΕΛ, αυτό το διαρκές πηγαινέλα παικτών, ο Λαρισαίος εξέφρασε τον φόβο μήπως σε κάποιο παιχνίδι βρεθεί η ομάδα χωρίς επαρκή αριθμό ποδοσφαιριστών. Διότι πρώτα ανακοινώνεται η αποπομπή κάποιων κι ύστερα η μεταγραφή των αντικαταστατών τους.
- Δεν θέλει πολύ να γίνει το μπέρδεμα...
- Μην ανησυχείς, υπάρχει πάντα η δεξαμενή της ομάδας νέων αν χρειαστεί. Θα θυμάσαι ότι χρειάστηκε προσφάτως κι αξιοποιήθηκε.
- Ναι, κουβαλώντας πίσω ένα τσουβάλι γκολ. (Φόβος εκφράστηκε επίσης μήπως βρεθεί κάποια μέρα η ομάδα με δύο προπονητές, μην γίνει λάθος στις ειδοποιήσεις και δεν φύγει ο προηγούμενος πριν έρθει ο επόμενος).
Ζ.

12 για ενδεκάδα
*ΣΤΗ Λάρισα έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα νέα πρόσωπα του γαλάζιου ψηφοδελτίου. Αυτό πάντα γίνεται, από την επομένη των εκλογών κιόλας, όμως τώρα το γράφουν στην Αθήνα τα ‘’Παραπολιτικά’’, η νεοδημοκρατική εφημερίδα, η οποία έχει τις στάνταρ πληροφορίες, αυτές που γνωρίζουν σχεδόν όλοι στην πόλη. Κατά τα άλλα ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει βάλει φρένο στις πρόωρες εκλογές.
***
*ΣΤΗΝ ιστοσελίδα της λοιπόν χθες αναφέρει πως πέραν των τριών βουλευτών στο νέο ψηφοδέλτιο, μόνο οι πρώην πολιτευτές Αθηνά Σιαφαρίκα και Γιώργος Καραβάνας φαίνεται πιθανόν να βρίσκονται ξανά στο ψηφοδέλτιο, προσθέτοντας πως «σίγουρη θεωρείται η είσοδος του νυν προέδρου της τοπικής οργάνωσης Χρήστου Καπετάνου, ο οποίος διατηρεί ισχυρά ερείσματα στον κύκλο του πρωθυπουργού». (Είδες ο Λευτ. Αυγενάκης;)
***
*ΕΠΙΣΗΣ αναφέρονται το όνομα της δις υποψήφιας δημάρχου Ρ. Καραλαριώτου αλλά και του Ελασσονίτη περιφερειακού συμβούλου Θανάση Παιδή, ξανά. Ακόμη, ο κεντροεπίτροπος της ΝΔ Ηρ. Γερογιώκας ως προοπτική ανανέωσης μα κι ο πρώην δήμαρχος Γιαννουλοφαλάνης Θαν. Μαμάκος. Γίνεται λόγος αορίστως για κάποιο νέο αγρότη αλλά και κάποιο εκπρόσωπο κλασικά της ιατρικής κοινότητας. Και εν τέλει «σίγουρο θεωρείται τέλος πως κρούση θα γίνει, ξανά, σε γνωστό επιχειρηματία». (Και ποιον θ’ αφήσουν δηλαδή για υποψήφιο δήμαρχο του κόμματος;).
Ζ.

Σε έλλειψη
*ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ και λόγω καραντίνας Λαρισαίοι, αντάλλασσαν απόψεις.
- Σίγουρος τρόπος να κόψεις το κάπνισμα. Να καπνίζεις μόνο μετά το σεξ, μόνο τότε.
***
*- ΑΠΟ σεξ πώς πας;
- Όλο ευθεία.
***
*- ΤΟ σεξ, λέει, βοηθάει στη μνήμη... Kαι σε κάτι άλλο που δεν θυμάμαι τώρα...
Ζ.

Σε δρόμο
*«ΚΑΛΩΣ το, το βόρειο τμήμα του E65, κι ας άργησε». Είναι ο Νίκος Λέγκας, που μιλάει μετά από πολύ καιρό, ο πρώην βουλευτής Τρικάλων και υφυπουργός Οικονομίας επί Καραμανλή που είχε παραιτηθεί επί μνημονίων το 2012. «Αναμφισβήτητα μια καλή είδηση που ξεμπλοκάρει έναν κρίσιμο παράγοντα που αφορά στην ολοκλήρωση του "κολοβού" μέχρι σήμερα μεγάλου έργου. Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός μας, ακόμη πιο αδικαιολόγητος ο εφησυχασμός».
***
*ΕΧΟΥΝ δει πολλά τα μάτια του. «Η ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού δρόμου που θα αλλάξει τον αναπτυξιακό χάρτη της Θεσσαλίας έχει ακόμη δρόμο». Ήταν νεαρός μηχανικός πριν τριάντα χρόνια και στη διοίκηση του ΤΕΕ τότε, από τους πρωτεργάτες του έργου που φύτεψαν τον σπόρο. «Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τρικλοποδιές που έφαγε αυτό το έργο από τους επαγγελματίες περιβαλλοντολόγους που "φύτευαν" αρκούδες στο διάβα του, από τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που το έστελναν κάθε φορά στην εκκίνησή του, από τους κρατικούς παράγοντες που σχεδίαζαν τη νέα χάραξή του πετώντας με τα ελικόπτερα των παραχωρησιούχων, αλλά και από τα προσκόμματα των τελευταίων που ήθελαν με κάθε δυνατό τρόπο να φέρουν το έργο στα νερά τους».
***
*Ο Ν. Λέγκας καταλήγει συστήνοντας προσοχή: «Επειδή μέχρι την εκκίνηση του βόρειου τμήματος θα πρέπει, αφενός μεν να τροποποιηθεί η σύμβαση του έργου αφετέρου να ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική του αδειοδότηση αλλά και να γίνουν οι υπόλοιπες συμπληρωματικές μελέτες, ας μην εξαντλήσουμε το ενδιαφέρον μας στο ομολογουμένως αυτό καλό νέο και στους πανηγυρισμούς που μόνο εφησυχασμό φέρνουν. Χρειαζόμαστε και άλλα καλά τέτοια νέα που θα έρθουν από τη στενή παρακολούθηση του έργου, αλλά και από την πολιτική βούληση η οποία σήμερα προδήλως υπάρχει».
Ζ.

Επικαιρότητα
*ΚΑΙ να η 3η διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση του Ομίλου πολιτικού διαλόγου "Λάρισα" με θέμα τον Πολιτισμό. Την επόμενη Πέμπτη με πρωτεργάτες Νίκο Ντόλα και Θωμά Ρετσιάνη, κλασικά. Αν κι ο Όμιλος έχει απλωθεί λέει, μετράει κι άλλα μέλη πια. Τι θα απασχολήσει την εκδήλωση; «Πώς επηρεάζει η πανδημία τις τέχνες και τον πολιτισμό; Θέατρο, βιβλίο, μουσική, μουσεία, πολιτιστικά δρώμενα. Ο καλλιτέχνης, ο θεατής και η δημιουργία». Και... Και στο τέλος το θέμα που απασχολεί εντόνως την τοπική κοινωνία: «Αστικό τοπίο, τοπόσημα, μνημεία». (Σαφές...).
Ζ.

Διέλευση
ΤΗ διαμαρτυρία περιοίκου προκαλούν τα έργα επί της οδού Ηλιοδώρου, στην Τρίγωνη πλατεία. Όχι για την αναγκαιότητα των έργων, το αντίθετο, αλλά για τη διαχείριση του έργου από τον ανάδοχο που είχε αποτέλεσμα ακόμη και να εγκλωβιστούν ΙΧ αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης.
Τα έργα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και σε ορισμένες περιπτώσεις, από τότε έχουν εγκλωβιστεί ΙΧ περιοίκων σε χώρους στάθμευσης πολυκατοικιών επί της οδού που εξελίσσονται. Υπήρξε ή δεν υπήρξε θέμα έγκυρης ενημέρωσης των κατοίκων, το θέμα είναι να διευκολυνθούν πλέον με δεδομένο ότι το έργο παραδίδεται το επόμενο διάστημα. Ζητά λοιπόν ο συμπολίτης τη διευκόλυνση των περιοίκων αφού σήμερα ο νέος δρόμος είναι επί της ουσίας προσπελάσιμος, κατά πώς φαίνεται και από τα ΙΧ των εργαζομένων.
Β.Κ.

Έτσι τον είπε
*- ΚΑΙ πώς είπαμε ότι σε λένε;
-Σταύλο.
-Είχατε ζώα εκείνα τα χρόνια, ε;
-Όχι, ο νονός μου ήταν 5 χρονών.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass