ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2021 18:00
*ΑΜΑ δεν ήταν και τα δέντρα να κρατούν τις αποστάσεις... *ΑΜΑ δεν ήταν και τα δέντρα να κρατούν τις αποστάσεις...

Ψωνίζοντας... ηθικό
*ΕΙΜΑΣΤΕ έμπειροι πια στα «λοκντάουν» και τα ανοίγματα. Παλιοκαραβάνες. Οπότε, καμία εντύπωση

δεν μας προξένησε ο - α λα «Χάροντς» - συνωστισμός που παρατηρήθηκε όλη την εβδομάδα (και) στην αγορά της Λάρισας και ειδικά στα μεγάλα καταστήματα.
Πέρα από τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν, ο κόσμος βγαίνει για να αγοράσει... ηθικό, να φτιάξει ψυχολογία και να ‘ρθει στα ίσα του.
Γνωρίζοντας πως ένα τρίτο κλείσιμο δεν είναι διόλου απίθανο, βγαίνει και παίρνει τις... αντικαταθλιπτικές δόσεις του.

Τα αποτελέσματα...
*ΤΟ «μότο» της αγοράς μετά το άνοιγμα;
«Ψωνίστε -κολλήστε- νοσήσατε».
(Διότι με βάση τους χθεσινούς συνωστισμούς δεν είναι καθόλου απίθανο να βγουν κάποιο απόγευμα στις 6 τίποτε Σύψες, τίποτε Μαγιορκίνηδες και λοιποί τεθλιμμένοι λοιμωξιολόγοι και να μας ανακοινώσουν τον... λογαριασμό.
Δεν βαριέσαι... Γεροί να ‘μαστε ν’ αρρωσταίνουμε...).
Ααα, και πού σαι; Καλού κακού, ρίξε κι ένα κούρεμα, μην εμφανιστείς... . «γιεγιές» το... Πάσχα.

Ο λαρισαϊκός πόλεμος
*ΕΧΕΙ ανοίξει πολλά μέτωπα στη Λάρισα ο μεγαλομέτοχος κ. Αλέξης Κούγιας, οπότε θέμα χρόνου ήταν να διαρρήξει τις σχέσεις του και με τον δήμαρχο.
Ο πολύπειρος περί τα ποδοσφαιρικά όμως μεγαλομέτοχος θα έπρεπε να αναλογιστεί πως στο ποδόσφαιρο, όταν «πλακώνεται» ο προπονητής με όλους τους παίκτες, συνήθως φεύγει ο προπονητής.
Κατ’ επέκτασιν, έτσι και πλακωθεί κάποιος με τους περισσότερους φορείς μιας πόλης, εκείνοι που... δεν γίνεται να φύγουν είναι, προφανώς, οι φορείς.

Ανακωχή
*ΕΙΝΑΙ όμως κρίμα... Ο κ. Κούγιας -κατά την κρίση μας - έχει προσφέρει στη Λάρισα. Κρατά την ομάδα έξι χρόνια στη μεγάλη κατηγορία σε εποχές που κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπλέκει μ’ αυτό το άθλιο πράμα που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κι όμως, η συμπεριφορά του μεγαλομετόχου έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πρώτα απ’ όλα τον ίδιο, όσους δε τον συμπαθούσαν σε μία συμπεριφορά αδιαφορίας.
Κι επειδή τα πράματα φέτος... παραέχουν γίνει σκούρα με την ομάδα, η στήλη δεν βλέπει άλλη λύση από ένα... προσωρινό, έστω, μορατόριουμ. Να κλείσουν δηλαδή άπαντες τα... ρημάδια τα στόματά τους και ν’ αφήσουν απολύτως απερίσπαστο τον Ιταλό να εργαστεί και «να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται» (δυσκολάκι).
Και το καλοκαίρι, πρώτα ο Θεός, γεροί να ’μαστε, ξαναπλακωνόμαστε βρε αδερφέ...

Ρώσικα
*ΕΓΡΑΦΗ χθες, δεν διαψεύστηκε, οπότε...
Καθώς οι καλές -υποτίθεται- δυτικές εταιρείες (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση σε εμβόλια, η Ε.Ε. και κατ’ επέκταση και η ελληνική Κυβέρνηση όλο και σκέφτονται τα... ρώσικα και τα κινέζικα!
Μόνο που αυτά έχουν -κακώς ίσως- αμφισβητηθεί και συκοφαντηθεί τόσο πολύ στη Δύση ώστε... άντε τώρα να βρεις... πρόθυμους για εμβολιασμό.
Το πολύ τίποτε παλαιοί κομμουνιστές να κάνουν το... ρώσικο. Και τέλος...

Ανδρέας
*ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ φώναζε από μόνο του. Εκείνος απλώς το επιβεβαίωσε και επίσημα : ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, απέναντι στην κυρία Φώφη.
Όποια γνώμη όμως κι αν έχεις για πολιτικούς αυτής της κατηγορίας, πιστεύει κανείς στ’ αλήθεια ότι Φώφες, Λοβέρδοι και λοιποί... πεπαλαιωμένοι στο κουρμπέτι συγγενείς θα μπορέσουν να αναδειχθούν σε ηγέτες της κεντροαριστεράς που αναζητεί εσπευσμένως τον επόμενο μεγάλο αρχηγό μετά τον Τσίπρα; Όχι ε; Ούτε κι εμείς.
Αμ’ δεν φτάνει να σε λέν Ανδρέα για να γίνεις και... Ανδρέας κυρ Λοβέρδε μου... Διότι «Ανδρέας» γεννιέσαι, δεν... βαφτίζεσαι.

Μένιος
*ΠΑΝΤΩΣ στην α-πολιτίκ εποχή που ζούμε και με τα μυαλά που κουβαλάνε τα σημερινά πιτσιρίκια της γενιάς του Τικ-Τοκ (τράβα να μάθεις τι είναι αυτό μεσήλικα αναγνώστη μου, δεν έχω χρόνο να εξηγώ), διόλου δεν αποκλείεται τα κριτήρια επιλογής ηγετών να αλλάξουν παντελώς.
Πολύ νομίζεις θέλουν να σου ψηφίσουν... Μένιο Φουρθιώτη που το έπιασε στον αέρα και άνοιξε ήδη πολιτικό γραφείο;
(Ξέρω, τώρα πρέπει να σου εξηγώ και ποιος είναι ο Μένιος Φουρθιώτης. Άσε, καλύτερα θείο, γκούγλαρέ το να μάθεις).

Πλούσιοι και φτωχοί
*ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ επί αναλύσεων για το πού πάει η Αμερική...
Η αλήθεια είναι πως η Αμερική είναι εδώ και καιρό... δύο Αμερικές. Πλούσιοι και γενικώς βολεμένοι που έβγαλαν τον Μπάιντεν και φτωχοί που από την απελπισία τους πήγαν και ψήφισαν Τραμπ!
Το υπαρξιακό πλέον πρόβλημα της Αμερικής δεν θα αλλάξει.
Κι όπως έγραψε κάποιος -σωστά νομίζουμε- στο Διαδίκτυο: «Η Αμερική προσπαθεί να βάλει ένα τοσοδούλικο τσιρότο πάνω σε μια τεράστια πληγή και να προσποιηθεί ότι όλα θα πάνε καλά».

Πασχάλια
*ΤΟ ανησυχητικό γιατρέ μου δεν είναι ότι προψές βράδυ έκατσα και είδα στην Τι-βι πάρτι με τον Πασχάλη, την... Ελπίδα και τον Γιοκαρίνη.
Το ανησυχητικό είναι πως το απόλαυσα κιόλας κατεβάζοντας ένα ξεχασμένο βερμούτ και τρώγοντας φιστίκια Αιγίνης. Πού θα μας βγάλει τελικά αυτή η καραντίνα; Χάσαμε και τ’ αβγά και τα... πασχάλια. Και δεν έχω κανένα καλό «κονέ» να κάνω το εμβόλιο γρηγορότερα.

Το... «Βέλος»
*ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ στην Ελλάδα για το... «Άσπρο Βέλος», το νέο ταχύτατο τρένο που δρομολογεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον Μάρτιο στη γραμμή Αθήνα- Λάρισα – Θεσσαλονίκη.
Καμαρώνουμε, λέει που θα τρέχει με... 200 χιλιόμετρα την ώρα!
«Άσπρο Βέλος»... Δηλαδή τα τρένα που πιάνουν – για πλάκα- ταχύτητες 300 και 400 στην υπόλοιπη Ευρώπη ή την Ιαπωνία, πώς πρέπει να τα λένε; «Άσπρους Πυραύλους»;
Και βέβαια δεν φταίει το τρένο ως όχημα... Μπορεί και παραπάνω, αλλά δεν το σηκώνει το πεπαλαιωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το τείχος
*Η δρομολόγηση του εν λόγω τρένου πάντως δίνει ένα καλό πάτημα στη Δημοτική Αρχή Λάρισας να διεκδικήσει ξανά ένα χρόνιο (αν και... ξεχασμένο) αίτημα της πόλης:
Την υπογείωση των γραμμών (και ) για λόγους ασφαλείας πλέον.
Μέχρι τώρα το αίτημα απορριπτόταν λόγω κόστους υποτίθεται, αν και για την Πάτρα λεφτά βρέθηκαν. Κάποιοι προτείνουν κι άλλες λύσεις, όπως λ.χ. η... υπερύψωση των γραμμών με την κατασκευή εναέριων γραμμών, τεχνική ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία.
Σε κάθε περίπτωση είναι καιρός η Λάρισα να διεκδικήσει ακόμη πιο δυναμικά λύση με τις γραμμές, που χρόνια τώρα χωρίζουν την πόλη σαν άλλο τείχος του Βερολίνου.

Στην Αθήνα
*ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο οποίος σήμερα Δεύτερα και αύριο Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Ο δήμαρχος Τεμπών θα επισκεφθεί διάφορα Υπουργεία, υπουργούς και Οργανισμούς, αγωνιζόμενος να βρει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο του.
Άλλωστε ως άνθρωπος συγκροτημένος και μεθοδικός, πάντα καταφέρνει να γίνονται δεκτά τα αιτήματά του προς κάθε κατεύθυνση. Οι συνδημότες του περιμένουν θετικά αποτελέσματα από τις επισκέψεις του στην Αθήνα.
Κ.Τσ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass